#روز_بصیرت_و_حماسه
حجت الاسلام والمسلمین #سید_موسی_موسوی در جمع کارکنان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن گرامیداشت روز نهم دیماه به تفسیر آیاتی از سوره ص پرداختند.
ایشان در تفسیر آیات "وَ اذْكُرْ عِبادَنا إِبْراهِيمَ وَ إِسْحاقَ وَ يَعْقُوبَ أُولِي الْأَيْدِي وَ الْأَبْصارِ * إِنَّا أَخْلَصْناهُمْ بِخالِصَةٍ ذِكْرَى الدَّارِ" بیان داشتند:
#بصیرت_به_معنای_خالص_شدن_برای_خداست
و در یک کلام
#بصیرت_یعنی_خدامحوری
۹دی ۱۳۹۷
🇮🇷 @seyedmousamousavi
#باقی_ماندهی_شعبان
اباصلت روایت کرده است که در جمعه آخر ماه شعبان خدمت ثامن الحجج(علیه السلام) رفتم، حضرت فرموند: اى اباصلت! اکثر ماه شعبان رفت و این جمعه آخر آن است پس تدارک و تلافى کن در آن چه از این ماه مانده است، تقصیرهایى را که در ایام گذشته این ماه کردهاى و بر تو باد که رو آورى بر آنچه برای تو نافع است و دعا و استغفار بسیار کن و تلاوت قرآن مجید بسیار کن و به سوى خدا از گناهان خود توبه کن تا آنکه چون ماه مبارک درآید، خود را براى خدا خالص گردانیده باشى و در گردن خود امانت مگذار و حق کسى را مگر آنکه ادا کنى و در دل خود کینه کسى را مگذار، مگر آنکه بیرون کنى و مگذار گناهى را که انجام می دادی، مگر آنکه ترک کنى و از خدا بترس و بر خدا در پنهان و آشکار امور خود توکّل کن و هر که بر خدا توکّل کند خدا او را بس است و در بقیه این ماه این دعا را بسیار بخوان:
«اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْهُ»؛ خدایا اگر در آن قسمت از ماه شعبان که گذشته ما را نیامرزیدهاى در آن قسمت که از این ماه مانده است، ما را بیامرز.
✅ @seyedmousamousavi
#فقه_نظامات_ضرورتی_برای_حوزه
حجت الاسلام والمسلمین #سید_موسی_موسوی مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم:
🔹در حال حاضر دو نگرش نسبت به فقه وجود دارد
نگاه اول این است که فقه سنتی در بر دارنده و رافع همه نیازهای فردی و اجتماعی بشر است.
و نگاه دوم این است که ساختار مباحث فقهی نیاز به تحول دارد و روز به روز ضرورت توجه به نظامات در بین فقها بیشتر می شود.
🔹فقه نظامات یک ضرورت برای حوزه های علمیه است و این تحول در حال شکل گیری است و روزی اتفاق خواهد افتاد که فقه نظامات به صورت تام جایگزین فقه سنتی گردد.
#مصاحبه
#خبرنگار_اختصاصی_حوزه
✅ @seyedmousamousavi
📢 #سخن_نگاشت
🔹 قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ(ع) فَقُمْتُ فَقُلْتُ یا رَسُولَ اللَّهِ مَا أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ. فَقَالَ یا أَبَا الْحَسَنِ أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ
🔹 #بهترین_عمل_در_ماه_رمضان
طبق فرمایش رسول مکرم اسلام بهترین اعمال در این ماه عزیز #ورع_از_محرمات_الهی است.
وقتی پیامبر خطبه شعبانیه را در فضیلت ماه رمضان ایراد فرمودند در آخر خطبه علی علیه السلام از جای خود برخواست و از حضرت سوال کرد: ای پیامبر خدا! برترین اعمال در این ماه چیست؟
حضرت فرمود: ای اباالحسن! برترین اعمال در این ماه #پرهیز_از_محرمات است.
🔹 علمای اخلاق #ورع به چهار نوع تقسیم کرده اند:
1⃣ #ورع_تائبين كه انسان را از فسق بيرون میکند.
2⃣ #ورع_صالحين كه باعث میشود انسان وارد شبهات نشود.تا مبادا به حرام بیفتد.
3⃣ #ورع_متقین که انسان حتی حلال را ترک میکند تا مبادا با انجام آن حلال در یک فعل حرام وارد شود.
4⃣ #ورع_صديقين که در حقیقت اعراض از غير خداست.
#شب_هشتم_رمضان
#کاشان
✅ @seyedmousamousavi
📌حجتالاسلام والمسلمین سید موسی موسوی در جمع تعدادی از پژوهشگران حوزوی:
🔹آموزشِ پژوهش محور یک ضرورت انکار ناپذیر برای حوزه های علمیه است.
متاسفانه در این زمینه کوتاهی کرده ایم و طلاب از ابتدای تحصیل در فرایند پژوهش قرار نمیگیرند، کسانی هم که در این عرصه موفقیتهایی کسب کردهاند با برنامهریزی و پشتکار فردی به آن رسیده اند.
پژوهش باید از ابتدای تحصیل در فرایند آموزش قرار گیرد. البته برای انجام پژوهش، آموزش لازم است و برخورداری از دانش، اطلاعات لازم، تمرین و ممارست لازمهی پژوهش است.
🔹 قوام حوزههای علمیه به برکت پژوهشهای علمای سلف است، امروزه راه آن بزرگان باید در میان حوزیان ادامه یابد، با این تفاوت که امروزه متد، اصول و روشهای خاص خود را ایجاب میکند.
@seyedmousamousavi
◼️ پیام تسلیت به حجت الاسلام حمید حسن زاده امام جمعه میاندواب در پی درگذشت والده شان
🔳. بسم الله الرحمن الرحيم
انا لله و انا اليه راجعون
حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای حمید حسنزاده (دامت برکاته)
با سلام و تحيت
درگذشت مخدره جليله، والده ماجدهتان را به جنابعالی و خانواده محترم تسلیت گفته و برای آن مومنهی مرحومه، غفران واسع و حشر با انبياء و اولياء و صالحین و برای جنابعالی و همه بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت دارم.
والسلام عليکم و رحمة الله و بركاته
سيد موسی موسوی
🔳 @seyedmousamousavi
#اطلاعیه 📣
با سلام و احترام
🔹 به استحضار #طلاب_و_فضلای_حوزه علمیه میرساند، اینجانب با توجه با اشتغالات #علمی و #تبلیغی، تا اطلاع ثانوی از پذیرش #راهنمایی و #مشاوره #پایاننامه در هر مقطع و گرایشی معذورم.
برای یکایک فضلای گرامی آرزوی موفقیت و سربلندی دارم.
با تشکر سید موسی موسوی
https://Eitaa.com/seyedmousamousavi
🏴 السَلامُ علیکَ یا اَباعبدِالله الحُسین (ع)
عرض تسلیت به محضر بقیة الله الاعظم عج و تمام شیفتگان راه حقیقت به مناسبت فرا رسیدن ماه ماتم و عزای سالارشهیدان اباعبدالله الحسین
سعی کن حرص و طمع خانه خرابت نکند.
غافل از واقعه روز حسابت نکند.
ای که دم می زنی از عشق حسین بن علی (ع)
آنچنان باش که ارباب جوابت نکند.
▪️ @seyedmousamousavi
🏴 السلام علیک یا ابا عبدالله علیه السلام
#سخنرانی_شب_اول
#شرح_خطبه_ای_از_سیدالشهداء
#متن_خطبه
و من خطبته علیه السلام فی بعض المواعظ: يا ايها الناس، نافسوا في المکارم و سارعوا في المغانم، و لا تحسبوا بمعروف لم تعجلوا، و اکسبوا الحمد بالنجح، و لا تکسبوا بالمطل ذما، فمهما يکن لاحد عند احد صنيعة له، رأي انه لا يقوم بشکرها فالله له بمکافاته، فانه اجزل عطآء و اعظم اجرا.
#ترجمه
اي مردم! در کارهای نیک با يکديگر رقابت کنيد و در به دست آوردن سود نيکوکاري بشتابيد. چنانچه در کار خير عجله نداشته باشيد، آن را خير و معروف ندانيد، و با انجام معروف سپاس ديگران را نسبت به خود به دست آوريد، و در اثر سستي در کار نيک، زبان مردم را به مذمت و بدگويي نگشاييد.
اگر ناتواني را توان بخشيديد، و او محبت شما را سپاس نگفت، غمگين نشويد؛ زيرا خداوند کريم است و بزرگ ترين پاداش ها را به شما عنايت خواهد فرمود و يقينا پاداش خداوند باارزش تر و بزرگتر است.
#برداشت_هایی_از_خطبه:
1⃣ خطاب حضرت #عام است نه فقط مسلمانان و مومنان "یا ایها الناس"
2⃣ نافسوا به معنای #سابقوا است. در کار خیر باید بر دیگران سبقت گرفت.
3⃣ #سرعت و #سبقت در کار خیر هر دو ممدوح است "نافسوا .. سارعوا"
4⃣ سرعت یعنی تلاش مضاعفی بدون #ملاحظه_کار_دیگران و سبقت یعنی تلاش مضاعفی که ملاحظه دیگران هم می شود که از آنها جلوتر زد.
5⃣ #عجله در کار خیر ممدوح است ولی در سایر کارها ممدوح نیست.
6⃣ #سستی در کار خیر موجب #مذمت است.
7⃣ #پاداش کار خیر را از #خدا داشته باشیم نه دیگران.
8⃣ #ناسپاسی دیگران نباید موجب #اندوه خیّرین شود.
9⃣ #پاداش الهی برای امر خیر، #قطعی است.
#ضمائم:
1⃣ در شب عاشوا بعد از سخنان حضرت سیدالشهدا، در هر کدام از خیمههای صحابه و خیمههای بنی هاشم، دعوت به سبقت به شهادت از جانب حبیب بن مظاهر و ابوالفضل عباس انجام می شد.
2⃣ حکایت: روزی پادشاهی با اطرافیانش به شکار رفتند. وقتی حیوانی یافتند شاه به اطرافیانش گفت: دوست دارم خودم به تنهائی آن را شکار کنم؛ دنبال من نیایید؛ و خودش دنبال شکار رفت اما در بیابان گم شد و دیگر نتوانست راه را بیابد و کم کم تشنه و گرسنه گشت و نزدیک بود بمیرد؛ ناگهان از دور چشمش به خیمه ای افتاد و به سوی آن رفت و پیرمرد و پیرزنی را در آن دید که از همه ی دنیا تنها بزی داشتند.
آن دو از شاه پذیرائی کرده و تنها بز خود را برای او ذبح و طبخ کردند. شاه هنگام بازگشت به آنان گفت: من در شهر وضع خوبی دارم؛ اگر مشکلی برایتان پیش آمد نزد من بیائید تا کمکتان کنم.
مدتی بعد آن مرد و زن که کاملاً بی چیز شده بودند به شهر رفتند تا از آن مهمانشان کمکی بگیرند و تازه در شهر دانستند که او پادشاه است! به کاخش رفتند و پادشاه آن دو را احترام کرده و نزدیک خود نشاند و داستان گم شدن خود و پذیرائی آن دو را برای اطرافیانش تعریف کرد و سپس از اطرافیانش پرسید: اکنون چگونه می توانم لطف این دو نفر را جبران کنم؟
یکی از وزیران گفت: یک گوسفند برایت ذبح کردند، تو هم یک گوسفند به آنان بده؛ دیگری گفت: یک گله گوسفند به آنان بده؛ شخص دیگری گفت: مزرعه ی بزرگی به آنان ببخش؛ دیگری گفت: جواهرات و پول فراوانی به آن دو بده.
اما خود پادشاه گفت: شما همگی اشتباه می کنید! اینها تمام هستی خود را برای من خرج کردند. این دو نفر جان مرا نجات دادند و حق حیات بر من دارند؛ یعنی من بقیه ی سلطنتم را بدهکار اینان هستم و حق آنان این است که پادشاهی خودم را به آنان بدهم، تازه اگر سلطنت و تاج و تختم را هم بدهم آن وقت مقابله به مثل کرده ام، چون آنها هر چه را که داشتند به من دادند من هم باید هرچه دارم به ایشان بدهم تا سر به سر شود.
حضرت سیدالشهداء (ع) هرچه از مال و منال و اهل و عیال و پسر و برادر و دختر و خواهر و سر و پیکر داشت همه را در راه خدا داد، پس اگر خداوند به زائرین و گریه کنندگان آن حضرت این همه اجر و ثواب بدهد نباید تعجب کرد، چون هرکاری که می تواند در حق ابا عبدالله (ع) انجام می دهد؛ یعنی با صرف نظر از مقامات عالی خود امام حسین (ع)، به زوّار و گریه کنندگان آن حضرت هم درجاتی عنایت می کند.
◼️ @seyedmousamousavi
◼️ www.sm-mousavi.com/fa
🏴 السلام علیک یا اباعبدالله علیه السلام
#سخنرانی_شب_دوم
#شرح_ادامه_خطبه
#متن_خطبه
اِعْلَمُوا أَنَّ حَوَائِجَ اَلنَّاسِ إِلَيْكُمْ مِنْ نِعَمِ اَللَّهِ عَلَيْكُمْ فَلاَ تَمَلُّوا اَلنِّعَمَ فََتحور نِقماً
#ترجمه
بدانید که نیازمندیهای مردم به شما، از نعمتهای الهی بر شماست. پس از این نعمتها خسته نشوید که به نقمت تبدیل می شود.
#اقسام_رفع_حوائج_مردم
1⃣ #خدمت_مالی
2⃣ #گره_گشایی_غیر_مالی
3⃣ #دفاع_از_مظلوم
#مستندات_قرآنی_لزوم_رفع_حوائج
1⃣ «تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ» مائده/۲
2⃣ «إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنینَ» بقره/۱۹۵
3⃣ «وَ مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُونَ» بقره/۳
4⃣ «لِیُنْفِقْ ذُو سَعَةٍ مِنْ سَعَتِهِ وَ مَنْ قُدِرَ عَلَیْهِ رِزْقُهُ فَلْیُنْفِقْ مِمَّا آتاهُ اللَّهُ» طلاق/۷
#نمونه_ای_از_روایات_در_این_باب
1⃣ ابان بن تغلب میگوید: از امام صادق (ع) شنیدم که فرمودند: هر کس خانه خدا را طواف کند، خداوند ۶۰۰۰ حسنه برای او مینویسد و ۶۰۰۰ گناه از او میآمرزد و ۶۰۰۰ درجه به وی عطا میفرماید و ۶۰۰۰ حاجت از او برآورده میسازد. سپس فرمودند: «گرهگشایی از کار یک مۆمن، ده برابر این طواف فضیلت دارد!» قَضَاءُ حَاجَةِ الْمُۆْمِنِ أَفْضَلُ مِنْ طَوَافٍ وَ طَوَافٍ حَتَّى عَدَّ عَشْراً (الکافی، ج ۲، ص ۱۹۴)
2⃣ امیرالمومنین (ع) در راه، به یک پیرمرد مسیحی برخوردند که گدایی میکرد. حضرت به او کمک کردند و او را از گدایی نجات دادند. سپس با یک تشری به مردم فرمودند: وقتی جوان بود از جوانی او کار کشیدید و حالا کار رسیده به جایی که گدایی میکند؟
3⃣ پیامبر فرمود: اگر مى خواهید خدا به شما کمک کند شما هم کمک مردم باشید. «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فِی عَوْنِ الْمُۆْمِنِ مَا کَانَ الْمُۆْمِنُ فِی عَوْنِ أَخِیهِ الْمُۆْمِنِ»
4⃣ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه: «مَنْ قَضَى لِأَخِیهِ الْمُۆْمِنِ حَاجَةً کَانَ کَمَنْ عَبَدَ اللَّهَ دَهْراً»
5⃣ «إِنَّ لِلَّهِ عِبَاداً فِی الْأَرْضِ یَسْعَوْنَ فِی حَوَائِجِ النَّاسِ هُمُ الْآمِنُونَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ» یعنى اگر کسى به مسلمانان خدمت کند در روز قیامت در امان است.
6⃣ حدیث دیگر داریم که (کالمجاهد فى سبیل الله) یعنى کسى که به مردم خدمت کند مثل مجاهد فى سبیل الله است.
7⃣ ابان بن تغلب نقل میکند که در خدمت امام صادق در خانه خدا طواف میکردم. یک نفر مرا صدا کرد و من جواب او را ندادم، در دور دوّم طواف مجدداً مرا صدا کرد و پاسخ او را ندادم. امام صادق فرمودند: مگر تو را صدا نمیزند؟ گفتم آری یابن رسول الله! گفتند: شیعه است؟ گفتم: آری شیعه است و از من درخواستی دارد. فرمودند: چرا درخواست او را اجابت نمیکنی؟ عرض کردم یابن رسول الله! درخدمت شما مشغول طواف هستم. فرمودند: طواف را رها کن و به سوی او برو.
#سیره_بزرگان
1⃣ امام خمینى(ره) در وصیّتنامه اخلاقى خویش به فرزندشان فرمودهاند: پسرم! از زیر بار مسئولیت انسانى که خدمت به حق و در صورتِ خدمت به خلق است، شانه خالى مکن.
یکى از دغدغههاى همیشگى ایشان در زمان حیاتشان، رفع گرفتارى مردم بود و همواره مسئولان را بدین امر، فرا مىخواندند.
2⃣ نقل شده که در نزدیکى خانه مرحوم قاضی طباطبایی، میوهفروش بىبضاعتى بوده است و مرحوم قاضى، همیشه میوهها و سبزیجات پلاسیده وى را خریدارى و مصرف مىکرده است.
روزى یکى از شاگردان وى که شاهد جدا کردن کاهوهاى نامرغوب توسط ایشان بوده، از علّت آن مىپرسد. ایشان مىگوید: «آقاجان! این مرد فروشنده، شخص بىبضاعت و فقیرى است. گاه گاهى به او کمک مىکنم و نمىخواهم به او چیزى بلاعوض داده شود تا عزّت و آبرویش از بین برود و در ضمن، خداى ناخواسته به مجّانى گرفتن هم عادت کند. براى ما هم فرقى نمىکند که کاهوى لطیف و نازک بخوریم یا از این کاهوها!».
3⃣ یکى از علما مىگوید نزد شیخ انصارى رفتم و براى سیّد فاضلى که مستمند بود و همسرش بیمار شده بود، کمک خواستم. گفت: «چیزى ندارم، جز مبلغى براى نماز و روزه استیجارى. خوب است دو سال عبادت استیجارى به او بدهم». گفتم که فلانى از خانواده شریفى است و تاکنون چنین کارهایى نکرده است. شیخ، تأمّلى کرد و گفت: «پس من خودم دو سال عبادت به جا مىآورم و اُجرتش را به شما مىدهم به آن سیّد بدهید!»، و چنین کرد.
#کلام_آخر
شعیب بن عبدالرحمن خزاعی می گوید: «بعد از حماسه عاشورا، مردان قبیله بنی اسد - هنگامی که خواستند جسد مطهر حضرت سیدالشهداء علیه السلام را دفن کنند - بر دوش آن حضرت، اثر زخمی یافتند که کاملا از جراحتهای جنگی متفاوت بود; زخم کهنه ای بود که هیچ شباهتی به زخمهای روز عاشورا نداشت. از امام سجاد(ع) در این مورد سؤال کردند. آن حضرت در پاسخ فرمود:《این زخم بر اثر حمل کیسه های غذا و به دوش کشیدن هیزم به خانه های بیوه زنان و یتیمان است》
◼️ @seyedmousamousavi
◼️ www.sm-mousavi.com/fa