eitaa logo
Rahnama99
137 دنبال‌کننده
9.8هزار عکس
3.5هزار ویدیو
11 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
⭕️روزمان ر با قرآن آغاز کنیم البقره 🔹حافِظُوا عَلَى الصَّلَوَاتِ وَالصَّلَاةِ الْوُسْطَىٰ وَقُومُوا لِلَّهِ قَانِتِينَ 🔸ﺣﺘﻲ ﺩﺭ ﻛﻮﺭﺍﻥ ﻣﺸﻜﻠﺎﺕ، ﻛﺎﻣﻠﺎً ﻣﺮﺍﻗﺐ ﻧﻤﺎﺯﻫﺎ، ﺑﻪ‌ﻭﻳﮋﻩ ﻧﻤﺎﺯ ﻇﻬﺮ، ﺑﺎﺷﻴﺪ ﻭ ﺑﻪ‌ﺧﺎﻃﺮ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺑﺎ ﻓﺮﻭﺗﻨﻲ، ﺑﻪ ﻧﻤﺎﺯ ﺑﺎﻳﺴﺘﻴﺪ.(٢٣٨) ◽️بیانات رهبر انقلاب در مراسم سی‌وسومین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) ۱۴۰۱/۳/۱۴ 🔹امّا در مسئله‌ی مکتب و اصول و هدفها. اگر بخواهیم زیربنای مکتب مبارزه‌ی امام را و انقلاب امام را در یک جمله عرض بکنیم، باید بگوییم زیربنای همه‌ی فعّالیّتهای ایشان «قیام لله» بود؛ هدف، قیام لله [بود]؛ همان که در یادداشت معروفشان در دوران جوانی در دفتر مرحوم وزیری یزدی (رحمة الله علیه) نوشته‌اند: قُل اِنَّمآ اَعِظُکُم بِواحِدَةٍ اَن تَقوموا لِلّهِ مَثنَی وَ فُرادَی؛ قیام لله، که این قیامِ لله ریشه‌ی قرآنی بسیار مستحکمی دارد. قیام لله در همین آیه‌ی سوره‌ی سبأ ــ قُل اِنَّمآ اَعِظُکُم ــ [بیان شده]، یا «قوموا لِلّهِ قانِتین»در سوره‌ی مبارکه‌ی بقره، یا در آیه‌ی دیگری در سوره‌ی مدّثّر در اوّل بعثت: یا اَیُّهَا المُدَّثِّر* قُم فَاَنذِر؛ «قیام لله» یعنی این. حالا این «قیام لله» در هر دوره‌ای ممکن است به نحوی باشد 🖊رجبعلی بازیاد
⭕️هشدار رئیسی برای پرهیز از اقدامات غیرسازنده در مذاکرات رفع تحریم‌ها 🔹«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه بعد از ظهر شنبه در تماسی تلفنی با آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران گفتگو کرد. 🔸آیت الله رئیسی در رابطه با توسعه روابط دو جانبه، با اشاره به محاسبات غلط برخی دولت‌های اروپایی درباره ملت ایران، آن را ناشی از گرفتار شدن این دولت‌ها در دام اطلاعات غلط گروه‌های تروریستی، تجزیه‌طلب و معاندان دانست و بر پرهیز از مداخله در امور داخلی و احترام به اصل حاکمیت ملی تاکید کرد. 🔹رئیس جمهور همچنین با اشاره به آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها، همکاری‌های ایران و آژانس و تاییدات مکرر این سازمان بر پایبندی کشورمان به تعهدات قانونی خود را یادآور شد و بر پرهیز از هرگونه سیاسی‌کاری و اقدام غیرسازنده در مذاکرات رفع تحریم‌ها تاکید کرد. 🔸موضوع جنگ در اوکراین نیز بخشی از گفتگوهای دو رئیس جمهور در موضوعات منطقه‌ای بود که رئیسی ضمن اعلام سیاست قاطع جمهوری اسلامی مبنی بر مخالفت با جنگ، بهترین راه‌حل را دیپلماسی دانست.
⭕️استعفاهای زنجیره‌ای در پارلمان انگلیس/کناره‌گیری یک نماینده دیگر 🔹یکی دیگر از نمایندگان پارلمان انگلیس از عضویت در پارلمان استعفا داد. «نایجل آدامز» که رسانه‌ها او را از دستیاران «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر پیشین انگلیس معرفی می‌کنند، اعلام کرده است که از سمت خود به عنوان نماینده پارلمان از حزب محافظه‌کار کناره‌گیری می‌کند و جایگزین او قبلاً انتخاب شده است.
⭕️ترامپ: بایدن برای جلوگیری از رویارویی با من می‌خواهد زندانی‌ام کند 👤دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا: 🔹دشمنان آمریکا در داخل خطر بزرگتری از دشمنان در خارج به شمار می‌آیند. 🔸تهمت‌های مطرح شده علیه من مانع از ادامه مسیر به سوی کاخ سفید نخواهد شد. 🔹بایدن برای جلوگیری از رویارویی با من تلاش دارد تا رقیب سیاسی خود را زندانی کند. 🔸هرگز تسلیم نخواهم شد و هرگز مبارزه برای آمریکا را متوقف نخواهم کرد و در انتخابات ۲۰۲۴ در برابر دولت فاسد کنونی آمریکا خواهم ایستاد.
⭕️ نتیجه طبیعی بازی برجامی اروپا 🔹بدون شک نمی‌توان رد پای نتانیاهو و کابینه رژیم صهیونیستی را در بیانیه اخیر سه کشور اروپایی نادیده گرفت، بنابراین مصدر اصلی صدور بیانیه اخیر این سه کشور را عملاً باید در تل‌آویو جست‌وجو کرد 🔸آلمان، انگلیس و فرانسه در شرایطی که اختلافاتی تاکتیکی میان واشینگتن و تل‌آویو بر سر شیوه مواجهه با فعالیت‌های هسته‌ای ایران رخ داده، در صدد هستند علائمی را در حمایت از رویکرد صهیونیست‌ها در تقابل با ایران به تل‌آویو و نتانیاهو ارسال کنند 🔹به‌نظر می‌رسد هرگونه پیشرفت احتمالی در روند مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در خصوص رفع تحریم‌ها و حرکت طرفین به سوی توافق، بیش از پیش پیوند این سه کشور اروپایی و رژیم صهیونیستی را آشکارتر کند 🔸سه کشور اروپایی در بیانیه اخیر خود، همچون همیشه کمترین اشاره‌ای به بی‌تعهدی مطلق خود در برجام خصوصا در فرآیند رفع تحریم‌های ضدایرانی نکرده و از موضع یک طلب‌کار، به بررسی و تحلیل فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان پرداخته‌اند 🔹این در حالی است که کاهش تعهدات ایران در برجام، پاسخی اتفاقا قاطعانه و محکم نسبت به بی‌تعهدی مطلق اروپا بود 🔸بر این اساس؛ بدیهی است که بیانیه اخیر اروپایی‌ها در قالب و چارچوب دیپلماسی عمومی و با هدف تأثیرگذاری معکوس و سلبی علیه فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان صادر شده است 🔹البته نکته مهم‌تری نیز وجود دارد که باید آن را به عنوان کلید اصلی درک رفتار بازیگران اروپایی در مذاکرات رفع تحریم‌ها قلمداد کرد 🔸در جریان توافق ایران و آژانس در اسفند ۱۴۰۰ و زمان‌بندی صورت‌ گرفته میان «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس و مسئولان سازمان انرژی اتمی کشورمان درباره مختومه‌سازی پرونده‌های مطروحه علیه اماکن ادعایی، سه کشور اروپایی نقش «حامی» را ایفا کرده بودند اما پس از مدت کوتاهی به گروسی دستور دادند با نادیده‌ گرفتن زمان‌بندی مذکور، زمینه را برای صدور قطعنامه‌ای سیاسی علیه ایران در شورای حکام آژانس فراهم سازد 🔹آلمان، انگلیس و فرانسه به‌خوبی می‌دانند که در مذاکره مستقیم با تهران بابت کارشکنی علنی خود در قبال «توافق ایران-آژانس»، حرفی برای گفتن ندارند و به‌واسطه این عملکرد خود در قبال توافق هسته‌ای و تأثیر مستقیم در ایجاد گره‌های کور ایجاد ‌شده در مذاکرات، اساسا در جایگاه یک «متهم» قرار دارند نه یک «واسطه‌گر ناجی».
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥صدرزاده‌های امیدآفرین ◽️نماهنگی از بیانات اخیر رهبر انقلاب درباره بروز امثال شهید صدرزاده در میان جوانان علی‌رغم فعالیت دشمن و لغزشگاه‌های فراوان
⭕️رکوردشکنی صادرات ۲۱ میلیون تنی غیرنفتی‌ها در ۲ماهه ۱۴۰۲ 🔹براساس آمارهای گمرک ایران، در ۲ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ ارزش وزنی صادرات غیرنفتی کشورمان به ۲۱ میلیون تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ رشد ۱۲/۳ درصدی داشته است. 🔸همچنین صادرات امسال به لحاظ وزنی بالاترین مقدار صادرات در ۶ سال اخیر بوده و یک رکورد به ثبت رسانده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سناتور آمریکایی: به داستان ایران یک‌طرفه نگاه می‌کنیم و فکر می‌کنیم دستان پاکی داریم 🔹 کمک کردیم یک نخست وزیر ایرانی ساقط شود. 🔸 از صدام حمایت کردیم تا حملات شیمیایی علیه مردم ایران انجام دهد. 🔹 این‌ها را نادیده گرفته و می‌گوییم چرا ایران اینقدر به آمریکا بی‌اعتماد است؟
⭕️ابراز نگرانی بی‌سابقه بنیامین نتانیاهو درباره پایان رژیم صهیونیستی ◽️ابعاد این موضوع در بیانیه‌ای از سوی نتانیاهو چنین بیان شده است: 1️⃣ هشدار در این باره که رژیم در آستانه جنگ داخلی قرار دارد و این پایان کار خواهد بود. 2️⃣ نتانیاهو اعلام کرد نقض قوانین، ایجاد هرج و مرج و حمله به کارکنان دولتی و تهدید اعضای خانواده‌های آنها به مرحله بی‌سابقه‌ای رسیده است. 3️⃣ نتانیاهو قبلا هم هشدار داده بود پدیده مخالفت با ادای خدمت نظامی در رژیم، به معنای پایان رژیم‌صهیونیستی است.
📊آماری شگفت‌انگیز؛ دولت به زنان میدان داد 🔹از ۱۵ فروردین تا ۱۵ خردادماه سال جاری، حدود ۲۷ هزار جواز کسب در کشور صادر شده که ۳۰ درصد آن‌ها متعلق به بانوان است. 🔸استان‌های لرستان با ۵۰درصد، کرمان با ۴۵ درصد و بوشهر با ۴۳ درصد، بیشترین سهم زنان در پروانه‌های کسب صادره را داشته اند. 🔹استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و تهران، کمترین سهم زنان در پروانه‌های کسب صادره را داشته‌اند. 🔸صدور مجوزهای صنفی از ابتدای سال جاری با مراجعه متقاضیان به درگاه ملی مجوزها و طی ۳ الی ۷ روز انجام می‌شود و دیگر نیازی به مراجعه حضوری به اتحادیه‌ها نیست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شبکه 12 اسرائیل: برد این موشک ایرانی محدود ولی رهگیری آن خیلی مشکل یا حتی غیرممکن است 🔹 مشکل اینجا است که ایرانی‌ها قرارگاه‌های موشکی را نه تنها در ایران بلکه از جاهای دیگری مثل عراق به کار می‌گیرند که میتواند ما را هدف بگیرد. 🔸 ایالات متحده با آن بزرگی چنین موشکی ندارد، نمی‌دانیم آیا ایرانی‌ها واقعاً چنین سلاحی دارند یا نه؟
⭕️جایگاه برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران در آخرین سند جامعه اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۳ 🔹آخرین سند جامعه اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۲۳ که برآورد همه نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایالات متحده آمریکا در مورد فعالیت سایر کشورها است در مورد برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران می‌نویسد؛ برنامه‌های موشکی بالستیک ایران که در حال حاضر شامل بزرگترین موجودی موشک‌های بالستیک در منطقه است، همچنان تهدیدی برای کشورهای خاورمیانه است. ایران بر بهبود دقت، کشندگی و قابلیت اطمینان موشک های خود تاکید کرده است. 🔸کار ایران بر روی وسایل پرتاب فضایی (SLVs) - از جمله آن سیمرغ - در صورتی که یک ICBM تصمیم به توسعه آن داشته باشد، به این دلیل که SLV و ICBM از فناوری‌های مشابهی استفاده می‌کنند، جدول زمانی را به یک ICBM کوتاه می‌کند. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است قدرت دفاعی آن اعم از زرادخانه موشکی آن برای منطقه پیام صلح و افزایش امنیت است، در حالی که پتکی مستحکم بر سر متجاوران و قدرت‌های متجاوز خواهد بود. 🖊 علیرضا زمانیان
⭕️چراباید دلار را هرچه سریعتر از اقتصادمان حذف کنیم 🔹چون حاکمیت آمریکا با سیاست های کلان پولی مخصوصا افزایش سود و بهره ی بانکی تلاش می کند دلار خود را به عنوان رایج ترین ارز مبادله ای جهان ارتقاء دهد و تورم در آمریکا را کنترل نماید. 🔸اما در این فعل و انفعالات مالی آمریکا در واقع تورم خود را به دیگر کشورها که اقتصاد و مبالات شان بر محور دلار امریکا صادر می کند. به این صورت که آن کشورها برای واردات کالاهای اساسی مثل غذا و دارو مجبورند پول بیشتری بپردازند چون مبادلات آنها بر پایه دلار است و ارزش دلار با سیاست های پولی آمریکا بالا رفته و این پرداخت پولی بیشتر باعث ایجاد تورم و گرانی در کشورهای مقصد خواهد شد و هم ارزش پولی کشورها در مقابل دلار کاهش پیدا خواهد کرد. 🖊کاظم محمدی بمرود
⭕️ایستاده بر لب پرتگاه 🔹حال نوچه منطقه ای آمریکا این روزها اصلا خوب نیست ، خوب که نیست خیلی هم بد است گویا خانه عنکبوت لرزیدنش را شروع کرده است گویا پایه های سستش متزلزل تر از هر زمان دیگری در حال لرزیدن است . بله سخن از رژیم موقت اسرائیل است . در روزهای اخیر از لحاظ مدنی ، اسرائیل به بدترین وضعیت ممکن گرفتار است آشوب ها و اغتشاشاتی که به دنبال ایجادش در خیابان های ایران بودند حال دامن خودشان را گرفته است وخیابانهای اسرائیل به تدریج آرایش یک جامعه از هم گسیخته را به خود گرفته و دیگر اغتشاش و بلوای خیابانی به واژه ای نام آشنا در اسرائیل تبدیل می شود در آن سوی میدان نیز رژیم موقت اسرائیل از تامین امنیت ساکنان اراضی اشغالی در برابر عملیات فلسطینی ها عاجز مانده و هر روز تعداد و شدت عملیات ها بیشتر می شود احساس ترس و نا امنی احساس فراگیر و عمومی در سرزمین های اشغالی شده است ، خارج از مرزها هم وضع اصلا خوب نیست تهدیدات قدرتمندی پشت مرزها ایستاده اند و در کمین فرصتند حزب الله قوی و آماده در لبنان ، ایران در سوریه ، موشک ها ی نقطه زن آماده شلیک در تهران ، و مقاومت در غزه . 🔸غرب هم که فعلا در گیر اوکراین است و توان و تمرکز سابق برای حمایت از این جرثومه را ندارد ارتش هم گویا فرمانبری زیادی از نتانیاهو ندارد . این شرح مختصری از وضعیت محتضری به نام رژیم موقت اسرائیل است و اما آنچه امروز کم است کوچکترین تلنگری از سوی جهان اسلام است که این ایستاده بر لب پرتگاه را به درون زباله دان تاریخ هل دهد. 🖊اسماعیل سرپرست سیدلر
⭕️دستاوردهای اجلاس بریکس 🔹اجلاس اخیر بریکس که %41 جمعیت جهان ، %24 تولیدناخالص داخلی جهان ، %16 تجارت جهانی را به واسطه پنج کشور روسیه ، چین ، برزیل ، هند و آفریقای جنوبی را تحت پوشش خودش قرار داده و از روز دوازدهم خردادماه سال جاری به مدت دو روز در «کیپ تاون»پایتخت آفریقای جنوبی با حضور وزرای خارجه کشورهای عضو برگزار که در این نشست وزیر امور خارجه کشورمان دکتر«حسین امیرعبداللهیان» نیز به صورت مدعو و عضو ناظر حضور و به ایراد سخنرانی پرداختند.در مجموع می توان دستاوردهای اجلاس دوستان بریکس را در راستای سیاست های راهبردی جمهوری اسلامی ایران را چنین ارزیابی و تحلیل کرد: 1️⃣ پویایی سیاست خارجی فعال جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس و ملاقات با وزرای امور خارجه کشورهای عضو اصلی و ناظر. 2️⃣استقبال اعضای اصلی از عضویت ایران در این اجلاس با توجه به موقعیت ژئوپولوتیکی و ظرفیت های درونی و بیرونی جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف و برداشتن گام های مقدماتی در این خصوص. 3️⃣پرده برداری از ماهیت تروریسم مولد آمریکایی و تروریسم عامل صهیونیستی در خلال دیدار دوجانبه وزیر امور خارجه کشورمان دکتر«حسین امیرعبداللهیان» طی دیدار دوجانبه با 10 تن از اعضای اصلی و ناظر از جمله وزرای امور خارجه روسیه ، عربستان سعودی ، امارات متحده عربی و... به عنوان کنش گران فعال منطقه ای. 4️⃣تاکید کشورهای عضو بریکس در استفاده از ارزهای رایج محلی در تجارت و مبادلات مالی و بین المللی به عنوان نکته ای که جمهوری اسلامی ایران بالغ بر یک دهه می باشد بر آن تاکید دارد. 🖊محمدرضا نجفی سلامت
⭕️ امام مردم سالار
12.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رهبر انقلاب: دشمنان بیست سال است برای ما چالش هسته‌ای درست کرده‌اند ◽️رهبر انقلاب هم‌اکنون در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هسته‌ای کشور: 🔹دشمنان بیست سال است برای ما چالش هسته‌ای درست کرده‌اند چون میدانند که حرکت در صنعت هسته‌ای در حکم کلید برای پیشرفت‌های علمی کشور است 🔸بهانه‌ سلاح هسته‌ای دروغ است و خودشان هم می‌دانند 🔹ما روی مبنای اسلامی‌مان نمی‌خواهیم طرف سلاح برویم والا اگر این نبود جلویش را نمی‌توانستند بگیرند؛ همچنانی که جلوی پیشرفت‌های هسته‌ای ما را تا الان نتوانستند بگیرند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در چالش بیست ساله هسته‌ای فهمیدیم چه کسانی قابل اعتمادند و چه کسانی قابل اعتماد نیستند ◽️رهبر معظم انقلاب: 🔹حقیقت دیگر، نامطمئن بودن طرف‌های ما و مخالفین ما در وعده‌هایشان است. تا حالا در این سال‌های متمادی-حالا آن‌هایی که از شماها سابقه‌ بیشتری در این هسته‌ای دارید، توجه دارید که به چه چیزهایی من اشاره می‌کنم. 🔸وعده‌های زیادی در بخش‌های مختلف، چه دولت‌هایی که طرف مذاکره‌ی ما بودند، چه خود آژانس، وعده‌هایی دادند و به آن وعده‌ها عمل نکردند، بارها، وعده‌های غیرقابل تحقق، بی‌اعتمادی؛ پس بنابراین یکی از دستاوردهای این چالش بیست‌ساله هم همین است که ما فهمیدیم که به وعده‌های این‌ها، به حرف‌های این‌ها نمی‌شود اعتماد کرد. 🔹این‌ها دستاوردهای مهمی است، این‌ها را مهم بدانید. ما خیلی جاها ضربه خوردیم به خاطر همین اعتمادهای بیجا. 🔸اینکه یک ملت، مسئولین یک کشور، بدانند، بفهمند، که کجا باید اعتماد کنند، کجا نباید اعتماد کنند، این خیلی مهم است؛ این را ما فهمیدیم، ما در این بیست سال، فهمیدیم که چه کسانی قابل اعتمادند، چه کسانی قابل اعتماد نیستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هسته‌ای کشور: همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب مقررات پادمانی باید حفظ شود ◽️رهبر انقلاب: 🔹از قانون اقدام راهبردی مجلس نباید تخطی کرد. 🔸برخی تصور می‌کنند که این قانون ایجاد مشکل می‌کند، اینطور نیست، این قانون خوبی است. چه در دسترسی‌ها، چه در اطلاعاتی که ارایه می‌کنید مطابق این قانون عمل کنید.
🗓 دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲
⭕️روزمان را با قرآن آغاز کنیم الحديد 🔹لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ 🔸ﻣﺎ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻧﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﻟﻴﻞ‌ﻫﺎی ﺭﻭﺷﻦ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ، ﻛﺘﺎﺏ‌ﻫﺎی ﺁﺳﻤﺎﻧﻲ ﺭﺍ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ﻭ ﺩﻳﻦ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻣﻌﻴﺎﺭ ﺳﻨﺠﺶ ﺍﺳﺖ ﺗﺎ ﻣﺮﺩم ﺑﻪ ﻋﺪﺍﻟﺖ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﻛﻨﻨﺪ.. (٢٥) ◽️بیانات رهبر انقلاب در مراسم سی‌وسومین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) ۱۴۰۱/۳/۱۴ 🔹«قیام لله» همیشه یک جور نیست لکن در همه‌ی اینها هدف «قیام لله» یک چیز بیشتر نیست و آن، اقامه‌ی حق و اقامه‌ی عدل و قسط و ترویج معنویّت است؛ در همه‌ی دورانها این است؛ یعنی اقامه‌ی حق. «قیام لله» در یک دوره به شکل مبارزه‌ی آنچنانی است، در یک دوره به شکل کار علمی است، در یک دوره به شکل حرکت سیاسی است امّا در همه‌ی اینها هدف «قیام لله» باید اقامه‌ی حق باشد، این یک؛ اقامه‌ی قسط و عدل باشد، این دو؛ و ترویج معنویّت باشد، این سه؛ هدف، اینها است. فرض کنید «لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط»،که همه‌ی آمد و رفت پیغمبران و ارسال رسل و انزال کتب برای این است که «لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط»؛ این یک آیه. یا در آیه‌ی شریفه‌ی سوره‌ی نساء: وَ اَن تَقوموا لِلیَتامیٰ بِالقِسط، یا در آیه‌ی سوره‌ی الرّحمٰن: وَ اَقیمُوا الوَزنَ بِالقِسط، یا در سوره‌ی شوریٰ: اَقیمُوا الدّین، یا در سوره‌ی مائده: حَتّی تُقیمُوا التَّوراتَ وَ الاِنجیل، و در بسیاری از جاهای قرآن: اَقیمُوا الصَّلوة، و موارد دیگر که «قیام لله» باید به اقامه‌ی این امور منتهی بشود؛ هدف از «قیام لله» این است. 🔸خب، حالا ما گفتیم امام، مبارز بودند؛ این به معنای حضور دائمی امام در میدان «قیام لله» است. 🖊رجبعلی بازیاد
⭕️تراز تجاری؛ با نفت مثبت، بی آن منفی! 🔹نخست باید در نظر داشته باشیم که تراز تجاری ما منفی است. یعنی در سطح کلان خرجمان بیش از دخلمان است. تراز تجاری کشور در واقع نشان‌دهنده‌ی وضعیت تعامل اقتصاد ما با خارج از ایران است. وقتی ارزش صادرات ما بیش از ارزش واردات ما باشد، می‌توان گفت دخل از خرج بیشتر است اما اگر به عکس باشد، باید به ضرب‌المثل «چو دخلت نیست، خرج آهسته‌تر کن» عمل کنیم! اکنون اما وضعیت به چه صورت است!؟ آخرین آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران از صادرات و واردات نشان می‌دهد تراز تجازی ما بدون نفت (و البته با احتساب میعانات گازی) منفی است. 🔸ارزش واردات کشور در یازده ماهه نخست سال 1401 برابر با 53.7 میلیارد دلار بود. این در حالی است که ارزش صادراتمان به 48.8 میلیارد دلار رسید. به عبارت دیگر تراز تجاری بدون نفتمان 4.1 میلیارد دلار منفی است. البته صادراتمان به نسبت مدت مشابه سال قبل، 12.2 درصد افزایش یافت و وارداتمان نیز به نسبت همان مدت مشابه در سال قبل، با 15.3 درصد افزایش رو به رو بود. اگر وزنی به ماجرا نگاه کنیم نیز صادرات و واردات گمرکی به ترتیب برابر با 111.3 و 33.6 میلیون تن بود که نسبت به دوره‌ی مشابه سال قبل به ترتیب، 1.2 و 8.6 کاهش را نشان می‌دهد.
⭕️بررسی مسئله تولید و مصرف بنزین در کشور 🔹بدون شک دولت قادر به ادامه سیاست تثبیت بدون برنامه قیمت بنزین نخواهد بود. مسئله سرکوب قیمت بنزین منجر به کاهش توان تولیدی و افزایش صرفه اقتصادی برای افزایش مصرف شده و این ناترازی بدون برنامه مشخص برای کنترل مصرف مهار نخواهد شد. ادامه این روند می‌تواند منجر به اختلال جدی در نظام عرضه و تقاضای بنزین شود و با توجه به اهمیت بالا و استراتژیک این کالا، اختلال در تامین بنزین می‌تواند منجر به اختلال در سیستم حمل و نقل و توزیع اقتصادی کشور شود. با توجه به وضعیت نامناسب اقتصادی و تورم‌های بالا، هر گونه اختلال در نظام حمل و نقل و نظام توزیع اقتصادی قابلیت تبدیل به یک آشوب گسترده را خواهد داشت. 🔸بنابراین اقدام آگاهانه و کارشناسی در این موضوع خواهد توانست از ایجاد یک آشوب احتمالی جلوگیری کند. در حال حاضر مهم‌ترین تدبیر دولت می‌تواند ارائه بنزین یارانه‌ای در سقف اول قیمتی و افزایش پلکانی قیمت در سقف دوم و بالاتر سهمیه‌بندی سوخت(و بازپرداخت آن به صورت یارانه نقدی به دهک‌های پایین درآمدی) باشد تا کشور از آشوب‌ احتمالی ناشی از کمبود بنزین و یا آشوب ناشی از شوک درمانی در امان بماند.
⭕️سویه‌های ایمان و امید در اقتصاد ایران 🔹اگر چه واقعیت این است که ما روی زمین، مشکلات اقتصادی داریم اما اولاً رشد اقتصادی در سال گذشته افزایش یافته است (در 9 ماهه نخست سال 3.3 درصد بود ولی گفته می‌شود آمار یک ساله، رشد 4 درصدی را نشان می‌دهد.). پیش‌بینی صندوق بین‌‌المللی پول تداوم رشد اقتصادی در سال‌های آتی است. همچنین اقدامات دولت به بهبود جایگاه ایران در اقتصاد بین‌الملل کمک کرده و دیپلماسی اقتصادی فعال، به کمک اقتصاد آمده است. 🔸اصلاحات ساختاری در دست انجام است و به‌نظر می‌رسد در یکی دو سال آینده، بهبود شاخص‌های کلان دیگر را شاهد باشیم. مضاف بر اینکه در دولت فعلی، سطح اشتغال نیز رشد کرده است و در سامانه‌ی اشتغال دولت، یک میلیون شغل جدید ثبت شده است. بنابراین اگر چه یک واقعیت این است که مشکلات اقتصادی وجود دارند اما واقعیت دیگر این است که سویه‌های امیدآفرین در اقتصاد ما نیز کم نیستند و با مولفه‌های ایمان که آنها نیز ریشه در واقعیت دارند، می‌توانیم روز به روز شاهد بهبود اوضاع اقتصادی باشیم.
⭕️چهار چالش‌ پیش روی اردوغان 🔹اردوغان در آینده با چهار چالش مهم و اساسی روبه رو است که برخی از آنها داخلی و برخی دیگر منطقه‌ای و بین‌المللی است : 1️⃣چالش اول اردوغان به وضعیت شکاف و دودستگی در داخل کشور بر می گردد که انتخابات ریاست جمهوری باعث ایجاد آن شد، چون مخالفان دولت زمانی که فاصله و شکاف خود را با حزب حاکم توسعه و عدالت به کمتر از پنج درصد کاهش دادند، در واقع به موفقیت و دستاورد بزرگی دست یافتند و هیچ بعید نیست که مخالفان در ماه‌های آینده به گسترش موجی از اعتراض‌ها و تحصن‌ها برای متزلزل و بی‌ثبات کردن اوضاع کشور متوسل شوند. 2️⃣بحران اقتصادی پیش روی کشور ترکیه شامل افزایش نزدیک به ۵۵ درصد نرخ تورم، کاهش ارزش لیر ترکیه در برابر دلار آمریکا و نیز بدهی‌های خارجی ترکیه است که به نزدیک نیم تریلیون دلار رسیده است. 3️⃣مسأله حضور مهاجران خارجی و حضور حدود شش میلیون مهاجر، از جمله سه میلیون و ۵۰۰ هزار آواره و پناهنده سوریه در خاک ترکیه است که ائتلاف مخالفان در کارزار انتخاباتی اخیر با همکاری جناح راست و ملی‌گرأیان افراطی ترکیه به خوبی از این مسئله به نفع خود استفاده کردند. 4️⃣در برابر دولت آینده اردوغان، بازسازی ویرانی‌های زلزله ویرانگر اخیر این کشور و جبران خسارات و پرداخت غرامت به آسیب‌دیدگان این حادثه تلخ است. هرچند به نظر می‌رسد سیاست‌هایی را که دولت اردوغان در این باره در پیش گرفته با موفقیت و پیشرفت بزرگ و قابل توجهی همراه بوده است، چون ۶۰ درصد از رأی‌دهندگان در مناطق زلزله‌زده ترکیه در انتخابات اخیر به رجب طیب اردوغان رأی دادند.
⭕️روابط ایران و مصر؛ واگرایی و همگرایی 🔹پس از عادیسازی روابط ایران و عربستان سعودی، از سرگیری روابط دیپلماتیک میان تهران و قاهره نیز به مسئلهای مهم در رسانه ها تبدیل شده است. با این وجود عوامل مختلفی از جمله روابط مصر با ایالات متحده آمریکا و نیز رژیم صهیونیستی از سرعت بهبود روابط کاسته است. در مجموع اما به نظر میرسد در باز ترسیم الگوهای روابط منطقه ای قدرت های خارجی از جمله آمریکا تاثیرگذاری پیشین خود را از دست داده است و این کشورهای منطقه هستند که مناسبات خود را در الگوی جدید منطقه ای تنظیم خواهند کرد. 🔸البته در مسیر عادی سازی روابط ایران و مصر نباید از نقش بغداد نیز غافل شد؛ عراق به ویژه پس از سال ۲۰۱۸ و برقراری آرامش نسبی پس از مبارزه با تروریسم در این کشور در سیاست خارجی خود در تلاش بوده تا هم روابط خود را با کشورهای منطقه توسعه بخشیده و هم به عنوان پلی برای برقراری روابط میان دیگر کشورها عمل کند. نقشی که در رابطه با مذاکرات میان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی به خوبی ایفا کرده است . سفر سلطان عمان به تهران نیز خود مهمترین نشانه از بهبود روابط تهران و قاهره در آینده است.
⭕️تحول آفرینی مبتنی بر امید و ایمان 🔹حرکت بی‌وقفه اثر عملی امیدوایمان است‌. امید و ایمان به بیان رهبرمعظم انقلاب نرم‌افزار غلبه بر مسائل و مشکلات، اصلاح مشکلات معیشتی و اقتصادی، تامین منافع ملی، مقاومت در برابر دشمنان لجوج و عنود، هدف داری و درک هوشمندانه جبهه‌بندی‌های جریان استکبار و سلطه است. 🔸از منظر برخی از تحلیلگران سیاسی، مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در سخنرانی مراسم ارتحال امام(ره) نشان داد، هم «ایمان با دلیل» است، هم «امید با خوش‌بینی» است. متأسفانه سال‌هاست گفتار روشنفکری در حال تئوریزه کردن مفهوم «ایمان بی دلیل» و «امید بدون خوش‌بینی» است. ولی‌فقیه اما در این سخنرانی به نحو عینی نشان داد چرا هم ایمان دلیل دارد و هم امید خوش‌بینی می‌آورد. ایشان به ما یاد دادند، «سنجه ایمان در میزان امیدواری است» و «سنجه امید در میزان ایمان است». باید هر دو این مفاهیم را در نسبت با هم در نظر گرفت.