eitaa logo
SEIR
15 دنبال‌کننده
887 عکس
3 ویدیو
2 فایل
سیر مطالعاتی ارتباط با ادمین @zainab_moradi
مشاهده در ایتا
دانلود
تکلیف دیگر مردم، آمادگی برای ظهور و فرج امام عصر علیه السلام است؛ یعنی همان 👈عمل کردن به مقتضای انتظار؛ زیرا روشن است، کسی که منتظر چیزی و یا فردی است، خود را مهیای آن چیز و آن فرد می‌نماید. کسی که منتظر حضرت مهدی علیه السلام است، باید خود را آماده ملاقات او و مهیای حضور و ظهور او نماید و این امر به دست نمی‌آید مگر با👈 پرهیزکاری و 👈اجتهاد و کوشش در اوامر خداوند متعال و دین او و 👈تهذیب نفس و 👈تحصیل اخلاق حمیده و صفات حسنه و 👈راهنما و دستگیری دیگران در این امر. "امام صادق علیه السلام می‌فرماید: هر کس خرسند می‌شود که از اصحاب قائم علیه السلام باشد، باید انتظار بکشد و در حالی که منتظر اوست، با پرهیزکاری و اخلاق پسندیده عمل نماید."
به نام خدا یکی دیگر از تکالیف مردم، تسلیم بودن و عجله نکردن در امر ظهور حضرت است. مومن نباید عجول باشد و اظهار عدم تحمل نماید،بلکه باید به قضای الهی راضی باشد.البته این به معنای ترک دعا برای تعجیل ظهور نیست. در حدیثی از امام صادق علیه السلام آمده است که آنان که بدون فراهم شدن شرایط ظهور،آرزوی آن را دارند ،به این آرزوی خود نخواهند رسید و آنان که عجله میکنندهلاک خواهند شد و آنان که تسلیم هستند نجات خواهند یافت. آفت های عجله برای فرد عجول: ۱.گرفتار شدن در دام مدعیان دروغین مهدویت ۲.شک و تردید در کلام ائمه ویا رد و تکذیب آن توسط فرد عجول ۳.اعتراض یا انکار قضای الهی و عدالت او ۴.ترک تکالیف انتظار ۵.ارتکاب عمل مخالف شارع مقدس ۶.ماءیوس شدن ویا منکر شدن وقوع ظهور. لذا در کلام خود حضرت حجت نیز آمده که خدایا به من صبری عطا فرما تا تعجیل آنچه تاخیر انداختی و تاخیر آنچه تعجیل نمودی را دوست نداشته باشم.
راه وصال تکلیف ۶۴ يکی ديگر از تکالیف شیعیان برای رسیدن به وصال حضرت مهدی عجل دعا وتضرع به درگاه خداوند برای حفظ دین وایمانشان هست فرد مومن باید دین خود را از شر جن وانس وکفار ومنافقین وشک وشبهه حفظ کند در این راه بهترین کار دعا همراه با علم وعمل صالح است برای حفظ ایمان باید همواره به علم خود افزود وبه دنبال عمل صالح بود وبه در گاه خداوند تضرع کند وحفظ دین وایمان خود را ازدرگاه الهی تقاضا کند که در تکلیف بعد خواندن دعاهایی ذکر شده که بهترین آنها دعای غریق است ((یا الله یا رحمان یا رحیم یا مقلب القلوب ثبت قلبی علی دینک )) راه وصال ۶۴
دیگر از تکالیف مومن، دعا برای غلبه آن حضرت بر کفار ، منافقان ، ملحدان ، معاندان و تمام دشمنان دین خدا است. در این زمینه خواندن دعاهایی هم چون دعای ندبه بسیار خوب است‌. در دعای ندبه فرازهایی از کلام امامان معصوم علیهم السلام را مشاهده می‌کنیم که اهتمام شدید آنان را در دعا برای غلبه آن حضرت بر دشمنان دین می‌رساند: "اللهم و اقم به الحق و ادحض به الباطل" پروردگار ! حق را به واسطه او بر پادار و به وسیله او باطل را محو نابود ساز. "و اذلل به اعدائک." پروردگارا ! دشمنانت را به وسیله او خوار گردان.
بسم الله الرحمن الرحیم یکی از تکالیف دیگر مردم در عصر غیبت آن است که علیه ستمگران و قدرتمندان وقت قیام نکنند و با اهل باطل به ستیزه و جنگ برنخیزنند مگر از طریق مشروع در رابطه روایات زیادی هست که این کار مورد رضایت اهل بیت علیه السلام نبود از امام صادق علیه السلام روایت شده : "هیچ یک از ما اهل بیت تا روزقیام قائم ما برای جلوگیری از ستمی و یا برپاداشتن حقی قیام نکرده و نمیکند مگر انکه بلااو را از ریشه برخواهر کند و قیام او بر اندوه ما و شیعیان ما می افزاید" منظور از این گونه روایت ها منظور از قیام را قیام و خروج مسلحانه میدانند. اما در مقابل این گونه روایات ، روایات معارضی هم وجود دارد مثل اینکه اگر در مقابل حاکم ظالم جنگیدید شهید محسوب میشوید. در مقابله با روایات بالا باید برای عمل به این موضوع باید به مجتهد جامع الشرائط مراجعه کرد و اگر حکم قیام داد باید او را تنها نگذاشت و این تقلید جایز و صحیح است.
به نام خدا تکلیف دیگر این است که برای ظهور آن حضرت وقت و زمان تعیین نکنند. روایات مختلفی بر این موضوع دلالت دارند. امام صادق علیه‌السلام می فرمایند: ای مفضل! برای ظهور وقتی نگذار. همانا هرکس برای ظهور مهدی ما وقتی تعیین کند، خود را در علم خداوند شریک دانسته و مدعی شده است که خداوند متعال او را بر سر خویش آگاه ساخته است. از امام باقر علیه السلام پرسیدند: آیا برای امر ظهور وقتی هست ؟ فرمودند: وقت گذاران دروغ گفتند و سه بار این جمله را تکرار کردند. منظور از عدم جواز تعیین وقت ظهور این است که عدد ، سال ، ماه ، هفته یا ساعتی برای تاریخ یا زمان ظهور تعیین نشود. وگرنه بیان وقت ظهور به زبان علایم و نشانه های قبل از ظهور ایرادی ندارد. از ابوبصیر روایت شده که درباره قیام حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف سوال کردند امام صادق علیه السلام فرمودند : ای ابومحمد! ما خاندانی هستیم که وقت نمی گذاریم و پیامبر اکرم صلوات الله علیه فرمودند: وقت گذاران دروغ می گویند . همانا پیش از این امر پنج نشانه خواهد بود. آن ها عبارتند از: ندایی در ماه رمضان و خروج و حرکت سفیانی و خروج خراسانی و کشته شدن نفس زکیه و فرو رفتن در بیداء.
تکلیف دیگر مردم، کسانی است که برای ظهور آن حضرت وقت و زمان مشخص و خاصی را تعیین می‌کنند. مردم باید با مدعیان تعیین وقت ظهور را دروغگو دانسته و آن ها را به عنوان افرادی دروغگو به دیگران معرفی نمایند. " امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: هر کس را از جانب ما به تو خبر داد، از تکذیب او پرهیز نکن؛ به آن دلیل که همانا ما برای احدی وقتی را تعیین نمی‌کنیم."
به نام خدا یکی دیگر از تکالیف ،تهذیب نفس و تلاش لازم در این زمینه است. هر فردی باید به دنبال کسب علم و معرفت و ایمان کامل باشد و کوشش کند تا خود را را به فضائل انسانی متصف گردانده و صاحب تقوای الهی شود وبه این صورت خود را شبیه وهم سنخ با امام زمان نماید. این مطلب از اهم تکالیف است و سایر تکالیف فرع این تکلیف هستند و درواقع سایر تکالیف برای تحقق این تکلیف است. امام‌باقر علیه السلام می فرمایند:ما را با ورع و اجتهاد یاری نمایید. خود حضرت حجت در نامه ای به شیخ مفید فرموده اند:ما را از شیعیان پنهان نمی دارد مگر همان چیزهایی که از آنان به ما میرسد و ما آنها را نمیپسندیم و از آنان انتظار نداریم و خدا یار و یاور ماست و او برای ما کافی و بهترین تکیه گاه است.
راه وصال تکلیف ۷۱ یکی دیگر از تکالیف شیعیان برای رسیدن به وصال حضرت مهدی عجل تقیه است (تقیه یعنی :خوداری از اظهار عقیده ومذهب خویش به جهت ترس از ستم دیگران وسختگیری آن ها ) مومن باید از کفار ومنافقین ودشمنان دین وهر کس که اهلیت شنیدن حق را ندارد تقیه کند . امام صادق می‌فرماید:تقیه سپر وپناهگاه مومن است وکسی که تقیه ندارد ایمان ندارد . به طور کلی باید از افرادی که منکر حقایق هستندو همچنین افرادی که عقل ومعرفت آنها ضعیف هست یعنی افرادی که ایمان دارند ولی نمی‌توانند اسرار دین را حفظ وقبول کنند وهمچنین افرادی که بیان حقایق برای آنها فایده ندارد تقیه نمود . همچنین از افرادی که وضع حال آنها مشخص نیست نمیدانیم آیا اهل پذیرش حقایق هستند یا خیر؟ یا در حفظ ونگهداری اسرار دین کوشا هستند یا خیر ؟ یا گفتار حقایق برای آنها فایده دارید یا نه ؟ هم باید تقیه کرد . ولی نباید از افرادی که بیان حقایق در آنها اثر دارد یا احتمال دارد در نگهداری اسرار دین کوشا باشند تقیه کرد . حصرت علی علیه السلام فرمودند : همان حدیث ما دشوار است وپذیرش آن سنگین ،بنابراین اول اندکی از آن را به مردم ارائه کنید اگر درک کرد وپذیرفت بر آن بیافزایید وهر کس نپذیرفت از آن دست نگه دارید حدیث ما را تحمل نمی‌کند مگر فرشته مقرب یا پیامبر مرسل یا بنده مومن که خداوند قلب او را برای ایمان آزموده باشد . راه وصال ۷۱
تکلیف هفتاد و دوم: تکلیف دیگر صبر کردن بر اذیت و آزار دیگران و تحمل دشمنی دشمنان و نفاق منافقان و تحمل سختی‌ها ناراحتی‌ها بلاها فقر و خواری و استقامت و پایداری در دین و ثبات قدم در جاده شریعت است باید بر وقوع امتحانات الهی صبر کرد و آنها را تحمل نمود و از هر یک پیروز بیرون آمد باید بر طول غیبت صبر کرد و شتاب زدگی ننمود و بر اعتقاد حق خود نسبت به آن حضرت راسخ بود. باید بر استهزای منکران آن حضرت و دشمنان دین و تکذیب و رد آنها و غیره صبر کرد امام صادق می‌فرماید رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند به زودی زمانی بر مردم خواهد رسید که حکومت به دست نخواهد آمد مگر با کشتن و تکبر و ستم و ثروت به دست نمی‌آید مگر با غضب و خستت و دوستی مردم حاصل نمی‌شود مگر با از دست دادن دین و پیروی هوای نفس پس هر کس آن زمان را دریابد و برنداری و فقر صبر کند در حالی که بر ثروت داشتن توانایی داشته باشد و بر دشمنی صبر کند در حالی که می‌تواند جلب محبت نماید و برخواری و ذلت صبر کند در حالی که بر عزیز شدن قادر باشد خداوند به او ثواب ۵۰ صدیق از تصدیق کنندگان مرا خواهد داد. امام صادق می‌فرمایند آیا نمی‌دانی که هر کس منتظر امر ظهور ما باشد و بر آنچه از اذیت و ترس می‌بیند صبر نماید در آن دنیا در زمره ما خواهد بود امام صادق می‌فرماید در جمیع امور خود صبر و بردباری داشته باش البته صبر و تحمل فرد و بی‌تابی نکردن او منافاتی با دعا و اقدام مشروع او در رفع مشکلات و ناراحتی‌ها ندارد صبر و تحمل منافاتی با دفاع انسان از خود ندارد بی شک مومن باید سعی کند همه ناراحتی‌ها و سختی‌ها را از خود دور گرداند ولی از طریق مشروع نه غیر مشروع
یکی از تکالیف در عصر غیبت سفارش به صبر و ثبات نسبت به امام‌زمان علیه السلام است. "رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم میفرمایند: سوره والعصر درباره حضرت علی علیه السلام نازل شده است و تفسیرش این گونه است که انسان ها در زیان هستند مگر کسانیکه به ولایت او ایمان آوردند و عمل صالح انحام دادنند و با برادرشان مواسات کردند و در زمان غیبت یکدیگر را به صبر سفارش نمودند."
به نام خدا و خیر اندیشی در حق حضرت : مومن باید آنچه برای امام علیه السلام ، خیر و شایسته است و آن حضرت در آن می باشد ، بجا آورد و این مقصود بدست نمی آید ،مگر با از او و الهی. به یقین پیروان هر امامی ، اگر به حقیقت خیرخواه او باشند ، از او اطاعت می کنند و از فرمان او سرباز نمی زنند و کسی که خیرخواه امام خویش است ، مایه او خواهد بود نه مایه ننگ و عار او. امام باقر علیه السلام فرمودند: رسول خدا صل الله علیه و آله فرموده اند : خداوند عز و جل به هیچ یک از دوستان خود که خویش را در اطاعت از امام خود و خیرخواهی او به زحمت انداخته است ، نظر نمی افکند ، مگر اینکه او با ما خواهد بود در رفیق أعلی.