eitaa logo
Rahnama99
137 دنبال‌کننده
9.8هزار عکس
3.5هزار ویدیو
11 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
12.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رهبر انقلاب: دشمنان بیست سال است برای ما چالش هسته‌ای درست کرده‌اند ◽️رهبر انقلاب هم‌اکنون در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هسته‌ای کشور: 🔹دشمنان بیست سال است برای ما چالش هسته‌ای درست کرده‌اند چون میدانند که حرکت در صنعت هسته‌ای در حکم کلید برای پیشرفت‌های علمی کشور است 🔸بهانه‌ سلاح هسته‌ای دروغ است و خودشان هم می‌دانند 🔹ما روی مبنای اسلامی‌مان نمی‌خواهیم طرف سلاح برویم والا اگر این نبود جلویش را نمی‌توانستند بگیرند؛ همچنانی که جلوی پیشرفت‌های هسته‌ای ما را تا الان نتوانستند بگیرند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در چالش بیست ساله هسته‌ای فهمیدیم چه کسانی قابل اعتمادند و چه کسانی قابل اعتماد نیستند ◽️رهبر معظم انقلاب: 🔹حقیقت دیگر، نامطمئن بودن طرف‌های ما و مخالفین ما در وعده‌هایشان است. تا حالا در این سال‌های متمادی-حالا آن‌هایی که از شماها سابقه‌ بیشتری در این هسته‌ای دارید، توجه دارید که به چه چیزهایی من اشاره می‌کنم. 🔸وعده‌های زیادی در بخش‌های مختلف، چه دولت‌هایی که طرف مذاکره‌ی ما بودند، چه خود آژانس، وعده‌هایی دادند و به آن وعده‌ها عمل نکردند، بارها، وعده‌های غیرقابل تحقق، بی‌اعتمادی؛ پس بنابراین یکی از دستاوردهای این چالش بیست‌ساله هم همین است که ما فهمیدیم که به وعده‌های این‌ها، به حرف‌های این‌ها نمی‌شود اعتماد کرد. 🔹این‌ها دستاوردهای مهمی است، این‌ها را مهم بدانید. ما خیلی جاها ضربه خوردیم به خاطر همین اعتمادهای بیجا. 🔸اینکه یک ملت، مسئولین یک کشور، بدانند، بفهمند، که کجا باید اعتماد کنند، کجا نباید اعتماد کنند، این خیلی مهم است؛ این را ما فهمیدیم، ما در این بیست سال، فهمیدیم که چه کسانی قابل اعتمادند، چه کسانی قابل اعتماد نیستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هسته‌ای کشور: همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب مقررات پادمانی باید حفظ شود ◽️رهبر انقلاب: 🔹از قانون اقدام راهبردی مجلس نباید تخطی کرد. 🔸برخی تصور می‌کنند که این قانون ایجاد مشکل می‌کند، اینطور نیست، این قانون خوبی است. چه در دسترسی‌ها، چه در اطلاعاتی که ارایه می‌کنید مطابق این قانون عمل کنید.
🗓 دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲
⭕️روزمان را با قرآن آغاز کنیم الحديد 🔹لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ 🔸ﻣﺎ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻧﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﻟﻴﻞ‌ﻫﺎی ﺭﻭﺷﻦ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ، ﻛﺘﺎﺏ‌ﻫﺎی ﺁﺳﻤﺎﻧﻲ ﺭﺍ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ﻭ ﺩﻳﻦ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻣﻌﻴﺎﺭ ﺳﻨﺠﺶ ﺍﺳﺖ ﺗﺎ ﻣﺮﺩم ﺑﻪ ﻋﺪﺍﻟﺖ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﻛﻨﻨﺪ.. (٢٥) ◽️بیانات رهبر انقلاب در مراسم سی‌وسومین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) ۱۴۰۱/۳/۱۴ 🔹«قیام لله» همیشه یک جور نیست لکن در همه‌ی اینها هدف «قیام لله» یک چیز بیشتر نیست و آن، اقامه‌ی حق و اقامه‌ی عدل و قسط و ترویج معنویّت است؛ در همه‌ی دورانها این است؛ یعنی اقامه‌ی حق. «قیام لله» در یک دوره به شکل مبارزه‌ی آنچنانی است، در یک دوره به شکل کار علمی است، در یک دوره به شکل حرکت سیاسی است امّا در همه‌ی اینها هدف «قیام لله» باید اقامه‌ی حق باشد، این یک؛ اقامه‌ی قسط و عدل باشد، این دو؛ و ترویج معنویّت باشد، این سه؛ هدف، اینها است. فرض کنید «لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط»،که همه‌ی آمد و رفت پیغمبران و ارسال رسل و انزال کتب برای این است که «لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط»؛ این یک آیه. یا در آیه‌ی شریفه‌ی سوره‌ی نساء: وَ اَن تَقوموا لِلیَتامیٰ بِالقِسط، یا در آیه‌ی سوره‌ی الرّحمٰن: وَ اَقیمُوا الوَزنَ بِالقِسط، یا در سوره‌ی شوریٰ: اَقیمُوا الدّین، یا در سوره‌ی مائده: حَتّی تُقیمُوا التَّوراتَ وَ الاِنجیل، و در بسیاری از جاهای قرآن: اَقیمُوا الصَّلوة، و موارد دیگر که «قیام لله» باید به اقامه‌ی این امور منتهی بشود؛ هدف از «قیام لله» این است. 🔸خب، حالا ما گفتیم امام، مبارز بودند؛ این به معنای حضور دائمی امام در میدان «قیام لله» است. 🖊رجبعلی بازیاد
⭕️تراز تجاری؛ با نفت مثبت، بی آن منفی! 🔹نخست باید در نظر داشته باشیم که تراز تجاری ما منفی است. یعنی در سطح کلان خرجمان بیش از دخلمان است. تراز تجاری کشور در واقع نشان‌دهنده‌ی وضعیت تعامل اقتصاد ما با خارج از ایران است. وقتی ارزش صادرات ما بیش از ارزش واردات ما باشد، می‌توان گفت دخل از خرج بیشتر است اما اگر به عکس باشد، باید به ضرب‌المثل «چو دخلت نیست، خرج آهسته‌تر کن» عمل کنیم! اکنون اما وضعیت به چه صورت است!؟ آخرین آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران از صادرات و واردات نشان می‌دهد تراز تجازی ما بدون نفت (و البته با احتساب میعانات گازی) منفی است. 🔸ارزش واردات کشور در یازده ماهه نخست سال 1401 برابر با 53.7 میلیارد دلار بود. این در حالی است که ارزش صادراتمان به 48.8 میلیارد دلار رسید. به عبارت دیگر تراز تجاری بدون نفتمان 4.1 میلیارد دلار منفی است. البته صادراتمان به نسبت مدت مشابه سال قبل، 12.2 درصد افزایش یافت و وارداتمان نیز به نسبت همان مدت مشابه در سال قبل، با 15.3 درصد افزایش رو به رو بود. اگر وزنی به ماجرا نگاه کنیم نیز صادرات و واردات گمرکی به ترتیب برابر با 111.3 و 33.6 میلیون تن بود که نسبت به دوره‌ی مشابه سال قبل به ترتیب، 1.2 و 8.6 کاهش را نشان می‌دهد.
⭕️بررسی مسئله تولید و مصرف بنزین در کشور 🔹بدون شک دولت قادر به ادامه سیاست تثبیت بدون برنامه قیمت بنزین نخواهد بود. مسئله سرکوب قیمت بنزین منجر به کاهش توان تولیدی و افزایش صرفه اقتصادی برای افزایش مصرف شده و این ناترازی بدون برنامه مشخص برای کنترل مصرف مهار نخواهد شد. ادامه این روند می‌تواند منجر به اختلال جدی در نظام عرضه و تقاضای بنزین شود و با توجه به اهمیت بالا و استراتژیک این کالا، اختلال در تامین بنزین می‌تواند منجر به اختلال در سیستم حمل و نقل و توزیع اقتصادی کشور شود. با توجه به وضعیت نامناسب اقتصادی و تورم‌های بالا، هر گونه اختلال در نظام حمل و نقل و نظام توزیع اقتصادی قابلیت تبدیل به یک آشوب گسترده را خواهد داشت. 🔸بنابراین اقدام آگاهانه و کارشناسی در این موضوع خواهد توانست از ایجاد یک آشوب احتمالی جلوگیری کند. در حال حاضر مهم‌ترین تدبیر دولت می‌تواند ارائه بنزین یارانه‌ای در سقف اول قیمتی و افزایش پلکانی قیمت در سقف دوم و بالاتر سهمیه‌بندی سوخت(و بازپرداخت آن به صورت یارانه نقدی به دهک‌های پایین درآمدی) باشد تا کشور از آشوب‌ احتمالی ناشی از کمبود بنزین و یا آشوب ناشی از شوک درمانی در امان بماند.
⭕️سویه‌های ایمان و امید در اقتصاد ایران 🔹اگر چه واقعیت این است که ما روی زمین، مشکلات اقتصادی داریم اما اولاً رشد اقتصادی در سال گذشته افزایش یافته است (در 9 ماهه نخست سال 3.3 درصد بود ولی گفته می‌شود آمار یک ساله، رشد 4 درصدی را نشان می‌دهد.). پیش‌بینی صندوق بین‌‌المللی پول تداوم رشد اقتصادی در سال‌های آتی است. همچنین اقدامات دولت به بهبود جایگاه ایران در اقتصاد بین‌الملل کمک کرده و دیپلماسی اقتصادی فعال، به کمک اقتصاد آمده است. 🔸اصلاحات ساختاری در دست انجام است و به‌نظر می‌رسد در یکی دو سال آینده، بهبود شاخص‌های کلان دیگر را شاهد باشیم. مضاف بر اینکه در دولت فعلی، سطح اشتغال نیز رشد کرده است و در سامانه‌ی اشتغال دولت، یک میلیون شغل جدید ثبت شده است. بنابراین اگر چه یک واقعیت این است که مشکلات اقتصادی وجود دارند اما واقعیت دیگر این است که سویه‌های امیدآفرین در اقتصاد ما نیز کم نیستند و با مولفه‌های ایمان که آنها نیز ریشه در واقعیت دارند، می‌توانیم روز به روز شاهد بهبود اوضاع اقتصادی باشیم.
⭕️چهار چالش‌ پیش روی اردوغان 🔹اردوغان در آینده با چهار چالش مهم و اساسی روبه رو است که برخی از آنها داخلی و برخی دیگر منطقه‌ای و بین‌المللی است : 1️⃣چالش اول اردوغان به وضعیت شکاف و دودستگی در داخل کشور بر می گردد که انتخابات ریاست جمهوری باعث ایجاد آن شد، چون مخالفان دولت زمانی که فاصله و شکاف خود را با حزب حاکم توسعه و عدالت به کمتر از پنج درصد کاهش دادند، در واقع به موفقیت و دستاورد بزرگی دست یافتند و هیچ بعید نیست که مخالفان در ماه‌های آینده به گسترش موجی از اعتراض‌ها و تحصن‌ها برای متزلزل و بی‌ثبات کردن اوضاع کشور متوسل شوند. 2️⃣بحران اقتصادی پیش روی کشور ترکیه شامل افزایش نزدیک به ۵۵ درصد نرخ تورم، کاهش ارزش لیر ترکیه در برابر دلار آمریکا و نیز بدهی‌های خارجی ترکیه است که به نزدیک نیم تریلیون دلار رسیده است. 3️⃣مسأله حضور مهاجران خارجی و حضور حدود شش میلیون مهاجر، از جمله سه میلیون و ۵۰۰ هزار آواره و پناهنده سوریه در خاک ترکیه است که ائتلاف مخالفان در کارزار انتخاباتی اخیر با همکاری جناح راست و ملی‌گرأیان افراطی ترکیه به خوبی از این مسئله به نفع خود استفاده کردند. 4️⃣در برابر دولت آینده اردوغان، بازسازی ویرانی‌های زلزله ویرانگر اخیر این کشور و جبران خسارات و پرداخت غرامت به آسیب‌دیدگان این حادثه تلخ است. هرچند به نظر می‌رسد سیاست‌هایی را که دولت اردوغان در این باره در پیش گرفته با موفقیت و پیشرفت بزرگ و قابل توجهی همراه بوده است، چون ۶۰ درصد از رأی‌دهندگان در مناطق زلزله‌زده ترکیه در انتخابات اخیر به رجب طیب اردوغان رأی دادند.
⭕️روابط ایران و مصر؛ واگرایی و همگرایی 🔹پس از عادیسازی روابط ایران و عربستان سعودی، از سرگیری روابط دیپلماتیک میان تهران و قاهره نیز به مسئلهای مهم در رسانه ها تبدیل شده است. با این وجود عوامل مختلفی از جمله روابط مصر با ایالات متحده آمریکا و نیز رژیم صهیونیستی از سرعت بهبود روابط کاسته است. در مجموع اما به نظر میرسد در باز ترسیم الگوهای روابط منطقه ای قدرت های خارجی از جمله آمریکا تاثیرگذاری پیشین خود را از دست داده است و این کشورهای منطقه هستند که مناسبات خود را در الگوی جدید منطقه ای تنظیم خواهند کرد. 🔸البته در مسیر عادی سازی روابط ایران و مصر نباید از نقش بغداد نیز غافل شد؛ عراق به ویژه پس از سال ۲۰۱۸ و برقراری آرامش نسبی پس از مبارزه با تروریسم در این کشور در سیاست خارجی خود در تلاش بوده تا هم روابط خود را با کشورهای منطقه توسعه بخشیده و هم به عنوان پلی برای برقراری روابط میان دیگر کشورها عمل کند. نقشی که در رابطه با مذاکرات میان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی به خوبی ایفا کرده است . سفر سلطان عمان به تهران نیز خود مهمترین نشانه از بهبود روابط تهران و قاهره در آینده است.
⭕️تحول آفرینی مبتنی بر امید و ایمان 🔹حرکت بی‌وقفه اثر عملی امیدوایمان است‌. امید و ایمان به بیان رهبرمعظم انقلاب نرم‌افزار غلبه بر مسائل و مشکلات، اصلاح مشکلات معیشتی و اقتصادی، تامین منافع ملی، مقاومت در برابر دشمنان لجوج و عنود، هدف داری و درک هوشمندانه جبهه‌بندی‌های جریان استکبار و سلطه است. 🔸از منظر برخی از تحلیلگران سیاسی، مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در سخنرانی مراسم ارتحال امام(ره) نشان داد، هم «ایمان با دلیل» است، هم «امید با خوش‌بینی» است. متأسفانه سال‌هاست گفتار روشنفکری در حال تئوریزه کردن مفهوم «ایمان بی دلیل» و «امید بدون خوش‌بینی» است. ولی‌فقیه اما در این سخنرانی به نحو عینی نشان داد چرا هم ایمان دلیل دارد و هم امید خوش‌بینی می‌آورد. ایشان به ما یاد دادند، «سنجه ایمان در میزان امیدواری است» و «سنجه امید در میزان ایمان است». باید هر دو این مفاهیم را در نسبت با هم در نظر گرفت.
⭕️چرخش آژانس 🔹پس از پایان راهبرد ایجاد آشوب برای فشار به جمهوری اسلامی ایران و ناکامی هسته های اغتشاشگر نوبت به راهبرد جایگزین فشار- گفت وگو رسید. در گمانه زنی های کاخ سفید و صهیونیست ها، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ابزاری برای استمرار فشار در وضعیت حساس بود اما این بار شرایط با اقدامات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران تغییر کرد و سرانجام در گزارش های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قید شده است که «آژانس به اطلاع ایران رساند که بعد از ارزیابی داده‌ها به این ارزیابی رسیده که اطلاعات ارائه‌شده با توضیحات ایران ناهمخوان نبوده است و آژانس در این مرحله سوالات بیشتری در این خصوص ندارد.» 🔸در برابر این موضع منطقیِ آژانس، بار دیگر تل آویو رفتارهای بدوی و کنش های غیرمنطقی خود را آغاز کرد و حربه تکرار تحریم برای استمرار فشار آغاز شد. به نظر می رسد که در روزهای آتی دامنه این فشارها کاهش جدی خواهد داشت و بسترهای جدید تعامل آغاز خواهد شد مخصوصاً روندهای جایگزین غیررسمی جدی تر خواهد شد.
⭕️فتاح، فاتح جبهه‌های راهبردی دشمنان 🔹موشک راهبردی هایپرسونیک فتاح با برد یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر می‌تواند تا پیش از برخورد به هدف خود را به سرعت ۱۳ تا ۱۵ ماخ برساند. این اولین مزیت فتاح است، دومین مزیت فتاح نیز کلاهک آن است که می‌تواند در داخل و خارج از جوّ زمین مانور بدهد. اول، سرعت بالا در حرکت به سوی هدف. سرعت بالای موشک فتاح آن را قادر می‌سازد تا با استفاده از سوخت جامد و موتور دو مرحله‌ای(موتور اول در پایین بدنه و موتور کروی شکل دوم در کلاهک) و همچنین، نازل متحرک بر سامانه‌های پدافندی دشمنان غلبه کرده و با سرعت بالا (۱۳ تا ۱۵ ماخ) ضربات کاری بر پیکره پدافند دشمن وارد کند. دوم، کلاهک مانوردهنده به سوی هدف. 🔸هنگامی که یک موشک به سوی مواضع دشمنان شلیک می‌شود آن‌گاه پدافند دشمن برای مقابله با آن اقدام به شلیک موشک‌های پدافندی می‌کند. اگر موشک در مسیر ثابت حرکت کند در تله پدافند دشمن گرفتار شده و شکار می‌شود. اما اگر موشک از جنس فتاح باشد آن‌گاه به دلیل انجام مانورهای مختلف بر پدافند دشمن غلبه می‌کند. یعنی امکان رهگیری و هدف قرار دادن آن وجود ندارد.
⭕️به خاطر یک مشت فالوور 🔹آمیخته شدن تکنولوژی با بخش‌های مختلف زندگی فی نفسه آسیب‌زا نیست؛ اما به مثابه جمع شدن فرصت و تهدید کنار هم است. به بیان دیگر حکایت همان شمشیر دو لبه که حالا و این روزها با گسترش لحظه به لحظه انواع نرم‌افزارها و جا خوش کردنشان در تلفن‌های همراهی که در دست کوچک و بزرگ جامعه است، انگار لبه تیزترش به سمت خودمان نشانه رفته و صدای این زنگ خطر را از لابه‌لای کانال‌های پیام‌رسان‌های خارجی، صفحات رنگ‌به‌رنگ شبکه‌های اینستاگرامی و خط به خط توییت های بی وقت و ساعت به وضوح می‌توان شنید. گاهی صدای این زنگ خطر آن‌قدر بلند می‌شود که به گوش قانون‌گذاران کشور نیز می‌رسد اما سؤال بی‌جواب باز هم همان است که این فضای بی سر و سامان تا کی و کجا رها به حال خود باقی خواهد ماند؟ 🔸فضایی که یک سر آن برنامه ریزان آن سوی مرزها و اداره‌کنندگان شبکه‌های مجازی خارجی هستند که سیطره فرماندهی خود را روی گروه سنی نوجوان و جوان گسترانده‌اند و تلاش می‌کنند با تولید محتوای نامناسب، هویت و فرهنگ ایرانی را در فضای ولنگار مجازی به آسانی معدوم کنند و در سوی دیگر مباشران داخلی‌شان که با انگیزه بیشتر دیده شدن و در واقع به خاطر یک مشت علامت تأیید، تصاویری از خود و روابطشان را در معرض دید عموم می‌گذارند و به آسانی حیثیت انسانی را لگدمال می‌کنند.
⭕️ابعاد جنایت نفرت‌انگیز و هدایت‌شده در ایذه و ضرورت برخورد قاطع با مسببین 🔹روز گذشته به‌دنبال فراخوان غیرقانونی مادر مرحوم کیان پیرفلک که به بهانه سال‌روز تولد فرزندش برای تجمع بر مزار او در روستای پرچستان گوروئی اعلام شد، فردی که گفته می‌شود پسرعموی مادر کیان است در اقدامی وحشیانه یکی از افسران فراجا که برای تامین امنیت در محل برگزاری تجمع حضور داشت را با خودروی شخصی خود مورد حمله عامدانه قرار داد و به شهادت رساند. 🔸این اقدام جنایت‌کارانه و مشکوک که بسترساز اصلی آن خانواده مرحوم کیان پیرفلک و به‌ویژه مادر او هستند، پس از آن انجام شد که طی دو هفته گذشته گروه‌های ضدانقلاب با برگزاری نشست‌های هماهنگی از طریق کلاب هاوس بر ضرورت موج‌سازی در داخل و خارج از کشور به بهانه سال‌روز تولد مرحوم کیان پیرفلک تاکید کرده بودند. 🔹طی روزهای گذشته، انتشار مطالب تحریک‌کننده متعدد در صفحه اینستاگرام «ماه‌منیر مولایی‌راد» مادر کیان پیرفلک که با استقبال گسترده ضدانقلاب و رسانه‌های معاند روبرو شد، عملا موجب شکل‌گیری فضای منفی علیه نیروهای حافظ امنیت، ذیل گزاره دروغ دست داشتن آنها در کشته شدن کیان شد. 🔸با وجود اقدام سریع دستگاه‌های اطلاعاتی و قضایی در شناسایی عاملان تیراندازی به خودروی خانواده پیرفلک که موجب کشته شدن فرزند خردسال این خانواده شد، مادر او از ابتدای وقوع این حادثه تلخ بدون ارائه هیچ‌گونه دلیل و مدرک مستند، صرفا بر ادعای خود و فضاسازی از طریق فضای مجازی تاکید داشته و بر تداوم این مسیر غلط اصرار دارد. 🔹انتشار گسترده و سریع خبر کشته شدن عامل زیر گرفتن مامور مظلوم فراجا در رسانه‌های معاند بدون اشاره به جنایت نفرت‌انگیز او در رسانه‌های معاند و موج‌سازی برای بر هم زدن آرامش منطقه نشان می‌دهد که متاسفانه مماشات و رأفت نظام اسلامی در برابر افرادی که به هر بهانه به‌دنبال لطمه زدن به امنیت و آرامش کشور هستند، موجب تجری آنان تا حد به شهادت رساندن ماموران حافظ امنیت شده است. 🔸به طور قطع عموم جامعه که مهمترین نیاز و اولویت‌شان حراست قاطعانه حاکمیت از امنیت و آرامش کشور است انتظار دارند تا نهادهای مسئول به‌ویژه قوه قضاییه با اقداماتی از این دست قاطعانه و بدون اغماض برخورد کنند./منبع نور نیوز
⭕️رزمایشی نمایشی که معادله نبرد را تغییر نمی‌دهد! 🔹اعضای پیمان ناتو طی روزهای اخیر در رزمایشی با شرکت ۲۵ کشور، شرایط بحرانی مختلفی را در آسمان آلمان تمرین می‌کنند و رسانه‌های غربی نیز مطابق دستورالعملی نانوشته اما مشترک، به بزرگ‌نمایی این رزمایش مشغولند. 🔸نخستین موضوع، به بستر مکانی و ظرفی مربوط می‌شود که رزمایش در آن صورت می‌گیرد. بدون شک وجود یک عاملی به نام «جنگ اوکراین» در ارتباط با این رزمایش غیر قابل انکار است. 🔹واقعیت امر این است که پس از حوادث فرودگاه کابل و ناتوانی نظامیان ناتو در حل و فصل آن بحران، بر همگان عیان شد که میان توانایی ادعایی و توانایی واقعی آتلانتیکی‌ها، خصوصا در بزن‌گاه‌های مهم، تفاوتی اساسی وجود دارد. 🔸در چنین شرایطی برگزاری رزمایش اخیر را باید نوعی صحنه‌سازی با هدف تلطیف و تقلیل انتقاداتی دانست که علیه اعضای ناتو و ضعف این مجموعه در ابعاد نظامی، راهبردی و عملیاتی مطرح می‌شود. 🔹رزمایش هوایی اخیر ناتو در حالی صورت می‌گیرد که اعضای ناتو روزهای پرتلاطمی را پشت سر می‌گذارند، چه، سران ناتو از یک‌سو در صدد مخابره پیام اتحاد و همبستگی خود در جریان جنگ اوکراین به بازیگران جهانی بوده و از سوی دیگر، قدرت کتمان بحران‌های ناشی از فرسایشی شدن نبرد و فراتر از آن، لاپوشانی اختلافات جدی خود بر سر آینده امنیتی در نظام بین‌الملل را ندارند.
⭕️فرزین: بالای ۱۰۰ میلیارد دلار منابع ارزی داریم 👤رئیس کل بانک مرکزی: 🔹ثبات اقتصادی با دخالت شروع می شود و نمی‌توان کنار نشست تا اقتصاد به ثبات برسد. 🔸برای مهار تورم باید تئوری داشته باشیم؛ تئوری ما هم تثبیت اقتصادی است. 🔹زمین تا آسمان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی با ۴۲۰۰ تومانی فرق دارد؛ ارز مربوط به نفت و کالای اساسی را در مرکز مبادله اختصاص دادیم. 🔸بالای ۱۰۰ میلیارد دلار منابع ارزی داریم؛ باید از منابعی که در کشورهای دیگر داریم استفاده کنیم؛ دستگاه دیپلماسی اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده است.
⭕️ایران، آبرومند در صنعت هسته ای
⭕️پلن C روی میز بایدن 🗞نشریه فارن‌افرز که در حوزه روابط بین‌الملل کار می‌کند در مقاله‌ای پیرامون رابطه ایران و آمریکا نوشت: 🔹از زمانی که ترامپ، از توافق خارج شد، ایران به نقاط عطف مهم هسته‌ای دست یافته است. 🔸این کشور صدها پوند اورانیوم بسیار غنی شده را ذخیره کرده و هزاران سانتریفیوژ پیشرفته را نصب کرده است. 🔹این کشور روابط خود را با چین و روسیه تقویت کرده و در عین حال روابط با برخی از همسایگان خود از جمله رقیب منطقه‌ای خود عربستان سعودی را عادی کرده است. 🔸اگر دولت بایدن از طرح الف‌ـ احیای برجام‌ـ صرف‌نظر کرده است، از چرخش به طرح B که توسط بسیاری از تحلیلگران و همچنین مقامات رژیم صهیونیستی پیشنهاد شده است خودداری کرده است: یعنی فشارهای اقتصادی، سیاسی و نظامی بر تهران. در عوض، طرح C را انتخاب کرده است، تلاشی برای جلوگیری از بدترین نتایج مناقشه هسته‌ای با ایران و در عین حال حفظ امکان حل و فصل آن در آینده. 🔹واشنگتن به دنبال اجتناب از تشدید تنش‌های خطرناکی است که می‌تواند با افزایش فشار همراه باشد و به راه‌حل دیپلماتیک ضربه بزند به این امید که شرایط برای یک توافق جدید در طول زمان مساعدتر شود.
⭕️نگرانی صهیونیست‌ها از معادن جدید ایرانی 👤دکتر عنت هوخبرگ مرس در کانال 12 رژیم صهیونیستی درباره کشف ذخایر عظیم لیتیوم در جمهوری اسلامی ایران نوشت: 🔹انتظار می‌رود افشای ذخایر لیتیوم در ایران، توازن قوای منطقه‌ای را تغییر داده و وضعیت بی‌سابقه ژئوپلیتیکی‌ـ اقتصادی به آن ببخشد. 🔸رژیم صهیونیستی و جهان با علاقه دنبال خواهند کرد که چگونه دولت تهران تلاش خواهد کرد تا از این کشف به نفع خود استفاده کند. 🔹تقویت ارتش ایران و تجدید روابط این کشور با کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر در کنار مانورهای نظامی‌ـ دریایی این کشور ازجمله با هند و پاکستان، نگرانی زیادی را در بیت‌المقدس و غرب برانگیخته است. 🔸علاوه بر این، تقویت روابط راهبردی خود با روسیه و به ویژه با چین، در کنار تشدید روابط با اندونزی، بزرگترین کشورهای جهان اسلام، دیگر جای هیچ تردیدی باقی نمی‌گذارد. 🔹ایران که تا همین اواخر از جهان اسلام منزوی بود، اکنون بیش از هر زمان دیگری مورد کاوش بسیاری از کشورهای آن قرار گرفته است. 🔸هم‌اکنون آشکار است که ایران علیرغم پریشانی اقتصادی‌ـ اجتماعی خود، که از جمله ناشی از تحریم‌های اقتصادی اعمال شده بر ایران به عنوان یک کشور دارای آستانه بمب هسته‌ای است، در آستانه یک پیشرفت در خاورمیانه است.
🗓 سه‌شنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
⭕️روزمان رابا قرآن آغاز کنیم النساء 🔹ومَا أَرْسَلْنَا مِن رَّسُولٍ إِلَّا لِيُطَاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ 🔸ﻫﺮ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮی ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ، ﺑﺪﻭﻥ ﺍﺳﺘﺜﻨﺎ، ﻭﺍﺟﺐ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺑﻪ‌ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺧﺪﺍ ﺍﻃﺎﻋﺘﺶ ﻛﻨﻨﺪ.* (٦٤) ◽️سخنرانی رهبر معظم انقلاب به مناسبت سی‌ودومین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) ۱۴۰۰/۳/۱۴ 🔹امام با توکّل به خدا، با ایمان به مردم و با استناد به آن معرفت عمیقی که از دین داشت، محکم ایستاد و این نظریّه را پیش برد و این نوآوری بزرگ را در محیط جامعه تحقّق بخشید. خب من این را باید حتماً کوتاه عرض بکنم که ‌این یک استنباط عالمانه است، این یک امر احساساتی نیست؛ اینکه دین باید حاکمیّت کند و در این حاکمیّت باید مردم حضور داشته باشند، یعنی مردم‌سالاری دینی، این از متن اسلام برمی‌آید. 🔸حاکمیّت دین را قرآن به صورت روشن بیان کرده؛ واقعاً اگر کسی این را انکار کند، حاکی از این است که در قرآن تدبّر درست نکرده. از طرفی قرآن اعلام میکند، آیه‌ی شریفه‌ی سوره‌ی نساء است که «مٰا اَرسَلنا مِن رَسولٍ اِلّا لِیُطاعَ بِاِذنِ الله»؛ پیغمبران را فرستادیم برای اینکه مردم از اینها اطاعت کنند؛ خب در چه چیزی اطاعت کنند؟ موضوع اطاعت پیغمبران چه چیز‌هایی است؟ صدها آیه‌ی قرآن این موضوع را بیان میکند؛ مثلاً آیات جهاد؛ آیات مربوط به اقامه‌ی قسط، آیات مربوط به حدود و مجازاتها، آیات مربوط به معاملات و قراردادها، آیات مربوط به قراردادهای بین‌المللی -وَ اِن نَکَثوا اَیمٰنَهُم- تا آخر؛ اینها یعنی حکومت 🖊رجبعلی بازیاد
⭕️خلجی: درگیر یک ابرپروژه امنیتی از سوی رسانه های دشمنانیم 👤رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: 🔹ما درگیر یک ابرپروژه امنیتی از سوی رسانه های دشمنانیم. آرایش رسانه ای آنها از مدت ها قبل حالت آفندی پیدا کرده است و نه تنها نقاط ضعف بلکه نقاط قوت را هم مانند برگزاری راهپیمایی جهانی اربعین مورد هدف قرار می دهند. 🔸در چنین شرایطی، ماموریت و اولویت اصلی ما تقویت رسانه های خودی، اعتمادسازی و برطرف کردن شبهات ایجادشده و پاسخ به انتقادهاست.
⭕️آلمان به جمع واردکنندگان نفت ایران پیوست 🔹جدیدترین آمار یورو استات نشان داد آلمان برای نخستین بار طی ۵ سال گذشته در مارس سال جاری میلادی یک محموله بزرگ ۶۹ هزار و ۷۳۷ تن نفت خام یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده است. 🔸واردات این حجم از نفت ایران توسط یک کشور اروپایی در حالی است که دولت آمریکا هنوز تغییری در تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران اعمال نکرده است. 🔹بلغارستان نیز به عنوان عضو دیگر اتحادیه اروپا در سه ماهه نخست سال جاری میلادی ۱۴۷ تن نفت خام یا فرآورده از ایران وارد کرده است که البته رقم قابل توجهی نیست.
⭕️ناامیدی آمریکایی‌ها از زلنسکی 🔹برآورد شرایط موجود در جنگ اوکراین و روسیه نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها اعتماد اولیه را به اوکراین و زلنسکی ندارند. 👤یک افسر اطلاعاتی سابق ایالات متحده آمریکا معتقد است: 🔸ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین با شکست مواجه شده است. واقعیت این است که اوکراین هرگز به هدف اعلام شده خود یعنی ضربه زدن به دفاع روسیه برای قطع پل زمینی که کریمه را به روسیه متصل می‌کند، دست نمی‌یابد. 🔹اوکراین و متحدان آن در ناتو نسبت به توانایی‌های رزمی ارتش روسیه، و به‌ویژه نیروهای مستقر در منطقه زاپوریژیا، برآورد ضعیفی داشتند. هیچ دلیلی وجود ندارد که باور کنیم این وضعیت به زودی تغییر خواهد کرد، واقعیتی که برای آینده اوکراین و ناتو در آینده خبر بسیار بدی است.
⭕️قیمت ارز رو به ثبات 👤یحیی آل‌اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: 🔹ایران بین ۷ تا ۱۰ میلیارد دلار منابع در عراق دارد که در مرحله اول 2/7 میلیارد دلار از این رقم آزاد شده است. 🔸نکته اینجاست که باقیمانده پول‌های ما در عراق نیز در شرف آزادسازی است و مقامات بانک مرکزی می‌توانند جزئیات دقیق‌تری از توافق خود با مقامات عراقی را منتشر کنند اما هر چه هست قرار شده این پول‌های ما به تدریج در اختیارمان قرار گیرد. 🔹بازیگران بازار ارز بر تعیین قیمت مؤثر هستند و تنها یک عامل نیست که بتواند زمینه را برای پیش‌بینی مهیا کند اما همین حالا نیز رصد بازار نشان می‌دهد قیمت‌ها در حال کاهش است و این روند احتمالا ادامه‌دار است. 🔸تنها عراق در حال آزاد کردن پول‌های ما نیست. سایر کشورها نیز دست به این اقدام زده‌اند و این نشان از نتیجه دادن دیپلماسی ایران دارد.