✋
مثلث خطای تحلیلی در وقایع اخیر
🔺کشور اخیرا روزهای پرتلاطمی را سپری کرده است و فارغ از وقایع و حوادث و اصل ماجرا، شاهد تحلیل های مختلف از کنشگران رسانه ای و تحلیلگران سیاسی-اجتماعی بوده ایم.
🔹بنظر می رسد در بعضی از تحلیل ها حداقل یکی از سه اشتباه «تعمیم»، «تقلیل» و یا «تعجیل» رخ داده است.
1⃣ تعمیم (overgeneralization)؛
خطای شناختیِ تعمیمِ افراطی یکی از خطاهای ادراکی است که در هنگام استدلال می تواند فرایند استدلال و نتیجه گیری را مختل کند. این خطا باعث شده بود برخی از گزاره های تعمیمی مانند «همه ناراضی هستند» یا مانند «کل دهه هشتادی ها از دست رفته اند» و شبیه این ها در میان تحلیل ها دیده شود و حال آنکه اساسا استفاده از کلمه همه یا هر کلمه ای که تعمیم بدون دلیل بدهد در تحلیل غلط است. رهبر معظم ضمن بیانات خود با مجلس خبرگان در شهریور 97 این خطا را اینگونه تبیین می کنند: "امّا اینکه ما به نحوی انتقاد بکنیم که آن شنوندهی انتقاد به تعبیر رایج، بندِ دلش پاره بشود و بگوید «دیگر همه چیز از دست رفت، پدرمان درآمد»، اینجوری نباید انتقاد بکنیم".
2⃣ تقلیل(reducing)؛
این که همه ی علل حوادث این روزهای گذشته و اعتراضات را به نارضایتی عمومی و عملکرد نظام تقلیل دهیم یک خطای ادراکی دیگر است. هیچ کس نمی تواند منکر بعضی ضعف ها در اداره کشور شود اما مهم ترین بخش ماجرا و علت اصلی وقایع اخیر را باید در این عبارت جستجو کرد: «بنده بصراحت میگویم این برنامهریزی کار آمریکا، کار رژیم غاصب و جعلی صهیونیستی و دنبالهروهای آنها است؛ نشستهاند برنامهریزی کردهاند»(بیانات در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح،11/7/1401)
3⃣ تعجیل (acceleration)،
این خطا نیز یک خطای ادراکی است بدین معنا که فرد برای تسریع در کنشگری رسانه ای یا اجتماعی به طور طبیعی همه اطراف قضیه را نمی بیند. مقام معظم رهبری به این خطا هم اشاره کردند: «... ولی واکنش به این حادثه بدون اینکه تحقیقی شده باشد، بدون اینکه هیچ گونه امر مسلّمی وجود داشته باشد...»
✍دکتر احمد اولیایی
هدایت شده از موسسه مصاف
خواندن این سخنان رهبر انقلاب برای کسانی که به صحبتهای استاد #رائفی_پور در برنامه ثریا نقد داشتند، توصیه میشود | بیانات تأمل برانگیز رهبر انقلاب در دیدار با جوانان (مصلی تهران) - ۱ اردیبهشت ۱۳۷۹
رهبر انقلاب:
من در بخش اوّلِ صحبتم به شما عرض کردم که جوان سرشار از انرژی است؛ جوان هیجانطلب است. روزی که کشور دچار یک جنگ مسلّحانه باشد، جوانان با میل و رغبت به میدان میروند. وقتی که کشور در آرامش و صلح است، برای ارضای سالمِ هیجان طلبی جوانان، چه چیزی بهتر از بسیج؟ این ابتکار امام بود. روح هیجان طلب جوان، اگر بنا باشد در راه سازنده، در راه ایمانی، در راه سالم، در راهی که میتواند برای کشور مفید واقع شود، بهکار بیفتد، چه سازمانی مهمتر و مطمئنتر از سازمان بسیج است؟
پن: کاش آقایان قبل از نقد مغرضانه حداقل با مبانی و سخنان امامین انقلاب آشنا بودند تا اینگونه خود را مضحکه نکنند.
🆔 @Masaf
هدایت شده از موسسه مصاف
توییت تاملبرانگیز محسن مقصودی مجری برنامه ثریا درخصوص حملات ناجوانمردانه به استاد #رائفی_پور بعد از پخش این برنامه
۱.برنامه ثریا با حضور آقای #رائفی_پور واکنشهای مثبت فراوانی در مردم و مخاطبان داشت. بنظرم برخی کاسبان تقطیع، دوست داشتند همچنان مردم ایشان را با کلیپهای تقطیع شده بشناسند و تصویری سطحی از او ارائه دهند.
اما دو ساعت صحبت زنده نشان داد که او مبانی مشخص دارد و برخی از این ناراحتند.
۲.در این چند روز منتظر ماندم ببینم نقد کارشناسی دارند، چیزی ندیدم. اینکه برخی رسانهها صحبتهای ۱۰ سال قبل #رائفی_پور را دوباره ردیف کرده بودند برای تخریب، نشان میداد دستشان خالی است. البته ایشان هم مثل همه ما نقاط ضعف و قوتی دارد وخوب است عالمانه نقد شود. اما تقطیع و تخریب خوب نیست.
۳.برخی گفتند #رائفی_پور به شهدا توهین کرده. توهین به شهدا در #ثریا؟! مگر ما مرده باشیم.
فارسی ساده را متوجه نمیشوید؟ علت و معلول را؟ مثلا اگر کسی بگوید روزه باعث سلامتی و نشاط بدن میشود، گفته روزهداران برای سلامت بدن، سختی روزه را به جان میخرند؟!
فیلم کامل برنامه را ببینید.
🆔 @Masaf
هدایت شده از بیداری ملت
♦️ گفتند اغتشاشات خیابانی واکنش انفعالی دشمن در مقابل این حرکتهای بزرگ اخیر مردم بود
👤 دانيال معمار
🔴به پویش مردمی #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از سعداء/حجت الاسلام راجی
⭕️ نشست برخط «پاسخ به شبهات معترضین حوادث اخیر»
🔻با حضور: حجت الاسلام سید محمد حسین راجی
«استاد حوزه و دانشگاه، مدیر اندیشکده راهبردی سعداء»
⌛️ شنبه ۲۳ مهر ماه - ساعت ۲۰
🔸پخش همزمان :
🌐 کانال روبیکا بصیرت:
https://rubika.ir/baseeratt
🌐 کانال ایتا سعدا:
Eitaa.com/soada_ir
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
هدایت شده از دکتر مرعشی
حلال و خودکنترلی.pdf
833.3K
پژوهش ما نشان داد که بین غذای حلال با خودکنترلی، مسئولیت پذیری، هوش اخلاقی و رفتار وجدانی رابطه وجود دارد. مقاله پژوهش را مطالعه بفرمایید.
آیا برای نجات نسل جوان و نوجوان باید به لقمه آنان هم توجه داشت؟
https://eitaa.com/SAmarashi
هدایت شده از دکتر مرعشی
🔴آدیداس در هلند
دیروز این عکس را گرفتم.
دنیا به سمت پوشش داره میره. انقدر تعداد محجبهها در اینجا هم ( مثل فرانسه) در حال افزایش هست که برندهای ورزشی هم لباس های مورد پذیرش بانوان مسلمان را، طراحی، تبلیغ و روانه بازار میکنند. نکته مهم گرایش زنان فرانسوی و هلندی الاصل به سمت اسلام و پوشش هست. این یعنی عوارض و پیامدهای بیپوششی رو خوب تجربه کردند که فعالانه و با اراده به سمت پوشش در حال گرایش هستند.
دختران و زنانی که در ایران در حد افراط مخالف پوشش هستند، از عواقب جامعهای که پوشش برای زنانش آزاد شود بیخبرند. در کتاب «بازگشت به پاکدامنی» وندی شلیت نویسنده زن آمریکایی، کامل از راه رفته دختران و زنان در این خصوص در آمریکا گفته است.
✍مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی در فرانسه، #هلند و ایران
@ninfrance
👉 @roshangarii 🚩
هدایت شده از روزنه
بیانیه بانوان نهایی.pdf
281.4K
بیانیه بیش از 4000 نفر از بانوان اندیشمند و فعالان فرهنگی-اجتماعی، دانشجویان، طلاب، استادان حوزه و دانشگاه در حمایت از نظام مقدس جمهوری اسلامی و محکومیت مواضع غرب در موضوع زن و خانواده
🔶متن این بیانیه به زبانهای عربی، انگلیسی، روسی و اردو نیز ترجمه شده است.
#اختصاصی
#روزنه؛ دریچه ای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053