👌وهابی اشکال کرده است که در نزد شیعه اختلاف است که ماه رمضان چند روز است , این سخن او اشاره به اشکالی در مورد سی روزه بودن ماه رمضان در هر سال است که در برخی از روایات آمده و ما در ذیل حول این قضیه بحث داشته ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/134
شکنجه کردن کنانه بن ربیع برای گرفتن اعتراف !!!!!
🤔#پرسش :
❓ شکنجه دردمنشانه «كنانة بن ربيع» توسط پیامبر اسلام!
پیامبر اسلام به خاطر پیدا کردن محل اختفای گنج، دست به شکنجه فجیع یک یهودی میزند:
کنانة بن ربیع را پيش حضرت رسول آوردند و او صاحب كنز بنى النضير بود حضرت رسول گفت مالهايى كه در نزد توست حاضر كن او قبول نكرد پس او را به زبير داد كه وى را عذاب كن تا اقرار كند يک یهودي گفت كه من او را در فلان خرابه ديدم كه آمد و شد ميكرد رسول فرمود تا آن خرابه را شكافتند و مال بسيار بيرون آوردند و زرهاى ديگر را از او طلبيدند اقرار نكرد پس او را شكنجه كردند مقر نيامد آن گه او را به محمد مسلمه دادند تا او را به عوض برادر و عم خود كه در قلعه كشته بود قصاص كرد
منبع: تفسير منهج الصادقين/ تألیف ملا فتح الله كاشانى/ جلد۸ صفحه۳۸۰ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌کنانه بن ربیع از بزرگان یهودیان خیبر بود که به جرم ترور برخی از افسران اسلام , اعدام شد .
❗️یکی از جنگ هایی که میان پیامبر گرامی و یهودیان اتفاق افتاد ، جنگ خیبر بود .
❕جرم بزرگی که یهودیان خیبر داشتند این بود که تمام قبائل عرب را برای کوبیدن حکومت اسلامی تشویق می کردند و سپاه شرک با کمک مالی یهودیان خیبر ، در یک روز از تمام نقاط مختلف عربستان حرکت کرده و خود را به مدینه رساندند و جنگ احزاب را صورت دادند .
👌ناجوانمردی یهودیان خیبر پیامبر گرامی را بر آن داشت که این کانون خطر را بر چیند و همه را خلع سلاح کند ، زیرا بیم آن می رفت که این ملت لجوج و ماجراجو بار دیگر با صرف هزینه های سنگین ، بت پرستان عرب را بر ضد مسلمین بر انگیزند و صحنه نبرد احزاب بار دیگر تکرار شود .
📚فروغ ابدیت ص722
👌از موقعى كه يهوديان «بنى النضير» از مدينه رانده شدند و در خيبر سكنا گزيدند، صندوق تعاونى مشتركى براى امور همگانى و هزينههاى جنگى و پرداخت خونبهاى كسانى كه به دست افراد قبيله «بنى النضير» كشته مىشدند تشكيل داده بودند. گزارشهاى رسيده به پيامبر حاكى بود كه اين اموال در اختيار «كنانه» شوهر «صفيه» است. پيامبر «كنانه» را احضار كرد و خواستار تعيين جايگاه اين صندوق گرديد. او اصل مطلب را انكار كرد و گفت. هرگز از چنين امرى آگاهى ندارم. دستور توقيف «كنانه» صادر و قرار شد، در اين باره اطلاعات بيشترى به دست آورند. تحقيقات مأموران براى پيدا كردن جاى اين اموال آغاز شد. سرانجام يك نفر گفت: من فكر مىكنم كه جاى اين گنج فلان نقطه خاص (خرابه) باشد، زيرا من در ايام جنگ و پس از آن، شاهد رفت و آمد زياد «كنانه» به اين محل بودم. پيامبر بار ديگر كنانه را خواست و گفت: مىگويند: جاى صندوق در فلان جا است، اگر در آنجا گنج به دست آيد، شما كشته خواهى شد. او باز خود را به بىاطلاعى زد. به دستور پيامبر حفارى در آن آغاز گرديد و گنج «بنى النضير» به دست سربازان اسلام افتاد. اكنون بايد «كنانه» به سزاى اعمال خود برسد، او علاوه بر جرم كتمان چنين امرى، يكى از افسران اسلام را ناجوانمردانه ترور كرده بود، يعنى سنگ بزرگى را غافلگيرانه بر سر «محمود بن مسلمه» افكنده و او را كشته بود. پيامبر براى اخذ انتقام و ادب كردن ساير يهوديان - كه بار ديگر با حكومت اسلامى از در حيله و تزوير و دروغ وارد نشوند - او را به دست برادر مقتول داد و برادر مقتول او را به انتقام برادر خويش گشت. «كنانه» آخرين فردى بود كه به جرم ترور يك سردار بزرگ به قتل رسيد.
📚فروغ ابدیت، صفحه: ۷۴۳
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❗️آنچه در مورد کنانه بن ربیع و اعدام او در کتابهای تاریخی برای ما قابل قبول است , در همین اندازه که بیان شد مورد قبول است , بنابراین ادعای شکنجه کنانه برای اقرار کردن به جای گنج , برای ما قابل قبول نیست , زیرا مستند اصلی این سخن , روایات جعلی اهلسنت است و اگر برخی علمای شیعه هم این نقل را بیان کرده اند به نقل از علمای اهلسنت بوده است :
" فأمر رسول اللّه «صلى اللّه عليه و آله» الزبير بن العوام، فقال: «عذبه حتى تستأصل ما عنده». فكان الزبير يقدح بزنده في صدره، حتى أشرف على نفسه، ثم دفعه رسول اللّه «صلى اللّه عليه و آله» إلى محمد بن مسلمة، فضرب عنقه بأخيه محمود بن مسلمة "
📚سبل الهدى و الرشاد ج 5 ص 132 و السيرة الحلبية ج 3 ص 42 و 43 عن تاريخ الأمم و الملوك ج 2 ص 302 و عن البداية و النهاية ج 4 ص 244 و عن السيرة النبوية لابن هشام ج 3 ص 800 و السيرة النبوية لابن كثير ج 3 ص 374.
👌مرحوم سید جعفر عاملی , مورخ تحلیلگر معاصر هم به این نقل با دیده شک و تردید نگاه می کند و می گوید که این نقل زعم و وهم اهلسنت است : " يزعمون: أن النبي «صلى اللّه عليه و آله» قد أمر الزبير بتعذيب كنانة "
📚الصحيح من سيرة النبى الأعظم (ط-جديد)، ج18، ص: 52
👌شیعه معتقد است که تهدید و شکنجه متهم برای اقرار و اعتراف جایز نیست , لذا برخی می نویسند :
" تهديد و كتك زدن متّهم يا تنگ گرفتن بر او هنگام بازجويى جايز نيست. اگر شخص در بازجويى مجبور به اقرار شود، اقرار او از نظر شرع اعتبار ندارد بنابراين اگر بر اثر تهديد، به چيزى اقرار كند كه موجب حد مىشود، مانند زنا يا سرقت، حد بر او جارى نمىشود. "
📚فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بيت عليهم السلام، ج2، ص: 44
❗️امام صادق علیه السلام از پدرش روایت میکند که امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود:
" کسی که هنگام لخت کردن یا زندان کردن او یا از سر ترس و یا تهدید اقرار کند، حد بر او جاری نمی شود "
" مَنْ أَقَرَّ عِنْدَ تَجْرِيدٍ أَوْ حَبْسٍ أَوْ تَخْوِيفٍ أَوْ تَهْدِيدٍ فَلَا حَدَّ عَلَيْهِ. "
📚قرب الاسناد ص ٥٤ _ الکافی ج ٧ ص ٢٦١
👌امام صادق علیه السلام هم می فرمود که دست سارقی که از روی اجبار و شکنجه اعتراف کرده است , قطع نمی شود : "لَمْ تُقْطَعْ يَدُهُ لِأَنَّهُ اعْتَرَفَ عَلَى الْعَذَابِ. "
📚الکافی ج ٧ ص ٢٢٤ _ وسائل الشیعه ج ٢٨ ص ٢٦١
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
پاسخ به جوابیه معاند مفلوک در مورد شکنجه کردن متهم !!!
👌یکی از معاندین مفلوک فضای مجازی مدعی شده بود که پیامبر گرامی اسلام ص دستور به شکنجه یکی از یهودیان برای گرفتن اعتراف داده است , ما به این ادعای او پاسخ دادیم و ثابت کردیم که طبق فقه و روایات شیعی , شکنجه متهم برای گرفتن اعتراف جایز نیست و روایتی که معاند به آن استناد کرده است , از نقلهای جعلی اهلسنت است و قابل استناد نمی باشد , در ذیل بخوانید :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4935
👌حال معاند مفلوک که با پاسخ ما بی آبرو شد , در مقام دفاع بر آمده است و مدعی شده است که در منابع دسته اول فقهی شیعه هم بحث شکنجه متهم آمده است , او با این جوابیه بیشتر خود را بی آبرو کرد .
❗️انسان تصور می کند که وقتی معاند قصد دارد که از منابع دسته اول فقهی دلیل بیاورد , یعنی می خواهد از کتابهای کلینی ها و صدوق ها و طوسی ها و .... دلیل بیاورد , اما در کمال تعجب رفته است از کتاب ترجمه شده ای از آقای منتظری دلیل آورده است 😃!!!
👌رسوایی دیگر معاند مفلوک آن است که آقای منتظری در مقام نقل بیان کلام ابن قدامه عالم اهلسنت بوده است و مطلب مذکور را به نقل از کتاب مغنی ابن قدامه بیان می دارد , اما این مفلوک دروغگو مدعی می شود که این سخن خود آقای منتظری و منبع دسته ای فقهی شیعیان است !!!
😄به راستی باید به مکتب الحادی که چنین بیسوادان و دروغگویانی پرچم دار آن هستند تاسف خورد !!!!
👌آقای منتظری در کتابش چنین می آورد :
" ما پيش از اين از كتاب خلاف شيخ طوسى و مجمع البيان اقوال فقهاى سنت را از نظر گذاراندهايم، اكنون براى تمام كردن فايده، كلام ابن قدامة حنبلى و نيز كلام ماوردى را بيان مىكنيم:
❕ابن قدامة در مغنى گويد: ..... اصحاب راى (مراد ابو حنيفه و پيروان وى) گويند: امام اگر بخواهد گردن آنان را مىزند، و اگر بخواهد آنان را به بردگى مىگيرد نه غير آن، و منّت گذاردن و فديه دادن جايز نمىباشد چون خداوند متعال مىفرمايد: «مشركين را هركجا يافتيد بكشيد» و اين آيه بعد از اين آيه بود كه مىفرمايد: «اسيران را منّت گذارده بىفديه يا با فديه آزاد نماييد.» و عمر بن عبد العزيز و عياض بن عقبه اسيران را مىكشتند.و دليل ما بر جواز منّت گذاردن و فديه گرفتن اين گفتۀ خداوند متعال است: «اسيران را منّت گذارده بىفديه يا با فديه آزاد نماييد.» و ديگر اينكه پيامبر (ص) بر ثمامة بن اثال و ابى عزه شاعر و ابى العاص بن ربيع منّت گذارد و آزادشان كرد و دربارۀ اسراى جنگ بدر فرمود: «اگر مطعم بن عدى زنده بود و از من مىخواست كه اين بوگنديها را آزاد كنم بخاطر او آنان را آزاد مىكردم.» و اينكه تعدادى از اسراى بدر را كه هفتاد و سه مرد بودند آزاد فرمود و در مقابل هر كدام چهارصد (درهم) فديه گرفت، و روز جنگ بدر يك اسير مشرك را داد و در مقابل دو نفر فديه گرفت و صاحب عضباء [عضباء نام شتر پيامبر (ص) بود] را نيز در مقابل دو مرد آزاد نمود.و اما دليل بر كشتن اين است كه پيامبر (ص) مردان بنى قريظه را كه بين ششصد تا هفتصد نفر بودند كشت، و روز جنگ بدر هم نضر بن حارث و عقبة بن ابى معيط را با شكنجه كشت و ابا عزة را در روز جنگ احد به قتل رساند.اينها قصههايى است شايع و مشهور كه پيامبر (ص) چندين مرتبه اين كارها را انجام داده و همين خود دليل بر جايز بودن اين امور است و چون اجراى هر يك از اين شيوهها نسبت به بعضى از اسراء بيشتر به صلاح مىباشد ...»
📚مغنى ج 10 ص 400
👌آقای منتظری پس از آنکه این کلام ابن قدامه را نقل می کند می گوید :
" و در احكام السلطانيه ماوردى آمده است: ....."
📚 مبانى فقهى حكومت اسلامى، ج6، ص: 456 _ 458
👌دیدیم که معاند مفلوک چگونه به دروغ جملات فوق را کلام خود آقای منتظری معرفی می کند در حالی که جملات فوق کلام ابن قدامه است که آقای منتظری نقل کرده است !!!!
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
❗️ما معتقدیم که نه تنها شکنجه کردن برای اعتراف جایز نیست , بلکه با شکنجه کسی را کشتن یا به تعبیر دیگر " مثله کردن " هم جایز نیست و پیامبر اسلام ص این را اجازه نمی دادند , و نقلهای جعلی اهلسنت در این رابطه نمی تواند مستند باشد , در ذیل بیشتر توضیح داده ایم :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2656
👌نکته پایانی آنکه معاند مدعی شده است که یکی از روایاتی که ما در ممنوعیت شکنجه متهم به آن استناد کردیم , به گفته علامه مجلسی ضعیف است .
❗️معاند در حالی این ادعا را مطرح کرده است که نتوانسته است سایر روایات را رد کند , زیرا روایات در این زمینه متعدد است و قابل رد نیست , در کتاب وسائل الشیعه ج 28 ص 261 باب 7 مفصلا این روایات بیان شده است .
👌و اگر کلام علامه مجلسی برای شما حجت و معتبر است , بدان که علامه مجلسی معتقد بوده است که روایات کافی شریف همه معتبر و موثوق الصدور است , حتی آن روایاتی که سندشان ضعیف است , زیرا قرینه بر صحت دارند , بنابراین با استناد به کلام علامه مجلسی نمی توانی اعتبار روایتی که ما از کافی شریف به آن استناد کردیم را رد کنی :
"« أنّ وجود الخبر في أمثال تلك الأصول المعتبرة ممّا يورث جواز العمل به، لكن لا بدّ من الرجوع إلى الأسانيد لترجيح بعضها على بعض عند التعارض، فانّ كون جميعها معتبرا لا ينافي كون بعضها أقوى، و أمّا جزم بعض المجازفين بكون جميع الكافي معروضا على القائم عليه السّلام لكونه في بلدة السفراء فلا يخفى ما فيه على ذى لبّ، نعم عدم إنكار القائم و آبائه صلوات اللّه عليه و عليهم، عليه و على أمثاله في تأليفاتهم و رواياتهم ممّا يورث الظنّ المتاخم للعلم بكونهم عليهم السّلام راضين بفعلهم و مجوزّين للعمل بأخبارهم »
📚مراه العقول ج 1 ص 22
❗️در ذیل در مورد اعتبار روایات شیعه و روایات موثوق الصدور توضیح داده ایم که طبق دیدگاه بزرگان شیعه , گاه حتی یک روایت سند ضعیفی هم داشته باشد , اما قرائنی حاکم است که روایت مذکور از معصوم ع صادر شده است و ضعف سندی به تنهایی دلیل بر رد روایت نیست :
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4753
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
26.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺کلیپ تصویری :
❓این که برخی می گویند که روزه اگر بگیریم ، ترس آن را داریم کرونا بگیریم ، چقدر واقعیت علمی دارد ❗️تکلیف روزه گرفتن با ترس از کرونا گرفتن چیست !!!!!
👌پاسخ را در کلیپ بالا ببینید .
❕تهیه شده در مجموعه پرسمان اعتقادی _ شیعه پاسخ
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
44.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣کلیپ ویژه :
🎥آموزهای مولوی عبد الحمید امام جمعه زاهدان علت هجوم به حرم رضوی !!!!
❗️در کلیپ فوق حادثه تروریستی حرم رضوی ریشه یابی شده است و به شبهاتی که موثر در وقوع این حادثه بوده , پاسخ گفته شده است .
👌تهیه شده در مجموعه پرسمان اعتقادی _ شیعه پاسخ
#مولوی_عبدالحمید
#شهید_اصلانی
#شهید_دارایی
#تکفیر
#شرک
#توسل
#علم_غیب
#عبداللطیف_مرادی
#نشر_حد_اکثری
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
📣سلام دوستان گرامی .
👌بنابر ضرورتی که احساس کردیم بر آن شدیم که به صورت تصویری و تهیه کلیپ هم به شبهات پاسخهای علمی و متقن دهیم و نفس معاندین را در فضاهایی چون اینستاگرام و آپارات و یوتیوب هم به شماره بیندازیم و آنان را خلع سلاح کنیم .
◾️برای موفقیت در این امر نیازمندی یاری و پشتیبانی شما عزیزان را داریم .
👌شما عزیزان در کانالهای ما در سه فضای مذکور , خصوصا اینستاگرام عضو شوید و صفحات ما را به دیگران هم معرفی فرمایید تا با عضو گیری بیشتر بتوانیم پر قدرت تر به مسیرمان ادامه دهیم .
❗️متاسفانه کلیپ آخر ما در مورد حادثه تروریستی حرم رضوی از آنجایی که رسوا کننده تسنن آمریکایی بوده است , ایسنتاگرام محدودیتهایی در مشاهده آن برای کاربران ایجاد کرده است لطفا با عضویت و معرفی پیج به دیگران ما را در نشر بیشتر کلیپ یاری فرمایید .
صفحه ما در ایستاگرام :
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
صفحه ما در آپارات :
https://www.aparat.com/v/m78sc
صفحه ما در یوتیوب :
https://youtu.be/pPZNmoZmsPs
دیدگاه اهلبیت علیهم السلام در مورد عایشه !!!
🤔#پرسش :
❓به خاطر اتفاقی که در شبکه خبر افتاد عده ای از وحدتیون افراطی روی به تکریم عایشه آوردن !!!
و میگن که در جایی نداریم که امیرالمومنین عایشه را حقیرش کرده باشند لطفا جوابی محکم و کوبنده بدید !!!!
💠#پاسخ💠
👌عایشه سردمدار جنگ جمل بود , همان جنگى كه بنا به نقلهای علمای اهلسنت , هفده هزار قربانى از مسلمانان گرفت :
📚تاريخ اليعقوبي: ج ٢ ص ١٨٣ ؛ تاريخ الإسلام للذهبي: ج ٣ ص ٤٨٤
👌پیامبر گرامی اسلام عایشه را امر کرده بود که حق ندارد از منزلش خارج شود و با علی ع به نبرد برخیزد , چنان که در ذیل گفته ایم :
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/4857
❗️اما عایشه این دستور پیامبر ص را پشت گوش انداخت و مصداق این آیه شریفه شد که فرمود :
" مَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ يَتَعَدَّ حُدُودَهُ يُدْخِلْهُ ناراً خالِداً فِيها وَ لَهُ عَذابٌ مُهِينٌ " آن كس كه نافرمانى خدا و پيامبرش كند و از مرزهاى او تجاوز نمايد او را در آتشى وارد مىكند كه جاودانه در آن خواهد ماند و براى او مجازات توهين- آميزى است. " ( نساء ١٤ )
❗️در ذیل بیان کرده ایم که از دیدگاه اهلبیت و علی علیهم السلام , محارب با یکی از ائمه ع هیچ گونه کرامت و جایگاهی در نزد خداوند ندارند بلکه پست ترین جایگاهها در انتظار چنین افرادی است :
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/12917
👌دشمنی عایشه تنها با علی ع نبوده است , بلکه او با حضرت زهرا س و حسنین ع نیز عداوت و دشمنی داشت و از فوت فاطمه صدیقه سلام الله علیها اظهار خوشحالی و سرور می کرد , در ذیل بر اساس منابع اهلسنت این موضوع را بررسی کرده ایم :
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/13183
👌امیر مومنان هم در مواضع متعددی از عایشه با شدیدترین تعابیر یاد کرده اند که در آدرس ذیل می توانید این موضوع را بیابید :
💠بحار الانوار ج ٣٢ ص ٥ باب ١
❗️ادامه 👇
💠ادامه 👇
❗️به عنوان نمونه :
👌امیر مومنان ع در نهج البلاغه در مورد عایشه فرمود :
" . امّا فلان زن (اشاره به عايشه است) افكار زنانه دامنش را گرفت و كينههايى را كه در سينه خود پنهان مىداشت، همچون كوره آهنگران به جوشش در آمد (و آشكار شد) و اگر او را دعوت مىكردند كه مانند همين كار را كه در مورد من انجام داد درباره ديگرى انجام دهد، هرگز اقدام نمىكرد (و به خون خواهى عثمان بر نمىخاست اين يك بهانه بود) "
" أمّا فلانة فأدركها رأي النّساء، و ضغن غلا في صدرها كمرجل القين، و لو دعيت لتنال من غيري ما أتت إلىّ، لم تفعل ... "
📚نهج البلاغه خطبه ١٥٦
👌در شرح آیت الله مکارم شیرازی بر این عبارت چنین آمده است :
" بى شك، منظور از «فلانة» در عبارت ياد شده، عايشه است و با توجه به اين كه اين خطبه پس از جنگ جمل ايراد شده هدف امام عليه السّلام اين بوده كه به بعضى شبهات پاسخ دهد؛ از جمله اين كه اگر اين جنگ، نامشروع بود چرا عايشه كه يكى از رهبرانش بود، در آن شركت كرد؟
❗️امام عليه السّلام در پاسخ به اين سؤال به دو انگيزه عايشه براى همكارى با طلحه و زبير اشاره مىكند:
👌 نخست، داشتن افكار سست زنانه كه طلحه و زبير به آسانى توانستند فكر او را بدزدند و او را با خود همراه سازند و لذا در تواريخ مىخوانيم كه عايشه مدتى بعد، از كار خود پشيمان شد و اظهار توبه مىكرد.
❗️ديگر اين كه او كينههايى از من (امام على بن ابى طالب عليه السّلام) در سينه داشت كه بسيار پر جوش و خروش بود تا آن جا كه به او اجازه نمىداد درست در عواقب اين كار بينديشد و بداند با كه مبارزه مىكند و براى چه مبارزه مىكند و سرانجام اين مبارزه چه خواهد شد؟ "
📚پيام امام امير المومنين عليه السلام، ج6، ص: 133
❗️یا باز نقل می کنند که در هنگامه جنگ جمل , امیر مومنان به عایشه نامه نوشت و چنین فرمود :
" اما بعد: تو با تخطی و عصیان از امر خداوند عزوجل و رسولش محمد برای طلب چیزی که برای تو واجب نیست خروج کردی و پنداشتی که در میان مسلمانان به اصلاح میپردازی. بگو زنان را چه به فرماندهی نظامیان و اصلاح میان مردم؟! تو آن گونه که پنداشتی طالب خون عثمان شده ای حال آنکه عثمان از بنی امیه بود و تو از بنی تمیم بن مُرّه. قسم به جانم، آنچه که تو را در معرض بلاء قرار داد و تو را وادار به تعصب کرد گناهی بالاتر از گناه قاتلان عثمان است. به خشم نیامدی مگر آن که تو را به خشم واداشتند و به هیجان نیامدی مگر آن که تو را به هیجان آوردند. پس ای عایشه! از خدا بترس و به خانه ات بازگرد و خودت را مستور کن " فَإِنَّكِ خَرَجْتِ مِنْ بَيْتِكِ عَاصِيَةً لِلَّهِ تَعَالَى وَ لِرَسُولِهِ مُحَمَّدٍ ص تَطْلُبِينَ أَمْراً كَانَ عَنْكِ مَوْضُوعاً ثُمَّ تَزْعُمِينَ أَنَّكِ تُرِيدِينَ الْإِصْلَاحَ بَيْنَ الْمُسْلِمِينَ فَخَبِّرِينِي مَا لِلنِّسَاءِ وَ قَوَدَ الْعَسَاكِرِ وَ الْإِصْلَاحَ بَيْنَ النَّاس.... "
📚مناقب آل ابی طالب ج ٣ ص ١٥٢ _ الفتوح ج ٢ ص ٤٦٥
👌عایشه به اندازه نسبت به امیر مومنان ع بغض و کینه داشت که پیامبر ص را در مورد علی ع مورد اذیت و آزار قرار میداد و پیامبر می فرمود :
"ای عایشه مرا در مورد علی آزار مده؛ به درستی که او برادر من در دنیا و در آخرت است و او امیر مؤمنان است، حق تعالی او را در روز قیامت بر صراط خواهد نشانید. پس دوستان خود را داخل بهشت و دشمنان خود را داخل جهنم خواهد کرد " " یَا عَائِشَةُ لَا تُؤْذِینِی فِی عَلِیٍّ فَإِنَّهُ أَخِی فِی الدُّنْیَا وَ أَخِی فِی الْآخِرَةِ .... "
📚امالی طوسی ص ٢٩٠
👌دیگر ائمه علیهم السلام هم دید مثبتی در مورد عایشه نداشتند , امام صادق علیه السلام فرمود:
" سه نفر بودند که بر رسول خدا دروغ بسیار میبستند؛ ابو هریره و انس بن مالک و یک زن. " " ثَلَاثَةٌ کَانُوا یَکْذِبُونَ عَلَی رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله أَبُو هُرَیْرَةَ وَ أَنَسُ بْنُ مَالِکٍ وَ امْرَأَةٌ "
📚خصال ج ١ ص ١٩٠
👌روشن است که مقصود از یک زن در روایت مذکور , عایشه است , چنان که علامه مجلسی , به این نکته تصریح می کند : " بيان يعني عائشة. "
📚بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج2، ص: 217
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
👌یا در روایت دیگری امام باقر علیه السلام فرمود :
"چون قائم آل محمد علیه السلام قیام کند حمیراء ( عایشه ) را زنده گرداند تا آنکه او را حد بزند و تا آنکه انتقام حضرت فاطمه علیها السلام را از او بگیرد. راوی گفت: فدای شما شوم به چه سبب او را حد میزند؟ فرمود: برای افترائی که بر ام ابراهیم بست. راوی پرسید: چرا رسول خدا او را حد نزد و حق تعالی حد او را تأخیر فرمود که قائم آل محمد علیه السلام این حد را جاری گرداند؟ حضرت فرمود: برای آنکه حق تعالی محمد را برای رحمت فرستاده است و قائم علیه السلام را برای انتقام و عذاب خواهد فرستاد "
" أَمَا لَوْ قَامَ قَائِمُنَا لَقَدْ رُدَّتْ إِلَیْهِ الْحُمَیْرَاءُ حَتَّی یَجْلِدَهَا الْحَدَّ وَ حَتَّی یَنْتَقِمَ لِابْنَةِ مُحَمَّدٍ فَاطِمَةَ علیها السلام مِنْهَا قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاکَ وَ لِمَ یَجْلِدُهَا الْحَدَّ قَالَ لِفِرْیَتِهَا عَلَی أُمِّ إِبْرَاهِیمَ قُلْتُ فَکَیْفَ أَخَّرَهُ اللَّهُ لِلْقَائِمِ علیه السلام فَقَالَ لَهُ لِأَنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی بَعَثَ مُحَمَّداً صلی الله علیه و آله رَحْمَةً وَ بَعَثَ الْقَائِمَ علیه السلام نَقِمَةً "
📚علل الشرایع ج ٢ ص ٥٨٠ _ دلائل الامامه ص ٤٨٥
❗️در نقل دیگری دو تن از راویان می گویند :
" ما از امام جعفر صادق علیه السلام شنیدیم که ایشان در پایان هر نماز واجب، چهار نفر از مردان و چهار نفر از زنان را لعن میفرستاد: فلان، فلان، فلان، معاویة، و نام آنان را میبرد و از زنان فلانی، فلانی، هند وام الحکم خواهر معاویة. " " قَالا سَمِعْنَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع وَ هُوَ يَلْعَنُ فِي دُبُرِ كُلِّ مَكْتُوبَةٍ أَرْبَعَةً مِنَ الرِّجَالِ وَ أَرْبَعاً مِنَ النِّسَاءِ فُلَانٌ وَ فُلَانٌ وَ فُلَانٌ وَ مُعَاوِيَةُ وَ يُسَمِّيهِمْ وَ فُلَانَةُ وَ فُلَانَةُ وَ هِنْدٌ وَ أُمُّ الْحَكَمِ أُخْتُ مُعَاوِيَةَ. "
📚الکافی ج ٣ ص ٣٤٣
👌علامه مجلسی تصریح می کند که مقصود از فلانه و فلانه , عایشه و حفصه است و سه تن نخستین هم معلوم است که چه کسانی اند : " الكنايات الأول عبارة عن الثلاثة بترتيبهم و الكنائتان الأخيرتان عن عائشة و حفصة. "
📚مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول، ج15، ص: 175
👌عایشه پیامبر را مورد اذیت و آزار قرار داد و خداوند آیاتی از سوره تحریم را در مذمت عایشه و حفصه نازل کرد و فرمود :
" اگر از كار خود توبه كنيد (به نفع شما است) زيرا دلهايتان از حق منحرف گشته و اگر بر ضد او دست به دست هم دهيد (كارى از پيش نخواهيد برد) زيرا خداوند ياور او است، و همچنين جبرئيل و مؤمنان صالح، و فرشتگان بعد از آنها پشتيبان او هستند. اميد است اگر او شما را طلاق دهد پروردگارش بجاى شما همسرانى بهتر براى او قرار دهد، همسرانى مسلمان، مؤمن، متواضع، توبهكار، عابد، هجرت كننده زنانى ثيبه و باكره. " ( احزاب ٤ و ٥ )
👌 بخاری نقل می کند که ابن عباس گفت :
" يك سال بود كه مىخواستم از عمر خطاب راجع به آيهاى سؤال كنم، اما از هيبت ( و ترس ) او نتوانستم آن را بپرسم، تا اينكه وقتى به قصد حج از مدينه خارج شد، من نيز با او بودم، هنگام مراجعت در ميان راه از وى پرسيدم: آن دو زنى كه جزء زنان پيغمبر بودند و خداوند مىفرمايد بر ضدّ حضرت همدستى كردند، چه كسانى بودند؟ عمر گفت: آنان حفصه و عايشه بودند . به او گفتم به خدا سوگند یکسال است که می خواستم این سوال را از تو بپرسم اما ترس از تو اجازه نمی داد "
"مَكَثْتُ سَنَةً أُرِيدُ أَنْ أَسْأَلَ عُمَرَ بْنَ الْخَطَّابِ عَنْ آيَةٍ فَمَا أَسْتَطِيعُ أَنْ أَسْأَلَهُ هَيْبَةً لَهُ، حَتَّى خَرَجَ حَاجًّا فَخَرَجْتُ مَعَهُ فَلَمَّا رَجَعتُ وَ كُنَّا بِبَعْضِ الطَّرِيقِ عَدَلَ إِلَى الْأَرَاكِ لِحَاجَةٍ لَهُ قَالَ: فَوَقَفْتُ لَهُ حَتَّى فَرَغَ ثُمَّ سِرْتُ مَعَهُ فَقُلْتُ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ: مَنْ اللَّتَانِ تَظَاهَرَتَا عَلَى النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ مِنْ أَزْوَاجِهِ؟ فَقَالَ: تِلْكَ حَفْصَةُ وَ عَائِشَةُ. قَالَ فَقُلْتُ: وَ اللَّهِ إِنْ كُنْتُ لا أريد أَنْ أَسْأَلَك َ عَنْ هَذَا مُنْذُ سَنَةٍ فَمَا أَسْتَطِيعُ هَيْبَةً لَكَ "
📚صحیح بخاری ج ٤ ص ١٣٨٧ دار ابن کثیر
👌در پایان امر نیز علی علیه السلام به حسب تفویض پیامبر اسلام , مقام ام المومنینی را از عایشه گرفت و ارتباط او را با پیامبر گرامی ص برید و طلاق او را از پیامبر صادر کرد , تا هیچ پیوندی و تکریمی با پیامبر اسلام نداشته باشد , چنان که در ذیل گفته ایم :
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/11835
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
❕فرا رسیدن سالروز وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها را تسلیت می گوییم ؛
⚫️برخی از پرسش و پاسخ های مطرح شده پیرامون حضرت خدیجه سلام الله علیها ؛
1⃣اهل سنت می گویند برترین زنان پیامبر عایشه بوده است نه خدیجه س ، چگونه پاسخ دهیم ❕❕
▪️https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/911
2⃣آیا در کتب اهل سنت آمده است که عایشه بارها به حضرت خدیجه س حسادت می کرد ❕❕
▪️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/911
3⃣آیا حضرت خدیجه س قبل از همسری با پیامبر ازدواج کرده بودند ❕❕
▪️https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1423
4⃣برخی می گویند پیامبر به خاطر پول و ثروت حضرت خدیجه با ایشان ازدواج کردند❗️آیا راست است ❕انگیزه ازدواج خدیجه س با پیامبر چه بود ❕❕
▪️ https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3478
5⃣شبهه ای مطرح شده است که حضرت خدیجه در چهل سالگی با پیامبر ازدواج کرد و حدود 60 سالگی حضرت فاطمه را به دنیا آورده است در حالی که زن در آن سن یائسه است و نمی تواند فرزند آورد ❗
▪️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1934
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir
سلام کردن به زنان !!!!
🤔#پرسش :
❓در زن ستیزی علی بن ابیطالب همین بس که حتی از سلام کردن به زنان نهی میکند!
متن حدیث: امام صادق از پدر بزرگوارش از على روايت كند كه فرمود: به زن سلام نكن.
منبع: مشکاة الأنوار؛ تألیف شیخ طبرسی، جلد۱، صفحه۴۲۵
💠#پاسخ💠
👌روایاتی که از سلام کردن بر زنان نهی می کند , ناظر است به زنان جوان تا مبادا افراد و مردان جوان از طریق سلام کردن به زنان جوان , راه ارتباطی با آنان پیدا کنند و فتنه و فسادی ایجاد شود و به گناه بیفتند . بنابراین حکم مذکور برای مصون بودن خود انسان از گناه و معصیت است و ارتباطی با مقام و شخصیت زن ندارد .
❗️شاهد این سخن روایت دیگری است که تنها از سلام کردن به زنان جوان نهی می کند و تصریح دارد که امیر مومنان ع بر زنان سلام می کرد , به جز زنان جوان .
👌امام جعفر صادق علیه السلام فرمود:
"رسول خدا بر زنان سلام میکرد و جواب وی را میدادند، امیرمؤمنان علیه السلام هم بر زنان سلام میکرد اما دوست نداشت که بر زنان جوان سلام کند، چرا که میگفت: میترسم صدای آنها بر من خوش آید و و بر من ضرری وارد شود که از مقدار پاداشی که [از سلام کردن] میطلبم بیشتر باشد " "عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: کَانَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله یُسَلِّمُ عَلَی النِّسَاءِ وَ یَرْدُدْنَ عَلَیْهِ السَّلَامَ وَ کَانَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام یُسَلِّمُ عَلَی النِّسَاءِ وَ کَانَ یَکْرَهُ أَنْ یُسَلِّمَ عَلَی الشَّابَّةِ مِنْهُنَّ وَ یَقُولُ أَتَخَوَّفُ أَنْ تُعْجِبَنِی صَوْتَهَا فَیَدْخُلَ عَلَیَّ أَکْثَرَ مِمَّا أَطْلُبُ مِنَ الْأَجْرِ "
📚الکافی ج ٢ ص ٦٤٨
👌مرحوم طبرسی هم در همان کتاب مشکاه الانوار این روایت را نیز نقل کرده است :
📚مشکاه الانوار ص ١٩٧
❗️علامه مجلسی می نویسد :
"لعله علیه السلام إنما فعل ذلک و قال ما قال تعلیما للأمة. "چه بسا علی علیه السلام , این کار و سخنان را برای آموزش دادن به امت انجام داده باشد. "
📚بحار الانوار ج ٤٠ ص ٣٣٥
👌مرحوم صدوق نیز متذکر همین نکته می شود :
"إِنَّمَا قَالَ ذَلِكَ لِغَيْرِهِ وَ إِنْ عَبَّرَ عَنْ نَفْسِه "
📚من لا یحضره الفقیه ج ٣ ص ٤٦٩
👌استاد بزرگوار , آیت الله مکارم شیرازی می گوید :
" محدثين بزرگ از جمله مرحوم صدوق فرمودهاند كه منظور اين است كه على عليه السلام به ديگران درس بدهد چون مقام او بالاتر از اين حرفهاست و او مقام عصمت داشت و در اين حديث مىخواهد به ديگران ياد بدهد كه اگر جوان هستى و زن نيز جوان است به او سلام نكن شايد كه خوف فتنه باشد. "
📚كتاب النكاح، ج1، ص: 76
@Rahnamye_Behesht
ipasookh.ir
👌معاند مفلوک مطالب کانالهای وهابیون را در مورد افطار کردن امام صادق علیه السلام در برابر خلیفه عباسی کپی کرده و اشکال تراشی کرده است , ما در گذشته در این رابطه پاسخ مفصلی دادیم :
▫️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4777
توضیحی در مورد آیه اول سوره مائده " بهیمه الانعام "
🤔#پرسش :
❓امام صادق میگوید : حیوان چهار پا یعنی امام و الانعام (که شامل شتر و گاو و گوسفند و..) میشود ، یعنی مومنان (شیعیان) !!!!
عَنِ اَلْمُفَضَّلِ قَالَ: سَأَلْتُ اَلصَّادِقَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ عَنْ قَوْلِ اَللَّهِ: « أُحِلَّتْ لَكُمْ بَهِيمَةُ اَلْأَنْعٰامِ » قَالَ اَلْبَهِيمَةُ هَاهُنَا اَلْوَلِيُّ وَ اَلْأَنْعَامُ اَلْمُؤْمِنُونَ .
مفضل میگوید از امام صادق در تفسیر آیه أُحِلَّتْ لَكُمْ بَهِيمَةُ الْأَنْعَامِ [ سوره مائده:1] پرسیدم . امام صادق جواب داد : بهیمه در اینجا یعنی امام ، و الأنعام نیز مؤمنان هستند. !!
📚التفسير (للعیاشی) ج ۱، ص ۲۹۰ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید :
" چهار پايان (و جنين چهار پايان) براى شما حلال شده است مگر آنچه بر شما خوانده مىشود (به جز آنها كه استثناء خواهد شد) ... " "أُحِلَّتْ لَكُمْ بَهِيمَةُ الْأَنْعامِ إِلاَّ ما يُتْلى عَلَيْكُمْ " ( مائده ١ )
👌در تفسیر نمونه در مورد این آیه می خوانیم :
" انعام جمع" نعم" به معنى شتر و گاو و گوسفند است " بهيمة" از ماده" بهمة" (بر وزن تهمه) در اصل به معنى" سنگ محكم" است و به هر چيز كه درك آن مشكل باشد" مبهم" گفته ميشود، و به تمام حيوانات كه داراى نطق و سخن نيستند،" بهيمه" اطلاق ميشود، زيرا صداى آنها داراى ابهام است اما معمولا اين كلمه را فقط در مورد چهار پايان بكار مىبرند، و درندگان و پرندگان را شامل نميشود.
👌و از آنجا كه" جنين" حيوانات نيز داراى يك نوع ابهام است" بهيمة" نيز ناميده ميشود.
❗️بنابراين حلال بودن" بهيمه انعام" يا بمعنى حليت تمام چهار پايان است (به استثناى آنچه بعدا در آيه ذكر ميشود) و يا بمعنى حليت بچههايى است كه در شكم حيوانات حلال گوشت وجود دارد (بچههايى كه خلقت آنها كامل شده و مو و پشم بر بدن آنها روئيده است) و از آنجا كه حليت حيواناتى مانند شتر و گاو و گوسفند قبل از اين آيه براى مردم مشخص بوده ممكن است آيه اشاره به حليت جنينهاى آنها باشد.
👌ولى آنچه در معنى آيه به نظر نزديكتر ميرسد اين است كه آيه معنى وسيعى دارد هم حلال بودن اين گونه حيوانات را بيان ميكند، و هم" جنين" آنها را، و اگر حكم اين گونه حيوانات در سابق نيز معلوم بوده در اينجا به عنوان مقدمهاى براى استثنائات بعد تكرار شده است. "
📚تفسير نمونه، ج4، ص: 247
❗️در روایات نیز این تفسیر مورد تایید قرار گرفته است , چنان که در نقلی محمد بن مسلم می گوید :
"از یکی از امامان ( امام باقر یا امام صادق ) در باره آیه «أُحِلَّتْ لَکُم بَهِیمَةُ الأَنْعامِ» پرسیدم و ایشان فرمود:
" جنین در شکم مادرش، چون موی برآورد و پرز بر آرد، پس پاکی (به خوبی سر بریدن) آن، همان پاکی مادرش است و این است معنایی که خداوند اراده کرده است. " " عن محمد بن مسلم، قال: سألت أحدهما (عليهما السلام) عن قول الله عز و جل: أُحِلَّتْ لَكُمْ بَهِيمَةُ الْأَنْعامِ، فقال: «الجنين في بطن امه، إذا أشعر و أوبر، فذكاته ذكاة امه، [فذلك] الذي عنى الله تعالى». "
📚تهذیب ج ٩ ص ٥٧ _ الکافی ج ٦ ص ٢٣٤
💠ادامه 👇
💠ادامه 👇
👌بنابراین معنای ظاهری آیه همان است که بیان شد , اما در نقلی که بدون سند آمده است و معاند هم به آن نقل استناد کرد , یک تفسیر باطنی برای آیه مذکور بیان شده است که متاسفانه معاند جاهل نسبت به آن معنا بی اطلاع است .
❕مفضل روایت کرده که از امام صادق علیه السلام در باره آیه «أُحِلَّتْ لَکُم بَهِیمَةُ الأَنْعامِ» پرسیدم و فرمود: « البهیمه» در این جا به معنای«ولی» و « الانعام» به معنای «مؤمنان» است. " عن المفضل، قال: سألت الصادق (عليه السلام)، عن قول الله: أُحِلَّتْ لَكُمْ بَهِيمَةُ الْأَنْعامِ. قال: «البهيمة ها هنا: الولي، و الأنعام: المؤمنون». "
📚 تفسیر عیاشی، ج ۱، ص ۳۱۹، ح ۱۳
👌قرآن دارای بطون و معانی گسترده ای است , چنان که امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« برای قرآن باطنی وجود دارد و برای آن باطن نیز ، بطن دیگری وجود دارد و قرآن ظاهری دارد و برای آن ظاهر هم ظاهر دیگری است »
« إِنَّ لِلْقُرْآنِ بَطْناً وَ لِلْبَطْنِ بَطْنٌ وَ لَهُ ظَهْرٌ وَ لِلظَّهْرِ ظَهْر »
📚بحار الانوار ج89 ص94
❗️روایت مذکور در صدد بیان یک معنای باطنی برای آیه مورد بحث است و برای رساندن این معنا از مجاز و استعاره بهره گرفته شده است , چنان که می نویسند :
"استعاره در اصطلاح به كار بردن لفظى است در غير آنچه براى آن وضع شده است (در غير معناى حقيقىاش) به جهت علاقه (پيوند) مشابهتى كه بين معنى منقول عنه (معناى حقيقى) و معنى مستعمل فيه (معناى مجازى) وجود دارد، همراه با قرينه بازدارنده از اراده معنى اصلى آن. و استعاره نيست مگر يك تشبيه مختصر، ليكن ابلغ از تشبيه است.
مانند سخن تو: «رأيت أسدا فى المدرسة» كه اصل اين استعاره «رأيت رجلا شجاعا كالاسد فى المدرسة» بوده است. تو مشبّه (لفظ رجل) و ادات تشبيه (كاف) و وجهشبه (شجاعت) را حذف كردهاى و آن را ملحق به قرينه «المدرسة» ساختهاى تا استعاره دلالت كند بر اينكه مقصود تو از «اسد» شجاع است. "
📚ترجمه و شرح جواهر البلاغة، ج2، ص: 139
👌با توجه به آنکه معنای اصلی " بهیمه " به معنای چیزی است که درک آن مشکل است و شبیه و مانندی ندارد , این لفظ به صورت مجازی و استعاره ای در مورد امامان علیهم السلام به کار رفته است , زیرا آن بزرگواران هم آن شیء خالصی هستند که شبه و نظیری از مخلوقات ندارند :
" البهيمة حينئذ من البهيم؛ بمعنى: الخالص الّذي لم يشبه غيره. "
📚تفسير كنز الدقائق و بحر الغرائب، ج4، ص: 24
👌همینطور انعام نیز به صورت مجازی در مورد مومنان به کار رفته است , زیرا مومنان نیز چون شتر و گاو و گوسفند , برای بشریت پر فایده هستند و حیات معنوی بشریت وابسته به مومنان است , چنان که حیات بدنی و دنیوی بشریت وابسته به تغذیه و پوشش گیری و استفاده های دیگر آنها از حیواناتی اهلی چون شتر و گاو و گوسفند است .
👌بنابراین همانطور که مرد شجاع را به شیر تشبیه می کنند آن هم به خاطر شجاعت , در روایت مذکور هم مومنین را به " انعام " تشبیه کرده است , آن هم به خاطر خیر و منفعت رسانی مومنین به جامعه بشریت , چنان که خداوند فرمود :
" شما بهترين امتى بوديد كه به سود انسانها آفريده شديد (چه اينكه) امر به معروف مىكنيد و نهى از منكر، و به خدا ايمان داريد " " كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ تُؤْمِنُونَ بِالله "( آل عمران ١١٠ )
👌با توجه به این توضیح چرایی استعاره آوردن از ائمه علیهم السلام به " بهیمه " و مومنین به " انعام " روشن می شود , اگر چه روایتی که این تشبیه را بیان می دارد و معاند به آن استناد کرد , بدون سند نقل شده است و از نظر سندی ضعیف است .
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi
ipasookh.ir