💢اعدام شهروند شیعه در شرق عربستان
🔻وزارت کشور عربستان سعودی از اعدام یک شهروند این کشور به اتهام آنچه عضویت در «باند تروریستی» و قتل خوانده شده، خبر کرد.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
🔻رژیم عربستان سعودی یکی از شهروندان شیعه این کشور را به بهانه اتهامهایی تروریستی اعدام کرد.
🔻منابع خبری در شرق عربستان امروز سه شنبه گزارش دادند که که رژیم سعودی امروز «مسلم المحسن» از شیعیان ساکن العوامیه در منطقه القطیف را اعدام کرده است.
🔻نیروهای رژیم سعودی سال 2015 مسلم المحسن را که نوجوان بود، وحشیانه با باتوم و قنداق تفنگ ضرب و جرح قرار داده و او را در مرکز مواد غذایی «الأعراف» بازداشت کردهاند و همین مسئله باعث شد که وی هشیاری خود را از دست دهد.
🔻وزارت کشور عربستان سعودی در بیانیهای با اعلام این اعدام، مدعی شده است که قانون را حق یکی از جنایتکاران در منطقه شرقی اجرا کرده است.
🔻بر اساس این ادعا، این شهروند سعودی با یک باند تروریستی که قصد برهم زدن امنیت داخلی داشته، مشارکت داشته و مرتکب قتل شهروند سعودی دیگر شده و اقدام به ساخت «کوکتل مولوتوف» کرده تا با آن به نیروهای امنیتی حمله کند.
🔻سامان حقوق بشر اروپایی و سعودی هشت روز پیش درباره شکنجه محسن و احتمال اعدام وی هشدار داده و گفته بود که این شهروند متهم به اتهامهای بیاساس و واهی شده است.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
📚#معرفی_کتاب #هزار_توی_سعودی (روایتی از #جامعه و #حکومت_عربستان_سعودی) مؤلف: کارنالیوت هاوس ناشر:
📚#برشی_کوتاه از کتاب هزار توی سعودی📚
📗عبدالوهاب می خواست عربستان را برای خدای یکتای راستین تطهیر کند. عبدالعزیز که راه و رسم نیاکان خود را به عاریت گرفته بود، قصد داشت بار دیگر عربستان را تحت لوای آل سعود مطیع کند. این، به قول دیالوگ معروف فیلم «#کازابلانکا_ فیلم مشهور سینمای آمریکا در سال 1942_»، «شروع یک #دوستی_قشنگ» بود. قراردادن وفاداری به قبیله در اولویت پایین تری نسبت به تمکین به الله _ والبته به حاکم زمینی او _ نقطه آغاز استراتژی موفق عبدالعزیز برای تفرقه انداختن و حکومت کردن، مجذوب کردن، مجبور کردن، ترغیب کردن و مجازات کردن بود.
🔹هزار توی سعودی، روایتی از جامعه و حکومت عربستان سعودی، ص35.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢عربستان و تشدید مجازات اعدام افراد زیر سن قانونی
🔻یک روزنامه آمریکایی با تاکید بر ادعاهای مقامات سعودی در خصوص توقف #اعدام افراد زیر سن قانونی در #عربستان اعلام کرد که اعدام این افراد در این کشور همچنان ادامه دارد.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
🔻روزنامه «#واشنگتن_پست» تاکید کرد که عربستان سعودی با وجود ادعاهای خود در سال گذشته مبنی بر توقف #اعدام_نوجوانان ، صدور و اجرای احکام اعدام مربوط به نوجوانان را متوقف نکرده است، همانطور که در ژوئن گذشته «مصطفی درویش» نوجوان اهل قطیف را اعدام کرد.
🔻پایگاه خبری الخلیج الجدید نوشت: این روزنامه آمریکایی در ادامه تاکید کرد به نظر میرسید عربستان سعودی در سال 2020 از مجازات اعدام برای جنایاتی که توسط نوجوانان انجام شده صرف نظر کرده است ، اما اعدام در تابستان امسال این اصلاحات خاص را زیر سوال برد.
🔻کمیته #حقوق_بشر در عربستان سعودی ممنوعیت اعدام را برای افراد زیر سن قانونی اعلام کرد و مدعی شد که طبق دستور پادشاه عربستان که در مارس 2020 صادر شد ، هیچ نوجوانی در عربستان به جرم ارتکابی اعدام نمیشود.
🔻با این حال این فرمان سلطنتی هرگز انجام نشد. در ماه ژوئن ، مصطفی درویش اعدام شد که این امر موجب محکومیت عربستان از سوی سازمان ملل متحد شد ، در حالی که 4 مقام حقوق بشر در این سازمان نامهای نوشتند که درویش زیر 18 سال داشت و به دنبال اعتراضات مسالمت آمیز اعدام شد.
🔻خانواده درویش در 15 ژوئن از گزارشهای خبری مطلع شدند که فرزند 26 ساله آنها بدون هیچ گونه اطلاع قبلی اعدام شده است.
🔻مقامات سعودی آلدرویش را بهدلیل اتهاماتی که اقدام مسلحانه علیه ولی امر، تهدید امنیت کشور، تشکیل یک باند تروریستی برای کشتن نیروهای امنیتی و فتنهانگیزی خواندهاند، اعدام کردند که این نقض آشکار حقوق بشر از سوی دولت عربستان است و اعدام این جوان شیعه نشان میدهد که سیستم قضایی در عربستان بدون هیچ گونه تغییری فعالیت میکند.
🔻این روزنامه آمریکایی به نقل از « طه الحاجی» وکیل سعودی و مشاور حقوقی سازمان حقوق بشر اروپایی-سعودی اعلام کرد که اظهارات مقامات سعودی به کشورهای غرب با اظهارات داخلی متفاوت است.
🔻در ادامه گزارش این روزنامه آمده است که در دوران «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی عربستان در کمپینهای گستردهای برای جلا دادن چهره خود در خارج از کشور فعالیت داشته است و به بسیاری از زمینههایی که مورد انتقاد قرار گرفتند از جمله حقوق زنان پرداخت ، اما بعدا محقق نشد.
🔻واشنگتن پست نوشت که سیستم حقوقی عربستان به شدت مورد انتقاد مدافعان حقوق بشر و سرمایه گذاران خارجی قرار گرفته است.
🔻برخی منابع اعلام کردند که بیش از 40 نوجوان شیعه سعودی بهاتهام شرکت در اعتراضات قطیف در سال 2011 با مجازات اعدام روبهرو هستند.
🔻فعالان سازمان اروپایی سعودی حقوق بشر علاوه بر تحولات ناآرام در پروندههای مجازات اعدام در مورد جرایمی که توسط افراد زیر 18 سال انجام شده است گفتند که آنها همچنین نگران امکان سازماندهی اعدام دستهجمعی در عربستان هستند.
🔻عربستان هنوز مجازات اعدام را برای نوجوانان اعمال میکند بهویژه اینکه آنها تحت شکنجه زیاد اعتراف میکنند و مقامات سعودی با ساختن اتهاماتی علیه آنها بهصورت آشکار حقوق آنها و معاهدات بینالمللی را نقض میکنند.
🔻دستگاه قضایی عربستان احکام اعدام ظالمانهای را در حق زندانیان صادر میکند که هیچ شفافیت و عدالتی در آنها نیست و تنها با توجه به اعترافاتی که به زور گرفته شده، صادر شدهاند.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
12.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 وضعیت ژئوپلیتیک عربستان سعودی
کاری از #شعوبا
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
هدایت شده از دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
♨️مرگ «موسی القرنی» عالم دین و فعال مدنی عربستانی در بازداشتگاه سعودی
🔺حساب کاربری معتقلی الرأی، روز سه شنبه با انتشار توییتی نوشت، برای ما اطمینان حاصل شد که شیخ فعال در عرصه حقوق بشر عربستان، بزرگ اصلاحطلبان جده، متفکر عربستانی دکتر #موسی_القرنی، صبح روز سه شنبه 12 اکتبر پس از وخیم شدن حال جسمانی، در داخل زندان جان داده است. القرنی، توسط دادگاه سعودی به 20 سال زندان محکوم شده بود و او 15 سال آن را پشت سر گذاشته بود.
🔺القرنی به اتهاماتی همچون برنامهریزی برای تشکیل یک #حزب سیاسی، ارتباطگیری با دستگاههای خارجی و خروج بر ولی امر خود، محکوم شده بود.
✍️موسی القرنی از شیوخ #سلفی معروف و برجسته #عربستان و یکی از هزاران زندانی سیاسی دوره ملک عبدالله به شمار میآید. وی دکتری اصول فقه داشت و علاوه بر تدریس در #دانشگاه_اسلامی_مدینه عضو #هیئت_اغاثه_سعودی و #رابطة_العالم_الاسلامی نیز بود. تا اینکه به دستور پادشاه سعودی بازنشسته شد.
✍️پس از بازنشستگی نیز به وکالت و مشاوره و تدریس دینی مشغول بود. با وجود اینکه القرنی از مویدین برخورد وزارت کشور سعودی با #اسلامگرایان تندرو و #جهادی بود و پیش از آن و در دوره جهاد #افغانستان علیه شوروی که سعودی جهادیون را حمایت میکرد به پاکستان و افغانستان رفته بود و با اسامه #بن_لادن نیز در همین زمان ارتباط داشت، اما علیرغم تمام این سابقه هنگامی که نام وی به عنوان یکی از امضاکنندگان درخواست اصلاح ساختار حکومت مطرح شد، سفر وی به افغانستان و ارتباطش با بن لادن به جرمی تبدیل شد که در سن 66 سالگی وی را محکوم به 20 سال زندان و 20 سال ممنوعیت از سفر نمود.
✍️القرنی که با #عبدالله_الحامد؛ فعال برجسته حقوق بشری عربستانی نیز ارتباط داشت، در سال 2007 به همراه گروه موسوم به اصلاحطلبان جده یعنی سعود الهاشمی، عبدالرحمن الشمیری، محمد القحطانی و عبدالکریم الخضر بازداشت شد و علیرغم سکته مغزی در سال 2018 همچنان در بیمارستان بازداشت بود.
✍️#اصلاحطلبان_جده گروهی بودند که با هرگونه تغیییر بر مبنای خشونت مخالف بودند و سعی داشتند از راههای مسالمتآمیز و سیاسی که خود آن را نصیحت حاکم مینامیدند امور را اصلاح کرده و تغییر دهند.
✍️#جمال_خاشقجی در مورد قرنی در توییتی در سال 2017 گفته بود: «هنگامی که خبر دستگیری القرنی را شنیدم در آمریکا بودم و هنگامی که خبر محاکمه او را دریافت کردم در وطن بودم. هر دو بار خجالت کشیدم که نمیتوانم حتی با کلامی از آنان دفاع کنم. احساس خوارکنندهای که تا زمانی که زنده هستم میخواهم از آن رهایی یابم!»
🔸مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
💢اقامه نخستین نماز جماعت بدون فاصلهگذاری اجتماعی در مسجدالحرام و مسجدالنبی
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢اقامه نخستین نماز جماعت بدون فاصلهگذاری اجتماعی در مسجدالحرام و مسجدالنبی
🔹حرمهای مسجدالنبی و مسجدالحرام برای نخستینبار از زمان شیوع کرونا در عربستان سعودی، سحرگاه امروز شاهد صفوف به هم فشرده نمازگزاران بود.
🔹ویدئوهای منتشر شده در رسانههای عربی نشان میدهد، امامان جماعت مسجدالنبی(ص) و مسجدالحرام برای نخستینبار از زمان شیوع کرونا از نمازگزاران میخواهند صفوف نماز را مرتب کرده و فاصلهها را کاهش دهند.
🔹کاهش محدودیتهای کرونایی از جمله لغو فاصلهگذاری اجتماعی و زدن ماسک در اماکن عمومی سرباز در عربستان سعودی از امروز اجرایی شده است.
🔹بر همین اساس حرمین شریفین مسجدالنبی و مسجدالحرام از امروز یکشنبه، ۲۵ مهر از ظرفیت کامل خود برای پذیرش زائران و عمرهگذاران استفاده میکنند.
🔹به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، وزارت امور حرمین شریفین عربستان سعودی، پوسترهای فاصلهگذاری اجتماعی را از همه اماکن مسجدالحرام و مسجدالنبی حذف کرده است تا از نمازگزاران و زائران با ظرفیت کامل پذیرایی کند.
🔹شبکه تلویزیونی الاخباریه عربستان سعودی هم یک ویدئو را منتشر کرده است که در آن امام جماعت مسجدالنبی خطاب به نمازگزاران میگوید: «صف بگیرید ... ردیفهای خود را مرتب کنید ... و فاصلهها را پر کنید».
🔹العربیه هم نوشت: در یک صحنه با شکوه، جمعیت نمازگزاران سحرگاه امروز در مسجدالحرام پس از دو سال رعایت دستورالعملهای کرونایی بدون فاصلهگذاری اجتماعی نماز را اقامه کردند.
🔹وزارت کشور عربستان سعودی اعلام کرده است که با کاهش تدابیر بهداشتی پیشگیری از کرونا اجازه استفاده از ظرفیت کامل مسجدالحرام و مسجدالنبی داده شده است؛ اما کارکنان و زائران موظف هستند در همه اوقات در داخل مسجدها ماسک داشته باشند و همچنان هم باید در سایتهای «اعتمرنا» یا «توکلنا» برای انجام عمره یا اقامه نماز در مسجدالحرام ثبت نام کرده باشند.
🔹ویدئوی دیگری هم که در سطح گسترده در رسانههای جهان منتشر شده است، بندر باليلة، امام جماعت مسجدالحرام را نشان میدهد که او نیز از نمازگزاران میخواهد صفوف را مرتب کرده و فاصلهها را پر کنند.
🔹اسامه الحجیلی، یک مسئول ریاست حرمین شریفین نیز با تأیید اینکه همه پوسترهای مسجدالنبی و مسجدالحرام مربوط به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی جمعآوری شده است، گفت: موانع پلاستیکی اطراف کعبه نیز با نوار باریک جایگزین شده است و با رفع همه محدودیتها، تعداد مسیرهای طواف هم برای پذیرش بیشترین تعداد زائران افزایش یافته است.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies