💢«مدیر مدرسۀ» خوب از هیچ، همه چیز میسازد
📌مدیران مدارس مرکز ثقل تحول در نظام آموزشو پرورش کشور است و کار مدیر مدرسه، به تحرک واداشتن اجزای مدرسه و حرکت دادن آنها به سمت اهداف سند تحول است.
🔹مدیر مدرسه در اسناد تحولی، بهعنوان راهبر کارآمد و یکی از عناصر اصلی تحقق مأموریت آموزش و پرورش نقش و جایگاه فوقالعادهای دارد.
🔹در بند ۷-۴ سند تحول بنیادین آموزشوپرورش، مدیر بهعنوان معلمی مؤمن، خلاّق، متعهّد، منعطف، فکور، آیندهنگر، مشارکتپذیر، راهبر تربیتی، مدبر و دارای سعه صدر و صلاحیتهای حرفهای توصیف شده است که مسئولیت تأمین و توسعه محیط یادگیری برای شکوفایی گرایشهای فطری دانشآموزان، خلق موقعیتهای تربیتی و آموزشی، انطباق یا تدوین، اجرا و ارزشیابی برنامههای درسی و تربیتی را در سطح مدرسه برعهده دارد.
🔹با نگاه سیستمی میتوان مدرسه را به مثابه یک هرم ترسیم نمود که رأس یا قلّه این هرم، هدف غایی تعلیم و تربیت یعنی دستیابی به مراتبی از حیات طیبه است و ضلعهای قاعده این هرم را اعضای سیستم یعنی دانشآموز، معلم، اولیا، برنامههای درسی و موادآموزشی قوانین و مقررات، ساختمان و تجهیزات و محیط پیرامونی مدرسه تشکیل میدهند. جایگاه مدیر مدرسه نه در قاعده هرم و در کنار دیگر اعضا، بلکه کمی بالاتر یعنی در مرکز ثقل هرم قرار دارد. کار مدیر مدرسه به تحرک واداشتن اجزای سیستم مدرسه و حرکت دادن آنها به سمت قله هرم است. مدیر در جایگاهی قرار دارد که میتواند از بالا به اجزای سیستم نگاه کند، روابط بین اعضا را بررسی نماید و اطمینان حاصل کند که رابطه بین اعضای سیستم قطع نیست یا از حالت تعادل خارج نشده است.
🔹مهمترین سؤال: با توجه به آنچه درباره نقش و جایگاه مدیر مدرسه از زبان اسناد تحولی بیان شد، مهمترین سؤالی که هر مدیر باید از خود بپرسد این است که آیا مدرسه تحت مدیریت من، به واسطه آن که من مدیر آن هستم، مدرسه بهتری است؟ به عبارت دیگر، آیا من واقعاً در مدرسه تحت مدیریت خود، فرد مهم و تأثیرگذاری به شمار میآیم؟ آیا کیفیت برنامههای آموزشی و پرورشی مدرسه به خاطر وجود من افزایش یافته است؟ آیا مدرسه تحت مدیریت من در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش قرار دارد؟
🔹ارتقای کلاس درس: مهمترین نقطهای که مدیر مدرسه باید روی آن متمرکز شود، ارتقای عملکرد کلاس درس است. زیرا بیشترین وقت بچهها در کلاس درس میگذرد و در مقام عمل، بسیاری از مدارس ما از مدرسه به معنای حقیقی به آموزشگاه و کلاس درس تقلیل یافتهاند. پذیرش این واقعیت (نه حقیقت) باعث میشود مسئولیتی بزرگ در راستای احیای عملکرد کلاس درس را بر عهده بگیریم.
🔹اگر برنامههای درسی موجود و کتابهای درسی نظام آموزشی رسمی کشور به خوبی درک و اجرا شوند، دانشآموزان به حد بسیار خوبی از شایستگیهایی که باید به آن برسند، دست مییابند و مراتبی از حیات طیبه محقق میشود. معلمان، دانشآموزان و خانوادههای ایشان باید ببینند که مدیر مدرسه برای اجرای برنامههای درسی اهمیت بسیار زیادی قائل است و اصرار دارد که کتاب درسی با همه فعالیتهایش در سطح کلاس یا در بیرون کلاس و یا در خانه اجرا شود. بهویژه معلمان باید احساس نمایند که مدیر مدرسه، برکیفیت فعالیتهای یاددهی-یادگیری در کلاس حساسیت دارد و نحوه تدریس ایشان را رصد میکند، تدریسهای خوب را میشناسد و مورد تشویق و ترویج قرار میدهد.
🔹مدیر مدرسه، باید ایدههای روشن برای احیاء و ارتقای آموزش و یادگیری مؤثر در مدرسه داشته باشد. یادگیری مؤثر یعنی آن نوع یادگیری که دانشآموز قبل و بعد از اجرای فرایند آموزش یک درس یا یک واحد یادگیری، چارچوب فکری، مهارتی، شناختی و توانمندیهای عملکردیاش بهطور محسوس تغییر کند. در این زمینه، معلمان باید آموزش ببینند.
#سند_تحول_بنیادین_آموزش_و_پرورش
@Sanad_Tahavol_Isf
باسلام
پخش آفلاین سخنرانی آقای دکتر نوید دراسکای روم درمورد سندتحول
https://www.skyroom.online/ch/bhs2/dbdfte
هم اکنون
@Sanad_Tahavol_Isf
#فراخوان_همکاری
🔰 قرارگاه اجراییسازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش قصد دارد مجموعه رویدادهایی به منظور گردآوری، تحلیل و اشاعۀ ایدهها و تجربیات تحولآفرین در مدرسه برگزار نماید.
♦️ دبیرخانه قرارگاه به منظور تکمیل گروه پژوهشی، اجرایی و پشتیبانی محتوایی این رویدادها، از نومعلمان، دانشجو معلمان و فعالان تعلیم و تربیت ساکن در شهر تهران دعوت به همکاری به صورت پاره وقت مینماید.
♦️شرایط:
➖تسلط نسبی بر سند تحول و مبانی نظری آن
➖برخورداری از فن بیان و توان تعاملی خوب
➖فرصت حضور روزانه در دبیرخانه و پاسخگویی و پشتیبانی تلفنی به صورت پارهوقت
➖توانایی راهبری و مدیریت اجرایی
♦️ افراد علاقهمند میتوانند برای شرکت در مصاحبه اولیه، اطلاعات خود را در پیامرسان شاد به ای دی زیر ارسال نمایند.
@rafieehamid
#سند_تحول_بنیادین_آموزش_و_پرورش
@Sanad_Tahavol_Isf
#تکوین_هویت
ص_۱
سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
@Sanad_Tahavol_Isf
#تکوین_هویت
ص_۲
سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
@Sanad_Tahavol_Isf
پژوهشهای کاربردی تمام ساحتی از راههای هدایت به سمت حیات طیبه است
🔹مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان: در آموزش و پرورش به اقدامی نیاز داریم که کاربردی باشد و دانشآموز از آن استفاده کند؛ پژوهشهایی که در حوزههای فرهنگیان، دانشآموزان و خانوادهها انجام شود تا ارکانی پویا و خلاق در آموزش و پرورش داشته باشیم.
🔹نقش الگویی نباید از دست برود، معلمی شغل نیست، معلم مربی است؛ چراکه هم میآموزد و هم تربیت میکند و بعد تربیتی او برتر است؛ فایل صوتی و تصویری میتواند معلم باشد؛ اما نمیتواند مربی باشد؛ پوشش، نحوه راهرفتن، لبخند و کلام معلم در تربیت اثرگذار است و نباید از آنها غافل شد.
🔹جامعه نیازمند الگوسازی است و الگوی مجسم و بدون واسطهی هر دانشآموز معلم است و باید تلاش بر این باشد تا نقش الگویی و تربیتی رعایت شود.
#سند_تحول_بنیادین_آموزش_و_پرورش
@Sanad_Tahavol_Isf
⭕️حوزه های تربیت و یادگیری
#سند_تحول_بنیادین_آموزش_و_پرورش
@Sanad_Tahavol_Isf
#تکوین_هویت
ص_۳
سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
@Sanad_Tahavol_Isf
#تکوین_هویت
ص_۴
سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
@Sanad_Tahavol_Isf
کانون سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
https://zil.ink/sanad_tahavol_isf
وَجَاهِدُوا فِي اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ ۚ هُوَ اجْتَبَاكُمْ
شورای راهبردی جهاد تبیین فرهنگیان با همکاری قرارگاه اجرایی سازی سند تحول بنیادین اداره کل آموزش و پرورش و مدیریت ناحیه ۴ اصفهان برگزار می کند:
💢 موضوع: « بایسته های تحول در نظام آموزش و پرورش؛از شعار تا واقعیت»
💠 استاد تبیین کننده: دکتر سجاد صدیقی
معلم و پژوهشگر تعلیم و تربیت
مشاور وزیر در امور کیفیت بخشی منابع انسانی
📆 ۵/بهمن/۱۴۰۱ روز چهارشنبه
ساعت ۲۰ شب
📨 تالار گفتگو: ادوب کانکت به آدرس
http://ac.mui.ac.ir/shora
🔰 فرم ثبتنام:
https://surveyheart.com/form/63cf6c79e9514c2f344f9b0c
@Sanad_Tahavol_Isf