eitaa logo
Rahnama99
137 دنبال‌کننده
9.8هزار عکس
3.5هزار ویدیو
11 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
⭕️روزمان را با قرآن آغاز کنیم ◽️پیروزی در سایه اراده های محکم مومنین انفال 🔹و ما جَعَلَهُ اللَّهُ إِلَّا بُشْرى‌ وَ لِتَطْمَئِنَّ بِهِ قُلُوبُكُمْ وَ مَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ «10» 🔸و خداوند، آن (پيروزى و نزول فرشتگان) را جز براى بشارت و اينكه دلهايتان با آنان آرامش يابد قرار نداد و نصرت و پيروزى، جز از سوى خدا نيست، (به قدرت خود و امداد فرشته هم تكيه نكنيد.) همانا خداوند، شكست‌ناپذير حكيم است. ◽️پیام ها 1️⃣ رزمنده بايد روحيّه‌ى قوى داشته باشد. «وَ ما جَعَلَهُ اللَّهُ إِلَّا بُشْرى‌» از عوامل پيروزى، انگيزه و روحيّه‌ى قوى رزمندگان است. 2️⃣ هنگامى كه حركتى صحيح و در خط پيامبر باشد، عنايت خداوند و برطرف شدن عوامل ترس و اضطراب حتمى است. «وَ ما جَعَلَهُ اللَّهُ إِلَّا بُشْرى‌» 3️⃣ پيروزى مؤمنان، تنها به ابتكار، طرح نظامى، سلاح و نفرات آنان و يا به خاطر فرشتگان نيست، بلكه اصل، اراده و خواست خداوند است. «وَ مَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ» چنانكه گاهى به خواست خداوند، گروه اندكى از مؤمنان بر گروه زيادى از دشمنان پيروز مى‌شوند. «كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ» 4️⃣امدادهاى الهى و يارى‌رساندن به مؤمنان، بر اساس عزّت وحكمت است. «عَزِيزٌ حَكِيمٌ» 🖊رجبعلی بازیاد
⭕️بهادری جهرمی: رکورد ۴۴ ساله مبادلات خارجی سال گذشته شکسته شد 👤سخنگوی دولت گفت: 🔹با دستیابی به عدد ۱۱۲ میلیارد دلار مبادلات با کشورهای خارجی، رکورد ۴۴ ساله این حوزه در سال ۱۴۰۱ شکسته شد 🔸اکثر این مبلغ توسط بخش‌های مردمی انجام شده که نقش دولت در آن‌ها حمایت‌گری و تسهیل‌گری بوده است. 🔹شکستن این رکورد درحالی بود که ما علاوه بر تحریم‌های ظالمانه آمریکا و هم‌پیمانان‌اش، در نیمی از سال گذشته آشوب‌های خیابانی داشتیم که موجب ناامنی در اقتصاد و آسیب به سرمایه‌گذاری خارجی شد.
⭕️سی‌ا‌ن‌ان: «ترامپ» در دادگاه بازداشت شد 🔹سی‌ان‌ان از داخل دادگاه گزارش داد که «دونالد ترامپ» توسط ماموران بازداشت شد و روند پذیرش او و والت نائوتا، متهم دیگر تکمیل شده است. 🔸انتظار می‌رود که ماموران در مرحله‌ای دیگر از این فرآیند، از اثر انگشت او نسخه‌های الکترونیکی بگیرند.
⭕️حقیقتی که بلینکن هم نتوانست آن را کتمان کند 🔹سفر اخیر بلینکن به عربستان پس از آن صورت گرفت که او در نشست «آیپک»، از حمایت‌ همه‌جانبه واشینگتن از تل‌آویو سخن گفته بود. 🔸او در این نشست همچنین به اظهارنظر تکراری علیه ایران پرداخت و با محکوم کردن روابط نظامی ایران و روسیه، بر اقدامات آمریکا برای عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل تاکید کرد. 🔹بلینکن در سخنرانی خود در نشست آیپک عنوان ‌کرد: «اسرائیل در معرض حملات مختلف از جانب اراضی فلسطینی است که به شکل یک خطر روزانه در آمده است.» 🔸سخنان بلینکن را باید ناظر به شرایطی دانست که ماه‌هاست رژیم صهیونیستی گرفتار آن است. 🔹سفر بلینکن به ریاض نیز بر خلاف اهداف رژیم صهیونیستی یعنی سازش عربستان با این رژیم و موضع‌گیری علیه ایران و سوریه پیش رفت. 🔸سخنان بلینکن در آیپک بیان‌گر حقیقتی بود که او هم نتوانست آن را کتمان کند و آن وضعیت بحرانی است که از شتاب‌گیری زوال این رژیم خبر می‌دهد.
⭕️ضرورت اصلاح و تحول نظام اقتصادی در مسیر مهار تورم 🔹تولید به عنوان کلید اصلی حل مشکلات اقتصادی کشور چند سالی است که مورد توجه مسئولان قرار گرفته است. 🔸هرگاه سطح نقدینگی به صورت فزاینده افزایش یابد و در مقابل، کالا و خدمات متناسب در کشور تولید نشود، قیمت‌ها افزایش یافته و اقتصاد کشور با شوک‌های تورمی واکنش نشان خواهد داد. 🔹برای کنترل تورم چاره‌ای جز تغییر این دو متغیر یعنی کنترل رشد نقدینگی یا همان خلق پول و هدایت واقعی نقدینگی به سمت تولید و در نهایت افزایش تولید کالا و خدمات در کشور نیست. 🔸تا زمانی که دولت به جای تنظیم‌گری و سیاست‌گذاری، مداخله‌گری و بنگاه‌داری کند و فرآیند قانون‌گذاری در امورات اقتصاد با واقعیات منطبق نشود، مسیر جهش تولید داخلی همواره پر چالش و پر تلاطم خواهد بود. 🔹برای اصلاح حکمرانی اقتصادی، نظامات مالیاتی، بانکی، گمرکی و بیمه‌ای کشور باید دست‌خوش تحول شده و با راهبرد تولیدمحوری هماهنگ شود و به کمک فعالان اقتصادی برای تحقق اهداف رشد تولید و مهار تورم همت گمارد.
⭕️شهادت لاپید علیه نتانیاهو 🔹نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی با حضور در دادگاه شهر قدس علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر کنونی این رژیم شهادت داد. 🔸شهادت لاپید در مورد پرونده فرار مالیاتی «آرنون میلخان» دوست سرمایه‌دار نتانیاهو می‌باشد که به پرونده «۱۰۰۰» معروف شده است. نتانیاهو متهم است که برای اصلاح قوانین به نفع این سرمایه‌دار تلاش کرده است. 🔹براساس مستندات پرونده «۱۰۰۰»، در کابینه پیشین رژیم صهیونیستی، نتانیاهو به عنوان نخست‌وزیر وقت از لاپید به عنوان وزیر دارایی آن زمان خواسته که به ملیخان در پرونده‌های مالیاتی کمک کند.
⭕️از کتمان موشک فرا صوت ایرانی تا ادعای مشارکت غربی‌ها در تولید آن! ✔️رونمایی از موشک فرا صوت (هایپرسونیک) «فتاّح» به عنوان تحولی مهم در توان‌مندی موشکی و دفاعی ایران و منطقه، واکنش‌های قابل تاملی به دنبال داشت. ◽️رفتارشناسی رسانه‌های غربی جالب توجه است: 🔹آنها در ابتدا با انکار اصل موضوع سعی کردند مخاطب را نسبت به تولید موشک فرا صوت توسط ایران دچار تردید کنند. 🔸مثلا بی‌بی‌سی اعلام کرد: «منابع مستقل نظامی هنوز واکنشی به این خبر و اینکه آیا ایران توانایی تولید این‌گونه موشک‌ها را دارد منتشر نکرده‌اند.» 🔹مقایسه بودجه نظامی ایران با دیگر کشورها بُعد دیگر این تردیدافکنی را تشکیل می‌داد و این رسانه‌ها پایین بودن بودجه نظامی ایران و هزینه‌بَر بودن تولید این مدل موشک‌ها را نشانه غلو آمیز بودن ادعای ساخت فتاح را القاء کردند. 🔸بعد دیگر این سناریو در مواضع مقامات غربی و صهیونیستی صورت گرفت. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ساخت فتاح را لاف‌زنی خواند و انگلیسی‌ها نیز با عبارت «فعالیت‌های موشکی ایران نقض قوانین بین‌المللی است»، به جوسازی در قبال موضوع پرداختند. 🔹این خط رسانه‌ای البته چندان دوام نیاورد و با آشکار شدن ابعاد توانایی‌ها و ظرفیت‌های فتاح، غرب از کتمان حقیقت عبور و سعی کرد ایرانی بودن این پروژه را زیر سوال ببرد. 🔸در بخشی از این سناریو، وزارت خزانه‌داری آمریکا عنوان کرد که شبکه‌ای متشکل از ۷ فرد و ۶ نهاد مرتبط با برنامه موشکی بالستیک ایران را در این کشور، چین و هنگ‌کنگ تحریم کرده است. 🔹در ادامه، روزنامه تلگراف در گزارشی در ۱۸ خرداد به نقل از نمایندگان پارلمان بریتانیا ادعای همکاری ۱۱ دانشگاه از جمله کمبریج، امپریال‌کالج، گلاسکو و نورث‌امبریا با ایران در ساخت جت‌های جنگی و پهپادهای انتحاری طرح کرد و مدعی شد که این پروژه با تامین مالی ایران و با هدایت کارشناسان بریتانیایی انجام شده است! 🔸اوج تناقض این ادعاها آنجاست که به اذعان غربی‌ها به‌ویژه انگلیس و آمریکا دیگر جایی برای تحریم‌های بیشتر ایران باقی نمانده و کوچکترین همکاری در حوزه نظامی و هسته‌ای و حتی کوچکترین مراوده اقتصادی با ایران را زیر ذره‌‌بین دارند و هیچ شرکت و ساختاری توان عبور از آنها را ندارد. 🔹به بیان دقیق‌تر؛ این فضاسازی علیه موشک فتاح یاد‌آور رفتارهای آنها در قبال پهپادهای ایرانی است که زمانی آن را فتوشاپ خوانده و بعد مدعی نقش آنها در جنگ اوکراین شدند و در نهایت نیز ادعا کردند که قطعات آن از کشورهای غربی تهیه شده است!!
⭕️دشمنان ایمان و امید 🔹جامعه دارای سلسله مراتبی است و در این سلسله مراتب نخبگان و گروه‌های مرجع، نقش موتور محرک جامعه را بر عهده دارند. آنان باید تلاش کنند تا بدنه اجتماعی را در مسیر پیشرفت و توسعه و حرکت به سمت اهداف و آرمان‌های یک جامعه به پیش برند و اجازه ندهند تا انگیزه‌های اجتماعی برای تحول و تکاپو کم رنگ شود. این ضرورت بالاخص در آنجایی بیشتر معنا می‌یابد که حرکت پیشرفت جامعه در دست‌اندازهایی گیر کرده و نیاز به ایمان و امید، بیش از دیگر زمان‌ها احساس می‌شود. 🔸در این میان حفظ انسجام ملی؛ دعوت به همدلی و همگرایی برای حل مشکلات جامعه و کاهش منازعات از طریق تولید زبانی مشترک برای گفت‌وگو و تعاملات اجتماعی، از جمله مهم‌ترین کارکردهای مورد انتظار از گروه‌های مرجع است که حاصل آن حفظ «حال خوب» مردم و افکار عمومی علی‌رغم وجود مشکلات، کمبودها، کاستی‌ها، محدودیت‌ها، اختلاف‌نظرها، و تعارض منفعت‌ها است! 🔹متأسفانه در ماه‌های اخیر بخشی از نخبگان جامعه و فعالان سیاسی وظایف اجتماعی خود را فراموش کرده و به تزریق ناامیدی و یأس در جامعه مشغولند! آنها که خود دچار آشفتگی ذهنی و بن‌بست عملی در ارائه درمانی برای دردهای کشورند و تردیدهای نشسته بر جان‌شان آنها را فرسنگ‌ها از آرمان‌های انقلاب این ملت دور ساخته است! حال بد خود را با در دست داشتن رسانه‌های مختلف به جامعه القاء و اذهان عمومی را مشوش می‌کنند! 🔸عقده‌های جناحی‌شان موجب شده که هیچ اقدام مثبتی از دولتمردان را نبینند، نقاط ضعف را بزرگ‌نمایی کرده و نقاط قوت را نیز تخریب کنند و اجازه ندهند نقطه امیدی برای حل مشکلات کشور در دل‌ها جوانه زند! کافی است چند روزی دل به سایت‌‌ها، کانال‌ها و رسانه‌های مکتوب آنان بدهی، خواهی دید که همه چیز را سیاه خواهی دید و آنچنان دچار انفعال و اضطراب می‌شوید که جز بن‌بست و نابودی هیچ چیز پیش روی این ملت نخواهی یافت! 🔹در برابر این حرکت القاء یأس و ناامیدی و ناتوانی، رسالت برای دو قشر از جامعه همچنان باقی است. قشر اول نخبگان دغدغه‌مند و گروه‌های مرجع منصف و وطن‌پرستی هستند که باید در برابر این جریان انحرافی محکم بایستند و با افشاگری‌ها و بصیرت‌افزایی‌ها و با جهاد تبیین اجازه ندهند گرد ناامیدی بر فضای جامعه بنشیند! و دسته دوم مردمی هستند که باید بتوانند جریان‌های مافیایی را تشخیص داده و اجازه ندهند احوالات بد خواص ناامید و منحرف، حال آنها را نیز بد کند! جامعه با امید زنده است و هرکس امید را از مردم می‌گیرد! دشمن این ملت و سرزمین است! 🖊مهدی سعیدی
⭕️سرمایه‌گذاری خارجی ۱۴۰۱ دو برابر سال برجام 🔹آمارها نشان می‌دهد طی دهه 90 مجموع سرمایه‌گذاری خارجی مصوب کشور به ۶۹ میلیارد دلار ‌رسید اما از این میزان، رقم ۲۲ میلیارد دلار وارد کشور شد. 🔸اما علی‌رغم وجود تحریم‌ها و مشکلات مربوط به آن، آمارها نشان می‌دهد میزان سرمایه‌گذاری نهایی و وارد شده به کشور در سال ۱۴۰۱ به ۴ میلیارد و ۱۹۳ میلیون دلار رسید که شاهد شکستن رکورد دهه ۹۰ است. 🔹با نگاهی دیگر به روند جذب سرمایه‌گذاری خارجی ‌می‌توان گفت طی تقریبا دو سال گذشته از آغاز به کار دولت سیزدهم و تا پایان فروردین سال جاری، تعداد 401 طرح سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش سرمایه‌گذاری خارجی مصوب 10/8 میلیارد دلار شامل 360 طرح جدید به ارزش 10/3 میلیارد دلار و 41 طرح افزایش سرمایه ذیل طرح‌های موجود به ارزش 511 میلیون دلار به تصویب هیئت سرمایه‌گذاری رسید.
⭕️ایران و ونزوئلا چه تفاهم‌نامه‌هایی امضا کردند؟ 🔹همکاری در ارتباطات و فناوری اطلاعات بین وزارتخانه های ذیصلاح در ایران و ونزوئلا برای توسعه در این امور با رعایت برابری، متقابل و رعایت قوانین داخلی. 🔸یادداشت تفاهم دام بین وزارتخانه های کشاورزی و اراضی ونزوئلا و ایران برای صادرات گوشت منجمد. 🔹امضای الزام و پروتکل بهداشتی صادرات و تجاری سازی گاو به ایران. 🔸یادداشت تفاهم همکاری برای تقویت حمل و نقل دریایی دوجانبه 🔹تفاهم نامه همکاری بندری و دریایی برای حمل و نقل و سازمان بنادر دریایی ایران. 🔸تفاهم نامه ایجاد مرکز نوآوری ایران و ونزوئلا بین مرکز بین المللی تأسیسات علمی و فناوری دانش بنیان. 🔹تبادل فرهنگی بین وزارتخانه های فرهنگ دو کشور، برای دوره 2023-2028. 🔸برنامه تبادل بین کتابخانه ملی ونزوئلا و آرشیو ملی ایران برای به اشتراک گذاری مطالب، عکس ها، میکروفیلم ها، کتابشناختی و انواع مختلف. 🔹ایجاد یک کارگروه ونزوئلا-ایرانی برای همکاری های فنی در معدن، و بررسی گره های حیاتی در این زمینه، برای ترویج ابتکارات کاری مشترک جدید. 🔸تفاهم نامه بین وزارتخانه های بهداشت برای فرآورده های دارویی و تجهیزات پزشکی در همکاری دوجانبه. 🔹یادداشت تفاهم همکاری های پتروشیمی بین دو کشور به منظور گسترش فرصت های اکتشافی و پروژه های مشترک پتروشیمی.
⭕️آمریکا ۱۵۰ بمب هسته‌ای در اروپا مستقر کرده است ◽️کمپین از بین بردن سلاح‌های هسته‌ای: 🔹در حالی که هیچ تایید یا تکذیب عمومی در خصوص استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکایی در خاک اروپا وجود ندارد، ما می‌دانیم که سلاح‌های هسته‌ای ایالات متحده در پنج کشور در سراسر اروپا مستقر هستند: آلمان، بلژیک، هلند، ایتالیا و ترکیه. 🔸به عقیده کارشناسان مستقل، حدود ۱۵۰ کلاهک در پایگاه‌های هوایی آمریکا در این کشورها مستقر شده است. چنین وضعیتی می‌تواند خطر بروز یک جنگ هسته‌ای را افزایش دهد. 🔹هزینه‌های آمریکا برای سلاح‌های هسته‌ای تقریباً پنج برابر بیشتر از صرف هزینه روسیه و تقریباً چهار برابر بودجه صرف شده جمهوری خلق چین است.
⭕️سرقت نفت یکی از اهداف آمریکا در سوریه 🔹 با شکست گروه تروریستی «داعش» به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه، نظامیان آمریکایی مستقیماً جایگزین آن‌ها شدند و دقیقاً از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت و منابع سوریه کردند. 🔸ارتش آمریکا تحت حمایت ائتلاف بین‌المللی، کنترل مرزهای عراق و سوریه به ویژه گذرگاه‌های فیش‌خابور-سمالکا، گذرگاه غیرقانونی الولید بین عراق و سوریه و همچنین گذرگاه المحمودیه را در اختیار دارد. 🔹همه این گذرگاه‌های مرزی به مناطقی شهره شده‌اند که نفت خام سوریه هم با دخالت مستقیم نیروهای نظامی آمریکا به شمال عراق قاچاق می‌شود. پهپادهای شناسایی به طور معمول بر فراز آسمان این گذرگاه‌ها پرواز می‌کنند و امنیت این مناطق از طرف ارتش آمریکا به شرکت‌های امنیتی خصوصی محول شده‌است. 🔸 وظیفه اصلی این شرکت‌ها صرفاً حمل تجهیزات لجستیکی متعلق به ائتلاف بین‌المللی است اما در حقیقت مسئولیت تأمین امنیت حمل و نقل نفت سوریه به خاک عراق را بر عهده دارند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رهبر انقلاب: ما روی مبنای اسلامی‌مان نمی‌خواهیم طرف سلاح هسته‌ای برویم 🔹دشمنان بیست سال است برای ما چالش هسته‌ای درست کرده‌اند چون می‌دانند که حرکت در صنعت هسته‌ای در حکم کلید برای پیشرفت‌های علمی کشور است 🔸 بهانۀ سلاح هسته‌ای دروغ است و خودشان هم می‌دانند. ما روی مبنای اسلامی‌مان نمی‌خواهیم طرف سلاح برویم و الا اگر این نبود جلویش را نمی‌توانستند بگیرند؛ همچنانی که جلوی پیشرفت‌های هسته‌ای ما را تا الان نتوانستند بگیرند.
⭕️جمع بندی منابع رژیم‌صهیونیستی از اخبار مذاکرات ایران و آمریکا 🔹ارزیابی در رژیم‌صهیونیستی: آمریکایی ها تصمیم گرفتند به توافق برسند؛ شانس تغییر نظر آنها برای عدم توافق بسیار اندک است؛ حالا واشنگتن منتظر جواب ایرانی ها است. 🔸انتظار می رود نتیجه مذاکره یادداشت تفاهم باشد نه توافقنامه یا سند امضا شده؛ نتانیاهو در کمیته امور خارجه و دفاع رژیم‌صهیونیستی: خروجی این مذاکرات نوعی توافق است، یک سری تفاهم ها. 🔹تفاهم ها عبارتند از: توقف غنی سازی اورانیوم در سطح ۶۰ درصد در ازای آزادسازی وجوه مسدود شده ایران؛ توافقنامه آزادی زندانیان بصورت متقابل نیز در دستور کار است. 🔸دیپلمات های غربی میگویند: آمریکایی ها برای یک توافق کمتر رسمی تلاش می کنند و به آنچه اکنون می توان «به جای بدترین جایگزین» دست یافت، رضایت دادند. 🔹هدف این از این مذاکرات: اقدامات متقابل ایران و آمریکا برای جلوگیری از تشدید تنش و عبور از خطوط قرمز است
⭕️سندروم ترامپ – برلوسکونی 🔹سیلویو برلوسکونی تاجر و سیاستمدار شناخته شده ایتالیایی در ۸۶ سالگی درگذشت. او که شخصیتی خبرساز در عرصه سیاست، فوتبال و رسانه در ایتالیا بود توانست در طول سه دهه چهار بار و در سه دولت مختلف به مقام نخست‌وزیری ایتالیا برسد اماآن چه بیش از همه حائز اهمیت است، چگونگی برآمدن برلوسکونی در صحنه سیاسی ایتالیا بود. 🔸شاید بتوان شبیه‌ترین فرد به منش شخصیتی وی در بین سیاستمداران را «دونالد ترامپ» نامید. وی همچون ترامپ بدون سابقه سیاسی و تنها از زاویه رسانه، اقتصاد و نیز ورزش به جهان سیاست پای گذاشت. اگر ترامپ ابتدا از طریق فعالیت اقتصادی در زمینه انبوه سازی ذیل «سازمان ترامپ» و نیز فعالیت های رسانه‌ای در برنامه «The Apprentice» خود را مطرح کرد و همین طور از طریق سرمایه گذاری در زمینه ورزش هایی چون کشتی‌کج و گلف سعی داشت محبوبیت خود را افزایش دهد، در نقطه مقابل برلوسکونی نیز چنین بود. وی ابتدا با تأسیس صندوق سرمایه‌گذاری فین‌اینوست در حوزه اقتصاد و نیز تأسیس تلویزیون مدیاست در حوزه رسانه خود را به یک چهره مطرح تبدیل کرد و سپس در سال ۱۹۸۶ با خرید باشگاه آث‌میلان از «جوزپه فارینا» به عنوان یک شخصیت محبوب در ایتالیا شناخته شد. نکته جالب این که دوران اوج میلان در آغاز دهه ۱۹۹۰ مصادف بود با تأسیس حزب کوچک «فورزا ایتالیا» توسط سیلویو برلوسکونی که باعث شد وی خارج از نخبه سیاسی معمول در ایتالیا بتواند به نخست وزیری برسد در حالی که تا پیش از آن هیچ گاه به عنوان یک رجل سیاسی در ایتالیا شناخته نمی شد. 🖊سید نیما موسوی
⭕️واکنش آمریکا به آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران در عراق 👤میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا: 🔹ایران تنها می‌تواند به منظور امور بشردوستانه و دیگر تبادلاتی که مشمول تحریم نباشند به پول‌های خود در عراق دسترسی داشته باشد. 🔸آمریکا تبادلات مشابهی را در روالی ادامه‌دار، مطابق قوانین آمریکا و در هماهنگی کامل با دولت عراق تایید کرده است. 🔹مایلم به موضوع توافق موقت هم اشاره کنم که کاملا کذب است.
⭕️آمریکا: باید منتظر کاهش استفاده از دلار باشیم 🔹وزیر امور خزانه‌داری آمریکا: آمریکا باید منتظر کاهش استفاده از دلار در سطح جهان باشد. باید منتظر باشیم با گذشت زمان به تدریج سهم دارایی‌های دیگر در ذخایر ارزی کشورها افزایش پیدا کند. 🔸برخی از کارشناسان در ماه‌ها و سال‌های گذشته هشدار داده‌اند که اتکای بیش از اندازه آمریکا به تحریم‌ها برای پیشبرد مسائل سیاست خارجی و امنیتی این کشور باعث تضعیف جایگاه دلار شده است.
شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم 🔰امام خمینی از منظر امام خامنه ای (۱۱) الشرح فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْ ﭘﺲ، ﻭﻗﺘﻲ‌ﺍﺯ ﺗﺒﻠﻴﻎ ﺩﻳﻦ ﺧﺎﻃﺮﺟﻤﻊ ﺷﺪی، ﺳﺨﺘﻲِ ﺗﻌﻴﻴﻦ ﺟﺎﻧﺸﻴﻦ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﻪ ﺟﺎﻥ ﺑﺨﺮ (٧) بیانات در مراسم سی‌امین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمه‌الله) ۱۳۹۸/۳/۱۴ امام مختصّات شخصیّتی‌ای و موهبتهایی را دارا بود و خدا به او داده بود که این مختصّات، این خصوصیّات در کمتر کسی در این حد جمع میشود. امام این خصوصیّات را داشت: انسانی بود شجاع، انسانی بود باحکمت و باتدبیر، انسانی بود پارسا و پرهیزکار و دلبسته‌ی به خدای بزرگ، دلباخته‌ی به ذکر الهی؛ امام مردی بود ظلم‌ستیز؛ با ظلم کنار نمی‌آمد، با ظلم مبارزه میکرد، حامی مظلوم، استکبارستیز؛ امام مردی بود عدالتخواه، طرف‌دار مظلومان، حامی مظلومان؛ اهل صداقت، با مردم صادق بود، با مردم همان جوری سخن میگفت که دل او بود و احساس قلبی او بود؛ با مردم صادقانه رفتار میکرد؛ در راه خدا اهل مجاهدت بود، آرام نمی‌نشست، دائم در حال مجاهدت بود؛ [مصداق] این آیه‌ی شریفه: فَاِذا فَرَغتَ فَانصَب * وَ اِلیٰ رَبِّکَ فَارغَب؛از یک کار بزرگ که فراغت پیدا میکرد، چشم به یک کار بزرگ دیگری میدوخت و آن را دنبال میکرد؛ اهل مجاهدت فی‌سبیل‌الله بود؛ اینها عوامل جاذبه‌ی امام است ✍️بازیاد
⭕️ ثبات ارز در سایه دیپلماسی فعال و مداخله هوشمند 🔹 نرخ ارز در یک سال گذشته روند صعودی را طی کرد و از کانال 27 هزار تومان در خردادماه سال گذشته به بیش از 55 هزار تومن در اردیبهشت‌ماه سال جاری نیز رسید. از نیمه‌ی اردیبهشت به این سو البته روند قیمت نزولی شد و تا روزهای پایانی هفته‌ گذشته به کانال 48 هزار تومان نیز رسید. 🔹طلا نیز همزمان با ارز روند کاهشی به خود گرفت؛ چرا که معمولاً این فلز زرد از دو مولفه‌ی قیمت جهانی و نرخ ارز تبعیت می‌کند. هفته‌ گذشته قیمت سکه‌ی امامی در کانال 26 میلیون تومانی قرار گرفت و سکه بهار آزادی نیز به 23 میلیون رسید. 🔹با التهابات ارزی یک سال گذشته، ادبیات شبه‌علمی در این حوزه نیز اوج گرفت. برخی ادعا می‌کردند دولت می‌تواند و باید برای ثبات در بازار ارز، نرخ ارز را به‌طور دستوری روی یک قیمت زیر 20 هزار تومان تثبیت کند و به نرخ بازار آزاد کاری نداشته باشد. اکنون اما شاهد آن هستیم که دولت توانسته ثبات را اتفاقاً در بازار غیر رسمی که لنگر انتظارات است، ایجاد کند. 🔹بنابراین همین‌که دولت و بانک‌ مرکزی، کاملاً هوشمندانه جلوی ایده‌های غیر علمی در خصوص مدیریت بازار ارز ایستادند، جای تقدیر دارد. در ادامه برای حفظ ثبات در بازار ارز نیز باید چند اتفاق به‌طور همزمان صورت گیرد: 1. مهار رشد نقدینگی 2. تلاش برای تقویت پیمان‌های پولی دو جانبه و دلارزدایی 3. تقویت دیپلماسی اقتصادی خصوصاً با کشورهای منطقه و 4. مداخله‌ی هوشمند در بازار ارز (نه ارزپاشی ارزان و توزیع رانت یا فروش ارز در زیر قیمت بازار غیر رسمی که منجر به مهار قیمت نمی‌شود).
⭕️ آینده‌ محتمل تورم مصرف‌کننده 🔹 باید در نظر داشت که در تورم دهه‌ی 1390، نقش نرخ ارز جدی است. بنابراین برای تحقق اهداف بانک مرکزی و دولت در مهار تورم، مهار نرخ ارز نیز مهم است. 🔹اگر نرخ ارز جهش داشته باشد، همین باعث گران‌تر شدن هزینه‌های تولید می‌شود و دولت نیز برای اینکه جلوی تعطیل شدن تولیدی‌ها را بگیرد، مجبور می‌شود اجازه دهد سطحی از رشد نقدینگی را شاهد باشیم. بنابراین هدفگذاری تورمی نیز زیر پا گذاشته می‌شود. 🔹البته در حال حاضر به‌نظر می‌رسد دیپلماسی اقتصادی پویای دولت و اقدامات سنجیده‌ی بانک مرکزی در بازار ارز، ثبات را به این نرخ برگردانده باشد. اگر این روند ادامه داشته باشد، می‌شود امیدوار بود که در سال جاری تورم به میانگین بلندمدت خود -یعنی 20 تا 25 درصد- بازگردد.
[ Photo ] ⭕️دستیابیِ ستاره خلیج‌فارس به گازوئیل یورو ۵ 🗣مدیرعامل پالایشگاه نفت ستاره خلیج‌فارس: 🔸تولید گازوئیل با استاندارد یورو ۵ در این پالایشگاه آغاز شده و روزانه ۴۲ هزار بشکه، معادل ۶ میلیون لیتر تولید می‌شود. 🔹همچنین روزانه ۴۰ میلیون لیتر بنزین که از لحاظ استاندارد سولفور فراتر از استاندارد یورو ۵ است، در این پالایشگاه تولید می‌شود.
⭕️ ایستاده در برابر مصادره‌‌های نامشروع 🔹ماجرای مصادره‌ی کارخانه‌ها در دهه‌ی 1360 هیچ گاه کهنه نمی‌شود و هر بار به بهانه‌ای دوباره به جراید و رسانه‌ها بر می‌گردد. 🔹اخیراً ماجرای تعطیلی کارخانه‌ داروگر بهانه‌ای شد تا یک هفته‌نامه‌ی اقتصادی، با بازخوانی ماجرای مصادره‌ی کارخانه‌ها در سال‌های آغازین انقلاب اسلامی ادعا کند که بنگاه‌های ایرانی توسط سیاستمداران، تصمیم‌گیران و تیول‌داران سیاسی تعطیل می‌شود. 🔹اما ماجرا از چه قرار است!؟ واقعیت این است که داروگر نه به دلیل تیول‌داری و این داستان ها بلکه مالک کارخانه به دلیل سرپیچی از مالیات دادن، برای مدتی تولید این کارخانه را با اخلال مواجه کرد. 🔹از این موضوع که بگذریم، بازخوانی تاریخ اقتصادی دهه‌ی 1360 نشان می‌دهد که اگر ایستادگی شخص رهبر معظم انقلاب در برابر طرفداران افراطی اقتصاددانان دولتی نبود، امروز بخش خصوصی و تولید غیرنفتی نیز وجود نداشت. حالا همان افراطی‌های دهه‌ی 1360 در اقتصاد، اهل تفریط شده‌اند و دیگران را مقصر جلوه می‌دهند!
⭕️ نشانه های شکست پروژه مهار ایران دولت‌های غربی و به‌ویژه آمریکا برای پیشبرد «پروژه مهار» طی سال‌های اخیر برنامه‌های مختلفی را برای منزوی‌سازی ایران در حوزه‌های متکثر سیاسی - اقتصادی در دستورکار داشتند؛ برنامه‌هایی که در شرایط کنونی و با توجه به تحولات اخیر، نشانه‌های شکست آن بیش‌ از هر زمان دیگری نمایان شده‌ است. همین چندی قبل بود که اندیشکده آمریکایی «هوور» در تحلیلی، با اشاره به فروپاشی سیاست مهار ایران، جمهوری‌اسلامی را «دشمن مهارنشدنی» آمریکا دانست. شکست سیاست مهار ایران نشانه‌های روشنی دارد که در این مطلب سعی داریم به مهمترین آنها اشاره داشته باشیم. 1- گسست حلقه تحریم‌های نفتی 2- شکست در توقف برنامه هسته‌ای ایران 3- موشک «فتاح»؛ سیلی محکم به غرب 4- امیدواری درگشایش‌های اقتصادی 5- تغییر نقشه ترانزیتی خاورمیانه 6- بحران‌سازی‌های امنیتی و عبور ایران از آن 7- موازنه که تغییر آن به زیان رژیم صهیونیستی شد
[ Photo ] ⭕️ سردار رادان: برخورد با بی‌حجابی درحال اجراست 🔹در حوزۀ حجاب ۴ ناظر را ایجاد کردیم که هر کدام فرآیندی برای مقابله با بی‌حجابی‌ها دارند. ناظر ۴ برای افرادی که در فضای مجازی کشف حجاب می‌کنند یا افرادی که دیگران را تشویق و بی‌حجابی را ترویج می‌کنند استفاده می‌شود. 🔹طرح برخورد با بی‌حجاب‌ها با استفاده از دوربین‌های نظارتی نیز درحال اجراست و افرادی که کشف حجاب می‌کنند شناسایی و پیامک اول حاویِ تذکر به آنان ارسال و در پیامک‌ دوم پیگیریِ قضایی و انتظامی انجام می‌شود. 🔹در سواحل مازندران نیز قرار شد هشدارهای پیامکی و حضوری داده شود؛ از دولت هم خواستیم تا سطح پوشش دوربین را برای تامین امنیت در همه ابعاد افزایش دهد که رئیس‌جمهور موافق بودند که تامین اعتبار انجام شود.
⭕️ آیا جمهوری خواهان از ترامپ عبور کرده اند؟ 🔹اگر گفته شود که در حال حاضر بزرگترین چالش در آمریکا، انتخابات ریاست جمهوری 2024 این کشور است ، بیراه نیست. 🔹آمریکای امروز در حالی که رقبای جهانی او همچون چین کمر همت بسته اند تا این مزاحم بین المللی را به نوعی از صحنه دور کنند و با تشکیل اتحادیه هاو سازمان هایی همچون شانگهای و بریکس می خواهند شر دلار را از سر مردمان جهان و اقتصاد جهانی کم کنند یا حداقل با تغییر فضای جهانی، نفس تازه ای به دنیا بدمند، آمریکای آقای دلار با پدیده جدیدی که با رأی نیاوردن ترامپ در انتخابات 2020 و تسخیر کنگره توسط طرفداران ترامپ آغاز شد ، مواجه است. این گسل در حالی فعال شده است که رئیس جمهور فعلی نتوانسته نگاه افکار عمومی را تاکنون به خود جلب کند و هر روز از محبوبیت او کاسته شده و در مقابل بر محبوبیت حزب رقیب یعنی جمهوری خواهان افزوده می شود. 🔹اکنون همه نهادهای رسمی و غیر رسمی آمریکا بر آن شده اند تا از فاجعه ای دیگر مشابه آنچه در تسخیر ساختمان کنگره در زمستان 2020 اتفاق افتاد با تهدید ترامپ مبنی بر عدم ورود به کارزار انتخاباتی جلوگیری کنند.
[ Photo ] ⭕️روسیه ایران را جایگزین کانال سوئز می‌کند وزیر حمل‌ونقل روسیه: 🔹یک سیستم حمل‌ونقل چندحالته ریلی، آبی و جاده‌ای به‌طول ۷۲۰۰ کیلومتر با عبور از کشورهای آذربایجان، ایران و هند جایگزین مسیر سابق که از اروپا و کانال سوئز عبور می‌کرد، می‌شود. درحال‌حاضر فقط برخی از بخش‌های این مسیر عملیاتی‌ است. ایران و روسیه توافقی برای الحاق یک خط ریلی به این مسیر انجام دادند که روسیه قصد سرمایه‌گذاری بیش از ۳ میلیارد دلار در این مسیر را دارد.
⭕️دلایل تمایل غربی ها برای توافق موقت با ایران 🔹یکی از اصلی‌ترین راهبردهای مدنظر دولت‌های غربی و به‌ویژه آمریکا از «توافق موقت »، در شرایط کنونی، جلوگیری از حرکت ایران به سمت ثبات اقتصادی است. 🔹رویکردهای اتخاذ شده در سیاست‌خارجی دولت‌سیزدهم که بر مبنای اصول «خنثی‌سازی تحریم‌ها» استوار شده است، درحال ثمردهی است و دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران که ازسرگیری روابط با عربستان و فرامنطقه مثل دیپلماسی ارتباط با چین ، روسیه و کشورهای آمریکای لاتین و جنوبی ازجمله نتایج راهبردی آن به‌حساب می‌آید، زمینه‌ مناسب برای بی‌اثرسازی فشارهای تحریمی را فراهم کرده‌است. 🔹با توجه به این موضوع، «توافق موقت» می‌تواند به‌مثابه ابزاری به‌منظور ایجاد شوک در بازارهای اقتصادی، به‌ویژه در حوزه ارزی مطرح باشد که با فضاسازی رسانه‌ای، افکارعمومی را در ایران تحت‌تأثیر قرار می‌دهد؛ برهمین اساس است که فضاسازی رسانه‌ای درباره توافق موقت همچنان در دستورکار رسانه‌های غربی قرار دارد.
⭕️ تحریف پیشرفت با ناامیدی روند پیش رو در میدان نبرد با کلیدواژه ناامیدی به آینده مسلما هدایتگری داخلی و خارجی دارد؛ برخی معتقدند که این رفتارها موید روش آمریکایی در عملیات روانی در قبال جامعه ایرانی است؛ عملیات روانی یکی از شیوه های اعمال فشار برای رسیدن به اهداف مطلوب است که در عصر حاضر مورد توجه بسیار قرارگرفته است. هرگونه اقدام دراین باره مستلزم توجه به رابطه معنادار عملیات روانی با ابعاد و شیوه های آن است که مدیریت آن را ممکن و موثر می کند. روش های آمریکا بر ضد ایران، چون دروغ پردازی، شرطی سازی، کلی بافی فریبنده، نامگذاری معکوس، تعمیم افراطی، برچسب زدن، استهزا و مسخره کردن و سرانجام تضعیف روحیه و القای یاس و ناامیدی است.