⭕️حضور چراغ خاموش اصلاح طلبان در انتخابات
🔹در روزهای گذشته خبری در برخی صفحات فضای مجازی و کانالها منتشر شد که مدعی بودند سه تن از اعضای اصلی حزب اتحاد ملت یعنی مهدی شیرزاد، سید فرید موسوی و میترا جلوداری بهدلیل ثبتنام در انتخابات مجلس شورای اسلامی از عضویت در این حزب اخراج شدهاند؛ در این بین، سید فرید موسوی سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دوره دهم و عضویت در فراکسیون امید را در کارنامه دارد.
🔸اظهارنظرهای تند اصلاحطلبان و واکنشهای هیجانی آنها نشان میداد که یا افرادی را به صحنه فرستادند که تأییدصلاحیت شوند و بعد اعلام کنند که از آنها حمایت میکنند و یا آنکه باتوجه به مجازی بودن ثبتنام و پیشثبتنام، چهرههای میانی این جریان چراغخاموش ثبتنام کردهاند و اکنون بهدلیل ردصلاحیتها در مرحله هیئتهای اجرایی بخشی از برنامه انتخاباتی آنها با مشکل مواجه شده است.
🔹انتشار فهرست بلندبالای حزب اتحاد ملت که پیش از همه بر کوس ثبتنام نکردن میکوبید و مدعی سرد بودن فضای سیاسی جامعه بودند، نشان میدهد که اصلاح طلبان در پشتپرده در حال گرم کردن برای ورود به گود انتخابات هستند و باید دید در روزهای آینده آیا فهرستهای دیگری از اصلاحطلبان ثبتنامکرده منتشر میشود یا خیر؟
🔸بررسی ها نشان می دهد که برخی از اعضای حزب اتحاد ملت، ریاست آذر منصوری را به نفع این حزب ارزیابی نکرده و در عین حال به دلیل تکثر موجود در جبهه اصلاحات، ادامه حیات آن را ضروری نمی دانند.
⭕️ناکامی اپوزیسیون در تطهیر یک جلاد
🔹پرویز ثابتی در دوران رژیم پهلوی تنها مقام امنیتی بود که مقابل دوربین قرار میگرفت و با مطبوعات و رادیو و تلویزیون به تشریح عملیاتهای ساواک میپرداخت اما بعد از انقلاب برخلاف دیگر مقامات رژیم پهلوی حتی از مصاحبه با پروژههای تاریخ شفاهی که زندگی وابستگان دربار را ضبط و ثبت میکرد هم دوری جست؛ چنانچه در پروژه «تاریخ شفاهی هاروارد» یا پروژه «تاریخ شفاهی ایران» اثری از مصاحبه با او نیست.
🔸شرکت نکردن ثابتی در چنین مصاحبههایی را میتوان در دو علت دانست؛ یک اینکه وی از دید مبارزان سیاسی دوران پهلوی و حتی بخشی از اپوزیسیون خارج کشور، یک چهره ضد حقوق بشری بود؛ در نتیجه صلاح کار خود را در زندگی مخفیانه میدانست.دوم اینکه در چنین پروژههایی بلاشک در برابر سوالات فنی مصاحبهکنندگان قرار میگرفت و فرار از پرسشهای مختلف سخت بود چراکه متهم ردیف اول بازمانده از جنایات رژیم پهلوی خواه ناخواه پرویز ثابتی است.
🔹و اما شبکه «منوتو» در قالب یک مستند و با حضور پرویز ثابتی تقلا کرد تا چهره این سرشکنجهگر ساواک را تطهیر کند، اما حتی مخاطبان این شبکه اپوزیسیون نیز این داستان سرایی ها را باور نکرده و نسبت به آن اعتراض کردند.
🔸کار به جایی رسید که یکی از مخاطبین شبکه «منوتو» روی آنتن زنده به جنایت های ساواک اعتراض کرده و این شبکه مجبور شد که برای پایان دادن به رسوایی، اظهارات مخاطب خود را قطع کرده و وی را از آنتن زنده خارج کند.
⭕️نقش بر آب شدن نقشه تنش در منطقه
🔹آن روز که سران کاخ سفید با ترور حاج قاسم سلیمانی، به خیال خود میخواستند منطقه را قبضه کنند، باید فکر چنین روزهایی را نیز میکردند. افسوس که آنها سنتهای الهی را نمیشناسند و از کلام گهربار امیرمؤمنان علی علیهالسلام در عهدنامه مشهور خود به مالک اشتر بیخبرند که میفرماید: «وَلَیْسَ شَیْءٌ أَدْعَی إِلَی تَغْیِیرِ نِعْمَه اللَّهِ وَتَعْجِیلِ نِقْمَتِهِ مِنْ إِقَامَهٍ عَلَی ظُلْمٍ فَإِنَّ اللَّهَ سَمِیعٌ دَعْوَهَ الْمُضْطَهَدِینَ وَهُوَ لِلظَّالِمِینَ بِالْمِرْصَادِ؛ (بدان) هیچ چیز در تغییر نعمتهای خداوند و تعجیل انتقام و کیفر او از اصرار بر ظلم و ستم سریعتر نیست، زیرا خداوند دعای مظلومان را میشنود و در کمین ستمکاران است.»
🔸صهیونیستها امیدوار بودند با افزایش تنش میان برخی کشورهای عربی با جمهوری اسلامی ایران، هم فشار بر محور مقاومت افزایش یابد و هم روند عادی سازی شتاب پذیرد. بر این اساس بود که در زمان ترامپ طرح موسوم به صلح ابراهیم طرحریزی شد و هدف آن ایجاد ائتلافی عربی- عبری- غربی علیه مقاومت بود.
🔹اینک، اما هم صلح به اصطلاح ابراهیم شکست خورده، هم مرزهای ساختگی ۱۹۴۸ ناامن شده، هم شکافهای درونی جامعه صهیونیستی تشدید شده و هم روند عادی سازی متوقف، بلکه متزلزل، شده و تنشهای در داخل جهان اسلام کاهش یافته است. طبیعی است که صهیونیستها خود را بازنده تحولات منطقهای ببینند، اما آنچه نگرانی بیشتر صهیونیستها را سبب شده، پیامد اصلی این روند است که آن افزایش تمرکز راهبردی محور مقاومت بر موضوع فلسطین است.
🔸در واقع، با کاهش تنش در جهان اسلام اضلاع گوناگون جبهه مقاومت در وضعیت جدید فراغ بال بیشتر یافتند تا بر هدف دیرین خود یعنی ازاله رژیم اشغالگر از فلسطین متمرکز شوند و مهمترین راهبرد این هدف حمایت تمامعیار از مقاومت فلسطینی است. کاهش تنش در منطقه عربی، فرصتهای بینظیری از نظر عملیاتی و حتی تسلیحاتی برای محور مقاومت ایجاد کرد تا حمایت از فلسطینیان چه در غزه، چه در کرانه باختری و چه در داخل سرزمینهای ۱۹۴۸ افزایش یابد.
⭕️عذرخواهی را بپذیرید
🔹شیعیان موسی بن جعفر (ع)، این وصیت به شماست. فرمود: من به شما وصیت میکنم که اگر کسی در طرف راستت حرف بد به تو زد، حرف ناشایست زد و بعد رفت و از طرف چپ آمد و عذر خواست، گفت ببخشید، من اشتباه کردم، فورا بگو خیلی خوب و بپذیر! مبادا برگردی بگی تو همچی گفتی! خودتی، یا چنین و چنانی و سختگیری کنی. حتی از رسول اکرم (ص) رسیده که اگر کسی معذرب (عذرخواه) را نپذیرفت، به شفاعت رسول خدا (ص) نمیرسد.
👤برگرفته از آخرین خطبۀ نماز جمعۀ شهید محراب آیتالله دستغیب (ره).
⭕️وارونه نمایی در اهتمام دولت سیزدهم در مقابله با فساد
🔹انتشار خبر کشف فساد اقتصادی در یک شرکت وارد کننده چای در هفته گذشته نشان داد که به رغم تلاش های صورت گرفته در دولت سیزدهم برای مبارزه با فساد، معاندان ومخالفان از هر فرصتی برای تخریب دولت سیزدهم استفاده می کنند ،این در حالی است که اهتمام بیشتر دستگاه های اجرایی ونظارتی بر روند فعالیت های اقتصادی می تواند از شکل گیری این گونه مفاسد جلوگیری کند.
🔸نقطه آغاز این فساد اگرچه به دولت دوازدهم باز می گردد، اما اقدام دولت سیزدهم در کشف این فساد ومعرفی عاملان آن به دستگاه قضا نشان دهنده اهتمام دولت بر مقابله با کانون های فساد زاست که طی دوسال گذشته اقدامات ارزشمندی در این حوزه صورت گرفته است.
🔹در این میان درحالی که گزارش سازمان بازرسی حاکی از فعالیت این شرکت از سال ۹۸ میباشد، برخی معاندان بیرونی ومخالفان داخلی تلاش میکنند این موضوع را با نگاهی به دولت سیزدهم تحلیل کنند.گوشه ای از جریان سازی آنها حول این پرونده در روزهای اخیر بر محور های زیر بود:
1️⃣ هجمه روانی علیه رئیس جمهور در افکارعمومی با تکیه بر ادعای تناقض گفته های ایشان درباره فساد ستیزی و وقوع فساد میلیاردی؛
2️⃣ باور سازی حول وجود فساد سیستماتیک در حوزه تجارت و اقتصاد ایران و مافیای مخفیانه فساد مسئولان نظام
3️⃣ مفروض انگاری تلاش دولت و دستگاه قضا برای پنهان نگه داشتن هویت افراد مفسد در پرونده های فساد این چنینی؛
4️⃣ نا امید سازی افکار عمومی نسبت به اجرای عدالت اقتصادی در نظام؛
5️⃣ اثرگذاری بر روند انتخابات 11 اسفند ودلسرد کردن مردم برای حضور در عرصه انتخابات.
🔸این جریان سازی در شرایطی است که دولت سیزدهم رویکرد عتدالتخواهانه و فساد ستیز خود را با افشای فساد میلیاردی چای اثبات کرد واین درحالی است که این فساد که تخصیص ارز ترجیحی باعث ایجاد آن شده است متأسفانه ریشه در دولت گذشته دارد.
⭕️چرا از «بچه زرنگ» استقبال شد؟
🔹یکی از رسانههای رسمی کشور اخیرا در گزارشی با اشاره به این موضوع پرداخته که «پیام استقبال یک میلیون و 300 هزار مخاطب از «بچه زرنگ» چیست؟» و آورده است: «در برهوت سینمای کودک، خبر استقبال بیش از یک میلیون و 300 هزار نفری از فیلم «بچه زرنگ» اعلام شده است؛ پس از اکران فیلم «شهر موشهای 2» با ۲ میلیون و 300 هزار مخاطب در سال 93 اکنون شاهد ثبت چنین رکوردی هستیم و در کنار عنوان پرمخاطبترین فیلم انیمیشن در سینمای ایران، باید این اثر را پرمخاطبترین فیلم سینمای کودک طی یک دهه گذشته نامید«.
🔸اما «بچه زرنگ» چه ویژگیهایی دارد که توانسته اینقدر مورد استقبال خانوادهها قرار بگیرد؟ بدون شک یکی از مهمترین عوامل در ساخت اثر برای کودکان و نوجوانان، وجود الگو و قهرمانپروری در آن است. همیشه این قشر از جامعه دلشان میخواهد یک الگوی جذاب به آنان معرفی شود؛ الگویی که کارهای قهرمانانه انجام میدهد و در نهایت نیز پیروز میشود. این سادهترین و در عین حال مهمترین خواسته کودک و نوجوان است و در «بچه زرنگ» نیز با همین موضوع روبرو هستیم. یک شخصیت شبیه خود بچهها که مثل آنها به مدرسه میرود، بازیگوشی میکند اما با یک اتفاق وارد یک ماجرای هیجانانگیز میشود. حتی این قهرمان مانند خود بچهها خطاها و اشتباهاتی هم دارد اما در نهایت به اشتباهاتش پی برده و سعی میکند با شجاعتش آنها را جبران کند. بنابراین این قهرمان از جنس خود بچهها و شبیه آنان است.
🔹یکی از نکات جذابی که نه فقط در «بچه زرنگ» بلکه در «پسر دلفینی» هم به وضوح دیده می شود، استفاده از فرهنگهای بومی و اصیل کشورمان است. حتی از نمایش و به تصویر کشیدن فرش ایرانی نیز غافل نشده است. اما مهمتر از آن، مطرح کردن موضوع گونههای در معرض انقراض حیات وحش ایران است.
⭕️رصدخانهای برای تحول در فرهنگ
🔹38 سال از تشکیل شورایی میگذرد که با هدف هدایت و راهبری جریان فرهنگی کشور و با فرمان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی شکل گرفت و در چهار دهه اخیر، چهرهها و صاحب نظران مختلفی در آن به نشست و برخاست پرداختهاند تا از مرزهای فرهنگ و هویت ایرانی- اسلامی این سرزمین پاسداری کنند.
19 آذرماه 1363 با فرمان امام امت (ره) و با تغییر برخی اعضا و وظایف «ستاد انقلاب فرهنگی»، این ستاد به «شورای عالی انقلاب فرهنگی» تغییر نام داد و این شورا رسماً به عنوان رصدخانه فرهنگی کشور، فعالیت خود را آغاز کرد. در اساسنامه شورا، وظایفی همچون «گسترش و نفوذ فرهنگ اسلامی در شئون جامعه و تقویت انقلاب فرهنگی و اعتلای فرهنگ عمومی» و «تزکیه محیطهای علمی و فرهنگی از افکار مادی و نفی مظاهر و آثار غربزدگی از فضای فرهنگی جامعه» و «تحول دانشگاهها، مدارس و مراکز فرهنگی و هنری براساس فرهنگ صحیح اسلامی» قید شده است؛ حالا با گذشت چهار دهه از تولد شورای عالی انقلاب فرهنگی، نگاهی به رسالت این شورا و میزان موفقیت آن در این میدان خطیر، لازم و ضروری است.
⭕️ضربه آلودگی هوا به پیکره مدرسه
🔹هر سال روزهای سرد پاییز و زمستان که از راه میرسد، آلودگی هوا هم به دلیل پدیده «وارونگی» میهمان شهرهای متوسط و بزرگ میشود و کم یا زیاد، روزهای سختی را پیش روی مردم میگذارد؛ تا جایی که مردم علاوه بر همه رنجها و مشقات ناشی از آلودگی هوا و تهدید جان و سلامتیشان، هر چند روز یکبار منتظر اعلام تعطیلی یا غیرحضوری شدن مدارس و درس فرزندانشان هم میشوند.
اما در این میان، تعطیل شدن گاه و بیگاه مدارس، آسیبهای جبرانناپذیری برای فرایند آموزش و تربیت دانشآموزان دارد که نباید از آن غفلت کرد. هرچند دانشآموزان تنها 6 یا 7 ساعت از 24 ساعت شبانهروز را در مدرسه و در کنار معلمان و مربیان میگذرانند و بخش اصلی اوقاتشان را خارج از مدرسه هستند، اما نباید فراموش کرد که همین 6 – 7 ساعت نقش مهمی در فرایند تعلیم و تربیت آنها و اجتماعیشدنشان دارد که اگر به راحتی و به هر بهانهای از آنها گرفته شود، آسیبهای پیدا و پنهانی برای امروز و فردایشان دارد و سرریز این آسیبها هم در کف جامعه دیده خواهد شد.
⭕️ضرورت استفاده قاعده مند از فضای مجازی
🔹برای کاهش تاثیرگذاری بلاگرها بر زندگی کاربران، لازم هست هر فردی با توجه به نگرش های و ارزش های شخصی خودش، الگوهای رفتاری و سبک زندگی مورد نظر خود را مشخص نماید. در این صورت فرد به راحتی هر شکلی از رفتار و عملکرد بلاگرها را مورد پذیرش خود قرار نمی دهد و رفتارها و سبک زندگی هر بلاگری پیش از الگوبرداری توسط فرد، با نگرش و ارزش های شخصی اش مورد سنجش قرار خواهد گرفت و فرد با سر زدن به صفحات مجازی به راحتی تحت تاثیر قرار نمی گیرد. به همین جهت توجه به نگرش ها و ارزش های شخصی افراد، یکی از نکاتی است که پیش از ازدواج باید مورد توجه زوجین قرار گیرد. به صورت کلی استفاده قاعده مند از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اختصاص به کودکان ندارد و همه افراد خانواده اعم از زوجین لازم است در خصوص آن گفتگو و تصمیم گیری نمایند.
⭕️روزمان را با قرآن آغاز کنیم
◽️اقتصاد اسلامی در قرآن
البقره
🔹وأَنفِقُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ وَأَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ
🔸ﻭ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺍﻧﻔﺎﻕ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ [ ﺑﺎ ﺗﺮﻙ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ﭘﺴﻨﺪﻳﺪﻩ، ﻳﺎ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﻛﺮﺩﻥ ﻣﺎﻝ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﻧﺎﻣﺸﺮﻭﻉ ] ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻠﺎﻛﺖ ﻧﻴﻨﺪﺍﺯﻳﺪ، ﻭﻧﻴﻜﻲ ﻛﻨﻴﺪ ﻛﻪ ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺧﺪﺍ ﻧﻴﻜﻮﻛﺎﺭﺍﻥ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ .(١٩٥)
◽️بیانات رهبر معظم انقلاب۱۳۶۶/۸/۲۹
🔹این آیه نازل شد، به ما گفت: «و انفقوا فی سبیل الله»؛ در راه خدا انفاق کنید، «و لا تلقوا بایدیکم الی التّهلکة»؛ خودتان در تهلکه نیندازید با این فکر غلط، با این تصوری که دیگر حالا ما کار خودمان را کردیم، خوب است یک قدری هم به خودمان بپردازیم و برسیم. «فتهلکة فی الاقامة فی المال و الولد»؛ ابوایوب انصاری گفت: تهلکه در این است که مسلمان پابند مال خود و زندگی خود و خانوادهی خود بشود و از تکلیف الهی که جهاد و انفاق هست، غافل بشود. تهلکه این نیست که انسان شجاعی با دشمن خدا مقابله کند، اگرچه جانش به خطر بیفتد. این برداشت مسلمان صدر اسلام از آیهی «و انفقوا فی سبیل الله و لا تلقوا بایدیکم الی التّهلکة» است.
🖊رجبعلی بازیاد