هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
📎 #بازنشر به مناسبت پخش سریال پایتخت ۶
🔺صدا و سیما و گناه نابخشودنیِ "مرجعیتبخشی" به بازیگران
🔹چرا بازیگران سینما و تلویزیون، به اندازهای مرجعیت اجتماعی یافتهاند که در بزنگاههای مهم سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نقشهای اساسی و بعضا تعیین کننده ایفا میکنند؟ آیا آنان شایستگی چنین جایگاهی را در جامعه دارند؟
🔹پیش از پاسخ به این سوال، باید در شخصیت بازیگران دقیق شویم. بازیگر کیست؟ بازیگر در واقع هنرمندی است که میتواند ذهن خود را در اختیار نویسنده و جوارح خود را در اختیار کارگردان بگذارد تا به دستور آنها بگوید و بجنبد. بازیگر به اختیار خود نه سخنی میتواند بگوید و نه حرکتی میتواند بکند.
اواخر سال ۱۳۹۷ اتفاقی افتاد که اشاره به آن، در لمس بیشتر این معنی به ما کمک میکند. وقتی خشایار الوند، نویسنده سریال پایختت چهره در نقاب خاک کشید، دیدیم که کل پروژه متوقف شد؛ نقی معمولی با رفتن خشایار الوند دچار مرگ مغزی شد و از سیروس مقدم که مسئول تنظیم حرکات جوارح او بود نیز، کاری برای احیایش برنیامد. آقای مقدم حرف جالبی در تلویزیون زد و گفت من تجربه از دست دادن عوامل را در میانه کار دارم و پس از فوت خانم پوپک گلدره، بازیگر دیگری را جایگزین کردم. اما نویسنده را نمیتوان جایگزین کرد و آقای مقدم هم نتوانست. نویسنده خالق همه شخصیتهای فیلم و داستان فیلم است و جایگزین ندارد.
🔹حال پرسش اینجاست که چرا علاقه مردم به شخصیت نقی معمولی-که مخلوق ذهن خشایار الوند است- آقای محسن تنابنده را تبدیل به سلبریتی میکند و او در مسائل گوناگون از موضع و جایگاه نقی معمولی اظهار نظر میکند؟ آیا او این حق را دارد؟ آیا تبدیل شدن بازیگران به صاحبنظران اجتماعی، سوء استفاده و سرقت شخصیت محبوبی نیست که نویسنده خلق کرده است؟
🔹پاسخ این سوالات البته روشن است. اما چه چیزی باعث شده است که بازیگران، به چنین جایگاهی در اجتماع برسند؟ به نظر میرسد مقصر اصلی در این سرقت شخصیتی، سیاستگذاران و تصمیمگیران سازمان صدا و سیما هستند. سازمان صدا و سیما به جای اینکه بیینده را از این وهم در بیاورد که آنچه دیده است، فیلم است و آنکه بازی میکند، در حال اجرای دستورات نویسنده و کارگردان است، در فضای خارج از فیلم بیشتر به وهم اینهمانی معمولی-تنابنده دامن میزند.
وقتی گاه و بیگاه، در برنامههای مناسبتی، بازیگر میهمان است و مجری از علائق و سلایقش تا نظراتش درباره مسائل گوناگون از او سوال میکند، روشن است که این بازیگر دچار توهم صاحبنظر بودن در امور گوناگون جامعه خواهد شد. درباره خوانندگان محترم نیز مسئله همین است. حنجره خوبی دارند و توانستهاند مفهومی که شاعر میسراید و با وزنی که او ساخته، صدایی بسازند، اما گاه شخصیت شاعر را به سرقت میبرند و چنان رفتار میکنند که گویی آنچه خواندهاند، سخن خود آنهاست.
🔹وقتی این توهم، هم در بازیگر و هم در مردم، ایجاد شد، بازیگران یا به استخدام سیاسی درمیآیند و در بزنگاههای سیاسی مورد بهرهبرداری قرار میگیرند، یا اینکه دوز این توهم در جامعه چنان بالا میزند که بازیگران سیاستمدار میشوند.
🔹این وضعیت متوهمانه، حاصل نگاه تفرجگاهی به جای نگاه دانشگاهی به صدا و سیماست. هدف صدا و سیما نباید سرگرم کردن مردم و گذراندن وقت آنها باشد، بلکه هدف باید اعتلای سواد و فهم و درک و آگاهی مردم باشد. سلبریتیپروری و مرجعیتبخشی به آنها، با این اهداف متعالی در تضاد و تناقض است.
🔹خوب است دوستان تصمیمگیر در صدا و سیما، اگر هم بنا دارند به جای دانشمندان و صاحبنظران، عوامل فیلم و سریال را به برنامهها دعوت کرده و از علایق و سلایقشان سوال کنند، به جای بازیگران نویسندگان فیلمنامهها، و به جای خوانندگان، شاعران را دعوت کنند تا درباره آنچه خلق کردهاند با مردم سخن بگویند.
@syjebraily
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
🔻سه ماه رجب و شعبان و رمضان سه ماه بزرگ الهی است که فرصت مناسبی برای سیر معنوی انسان است. بزرگان این سه ماه را به کسیکه میخواهد مهمانی برود، تشبیه میکنند.
👈میگویند: اول حمام میرود، بدنش را از کثافتها شستوشو میدهد، مرحلۀ دوم لباس میپوشد، مرحلۀ سوم خودش را زینت میدهد و عطر میزند و بعد هم به مهمانی میرود.
🔹این سه ماه برای سیر معنوی انسان یک چنین حالتی دارد؛ در ماه رجب استغفار خیلی وارد شده است که افراد خیلی استغفار کنند.
استغفار در واقع حمام روح از آن یاد میشود، چرکها ظلمات باطن انسان را شستوشو میدهد و بعد برای ماه شعبان آماده میشود.
🔹ماه شعبان، ماه پیامبر خدا«صلیاللهعلیهوآله» و ماه آن حضرت یعنی ماه لباس تقوا به تن کردن؛ چون آن بزرگوار دارای خُلق عظیم هستند که آیۀ۴سورۀ قلم میفرماید: «وَ إِنَّکَ لَعَلى خُلُقٍ عَظیمٍ».
پس ماه شعبان ماهی است که ما خودمان را به اخلاق پیامبر آراسته میکنیم تا آماده بشویم برای ماه مبارک که ماه مهمانی خدا است.
@abolhasanmahdavi
9.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توصیه رهبر معظم انقلاب درباره استفاده از #ماه_شعبان
سوالی که رهبرانقلاب از امام خمینی(ره) درباره اینکه «شما کدام دعا را بیشتر دلبستهی آن هستید؟»پرسیدند.
#حلول_ماه_شعبان_مبارکباد
╭━━━⊰📚⊱━━━╮
@hadiseshgh1214
╰━━━⊰📚⊱━━━╯
هدایت شده از علیرضا پناهیان
🔰 مهمترین عوامل مؤثر در تربیت و تعادل روحی فرزند
🔻تعادل روحی و روانی به عوامل زیادی ربط پیدا میکند اما دو تا از کلیدیترین عوامل تعادل روحی فرزندان در خانواده عبارتند از اینکه: «رابطه پدر با مادر از سر محبت و رحمت باشد» و «رابطه مادر با پدر سرشار از تواضع و احترام باشد». البته هر دو خوب است به یکدیگر احترام و محبت داشته باشند ولی بر اساس اقتضائات خاص روحی زن و مرد احترام برای مرد و محبت برای زن اولویت پیدا میکند. وقتی بچه ها اینگونه روابطی را میبینند گویی هر چیزی سر جای خودش قرار گرفته و تعادل در خانه برقرار خواهد شد.
🔻بچهها وقتی در خانه تعادل روحی پیدا میکنند که ببینند «پدر "ستون" خانه است و مادر "زیبایی" خانه» به تعبیر دیگر، پدر رئیس حقوقی خانه است و مادر رئیس عاطفی خانه است. خانم باید مراقب باشد که غرور شوهرش را نشکند و به فرزندانش هم یاد بدهد که غرور پدرشان را نشکنند و به او احترام بگذارند. مرد هم باید مراقب باشد که دل همسرش را نشکند و به فرزندانش یاد بدهد که دل مادرشان را نشکنند. در این خانواده هر چه مادر دوست داشته باشد و هر چه پدر فرمان بدهد، بچهها طبق آن عمل خواهند کرد و به این ترتیب تعادل در خانه برقرار خواهد شد. چون این دو رفتار مطابق فطرت و طبیعت پاک انسان است و دختر و پسر در چنین خانوادهای پاسخهای طبیعی اقتضائات روحی خود را میبینند و محیط خانه برای آنها آرامشبخش میشود.
👤علیرضا پناهیان
👈🏻متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/1207
@Panahian_ir
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
🔻امام صادق«علیهالسلام» داستانی را نقل میکنند که وقتی ماه شعبان وارد میشد، پیامبر خدا«صلیاللهعلیهوآله» دستور میدادند که یک منادی در بین اهل مدینه با صدای بلند صدا بزند و بگوید:
👈من رسولِ رسولالله هستم یعنی فرستادۀ آن بزرگوارم و پیامبر میفرمایند:
«إِنَّ شَعْبَانَ شَهْرِی فَرَحِمَ اللَّهُ مَنْ أَعَانَنِی عَلَى شَهْرِی»؛ ماه شعبان ماه من است و خدا رحمت کند کسیکه من را در این ماه شعبان کمک بکند.
🔹امیرالمومنین«علیهالسلام» میفرمایند:
من از وقتی که صدای این منادی پیامبر را شنیدم، روزۀ ماه شعبان را ترک نکردم تا الآن و از حال به بعد هم به هیچ وجه تا زنده هستم، روزۀ ماه شعبان را ترک نخواهم کرد و فرمودند: روزۀ ماه شعبان و رمضان سبب پاک شدن و توبۀ از تمام گناهان در نزد پروردگار است.
🔸امیدوارم که توفیق داشته باشیم به انجام عبادات، روزه گرفتن در ماه شعبان و تحصیل تقوای الهی که درواقع بهترین لباس، یعنی لباس تقوا را میشود در این ماه به تن بکنیم و آن اخلاقهای خوب پیامبر را إنشاءالله به دست بیاوریم.
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از سیدابوالحسن مهدوی
خانه تکتک ما سادهترین هیئت شد
#توسل_خانگی
🔻با سخنرانی: آیتالله سیدابوالحسن مهدوی
🔹و مدیحهسرایی: کربلایی سیدرضانریمانی
📆جمعه (۸ فروردین ۹۹)
⏰ساعت ۱۲ظهر
📺پخش زنده از شبکه قرآن سیما
@abolhasanmahdavi
هدایت شده از فــطـرت
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و اسْمَعْ دُعَائِي إِذَا دَعْوَتُكَ وَ اسْمَعْ نِدَائِي إِذَا نَادَيْتُكَ وَ أَقْبِلْ عَلَيَّ إِذَا نَاجَيْتُكَ
فقَدْ هَرَبْتُ إِلَيْكَ وَ وَقَفْتُ بَيْنَ يَدَيْكَ مُسْتَكِيناً لَكَ مُتَضَرِّعاً إِلَيْكَ.
🌸خدایا بر محمد و آلش درود فرست و هرگاه به درگاهت دعا می کنم دعایم را بشنو، و هرگاه با صدای بلند صدایت می زنم صدایم را بشنو و هرگاه با (صدای آهسته) با تو مناجات می کنم به من رو کن.
من به سوی تو فرار کرده ام و در برابر تو ایستاده ام در حالی که بیچارگیم را به تو عرضه داشته ام و تضرع کننده بسوی تو هستم.
📚فرازی از مناجات شعبانیه.
@Alfetrah
هدایت شده از فــطـرت
❇️استاد مجاهدی:
برای ماه شعبان این دستورات معنوی مورد توصیه است:
🌷هر روز ۷۰ مرتبه
أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَهَ
🌷هر روز ۷۰ مرتبه
أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِي لا إِلَهَ إلا هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ الْحَيُّ الْقَيُّومُ وَ أَتُوبُ إلَيْه.
در بعضي روايات «اَلْحَيِّ الْقَيّوم» پيش از «اَلرّحْمنُ الرَّحيمُ» است.
🌷در تمام این ماه هزار مرتبه
«لا إِلَهَ إلا اللَّهُ وَ لا نَعْبُدُ إلا إِيَّاهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ».
🌷هر روز در وقت زوال [وقت ظهر شرعي] صلوات شعبانیه
🌷هر روز مناجات شعبانیه
🌷روزه گرفتن در روزهای دوشنبه و پنجشنبه ماه شعبان.
🌷در هر پنجشنبه اين ماه دو ركعت نماز به این کیفیت بجا بیاورد:
در هر ركعت پس از سوره حمد، صد مرتبه سوره توحید بخواند و بعد از سلام ِنماز، صد مرتبه صلوات بفرستد.
@Alfetrah
هدایت شده از کانال رسمی حضرت آیت الله سید حسین یعقوبی قائنی-ره
°
🔘 متن اشعار قرائت شدهٔ دیوان وفایی
⬅️ توسط آقای موحدی
💠 در مدح سالار شهیدان
حضرت امام حسین علیه السّلام
▫️بهار است و کند جا، هر کسی در طَرْف صحرایی
نئی از بلبلی کمتر، در افکن شور و غوغایی
▫️کبوتر وار هو هو کن، برآر از سینه هی هایی
و یا کوکو چه قمری زن به یاد سرو بالایی
▫️فغان و زاری بلبل ببین وقت سحر با گل
که دارد با دو صد غلغل، ز وصل گل تمنّایی
▫️همه عمرت به باطل رفت پس کو حاصل ای غافل
چرا، بذری نمی پاشی در این مزرع به دانایی
▫️تو تا کی از فنا و نیستی ترسان و لرزانی
مترس ای دل به دین احمدی نه کیش ترسایی
▫️تُرا تجرید می باید که توحیدت ز دل زاید
به کلّی از هوی بگذر که نوشی جام صهبایی
▫️می صاف محبت نوش باد آن می گساران را
که در میخانهی توحید مخمورند و شیدایی
▫️همه از بادهی حبّ حسینی تا ابد سرخوش
به راه حق گذشته از سر هستی به یک جایی
▫️ز هفتاد و دو خُمّ روز دهم، این بادهی گلگون
چنان جوشید کز جوشَش همه گشتند دریایی
▫️همه فانی ولی باقی چو بوی گل به پیش گل
همه چون سرو سرسبزند و همچون لاله حمرایی
▫️پی حبّ حسین بود آنچه کردند آن وفا کیشان
تَولّای حسین توحید محض آمد به تنهایی
▫️من از عشق و تولّای نبیّ بر وِی بدانستم
که جز عشق و تولّای حسین نبوَد تولّایی
▫️همه پیغمبران یک سر بنوشیدند از این ساغر
که هر یک را بود در سر، به قدر خویش سودایی
▫️محمّد عقل کلّ خَتمِ رُسُل، چون عرش پیما شد
ز شور بادهی حبّ حسینی گشت اَسرایی
▫️بگفتا جبرئیل ای شاه این منّت به دوشم نِه
ز دوش خود، به دوشم نِه جوابش گفت لالایی
▫️گهی بر دوش او بودی به هنگام سجود حقّ
گهی بر سینه از بهر نزول وحی بالایی
▫️حسین عشق و حسین ملّت، حسین دین و حسین طاعت
حسین مصداق هر رحمت، چه دنیایی چه عقبایی
▫️چه گویم هم مگر گویم توئی آدم توئی خاتم
توئی نوح و خلیل الله تو موسائی تو عیسائی
▫️نباشد در دو عالَم غیر خاک آستان تو
برای انبیاء و اولیا مأوی و ملجائی
▫️تويي خون خدا آري كه هم سِرّي و هم ثاري
به حق حضرت باري كه در هر چيز يكتايي
📚 "دیوان آخوند ملا فتح الله شوشتری"
(وفایی)
💠 @sadeghin_ir