🌺🌺#روز_یکشنبه متعلق به حضرت علی(ع) و #حضرت_فاطمه(س)
السَّلامُ عَلَيْكِ يَا مُمْتَحَنَةُ، امْتَحَنَكِ الَّذِى خَلَقَكِ فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَةً، أَنَا لَكِ مُصَدِّقٌ صَابِرٌ عَلَىٰ مَا أَتىٰ بِهِ أَبُوكِ وَوَصِيُّهُ صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَيْهِما
السَّلامُ عَلَى الشَّجَرَةِ النَّبَوِيَّةِ، وَالدَّوْحَةِ الْهَاشِمِيَّةِ، الْمُضِيئَةِ الْمُثْمِرَةِ بِالنُّبُوَّةِ الْمُونِقَةِ بِالْإِمَامَةِ، وَعَلىٰ ضَجِيعَيْكَ آدَمَ وَنُوحٍ عَلَيْهِمَا السَّلامُ
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
🍃🍂در حديث ديگرى از امام صادق عليه السلام مىخوانيم كه ابو بصير از حضرت سؤال كرد: «هَلْ لِلشُّكْرِ حَدٌّ إِذَا فَعَلَهُ الْعَبْدُ كَانَ شَاكِراً؛
🤔 آيا شكر حد نهايى دارد كه هرگاه بندهاى آن را انجام دهد شاكر محسوب شود؟»
🌱 امام عليه السلام فرمود: آرى. ابوبصير سؤال كرد: آن كدام است؟ امام عليه السلام فرمود: «يَحْمَدُ اللَّهَ عَلَى كُلِّ نِعْمَةٍ عَلَيْهِ فِي أَهْلٍ وَمَالٍ وَإِنْ كَانَ فِيمَا أَنْعَمَ عَلَيْهِ فِي مَالِهِ حَقٌّ أَدَّاهُ وَمِنْهُ قَوْلُهُ جَلَّ وَعَزَّ (سُبْحانَ الَّذِى سَخَّرَ لَنَا هَذَا وَمَا كُنَّا لَهُ مُقْرِنِينَ)؛
انسان در برابر هر نعمتى كه خدا به او داده؛ خواه در خانوادهاش باشد يا در اموالش، او را شكر مىگويد و اگر حقى در اموال او در نعمتى كه به وى داده شده، باشد، آن را ادا مىكند و از آن جمله است گفتار خداوند متعال كه مىفرمايد: «(انسان به هنگام سوار شدن بر مركبى بگويد:) منزه است خداوندى كه آن را مسخّر ما كرد و (اگر لطف خدا نبود) ما نمىتوانستيم در كنار آن قرار بگيريم».(1)
💫اين بخش از كلام حكيمانه را با حديث ديگرى از امام صادق عليه السلام درباره آخرين مرحله شكرى كه از انسان امكانپذير است پايان مىدهيم. آن حضرت مىفرمايد: «أوْحَى اللهُ تَعالى إلى مُوسى عليه السلام: يا مُوسى! أُشْكُرْني حَقَّ شُكْري. فَقالَ : يا رَبِّ كَيْفَ أشْكُرُکَ حَقَّ شُكْرِکَ وَلَيْسَ مِنْ شُكْرٍ أشْكُرُکَ بِهِ إلّا وَأنْتَ أنْعَمْتَ بِهِ عَلَىَّ؟ فَقالَ: يا مُوسى! شَكَرْتَني حَقَّ شُكْري حينَ عَلِمْتَ أنّ ذَلِکَ مِنّي؛
🍂خداوند به موسى وحى فرستاد كه اى موسى! حق شكر من را ادا كن. موسى عرض كرد : چگونه حق شكر تو را ادا كنم در حالى كه همين نعمت توفيق شكرگزارى، نعمت ديگرى از سوى تو بر من است؟
👈(بنابراين با #شكرگزارى نعمت جديدى به من عطا مىشود كه بايد شكر آن را هم بگزارم) خداوند فرمود: اى موسى! #حق_شكر من را بهجا آوردى چون مىدانى اين توفيق هم ازسوى من است».(2)
♦️اما #كفران_نعمت بىشك مايه #زوال_نعمتهاست و در قرآن سرگذشت امتهايى كه كفران نعمت كردند و گرفتار شدند بهكرار نقل شده كه نمونه روشنى از آن داستان قوم سبأ است كه خداوند آن همه نعمت به آنها داد و كفران كردند وتمام آنها از آنان گرفته شد.
💠در حديثى از امام صادق عليه السلام مىخوانيم: «أَحْسِنُوا جِوَارَ نِعَمِ اللَّهِ وَاحْذَرُوا أَنْ تَنْتَقِلَ عَنْكُمْ إِلَى غَيْرِكُمْ أَمَا إِنَّهَا لَمْ تَنْتَقِلْ عَنْ أَحَدٍ قَطُّ فَكَادَتْ أَنْ تَرْجِعَ إِلَيْهِ قَالَ وَكَانَ عَلِيٌّ عليه السلام يَقُولُ قَلَّ مَا أَدْبَرَ شَيْءٌ فَأَقْبَلَ؛ با نعمتهاى پروردگار به خوبى رفتار كنيد و بترسيد كه (براثر كفران) آن نعمتها از شما گرفته شود و به ديگران داده شود بدانيد هيچ نعمتى از كسى منتقل نشد كه به اين آسانى به او بازگردد. على عليه السلام مىفرمود: كمتر مىشود كه نعمتى به انسان پشت كند و سپس بار ديگر بازگردد».(3) همين مضمون در حكمت 246 بهزودى خواهد آمد.(4)
*
پی نوشت:
(1) . کافى، ج 2، ص 95، ح 12؛ زخرف، آیه 13.
(2) . میزان الحکمة، ح 9603.
(3) . کافى، ج 4، ص 38، ح 3.
(4) . .(مصادر نهج البلاغه، ج 4، ص 190)
📚۲۴۴حکمت راه های افزایش نعمت و زوال ان
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 در روایت هست بسیاری از اهل عذاب بخاطر زبانشون هست که در جهنمند...
🎥استاد عالی
#زبان
#گناه
💠 @RoozieHalal 💠
هدایت شده از قاصدک
🔸شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران 《سینماحقیقت》
🎥«دفک»، ماجرای خانواده هنرمند بختیاری که همگی نقاشاند
🎥«اپوش»، قصه دیو کشنده خرمی و سرسبزی کوهستان الوند
🎥داستان دوران طلایی افغانستان در «سینماحقیقت»/ چرا افغانستانیها مهاجرت کردند؟
🎥«واهگ»، صدای زنان بلوچستان است
🔺رقابت ۱۲ مستند در سیزدهمین جایزه شهید آوینی جشنواره «سینماحقیقت»
جدول نمایش مستندهای شانزدهمین دوره جشنواره «سینماحقیقت» 🔻
https://eitaa.com/joinchat/646054152Cc4ecf467fd
#سینما_حقیقت
#مستند
#جشنواره_سینماحقیقت
هدایت شده از ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات
📲 ثبت نام زیارت نیابتی
جهان سادۀ من: گریۀ وصال و فراق
تمامی دو جهان، گوشۀ حرم است
خادمان ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات نائب الزیاره دورماندگان از حرم هستند.
🔸 ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات با برگزاری زیارت نیابتی (بصورت رایگان) امکان بهره مند شدن از ثواب زیارت در نجف اشرف، کربلای معلی، کاظمین و سامرا را برای عاشقان و محبان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام فراهم می نمايد.
🔰جهت ثبت نام در طرح زیارت نیابتی به
سایت رسمی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات مراجعه نمایید.
👇🏻👇🏻👇🏻
▶️ www.atabat.org/fa/forms/4
🔺️ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات
📘#داستانهایبحارالانوار
💠 #سه_مصیبت_انسان در هر روز
🔹شخصی محضر امام زین العابدین علیه السلام رسید و از وضع زندگیش شکایت نمود.
امام علیه السلام فرمودند:
بیچاره فرزند آدم هر روز گرفتار سه مصیبت است که از هیچکدام از آنها پند و عبرت نمی گیرد.اگر #عبرت بگیرد دنیا و مشکلات آن برایش آسان میشود.
🔹مصیبت اول اینکه، هر روز از عمرش کاسته میشود. اگر #زیان«در_اموال وی پیش بیاید #غمگین میگردد، با اینکه سرمایه ممکن است بار دیگر باز گردد ولی عمر قابل برگشت نیست.
دوم اینکه هر روز، روزی خود را میخورد، اگر حلال باشد باید #حساب آن را پس بدهد و اگر حرام باشد باید بر آن کیفر ببیند.
🔹سپس فرمودند:
سومی مهمتر از این است.
گفته شد، آن چیست؟
امام فرمودند:
هر روز را که به پایان میرساند یک قدم به آخرت نزدیک شده اما نمی داند به سوی #بهشت میرود یا به طرف #جهنم.
📚 بحارالانوار، ج ۷۸، ص ۱۶۰
💠 @RoozieHalal 💠
🌳تأثیر #مال_حلال بر #رشد_معنوی انسانها
🌱قرآن مجید در #سوره_قصص وقتی داستان کودکی موسی (علیه السلام) را بیان میکند و میفرماید: «ما از قبل شیر همه زنان شیرده را بر او حرام کرده بودیم، خواهرش
گفت: آیا میخواهید شما را به خاندانی راهنمایی کنم که سرپرست این کودک باشند؟ خانوادهای که خیرخواه این کودکند.
👈این آیه کریمه گر چه به ظاهر میخواهد بفرماید ما #شیر زنان شیرده را بر موسی (علیه السلام) حرام کردیم تا از این طریق او را به مادرش برگردانیم، ولی پیام باطنی دیگری هم دارد و آن این که جناب موسی (علیه السلام) اگر باید در آینده صاحب ید بیضا گردد و بساط فرعون و فراعنه را برچیند، و با خدای خود در کوه طور سخن بگوید، باید از سینة پاکی شیر خورده باشد، و از همان ابتدا #لقمه_حلال در دهانش گذاشته شود.
📚سوره قصص
💠 @RoozieHalal 💠
خوابت نبَره...!
🎙آیت الله سعادت پرور رضوان الله علیه از جناب استاد(علامه طباطبایی رضوان الله علیه) نقل می کنند که فرمودند:
«وقتی در حال خَلسه بودم، حضرت صادق صلوات الله علیه را دیدم. ایشان به بنده فرمودند: «چون در حال #ذکر، #خواب غلبه کرد(خوابت آمد)، انگشت ابهام را مالش بده، خواب (از چشمتان) می رود»، این عمل را بنده انجام می دادم و خواب از چشمانم زدوده می شد(می رفت).
📚ثمرات حیات، ج ۱، ص ۲۷۳.
💠 @RoozieHalal 💠
🔆پیامبر گرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم»:
إنّ قَلبَ الرّجُلِ مَعَ مالِهِ، إنْ قَدّمَهُ أحَبَّ أنْ یَلحَقَهُ وَ إنْ خَلَّفهُ أَحَبَّ أَن یَتخلَّفَ مَعَهُ.
دل انسان به #مال و دارائی او بسته است. اگر آن را پیش فرستاد دوست دارد بدان #ملحق شود و اگر آن را برای بعد از خود گذاشت دوست دارد (در این دنیا) در کنار آن بماند و با #حسرت و ندامت از دنیا میرود.
(مشکوةالأنوار، فصل ٧، باب ٦)
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️چهار عمل عالی برای نداشتن #عذاب_قبر
🎤 استاد حجت الاسلام رفیعی
💠 @RoozieHalal 💠
✳️راه وسعت روزى:
امام(عليه السلام) در اين كلام كوتاه حكمت آميز اشاره به اسباب فزونى نعمت كرده مى فرمايد: «روزى را به وسيله صدقه فرود آوريد»; (اسْتَنْزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدَقَةِ).
منظور از رزق و روزى تمام مواهب الهى است كه انسان در زندگى به آن نياز دارد و معمولاً بر مواهب مادى از قبيل #مال و املاك گوناگون اطلاق مى شود، هرچند درباره امور معنوى نيز به كار مى رود; مثلاً مى گوييم: «اللّهُمّ ارْزُقْنَا الاْيمانَ وَالْيَقينَ; خداوندا ايمان و يقين به ما روزى بفرما». ولى در كلام مورد بحث اشاره به مواهب مادى است. منظور از «صدقه» هرگونه موهبت مادى است كه بدون عوض و با انگيزه الهى در اختيار ديگرى قرار داده شود. امام(عليه السلام) در اين كلام نورانى رابطه نزديكى ميان صدقات و فزونى رزق و روزى بيان فرموده است. اين معنا در روايات ديگر نيز با عبارات متفاوتى آمده است از جمله در حكمت 258 خواهد آمد كه امام(عليه السلام) مى فرمايد: «إذا أمْلَقْتُمْ فَتاجِرُوا اللهَ بِالصَّدَقَةِ; هر زمان فقير و #نيازمند شديد با دادن صدقه با خداوند معامله كنيد».
📚حکمت ۱۳۷راه افزایش روزی
💠 @RoozieHalal 💠