#معنای_کلمه_نکاح
💥 #نكاح يعنى چه و چرا به عقد ازدواج اسلامى, نكاح ميگويند؟
آیا معنی #خطبه_عقد را به زبان فارسی میدانید؟
آخوند (با عمامه و بدون عمامه) از عروس میپرسد:
آیا وکیلم شما را به عقد آقای ..... در بیاورم؟؟
هنگامی که عروس پاسخ مثبت داد رو به داماد میکند و همین پرسش را از او میکند.
حالا ببینیم پس از شنیدن پاسخ مثبت داماد آخوند از طرف عروس پاسخ چیست؟
برای این قسمت #متن_عربی رو هم مینویسم: انکحتک و زوجتک نفسی الی صداق المعلوم
واژه انکحتک از ریشه -ن ک ح- میاد که کلمه نکاح هم از همین ریشه میاد.
#معنی این جمله که از طرف عروس به داماد گفته ميشود اين هست:
من در برابر پول معینی که به من میدهی خود را در مقابل تو به ... میدهم.
البته پوزش میخواهیم که ناچار شدیم این کلمه را ذکر کنیم وهدف آگاهی دادن می باشد، و عروس در برابر شنیدن جمله بالا که از طرف وکیلش (عاقد)بیان میشود میگوید:
قبول میکنم!
در #فرهنگ_دهخدا(جلد نه صفحه ۷۲۱) (#نکاح) دارای دو معنی (#جماع_کردن) میباشد.
همچنین در فرهنگ عربی به عربی((التوقیف علی مهمات التعاریف))
نکاح به این صورت توضیح داده شده: ((ایلاج ذکر فی الفرج لیصر بذالک کالشی الواحد)) که معنی کلمه به کلمه آن میشود:
وارد کردن آلت تناسلی مرد در آلت تناسلی زن برای اینکه یک جسم واحد بشود.
💠پاسخ💠
👌واژه نکاح درلغت عرب به دو معنا استعمال می شود ؛
1⃣عقد ازدواج 2⃣جماع کردن و نزدیکی کردن
❕راغب در مفردات می نویسد ؛
« اصل معنای نکاح ، برای عقد ازدواج است ، سپس در مورد جماع کردن هم استعمال شده است »
📚مفردات راغب ، ص 505
🔸جوهری نیز در صحاح می نویسد ؛
« نکاح به معنای جماع و به معنای عقد ازدواج است »
📚صحاح اللغه ج 1 ص 413
🔸فیومی نیز در مصباح المنیر ، و ابن منظور در لسان العرب هم تصریح کرده اند که نکاح هم به معنای عقد ازدواج به کار می رود و هم به معنای جماع کردن .
📚لسان العرب ج 2 ص 625 _ مصباح المنیر ص 624
🔸فخر رازی می نویسد ؛
« هنگامی که گفته می شود نکح فلان فلانه به معنای عقد بستن است ، اما هر گاه گفته شود ، نکح زوجته به معنای انجام آمیزش جنسی است »
📚تفسیر کبیر ج 6 ص 104
❕بنابراین اگر در خطبه عقد ، مثلا عاقد می خواند « انکحت موکلتی مرضیه ، لموکلی سعید علی الصداق المعلوم » یعنی « به عقد ازدواج در آوردم موکله خود مرضیه را به همسری موکل خود سعید به مهری معین شده » یا اگر خود زوجین عقد ازدواج را بخوانند ، وقتی عروس می گوید ؛ « انکحتک نفسی علی الصداق المعلوم » یعنی « خود را به عقد ازدواج و همسری تو در آوردم به مهری که معین شده است ».
👌این مفاهیم از بدیهیات لغت عرب است که کسی که اندک آشنایی با ادبیات عرب داشته باشد ، آن را درک می کند ، دهخدا هم ، طبق همان آدرسی که معاند داد می گوید نکاح به معنای عقد ازدواج و جماع کردن است ، اما معاند تنها معنای جماع کردن را نقل می کند .
❕معاند مورد خطاب ما به قدری جاهل است که می گوید آخوند از طرف عروس می گوید « انکحتک و زوجتک نفسی علی صداق المعلوم » در حالی که این جمله را خود عروس می گوید در صورتی که خود زوجین ، خطبه عقد را بخوانند ، اگر عاقد بخواند ، چنان که گذشت مثلا می گوید « انکحت و زوجت موکلتی مرضیه لموکلی سعید علی صداق المعلوم »
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
👌پاسخ شبهه پراکنی معاند ، در مورد ازدواج پیامبر گرامی اسلام ، با زینب بنت جحش را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/894
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1937
#شهادت_زنان
🤔#پرسش
#ترجمه: و دو شاهد از مردانتان را شاهد بگیرید، و اگر دو مرد نبود، یک مرد و دو زن را از میان شاهدانی که می پسندید، شاهد بگیرید تا اگر یکی از آن دو زن [واقعیت را] فراموش کرد، آن دیگری او را یادآوری کند.
⚡️به این آیه خوب توجه کنید، بر طبق این آیه شهادت یک زن برابر یک مرد نیست، بلکه شهادت دو زن برابر یک مرد است.
⚡️چرا در اسلام ارزش شهادت زن کمتر از مرد در نظر گرفته شده است؟ این تبعیض زن ستیزانه چه علتی دارد؟ نقش جنسیت در امر مهمِ شهادت دادن چیست؟
💠#پاسخ💠
👌خلاصه پاسخ آن است که اگر شهادت دو زن برابر شهادت یک مرد است به خاطر آن است که عواطف بر زنان غلبه دارد و ای بسا تحت تاثیر عواطف واقع شوند و به نفع کسی و به زیان دیگری شهادت دهند .
📚پیام امام امیر المومنین ج 3 ص 291
🔸اینک تفصیل پاسخ ؛
👌بايد دانست شهادت پيش از آنكه يك حق و امتياز باشد، يك تكليف اجتماعى است كه سود و ضرر آن به ديگران برمى گردد. طرح دعوى و اثبات آن سه دسته است ؛ 1 ادعا،. 2 اقرار،. 3 شهادت و گواهى.
❕گاهى كسى ادعا مى كند فلان چيز مال من است و گاهى ادعا مى كند فلان كار ناروا را انجام داده ام و مسئول خسارت هستم و گاهى نه به سود خود و نه به ضرر خود، بلكه به سود كسى عليه كسى ديگر شهادت مى دهد.
🔸در مسئله ادّعا كه بازگشت سود آن به خود مدّعى است زن و مرد مساوى اند و در مسئله اقرار نيز كه بازگشت ضرر آن به خود اقراركننده است، تفاوتى وجود ندارد. پس تفاوت در جايى است كه يك تكليف اجتماعى مبنى بر عدالت ورزى و احياى حق متوجّه او است و سود و زيان گفتار و شهادت او مربوط به ديگران است و براى جلوگيرى از تضييع حقوق ديگران به لحاظ ساختار عاطفى و احساساتى زنان كه مانع ضبط جزئيات و نيز احتمال تأثير قلبى در مقام اداء گردد، شهادت زنان به شكل محدودتر پذيرفته مى شود.
🔹درباره راز و حكمت تفاوت هاى حقوقى زن و مرد در مسأله شهادت و گواهى شايان توجه است كه ؛
1⃣شهادت زن در مواردى به طور فردى نيز پذيرفته است، در حالى كه در مردان هيچ موردى نداريم كه شهادت يك مرد پذيرفته شود بلكه حداقل بايد دو نفر باشند يعنى، حكم «تساوى دو زن با يك مرد» مطلق نيست. به طور مثال در مورد اثبات زنده متولّد شدن طفل، شهادت مرد چيزى از ارث را براى طفل ثابت نمى كند ولى با شهادت هر زن «يك چهارم» از ارث ثابت مى شود و در اين مورد فقط شهادت زنان مسموع است. شهادت بر بكارت و يا عيوب جنسى نيز موارد ديگرى است كه در آن تنها شهادت زنان پذيرفته است.
2⃣در مواردى شهادت دو زن برابر يك مرد دانسته شده كه نوعاً در مورد حدود و حقوق است. حكمت هاى اين تفاوت حقوقى زن و مرد، از زوايايى قابل توجه است ؛
🔸الف ؛ زن موجودى است كه احساسات و عواطفش جنبه غالب شخصيتى او را تشكيل مى دهد. لازم به ذكر است كه اين موضوع هيچ نقصى براى زن نيست بلكه اگر چنين نبود آن گاه نظام خلقت دچار اشكال بود، چرا كه زن و مرد مكمّل يكديگرند و جنبه هاى شخصيتى يكديگر را تكميل مى كنند. به دليل همين ويژگى و واقعيت ، زن بيشتر از مرد تحت تأثير احساسات قرار مى گيرد و لذا ممكن است تحت تأثير احساسات و عواطف مختلف، شهادتى بدهد كه تنها موافق احساسات او باشد. اجتماع دو زن براى شهادت بر چيزى، ضريب اطمينان را در شهادت بالا مى برد.
🔸ب ؛ از سوى ديگر از آسيب پذيرى يك زن نيز در جريان شهادت و خصومت ها و درگيرى هاى پس از آن نيز تا حدودى مى كاهد.
❕پس در آيين دادرسى اسلام، شهادت زن همچون شهادت مرد، به عنوان يك اصل پذيرفته شده است، اگر چه در برخى موارد قدرت اثبات شهادت مرد و زن متفاوت است.
🔸ج ؛ در اداى شهادت نيز زنان هم به دليل ويژگى درونى و هم به لحاظ آسيب پذيرى از تهديدات خارجى بيشتر تحت تأثير فشار عاطفه مثبت و يا منفى و يا ارعاب خارجى قرار گرفته، آن گونه كه بايد شهادت ندهد و يا شهادت برخلاف دهد .
👌بنابراين، شهادت زن در موضوعات مختلف متفاوت مى باشد. حكمت امر، در مورد اشکال مطرح شده ، دور نگاه داشتن زنان از مخاطرات اجتماعى و حفظ حقوق ديگران بوده است. زيرا شهادت در نظام اسلامى يك تكليف است. شخصى كه شهادت او پذيرفتنى است و شاهد قضيه اى بوده است مكلّف به حضور در دادگاه جهت اداى شهادت مى باشد. از اين رو، اگر شهادت یک زن در موارد حادى نظير قتل پذيرفته بود، نبايد از آمدن به دادگاه و دادن شهادت امتناع ورزد. اسلام با نپذيرفتن شهادت زن در اين موارد، اين تكليف را از زن برداشته است، چرا كه شخصى كه عليه او شهادت داده مى شود، امكان دارد براساس آن شهادت، به اعدام، يا تحمّل ضربات شلاق محكوم گردد و لذا امكان اعمال تهديداتى از سوى محكوم و يا اطرافيانش نسبت به شاهد وجود دارد.
📚نرم افزار پرسمان ، کلید واژه شهادت زنان .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
#سهم_الارث_زنان
🤔#پرسش
❔در این قسمت اسنادی را از قرآن و سنت نقل میکنیم که مطابق آن ارثیه مردان دو برابر زنان است، بدین منظور که ارثیه یک مرد برابر ارثیه دو زن است و این یعنی تبعیض و بی عدالتی علیه زنان.
~سوره نسا: #متن_عربی: يُوصِيكُمُ اللَّهُ فِي أَوْلَادِكُمْ لِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ﴿۱۱﴾
#ترجمه: الله شما را در مورد میراث فرزندانتان توصیه میکند که برای هر پسر به اندازه سهم دو دختر باشد.
⚡️اگر الله محمد حقیقتاً پروردگار عالم میبود؛ آیا به نظرتان در حق زنان ستیز میکرد و تبعیض قائل میشد و اینگونه به بیعدالتی حکم میداد؟ قطعا خیر! در نتیجه این سخنان بتوسط محمد بیان شده است.
⚡️در تفسیر این آیه از ائمه شیعه چنین آمده است:
#منابع: الكافي- ط الاسلامية نویسنده : الشيخ الكليني جلد : ۷ صفحه : ۸۵
مسند الإمام الرضا نویسنده : عطاردي، الشيخ عزيز الله جلد : ۲ صفحه : ۴۲۱
تهذيب الأحكام نویسنده : شيخ الطائفة جلد : ۹ صفحه : ۳۱۸
#ترجمه: از امام رضا پرسیده شد: چگونه در زمانی که مردی از دنیا برود و فرزندان او که رابطه خویشاوندی یکسانی با او دارند، زنان به اندازه نصف سهام مردان ارث میبرند؛ در حالی که زنان از مردان ناتوانتر و بیچارهترند؟! امام رضا در جواب گفت: زیرا الله مردان را یک درجه بر زنان برتری داده است؛ چرا که زنان عائله مردان قرار میگیرند.
⚡️بر طبق کلام امام رضا به این دلیل ارثیه مردان دو برابر زنان است، زیرا که مردان برتر از زنان هستند؛ آیا این سخنان زنستیزانه عاقلانه و منطقیست؟ چرا ؟بایستی صرفاً به علت جنسیت زنان ارثیه کمتر ببرند؟ آیا زنان امروزی که خود زحمتکش هستند و به سرکار میروند؛ آیا باید ارثیه کمتر بگیرد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌با اينكه ظاهرا ارث مرد دو برابر زن است اما با دقت بيشتر روشن ميشود كه از يك نظر ارث زنان دو برابر مردان ميباشد! و اين بخاطر حمايتى است كه اسلام از حقوق زن كرده است.
❕توضيح اينكه وظائفى بر عهده مردان گذارده كه با توجه به آن نيمى از درآمد مردان عملا خرج زنان ميشود، در حالى كه بر عهده زنان چيزى گذارده نشده است، مرد بايد هزينه زندگى همسر خود را طبق نيازمندى او، از مسكن و پوشاك و خوراك و ساير لوازم بپردازد، و هزينه زندگى فرزندان خردسال نيز بر عهده اوست، در حالى كه زنان از هر گونه پرداخت هزينه اى حتى براى خودشان معاف هستند، بنا بر اين يك زن ميتواند تمام سهم ارث خود را پس انداز كند، در حالى كه مرد ناچار است آن را براى خود و همسر و فرزندان خرج كند، و نتيجه آن عملا چنين ميشود كه نيمى از درآمد مرد براى زن خرج ميشود، و نيمى براى خودش، در حالى كه سهم زن هم چنان بحال خود باقى ميماند.
🔸براى توضيح بيشتر به اين مثال توجه كنيد ؛
❕فرض كنيد مجموع ثروتهاى موجود در دنيا معادل 30 ميليارد تومان باشد كه از طريق ارث تدريجا در ميان زنان و مردان جهان (دختران و پسران) تقسيم ميگردد، اكنون مجموع درآمد مردان را با مجموع درآمد زنان جهان از راه ارث حساب كنيم، مى بينيم از اين مبلغ 20 ميليارد سهم مردان، و 10 ميليارد سهم زنان است، اما مطابق معمول، زنان ازدواج ميكنند، و هزينه زندگى آنها بر دوش مردان خواهد بود و به همين دليل زنان ميتوانند 10 ميليارد خود را پس انداز كنند، و در بيست ميليارد سهم مردان، عملا شريك خواهند بود، زيرا در مورد آنها و فرزندان آنها نيز مصرف ميشود.
👌بنا بر اين در واقع نيمى از سهم مردان كه 10 ميليارد ميشود صرف زنان خواهد شد، و با اضافه كردن اين مبلغ به 10 ميليارد كه پس انداز كرده بودند، مجموعا صاحب اختيار 20 ميليارد- دو سوم مجموع پول دنيا- خواهند بود، در حالى كه مردان بيش از 10 ميليارد عملا براى خود مصرف نمى كنند.
❕نتيجه اينكه سهم واقعى زنان، از نظر مصرف و بهره بردارى دو برابر سهم واقعى مردان است، و اين تفاوت بخاطر آن است كه معمولا قدرت آنها براى توليد ثروت كمتر است، و اين يك نوع حمايت منطقى و عادلانه است كه اسلام از زنان به عمل آورده و سهم حقيقى آنها را بيشتر قرار داده اگر چه در ظاهر سهم آنها نصف است.
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌اتفاقا با مراجعه به آثار اسلامى به اين نكته پى ميبريم كه سؤال بالا از همان آغاز اسلام در اذهان مردم بوده و گاه بيگاه از پيشوايان اسلام در اين زمينه پرسشهايى ميكردند، و پاسخهايى كه از طرف اين پيشوايان بزرگ (ائمه اهل بيت ) به اين سؤال داده شده غالبا به يك مضمون است، و آن اينكه" خداوند مخارج زندگى و پرداخت مهر را بر عهده مردان گذارده است به همين جهت سهم آنها را بيشتر قرار داده است .
❕ از امام على بن موسى الرضا ع نقل شده كه در پاسخ اين سؤال فرمود ؛
« اينكه سهم زنان نصف سهم مردان از ميراث است ، بخاطر آن است كه زن هنگامى كه ازدواج مى كند چيزى ميگيرد و مرد ناچار است چيزى بدهد، به علاوه هزينه زندگى زنان بر دوش مردان است، در حالى كه زن در برابر هزينه زندگى مرد و خودش مسئوليتى ندارد »
📚عیون الاخبار ج 4 ص 350
👌روایتی هم که معاند به آن استناد می کند ، صراحتا به همان که گفتیم اشاره دارد که چون زنان عیال مردان هستند ، سهم الارث آنان کمتر است ، و منظور از برتری مردان بر زنان که در روایت بیان شده است ، برتری در قدرت جسمانی و زور بازو است که به خاطر همین مساله مردان سرپرست خانواده و زنان عیال مردان هستند ، و اگر چه سهم الارث زنان نصف مردان است اما چون تامین مخارج آنان بر عهده سرپرست خانواده یعنی مردان است ، عملا ، بیشتر از مردان ارث می برند .
❕تفصیل پاسخ در مورد برتری مردان بر زنان از نظر خلقت تکوینی و نیروهای جسمی را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/997
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
#انتقام_از_خلفا
🤔#پرسش
❔آیا روایت ذیل حقیقت دارد ❗️
~مهدی پس از ظهور جنازه ابوبکر و عمر را از قبر بیرون میآورد و آنها را میسوزاند !
📚منبع: کفایةالمهدی فی معرفة المهدی، میرلوحی سبزواری، صفحه 530
💠#پاسخ💠
👌پیشوایان معصوم بخصوص حضرت مهدی علیه السلام مایه رحمت وعطوفت و یاور ضعیفان می باشند و بهترین وانسانی ترین رفتارها را با عموم مردم داشته اند و خواهند داشت درصورتی هم که نیاز به شدت عمل بوده از آن برای کمک به مظلومین استفاده خواهند کرد پس قهر و مهر آنان هردو مایه برکت و خیر برای مردم هستند .
🔷پیامبر گرامی فرمود:
«مهدی را ساکنان زمین و آسمان دوست دارند»
📚بحارالانوار ج 51،ص 74
🔶در روایت دیگر فرمود :
«بسوی مهدی امت روی می آورند مانند روی آوردن زنبور عسل بسوی ملکه خود»
📚الحاوی للفتاوی،ج 2،ص153
🔶و در روایت دیگر فرمود:
«مهدی قلوب بندگان را از عبادت خداوند پر کرده وعدالت خداوند را در قلوب شان جای میدهد»
📚الغیبه،شیخ طوسی،ص 179
🔶در روایت دیگری امده است:
« حتی پرندگان آسمان نیز از حکومت مهدی شاد وخوشحال هستند»
📚بحارالانوار،ج 51،ص80
🔸امام علیه السلام اگر چه مایه خیر و برکت برای عموم مردم است ، اما با ظالمان و مستکبرین با نهایت شدت برخورد خواهد کرد ، خصوصا با توجه به آنکه از جمله القاب امام مهدی علیه السلام ، لقب منتقم است ، چنان که خود حضرت می فرماید؛
« من باقیمانده خدا در روی زمین و انتقام گیرنده از دشمنان او هستم »
📚کمال الدین ج 2 ص 378
👌امام مهدی علیه السلام انتقام مظلومان را از ظالمان خواهد گرفت ، به خاطر همین است که در آن هنگام رجعت ظالمان به دنیا صورت می گیرد . از جمله کسانی که در روایات گفته شده است که مهدی علیه السلام از آنان انتقام می گیرد ، خلیفه اول و خلیفه دوم است .
🔸در نقلی امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« زمانى كه «قائم» عليه السّلام آمد، به سرعت ديوارى كه بر قبر (لات و عزّى) است مى شكند ... كلنگ را به دست مى گيرد و اوّل كلنگ را خود مى زند ... ديوار را ويران مى سازند و آن دو (لات و عزّى) را تر و تازه بيرون مى آورند. پس از آنها بيزارى مى جويد و به دار مى آويزد و سپس پايين آورده و هردو را آتش مى زند و خاكسترشان را به باد مى دهد.»
📚بحار الانوار ج 52 ص 386_ معجم الملاحم و الفتن ج 4 ص 12
🔸در نقل دیگر آمده است که فرمود ؛
« اين دو نفر را تر و تازه بيرون مى آورد و هردو را مى سوزاند و به باد مى پاشد و مسجد را مى شكند و آن را سايه بانى، مانند سايه بان موسى عليه السّلام قرار مى دهد و ذكر كرد كه مسجد رسول خدا در گذشته از گل و كنارش شاخه هاى نخل بود.»
📚بحار الانوار ج 52 ص 386
👌و در نقل دیگر فرمود ؛
« مهدی وقتى كه به مدينه رسيد، لات و عزّى را از قبر بيرون مى آورد، آنها مانند روز نخستين تر و تازه باشند، دوباره آنها را در جاى خود قرار مى دهد و سه روز كيفر آنها را به تأخير مى اندازد. خبر اين قضيه در همه جا مى پيچد و مردم گرد هم مى آيند، باز آن دو را درمى آورد و در جلوى چشم مردم بر درخت خشكى بياويزد، در ساعت درخت سبز مى شود و شاخ و برگ درآورد. در اين حال دوستدارانشان مى گويند: به خدا سوگند! اين شرف بزرگى است. راستى ما با ولايت و دوستى آنها سرفراز و رستگار شديم و كسانى كه تا آن وقت از (ترس ارتش) «امام» عليه السّلام خود را پنهان مى ساختند، خود را آشكار مى كنند، چون جريان درخت را مى بينند، شيفته آنها مى شوند.
❕از سوى «امام» عليه السّلام ندا مى كنند هركس دوستدار اين دو است، از ميان مردم جدا شود. مردم دو دسته مى گرند. دوستان و بيزاران از آنها.
«امام» عليه السّلام به دوستدارانشان دستور دهد كه از آنها بيزارى جويند، اما در پاسخ مى گويند: ما تا به حال، كرامت و منزلتى در پيشگاه خدا براى آنها نمى دانستيم، از آنها دست برنداشتيم؛ اكنون كه اين اعجاز را مشاهده كرديم، از آنها بيزار شويم؟! نه، بلكه به خدا قسم از تو و از آنها كه به تو ايمان آورده اند و به اين دو ايمان ندارند و از كسى كه اينها را از قبر بيرون آورده و به دار آويخته است، بيزارى مى جوييم.
👌«امام» عليه السّلام امر مى كند باد سياهى وزيده و همه آنها را مانند تنه درختهاى بريده به زمين مى افكند و سپس آن دو را (با مشيت خدا) زنده مى كند و تمامى ستمها و تعدّى ها و مظالم عباد را بر گردن آنها بار مى كند و آنها نيز به كرده هاى خود اعتراف مى كنند و دوباره بر درخت مى آويزد و به امر «امام» عليه السّلام آتشى آن دو را مى سوزاند و بادى وزيده و خاكسترشان را به دريا مى ريزد. امتحان و فتنه آن روز براى مردم، از فتنه سامرى و گوساله اش سخت تر خواهد بود.
📚کمال الدین ج 1 ص 253_ عیون الاخبار ج 1 ص 51
👌ادامه 👇
🔸#ادامه 👇
👌و در نقل دیگر فرمود ؛
« آن دو را با آن هيزمى كه براى آتش زدن على و فاطمه و حسن و حسين عليهم السّلام جمع كرده بودند مى سوزاند و آن هيزمها نزد ما به ارث است »
📚بیان الائمه ج 3 ص 264
👌امام علیه السلام با این عملکرد ، آرزوی دیرینه امامان سابق بر خود را محقق می کند ، چنان که راوی می گوید ؛
« وقتى در خدمت حضرت امام رضا عليه السّلام بودم كه حضرت جواد عليه السّلام را خدمت آن حضرت آوردند در حالى كه سنّ شريفش از چهار سال كمتر بود .
🔸پس آن جناب دست خود را بر زمين زد و سر مبارك را به جانب آسمان بلند كرد و مدّت طويلى فكر نمود، حضرت امام رضا عليه السّلام فرمود: جان من فداى تو باد، براى چه اين قدر فكر مى كنى ؟
👌عرض كرد: فكرم در آن چيزى است كه با مادرم فاطمه عليها السّلام به جا آوردند.
❕اما و اللّه لأخرجنّهما ثمّ لاحرقنّهما، ثمّ لاذرينّهما، ثمّ لانسفنّهما فى اليمّ نسفا.
« بخدا قسم آن دو را خارج ميكنم و ميسوزانم و خاكسترشان را بباد ميدهم و به دريا ميريزم »
👌 امام رضا عليه السّلام او را نزديك خود طلبيد و ما بين ديدگان او را بوسيد و فرمود: پدر و مادرم فداى تو باد، تويى شايسته از براى امامت ❕
📚دلائل الامامه ص 401 _ اثباه الوصیه ص 218 _ بحار الانوار ج 50 ص 59 _ مدینه المعاجز ج 7 ص 325 و ...
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
#مسخره_کردن_خدا
🤔#پرسش
❔مسخره بازی و لودگی از مهم ترین ویژگی الله خیالی محمد!
~الله خیالی محمد در آیه ۳۸ هود می گوید که مخالفینی که مارو مسخره میکنند ما نیز به یقین شما را به همان شکل مسخره میکنیم.
•هر کس قرآن را به دقت و بدون تعصب بخواند متوجه خواهد شد که قرآن کتابی بر مبنای مجادله و بشر ستیزی است که هیچ گونه مفهوم عقلانی و منطقی ندارد.
💠#پاسخ💠
👌خداوند در آیاتی در برابر کفار و منافقین که می گفتند ما مومنین را مسخره می کنیم ، پاسخ می دهد که ما هم شما را مسخره خواهیم کرد ، چنان که در مورد منافقان نقل می کند ؛
« و هنگامى كه افراد با ايمان را ملاقات مى كنند مى گويند ما ايمان آورده ايم، (ولى) هنگامى كه با شياطين خود خلوت مى كنند مى گويند با شمائيم ما (آنها) را مسخره مى كنيم.- خداوند آنها را استهزاء مى كند، و آنها را در طغيانشان نگه مى دارد تا سرگردان شوند » ( بقره 14_15)
🔸و می فرماید ؛
« كسانى كه از صدقات مؤمنان اطاعت كار عيب جويى مى كنند، و آنهايى را كه دسترسى جز به مقدار (ناچيز) تواناييشان ندارند مسخره مى نمايند، خدا آنها را مسخره مى كند و براى آنان عذاب دردناكى است.» ( توبه 79)
❕و در سوره هود در مورد نوح نبی می فرماید ؛
« او مشغول ساختن كشتى بود و هر زمان گروهى از اشراف قومش بر او مى گذشتند او را #مسخره مى كردند، (ولى نوح) گفت اگر ما را مسخره مى كنيد ما نيز شما را همين گونه مسخره خواهيم كرد- بزودى خواهيد دانست چه كسى عذاب خوار كننده به سراغش خواهد آمد و مجازات جاودان بر او وارد خواهد شد » ( هود 38_39)
❕استهزاء و مسخره کردن به معنای خوار کردن و تحقیر کردن طرف مقابل است . کفار و منافقین در صدد بودند که با الفاظ و گفتار و رفتار خود ، مومنین را خوار و تحقیر کنند ، خداوند پاسخ آنان را می دهد که همانطور که شما امروز در صدد خوار و تحقیر کردن مومنان هستید ، ما نیز شما را مسخره می کنیم ، یعنی با عذابهای خود خوار و ذلیل می کنیم ، چه در دنیا و چه در آخرت .
🔸« امام رضا علیه السلام فرمود ؛
« همانا خداوندِ والا و بلندمرتبه ريشخند نمى كند، به مسخره نمى گيرد، نيرنگ نمى زند و نمى فريبد؛ بلكه خدا عز و جل آنان را به خاطر ريشخند كردن و تمسخر و نيرنگ زدن و فريبكارى، كيفر مى دهد ، ( و خوار و ذلیل می کند )خدا از آنچه ستمگران مى گويند، بسى والاتر است.»
📚معانی الاخبار ص 13
❕در تفسیر نمونه هم چنین آمده است ؛
« منظور از جمله « خدا آنها را مسخره می کند » آن است که خداوند مجازات استهزاء کنندگان را به آنها خواهد داد و با آنان چنان رفتار می کند که همچون استهزاء شدگان تحقیر شوند »
📚تفسیر نمونه ج 8 ص 60
👌بنابراین ، روشن شد که استهزاء و مسخره کردن به معنای خوار و تحقیر کردن طرف مقابل است ، و جمله « خدا آنان را مسخره می کند » یعنی خداوند ، آنان را با عذابهای خود خوار و تحقیر خواهد کرد و جزای مسخره کردن آنان را به آنها خواهد چشاند .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
#زنان_اسیر_در_دست_مردان
🤔#پرسش
❔پیامبر اسلام، زنان را اسیران مردان میدانسته و اهانتهای غیر قابل چشمپوشی به زنان کرده است:
#متن_عربی: حَدَّثَنَا أَبُو بَكْرِ بْنُ أَبِي شَيْبَةَ قَالَ: حَدَّثَنَا الْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ، عَنْ زَائِدَةَ، عَنْ شَبِيبِ بْنِ غَرْقَدَةَ الْبَارِقِيِّ، عَنْ سُلَيْمَانَ بْنِ عَمْرِو بْنِ الْأَحْوَصِ قَالَ: حَدَّثَنِي أَبِي، أَنَّهُ شَهِدَ حَجَّةَ الْوَدَاعِ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ، فَحَمِدَ اللَّهَ، وَأَثْنَى عَلَيْهِ، وَذَكَّرَ وَوَعَظَ، ثُمَّ قَالَ: «اسْتَوْصُوا بِالنِّسَاءِ خَيْرًا، فَإِنَّهُنَّ عِنْدَكُمْ عَوَانٍ،...»
#منابع: سنن ابن ماجه (سنن ابن ماجة) (مع أحكام الألباني، ت: مشهور) نویسنده : محمد بن يزيد القزويني الشهير بـ : ابن ماجه، صفحه : ۳۲۲، حدیث ۱۸۵۱
سنن الترمذي - ت شاكر نویسنده : الترمذي، محمد بن عيسى جلد : ۲ صفحه : ۴۰۴
#ترجمه: پیامبر اسلام در خطبه حجه الواع مردان را سفارش میکند و به آنان در مورد زنان میگوید: آنها اسیران دست شما هستند.
آلبانی این روایت را حسن و ابوعیسی این روایت را حسن صحیح میداند و مینویسد: مقصود از (عوان عندکم) یعنی: اسیرانی در دست شما
⚡️آیا یک انسان شرافتمند و عاقل، زنان را اسیر و برده معرفی میکند؟
⚡️آیا حقیقتا شخصی از جانب خداوند باشد، بایستی زنان را برده و اسیر یا آزاده معرفی کند؟
⚡️آیا زنان خرداندیش این مزخرفات را میپذیرند و خودشان را اسیر میدانند؟
⚡️اگر اسلام دین الهی و محمد پیامآور الهی است، چرا پیام اسلام فقط اسارت و بردگی و امورات ضد بشری است؟
💠#پاسخ💠
👌ازدواج، سرآغاز زندگى مشترك با همسر و تعامل هميشگى با اوست. بخش مهمى از موفّقيت اين تعامل، بستگى دارد به ديدگاه فرد نسبت به كسى كه با او تعامل دارد. در حقيقت، ما شيوه تعامل خود با ديگران را بر اساس جايگاهى كه نزد ما دارند، تنظيم مى كنيم. از اين رو، اين كه چه ديدى نسبت به همسر داشته باشيم، اهميت زيادى دارد. در آموزه هاى اسلام، از همسر (زن) به عنوان «#امانت_الهى» ياد شده است.
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« اى مردم! زنان، نزد شما اسيرند. اختيارِ سود و زيانى براى خويش ندارند. آنان را به عنوان امانتِ خداوند گرفته ايد، و با #كلمات خداوند، بر خويشتن حلال كرده اید »
📚الخصال، ص 487، ح 63؛ بحار الأنوار، ج 76، ص 349، ح 13.
🔸اگر كسى همسر خود را امانت بشمارد، از هر گونه بدرفتارى، پرهيز خواهد كرد. شخص امين سعى خواهد كرد كه امانت خود را به بهترين شكل نگهدارى كند و سالم به صاحبش باز گرداند. جالب اين كه همسر، امانت خانواده اش شمرده نشده؛ بلكه امانت خدا دانسته شده است. در حقيقت، كسى كه ازدواج مى كند، همسر را به #عنوان امانت از خداوند متعال تحويل مى گيرد.
❕در اين جا دو نكته وجود دارد: امانت بودن همسر؛ خدايى بودن اين امانت. اين هر دو ويژگى، نقش مهمى در تنظيم روابط ميان همسران دارد. اتّصال همسر به
خداوند متعال، ارزش آن را كاملًا دگرگون مى كند و از يك مسئله انسانى و زمينى، به يك مسئله الهى و آسمانى تبديل مى سازد. وقتى انسان بداند صاحب امانت، خداوند متعال است، به جهت قداست خداوند، تقدّس مى يابد و به جهت عظمت خداوند، فكر كژرفتارى را دور مى سازد. بنا بر اين، از عوامل مهم در موفّقيت و كاميابى خانواده، تنظيم ديدگاه نسبت به همسر است.
📚رضایت زناشویی ص 73
👌اسلام می گوید ، همانطور که شیء مورد امانت ، چون #اسیر در دست امین است و امین موظف به حفاظت و رسیدگی از او می باشد ، زنان هم امانت در دست مردان و چون #اسیر در دست مردان هستند و مردان حق ندارند در رابطه با آنان هیچ گونه ظلم و اهانت و ضرب و #شتمی داشته باشند .
🔶پیامبر گرامی فرمود:
«هرکس زنی بگیرد لازم است که او را اکرام و احترام کند»
📚مستدرک الوسائل ج14 ص249
🔶و فرمود:
«من تعجب می کنم از مردی که زنش را می زند درحالی که خودش به زدن سزاوار تر است .زنان خود را نزنید زیرا در آن قصاص است »
📚جامع الاخبار ص184
🔶وفرمود:
«هر مردی که به زنش لطمه و ضربه ای بزند خداوند در روز قیامت ماموران جهنم را امر می کند هفتاد ضربه به او بزنند»
📚مستدرک الوسائل ج14 ص250
🔶و فرمود:
«هرکس زنش را بزند...خداوند در روز قیامت چنان آبرویش را ببرد که تمام خلائق از اولین تا آخرین آنها به او نگاه می کنند»
📚عوالی اللالی ج1 ص254
🔶امام صادق علیه السلام فرمود ؛
«از خدا در مورد زنان بترسید و با آنان #بد_رفتاری نکنید»
📚الفقیه ج3 ص392
👌بنابراین تعبیر به اسیر بودن زنان در دست مردان ، الزامی برای مرد در جهت رعایت حقوق زنان است نه آنکه بگوییم چون زنان اسیر در دست مردان اند ، مرد می تواند هر طور که #بخواهد با او رفتار کند .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
👌روایت فوق اشاره به قرآن جمع آوری شده توسط علی علیه السلام است که در هنگام ظهور توسط امام زمان علیه السلام ، ارائه می گردد . این قرآن از نظر آیات با قرآن کنونی تفاوتی ندارد ، تفاوت در موارد دیگری چون ترتیب نزول ، شان نزول ، تاویل آیات و ... است که تفصیل مطلب را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2056
#ویژه_نامه_شهادت_امام_جواد_علیه_السلام
⚫️کانال پرسمان اعتقادی فرا رسیدن سالروز شهادت امام جواد علیه السلام را تسلیت می گوید.
🔶امام #جواد علیه السلام فرمود:
« افراد با ایمان نیازمند به سه چیز هستند؛ توفیق پرودگار و واعظی از درون جان و دل و پذیرشی از اندرز دهندگان »
📚بحار الانوار ج75 ص358
🤔چند پرسش و پاسخ پیرامون امام #جواد علیه السلام ؛
1⃣جایگاه امام #جواد علیه السلام در نزد علمای اهل سنت❕
🔷 https://t.me/Rahnamye_Behesht/4609
2⃣چگونه ممکن است که امام جواد علیه السلام در سنین کودکی مسوولیت هدایت مردم را بر عهده گیرد و به امامت برسد ❕چنین چیزی قابل #قبول است ❗️
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/4607
3⃣سوالی دارم که چند وقت است بدجور درگیرش هستم که چرا امام جواد با دختر مامون ازدواج کرد ❗️مگر مامون قاتل امام رضا و دشمن اهل بیت نبود ❕این رفتارهای #متناقض در زندگی امامان چه معنایی دارد ❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/8720
4⃣اخیرا از یکی از علما دیدم که قضیه #شهادت امام جواد را منکر شده بودند و از جعلیات می دانستند ❗️خواستم از صحت این قضیه مطلع شوم ❕❕
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/9146
5⃣این مطلب حقیقت دارد که امام جواد آرزوی آتش زدن #خلیفه دوم را داشت به خاطر مصایبی که به حضرت زهرا رسانده بود ❗️
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/9566
6⃣شبهه ای را کانال های ضد دین کرده اند که معاذ الله امام جواد فرزند امام رضا نبوده است و امام رضا #عقیم بوده است و حتی نزدیکان امام رضا هم می گفتند امام جواد فرزند او نیست زیرا رنگ پوستش با امام رضا فرق می کند ...خواستم در این رابطه توضیح بدید ❗️
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/9164
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
#انگیزه_امام_جواد_از_ازدواج_با_دختر_مامون
🤔#پرسش
❔سوالی دارم که چند وقت است بدجور درگیرش هستم که چرا امام جواد با دختر مامون #ازدواج کرد ❗️مگر مامون قاتل امام رضا و دشمن اهل بیت نبود ❕این رفتارهای متناقض در زندگی امامان چه معنایی دارد ❕
💠#پاسخ💠
👌در کتاب #سیره_پیشوایان این پرسش چنین پاسخ گفته شده است ؛
❕مامون چون در میان یک سلسله تنگناها و شرائط دشوار سیاسی قرار گرفته بود، برای رهایی از این تنگناها، تصمیم گرفت خود را به خاندان پیامبر نزدیک سازد، و بر همین اساس با تحمیل ولیعهدی بر امام هشتم می خواست سیاست چند بعدی خود را به مورد #اجرا بگذارد.
👌از سوی دیگر، عباسیان از این روش مامون که احتمال می رفت خلافت را از بنی عباس به علویان منتقل سازد، سخت ناراضی بودند و به همین جهت به مخالفت با او برخاستند و چون امام رضا #توسط مامون مسموم و شهید شد آرام گرفتند و خشنود شدند و به مامون روی آوردند.
👌مامون کار زهر دادن به امام را بسیار سری و مخفیانه انجام داده بود و سعی داشت جامعه از این جنایت آگاهی نیابد و از همین رو برای پوشاندن جنایات خود تظاهر به اندوه و عزاداری می کرد، اما با همه پرده پوشی و ریاکاری، سرانجام بر #علویان آشکار گردید که قاتل امام جز مامون کسی نبوده است، لذا سخت دل آزرده و خشمگین گردیدند و مامون بار دیگر حکومت خویش را در معرض خطر دید و برای پیشگیری از عواقب امر، توطئه دیگری آغاز کرد و با تظاهر به مهربانی و دوستی نسبت به امام جواد-علیه السلام-تصمیم گرفت دختر خود را به حضرت تزویج کند تا استفاده ای را که از تحمیل ولیعهدی بر امام رضاعلیه السلام در نظر داشت از این وصلت نیز بدست آورد.
👌بر اساس همین طرح بود که امام جواد علیه السلام را در سال 204 ه. ق یعنی یک سال پس از شهادت امام رضا-علیه السلام-از مدینه به بغداد آورد و به دنبال مذاکراتی که در جلسه #مناظره امام با یحیی بن اکثم گذشت ( دختر خود «ام الفضل » را به همسری حضرت در آورد.
🔰انگیزه های مامون ؛
👌این ازدواج که مامون بر آن اصرار داشت، کاملا جنبه سیاسی داشت و می توان دریافت که وی از این کار چند #هدف یاد شده در زیر را تعقیب می کرد ؛
1⃣با فرستادن دختر خود به خانه امام، آن حضرت را برای همیشه دقیقا زیر نظر داشته باشد و از کارهای او بی خبر نماند (دختر مامون نیز براستی وظیفه خبرچینی و گزارشگری #مامون را خوب انجام می داد و تاریخ شاهد این حقیقت است) .
2⃣با این وصلت، به خیال خام خویش، امام را با دربار پرعیش و نوش خود مرتبط و آن بزرگوار را به لهو و لعب و فسق و فجور بکشاند و بدین ترتیب بر قداست امام لطمه وارد سازد و او را در انظار عمومی از مقام ارجمند عصمت و امامت ساقط و خوار و #خفیف نماید.
3⃣با این وصلت علویان را از اعتراض و قیام بر ضد خود باز دارد و خود را دوستدار و علاقه مند به آنان #وانمود کند .
4⃣هدف چهارم مامون، عوام فریبی بود ، چنانکه گاهی می گفت: من به این وصلت اقدام کردم تا ابو جعفر-علیه السلام-از دخترم صاحب فرزند شود و من پدر بزرگ کودکی باشم که از #نسل پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و علی بن ابی طالب-علیه السلام-است. اما خوشبختانه این حقه مامون نیز بی نتیجه بود زیرا دختر مامون هرگز فرزندی نیاورد و فرزندان امام جواد-علیه السلام همگی از همسر دیگر امام بودند.
📚مناقب آل ابی طالب ج4 ص 380
❔اینها انگیزه های مامون از این ازدواج بود. حال باید دید امام جواد-علیه السلام-چرا با این ازدواج #موافقت کرد؟
👌 از آنجا که بی هیچ شکی، امام اهداف و مقاصد واقعی مامون را از این گونه کارها می دانست و نیز می دانست که او همان کسی است که مرتکب جنایت بزرگ قتل پدرش امام رضا-علیه السلام-شده، به نظر می رسد که موافقت امام با این ازدواج عمدتا بر اثر #فشاری بوده است که مامون از پیش بر امام وارد کرده بوده است، زیرا ازدواجی اینچنین، تنها به مصلحت مامون بوده است نه به مصلحت امام ، نیز می توان تصور کرد که نزدیکی امام به دربار می توانست مانع ترور حضرت از طرف معتصم و عامل پیشگیری از سرکوبی سران تشیع و یاران برجسته امام توسط عوامل خلیفه باشد، و این، به یک معنا می توانست شبیه #قبول وزارت هارون از طرف علی بن یقطین یعنی نفوذ در دربار خلافت به نفع جبهه تشیع باشد.
📚سیره پیشوایان ، مهدی پیشوایی ، ص 584
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
#دروغگویی_ضد_تشیع_امام_جواد_فرزند_امام_رضا
🤔#پرسش
❔شبهه ای را کانال های ضد دین کرده اند که معاذ الله امام جواد فرزند امام رضا نبوده است و امام رضا #عقیم بوده است و حتی نزدیکان امام رضا هم می گفتند امام جواد فرزند او نیست زیرا رنگ پوستش با امام رضا فرق می کند ...خواستم در این رابطه توضیح بدید ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در خانواده امام رضاعلیه السلام و در محافل شیعه، از حضرت جواد علیه السلام، به عنوان مولودى پرخیر و برکت یاد مى شد. چنانکه «ابو یحیاى صنعانى» مى گوید: روزى در محضر امام رضا علیه السلام، فرزندش ابو جعفر را که خردسال بود، آوردند. امام فرمود: «این مولودى است که براى #شیعیان ما، با برکت تر از او زاده نشده است».
📚الارشاد ص 319
👌گویا امام، به مناسبت هاى مختلف، از فرزند ارجمند خود با این عنوان یاد مى کرده و این موضوع در میان شیعیان و یاران امام رضا(علیه السلام) معروف بوده است، به گواه اینکه دو تن از شیعیان بنام «ابن اسباط» و «عبّاد بن اسماعیل» مى گویند: در محضر امام رضا(علیه السلام) بودیم که ابو جعفر را آوردند، عرض کردیم: این همان مولود پرخیر و برکت است؟ حضرت فرمود: «آرى، این همان مولودى است که در اسلام بابرکت تر از او #زاده نشده است».
📚الکافی ج 6 ص 361
🔰شاید در بدو نظر تصور شود که مقصود از این حدیث این است که امام جواد(علیه السلام) از همه امامان قبلى براى شیعیان، با برکت تر بوده است، در حالى که چنین مطلبى قابل قبول نیست، بلکه بررسى موضوع و ملاحظه شواهد و قرائن، نشان مى دهد که ظاهراً مقصود از این #حدیث این است که تولد حضرت جواد در شرائطى صورت گرفت که خیر و برکت خاصّى براى شیعیان به ارمغان آورد، بدین معنا که عصر امام رضا(علیه السلام) عصر ویژه اى بوده و حضرت در تعیین جانشین خود و معرفى امام بعدى، با مشکلاتى روبرو بوده که در عصر امامان قبلى، بى سابقه بوده است؛
👌زیرا از یک سو پس از شهادت امام کاظم(علیه السلام) گروهى که به «واقفیّه» معروف شدند، براساس انگیزه هاى مادى،امامت حضرت رضا(علیه السلام) را انکار کردند و از سوى دیگر امام رضا(علیه السلام) تا حدود چهل و هفت سالگى داراى فرزند نشده بود و چون احادیث رسیده از پیامبر حاکى از آن بود که امامان دوازده نفرند که نُه نفر آنان از نسل امام حسین(علیه السلام) خواهند بود، #فقدان فرزند براى امام رضا(علیه السلام)، هم امامت خود آن حضرت، و هم تداوم امامت را زیر سوال مى برد و واقفیه این موضوع را دستاویز قرار داده امامت حضرت رضا(علیه السلام) را انکار مى کردند.
🔹گواه این معنا، اعتراض «حسین بن قیاما واسطى» به امام هشتم در این مورد، و پاسخ آن حضرت است. «ابن قیاما» که از سران «واقفیه» بوده است ، طى نامه اى به امام رضا(علیه السلام) او را متهم به #عقیمى کرد و نوشت: چگونه ممکن است امام باشى در صورتى که فرزندى ندارى؟!
🔸امام در پاسخ نوشت: از کجا مى دانى که من داراى فرزندى نخواهم بود، سوگند به خدا بیش از چند روز نمى گذرد که خداوند پسرى به من عطا مى کند که حق را از باطل جدا مى کند.
📚الکافی ج 1 ص 320
👌این شگرد تبلیغى از طرف «حسین بن قیاما» (و دیگر پیروان واقفیه) منحصر به این مورد نبوده است، بلکه این معنا به #مناسبتهاى مختلف و در موارد گوناگون تکرار مى شده و امام رضا(علیه السلام) همواره سخنان و دلائل آنان را رد می کرده است تا آنکه حضرت جواد به این سم پاشی ها خاتمه داد داد و موضع امام و شیعیان که از این نظر در تنگنا قرار گرفته بودند، تقویت گردید و اعتبار و وجهه تشیّع بالا رفت.
📚الامام الجواد ، سید کاظم قزوینی ص 337
🔸ادامه #پاسخ 👇👇👇
@Rahnamye_Behesht
🔹#ادامه 👇
👌وسوسه هاى واقفیه و دشمنان خاندان امامت در این مورد، به حدى بود که حتى پس از ولادت حضرت جواد(علیه السلام) که واقفیه را خلع سلاح کرد، گروهى از خویشان امام رضا(علیه السلام) طبعاً بر اساس حسدورزی ها و تنگ نظری ها گستاخى را به #جایى رساندند که ادعا کردند که حضرت جواد، فرزند على بن موسى نیست!
👌آنان در این تهمت ناجوانمردانه و دور از اسلام، براى مطرح کردن اندیشه هاى پنهانى خویش، جز شبهه عوام فریبانه عدم شباهت میان پدر و فرزند از نظر رنگ چهره چیزى نیافتند و گندمگونى صورت حضرت جواد(علیه السلام) را بهانه قرار داده و گفتند: در میان ما، امامى که #گندمگون باشد وجود نداشته است! امام هشتم فرمود: او فرزند من است. آنان گفتند: پیامبر اسلام با قیافه شناسى داورى کرده است ، باید بین ما و تو قیافه شناسان داورى کنند. حضرت (ناگزیر) فرمود: شما در پى آنان بفرستید ولى من این کار را نمى کنم، اما به آنان نگویید براى چه دعوتشان کرده اید...
❕( معتبر شناخته شدن قيافه شناسى از طرف پيامبر اسلام ادعائى بود كه صرفاً از طرف آنان مطرح شد و هرگز به معناى تأييد آن از طرف امام رضا(عليه السلام) نبود، و اگر حضرت به اين پيشنهاد تن در داد، از روى #ناگزيرى به اين دليل كه مى دانست اين كار در نهايت، به روشن شدن واقعيت، و اثبات پوچى ادعاى آنان تمام مى شود. قيافه شناسان كسانى بودند كه از روى شباهت اندام، نسب اشخاص را تعيين مى كردند.)
❕یک روز بر اساس قرار قبلى، عموها، برادران و خواهران حضرت رضا(علیه السلام) در باغى نشستند و آن حضرت، در حالى که جامه اى گشاده و پشمین بر تن و کلاهى بر سر و بیلى بر دوش داشت، در میان #باغ به بیل زدن مشغول شد، گویى که باغبان است و ارتباطى با حاضران ندارد.
👌آنگاه حضرت جواد(علیه السلام) را حاضر کردند و از قیافه شناسان درخواست نمودند که پدر وى را از میان آن جمع شناسایى کنند. آنان به اتفاق گفتند: پدر این کودک در این جمع حضور ندارد، اما این شخص عموى پدرش، و این عموى خود او، و این هم عمه اوست، اگر پدرش نیز در اینجا باشد باید آن شخص باشد که در میان باغ بیل بر دوش گذارده است؛ زیرا #ساق پاهاى این دو، به یک گونه است! در این هنگام امام رضا(علیه السلام) به آنان پیوست. قیافه شناسان به اتفاق گفتند: پدر او، این است.
❕در این هنگام على بن جعفر، عموى حضرت رضا(علیه السلام) از جا برخاست و بوسه برلب هاى حضرت جواد(علیه السلام) زد و عرض کرد: #گواهى مى دهم که تو در پیشگاه خدا امام من هستى.
📚الکافی ج 1 ص 322 _ سیره پیشوایان ص 563
👌بدین ترتیب بکبار دیگر توطئه و دسیسه مخالفان امامت براى خاموش ساختن نور خدا، با شکست روبرو شد و خداوند آنان را رسوا ساخت و به همين جهت بود كه امام رضا(عليه السلام) خود را به رسول خدا، و #فرزندش جواد را به ابراهيم فرزند پيامبر تشبيه مى كرد، زيرا پس از تولد ابراهيم از ماريه قبطيه برخى از همسران رسول خدا از روى حسد، چنين تهمتى به وى زدند و گفتند: اين نوزاد از «جريح» خادم رسول اكرم است! ولى پس از تحقيق و كاوش روشن شد كه اصولاً «جريح» فاقد عضو تناسلى است! و به اين ترتيب خداوند #دروغ آنان را آشكار ساخت و ماريه را از اين تهمت تبرئه كرد .
📚 مناقب آل أبى طالب، ج 4، ص 387
#پرسمان_اعتقادی
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
#شهادت_امام_جواد_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔اخیرا از یکی از علما دیدم که قضیه #شهادت امام جواد را منکر شده بودند و از جعلیات می دانستند ❗️خواستم از صحت این قضیه مطلع شوم ❕❕
💠#پاسخ💠
👌مساله شهادت مظلومانه امام جواد علیه السلام مساله ای #قطعی و غیر قابل خدشه است .
🔹شیخ #صدوق می نویسد ؛
« اعتقاد ما شیعیان در مورد امام جواد علیه السلام آن است که او توسط سم معتصم مسموم شد و به شهادت رسید »
📚اعتقادات الامامیه ، صدوق ، ص 98
🔸شیخ عباس #قمی می نویسد ؛
«از كتاب عيون المعجزات نقل شده كه چون حضرت جواد عليه السّلام وارد بغداد شد و معتصم انحراف امّ الفضل را از آن حضرت دانست او را طلبيد و به قتل آن حضرت راضى كرده زهرى براى او فرستاد كه در طعام آن جناب داخل كند، امّ الفضل انگور رازقى را زهرآلود كرده به نزد آن امام #مظلوم آورد و چون حضرت از آن تناول نمود اثر زهر در بدن مباركش ظاهر شد و امّ الفضل از كرده خود پشيمان شد و چارهاى نمى توانست كرد، گريه و زارى مى كرد، حضرت فرمود ، الحال كه مرا كشتى گريه مى كنى؟ به خدا سوگند كه به بلايى مبتلا خواهى شد كه مرهم پذير نباشد.
❕چون آن نونهال جويبار امامت در اوّل سن جوانى از آتش زهر دشمنان از پا در آمد، معتصم، امّ الفضل را به حرم خود طلبيد و در همان زودى ناسورى در فرج او به هم رسيد و هر چند اطبّا معالجه كردند مفيد نيفتاد تا آن كه از حرم معتصم
بيرون آمد و آنچه داشت از مال دنيا صرف مداواى آن مرض كرد و چنان پريشان شد كه از مردم سؤال مى كرد و با بدترين احوال #هلاك شد و زيانكار دنيا و آخرت گرديد.
📚منتهی الامال ج 3 ص 1805 _ عیون المعجزات ص 132 _ دلائل الامامه ص 209
❕مسعودى در اثبات الوصيّة نيز قريب به همين نقل كرده الّا آن كه گفته ؛ « معتصم و جعفر بن مأمون هر دو امّ الفضل را واداشتند بر كشتن آن حضرت، و جعفر بن مأمون به سزاى اين امر در حال #مستى به چاه افتاد، او را مرده از چاه بيرون آوردند »
📚اثباه الوصیه ص 192
👌این #مضمون در کتب دیگری نیز نقل شده است ؛
📚مناقب ابن شهر آشوب ج 4 ص 384_ بحار الانوار ج 50 ص 8_ المجالس السنیه ج 2 ص 634_ تفسیر العیاشی ج 1 ص 319_ جلاء العیون ص 968_ تفسیر البرهان ج 1 ص 471
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#زنان_کشتزار
🤔#پرسش
❔با اشاره به آیه ۲۲۳ سوره بقره یکی از اهانتهای بزرگ قرآن به زنان را نشان خواهیم داد که مطابق این آیه، از دید قرآن زنان کشتزارهای جنسی هستند که بایستی در هر حال و مکان و زمانی به مردان سرویس جنسی دهند.
~سوره بقره: #متن_عربی: نِسَآؤُكُمْ حَرْثٌ لَّكُمْ فَأْتُواْ حَرْثَكُمْ أَنَّى شِئْتُمْ﴿۲۲۳﴾
#ترجمه: زنانتان کشتزار شما هستند. هرجا که خواهید به کشتزار خود درآیید.
⚡️در این آیه، زن ستیزی قرآن کاملا مشهود است زیرا مردان را مورد خطاب قرار داده و با نگاه جنسی به زنان، به مردان میگوید که به هر طریق و هر شکل و هر زمانی که مایل هستید با زنانتان سکس بکنید زیرا آنان مثل زمین های کشتزاری هستند که باید بذر پاشی شوند.
⚡️فارغ از این اهانت غیر قابل چشمپوشی قرآن، این سوال مطرح میشود که آیا امکان دارد این سخن سخیف و زن ستیزانه از جانب پروردگار عالم باشد؟ آیا در شان خداوند است که اینگونه اهانت و فحاشی کند ❗️❗️
💠پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
« نِساؤُكُمْ حَرْثٌ لَكُمْ فَأْتُوا حَرْثَكُمْ أَنَّى شِئْتُمْ وَ قَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْلَمُوا أَنَّكُمْ مُلاقُوهُ وَ بَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ »
« زنان شما كشتزار شمايند، هرجا و هرگاه كه بخواهيد، به كشتزار خود درآييد (وبا آنان آميزش نمائيد) و (در انجام كار نيك) براى خود، پيش بگيريد واز خدا پروا كنيد و بدانيد كه او را ملاقات خواهيد كرد، وبه مؤمنان بشارت ده » ( بقره 223)
👌برای روشن شدن مفهوم آیه باید توجه داشت که اسلام اهمیت فراوانی برای فرزند آوری و ازدیاد نسل و #تقویت جمعیت مسلمین قائل شده است ، تا جایی که پیامبر گرامی فرمود ؛
« زیاد فرزند بیاورید زیرا من به وسیله فرزندان فراوان شما در روز قیامت به امت های دیگر افتخار می کنم »
📚الکافی ج6 ص2
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« اگر می توانی که ذریه و فرزندانی داشته باشی که به #وسیله آنان زمین از تسبیح پرودگار سنگین تر شود ، چنین بکن »
📚همان مدرک
👌در آیه مذکور نیز ، زنان به مزرعه و كشتزارى تشبيه شده اند كه بذر مرد را در درون خود پرورش داده و پس از 9 ماه، گل فرزند را به بوستان بشرى تقديم مى كنند. همچنان كه انسان، بدون كشت و مزرعه از بين مى رود، جامعه بشرى نيز بدون وجود زن نابود مى گردد.
❕زنان وسيله ى هوسبازى نيستند، بلكه رمز بقاى نسل بشر هستند. پس لازم است در آميزش جنسى، هدف انسان توليد يك نسل پاك كه ذخيره قيامت است باشد و در چنين لحظات و حالاتى نيز هدف مقدّسى دنبال شود. جمله ى «وَ اتَّقُوا اللَّهَ» هشدار مى دهد كه از راههاى غير مجاز، بهره جنسى نبريد و به نحوى حركت كنيد كه در قيامت سرافراز باشيد و اولاد و نسلى را تحويل دهيد كه مجسمه ى عمل صالح و خيرات آن روز باشند.
💠بنابراین ؛
1⃣ همسر مناسب همچون مزرعه ى مناسب است و سلامت بذر، شرط توليد بهتر است. «نِساؤُكُمْ حَرْثٌ لَكُمْ»
2⃣بذر و زمين، هر دو در توليد نقش مهمّى دارند. زن و مرد نيز در بقاى نسل آينده نقش اساسى دارند. «حَرْثٌ لَكُمْ»
3⃣ غرائز نيز بايد جهت خدايى بگيرند. اگر هدف از آميزش، فرزندانى پاك و ذخيره قيامت باشد، آن نيز رنگ الهى مى گيرد. «قَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ»
4⃣زن، نه كالاست و نه منشأ تاريكى، بلكه او بنيان گذار آبادى ها و سرمايه گذار تاريخ و فرستنده هداياى اخروى است. «نِساؤُكُمْ حَرْثٌ لَكُمْ، قَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ»
📚تفسیر نور ، ج 1 ص 350
❕لذا می گوییم ، آیه مذکور هیچ توهینی را به زنان عرضه نمی دارد ، بلکه در صدد بیان این نکته اساسی است که نسبت زنان به جامعه انسانى نسبت كشتزار است به انسان كشتكار، همانطور كه كشتزار براى بقاى بذر لازم است، و اگر نباشد بذرها به كلى نابود مى شود، و ديگر غذايى براى حفظ حيات و ابقاى آن نمى ماند، همچنين اگر زنان نباشند نوع انسانى دوام نمى يابد، و نسلش قطع مى شود .
❕در حقيقت قرآن مى خواهد ضرورت وجود زن را در اجتماع انسانى نشان دهد كه زن وسيله اطفاء شهوت و هوسرانى مردان نيست، بلكه وسيله اى است براى حفظ حيات نوع بشر، اين سخن در برابر آنها كه نسبت به جنس زن همچون يك بازيچه يا وسيله هوسبازى مى نگرند، هشدارى محسوب مى شود.
📚تفسیر نمونه ج 2 ص 141
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht
#اول_ذی_الحجه_شادی_یا_عزا
🤔#پرسش
❔#پیام_عمومی
1 ذی الحجّه روز ازدواج امیر المؤمنین علیه السلام نیست
امام صادق علیه السلام فرمودند :
شیعَتُنا جُزْءٌ مِنّا خُلِقُوا مِنْ فَضْلِ طینَتِنا یَسُوؤُهُمْ ما یَسُوؤُنا وَ یَسُرُّهُمْ ما یَسُرُّنا.
شیعیان ما جزئی از ما هستند که از اضافه ی گل ما آفریده شده اند آن چه که ما را ناراحت کند آنان را ناراحت می کند و آن چه ما را خوشحال کند آنان را خوشحال می نماید.
به اطّلاع تمامی مؤمنان می رسانیم که سالروز ازدواج امیر المؤمنین حضرت آیت الله العظمی علی بن ابی طالب علیه السلام با حضرت فاطمه علیها السلام در 1 ذی الحجّه نیست و این مناسبت در ششم ذی الحجّه است که مطالب مربوط به آن در تاریخ یاد شده منتشر خواهد شد ... . ان شاء الله
پس در این ایّام که ایّام شهادت امام جواد علیه السلام می باشد در عزای آن حضرت غمگین باشیم چرا که بدن آن حضرت تا سه روز به روی پشت بام خانه باقی ماند ... .❗️❗️
💠#پاسخ💠
1⃣شیخ طوسی و شیخ مفید و دیگران از علما و بزرگان ، اول ذی الحجه را سالروز ازدواج مبارک علی و فاطمه سلام الله علیهما می دانند و تاریخ فوق را نقل کرده اند ؛
📚مصباح المتهجد ص 671_ مسارالشیعه مفید ، ص 36_ مصباح کفعمی ج 2 ص 600_ وقائع الایام ، شیخ عباس قمی ، ص 173_ مفاتیح نوین ، مکارم شیرازی ، ص 835 _ مناقب آل ابی طالب ،ابن شهر آشوب ، ج 3 ص 349_ زاد المعاد ، علامه مجلسی ص 162 و ...
2⃣شما که معتقدید باید روز ششم ذی الحجه به عنوان سالروز ازدواج علی و فاطمه سلام الله علیهما ، #شاد بود و جشن گرفت ، آیا اطلاع دارید که برخی از علما ، سالروز شهادت امام جواد علیه السلام را در روز ششم ذی الحجه نوشته اند ❗️
📚کشف الغمه ج 2 ص 365 _ تاریخ بغداد ، ج 3 ص 55
3⃣این که #جنازه مبارک امام جواد علیه السلام سه روز بر روی پشت بام بود ، مستند صحیح و قطعی از منابع متقدم و مورد اعتماد ندارد و مورد اشاره علمایی که تاریخ امام جواد علیه السلام را نوشته اند ، چون شیخ مفید ، علامه مجلسی و ... #قرار نگرفته است .
📚ارشاد ج 2 ص 295_ بحار الانوار ج 50 ص 2
❕شیخ عباس قمی نیز هیچ اشاره ای به ادعای مذکور نمی کند و می نویسد ؛
« #جنازه آن جناب را بعد از غسل و کفن آوردند در مقابر قریش در پشت سر جد بزرگوارش امام موسی علیه السلام دفن کردند و به حسب ظاهر واثق بالله بر آن حضرت نماز خواند و لکن در واقع حضرت امام علی النقی علیه السلام از مدینه به طی الارض آمد و متصدی غسل و کفن و دفن پدر بزرگوارش شد »
📚منتهی الامال ج 3 ص 1808
🔰بنابراین ؛
🔸1_ ازدواج علی وفاطمه سلام الله علیهما در روز اول ذی الحجه مشهور تر و مورد #نقل شیخ مفید و شیخ طوسی است .
🔸2_ روز ششم ذی الحجه احتمال شهادت را دارد و برای مدعیان شادی در روز مذکور ، که در این گونه موارد اهل #احتیاط هستند ، جای شادی کردن نیست .
🔸3_ بودن سه روزه جنازه مطهر امام جواد علیه السلام بر پشت بام ، سند قابل اعتمادی ندارد و علمای #بزرگ آن را نقل نکرده اند .
#پرسمان_اعتقادی
Poorseman.ir
@Rahnamye_Behesht