هدایت شده از محسن قنبریان
رادیو اسنپ اقتصادی_1.mp3
6.23M
مدل سقراطی جهاد تبیین!
🎙 گفتگوی اقتصادی سیدامیرحسین حسینی با آقای راننده اسنپ
💠 موضوع: مقایسه رفاه مردم ایران در جهان سوم و آمریکا و اروپا در جهان اول
✍ هر روز در محافل خانوادگی تا درون تاکسی و صف نانوایی با بحث های طرفینی ای در حوزه معیشت و اقتصاد، وضعیت ایران و سایر کشورها و... مواجه ایم و بعضا تصاویر سیاه از ایران و زیبا از اروپا و آمریکا می شنویم.
#سید_امیر_حسین (پژوهشگر اقتصادی) هم در اسنپ با این بحث مواجه شده، به شکل سقراطی و با دیالوگ ذهنیت راننده اسنپ را تغییر داده است.
فرم و محتوای این #جهاد_تبیین، به نظرم بدیع و جالب آمد.
عامه مردم نه همایش ها را شرکت و نه برنامه های تبیینی و تخصصی رسانه ملی را می بینند و نه ایتا و روبیکا و بله را فوروارد می کنند؛ لذا این شکل گفتگوها -بشرط تسلط- برای گروه هدف بزرگی از جامعه، تبیین صورت می دهد.
جوانان دانشجو و طلبه خوب است این روش را بیاموزند و امتداد دهند. حتی تجربه ها را به اشتراک بگذارند!
به افرا بپیوندید: @afra_eco
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از خبرگزاری فارس
📸 مسعود دیانی، دینپژوه و مجری نامآشنای برنامه سوره که چندیپیش به سرطان مبتلا شده بود، ساعتی پیش دار فانی را وداع گفت.
@Farsna
هدایت شده از آقا روح الله
شمشیر علی بن ابی طالب- سلام الله علیه- و فرود آوردن شمشیر و به دشمن، آن شمشیر را ضربه زدن و او را کشتن، این امری است که در همه جا واقع میشود و بسیاری از اشخاص این عمل را کردهاند و میکنند. ارزش به اینها نیست، ارزش به آن است که در قلب علی بن ابی طالب چه میگذشته است و مرتبه اخلاص او چه اندازه بوده است.
امام خمینی (ره)؛ 28 فروردین 1361
✅️@agha_ruhollah
هدایت شده از سیگنال مجازی
💢#عیدی_وزیر_ارتباطات به مردم ایران به مناسبت سال نو
🔹زارعپور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
🔹به عنوان عیدی به مردم، ترافیک #پیامرسانهایداخلی و برخی از سکوهای ارتباط تصویری داخلی در ایام نوروز به مدت #دو_هفته_رایگان_است و هزینه آن توسط وزارت ارتباطات به اپراتورها پرداخت میشود.
📌کانال ما در پیامرسان ایتا.گپ.سروش👇
🌐 @signalmajazi
هدایت شده از روشنگری
📌رهبر انقلاب خطاب به علما و طلاب:
🔻اگر انبيا فقط احکام میگفتند، کسی با آنها دشمنی نمیکرد
#رهبر_انقلاب:
🔹انبيا كارشان مسئلهگويى فقط نبود. اگر انبيا فقط به اين اكتفا ميكردند كه حلال و حرامى را براى مردم بيان كنند، اينكه مشكلى وجود نداشت؛ كسى با اينها درنمىافتاد.
🔹در اين آيات شريفهاى كه اين قارى محترم با صوت خوش و با تجويد خوب در اينجا تلاوت كردند: « اَلَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسٰالاٰتِ اللّٰهِ وَ يَخْشَوْنَهُ وَ لاٰ يَخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللّٰهَ » ؛ اين چه تبليغى است كه خشيت از مردم در او مندرج است كه انسان بايد از مردم نترسد در حال اين تبليغ؟
🔹اگر فقط بيان چند حكم شرعى بود كه ترس موردى نداشت كه خداى متعال تمجيد كند كه از مردم نميترسند؛ از غير خدا نميترسند.
🔹اين تجربههاى دشوارى كه انبياى الهى در طول عمر مبارك خودشان متحمّل شدند، براى كى بود؟ چهكار ميكردند؟ « وَ كَأَيِّنْ مِنْ نَبِيٍّ قٰاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثِيرٌ فَمٰا وَهَنُوا لِمٰا أَصٰابَهُمْ فِي سَبِيلِ اللّٰهِ وَ مٰا ضَعُفُوا وَ مَا اسْتَكٰانُوا » ؛ چى بود اين رسالتى كه بايد برايش جنگيد؟ بايد جنود الله را براى او بسيج كرد، پيش برد؛ فقط گفتن چند جملهى حلال و حرام و گفتن چند مسئله است؟!
🔹انبيا براى اقامهى حق، براى اقامهى عدل، براى مبارزهى با ظلم، براى مبارزهى با فساد قيام كردند، براى شكستن طاغوتها قيام كردند. طاغوت آن بتى نيست كه به فلان ديوار يا در آن زمان به كعبه آويزان ميكردند؛ او كه چيزى نيست كه طغيان بخواهد بكند. طاغوت آن انسان طغيانگرى است كه به پشتوانهى آن بت، بت وجود خود را بر مردم تحميل ميكند.
🔹طاغوت، فرعون است؛ « إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلاٰ فِي الْأَرْضِ وَ جَعَلَ أَهْلَهٰا شِيَعاً يَسْتَضْعِفُ طٰائِفَةً مِنْهُمْ » ؛ اين، طاغوت است. با اينها جنگيدند، با اينها مبارزه كردند، جان خودشان را كف دست گذاشتند، در مقابل ظلم ساكت ننشستند، در مقابل زورگويى ساكت ننشستند، در مقابل اضلال مردم سكوت نكردند. انبيا، اينند.
🚩 بیانات در ديدار روحانيّون و طلّاب، ۱۳۸۸/۰۲/۲۳
🆘 @Roshangari_ir
🔜 Rubika.ir/roshangari_ir
بسم الله
«لزوم اخذ حکمت، ولو از اهل نفاق»
🔸
🔻 #سؤال: «آیا خوندن اشعار مولوی که سنّی بوده و از معاویه و ابوبکر و عمر لعنة الله علیهم تمجید کرده گناه و ایراد داره؟»
eitaa.com/salehi786/833
🔸
🔸سلام
🔻آیا خواندن اشعار الفیه ابن مالک سنی که برای یادگیری ادبیات عرب جزو دروس رسمی حوزه های شیعه هست اشکال داره؟
🔸دقت بفرمایید که اساساً:
🔻در کتبی مثل فصوص الحکم جناب ابن عربی و اشعار مثنوی و دیوان شمس جناب مولوی، حتی اگر شیعه شدنشان را نپذیریم و وجود برخی عبارات در آثارشان را بخاطر تقیه و حفظ جانشان ندانیم (که برای اینها هم دلیل هست)، به فرض سنی بودنشان، بازهم استفاده از معرفت و حکمت ها و مَثَل های خوب معارفی و نکات دقیق علمیشان امری صواب و صحیح است، چنانکه امروزه در مجامع علمی داخلی و بینالمللی، کتب ایشان بعنوان زبده ترین متون علمی و رسمی دروس فلسفه و عرفان و ادبیات در حوزه علمیه و دانشگاهها محسوب میشود
مثل بسیاری از کتب مختلف رسمی که در ادبیات عرب تدریس میشوند، و استفاده از نکات دقیق علمی آنها امری عالمانه و عالیست. کتبی مانند:
کتاب مغنی اللبیب (اثر ابن هشام ادیب مصری قرن8، سنی حنبلی)
و یا کتاب الفیه (اثر ابن مالک طائی، ادیب مصری قرن7، سنی شافعی) که از قدیم طلبه ها آن را حفظ میکردند
و کتاب «البهجة المرضیة» شرح الفیه ابن مالک، اثر سیوطی (ادیب مصری قرن10، سنی شافعی) که کتاب رسمی علم نحو ادبیات عرب در دانشگاهها و حوزه علمیه است
🔸
🔸 اساساً طبق توصیه اولیاء معصوممان (علیهم السلام) باید سعی کنیم که در نگاهمان به *هر مطلبی از هر کسی* (چه شیعه چه سنی، چه مسلمان چه مسیحی، چه مؤمن چه منافق) *توجه به جامع نکات مثبت و منفی کلامشان باشد* تا حکمت (نکات مثبت) را جذب کنیم، در عین اینکه آن را از بخشهای ناقص یا خطایش (نکات منفی) جدا میکنیم.
🔸
🔻اینکه معصومین (علیهم السلام) مؤکداً میفرمایند همانا حکمت گمشده مؤمن است ولذا آن را از هر جایی و هر کسی میجوید، و باید حکمت را بگیرد ولو از اهل شر و اهل نفاق! یعنی جنبه منفی نفاق و شرارت آنها را جدا کرده، و با تلاش علمی، سعی کند جنبه مثبت در حکمت و معرفت آنها را اخذ کند
🔻و اتفاقا همین حکمت اهل البیت (علیهم السلام) به ما یاد داده که کلام حکیمانه و عقل پسند را از دهان هرکسی در هر جای عالم باشد اخذ کنیم، چرا که تمام آنها از افاضات معنوی و باطنی ایشان است که روزی مردمان شده است.
و برای همین است که «حکمت بنفسه نـور است و گمشدهی مؤمن»، چون در هرجایی باشد صادر از مصادر نور الهی در حقیقت نوریه محمدیه (صلی الله علیه و آله) است
👌ولذا باید به نـور کلام و محتوای حکیمانه گفتهها دقت کرد، نه به متکلم و گوینده آنها (به «ما قال» نظر کرد، نه به «من قال»!)
🔸بعنوان نمونه ۷ روایت👇
🔸
✅ امیرالمؤمنین(علیه السلام)
🔻 *خُذِ الحِكمَةَ مِمَّن أَتَاكَ بِهَا، وَ اُنظُر إِلَى «مَا قَالَ»، و لا تَنظُر إِلَى «مَن قَالَ»!*
غرر الحکم، ج ۱، ص ۳۶۱
hadith.inoor.ir/hadith/455197
🔸
⚡قرنَتِ الهیبة بالخیبة و الحیاء بالحرمان
🔻 *وَ الحِكمَةُ ضالَّةُ المُؤمِنِ فَليَطلُبهَا وَ لَو فِي أَيدِي أَهلِ الشَّرّ*
تحف العقول، ج ۱، ص ۲۰۱
hadith.inoor.ir/hadith/303720
🔸
⚡اَلهَيبَةُ خَيبَةٌ، و الفُرصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السّحاب،
🔻 *و الحِكمَةُ ضالَّةُ المُؤمِنِ فَخُذِ الحِكمَةَ وَ لَو مِن أَهلِ النّفاق*
خصائص الأئمة(ع)، ج ۱، ص ۹۴
hadith.inoor.ir/hadith/315171
🔸
✅ امام صادق(علیه السلام)
🔻 *إنّ الحِكمَةَ لَتَكُونُ في قَلبِ المُنَافِقِ فَتَجَلجَلُ في صَدرِهِ حَتَّى يُخرِجَهَا فَيُوعِيَهَا المُؤمِن*
بحار الأنوار، ج ۲، ص ۹۴
hadith.inoor.ir/hadith/221766
🔸
✅ امام باقر(علیه السلام)
🔻 *أما إِنَّهُ لَيسَ عِندَ أَحَدٍ مِنَ النَّاسِ حَقٌّ و لا صَوَابٌ إِلا شَيءٌ أَخَذُوهُ مِنَّا أهلَ البیت*
🔻 *و لا أَحَدٌ مِنَ النَّاسِ يَقضِي بِحَقٍّ و عَدلٍ و صَوَابٍ إلا مفتاحُ ذلک القَضَاءِ و بابُهُ و أَوَّلُهُ و سَبَبُهُ عليُّ بنُ أبی طالب (علیه السلام)*
فاذا اشتبهت عليهم الامور كان الخطأ من قبلهم اذا اخطئوا،
و الصواب من قبل علي بن ابي طالب (علیه السلام)
بحار الأنوار، ج ۲، ص ۹۴
hadith.inoor.ir/hadith/221769
🔸
✅ امام باقر (علیه السلام):
🔻 *إنَّهُ لَيسَ أَحَدٌ عِندَهُ عِلمُ شَيءٍ إلا خَرَجَ مِن عِندِ أمِيرِالمُؤمِنِين (علیه السلام)*
⚡فليذهبِ النّاسُ حيث شاءوا فَوَ اللهِ لَيَأتِيَنَّ الأمرُ هَاهُنَا (و أشارَ بِيَدِهِ إلى صَدرِه)
بحار الأنوار، ج ۲، ص۹۴
hadith.inoor.ir/hadith/221772
🔸
🔸پس هر علم و حکمتی را از هر جایی بیاموز
«علم معرفت نفس و معرفت رب، ولو از چین!»
✅ مولا علی (علیه السلام)
⚡ اُطلُبُوا العِلمَ و لَو بِالصِّينِ و هُوَ عِلمُ مَعرِفَةِ النَّفسِ و فِيهِ مَعرِفَةُ الرَّبِّ عزّ و جلّ
بحار الأنوار، ج ۲، ص ۳۲
hadith.inoor.ir/fa/hadith/221526
🔸
⛱ @Salehi786
#امام_خمینی:
🔸آن دسته از انسانها که دین را صرفا از پدر و مادر شنیده و پذیرفتهاند، و خودشان در خط #درک_معانی_عقلیه نرفتهاند، #معاد_روحانی نخواهند داشت.
🔸
✦ كسانى كه از اين معانى بىخبرند و يا از مبدأ و معاد جز امر جزئى نمىدانند، مثل بسيارى از عوام الناس كه از پدر و مادر خود يك مفهومى شنيدهاند كه بايد عالَم را موجِدى باشد و به همين اندازه قناعت كرده و مدام در امور معاش و افكار دنيوى خود هستند، البته لازم نيست اين اشخاص، عوام باشند؛ چون ممكن است در علوم ديگر صاحب نظر باشند؛ مثلًا اگر علم اجمالى را به دستش بدهى، خيلى خوب مىتواند آن را حل كند و يا در صناعت ديگر طورى مهارت دارد كه كسان ديگر مثل ساخته او نمىتوانند چيزى بسازند، ولى در قسمت #معارف به همان مرتبه ادنى قناعت نمودهاند.
✦براى چنين اشخاصى #معاد_روحانى حاصل نخواهد شد؛ چون اينها در خط درك معانى عقليه نرفتهاند و يا اگر رفته باشند، خيلى با تقصير و تسامح رفتهاند و لذا نتوانستهاند كيفيت قدرت و كيفيت علمِ احدى را نسبت به تمام موجودات عالم به طورى كه لا يشذّ عن حيطة علمه شىء، و در مرتبه ذات به تمام موجودات عالم باشد، تحصيل كنند.
🔸
📚تقريرات فلسفه امام خمينى (قدسسره)، ج۳، ص۴۸۳
#عرفان_خمینی #عرفان #حکمت #فلسفه
🔸
@Salehi786
28.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 نسخه فارسی تواشیح اسماء الحسنی
👌 خیلی زیبا و جالب بود!
🔸
@Salehi786
@Salehy
🔸 باب ۵١ انجیل برنابا
📌 نقل مکالمهی واقعشده بین حضرت عیسی (علیه السلام) و شیطان (علیه اللعنة)
🔸
@Salehi786