⭕️مسافر پاییز؛ روایتی کودکانه از وزیرِ شهید
🔹18 تیرماه در تقویم رسمی کشورمان با عنوان «روز ادبیات کودک و نوجوان» نامگذاری شده است تا بهانه و فرصتی باشد، برای توجه جدیتر به اهمیت این حوزه و پرداختن به خلأها و نیازهایی که اگر رفع نشود، بازار کتاب کودکان و نوجوانان را با تهدیدات جدی مواجه میکند. اهمیت و چالشهای این حوزه به حدی است که رهبر حکیم انقلاب بارها نسبت به آن هشدار دادهاند، از جمله در بازدید اردیبهشت ماه سال گذشته از نمایشگاه کتاب تهران، خطاب به فعالان حوزه نشر تاکید کردند که «برای جذب کودکان و نوجوانان هرچقدر میتوانید از لحاظ کمیت و کیفیت کار کنید. هنوز داستانهای خارجی مربوط به کودک غلبه دارد که عیب بزرگی است».
🔸در سالهای اخیر، آثار مختلفی در حوزه ادبیات پایداری برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است که هرکدام در نوع خودش قابل تحسین است؛ یکی از این آثار، کتاب «مسافر پاییز» نوشته نسیم اسدپور نویسنده جوان کشورمان است که به روایت داستانی زندگی شهید مهندس محمدجواد تندگویان – از کودکی تا اسارت و شهادت – میپردازد و مخاطب آن هم کودکان و نوجوانان هستند. این کتاب اردیبهشت ماه امسال از سوی انتشارات باغ موزه دفاع مقدس راهی بازار نشر شد و در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به مخاطبان عرضه و با استقبال آنها نیز مواجه شد.
🔹نویسنده در مقدمه کتاب نوشته است: «در شهرستان دانشجو بودم و هر زمان که به تهران برمیگشتم، دلم میخواست بروم گلزار شهدای بهشت زهرا (ع) و کمی از روزمرگیها فارغ شوم. کجا بهتر از مزار مردانی که آزادی و آزادگی را به ما یاد داده بودند. سوار مینیبوس میشدم. از راه آهن تا میدان بهمن و از میدان بهمن تا بهشت زهرا(س). مینیبوس که به میدان بهمن میرسید، عکسی توجهم را به خود جلب میکرد، عکس تو بود. عکس تو که هرگز تصور نمیکردم، روزی از زندگیات، خاطراتت و مهربانیهایت برای فرزندان این سرزمین قلم بزنم. با نگاه دلنشین و مهربان و جذابت، در کنار پالایشگاه نفت. زیر عکست هم یک جمله نوشته بود؛ یک بیوگرافی ساده مانند آنچه در پروفایلِ صفحات مجازیمان مینویسیم؛ شهید محمدجواد تندگویان، وزیر نفت ایران».
⭕️دولت چهاردهم و الزامات حرکت در ریل پیشرفت اقتصادی
🔹طبق نظرسنجیهای صداوسیما بهبود معیشت و افزایش قدرت خرید خانوار و کاهش ضریب جینی و محرومیت مهمترین دغدغهها و نیازهای مردم بود که در نظرات خودشان بیان کردند و از نامزدها خواستند که به تفصیل به آن پرداخته شود.
🔸افزایش حقوق و دستمزد متناسب با تورم، توجه ویژه به اجرای برنامه هفتم توسعه، رفع مشکلات مردم با تعامل با دنیا، شفافیت در اقتصاد، آزادسازی اقتصاد از کمند دلار، پیگیری افزایش و تقویت ارزش پول ملی، جلوگیری از خام فروشی با تکیه بر دانش، خصوصی سازی توسط افراد علمی، خنثی سازی تحریمها از داخل، توجه به بورس، ایجاد سپر حمایتی برای مردم در برابر تورم، جلوگیری از چاپ پول توسط بانکها، تخصیص اعتبار طلا به جای یارانه به مردم و کنترل بازار ارز، اهم محورهای مطرح شده در مناظره اقتصادی کاندیداها بود.
🔹آن چیزی که باید در برنامهها و گفتارهای منتخب جمهور به طور ویژه به آن پرداخته شود، برنامه مشخص و راهکار عملی پیشنهادی برای موضوعات مهم و چالشهای اقتصادی فعلی است. یکی از مهمترین این موضوعات برنامه بهبود معیشت و افزایش قدرت خرید خانوار و کاهش ضریب جینی و محرومیت است که باید به تفصیل به آن پرداخته شود.
⭕️بازیگر فعال بازار ارز را بشناسیم
🔹بانک مرکزی از سال گذشته با راهاندازی مرکز مبادله، عملاً از یک بازیگر منفعل به یک بازیگر فعال در بازار ارز تبدیل شد و حالا که قانون جدید بانک مرکزی از خردادماه اجرایی شده، دست این نهاد پولی برای مداخله در بازار ارز بیش از گذشته باز شده و به نظر میرسد باید مداخلات بانک مرکزی را ازاینپس جدیتر گرفت.
⭕️پای آمریکا در میان معرکه هسته ای
🔹مسأله مهم در زمینه آماده باش هستهای ناتو در اروپا نقش مهم و تعیینکننده آمریکا در این زمینه است. به رغم اقدامات بینالمللی برای کاهش زرادخانههای هستهای بهویژه پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای (ان پی تی) که در راستای کاهش و در نهایت انهدام تسلیحات هستهای تصویب و بهاجرا در آمده است، آمریکا کماکان مصمم به حفظ زرادخانه هستهای خود از جمله در قاره اروپا با ادعای لزوم واکنش سریع به تهدید هستهای از جانب روسیه است. در این راستا آمریکا بخشی از سلاحهای هستهای تاکتیکی خود شامل حدود ۲۰۰ بمب هسته «بی -۶۱» را در پنج کشور اروپایی عضو ناتو یعنی بلژیک، هلند، آلمان، ایتالیا و ترکیه مستقر کرده است.
🔸نکته مهم این است که خطر جنگ اتمی یکی از پیامدهای سیاستهای آمریکا است که بهدنبال تشدید تنش با روسیه است و اروپا نیز دنباله رو واشنگتن شده است. بدین ترتیب به نظر میرسد ناتو در راستای خدمت به اهداف استراتژیک و امنیتی آمریکا و با هدف مقابله فعال با روسیه و چین قصد آمادهباش هستهای را دارد که این امر البته به مثابه اعلام خصومت با مسکو و پکن و صفآرایی هستهای در برابر این دو قدرت هستهای رقیب غرب است.
⭕️آیا دموکرات ها از « بایدن » عبور می کنند؟
🔹مدتهاست اردوگاه دموکراتها با پر رنگ شدن مشکلات حرکتی و شناختی رئیس جمهورشان «جو بایدن» در مراسم عمومی، موضوع جایگزینی نامزد خود در انتخابات ریاستجمهوری آتی را مطرح می کنند.حالا در شرایطی که رگبار انتقادها از حضور وی در اولین مناظره، شدت گرفته است، این موضوع نه تنها در مواضع مقاماتی مانند رئیس مجلس نمایندگان نُمود داشته، بلکه رسانهها هم علناً به صف حامیان تغییر وی پیوستهاند.
🔸مجله «تایم» لندن در تصویری که به تازگی از « جو بایدن» منتشر و برای آن عنوان «وحشت» را انتخاب کرده است، نگرانیهای حزب دموکرات از حضور بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را کوتاه و مختصر نشان میدهد. حضور ضعیف بایدن در نخستین مناظره انتخاباتی در مقابل دونالد ترامپ هم باعث شد زمزمه تردیدها از حضور بایدن در انتخابات که مدتی است در میان دموکراتها مطرح شده، تشدید شود و بسیاری از تحلیلگران خواهان حضور گزینه بهتری در انتخابات پیش رو هستند.
⭕️دولت چهاردهم و آغاز فصل خدمت
🔹چقدر دشوار است کسی بخواهد پس از رئیس دولت مردمی بر این صندلی ریاست جمهوری و بر این جایگاه خدمت تکیه بزند و همان حد نصابهایی را تکرار کند که شهید رئیسی به عنوان الگو و شیوه جدیدی از مدیریت انقلابی به نمایش گذاشت. منتخب انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری راه دشواری را در پیش دارد؛ چرا که امروز دیگر مردم عمل او را با عملکرد خالصانه، صادقانه و مدبرانه آیت الله شهید رئیسی مقایسه خواهند کرد و برای کسب رضایت مردم باید در آن تراز عمل کند.
🔸مردم با حضور حماسی خود ابتدا در وداع با شکوه با خادم ملت و همراهان شهیدش از تهران و تبریز تا بیرجند و قم، سپس با حضور پای صندوقهای رای در هشتم تیر ماه در مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم و حالا با تعیین نهمین رئیس جمهور ایران اسلامی در 15 تیرماه، سه گانه قدرت آفرین برای کشور را رقم زدند و گامی بلندی برای پیشرفت ایران برداشتند، اکنون نوبت منتخب مردم است که با امتداد دادن راه شهید جمهور دین و وظیفه خود را در برابر اعتماد مردم ادا کند و کشور را پیش برده و گره از مشکلات کشور بگشاید.
⭕️براندازان تحریم شدند
🔹انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم در حالی در میانه تیرماه برگزار شد و در حالی خیل عظیمی از مردم پای صندوق های رای آمدند که جریان ضد انقلاب با همه توان تلاش کرد بازی انتخابات را برهم بزند.
🔸اگر بخواهیم تصویری شفاف از وضعیت این گروه ضد ایرانی ارائه بدهیم باید به دو سال قبل برگردیم! به آنجا که در سال 1401 دشمنان ملت ایران و ضدانقلاب با پنهان شدن پشت نام زنان سربلند و پاکدامن ایرانی، بلوایی را در کشور به راه انداختند، اما با همه پشتیبانی های غربی و دوپینگهای رسانهای صهیونیستی، نتوانستد به اهداف خود دست یابند. دشمنان ایران و منافع ملت که در 1401 از سوی مردم تحریم شدند و مردم دعوت آنان به آشوب، بلوا و اغتشاش نه گفتند، حالا در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم به دنبال انتقام از مردم آمدند و می خواستند با تحریم انتخابات زمینه ضعیف شدن جمهوری اسلامی و تغییر نگاهها به ایران را به دست بیاورند، اما زهی خیال باطل که ملت با آنها همراهی کنند!