هدایت شده از کانال موسسه بقیه الله الاعظم
10.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❓آیا امسال مشارکت در انتخابات ضعیف است ?
#حجه_الاسلام_خواجه_پور
@baghiyatallah_khokha
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
سلام کردن به زنان !!!!
🤔#پرسش :
❓در زن ستیزی علی بن ابیطالب همین بس که حتی از سلام کردن به زنان نهی میکند!
متن حدیث: امام صادق از پدر بزرگوارش از على روايت كند كه فرمود: به زن سلام نكن.
منبع: مشکاة الأنوار؛ تألیف شیخ طبرسی، جلد۱، صفحه۴۲۵
💠#پاسخ💠
👌روایاتی که از سلام کردن بر زنان نهی می کند , ناظر است به زنان جوان تا مبادا افراد و مردان جوان از طریق سلام کردن به زنان جوان , راه ارتباطی با آنان پیدا کنند و فتنه و فسادی ایجاد شود و به گناه بیفتند . بنابراین حکم مذکور برای مصون بودن خود انسان از گناه و معصیت است و ارتباطی با مقام و شخصیت زن ندارد .
❗️شاهد این سخن روایت دیگری است که تنها از سلام کردن به زنان جوان نهی می کند و تصریح دارد که امیر مومنان ع بر زنان سلام می کرد , به جز زنان جوان .
👌امام جعفر صادق علیه السلام فرمود:
"رسول خدا بر زنان سلام میکرد و جواب وی را میدادند، امیرمؤمنان علیه السلام هم بر زنان سلام میکرد اما دوست نداشت که بر زنان جوان سلام کند، چرا که میگفت: میترسم صدای آنها بر من خوش آید و و بر من ضرری وارد شود که از مقدار پاداشی که [از سلام کردن] میطلبم بیشتر باشد " "عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: کَانَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله یُسَلِّمُ عَلَی النِّسَاءِ وَ یَرْدُدْنَ عَلَیْهِ السَّلَامَ وَ کَانَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام یُسَلِّمُ عَلَی النِّسَاءِ وَ کَانَ یَکْرَهُ أَنْ یُسَلِّمَ عَلَی الشَّابَّةِ مِنْهُنَّ وَ یَقُولُ أَتَخَوَّفُ أَنْ تُعْجِبَنِی صَوْتَهَا فَیَدْخُلَ عَلَیَّ أَکْثَرَ مِمَّا أَطْلُبُ مِنَ الْأَجْرِ "
📚الکافی ج ٢ ص ٦٤٨
👌مرحوم طبرسی هم در همان کتاب مشکاه الانوار این روایت را نیز نقل کرده است :
📚مشکاه الانوار ص ١٩٧
❗️علامه مجلسی می نویسد :
"لعله علیه السلام إنما فعل ذلک و قال ما قال تعلیما للأمة. "چه بسا علی علیه السلام , این کار و سخنان را برای آموزش دادن به امت انجام داده باشد. "
📚بحار الانوار ج ٤٠ ص ٣٣٥
👌مرحوم صدوق نیز متذکر همین نکته می شود :
"إِنَّمَا قَالَ ذَلِكَ لِغَيْرِهِ وَ إِنْ عَبَّرَ عَنْ نَفْسِه "
📚من لا یحضره الفقیه ج ٣ ص ٤٦٩
👌استاد بزرگوار , آیت الله مکارم شیرازی می گوید :
" محدثين بزرگ از جمله مرحوم صدوق فرمودهاند كه منظور اين است كه على عليه السلام به ديگران درس بدهد چون مقام او بالاتر از اين حرفهاست و او مقام عصمت داشت و در اين حديث مىخواهد به ديگران ياد بدهد كه اگر جوان هستى و زن نيز جوان است به او سلام نكن شايد كه خوف فتنه باشد. "
📚كتاب النكاح، ج1، ص: 76
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
16.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺صعود چهل و چهار ساله !!!
👌در کلیپ فوق از پیشرفتهای عظیم ایران اسلامی پس از انقلاب سخن به میان آورده ایم و وضعیت اسفناک مردم ایران در زمان پهلوی را نیز به تصویر کشیده ایم .
@Rahnamye_Behesht
ازدواج پیامبر اسلام با ریحانه بنت زید !!!!
🤔#پرسش :
❓در رابطه با ازدواج پیامبر با ریحانه بنت زید
که پیامبر او را سهم خود از غنایم قرار داد
سوالی داشتم . برخی میگویند به علت زیبایی ریحانه بود که پیامبر او را برگزید ؟؟؟ آیا چیزی هست که انگیزه پیامبر از برگزیدن او را بیان کند !!!!
💠#پاسخ💠
❕به عنوان مقدمه باید توجه داشت که :
▫️1 _ پیامبر گرامی اسلام , همواره از ازدواج با زنان تنها به انگیزه زیبایی یا انگیزه مالی نهی می کرد و می فرمود :
" هر كس با زنى، تنها به خاطر زيبايىاش ازدواج كند، دلخواه خود را در او نمىبيند. و هر كس جز به خاطر دارايىاش با او ازدواج نكند، خداوند، او را به همان دارايى وامىگذارد. پس بر شما باد [ازدواج با] زن متديّن " " مَن تَزَوَّجَ امرَأَةً لا يَتَزَوَّجُها إلّا لِجَمالِها، لَم يَرَ فيها ما يُحِبُّ. و مَن تَزَوَّجَها لِمالِها لا يَتَزَوَّجُها إلّا لَهُ، وكَلَهُ اللّهُ إلَيهِ. فَعَلَيكُم بِذاتِ الدّينِ. "
📚تهذيب الأحكام: ج 7 ص 399 ح 1592 روضة الواعظين: ص 410، بحار الأنوار: ج 103 ص 235 ح 19
❕از سوی دیگر پیامبر گرامی اسلام اسوه اخلاق بودند لذا نمی توان پذیرفت که ایشان از طرفی از ازدواج با زنان به خاطر انگیزه زیبایی نهی کند و سپس خودش با انگیزه زیبایی تن به ازدواج با دیگران دهد , در حالی که خداوند می فرماید :
" « تو اخلاق عظیم و برجسته ای داری» ( قلم 4 ) « وَ إِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِيمٍ » و می فرماید ؛ « برای شما در زندگی رسول خدا سر مشقی نیکویی است» (احزاب21 ) « لَقَد كَانَ لَكُم فِى رَسُولِ اللَّهِ اسْوَةٌ حَسَنَة »
▫️2 _ پیامبر گرامی اسلام تماما دغدغه هدایت تمام مردم داشت و برای هدایت شدن مردم از هیچ اقدامی دریغ نمی کرد , چنانچه که خداوند در این رابطه فرمود :
«گويى مى خواهى، خود را به خاطر اعمال آنها از غم و اندوه هلاك كنى اگر به اين گفتار ايمان نياورند!». شبيه همين معنا در آيه 3 سوره شعراء آمده است: " لَعَلَّكَ باخِعٌ نَّفْسَكَ الّا يَكُونُوا مُؤمِنينَ "
و در آيه 128 سوره توبه آمده است " لَقَدْ جاءَكُمْ رَسُولٌ مِّنُ انْفُسِكُمْ عَزيزٌ عَلَيْهِ ما عَنِتُّمْ حَريصٌعَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنينَ رَؤُفٌ رَحِيمٌ " «به يقين، پيامبرى از ميان شما به سويتان آمد كه رنجهاى شما بر او سخت است؛ و اصرار بر هدايت شما دارد؛ و نسبت به مؤمنان، رئوف و مهربان است».
▫️3 _ پیامبر گرامی اسلام بسیار به جایگاه دادن به بردگان و تکریم و آزادی آنان تاکید داشت تا جایی که در روایتی امیر مومنان علیه السلام فرمود :
" خدا را، خدا را، در باره زنان و مملوكانتان؛ زيرا آخرين سخنى كه پيامبرتان به زبان آورد، اين بود كه فرمود: شما را در باره (رعايت حالِ) دو ضعیف سفارش مىكنم: زنان و مملوكانتان " " اللّهَ اللّهَ فِي النِّساءِ و فيما مَلَكَت أيمانُكُم، فَإِنَّ آخِرَ ما تَكَلَّمَ بِهِ نَبِيُّكُم عليه السلام أن قالَ: اوصيكُم بِالضَّعيفَينِ: النِّساءِ، و ما مَلَكَت أيمانُكُم. "
📚الکافی ج 7 ص 52
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
👌حال در مورد ازدواج پیامبر گرامی اسلام با ریحانه بنت زید گفتنی است :
❕مرحوم ابن شهر آشوب نقل می کند که " ریحانه بنت زید از کنیزان اهدایی حاکم مصر بوده است که پیامبر گرامی او را به مانند همسر خود برگزید یا به تعبیر و نقلی او را آزاد کرد و با او ازدواج کرد " : " " وَ كَانَ لَهُ سُرِّيَّتَانِ يَقْسِمُ لَهُمَا مَعَ أَزْوَاجِهِ مَارِيَةُ بِنْتُ شَمْعُونَ الْقِبْطِيَّةُ وَ رَيْحَانَةُ بِنْتُ زَيْدٍ الْقُرَظِيَّةُ أَهْدَاهُمَا الْمُقَوْقِسُ صَاحِبُ الْإِسْكَنْدَرِيَّةِ وَ كَانَتْ لِمَارِيَةَ أُخْتٌ اسْمُهَا سِيرِينُ فَأَعْطَاهَا حَسَّانَ فَوَلَدَتْ عَبْدَ الرَّحْمَنِ فَتَوَفَّتْ مَارِيَةُ بَعْدَ النَّبِيِّ ع بِخَمْسِ سِنِينَ وَ يُقَالُ إِنَّهُ أَعْتَقَ رَيْحَانَةَ ثُمَّ تَزَوَّجَهَا. "
📚مناقب آل أبي طالب ج1، ص: 161
❕طبق نقل فوق ریحانه اسیر شده در جنگ پیامبر اسلام با یهودیان نبود , بلکه از قبل برده و به دست حاکم مصر بوده که حاکم مصر او را به پیامبر اهدا کرد.
پیامبر اسلام هم با این که شخص اول مملکت اسلامی بود اما برای جایگاه دادن به بردگان و نیز آموزش کیفیت معاشرت نیک با بردگان , ریحانه بنت زید را به مانند همسر خود برگزید یا اساسا او را از بردگی آزاد کرد و با او ازدواج کرد و از طریق بر جایگاه و شخصیت افراد برده افزود .
❕علمای اهلسنت نیز نقل می کنند که ریحانه بنت زید در جنگ مسلمین با یهودیان اسیر شد و شوهرش نیز در همان جنگ کشته شد , پیامبر او را مخیر گردانید و او به اختیار خودش اسلام را برگزید و خود را به همسری پیامبر اسلام در آورد تا جایی که پس از مدتی پیامبر گرامی به خاطر بد رفتاری ریحانه او را طلاق داد اما ریحانه به قدری به خاطر این طلاق و دوری از پیامبر اسلام گریه می کرد که پیامبر اسلام مجددا به او رجوع کرد : " فخيرها رسول الله بين الاسلام وبين دينها فاختارت الاسلام فأعتقها رسول الله وتزوجها وضرب عليها الحجاب فغارت عليه غيرة شديدة فطلقها تطليقة وهي في موضعها لم تبرح فشق عليها وأكثرت البكاء فدخل عليها رسول الله وهي على تلك الحال فراجعها فكانت عنده حتى ماتت عنده قبل أن توفي "
📚الطبقات الکبری , ابن سعد , ج 8 ص 130
❕طبق نقل فوق هم ازدواج پیامبر گرامی اسلام با ریحانه بنت زید به خاطر علاقه زیاد ریحانه به پیامبر گرامی اسلام بوده و از سوی دیگر پیامبر نیز انگیزه گسترش اسلام و تالیف قلوب دشمنان اسلام را داشت لذا با ریحانه بنت زید که یهودی الاصل بود , ازدواج کرد تا از این طریق قلوب یهودیان را به سوی اسلام جذب کرده و قدمی در مسیر هدایتشان برداشته باشد .
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
آیا امام علی علیه السلام از حکم شرعی اطلاع نداشت ?
🤔#پرسش :
جهل امام علی به واقعیات در کتب شیعه !!!
أن عليا ذكر لرسول الله صلى الله عليه و آله ابنة حمزة، فقال رسول الله صلى الله عليه و آله: أما علمت أنها ابنة أخي من الرضاعة.
علی به پیامبر صلی الله علیه وسلم پیشنهاد داد که دختر حمزه را به عقد خود در آورد پیامبرﷺ فرمود مگر نمیدانی او دختر برادر رضاعی من است؟ (مرآة العقول جلد : 20 صفحه : 220)
امامی که طبق زعم شیعه عالم به کائنات است و علم غیب هم دارد ولی حکم مذکور را نمی داند !!!
💠#پاسخ💠
▫️این که امام علی علیه السلام وارث علم و دانش پیامبر گرامی اسلام بوده است , حتی بر اساس روایات اهلسنت قابل شک و تردید نیست چرا که در حدیث معروفی که علمای اهلسنت نقل کرده اند , پیامبر گرامی فرمود : " من شهر علم هستم و علی باب و درب آن است , هر کس می خواهد وارد شهر علم شود و از علوم من بهره ببرد باید از درب آن یعنی علی علیه السلام وارد شود و به سراغ امام علی ع برود " " انا مدینه العلم و علی بابها فمن اراد المدینه فلیات الباب "
📚المستدرک علی الصحیحین ج 3 ص 126 _ تاریخ بغداد ج 4 ص 348 _ اسد الغابه ج 4 ص 22 _ کنزالعمال ج 6 ص 152
❕حال در مورد روایت مورد اشکال معاند که مدعی است امام علی علیه السلام نمی دانست که ازدواج با دختر برادر رضاعی حرام است , گفتنی است :
▫️1 _ ممکن است روایت فوق از روی تقیه از امام صادق علیه السلام صادر شده باشد , زیرا راوی جریان فوق امام صادق ع است و نقل مذکور در کتاب صحیح مسلم از کتب اهلسنت هم آمده است که امام علی ع به پیامبر گرامی ص پیشنهاد کرد که با دختر حمزه ازدواج کند که پیامبر پاسخ داد که او دختر برادر رضاعی من است و من در حکم عموی او هستم " عَنْ عَلِيٍّ....قُلْتُ: نَعَمْ.
بِنْتُ حَمْزَةَ. فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ «إِنَّهَا لَا تَحِلُّ لِي. إِنَّهَا ابْنَةُ أَخِي مِنْ الرَّضَاعَةِ». "
📚صحيح مسلم، ج2، ص: 1071
❗️در همچنین مواردی که روایتی موافق با روایات اهلسنت است و به ظاهر با روایات علم و دانش امام علی علیه السلام هم در تعارض است , روایت مورد بحث از اعتبار ساقط است .
ما در هنگام تعارض روایات ماموریم روایتی را که موافق با اهلسنت است را طرد کنیم و بگوییم که تقیه ای صادر شده است , چنان که راوی از امام صادق علیه السلام سوال کرد که ؛
« دو خبر از شما می بینیم که یکی از آنها موافق اهل سنت و دیگری مخالف اهل سنت است ، کدام خبر را اخذ کنیم ؟ امام علیه السلام فرمود آن خبری را که👈 با اهل سنت مخالف است ،👉 آن را اخذ کنید چرا که رشد و هدایت در آن است » « وَجَدْنَا أَحَدَ الْخَبَرَيْنِ مُوَافِقاً لِلْعَامَّةِ وَ الْآخَرَ مُخَالِفاً لَهُمْ بِأَيِّ الْخَبَرَيْنِ يُؤْخَذُ قَالَ مَا خَالَفَ الْعَامَّةَ فَفِيهِ الرَّشَاد »
📚 الکافی : ج 1 ص 68
#ادامه 👇
#ادامه 👇
▫️2 _ اگر پاسخ اول را هم نادیده بگیریم باز هم گفتنی است که بیان امام علی علیه السلام و خطاب پیامبر گرامی به امام علی همه از باب آموزش و تعلیم حکم مذکور به امت بوده است , چنانچه که علامه مجلسی متذکر این نکته می شود : " و إنما سأل ذلك ليظهر للناس سبب إعراضه صلى الله عليه و آله. "
📚مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول، ج20، ص: 204
مثلا خداوند خطاب به پیامبر اسلام می فرماید :
" به تو و به همه انبياى پيشين وحى فرستاده شده است كه اگر مشرك شوى مسلما اعمالت حبط و نابود مىگردد و از زيانكاران خواهى بود" (وَ لَقَدْ أُوحِيَ إِلَيْكَ وَ إِلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكَ لَئِنْ أَشْرَكْتَ لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ وَ لَتَكُونَنَّ مِنَ الْخاسِرِينَ " ( زمر ٦٥ )
روشن است که آیه فوق نمی خواهد بگوید که برای پیامبر هم جایز بود که مشرک شود , بلکه تعبیر فوق برای بیان قبح شرک و تعلیم به امت است , ( به در می گوید دیوار بشنوند ) : چنان که در تفسیر نمونه می خوانیم :
"در اينجا اين سؤال مطرح مىشود كه مگر امكان دارد كه انبياى بزرگ الهى راه شرك پيش گيرند كه آيه فوق با اين لحن با آنها برخورد مىكند؟
پاسخ اين سؤال روشن است: انبيا هرگز مشرك نخواهند شد .... آنها حتى در يك لحظه فكر شرك به خود راه دهند، آيا طبيب هوشمند و حاذقى كه از تاثير يك ماده سمى بسيار خطرناك و كشنده به خوبى آگاه است هرگز ممكن است در حال اعتدال فكر خود را به آن آلوده سازد؟
👈هدف اين است كه از اهميت خطر شرك به همگان گوشزد شود تا مردم بدانند وقتى خداوند با پيامبران بزرگش اينچنين سخن مىگويد تكليف ديگران روشن است، و به تعبير ديگر: اين از قبيل ضرب المثل معروف عرب است" اياك اعنى و اسمعى يا جارة":" منظورم تويى ولى اى همسايه تو بشنو!". 👉
همين معنى در حديثى از امام على بن موسى الرضا ع به هنگامى كه مامون سؤال از آياتى كرد نقل شده است كه امام فرمود:" منظور از اينگونه آيات امت است، هر چند مخاطب رسول خدا مىباشد" "
📚تفسير نمونه، ج19، ص: 528
❗️ابن کثیر عالم بزرگ اهلسنت هم این سخن را پذیرفته است و تصریح می کند که تعبیر مذکور تنها برای بیان قبح و زشتی شرک است نه آنکه جایز باشد که پیامبر مشرک شود " " وَ لَوْ أَشْرَكُوا لَحَبِطَ عَنْهُمْ ما كانُوا يَعْمَلُونَ تشديد لأمر الشرك و تغليظ لشأنه و تعظيم لملابسته، كقوله تعالى: وَ لَقَدْ أُوحِيَ إِلَيْكَ وَ إِلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكَ لَئِنْ أَشْرَكْتَ لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ [الزمر: 65] الآية، و هذا شرط، و الشرط لا يقتضي جواز الوقوع، كقوله قُلْ إِنْ كانَ لِلرَّحْمنِ وَلَدٌ فَأَنَا أَوَّلُ الْعابِدِينَ [الزخرف: 81] و كقوله لَوْ أَرَدْنا أَنْ نَتَّخِذَ لَهْواً لَاتَّخَذْناهُ مِنْ لَدُنَّا إِنْ كُنَّا فاعِلِينَ [الأنبياء: 17] و كقوله لَوْ أَرادَ اللَّهُ أَنْ يَتَّخِذَ وَلَداً لَاصْطَفى مِمَّا يَخْلُقُ ما يَشاءُ سُبْحانَهُ هُوَ اللَّهُ الْواحِدُ الْقَهَّارُ [الزمر: 4] "
📚تفسير القرآن العظيم (ابن كثير)، ج3، ص: 268
❕یا در آیه دیگر می فرماید که خداوند در روز قيامت به عيسى علیه السلام مىگويد:
" آيا تو به مردم گفتى كه من و مادرم را علاوه بر خداوند معبود خويش قرار دهيد، و پرستش كنيد؟" "وَ إِذْ قالَ اللَّهُ يا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ أَ أَنْتَ قُلْتَ لِلنَّاسِ اتَّخِذُونِي وَ أُمِّي إِلهَيْنِ مِنْ دُونِ اللَّهِ " ( مائده 116 )
❕شك نيست كه مسيح چنين چيزى را نگفته است و تنها دعوت به توحيد و عبادت خدا نموده، ولى منظور از اين استفهام اقرار گرفتن از او در برابر امتش، و بيان محكوميت آنها است , چنانچه که ابن کثیر , مفسر برجسته اهلسنت به این نکته تصریح می کند : "قائلا له يوم القيامة بحضرة من اتخذه و أمه إلهين من دون اللّه يا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ أَ أَنْتَ قُلْتَ لِلنَّاسِ اتَّخِذُونِي وَ أُمِّي إِلهَيْنِ مِنْ دُونِ اللَّهِ و هذا تهديد للنصارى و توبيخ و تقريع على رؤوس الأشهاد "
📚تفسير القرآن العظيم (ابن كثير)، ج3، ص: 208
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
13.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 موشن گرافیک| بیشتر بودن دیه مردان از زنان !!!
❕در کلیپ فوق به دو سوال ذیل پاسخ گفته شده است :
1 _ فلسفه دو برابر بودن دیه مردان نسبت به زنان چیست ?
2_ آیا بیشتر بودن دیه مردان به معنای برتری آنان بر زنان است ?
@Rahnamye_Behesht
7.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺توضیحی در مورد شعار مرگ بر آمریکا !!!
❓این که ما در راهپیمایی ها برای مردمان آمریکا و اسرائیل طلب مرگ می کنیم به نظرتان کار قرآنی و مورد تایید خداوند است ? آیا خدا به این کار راضی است !!!!
#حجه_الاسلام_کریمی_پور
👌پاسخ را در کلیپ فوق ببینید .
@Rahnamye_Behesht
ورود اجنه به بهشت !!!
🤔#پرسش :
❓این که در برخی روایات آمده که حتی اجنه مومن هم به بهشت نمی روند و در کنار شیعیان گنهکار در مکانی خارج از بهشت حضور دارند به نظرتون با عدالت خدا جور در میاد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌به تصریح آیات قرآن , در میان اجنه , مومن و غیر مومنان وجود دارند و مومنان آنان اهل نجات و رستگاری و غیر مومنان آنان وارد جهنم می شوند : ( سوره جن آیات 11 تا 15 )
❕در روایات هم آمده است که برخی از اجنه , شیعه و پیرو اهلبیت علیهم السلام بوده اند و به نزد ائمه ع می آمدند و احکام و شریعت را فرا می گرفتند و برخی از آنان از سوی ائمه ع حاکم در میان اجنه بودند و در زمان ظهور امام زمان روحی فداه هم اجنه مومن در رکاب ایشان حضور دارند : " فَقَالَ ذَلِكَ مِنْ شِيعَتِنَا، مِنْ مُؤْمِنِي الْجِنِّ، إِذَا كَانَتْ لَنَا الْحَاجَةُ الْمُهِمَّةُ أَرْسَلْنَاهُمْ فِيهَا _ فَتَقُومَ مَقَامَ أَبِيكَ فِي الْجِنِّ فَإِنَّكَ خَلِيفَتِي عَلَيْهِم _ َ عَدَدُ أَصْحَابِهِ ع حِينَئِذٍ سِتَّةٌ وَ أَرْبَعُونَ أَلْفاً مِنَ الْمَلَائِكَةِ وَ سِتَّةُ آلَافٍ مِنَ الْجِنِّ _ " قَالَ أُولَئِكَ إِخْوَانُكَ مِنَ الْجِنِّ قَالَ فَقُلْتُ يَأْتُونَكَ قَالَ نَعَمْ يَأْتُونَّا يَسْأَلُونَّا عَنْ مَعَالِمِ دِينِهِمْ وَ حَلَالِهِمْ وَ حَرَامِهِمْ. "
📚دلائل الإمامة ص: 280 _ بصائر الدرجات ج1، ص: 97 _ بحار الأنوار ج53، ص: 11_ الكافي ج1، ص: 394
👌بی شک چنین اجنه مومنی وارد بهشت می شوند , چنانچه که در روایتی پیامبر گرامی اسلام به یکی از اجنه مومن بشارت بهشت و نعمتهایش را داد : "سَأَلَ عَنْهَا جَبْرَئِيلَ ع فَقَالَ إِنَّهَا زَارَتْ أُخْتاً لَهَا تُحِبُّهَا فِي الله تَعَالَى فَقَالَ ع طُوبَى لِلْمُتَحَابِّينَ فِي الله إِنَّ الله تَبَارَكَ وَ تَعَالَى خَلَقَ فِي الْجَنَّةِ عَمُوداً مِنْ يَاقُوتَةٍ حَمْرَاءَ عَلَيْهَا سَبْعُونَ أَلْفَ قَصْرٍ فِي كُلِّ قَصْرٍ سَبْعُونَ أَلْفَ غُرْفَةٍ خَلَقَهَا الله تَعَالَى لِلْمُتَحَابِّينَ فِي الله "
📚كشف الغمة في معرفة الأئمة ، ج1، ص: 465
❕و در روایتی با صراحت آمده است که اجنه مومن وارد بهشت و اجنه کافر وارد جهنم میشوند : " أَمَّا الَّذِينَ فِي الْجَنَّةِ وَ النَّارِ فَالْجِنُّ وَ الْإِنْسُ لَهُمُ الثَّوَابُ وَ عَلَيْهِمُ الْعِقَابُ "
📚بحار الأنوار ج60، ص: 114
❕و اساسا آیات سوره الرحمان که جن و انس را مخاطب قرار داده و آنان را متذکر به نعمتهای الهی در بهشت می کند , روشنترین شاهد است که اجنه هم می توانند وارد بهشت شوند و از نعمتهای الهی بهره مند شوند , چنانچه که برخی متذکر این نکته شده اند : " بهرهمندى جنّيان خداترس و نيكوكار، از پاداشها و نعمتهاى بهشتى: يامَعشَرَ الجِنّ والانسِ انِ استَطَعتُم ان تَنفُذوا مِن اقطارِ السَّموتِ والارضِ فَانفُذوا لاتَنفُذونَ الّا بِسُلطن ولِمَن خافَ مَقامَ رَبّهِ جَنَّتان فَبِاىّ ءالاءِ رَبّكُما تُكَذّبان ذَواتا افنان فَبِاىّ ءالاءِ رَبّكُما تُكَذّبان فيهِما عَينانِ تَجريان ... فيهِما مِن كُلّ فكِهَةٍ زَوجان فَبِاىّ ءالاءِ رَبّكُما تُكَذّبان مُتَّكِينَ عَلى فُرُشٍ بَطَانُها مِن استَبرَقٍ وجَنَى الجَنَّتَينِ دان فَبِاىّ ءالاءِ رَبّكُما تُكَذّبان فيهِنَّ قصِرتُ الطَّرفِ لَم يَطمِثهُنَّ انسٌ قَبلَهُم ولا جانّ فَبِاىّ ءالاءِ رَبّكُما تُكَذّبان كَانَّهُنَّ الياقوتُ والمَرجان فَبِاىّ ءالاءِ رَبّكُما تُكَذّبان هَل جَزاءُ الاحسنِ الَّا الاحسن. " ( الرحمن آیات 33 و 46- 60 )
📚فرهنگ قرآن، ج9، ص: 562
❕بنابراین آیات و روایات فوق شاهد روشنی است که اجنه نیز وارد بهشت می شوند , با این وجود در روایتی آمده است که " اجنه مومن وارد بهشت نمی شوند و در مکانی بین بهشت و جهنم به همراه شیعیان گنهکار سکونت دائمی دارند " سُئِلَ الْعَالِمُ ع عَنْ مُؤْمِنِي الْجِنِّ أَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ فَقَالَ لَا وَ لَكِنْ لِلَّهِ حَظَائِرُ بَيْنَ الْجَنَّةِ وَ النَّارِ يَكُونُ فِيهَا مُؤْمِنُو الْجِنِّ وَ فُسَّاقُ الشِّيعَةِ. "
📚تفسير القمي، ج2، ص: 300
❕این روایت مخالف آیات قرآن و روایات فوق الذکر در بحث ورود اجنه مومن به بهشت است و راویان روایت هم ذکر نشده و از نظر سندی ضعیف است , لذا نمی تواند مورد استدلال قرار گیرد , چنانچه که علامه طباطبائی متذکر نکات گفته شده می شود : "رواية القمي مرسلة ..... و عمومات الكتاب تدل على عموم الثواب للمطيعين من الإنس و الجن. "
📚الميزان في تفسير القرآن، ج18، ص: 220
❕از سوی دیگر مکان ما بین بهشت و جهنم اعراف نام دارد که آنجا هم محل سکونت دائمی نیست , بلکه مکانی است که مومن گنهکار موقتا آنجا قرار دارند و بعد به شفاعت اهلبیت علیهم السلام وارد بهشت می شوند : (بحار الانوار ج 8 ص 329 باب 25 " الاعراف و اهلها ...." )
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
شرکت در راهپیمایی 22 بهمن !!!!
🤔#پرسش
دلیل شرعی بر لزوم شرکت در راهپیمایی چیست ❕مراجع بر چه اساسی شرکت در راهپیمایی را لازم می دانند ❗️❗️
💠پاسخ💠
▫️1 _ خداوند در سوره ابراهیم می فرماید :
" ايام الله را به آنها متذكر شو " " ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ الله " ( سوره ابراهیم آیه 5 )
❕ما معتقدیم که شرکت در راهپیمایی 22 بهمن از مصادیق عمل به آیه فوق الذکر است , چنانچه که مفسرین در مورد " ایام الله " می نویسند :
"ايام الله، تمام روزهايى است كه داراى عظمتى در تاريخ زندگى بشر است. هر روز كه يكى از فرمانهاى خدا در آن چنان درخشيده، كه بقيه امور را تحت الشعاع خود قرار داده، از ايام الله است. هر روز كه فصل تازهاى در زندگى انسانها گشوده، و درس عبرتى به آنها داده و ظهور و قيام پيامبرى در آن بوده، يا طاغوت و فرعون گردنكشى در آن به قعر دره نيستى فرستاده شده، خلاصه هر روز كه حق و عدالتى بر پا شده و ظلم و بدعتى خاموش گشته، همه آنها از ايام الله است ....
اضافه" ايام" به" الله"، اشاره به روزهاى سرنوشتساز و مهم زندگى انسانها است كه به خاطر عظمتش به نام" الله" اضافه شده است، و نيز به خاطر اينكه يك نعمت بزرگ الهى شامل حال قوم و ملتى شايسته و يا يك مجازات بزرگ و دردناك الهى دامنگير ملتى سركش و طغيانگر شده است، كه در هر دو صورت شايسته تذكر و يادآورى است.
در حديثی پیامبر گرامی فرمود : "ايام الله نعمائه و بلائه ببلائه سبحانه " " ايام الله (روزهاى) نعمتهاى او و آزمايشهاى او بوسيله بلاهاى او است"
📚تفسیر نور الثقلین ج 2 ص 526
به هر حال يادآورى روزهاى بزرگ (اعم از روزهاى پيروزى يا روزهاى سخت و طاقتفرسا) نقش مؤثرى در بيدارى و هشيارى ملتها دارد و با الهام از همين پيام آسمانى است كه ما خاطره روزهاى بزرگى را كه در تاريخ اسلام بوده همواره جاودان مىداريم، و هر سال براى تجديد اين خاطرهها روزهاى معينى را اختصاص مىدهيم، كه در آن به تاريخ گذشته باز مىگرديم و درسهاى مهمى از آن مىآموزيم، درسهايى كه براى امروز ما فوق العاده مؤثر است.
👈و نيز در تاريخ معاصر خود، مخصوصا در تاريخ پرشكوه انقلاب اسلامى ايران روزهاى فوق العادهاى وجود دارد كه مصداق زنده" ايام الله" است، و بايد در هر سال خاطره آنها را زنده كرد كه آميخته با خاطره شهيدان، رزمندگان، مجاهدان و مبارزان بزرگ است، و سپس از آنها الهام گرفت و ميراث بزرگشان را پاسدارى كرد.👉
و بر همين اساس بايد اين روزهاى بزرگ در متن كتابهاى درسى در مدارس ما و در تعليم و تربيت فرزندان ما داخل گردد، و وظيفه ذكرهم (آنها را ياد آورى كن) درباره نسلهاى آينده نيز پياده شود. "
📚تفسیر نمونه ج 10 ص 275
▫️ادامه 👇
▫️ادامه 👇
▫️2 _ در ذیل توضیح داده ایم که اسلام دینی سیاسی است و اجرای بسیاری از احکام اسلام وابسته به تشکیل حکومت است به گونه ای که اگر حکومتی نباشد عملا اجرای بسیاری از احکام اسلام تعطیل می شود . لذا ائمه علیهم السلام به برقراری حکومت اسلامی و زمامداری فقیه برای اجرای احکام اسلام تاکید داشته اند :
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3507
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/5362
حال که حکومت اسلامی چنان اهمیتی دارد که نبودن و تضعیفش موجب تعطیلی احکام اسلام می شود یعنی بر ما لازم است که حکومت اسلامی را تایید و تقویت کنیم که یکی از مصادیق این تقویت کردن همین شرکت در راهپیمایی ها است .
نعمت حکومت اسلامی به اهمیتی است که امام حسین علیه السلام در دعای عرفه , خداوند را بابت این نعمت مورد مدح و ستایش قرار داده و می فرماید :
" ( خدایا ) از روى مهر و رأفتى كه به من داشتى و احسانت نسبت به من مرا به جهان نياوردى در دوران حكومت پيشوايان كفر آنان كه پيمان تو را شكستند و فرستادگانت را تكذيب كردند ولى در زمانى مرا بدنيا آوردى كه پيش از آن در علمت گذشته بود از هدايتى كه اسبابش را برايم مهيا فرمودى " " لَمْ تُخْرِجْنِي لِرَأْفَتِكَ بِي وَ لُطْفِكَ لِي [بِي] وَ إِحْسَانِكَ إِلَيَّ فِي دَوْلَةِ أَيَّامِ الْكَفَرَةِ الَّذِينَ نَقَضُوا عَهْدَكَ وَ كَذَّبُوا رُسُلَكَ لَكِنَّكَ أَخْرَجْتَنِي رَأْفَةً مِنْكَ وَ تَحَنُّناً عَلَيَّ لِلَّذِي سَبَقَ لِي مِنَ الْهُدَى الَّذِي فِيهِ [لَهُ] يَسَّرْتَنِي وَ فِيهِ أَنْشَأْتَنِي "
📚إقبال الأعمال (ط - القديمة)، ج1، ص: 340
▫️3 _در آیات متعددی تاکید بر استحکام و مقاومت در برابر دشمنان شده و از سستی و ضعف در برابر دشمنان و تقویت ظالمین و کفار نهی شده است .
❕خداوند می فرماید ؛
« ( در برابر دشمن ) سست نشويد و غمگين مگرديد و شما برتريد اگر ايمان داشته باشيد » ( آل عمران 139) و می فرماید ؛ « هرگز براى كافران نسبت به مومنان راه تسلطى قرار نداده است » (نساء 141) و می فرماید ؛ « اى كسانى كه ايمان آورده ايد (در برابر مشكلات و هوسها) استقامت كنيد و در برابر دشمنان (نيز) استقامت به خرج دهيد و از مرزهاى خود، مراقبت به عمل آوريد و از خدا بپرهيزيد شايد رستگار شويد. » ( آل عمران 200) و می فرماید ؛ « ( موسی ) عرض كرد پروردگارا! به شكرانه نعمتى كه به من دادى من هرگز پشتيبان مجرمان نخواهم بود » ( قصص 17) و می فرماید ؛ « در برابر آنها (دشمنان) آنچه توانايى داريد از نيرو آماده سازيد » ( انفال 60)
در زمان کنونی , تحریم راهپیمایی و عدم شرکت در آن موجب سستی و تضعیف حکومت اسلامی در برابر دشمنان دین الهی می شود و دشمنان را در دشمنی کردن با حکومت اسلامی قوی تر می کند که اگر چنین اتفاقی بیفتد یعنی ما به حسب دستور آیات فوق الذکر عمل نکرده ایم اما اگر با عملکردمان و شرکت در اجتماعات مهمی چون راهپیمایی 22 بهمن دشمن را ناامید کنیم , بی شک در این هنگام است که رضایت خداوند را جلب کرده ایم , چنانچه که خداوند می فرماید :
" هيچ گامى كه موجب خشم كافران شود برنمىدارند .... مگر اينكه به واسطه آن عمل صالحى براى آنها نوشته مىشود، زيرا خداوند پاداش نيكوكاران را ضايع نمىكند. " " َ لا يَطَؤُنَ مَوْطِئاً يَغِيظُ الْكُفَّارَ ... إِلاَّ كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صالِحٌ إِنَّ اللَّهَ لا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِين " ( سوره توبه آیه 120 )
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir