هدایت شده از امیرحسین ثابتی
کسانی که علوم سیاسی یا جامعه شناسی خوانده اند یا حداقل مطالعاتی در حوزه «انقلاب» های دنیا داشته اند با نام جک گلدستون آشنا هستند. جامعه شناس امریکایی که حوزه تخصصی اش انقلابهای جهان است.
وی اخیرا در گفتگو با یکی از رسانه های ضدانقلاب گفتگوی مفصلی درباره اغتشاشات اخیر در ایران انجام داده که نکات مهمی دارد. اهمیت حرفهای گلدستون از این جهت است که وی یک امریکایی مخالف جمهوری اسلامی است اما وقتی از منظر تخصصی خودش درباره حوادث اخیر صحبت کرده، آب پاکی را روی دست اپوزسیون ریخته تا جایی که وسط مصاحبه، پرسشگر که یکی ایرانیان ضدانقلاب است به وی می گوید: «چشماندازی که ترسیم کردید آنقدر تیرهوتار است که نمیدانم چطورمیشود اینها رامنتشر کرد!»
گلدستون در این مصاحبه، اگرچه با سوءگیری علیه انقلاب اسلامی حرف زده اما ناخواسته اعترافهای مهمی کرده. از اینکه آشوبهای اخیر نمی تواند به نتیجه برسد چون نه چشم اندازی برای فردا دارد و نه رهبری مشخصی دارد تا اینکه جمهوری اسلامی آنقدر ریشه دار است که به این سادگی ها برایش اتفاقی نمی افتد و استقلال آن باعث شده که قدرتهای خارجی هم نتوانند به آن ضربه محکمی بزنند.
🔻اهم حرفهای گلدستون در این گفتگو:
* انقلاب نادر است، دقیقاً به همین علت که باید شمار قابلملاحظهای از اصحاب قدرت و ثروت به این نتیجه برسند که وضعشان در یک حکومت دیگر بهتر میشود و این موقعیت به این سادگیها پیش نمیآید.
* خمینی در هدایت انقلاب رهبر بسیار مؤثری بود. به هرکس هرچه میخواست بشنود میگفت... رهبری یعنی این. یعنی شما همهی کسانی را که پیش از آن حاضر نبودند سر یک میز بنشینند متحد کنی. فکر نمیکنم ایران در این لحظه چنین چهرهای داشته باشد.
*به نظرم خمینی یکی از رهبران انقلابی برجستهی تاریخ است و برانداختن نظامی که ساخته، چنان رهبری میطلبد... ایران هم اگر بخواهد از جمهوری اسلامی بگذرد، باید کسی بیاید و تصویر و دورنمایی از آینده خلق کند که متفاوت با امروز و مطلوب مردم باشد. قبول، در نظام بعدی حجاب اجباری نیست. اما کشور را چطور قرار است اداره کنیم؟ چهکسی قرار است اداره کند؟ سیاست خارجیمان چگونه خواهد بود؟ نزدیک به غرب؟ جمعیت مذهبی یا محافظهکار یا سنتی چه؟ پول نفت چه میشود؟ این جنبش بدون رهبری به نفسنفس میافتد و فرو میریزد. کافی نیست که فقط بگوییم ما این حکومت را نمیخواهیم پس باید برود. این آرزواندیشی است، نه انقلاب.
*هیچ قدرت خارجیای اهرم فشار کافی برایاینکه به رژیم فعلی بگوید «باید بروی» ندارد. شاید یک علتش این باشد که این نظام دهههاست با همه سرشاخ است و در تحریم است و ناگزیر به خود متکی است... این رژیم از روز اول جلوی تهدید آمریکا ایستاده. بهنوعی سرنوشتش دست خودش بوده.
*باید از آنچه ایالات متحده از زمان انقلاب با ایران کرده اعلام انزجار کرد. رویهمرفته، معتقدم آمریکا آنطور که شایسته است با ملت و مردم ایران رفتار نکرده. حساب حکومت جداست.
*اینکه کسی (در ایران یا هرجای دیگر) فکر کند همینکه اعتراض کند و خشمش را نشان بدهد اوضاع دگرگون میشود خوشباوری است... کافی نیست که فقط بگویید من از این رژیم بیزارم. آیا اصلاً میتوانید تصویری از آینده در ذهن بسازید که همهی این گروههای رنگارنگ ایرانی با آن همراه شوند؟ بدون چنین دورنما و تصویری از آینده آنچه دارید فقط خشم است.
*بعضی ایرانیها میگویند دولتهای غربی سفرا و نمایندگانشان را از ایران خارج کنند و داراییهای خارجی ایران را مصادره کنند چون این رژیم بهخاطر رفتاری که با مردم ایران کرده دیگر مشروعیت ندارد. متأسفم، چنین اتفاقی نمیافتد. کشورهای دیگر به منافع خودشان فکر میکنند. دقیق حسابوکتاب میکنند. میخواهند همچنان مسیری برای اعمال نفوذ داشته باشند. نمیخواهند همهی پلها را خراب کنند. طرفشان، بههرحال، یک کشور بزرگ و قدرتمند است. نمیشود بگویند ما دیگر با این حکومت حرف نمیزنیم. به جایش با کی حرف میزنید؟ واقعیت این است که در ایران حکومتی سر کار است، در منطقهای حیاتی و استراتژیک. و به نظر میرسد زمام امور را همچنان در دست دارد. تا زمانی که این حکومت برقرار است، طرفحساب بقیه دولتها خواهد بود.
* این گزینه را هم آمریکا در ونزوئلا آزمود. دولت ما گفت مادورو در انتخابات تقلب کرده و از نظر ما رئیسجمهور نیست، دیکتاتور است و بد است و خلاصه ما بهجای او رئیس سابق مجلس را، که در تبعید است، به رسمیت میشناسیم. چند سال به همین منوال گذشت. چه شد؟ هیچ. به هیچجا نرسیدیم. و حالا دوباره برگشتهایم سر خانهی اول و ارتباط با حکومت ونزوئلا. بنابراین، آنچه درعمل در دنیای سیاست رخ میدهد این است که دماغشان را میگیرند و با اکراه میگویند ما از این دولت بیزاریم، آنها هم از ما بیزارند، ولی بعضی مسائل هست که باید بابتش با هم ارتباط داشته باشیم.
@Sabeti ✅
هدایت شده از امیرحسین ثابتی
براندازها یک بیانیه 17 بندی منتشر کردند که مثلا اگر قدرت دستشان باشد، چه میکنند؟
کلا یک بند اقتصادی دارد و در آن هم نوشته اند که FATF را اجرا خواهند کرد!
خب برای این کار که نیاز به براندازی نیست، دوباره ملت را فریب دهید به امثال روحانی-لاریجانی رای دهند تا FATF را هم اجرا کنند!
عضو کانال شوید 🔻
https://eitaa.com/joinchat/1844903939C0e8d01846b
هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
🔻استقبال از ناو گروههای چین و روسیه برای شرکت در رزمایش مشترک با ایران
🔹️مراسم استقبال از ناو گروههای چین و روسیه شرکت کننده در رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ در منطقه سوم دریایی نداجا برگزار شد.
✅ @Rajanews
هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
🔻۲۵ اسفند؛ سالروز شهادت شهید مهدی باکری فرمانده لشکر ۳۱ عاشورا
✅ @Rajanews
هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
🔻نتیجه دیپلماسی همسایگی، ایجاد منطقه قوی است
🔹دبیر شورای عالی امنیت ملی صبح امروز برای انجام سفری یک روزه،تهران را به مقصد ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی ترک کرد.
🔹شمخانی را در این سفر ،رئیس کل بانک مرکزی،رئیس سازمان اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات و دستیار وزیر امورخارجه در امور کشورهای حوزه خلیج فارس همراهی می کنند.
شمخانی:
🔹نگاه دولت سیزدهم به همکاری های منطقه ای که در چارچوب دیپلماسی همسایگی در حال پیگیری می باشد،ایجاد «منطقه قوی» است.
🔹در صورتی که همه کشورهای منطقه به این باور برسند که تنها با تلاش برای ایجاد منطقه قوی می توانند به ثبات و امنیت پایدار دست پیدا کنند،می توان به شکل گیری تحولات جدید در روابط دو و چند جانبه در منطقه امیدوار بود.
🔹اشتراکات اقتصادی،سیاسی و امنیتی متعددی میان دو کشور وجود دارد که لازم است برای تقویت آن، رایزنی مستمر میان مقامات عالی ایران و امارات متحده عربی ادامه داشته باشد.
✅ @Rajanews
هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
💬ارائه ابتکار میانجیگری عراق بین تهران و ریاض ناشی از نگاه راهبردی سردار سلیمانی بود
سخنگوی وزارت امور خارجه:
🔹سردار سلیمانی نه تنها قهرمان مبارزه با تروریسم و امنیتساز در منطقه، بلکه سردار و معمار صلح، آشتی و برادری بین ملتها و کشورهای اسلامی بود.
🔹دشمن اصلی را میشناخت و به افقهای دوردست مینگریست.
✅ @Rajanews
هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
🔻براندازان ذهنزده
امین فرج، فعال رسانهای:
🔹یکی از انتقادهایی که سالهای پیش از انقلاب نسبت به هواداران مشی چریکی و مسلحانه مطرح میشد، «ذهنزدگی و دوری از واقعیات جامعه» بود. منتقدان میگفتند شما یک گروه محدودید که از مردم و جامعه بُریده و با کتاب و اسلحه در لاک خانههای تیمی و زندگی مخفی خزیدهاید و فکر میکنید دارید به عنوان طبقهی پیشرو با استبداد مبارزه میکنید. غافل از اینکه در طول زمان، این جدابودن از مردم باعث میشود با بدیهیترین واقعیات جامعه و مردم هم بیگانه شوید و تداوم این جدایی باعث بازتولید این ذهنزدگی میشود.
🔹انتقاد درست بود، زمستان ۴٩ وقتی چریکها خواستند پاسگاه کوچک سیاهکل را تسخیر کنند و نشد، فراریانشان را مردم روستایی که در ذهن آنها قرار بود کمکشان کنند دستگیر کردند و تحویل دادند.
🔹از همان زمان تا پیروزی انقلاب، چریکها تصورشان این بود که «مبارزهی واقعی» و راه براندازی رژیم شاه، همین است. اما بهمن ۵٧ که انقلاب پیروز شد، جماعت پیشرو یا در زندان بودند و توسط مردم بیرون آورده شدند، یا در خانههای تیمی بوند و یا در قبرستان. موضوع تله تئاتر “حصار در حصار” محسن مخملباف پس از انقلاب دقیقا نقد همین ذهنزدگی بود.
🔹بگذریم، حالا حکایت این مبارزان راه آزادی و مدعیان براندازی جمهوری اسلامی هم همین است. دختر جوان زندان بوده، نفر اول مملکت عفوش کرده و آمده بیرون و دارد جلوی زندان فریاد میزند و شعار میدهد تا به قول خودش ضحاک را به زیر بکشد. به نظر من بزرگترین خیانتی که رسانههای آنور آبی در حق امثال این دختر کردهاند، باوراندن این خیال و وهم است که هرچه رادیکالتر باشید، نظام سریعتر سقوط میکند.
🔹پمپاژ مداوم این نگاه تخیلی و ذهنزده توسط موج قوی رسانهای در کنار بزرگنمایی و پررنگ و لعاب جلوهدادن اقداماتشان، این چرخه را بازتولید میکند. جوانهای سرخورده را رادیکال میکنند، به زندان میفرستند و پس از آزادی هم به عنوان سمبل مبارزه بزرگشان میکنند و دامی میشوند برای بعدی ها. چریکهای پیش از انقلاب فکر میکردند با ترور فلان مسئول نظامی رژیم شاه دارند دیوار اختناق را سست میکنند و این بندگان خدا هم فکر میکنند با این کارهای رادیکال نمادین و انتشار فیلمش، یک گام به براندازی نزدیکتر میشوند.
🔹واقعیت این است که طیف ناراضی جامعه وجود و واقعیت دارد، اما انتخابش لزوما «رادیکالیسم و براندازی» نیست. در این سالها مبارزان ذهنزده، لشگر شکستخوردهای بودهاند که نسبتی با واقعیات جامعه نداشتند و مسیرشان مقصدی جز زندان یا مهاجرت اجباری به خارج پیشِ رویشان نگذاشته است.
✅ @Rajanews