#داروی_امام_کاظم_علیه_السلام_کرونا
🤔#پرسش
❔این که آقای تبریزیان می گوید داروی امام کاظم درمان کرونا است چقدر واقعیت دارد ❗️اصلا مقصود از این دارو چه چیزی است ❕❕
💠#پاسخ💠
👌اصطلاح داروی امام کاظم علیه السلام برگرفته از روایتی است که در کتاب طب الائمه نقل شده و سایر کتاب ها ، روایت مذکور را به نقل از کتاب طب الائمه نقل کرده اند .
❕مطابق روایت مذکور امام رضا عليه السّلام می فرماید ؛
« موسى بن جعفر عليه السّلام بيمار شد و پزشكان آمدند بالينش و عجائبى برايش وصف كردند و شنيدم فرمود ، به كجاها ميرويد؟ بر سيّد اين داروها اكتفاء كنيد كه هليله و رازيانه و شكر است، در سه ماه تابستان ماهى سه بار و در زمستان ماهى سه روز و هر روزى سه بار و ( در زمستان ) به جاى رازيانه مصطكى باشد و جز بيمارى مردن بيمار نشود »
📚طب الائمه ص 50
👌در این روایت استفاده از چهار ماده هلیله ، رازیانه ، شکر ، مصطکی ، توصیه شده است ، حال در این باره توجه به نکاتی لازم است ؛
1⃣روایت مذکور سندا ضعیف است . راویان جریان دو تن به نامهای « السری بن احمد بن السری » ، و « محمد بن یحیی الارمنی » هستند که هر دو مجهول و ضعیف هستند .
📚مستدرکات رجال الحدیث ج 4 ص 16 _ ج 7 ص 364
2⃣از نظر محتوایی نیز روایت مذکور یک توصیه عام برای حفظ صحت و سلامتی را می کند که اگر فردی از مواد مذکور استفاده کند ، جز به مرگ بیمار نمی شود ، مانند این سخن در سایر روایات هم دیده می شود ، مثلا علی علیه السلام فرمود ؛
« هر كس در گرسنگى كامل، غذا بخورد، غذا را خوب بجَوَد، در حالى كه هنوز ميل خوردن دارد، غذا را وا گذارد و چون احساس قضاى حاجت كرد، آن را محبوس ندارد، به هيچ بيمارى اى جز بيمارى مرگ، مبتلا نمى شود. »
📚مكارم الأخلاق، ج 1، ص 314 _ بحار الأنوار، ج 66، ص 422
❕یا مطابق نقل دیگر فرمود ؛
« [خوردن] بيست و يك مويزِ سرخ در هر صبح در حالت ناشتا، همه بيمارى ها را دور مى كند، مگر بيمارى مرگ را »
📚الکافی ج 6 ص 352
❕بنابراین روایت مذکور مانند سایر روایات ، بیان کننده یک توصیه عام برای حفظ صحت و سلامتی است و این که در ادامه روایت ، بیماری مرگ استثناء شده است ، نشان دهنده آن است که اگر خداوند تقدیر مرگ کسی را نوشته باشد ، ممکن است بیماری ایجاد کند که ترکیب مذکور نتواند آن را درمان کند ، لذا ترکیب مذکور را به عنوان راه درمان قطعی یک بیماری ( مثلا کرونا ) بیان کردن فاقد اعتبار است ، چرا که ممکن است خداوند به همان بیماری ( مثلا کرونا ) تقدیر مرگ کسی را کرده باشد که ترکیب و داروی مذکور هم نتواند کاری بکند .
👌بنابراین آنچه بهتر است آن است که بگوییم استفاده از ترکیب مذکور می تواند بدن را در مقابل بیماری من جمله « کرونا » قوی کند و مومنین هم از آن استفاده کنند ، اما راه قطعی درمان کرونا محسوب نمی شود ، چنان که امروزه پزشکان طب جدید می گویند استفاده از موادی که حاوی ویتامین سی یا ویتامین دی است یا استفاده از دارچین ، زنجبیل ، آویشن ، برای مقابله با بیماری کرونا موثر است ، اما راه قطعی درمان بیماری محسوب نمی شود .
3⃣البته با توجه به ضعف سندی روایت مذکور و عدم انتساب یقینی آن به معصوم علیه السلام ، عده ای از پزشکان در کارایی مواد مذکور جهت مقابله با کرونا ابراز تردید کرده اند ، چنان که رئیس انجمن طب سنتی خراسان رضوی می گوید ؛
« اخیرا دارویی به نام داروی امام کاظم از سوی برخی افراد فاقد تخصص به عنوان داروی پیشگیری از بیماری کرونا تجویز شده که از اساس فاقد بنیان علمی است »
🌐https://b2n.ir/944232
👌به هر حال ، توصیه ما آن است که اگر کسی می خواهد به نقل مذکور در برابر ویروس کرونا عمل کند ، به عنوان یک توصیه کلی جهت حفظ سلامتی و تقویت مقاومت بدن از آن استفاده کند و در کنار آن توصیه های بهداشتی را رعایت کند و بر خلاف رویه مروجان داروی مذکور ، به توصیه های بهداشتی و طب جدید پشت نکند که اگر بی توجهی کند ، قطعا در پیشگاه خداوند باید پاسخگو باشد و داروی مذکور را به عنوان راه درمان قطعی کرونا از طرف معصوم علیه السلام معرفی نکند تا مطلبی خلاف واقع به آن بزرگواران نسبت نداده باشد تا مبادا افراد با نتیجه نگرفتن از آن به سخنان اهل بیت علیهم السلام بی اعتماد شوند .
👌در گذشته مفصلا در مورد ادعای مدعیان « طب اسلامی » بحث کرده ایم که می توانید نمایه های ذیل را مطالعه کنید ؛
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2561
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2564
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2565
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#کرونا_در_قرآن_آیات_سوره_مدثر
🤔#پرسش
❔عده ای می گویند اگر همه چیز در قرآن آمده است ، ویروس کرونا و راه درمان آن در کجای قرآن آمده است ❗️عده ای هم آیاتی از سوره مدثر را در مورد ویروس کرونا می دانند ❕حقیقت چیست ❕❕
💠#پاسخ💠
👌ما می گوییم هر آنچه که مورد نیاز بشر برای پیمودن مسیر سعادت و هدایت است در قرآن آمده است چنان که خداوند می فرماید ؛
« ما این کتاب را بر تو نازل کردیم که بیانگر همه چیز است و مایه هدایت و رحمت و بشارت برای مسلمانان است » ( نحل 89)
❕در آیات فراوانی ، هدف از نزول #قرآن ،انسان سازی و هدایت جهانیان به سوی سعادت دنیوی و اخروی و زندگی سعادتمند بیان شده است ؛
🗯بقره 2- انعام 155-157- اعراف 52-203- یونس57- نحل64- لقمان 2_3 و ...
🔷با توجه به این نکته و این که « القرآن #یفسر بعضه بعضا »« آیات قرآن یکدیگر را #تفسیر می کنند » در مورد آیاتی که می گوید همه چیز در قرآن آمده است می گوییم ؛
❕« قرآن یک کتاب #تربیت و #انسان سازی است که برای تکامل فرد و جامعه در همه جنبه های معنوی و مادی نازل شده است لذا روشن می شود که منظور از اینکه همه چیز که در #قرآن آمده است تمام اموری است که برای پیمودن این راه لازم است، نه اینکه قرآن یک دائرة المعارف بزرگ است که تمام جزئیات علوم ریاضی و جغرافیائی و شیمی و فیزیک و گیاه شناسی و پزشکی مانند آن در آن آمده است، هر چند قرآن یک دعوت کلی به کسب همه علوم و دانشها کرده که تمام دانشهای یاد شده و غیر آن در این دعوت کلی جمع است، به علاوه گاه گاهی به تناسب بحثهای توحیدی و تربیتی، پرده از روی قسمتهای حساسی از #علوم و دانشها برداشته است، ولی با این حال آنچه قرآن به خاطر آن نازل شده و هدف اصلی و نهائی قرآن را تشکیل می دهد، همان مساله انسان سازی است، و در این زمینه چیزی را #فروگذار نکرده است. لذا قرآن پس از آن که می گوید قرآن بیانگر هرچیزی است ( تبیانا لکل شیء ) تاکید می کند که این تبیان کلی سبب هدایت و رحمت و بشارت برای مسلمین است ( #هدی و رحمه و بشری للمسلمین ) .
📚تفسیر نمونه ج11 ص361
👌بنابراین نباید توقع داشت که جزئیات مسائل علوم مختلف در قرآن آمده باشد ، با توجه به این نکته ، سستی پیامی که در فضای مجازی منتشر شده و آیاتی از سوره مدثر را اشاره به ویروس کرونا می داند روشن می شود که نگارنده آن با تفسیر به رای و احیانا اهداف مغرضانه ، آن پیام را منتشر کرده بود در حالی که تفسير به رأى يكى از خطرناك ترين برنامه ها در مورد قرآن مجيد است كه در روايات اسلامى، يكى از گناهان كبيره شمرده شده، و مايه سقوط از درگاه قرب پروردگار است، در حديث آمده است كه خداوند مى فرمايد: «ما آمَنَ بى مَنْ فَسَّرَ بِرَأيِهِ كَلامى؛ آن كس كه #سخن مرا به ميل خود (و بر طبق هواى نفس خويش) تفسير كند به من ايمان نياورده است».
📚وسائل الشیعه ج 18 ص 28
👌 بديهى است اگر ايمان صحيحى داشت كلام خدا را آنچنان كه هست مى پذيرفت نه آن گونه كه مطابق ميل اوست.
❕در بسيارى از كتب معروف اين حديث از پيامبر اكرم نقل شده است: «كسى كه قرآن را به ميل خويش تفسير كند يا ناآگاهانه چيزى درباره آن بگويد بايد آماده شود كه در جايگاه خويش در #دوزخ قرار گيرد».
📚مباحث فی علوم القرآن ص 304
❕در بخشی از پیام مذکور چنین آمده است ؛
« این ویروس که انسان را متعجب کرده و باعث از بین رفتن جان بسیاری از مردم شده ، زنده نمانده وعلائم روشنی ندارد ، دانشمندان آنرا نامیدند (covid19) به این دلیل که به نظر می رسید اواخر سال2019 بوجود آمده است. این در آیه 30 سوره مدثر ذکر شده است.
(لا تبقي ولا تذر، لواحة للبشر، عليها تسعة عشر).بلایی است که نه کاملا میکشد و نه کاملا رها میکند.پوست بشر را می کند.نوزده وکیل دارد(اشاره به کوید19) »
❕در حالی که این آیات توصیف جهنمی است که قرار است سران کفر و شرک بر آن وارد شوند چنان که می فرماید ؛
« (اما) به زودى او را وارد دوزخ مى كنيم.- و تو نمى دانى دوزخ چيست؟
28- (آتشى است كه) نه چيزى را باقى مى گذارد و نه چيزى را رها مى سازد! 29- پوست تن را به كلى دگرگون مى كند.- نوزده نفر (از فرشتگان عذاب) بر آن گمارده شده اند » ( آیات سوره مدثر )
👌عدد نوزده هم اشاره به نگهبانان دوزخ از فرشتگان است ، چنان که در نقلی آمده است ؛
« برای هر فرد دوزخی ، نوزده تن از فرشتگان مامور جهنم هستند که او را عذاب می کنند »
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج 5 ص 526
👌فرشتگانى كه قطعا مامور به ترحم و شفقت و مهربانى نيستند، بلكه مامور به كيفر و عذاب و خشونتند.
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕در ادامه آیاتی را که در مورد ولید بن مغیره ( از دشمنان پیامبر اسلام ) است را بر مردم چین تطبیق کرده و می گوید ؛
« این ویروس در کشوری ظاهر شد که در حال حاضر دومین قدرت اقتصادی در جهان و اولین کشور در جهان از نظر تراکم جمعیت است. و اشاره به آن در آیات 12 و 13 سوره مدثر آمد ه است:(ذرني ومن خلقت وحيدا، وجعلت له مالا
ممدودا، وبنين شهودا). (رهاشده در قومی که خلقتی خاص دارند.وثروت فراوان دارند.وجمعیتی نظاره گر فراوان).بله ، در چین ظاهر شده است ، که تاکنون به یک و نیم میلیارد نفر نزدیک نشده است ، شاهد افزایش جمعیت آن هستیم و اقتصاد آن افزایش یافته و پول های آن بخصوص در ابتدای این قرن تمدید شده است و هنوز هم آرزو می کند که افزایش یابد.»
❕در حالی که ترجمه صحیح و شان نزول آیات چنین است ؛
« 11- مرا با كسى كه او را تنها آفريدم واگذار! 12- همان كس كه براى او مال گسترده اى قرار دادم.13- و فرزندانى كه همواره نزد او (و در خدمت او) هستند.
14- و وسائل زندگى را از هر نظر براى وى فراهم ساختم. 15- باز هم طمع دارد كه بر او بيفزايم! 16- هرگز چنين نخواهد شد، چرا كه او نسبت به آيات ما دشمنى مى ورزد.17- به زودى او را مجبور مى كنم كه از قله زندگى بالا رود (سپس او را به زير مى افكنم).19- مرگ بر او باد چگونه (براى مبارزه با حق) مطلب را آماده كرد.
20- باز هم مرگ بر او چگونه مطلب (و نقشه شيطانى خود را) آماده نمود.
21- سپس نگاهى افكند.22- بعد چهره در هم كشيد و عجولانه دست به كار شد.
23- سپس پشت (به حق) كرد و تكبر ورزيد.24- و سرانجام گفت اين (قرآن) چيزى جز يك سحر جالب همچون سحرهاى پيشينيان نيست! 25- اين جز سخن انسان نمى باشد _ (اما) به زودى او را وارد دوزخ مى كنيم. 27- و تو نمى دانى دوزخ چيست؟ 28- (آتشى است كه) نه چيزى را باقى مى گذارد و نه چيزى را رها مى سازد! 29- پوست تن را به كلى دگرگون مى كند.30- نوزده نفر (از فرشتگان عذاب) بر آن گمارده شده اند » ( آیات سوره مدثر )
❕قريش در دار الندوة (مركزى در نزديكى مسجد الحرام كه براى شور در مسائل مهم در آن جمع مى شدند) اجتماع كردند، وليد (مرد معروف و سرشناس مكه كه مشركان به عقل و درايت او معتقد بودند و در مسائل مهم با او به مشورت مى پرداختند) رو به آنها كرده گفت: شما مردمى هستيد داراى نسب والا، و عقل و خرد، و عرب از هر سو به سراغ شما مى آيند (براى زيارت خانه كعبه و غير آن) و پاسخهاى مختلفى از شما مى شنوند حرف خود را يكى كنيد.سپس رو به آنها كرده گفت: شما در باره اين مرد (اشاره به پيغمبر اكرم) چه مى گوئيد؟ گفتند مى گوئيم" شاعر است! وليد چهره درهم كشيد و گفت ما شعر بسيار شنيده ايم، اما سخن او شباهتى به شعر ندارد، گفتند: مى گوئيم" كاهن" است، گفت هنگامى كه نزد او مى رويد سخنانى را كه كاهنان (به شكل اخبار غيبى) مى گويند در او نمى يابيد، گفتند مى گوئيم" ديوانه" است، گفت وقتى به سراغ او مى رويد هيچ اثرى از جنون در او نخواهيد يافت.گفتند، مى گوئيم" ساحر" است گفت ساحر به چه معنى؟ گفتند كسى كه ميان دشمنان و ميان دوستان ايجاد دشمنى مى كند، گفت بلى او" ساحر" است و چنين مى كند! (زيرا بعضى از آنها مسلمان مى شوند و راه خود را از ديگران جدا مى سازند). سپس از دار الندوه خارج شدند در حالى كه هر كدام پيغمبر اكرم را ملاقات مى كرد مى گفت: اى ساحر! اى ساحر! اين مطلب بر پيامبر گران آمد خداوند آيات آغاز اين سوره و آيات فوق را (تا آيه 25) نازل فرمود (و پيامبرش را دلدارى داد).»
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج 5 ص 525 _ تفسیر قمی ج 2 ص 393
👌همانطور که در تاریخ آمده است ، ولید پس از رسیدن به اوج قله پیروزی در زندگی فردی و اجتماعی چنان سقوط کرد که تا آخر عمر مرتبا اموال و فرزندان خود را از دست می داد و بیچاره شد .
📚تفسیر مراغی ج 29 ص 131
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌آنگاه آیاتی را که خطاب به پیامبر گرامی است را به عنوان راه پیشگیری و درمان کرونا معرفی کرده و می گوید ؛
«در مورد نحوه مقابله با این ویروس ، همه دنیا هنوز در حال فکر کردن ، تحقیق و به دنبال معالجه هستند. در حالی که در ابتدای سوره مدثر ذکر شده است ، در شش مرحله خلاصه می شود: آگاهی ، احتیاط بسیار ، پاکسازی ، تردد سالم ، عدم تحریک و صبر »
❕در حالی که آیات ابتدایی سوره مدثر اشاره به پیامبر گرامی است که می فرماید ؛
« اى در بستر خواب آرميده! 2- برخيز و انذار كن (و عالميان را بيم ده).3- و پروردگارت را بزرگ بشمار.4- و لباست را پاك كن.5- و از پليديها بپرهيز.6- و منت مگذار، و فزونى مطلب.7- و به خاطر پروردگارت شكيبايى كن.8- هنگامى كه در صور دميده شود 9- آن روز روز سختى است.10- و براى كافران آسان نيست. » ( آیات ابتدایی سوره مدثر )
❕مشركان عرب در آستانه موسم حج جمع شدند، و سران آنها مانند ابو جهل، و ابو سفيان، و وليد بن مغيره، و نضر بن حارث، و ... به مشورت پرداختند كه در برابر سؤالات مردمى كه از خارج به مكه مى آيند، و جسته گريخته مطالبى در باره ظهور پيامبر اسلام ص شنيده اند چه بگويند؟اگر هر كدام بخواهند جواب جداگانه اى بدهند، يكى كاهنش خواند، و ديگرى مجنون، و ديگرى ساحر، اين تشتت آراء اثر منفى خواهد گذاشت، بايد با وحدت كلمه به مبارزه تبليغاتى بر ضد پيامبر بر خيزند! بعد از گفتگو به اينجا رسيدند كه بهتر از همه اين است كه بگويند" ساحر" است زيرا يكى از آثار پديده" سحر" جدايى افكندن ميان دو همسر، و پدر و فرزند است، و پيامبر با عرضه آئين اسلام چنين كارى ری انجام داده بود! اين سخن به گوش پيامبر رسيده سخت ناراحت شده و بيمار گونه، غمگين به خانه آمد و در بستر آرميد كه آيات فوق نازل شده و او را دعوت به قيام و مبارزه كرد »
📚تفسیر نمونه ج 25 ص 209
❕در پایان نکاتی در مورد علت و شیوع ویروس کرونا عرضه می کند که ما در گذشته مفصلا در مورد آن بحث کرده ایم ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/11622
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
👌پاسخ شبهه پراکنی معاند که می گوید خدا و پیامبر از پاسخ به پرسشی در مورد روح عاجز مانده اند را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1613
#توضیحی_پیرامون_طرح_چله_قرن
🤔#پرسش
❔در رابطه با چله قرن لطفا روشنگری بفرمائید بعضیها اون رو وابسته به جریان شیرازی میدونن ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌اخیرا فراخوانی در فضاهای حقیقی و مجازی تحت عنوان « چله قرن » ارائه شده و در آن از مردم خواسته شده است از شب نیمه شعبان تا شب بیست و چهارم ماه رمضان چله ای برای فرج امام مهدی علیه السلام و رفع مصائب و مشکلات ( کرونا ) و تقدیر شدن مقدرات مطلوب در شبهای قدر ، انجام شود و در چله مذکور زیارت عاشوراء و دعای « اللهم عجل لولیک الفرج » خوانده شود ، حال در این رابطه توجه به نکاتی لازم است ؛
1⃣پیامبر #گرامی فرمود ؛
« کسی که چهل روز اعمال خود را #خالصانه انجام دهد ، چشمه های حکمت و دانش را از قلبش بر زبانش می گشاید »
📚#بحار_الانوار ج67 ص249
👌امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« هيچ بنده اى چهل روز ايمانش را به خداى عزوجل خالص نگرداند يا فرمود هيچ بنده اى ذكر خدا را در چهل روز نيكو انجام ندهد جز آن كه خداى عزوجل او را نسبت به دنيا زاهد سازد و درد و داروى دنيا را به او بنمايد، پس حكمت را در دلش ثابت كند و زبانش را به آن گويا سازد »
📚كافى، ج 3، ص 27
❕خداوند میعاد خود با موسی علیه السلام را به چهل شبانه روز تمدید کرد و فرمود ؛
« ما به موسى سى شب وعده گذارديم سپس آن را با ده شب (ديگر) تكميل نموديم به اين ترتيب ميعاد پروردگارش (با او) چهل شب تمام شد » ( اعراف 143)
❕در نقل دیگری یا از امام باقر یا امام صادق علیهما السلام آمده است ؛
« حكايت ما خاندان، حكايت خاندانى است كه در ميان بنى اسراييل بودند. هر يك از آنها كه چهل شب در عبادت مى كوشيد و سپس دعا مى كرد، دعايش مستجاب مى شد... »
📚أمالي مفيد ، ص 2 ح 2، الكافي ، ج 2 ص 400
👌از این ادله استفاده می شود که خود سازی و انجام عبادات و ذکر #خداوند و دعا کردن در مدت چهل روز تاثیر بسزایی در رشد و ترقی معنوی انسان و استجابت دعا دارد .
2⃣از سوی دیگر دعا برای فرج و گشایش در امر اهل بیت علیهم السلام همواره مورد توصیه روایات بوده است .
❕در توقیع شریفی از امام زمان علیه السلام چنین آمده است که فرمود ؛
« برای تعجیل فرج زیاد دعا کنید ، زیرا فرج و #گشایش شما نیز در این امر است »
📚بحار الانوار ج52 ص92
👌در نقل های دیگری فرمودند ؛
« انتظار فَرَج، عبادت است _ برترين عبادت مؤمن، انتظار فَرَج الهى است »
📚امالی طوسی ص 405 _المحاسن ج 1 ص 453
3⃣صرف دعا برای فرج بدون عمل و تلاش و زمینه سازی برای ظهور و فرج ، مطلوب نمی باشد .
❕علی علیه السلام فرمود ؛
«دعا کننده بدون عمل و تلاش مانند تیر انداز بدون « #زه» است»
📚نهج البلاغه حکمت337
❕از آنجایی که زه #عامل حرکت و وسیله پیش راندن تیر به سوی هدف است روشن می شود که تلاش و کوشش نیز جزو #شرایط اساسی برای استجابت دعا است .
👌لذا می بینیم در روایات متعددی ، ویژگی اصلی منتظرین ظهور امام مهدی علیه السلام پایبندی به فرامین الهی و سعی و تلاش در اجرای دستورات خداوند معرفی شده است .
❕امام صادق عليه السلام فرمود ؛
«آيا به شما از چيزى خبر ندهم كه خداى عز و جل جز با آن، عملى را از بندگان نمى پذيرد؟». گفتم: چرا. فرمود ؛ «گواهى دادن به اين كه معبودى جز خداوند يكتا نيست و اين كه محمّد، بنده و فرستاده اوست و پذيرش فرمان الهى و ولايت ما و بيزارى جستن از دشمنان ما» يعنى امامان «و تسليم بودن در برابر ايشان و پارسايى و سخت كوشى و وقار و براى قائم عليه السلام انتظار كشيدن». سپس فرمود: «ما دولتى داريم كه خدا چون بخواهد، آن را مى آورد».
📚الغيبة، نعمانى ص 200 ، بحار الأنوار ، ج 52 ص 140
🔸ادامه 👇
🔸 ادامه 👇
❕این مساله به قدری مهم است که در توقیع شریفی ، امام مهدی علیه السلام ، حجابی را که بین ما و ایشان است را به خاطر اعمال ناروا و ناشایست محبینشان دانسته و فرمودند ؛
« هريك از شما بايد كارى كند كه به محبّت ما نزديك شود و از كارى كه او را به نفرت و خشم ما نزديك مى سازد، دورى كند؛ زيرا كه قضيه [ظهور] ما ناگهانى و بى خبر اتفاق مى افتد به طورى كه ديگر نه توبه اى به حالش سودمند مى افتد و نه پشيمانى از گناه از كيفر ما مى رهاندش ...اگر پيروان ما- كه خداوند، آنان را به اطاعتش موفّق بدارد- بر عهد خود، يكدل و وفادار بودند، ميمنت ديدار ما برايشان به تأخير نمى افتاد و سعادت مشاهده ما با حقيقت و معرفت و صداقت، برايشان زودتر حاصل مى شد، كه ما را از ايشان باز نداشته است، جز آنچه از ايشان به ما مى رسد و آن را ناپسند و ناشايسته ايشان مى دانيم. »
📚الاحتجاج ج 2 ص 599 ، بحار الأنوار ،ج 53 ص 176
👌بنابراین صرف دعوت افراد به چله گیری بدون ترغیب آنان به عمل و تلاش و انجام فرامین الهی موثر نیست ، بلکه اگر می خواهیم ظهور محقق شود ، و بلاهایی چون کرونا از ما دفع شود و مقدرات نیکویی در شب های قدر برایمان رقم زده شود ، باید توجه بیش تر ما به عمل و پارسایی باشد که همین عمل و پارسایی هم موجب دفع بلاها و مصائب می شود چنان که خداوند می فرماید ؛
« اگر مردمى كه در شهرها و آباديها زندگى دارند ايمان بياورند و تقوى پيشه كنند بركات آسمان و زمين را بر آنها مى گشائيم ولى (آنها حقايق را) تكذيب كردند ما هم آنان را به كيفر اعمالشان مجازات كرديم. » (اعراف 96)
❕و هم موجب تقدیر شدن مقدراتی نیکو می گردد چنان که در گذشته توضیح داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2566
👌و هم به حسب آنچه آمد ، همین تقوا و پارسایی موجب نزدیکی ظهور و برطرف شدن حجاب میان ما و امام مهدی علیه السلام می گردد .
4⃣عده ای از دوستان در مورد هدف الهی طرح « چله قرن » اظهار تردید کرده اند و می گویند دعوت به این فراخوان عموما از ناحیه افرادی اعلام می شود که با نظام و انقلاب زاویه داشته و ارائه دهنده چهره ای خشن و بی منطق از تشیع اند و چه بسا اهداف پشت پرده ای پشت این طرح آنها خوابیده باشد که برای ما روشن نیست و قصدشان نفوذ بیشتر افکار انحرافی به دامنه شیعیان و به دست آوردن پشتوانه اجتماعی باشد.
👌از آنجایی که این احتمال محتمل الوقوع است ، بهتر آن است که افراد به این طرح نپیوندند و آن را تبلیغ نکنند تا مبادا قدم در راه معصیت بگذارند ، چرا که تقویت ظالمین از بزرگترین گناهان است چنان که خداوند از زبان موسی علیه السلام می فرماید که گفت ؛
« پروردگارا ، به شكرانه نعمتى كه به من دادى من هرگز پشتيبان مجرمان نخواهم بود. » ( قصص 17)
❕در قرآن مجيد روى اين اصل اسلامى و انسانى كرارا تكيه شده است ، در آيه دوم سوره مائده مى خوانيم ؛ « بر نيكى و تقوى تعاون كنيد، و به گناه و تعدى هرگز كمك نكنيد »
❕بنابراین پیشنهاد ما آن است که اگر قرار بر چله گرفتن برای ظهور و رفع مشکلات و تقدیرات نیکو است ، بهتر آن است که چله شخصی باشد و از سعی و تلاش و پارسایی جهت موثر واقع شدن چله غفلت نشود ، و چله موسوم به « چله قرن » را هم نه تبلیغ کرده و نه به آن بپیوندید تا مبادا موجب تقویت مجرمین در اعمال ناشایست آنان گردید ، خصوصا آنکه چنان که گفتیم ، صرف دعوت به چله گیری و بی توجهی به اصلاح رفتار و کردار ، مثمر ثمر نیست ، اگر چه تعداد افرادی که به این طرح می پیوندند ، میلیونی باشند .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
👌پاسخ شبهه پراکنی های شبکه وهابی در مورد آیه « بقیه الله خیر لکم » و ارتباط آیه مذکور با امام مهدی علیه السلام را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2567
#رسیدن_کرونا_به_کعبه
🤔#پرسش
❔الله در برابر ويروس كرونا زانو زد
الله كه يك موجود موهوم بيش نيست و تاكنون هيچ كسى او را در دنياى حقيقى نديده و با او ملاقات نكرده است،
خانه اى دارد كه بعنوان بت مسلمانان مورد پرستش قرار ميگيرد.
مسلمانان مدعى هستند كه اين الله خالق جهان هستى است و قادر به انجام هر كار خارق العاده اى است.
داستانها و افسانه هاى زيادى منجمله افسانه سپاه فيل را نيز براى او ساخته اند.
اما همين الله موهوم در مقابل يك ويروس ناچيز به ستوه آمده و به الكل(كشف زكريا رازى) پناه آورده است ❗️❗️
💠#پاسخ💠
1⃣خدایی که ما به او معتقدیم ، جسم نیست تا زمان و مکانی داشته باشد و به رویت حسی و تجربی ما در آید ، چرا که قلمرو علوم طبيعى، همان موجودات محدود مادّى و طبيعى است و بس. بنابراين چگونه مى شود چيزى را كه غير محدود است، با ابزار طبيعى درك نمود؟ خدا و موجودات ماوراى طبيعت از قلمرو علوم طبيعى خارج هستند و چيزى كه از طبيعت خارج باشد، هرگز نبايد انتظار داشت كه با اسباب طبيعى درك شود. همان طور كه عاقلانه نيست به يك منجّم و ستاره شناس گفته شود كه فلان ميكروب را با وسايل و محاسبات نجومى براى ما ثابت كن، همچنين نبايد از متخصّص رشته ميكروب شناسى هم انتظار كشف قمرهاى مشترى را با وسايل ميكروب شناسى داشت، زيرا هر كدام در قلمرو علمى خود مى توانند تصرف كنند و نمى توانند نسبت به خارج از محدوده خود به نفى و اثبات بپردازند. بنابراين ما چگونه به علوم طبيعى و حسی حق مى دهيم كه در خارج از طبيعت بحث كند، با آنكه منطقه نفوذ آن، محدود به طبيعت و آثار و خواصّ آن است؟! نهايت حقى را كه مى توان براى يك علم طبيعى قائل شد اين است كه او مى تواند بگويد: من نسبت به ماوراى طبيعت، سكوت اختيار مى كنم، چون از حدود مطالعه و ابزار كارم خارج است، نه اينكه انكار كند. ، ما در گذشته مفصلا در مورد اعتقاد به خدای نادیده بحث کرده ایم که می توانید پاسخ گذشته ما را بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2568
2⃣ما خانه کعبه را پرستش نمی کنیم ، بلکه به امر خداوند در آن محل الله را پرستش می کنیم و برای خانه کعبه هیچ گونه تاثیر استقلالی قائل نیستیم .
❕شیخ صدوق از ابى حمزه ثمالى نقل می کند که گويد ؛ به امام چهارم گفتم چرا طواف هفت دور است؟ فرمود ؛
« چون خدا تبارك و تعالى به فرشته ها فرمود «من در زمين جانشين گذارم» و آنها در برابر خدا تبارك و تعالى گفتند: «آيا در آن كسى گذارى كه تباهى انگيزد و خونريزد» خدا فرمود «براستى من ميدانم آنچه را شما ندانيد» و پيش از آن آنان را از نور خود محجوب نميكرد و پس از آن 7 هزار سال آنها را از نورش محجوب ساخت، پس به آنها مهر ورزيد و توبه شان را پذيرفت و بيت المعمور را در آسمان چهارم بر ايشان ساخت تا پايگاه و امن آنها باشد و خانه كعبه را زير بيت المعمور نهاد و #پايگاه و امن نمودش و هفت دور طواف بر بنده ها واجب شد در برابر هر هزار سال يك دور »
📚علل الشرایع ج 2 ص 92_ بحار الانوار ج 55 ص 58
❕ابن ابى العوجاء نزد امام صادق عليه السّلام آمد و نشست ... و گفت ؛
« تا كِى اين خرمن را با پاها مى كوبيد و به اين سنگ، پناه مى آوريد و اين خانه افراشته از آجر و كلوخ را مى پرستيد و همچون شتران فرارى، دور اين خانه، هروله مى كنيد؟ هركس در اينباره بينديشد، مى داند كه اين كار را كسى غير فرزانه و بى انديشه بنيان نهاده است. پس بگو، كه تو، رئيس اين آيين و قلّه آنى و پدرت پايه و نظام آن است.
👌امام صادق عليه السّلام فرمود ؛
«خداوند، هركس را گمراه و كوردل سازد، حق را برايش ناخوش مى دارد و [حق] به كامش گوارا نمى آيد و شيطان، سررشته دار و همنشين او مى شود و او را به وادىِ هلاكت مى كشاند و از آن بيرونش نمى آورد. اين، خانه اى است كه خداوند به وسيله آن، بندگانش را به پرستش خود، فرا خوانده است تا در انجام آن، ميزان طاعتشان را بيازمايد. ازاين رو بندگان را به بزرگداشت و زيارت آن تشويق كرده و آن را جايگاه پيامبران و قبله گاه نمازگزاران قرار داده است. پس آن، شعبه اى از رضاى خدا و راهى به سوى آمرزش اوست كه بر راستاى كمال و كانون عظمت و جلال، استوار شده است».
📚الكافي ج 4 ص 197 _ الفقيه ج 2 ص 249
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕در نقل دیگری امام رضا علیه السلام فرمود ؛
«خداوند دوست داشت كه بندگانش نيز او را همچون فرشتگان عبادت كرده و به چنين عبادتى (طواف) مبادرت ورزند لذا در آسمان چهارم بيتى محاذى عرش بناء نمود به نام ضراح بعد در آسمان دنيا بيتى به نام بيت المعمور را محاذى ضراح قرار داد، پس از آن اين بيت يعنى كعبه را محاذى بيت المعمور قرار داده و به آدم عليه السّلام امر فرمود آن را طواف كند، آدم به طواف آن پرداخت و بدين وسيله خداوند منّان توبه اش را پذيرفت و بعد اين عمل را در فرزندان آدم تا روز قيامت سنّت قرار داد. »
📚علل الشرایع ج 2 ص 406 _ وسائل الشیعه ج 13 ص 296
3⃣این که خانه کعبه برای گندزایی از ویروس کرونا ضدعفونی می شود ، منافاتی با تقدس کعبه یا قدرت خداوند در دفاع از خانه اش ندارد چرا که اراده خداوند بر این تعلق گرفته است که در عالم همه چیز به طور طبیعی خود پیش برود و وقتی علت های مادی یک پدیده حاصل شد معلول آن نیز محقق شود .
🔷امام صادق علیه السلام فرمود:
« خدا خواسته است که همه کارها از #طریق اسباب آن جاری باشد»
📚الکافی ج1ص357
👌بر این اساس طبیعی است که ویروس کرونا از طریق اسباب عادی به خانه خدا هم برسد و ما هم از طریق عادی به مقابله با آن برخیزیم ،چنان که از پيدايش اسلام تا كنون، نزديك به صد سيل به مسجد الحرام و كعبه، آسيب رسانده است كه برخى از آنها به نامهاى خاصّى مشهور شده اند، همچون: سيل «امّ نَهشَل» در خلافت عمر و «حجاف» و «المخبل» در خلافت عبد الملك بن مروان و سيل «ابن حنظله» در روزگار مأمون.
📚فتوح البلدان ص 61
❕بناى خدا اين است كه در اين عالم همه چيز بطور طبيعى پيش برود و اگر خداوند كار خارق العاده اى هم انجام دهد بسيار #كم است و در واقع كارهاى خارق العاده از استثنائات اين عالم است كه خداوند به خاطر مصالحى به انجام انها مبادرت مى كند.
❕جریان اصحاب فیل و ابرهه از جمله همین #استثنائات بوده است چرا که در زمان ابرهه اصل موجوديت كعبه مطرح بود ، يعنى ابرهه مى خواست با ويرانى كعبه مردم را به جنوب عربستان بكشاند و آنجا بساط شرك وخانه جديد را پهن كند و تصميم گرفت خانه «كعبه» را به كلى ويران سازد وعرب را متوجه معبد جديد كند، او مستقيما به جنگ خدا امده بود و خدا هم هم چنانكه عبدالمطلب به ابرهه گفت از خانه اش #دفاع كرد ، چرا که اراده خداوند بر این تعلق گرفته بود که آن خانه شریف محور موحدان تا روز قیامت باشد و با نابودی کلی کعبه این هدف محقق نمی شد ، لذا خداوند در مورد محافظت از کعبه و جریان اصحاب فیل فرمود ؛
« آيا نديدى پروردگارت با اصحاب فيل (لشگر ابرهه كه به قصد نابودى كعبه آمده بودند) چه كرد؟! آيا نقشه آنها را در ضلالت و تباهى قرار نداد؟ و بر سر آنها پرندگانى را گروه گروه فرستاد. كه با سنگهاى كوچكى آنها را هدف قرار مىدادند. در نتيجه آنها را همچون كاه خورده شده قرار داد. » ( فیل 1 تا 5)
❕در شان #نزول این آیات از امام سجاد علیه السلام آمده است ؛
« ابو طالب همواره با شمشيرش از پيغمبر اكرم دفاع مى كرد تا آنجا كه مى فرمايد: (روزى) ابو طالب عرض كرد فرزند برادر! آيا تو مبعوث به همه مردم شده اى، يا تنها به قوم خودت؟پيغمبر ص فرمود: نه، مبعوث به جميع انسانها شدهام، از سفيد و سياه عربى و عجمى، سوگند به كسى كه جانم در دست او است كه من همه انسانهاى سفيد پوست و سياه پوست را به اين آئين دعوت مى كنم، و تمام كسانى كه بر قله كوه ها و درياها هستند به اين آئين فرا مىخوانم، و من تمام زبانهاى فارس و روم را دعوت مى كنم.
❕هنگامى كه اين سخن به گوش قريش رسيد تعجب كردند و گفتند آيا گوش به سخنان فرزند برادرت نمى دهى كه چه مى گويد؟ به خدا سوگند اگر مردم فارس و روم اين سخنان را بشنوند ما را از سرزمينمان مى ربايند! و سنگهاى خانه كعبه را قطعه قطعه جدا مى كنند در باره اين سخن آنها كه خانه كعبه را متلاشى مى كنند سوره" فيل" را نازل كرد" ( و به آنها #گوشزد نمود كه هيچكس قادر بر چنين كارى نيست .)
📚تفسیر نور الثقلین ج 5 ص 669
❕بنابراین آنجایی که اصل موجودیت کعبه مطرح باشد ، خداوند با قدرت غیبی از خانه اش دفاع کرده و مطابق شان نزول فوق دفاع می کند ، اما آسیب رسیدن به کعبه ( نه نابودی کلی آن ) توسط عوامل انسانی یا غیر انسانی بر اساس اصل کلی آزادی اسباب و مسببات در #عالم است و اراده خداوند بر این تعلق نگرفته است که در مقابل این اسباب ایستادگی کند ، مگر در مواردی که خودش لازم بداند ، لذا طبیعی است که کرونا به کعبه هم برسد و ما هم از طریق اسباب طبیعی با آن مقابله کنیم ، و نباید این مساله دلیلی بر ناتوانی خداوند یا عدم قداست کعبه تلقی شود .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
👌متنی که در فضای مجازی تحت عنوان « حدیثی عجیب که در 900 سال پیش نقل شده » و در آن از علی علیه السلام پیشگویی در مورد کرونا و منشا آن به نقل از کتابی به نام عظائم الدهور از ابوعلی دبیزی بیان شده ، صد درصد جعلی و دروغین است ، نه میان علمای ما فردی به نام ابوعلی دبیزی است و نه در روایات ما نقلی به مضمون آنچه بیان شده است ، وجود دارد ، نشر پیام مذکور ، مصداق بارز دروغ بستن بر راهنمایان الهی است که عذاب سختی در پی دارد .
❕امام باقر عليه السلام به ابو نعمان فرمود ؛
« اى ابو نعمان ، بر ما دروغى را نسبت مده، كه دين حنيف ... از تو سلب مى شود كه تو- به ناگزير- نگاه داشته و سؤال خواهى شد. »
📚الکافی ج 2 ص 338
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« کسی که بر ما دروغ ببندد ، بر رسول خدا دروغ بسته است و کسی که بر رسول خدا دروغ ببندد ، بر خدا دروغ بسته است و کسی که بر خدا دروغ ببندد ، خداوند او را عذاب خواهد کرد »
📚وسائل الشیعه ج 12 ص 248
👌و فرمود ؛
« دروغ بستن بر خدا و رسول و اوصیاء ( پیامبر ) ، از گناهان کبیره است »
📚عقاب الاعمال ص 318
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
هدایت شده از پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
🤔#پرسش
❔آیا این قضیه شرف الشمس در روز نوزدهم #فروردین واقعیت دارد ❗️چقدر مستند است ❕آیا از اهل بیت وارد شده است ❕
💠#پاسخ💠
❕شرف الشمس عبارت است از نوعی حکاکی بر روی نگین انگشتری زرد رنگ در روز #نوزدهم فروردین با این اعتقاد که این عمل موجب گشایش کارها و سبب افزایش رزق و روزی و درمان بیماری ها و در امان ماندن از شرور و ...می شود
👌معتقدین به قضیه #شرف_الشمس در روز نوزدهم فروردین می نویسند ؛
« شرف شمس در نوزده درجه حمل ( فروردین ) است و اين حروف عاليات را كه هفت و سيزده اند و به همين اسم شريف شرف شمس شهرت دارد برنگين انگشترى #نقش كنند. و در شرح و خواص آن به نظم و نثر بياناتى دارند »
📚هزار و یک نکته ص 797
❕برخی دیگر از #محققان اعتبار روز نوزدهم فروردین برای شرف الشمس را منتسب به ستاره شناسی و توهم و کهانت و ... می دانند و می نویسند ؛
« شَرَف اصطلاحی هيوى و نجومى است ، اهل احكام نجوم از حلول #كواكب در هر يك از بروج و اجزاى آن ادراك تأثيرات سعد و نحس كرده اند و از اين جهت اعتباراتى نموده اند از آن جمله شرف، هبوط.
❕مثلا هر كوكبى را در برجى و درجه در نوعى قوت و تأثير يافته اند و آن را شرف آن كوكب گفته اند و يا ضعفى و آن را هبوط آن كوكب گفته اند پس بر اساس تجربه و يا توهم و يا كهانت و غير اين گونه اعتبارات كرده اند و گفته اند شرف آفتاب هنگامى است كه در #درجه 19 حمل ( فروردین) باشد»
📚فرهنگ معارف اسلامی ج 2 ص 1054
❕بنابراین اعتبار روز نوزدهم فروردین برای اعمال شرف الشمس مستند به روایتی نیست ، بلکه برگرفته از ستاره شناسی و #نجوم و تخیل و وهم است که به هیچ عنوان اعتبار و رجحان شرعی ندارد .
🔰معتقدین به شرف الشمس ، شکلی که بر روی نگین انگشتر در روز نوزدهم فروردین #حکاکی می شود را منتسب و برگرفته از این اشعار امیر مومنان علیه السلام می دانند که فرمود ؛
« ثَلَاثُ عِصِيٍّ صُفِّفَتْ بَعْدَ خَاتَمٍ عَلَى رَأْسِهَا مِثْلُ السِّنَانِ الْمُقَوَّمِ
وَ مِيمٌ طَمِيسٌ أَبْتَرٌ ثُمَّ سُلَّمٌ إِلَى كُلِّ مَأْمُولٍ وَ لَيْسَ بِسُلَّمٍ
وَ أَرْبَعَةٌ مِثْلُ الْأَصَابِعِ صُفِّفَتْ تُشِيرُ إِلَى الْخَيْرَاتِ مِنْ غَيْرِ مِعْصَمٍ
وَ هَاءٌ شَقِيقٌ ثُمَّ وَاوٌ مُقَوَّسٌ عَلَيْهَا إِذَا يَبْدُو كَأُنْبُوبِ مِحْجَمٍ
فَيَا حَامِلَ الِاسْمِ الَّذِي لَيْسَ مِثْلَهُ تَوَقَّ مِنَ الْأَسْوَاءِ تَنْجُ وَ تَسْلَمِ
فَذَاكَ اسْمُ اللَّهِ جَلَّ جَلَالُهُ إِلَى كُلِّ مَخْلُوقٍ فَصِيحٍ وَ أَعْجَم
📚دیوان امیر المومنین ص 393
❕آنگاه ترجمه این اشعار و #شکل شرف الشمس به ظن آنان را چنین به شعر در آورده اند ؛
« اولى خاتمى همى بايد كه بود پنج گوشه آن خاتم
ليك شرط نوشتنش اين است كه نراند بر آن دوباره قلم
بنويسد عقيب آن سه الف كه صد و يازده بود برقم
بر سر هر سه چون سنان مدى بكشد آنچنان كه نبود خم
بعد از آن ميم بيد مىباشد كه بود كور و چشم او بر هم
پس بود نردبان سه پايه كه نباشد از آن زياد و نه كم
بعد از آن چار الف بود همسر چو انامل ستاده پهلوی هم
هست آنگاه ها و پس واوى كه بود كج به هيأت محجم
سيزده حرف باشد اينصورت هر يكى در صفا چو باغ ارم
چار حرف وى است از تورات چار ز انجيل عيسى مريم
پنج حرف دگر ز قرآنست اسم اعظم همين بود فافهم
اى تويى حامل چنين اسما ايمنى از همه بلا و سقم
نگزد مار و عقربت هرگز نشوى تا تويى غمين و دژم
از وبا و علل تو آزادى و ز تب و درد و جملگى الم
📚هزار و یک نکته ص 799
👌ادامه پاسخ 👇👇👇
@Rahnamye_Behesht