⭕️گزارش رادیو فرانسه از «معمای مرگ» سه مأمور اطلاعاتی اسرائیل و ایتالیا هنگام تبادل اطلاعات نظامی دربارۀ ایران / «۱۹ نفر» جان بهدر بردند
✔️سایت رادیو بینالمللی فرانسه نوشت:
🔹به گزارش روزنامۀ فیگارو، نوزده سرنشین دیگر آن که ظاهراً اغلب از اعضای موساد بودند توانستند از این واقعه جان سالم به در بردند.
🔸دفتر نخست وزیر اسرائیل به نقل از موساد کشته شدن یک مأمور کارکشته و بازنشستۀ این سازمان را تأئید کرده است.
🔹کشتی تفریحی بیست و سه سرنشین داشته در حالی که ظرفیت آن پانزده نفر بوده است.
🔸پلیس ایتالیا گفته است که وقوع ناگهانی توفان به واژگون و سپس غرق شدن کشتی منجر شده و سرنشینان کشتی با حضور در آن در یک جشن تولد شرکت کرده بودند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روایت حاج قاسم از روزی که ساواک امام خمینی (ره) را دستگیر کرد و از قم به تهران میبرد.
⭕️«ارمغان امام؛ دستاورد بی بدیل»
🔹امام همان طور که «دموکراسی» را برای ایران کهن پادشاهی به ارمغان آورد، مردم سالاری را در تعیین نظام سیاسی و تدوین قانون اساسی، به غرب مدعی دموکراسی در دهه ۸٠ میلادی آموخت.
🔸امام فراتر از تجربه تلخ سیاسی منورالفکران و ملی گرایان در نهضت های مشروطه و ملی شدن صنعت نفت،هوشمندانه در برابر دو مانع تاریخی پیشرفت ایران یعنی «استبداد» پادشاهی و «استعمار» بیگانه که علت العلل عقب ماندگی های دیرین ایران بود،
همزمان و توأمان و تا پای جان در مقابل هر دو ایستاد.
🔹چرا که راز شکست نهضت های گذشته حاکی از آن بود که؛ نفی یکی بدون دیگری نمی توانست ریشه های این دو مولود نامبارک از شجره خبیثه طاغوت را بخشکاند!
🔸امام، حکیمانه علم مردم سالاری را در برابر استبداد، پیروزمندانه، پرچم استقلال را در برابر استعمار، برافراشته نمود، که به عنوان دستاوردی بی بدیل در تمام تاریخ ایران ماندگار شد.
🔹هرچند که متأسفانه تبیین شخصیت حقیقی و جامع امام و دستاوردهای عظیم انقلاب بزرگ اسلامی ایران، در سالهای پس از امام، از سوی همه نهادهای فرهنگی،آموزشی، سیاسی و حتی انقلابی، مغفول مانده است.
🖊مجتبی قنبردوست
12.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 قیام خون
🔹 ازجمله تأثیرات قیام ۱۵ خرداد، می توان به تغییر جغرافیای مکانی مرکز مخالفت با شاه از تهران به قم اشاره کرد.
⭕️بریکس و نظم جهانی آینده
🔹نگرانی های امنیتی بعد از جنگ جهانی دوم بود که منجر به شکل گیری ناتو و بعدها ورشو گردید. با فروپاشی احزاب کمونیست در شرق اروپا و شوروی، نظم جهانی لیبرالی در قالب ناتو توانست یکه تاز جهان شود.
🔸بیراهه نیست اگر بگوییم در عصر جدید دولت هایی با ثبات تر هستند که بتوانند چالش های اقلیمی و اقتصادی را مرتفع سازند. از این منظر دولت ها و سازمانهایی که ظرفیت اقتصادی بیشتری دارند از اهمیت فوق العاده ای برخوردار هستند.
🔹در واقع بواسطه تغییرات گسترده در نوع چالش ها و تهدیدات، و اولویت قرار گرفتن اقتصاد و اقلیم، شاهد ظهور و اهمیت یافتن سازمان های جدید هستیم. سازمان هایی که اگرچه خیلی از آنها ریشه در قرن گذشته دارند اما در برهه کنونی شکل تازه ای از تقابل با هم را نمود بخشیده اند.
🔸این مهم را نیز باید افزود که استفاده ایالات متحده از سلاح دلار و تحریم به عنوان اهرم فشار علیه دولت ها، منجر به شورش علیه لیبرالیسم اقتصادی در غرب و توجه هر چه بیشتر به سازمان های غیر غربی مثل شانگهای و بریکس شده است.
🔹احتمالا بیراهه نباشد که از منظری متفاوت، ماموریت گروه هفت و بریکس امروز را بتوان با ناتو و ورشو دیروز مقایسه کرد. این دو سازمان اقتصادی، جهان را به دو دسته تقسیم کرده است. دسته ای که آمریکا و متحدان ایالات متحده هستند و در تلاش برای تداوم نظم اخیر بین المللی با اتخاذ مواضع روس هراسی و حمایت از اوکراین می باشند و دسته ای دیگر که به طور بی سابقه ای به تجدید نظر در نظم بین المللی و خروج از جهان تک قطبی اشاره می کنند. تقریبا برای گروه دوم مشهود است که مدل تک قطبی حکمرانی جهانی تحمیل شده توسط غرب کارا نیست، ساختارها، سازمان ها و واسطه های مالی آن تهدیدزا و رو به پایان بوده و در واقع فقط در خدمت غرب است.
🔸به فاصله چند روز از نشست گروه هفت در ژاپن و بیانیه های تند علیه برخی دولت ها، اعضای گروه بریکس با دستور کاری تازه مبنی بر سازماندهی همکاری سودمند به منظور توسعه برنامهای سازنده برای تثبیت اقتصاد جهانی و ایجاد نظم جهانی هماهنگ، گرد هم آمده اند. بریکس علاوه بر جذب کشورهای درحال توسعه، به عنوان پایگاهی برای دریافت درخواست عضویت از دولت های قدرتمند نیز قرار گرفته است. ترکیه، ایران، آرژانتین، امارات، الجزایر و ... از این کشورها هستند.
🔹پیشنهاد برزیل و روسیه و دیگر اعضاء در حذف دلار و استفاده از مکانیزم های پیام رسان درونی برای ایجاد شبکه تسویه داخل سازمان و همچنین استفاده از ارزهای ملی برای تجارت بین اعضاء، موجب توجه بیشتر کشورها به بریکس شده است.
🔸احتمالا بریکس در سالهای آینده بتواند ظرفیتی بزرگ در شکل دهی و معماری نظم و ساختار جدید بین المللی بخصوص در زمینه اقتصاد باشد.
⭕️ پیام آشکار ژرمنها برای زلنسکی؛ ورود به ناتو ممنوع!
🔹اوکراینیها این روزها بیش از هر زمان دیگری خود را پشت درهای بسته ناتو حس میکنند و هر بار یکی از مقامات اروپایی سخن از عدم آمادگی ناتو برای پذیرش اوکراین سخن میگوید.
🔸اخیرا نیز مسئولیت «نه» گفتن به اوکراین بر عهده ژرمنها گذاشته شده، چنانچه «آنالنا بربوک» وزیر خارجه آلمان در اجلاس وزیران خارجه ناتو اعلام کرد که پیوستن اوکراین به این پیمان در حین جنگ مطرح نیست.
🔹زلنسکی از اعضاء ناتو خواسته بود تا سران کشورهای عضو در اجلاس بعدی خود در ژوئیه، راه ورود اوکراین به ناتو را باز کنند.
🔸عضویت اوکراین در ناتو اما برای اعضاء این پیمان دردسرساز است زیرا حتی در صورت انعقاد یک پیمان صلح موقت، باز هم احتمال درگیری میان این کشور و روسیه در آینده وجود دارد.
🔹چندی پیش «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو، در نخستین سفر خود پس از وقوع جنگ اوکراین به کییف، وعدههای پوچ گذشته در زمینه عضویت اوکراین در ناتو را تکرار کرده بود!
⭕️پاسخ مثبت نیروی دریایی سپاه به درخواست کمک شناور تجاری خارجی در تنگه هرمز
👤فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه:
🔹در بعد از ظهر روز گذشته (شنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۱۵) یک فروند کشتی تجاری با پرچم جزایر مارشال در هنگام ورود به تنگه هرمز بر روی کانال دریایی بین المللی ۱۶ درخواست کمک می کند
🔸فرماندهی و کنترل تنگه هرمز به محض درخواست کمک کشتی تجاری، با کاپیتان کشتی مذکور ارتباط رادیویی برقرار کرد و موضوع کمک را جویا میشود که کاپیتان کشتی اعلام میکند: سه فروند قایق سبک کوچک غیر نظامی در فاصله چندمایلی از کشتی مشاهده کردهو نگران مزاحمت آنها برای خود است.
🔹 متعاقبا با همکاری و تعامل با کشور همسایه(به دلیل قرار گرفتن موقعیت کشتی در آب های سرزمینی آن کشور)، پس از بررسی و حضور میدانی، نگرانی کاپیتان کشتی رفع و او نیز با تشکر و اطمینان خاطر به مسیر دریانوردی خود ادامه می دهد.
⭕️تاثیر انتخابات اخیر بر جبههبندیهای سیاسی در ترکیه
🔹انتخابات سال ۲۰۲۳ ترکیه تغییراتی را در برخی انگارهها و تقسیمات سیاسی در این کشور ایجاد کرده که مهمترین آنها مربوط به حوزه ملیگرایی است.
🔸حمایت «سینان اوغان» نامزد ملیگرا از اردوغان و حمایت حزب ملیگرای افراطی «ظفر» از قلیچدار اوغلو، نشاندهنده اختلاف نظر عمیقی است که میان ملیگرایان ترکیه وجود دارد.
🔹نکته مهم به اختلافاتی باز میگردد که در جریان انتخابات میان حزب ظفر و سینان اوغان رخ داد، چه، قبل از برگزاری انتخابات، حزب ظفر با ایجاد «ائتلاف آتا» از اوغان حمایت کرد اما در دور دوم، اوغان از اردوغان و حزب ظفر از قلیچدار اوغلو حمایت کردند.
🔸جبههبندی جریانهای ملیگرای سنتی، تحولخواه و نوین در ترکیه پس از انتخابات اخیر آشکارا تغییر یافته و باید منتظر تبعات آن در آینده بود.
🔹یکی از مقاطع سرنوشتساز آتی، انتخابات شهرداریها در سال ۲۰۲۴ است که میتواند به آوردگاهی برای سنجش دقیق وزن گروههای سیاسی ترکیه ازجمله ملیگرایان در شهرهای گوناگون تبدیل شود.
⭕️مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در کنفرانس خبری
🔹روند اجرای بیانیه مشترک با ایران در زمینه حلوفصل مسائل پادمانی آغاز شده و در این زمینه پیشرفت هایی حاصل شده است.
🔸آژانس برای اولین بار دستگاه های نظارت بر غنی سازی را در تاسیسات ایران، بوردو و نطنز نصب کرد.
🔹ذخایر اورانیوم غنی شده ایران در سه ماه گذشته بیش از یک چهارم افزایش یافته است. ذخایر اورانیوم غنی شده ایران تا ۶۰ درصد از ۱۰۰ کیلوگرم گذشت.
🔸نحوه برداشت نتانیاهو به ما ربط ندارد، ما به اینگونه اظهارنظرات عادت داریم. کار آژانس بیطرفانه و فنی است. ما همواره وقایع را آنطور که هست، بیان میکنیم. درک آنها از این موضوعات به ما ارتباطی ندارد. ما در خصوص نقطه نظرات مقامهای دولتی اظهارنظر نمیکنیم.
🔹ما استانداردهای خود را به دلایل سیاسی پایین نمیآوریم. ما استانداردهای خود را در مورد فعالیتهای هستهای ایران پایین نیاوردهایم و ارزیابیهای خود را به هیچ دلیل سیاسی مغرضانه نکردهایم.
🔸غنیسازی اورانیوم ممنوع نیست، وظیفه آژانس راستیآزمایی است
8.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥رابرت اف کندی جونیور نامزد دموکرات ریاست جمهوری:
🔹 در سالهای 1991 تا 1992 مکرراً شفاهی و کتباً به روسها قول دادیم که اگر 100 هزار سرباز خود را از آلمان خارج کنند و اجازه دهند این کشور دوباره زیر بال ناتو متحد شود، آنگاه ما یک اینچ ناتو را به سمت شرق حرکت نمیدهیم. از آن زمان، ما بلوک را هزار مایل به شرق و به 14 کشور جدید منتقل کرده ایم (توجه داشته باشید - در واقع در حال حاضر 15).
🔸 روس ها به بیل برنز، سفیر آن زمان و اکنون رئیس سیا هشدار دادند که اگر ناتو به اوکراین وارد شود، خط قرمز است و نباید از آن عبور کرد. بیایید خودمان را به جای روس ها بگذاریم. عموی من (پرزیدنت کندی) همیشه می گفت: "خودت را جای حریف بگذار."