⭕️نسل جوان؛ نسل پیشرفتآفرین
🔹با نگاهی واقعبینانه میتوان دید که نسل جدید، اهل فکر، صبوری، ایثار و تعامل است. این نسل که با گسترش دانشگاهها در ایام پس از انقلاب، از تحصیلات عالیه خوبی نیز برخوردار شده، متخصص است و دغدغه پیشرفت کشور را دارد. اگرچه شاید به برخی سیاستهای اقتصادی معترض است اما چون میداند آشوب خشن و اعتراض رکیک، مشکلات را حل نمیکند، هرگز با آشوبگران همراهی نکرده است. بهواقع نام این نسل را باید «نسل 20» گذاشت. افرادی که نمرهی تعهد و تخصصشان بیست است و با وجود ایشان، سرعت قطار اقتصاد ایران روی ریل پیشرفت، روز به روز تند و تندتر میشود.
⭕️اقتصاد ایران در چشم اژدها
🔹باید توجه داشت که منافع متقابل اقتصادی برای چین از اهمیت بالایی برخوردار است و برای کسب منافع حداکثری، حاضر است با همهی طرفها کار کند. موضع چین، بر خلاف آمریکا «یا با ما، یا دشمن ما» نیست و همین باعث شده است که اگرچه ایران و عربستان روابط خوبی با هم ندارند، چین با هر دو روابط تجاری و اقتصادی خوبی داشته باشد.
🔸نتیجه آنکه بههیچ وجه نمیتوان ارتباط بیشتر اعراب با چین را به منزله آن دید که در ارتباطات اقتصادی ایران و چین خللی وارد شده یا چینیها ایران را دور زده و کنار گذاشتهاند. ماجرای نزدیک شدن اعراب به چین اما یک حُسن مهم برای ما داشت و آن اینکه غربگرایان در ایران فهمیدند که نزدیکترین متحدان آمریکا نیز دارند به سمت ارتباط با چین سوق پیدا میکنند و افزایش حجم مبادلات اقتصادی و تجاری با این کشور، نهتنها بد نیست، بلکه خیلی هم خوب است.
⭕️عربستان درباتلاق خودساخته جنگ یمن
🔹حوادث یمن به نقاط حساسی رسیده است. ائتلاف ناتوی عربی برای نجات یمن - به ادعای آنان- درحال زوال است. عربستان درباتلاق خودساخته جنگ یمن مانده و امارات که خبیثتر از عربستان است با فرصت طلبی خاص در صدد محکم کردن جای پای خود است. ازطرف دیگر عربستان میخواهد بندر جیزان را جایگزین بندر یمن کند تا امارات را به حاشیه ببرد.
🔸ریاض در این راستا نیم نگاهی هم به کمک چین در ساخت بندر جیزان دارد. با این همه ، نشانه ها حاکی از آن است که تحولات برخلاف میل این دو کشور رقم خواهد خورد و مقاومت یمن، روزهای سختی را برای امارات و عربستان رقم خواهد زد. امارات متحده عربی مدت ها به دنبال آن بود تا بر سواحل، جزایر، بنادر و آبراه های بین المللی دست بگذاردعربستان از این موضوع به شدت عصبانی است و حزب اصلاح که شعبه اخوان در یمن است نیز از این اتفاق بسیار نگران است. در این میان البته انصارالله با هوشمندی نظاره گر این حوادث است؛ زیرا با تشدید اختلاف بین امارات و عربستان عملا ائتلاف شکل گرفته به دست خودشان نابود خواهد شد. البته این اتفاق در موقع مقتضی و باشروع دوباره جنگ در یمن خواهد افتاد و انصارالله امارات و عربستان را از رفتارهای خود پشیمان خواهد ساخت. با چنین اتفاقی که دور هم نیست قطعا زیرساخت های ایجاد شده توسط امارات در اختیار مردم یمن قرار خواهد گرفت.
⭕️فلسطین مقاوم دستاورد بزرگ سید الشهدای مقاومت
1️⃣شکل گیری و قوت گرفتن گروه مقاومت « عرین الاسود » (بیشه شیران) در کرانه باختری که با اقبال افکارعمومی فلسطینیان بویژه درمیان جوانان فلسطینی روبرو شده است، یکی از آنهاست. این پدیده خجسته پیام آشکاری به دشمن صهیونیستی است که بر عدم توانایی حفظ سرزمینهای فلسطینی برای همیشه و همچنین تضعیف تشکیلات خودگردان فلسطین پس از محمود عباس تأکید دارد.
2️⃣اکنون پدیده خلاقانه و خودجوش افکار عمومی فلسطین به سمت رفتارهای عمل¬گرایانه سوق داده شده است که همین موضوع باعث تغییر شکل هدایت و فرماندهی مقاومت و قوانین موجود بازی درشطرنج فلسطین شده است که منشا این پدیده مبارک و خلاقانه را باید ریشه در اندیشه و مکتب حاج قاسم دانست.
3️⃣تقویت و تحکیم شاخه های نظامی جریان های مقاومت در منطقه کرانه باختری، شروع جنگ فرسایشی علیه ارتش صهیونیستی و تبدیل شدن کرانه باختری به دومین منطقه قدرتمند نظامی خارج ازسیطره ارتش رژیم صهیونیستی و حتی تشکیلات خودگردان از دستاوردهایی است که باید سند آن را نیز به نام حاج قاسم زد .
⭕️چشم انداز جهان در سال 2023/ معمای بزرگ در جنگ اوکراین
🔹یکی از ابهامات سال 2023 میلادی، چگونگی و زمان پایان جنگ اوکراین است. برخی با اشاره به تبعات چندوجهی این جنگ ازجمله ناامنی انرژی و غذایی، تورم و رکود اقتصادی، پیشبینی میکنند که غرب در نهایت ممکن است از حمایت اوکراین خسته شود؛ امری که میتواند روند حمایتهای فعلی از کی یف را عمیقاً تحتتأثیر خود قرار دهد.
🔸این در حالی است که با فرا رسیدن زمستان و کُند شدن روند جنگ، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، استراتژی جنگ فرسایشی را تشدید خواهد کرد و زیرساختهای انرژی و آب اوکراین را بیش از پیش هدف قرار خواهد داد. تصرف خرسون در جنوب اوکراین و بخشهایی از دونباس در شمال شرق، باعث شده که موقعیت اوکراین در جنگ تقویت شود.
🔹بر همین اساس ناظران معتقدند که گمانه زنی درباره آتش بس دائم یا موقت هنوز زود است؛ چرا که هر دو طرف احساس میکنند شانس برنده شدن در این میدان را دارند. اوکراین طی 3 هفته گذشته، طرح صلح 10مادهای را منتشر کرد که در آن خروج روسیه از تمام مناطق اشغالی و پرداخت غرامت از سوی مسکو را خواستار شده بود که به یک معنا به درخواست برای تسلیم شدن مسکو تلقی میشود. بهنظر میرسد که کلاف پیچیده جنگ اوکراین در سال 2023 نیز راه طولانی تا بازشدن دارد؛ بهویژه اینکه در مقابل تشدید فشارها ازجمله از سوی زلینسکی، رئیسجمهور اوکراین برای دریافت کمکهای تسلیحاتی و مالی بیشتر، برخی از نمایندگان کنگره آمریکا از دولت این کشور میخواهند که حمایتها از کییف را محدود کند.
⭕️چشم انداز جهان در سال 2023/ سال سرنوشت برای اردوغان
🔹دولت ترکیه قرار است در سال پیش رو، صدمین سال تأسیس جمهوری ترکیه که توسط کمال آتاتورک بنیان گذاشته شد را جشن بگیرد. همزمان، برخی انتخابات سرنوشتساز ریاستجمهوری که قرار است در این سال برگزار شود را تحولی میدانند که میتواند به عمر سیاسی اردوغان پایان دهد؛ بهویژه اینکه برای نخستین بار در چند دهه اخیر تمام مخالفان شناخته شده او برای شکست او ائتلاف کردهاند. 🔸رئیسجمهور ترکیه در سال 2010 وعده داد که تولید ناخالص داخلی ترکیه را تا 2 هزار میلیارد دلار افزایش دهد و تا سال 2023 اقتصاد ترکیه را به یکی از 10اقتصاد برتر دنیا تبدیل کند. این کشور امروز در رده نوزدهم اقتصاد جهانی است و تولید ناخالص داخلی ترکیه نیز از 957میلیارد دلار در سال 2013به 815 میلیارد دلار در 2021 رسیده است.
⭕️چشم انداز جهان در سال 2023/ انگلیس و دولت متزلزل
🔹پنجمین نخستوزیر محافظه کار انگلیس در 6 سال گذشته در شرایطی سال 2023 را آغاز میکند که سرنوشت دولتش نه به حمایت یا عدمحمایت نمایندگان حزب محافظه کار که به شرایط آب و هوایی و سرمای زمستان امسال بستگی دارد.
🔸این روزها بهدلیل افزایش هزینههای بالای زندگی و دستمزدهای پایین، طیف گستردهای از کارمندان و کارگران در انگلیس ناراضی هستند و به اعتصابهای گسترده ای دست زدهاند؛ اعتصابهایی که از 4هفته قبل آغاز شده و قرار است طی روزهای ابتدایی سال جدید هم ادامه داشته باشد. به اعتقاد ناظران، در این شرایط اگر هوا هم در زمستان پیش رو، بیش از پیش سرد شود و کمبود و گرانی دوباره حاملهای انرژی به مرحله بحرانی برسد، باید منتظر سقوط دولت سوناک هم بود.
⭕️چشم انداز جهان در سال 2023/ شکلگیری نسل جدید مبارزان فلسطینی
🔹در سال 2022 ارتش رژیم صهیونیستی بارها به کرانه باختری و اردوگاههای مختلف از جمله اردوگاه جنین حمله کرد. طبق اعلام سازمان ملل، سال 2022 خونین ترین سال برای کرانه باختری بوده است. در این مدت 171 نفر فقط در کرانه باختری به ضرب گلوله نظامیان صهیونیستی به شهادت رسیده و همزمان 53 نفر هم در غزه به شهادت رسیدهاند. همین وضعیت، فلسطینیها و به خصوص جوانان فلسطینی را به سمت تشکیل هستههای جدید مقاومت سوق داده است. نسل جدیدی از مبارزان فلسطینی از جمله گروه عرین الاسود در کرانه باختری شکل گرفته که به مبارزه مسلحانه اعتقاد دارند.
🔸سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی موسوم به شاباک از افزایش 30درصدی عملیاتهای مسلحانه فلسطینیان در کرانه باختری در مقایسه با سال گذشته و افزایش 600 درصدی نسبت به 2 سال پیش خبر میدهد؛ موضوعی که نشان میدهد این گروهها عملیاتهای خود را مستقل از گروههای سنتی مقاومت فلسطینی آغاز کردهاند.
⭕️چشم انداز جهان در سال 2023/ نتانیاهو؛ شکستی دیگر برای صهیونیست ها
🔹3 روز مانده بود به شروع سال 2023 میلادی، تندروترین کابینه سیاسی تاریخ رژیم صهیونیستی، کار خود را به رهبری نتانیاهو آغاز کرد. نتانیاهو کابینه خود را از طریق ائتلاف با احزاب بهشدت تندرو و افراطی دست راستی تشکیل داده است. او برای لغو پروندههای قضایی خود به همراهی این کابینه نیاز دارد.
🔸همین وضعیت باعث شده که نتانیاهو موقعیت قدرتمندی در کابینه خود نداشته باشد و تاکنون تقریبا در برابر همه خواستههای تندروها تسلیم شده است. از سوی دیگر، خواستههای اعضای افراطی کابینه، ازجمله الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی، لغو طرح تشکیل دولت فلسطینی و اعطای آزادی عمل به نظامیان اسرائیلی در برابر فلسطینیها، آن قدر جنجالی و هزینهساز است که انتظار میرود سیاست خارجی کابینه جدید تلآویو حتی با متحدان غربی و آمریکاییاش نیز با بحران روبهرو شود. بنابراین با توجه به مخالفتهای داخلی و بینالمللی بهنظر نمیرسد که کابینه نتانیاهو موقعیت باثباتی در پیش داشته باشد.
⭕️چشم انداز جهان در سال 2023/ پایان بن بست سیاسی در بغداد
🔹عراقی ها در پائیز 2022 پس از یکسال توانستند به بحران سیاسی خود پایان دهند و کابینه این کشور به رهبری شیاع السودانی تشکیل شد. برنامه کابینه جدید عراق مسائل داخلی، از جمله ایجاد شغل، بهبود خدمات عمومی، اصلاحات اقتصادی و مبارزه با فساد اعلام شده است. تحلیلگران یکی از مهمترین چالشهای السودانی را تضمین تامین برق و انرژی مطمئن در تابستان آینده ارزیابی کرده و پیش بینی می کنند که اگر دولت نتواند در تامین برق موفق شود ، به تجدید اعتراضات و شکلگیری دوباره درخواست ها برای استعفای نخست وزیر منجر خواهد شد.
⭕️خطر بازگشت بانیان مشکلات
🔹سکوت آنان شکسته شد؛ نه برای دفاع از انقلاب اسلامی و نه برای پاسخ به کارنامه عملکرد دوران صدارت بلکه برای نیش و کنایه به دولت سیزدهم. پس از سکوت طولانی کلیددار پاستور در دولت یازدهم و دوازدهم، او پس از آشوب در برخی از مناطق کشور، فعالیت خود را آغاز کرد.
در راستای رفتارشناسی بانیان وضع موجود می توان به دو رویکرد اشاره نمود؛ که عبارتند از:
1️⃣ از منظر برخی از تحلیلگران سیاسی نزدیک به دولت پیشین، این رفتارها موید تکاپو برای بازگشت به قدرت است و در همین راستا نوشتند که «روحانی در پی آن است که بگوید استراتژی دولت او صحیح بوده و آنانکه چنین میپنداشتند که مسیر مدیریت کشور بدون برجام و تنشزدایی خارجی ممکن است، بیراهه رفتهاند. در واقع، رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم در اظهاراتش پا را یک قدم از دفاع از عملکرد دولت خود فراتر گذاشته و استراتژی دولت مستقر را مورد انتقاد قرار میدهد. در ارزیابی اظهارات اخیر روحانی نیز این امر به وضوح قابل مشاهده است که او نیمنگاهی به باقی ماندن در قدرت داشته و دارد.» بنابراین این طیف با فرصت طلبی خواهان استفاده از فضای حاکم بر کشور هستند تا با قلب واقعیت شرایط را به نفع خود تغییر بدهند.
2️⃣رویکرد سیاسی بانیان وضع موجود انتقاد همیشگی به سیاست ورزی رقیبان سیاسی بدون پاسخگویی به کارنامه و عملکرد دوران مدیریت خود است. این رویه تکراری باید با هوشیاری نیروهای دلسوز پایان یابد و نباید عاملان «ترک فعل ها» محوریت تصمیم ساز شوند.
⭕️پاسخ قاطع به متجاوز
1️⃣رژیم موقت صهیونیستی پیام روشن جمهوری اسلامی ایران را در عرصه دیپلماتیک و نظامی دریافت کرده است. مسلما رفتار دولت جدید این رژیم برای مصارف داخلی و گزافه گویی به منظور ایجاد اجماع نیروهای واگرای آنان استفاده خواهد شد و آنها جسارت رفتار نظامی در قبال جمهوری اسلامی ایران را ندارد و اعتراف رسانه های صهیونیستی مشهود است.
2️⃣جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که هرگونه ماجراجویی نظامی رژیم صهیونیستی به منزله پایان آنان است و این پیام در رزمایش اخیر ذوالفقار به صراحت بیان شد و در راهبرد دفاعی جمهوری اسلامی هرگونه تهدید در قبال منافع ملی پاسخ قطعی و شدیدی دارد.