هدایت شده از ایتایار
🔴برترين بى نيازى:
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به نكته اى اخلاقى و مهم اشاره كرده مى فرمايد:
🌸«برترين بى نيازى آن است كه از آنچه در دست مردم است چشم بپوشى و مأيوس باشى»؛ (الْغِنَى الاَْكْبَرُ الْيَأْسُ عَمَّا فِي أَيْدِي النَّاسِ).
👈اين يك واقعيت است كه هركس چشمداشتى به اموال و امكانات و مقامات ديگران داشته باشد به همان نسبت كوچك و موهون مى شود؛ خواه دست نياز به سوى آنها دراز كند و يا اين حالت را به سوى ديگرى نشان دهد و تا انسان به اموال و امكانات ديگران بى اعتنا نباشد حقيقت غنا و بى نيازى را درك نمى كند. «غنى» تنها با داشتن ثروت نيست.
بسيارند ثروتمندانى كه درواقع فقيرند، زيرا چنان بخيلند كه نه ديگران از ثروتشان استفاده مى كنند و نه حتى خودشان، و چنان حريصند كه به آنچه دارند قانع نيستند و چشم به اموال و ثروتهاى ديگران دوخته اند. اينگونه افراد در عين غناى ظاهرى، در باطن، فقير وبيچاره اند.
👈در مقابل، كسانى هستند كه زندگى ساده و زاهدانه اى دارند و به حسب ظاهر دستشان از مال دنيا كوتاه است؛ اما همان را كه دارند با ديگران تقسيم مى كنند وهرگز چشم به اموال و ثروت ديگران نمى دوزند. اينها گرچه در چشم ظاهربينان فقيرند؛ اما ازنظر اولياء الله برترين اغنيا محسوب مى شوند. درواقع آنچه امام عليه السلام در اين كلام نورانى فرموده مى تواند برگرفته از آيات قرآن مجيد باشد.
🌸آنجا كه قرآن، پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله را مخاطب ساخته چنين مى گويد: «(وَلاَ تَمُدَّنَّ عَيْنَيْکَ إِلَى مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجآ مِّنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ وَ رِزْقُ رَبِّکَ خَيْرٌ وَأَبْقَى)؛ و هرگز چشمان خود را به نعمتهاى مادّى، كه به گروههايى از آنان داده ايم، ميفكن! اينها شكوفه هاى زندگى دنياست؛ تا آنان را در آن بيازماييم؛ و روزىِ پروردگارت بهتر و پايدارتر است!». شبيه همين معنا در آيه 88 سوره «حجر» نيز امده است.
🌸امام عليه السلام طبق روايت غررالحكم همين معنا را با تعبير ديگرى بيان كرده چنين مى فرمايد:
«نالَ الْغِنى مَنْ رَزَقَ الْيَأْسَ عَمّا فِي أيْدِي النَّاسَ؛ كسى كه خداوند به او بى اعتنايى نسبت به آنچه در دست مردم است عطا فرموده، به حقيقت غنا رسيده است».
📚نهج البلاغه،شرح حکمت ۳۴۲
#برترین_بی_نیازی
💠 @RoozieHalal 💠
✍ امام رضا(ع) فرمودند:
سزاوار است که مرد، در خرج و هزینه زندگی بر خانواده خود توسعه و گشایش دهد، تا آرزوی مرگ او را نداشته باشند.
📚من لا یحضر الفقیه ج۲ ص۶۸
#هزینه_زندگی
#گشایش
💠 @RoozieHalal 💠
🔸🔶 منْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً
قسمتی از آیه 2 سوره طلاق
ترجمه: هر کس تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه نجاتی برای او فراهم می کند
💠 @RoozieHalal 💠
🔆🔆🔆فضیلت ماه شعبان
🌸از امام صادق(علیهالسلام) روایت شده: چون ماه شعبان میرسید حضرت زینالعابدین(علیهالسلام) اصحاب خود را جمع میکرد و میفرمود:
🌸ای اصحاب من، میدانید این چه ماهی است؟ این ماه شعبان است و حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآله) میفرمود:
🌸 شعبان ماه من است؛ پس در این ماه برای جلب محبّت پیامبر خود و برای تقرّب بهسوی پروردگار خویش، روزه بگیرید، به خدایی که جان علی بن الحسین(علیهالسلام) به دست قدرت اوست، سوگند یاد میکنم از پدرم حسین بن علی(علیهالسلام) شنیدم که فرمود: از امیرالمؤمنین(علیهالسلام) شنیدم:
💫💫💫 هر که شعبان را برای محبّت پیامبر و تقرّب جستن بهسوی خدا روزه بگیرد، خدا او را دوست بدارد و در روز قیامت به کرامتش نزدیک کند و بهشت را بر او واجب گرداند.🔆
📚مفاتیح،باب دوم ،فضیلت ماه شعبان
#ماه_شعبان
#محبت_پیامبر
#روزه
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🌸عبادت هایی که با کار های ساده در خانه انجام می شود.
اهمیت نشستن کنار همسر
🎙حجت الاسلام عالی
#رزق_معنوی
#عبادت_در_خانه
#نشستن_کنار_همسر
💠 @RoozieHalal 💠
♦️♦️در فرازی از دعای ندبه می خوانیم :
اللّٰهُمَّ اجْعَلْ أَرْزاقَنا بِهِ مَبْسُوطَةً، وَهُمُومَنا بِهِ مَكْفِيَّةً، وَحَوَائِجَنا بِهِ مَقْضِيَّةً، وَأَقْبِلْ إِلَيْنا بِوَجْهِكَ الْكَرِيمِ، وَاقْبَلْ تَقَرُّبَنا إِلَيْكَ
خدایا روزیهایمان را به سبب او گسترده و اندوهمان را برطرف شده و حاجتهایمان را برآورده فرما و به سوی ما به جلوه کریمت روی آور و تقرّبمان را به سویت بپذیر...
📚 فرازی از دعای ندبه
#دعای_ندبه
#حاجت
💠 @RoozieHalal 💠
❌خدا را وسیله کاسبی خود قرار ندهید
🔴نباید برای هر کار کوچک و بزرگ، قسم یاد کرد و نام خدا را برد؛ مخصوصاً در معاملات، نباید خدا را وسیله کاسبی خود قرار داد و بدین صورت اعتماد مشتری را جلب کرد.
👈 در روایات اسلامی از قسم خوردن در معاملات بهشدت نهی شده و مورد مزمت قرار گرفته است کمااینکه نبی مکرم اسلام (ص) فرموده است: «وای بر تاجران، بهخاطر سوگند خوردنشان در معامله».(مستدرکالوسایل، ج ۱۳، ص ۲۵۱)
👈ونیز امام علی (ع) در زمان حکومت خود همواره از بازار سرکشی میکرد و میفرمود: «ای گروه بازاریان، از خدا بترسید (تقوا پیشه کنید) و از قسم خوردن در معامله پرهیز نمائید».(کافی، ج ۵، ص ۱۵۳)
👈با توجه به این حدیث از امام جعفرصادق (ع) که فرمود: «خداوند متعال از کسیکه با سوگند و قسم خوردن، کالای خود را بفروشد، نفرت دارد»، گفت: یکیاز یاران رسول خدا (ص) گفت: شنیدم پیامبر (ص) فرمود: «هر کس چهار چیز را رعایت کند، کسب و کارش پاکیزه و حلال خواهد بود: هنگام فروش از کالای خود تعریف بیجا نکند، هنگام خرید از جنس موردنظر، مذمت نکند، در معامله، تدلیس و دغلکاری نکند، در معامله، در هیچ حال سوگند نخورد».(وسائلالشیعه، ج ۱۷، ص ۳۸۴)
👈 امام موسیکاظم (ع) نیز فرموده است: «سه گروه از مردم در روز قیامت از توجه و لطف خدای متعال بیبهرهاند و خداوند به آنان نظر رحمت نمیکند؛ اولین آنها کسی است که همواره با سوگند خوردن خرید و فروش میکند».(النصوص الاقتصادیه، ج ۲، ص ۵۰۶)
#قسم_دروغ
#کاسبی
💠 @RoozieHalal 💠
🥀حکایت پندآموز
🌺🌺" حساب دقیق "
🦋سید نعمت الله جزایری در انوار نعمانیه باب احوال بعد از مرگ می نویسد که در اخبار است مرد مستمندی از دنیا رفت و از صبح که جنازه او را بلند کردند تا به شام از دفنش فارغ نشدند ( به واسطه ی کثرت ازدحام و انبوه جمعیت ) .🌼
⚡️بعدها او را در خواب دیدند ؛ پرسیدند خداوند با تو چه کرد ؟ 🌼
🌳گفت : خداوند مرا آمرزید و نیکی و لطف زیادی درباره ی من فرمود ، ولی حساب دقیقی کرد . حتی روزی بر در دکان رفیقم که گندم فروشی داشت نشسته بودم با حال روزه .🌼
👌هنگام اذان که شد ، یک دانه از گندم های او را برداشته و با دندان خود دونیمه کردم . در این موقع به خاطرم آمد که گندم از من نیست . آن دانه شکسته را به روی گندم های او افکندم . خداوند چنان حسابی کرد که از حسنات من به اندازه ی نقص قیمت گندمی که شکسته بودم گرفت .🌼
📚انوار نعمانیه،باب احوال
#حساب_دقیق
#گندم_شکسته
💠 @RoozieHalal 💠
فقر موجب نقص عقل و دین:
امام علی خطاب به محمدبن حنفیه ، فرزندشان،می فرمایند:«فرزندم! از فقر بر تو می ترسم، از آن به خدا پناه ببر! زیرا فقر دین انسان را ناقص و عقل و اندیشه او را مشوش، و مردم را نسبت به او، و او را نسبت به مردم بدبین می سازد.» براساس این بیان نورانی امام، فقر آثار بسیار بدی را بر عقل و دین انسان برجا می گذارد. چنانکه در روایت دیگر می فرماید: «از دست رفتن دین، سبب نابودی امنیت است و با ترس و وحشت، زندگی مفهومی ندارد، و زوال عقل سبب زوال زندگی است و جامعه بی خرد را جز با مردگان نتوان قیاس کرد.»(حکمت 319) ...پس فقر خطرناک ترین بیماری است که جامعه را تهدید می کند و درصورت عدم تسریع در درمان آن، جامعه دچار اختلال و فروپاشی و در نهایت باعث از دست رفتن دین و معنویت می گردد
📚نهج البلاغه ،حکمت۳۱۹
#فقر_نقص_دین
#نقص_عقل
💠 @RoozieHalal 💠