استاد سعیدی بخش اول(2).mp3
44.12M
🎙#صوت_دوره
📌بخش اول نشست #دکتر_علی_سعیدی
در پردیس حکمت مؤسسه فتوح اندیشه قم
🔹موضوع: اقتصاد رسانه و فضای مجازی
🗓تاریخ جمعه، 20 تیر ماه 1399، ساعت 5-6/20
🔸 (با توجه به اختلال در اینترنت و اتاق گفتگو در هنگام پخش مجازی نشست استاد سعیدی و جهت جبران مشکل، این بخش در کانال دوره، بارگذاری شد.)
@feghherasane
#اقتصاد_رسانه #اقتصاد_فرهنگ #اقتصاد_فضای_مجازی
@SchoolofEconomics
استاد سعیدی بخش دوم(2).mp3
42.11M
🎙#صوت_دوره
📌بخش دوم نشست #دکتر_علی_سعیدی
در پردیس حکمت مؤسسه فتوح اندیشه قم
🔹موضوع: اقتصاد رسانه و فضای مجازی
🗓تاریخ جمعه، 20 تیر ماه 1399، ساعت 6/5-8
🔸 (با توجه به اختلال در اینترنت و اتاق گفتگو در هنگام پخش مجازی نشست استاد سعیدی و جهت جبران مشکل، این بخش در کانال دوره، بارگذاری شد.)
@feghherasane
#اقتصاد_رسانه #اقتصاد_فرهنگ #اقتصاد_فضای_مجازی
@SchoolofEconomics
📝 #یاداشت ♦️سوتزنی یا بینهالحسبه
🔹 #رهبر_معظم_انقلاب چندی پیش به مناسبت ایام شهادت #شهید_بهشتی و هفته #قوه_قضائیه در دیدار خود با مسئولان دستگاه قضا بهصورت غیرمستقیم به پدیده «سوتزنی» اشاره کرده و فرمودند که باید از گزارشگران #فساد بهصورت قانونی حمایت شود.
🔹با نگاهی به آثار و سنت فقهی شیعه میتوان علاوهبر امر به معروف و نهی از منکر عناوین دیگری را یافت که بیشباهت با افشاگری علیه #مفسدان نیستند.
🔹در این یادداشت سعی شده «بینه الحسبه» که عنوانی قریبالمعنی به افشاگری است را مورد بررسی قرار دهیم.
🔹شهید اول در کتاب الشهادات کتاب اللمعه الدمشقیه، تبرّع در اقامه شهادت را بهعنوان یکی از موانع قبول شهادت، ذکر میکنند و مراد از «تبرع در اقامه شهادت» این است که فرد بدون اینکه دادگاه او را برای شهادت خوانده باشد، خود بدوا به دادگاه رفته و علیه شخصی شهادت دهد.
🔹شهید اول بیان میکند که چنین شهادتی در حقوقالناس مسموع نیست اما در حقوق الهی پذیرفتنی است.
🔹پس مراد ایشان از مانع بودن تبرع در اقامه شهادت، در شهادت علیه مردم در حقوقالناس مانند سرقت، غبن و مانند آن است؛ وگرنه در حقوقالهی تبرع در اقامه شهادت مردود نیست. /حسین زمانیان
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:👇👇👇
🌐 http://fekrat.net/1591
@fekrat_net
@SchoolofEconomics
🔻دکتر محمدجواد توکلی، عضو هئیت علمی #گروه_اقتصاد مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در گفتگو با خبرگزاری حوزه:
◻️اجرای نسخه شیکاگویی برای اقتصاد ایران با اهداف خاص
◻️تکثیر خصوصیسازی و کوچک سازی در ادامه اهداف کاپیتالیستیی نظام غرب
◻️رفع مشکلات اقتصاد نیاز به نسخه داخلی دارد نه خارجی
◻️اجرای نسخه ناقص اقتصاد کاپیتالیسمی و آسیبهای جدی به کشور
◻️بیتوجهی مسئولین اقتصادی به اتفاقات مثبت نظام بازار آزاد
◻️خسارتهای بانک خصوصی از زمان دولت خاتمی به پیکره اقتصاد کشور
◻️اقتصاد کاپیتالیسمی نظام با مدیران لیبرالی نیازمند به تحول ساختاری است
◻️چرایی عدم اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور
◽️عدم اجرای اقتصاد مقاومتی ریشهاش در بحث گفتمانی است یعنی گفتمان مسئولین کشور و نظام غیر از گفتمان اقتصادی و دیگری مشکل ساختاری که از گذشته بوده و عملا به سمت حل آن نرفتهایم.
💥مشروح این گفتگو را از دست ندهید و با دقت ببینید:👇👇👇
hawzahnews.com/news/908106
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
#مکتب_شیکاگو #بانک_خصوصی #نقد_بانک #بانکداری
@SchoolofEconomics
به کجا میرویم؟!
@hzamanim
#بورس_ #نابودی_تولید #بورس_بازی #موانع_تولید #اخلاق_بورسی
@schoolofeconomics
💥 این مثلاً #اقتصاددانان مردم را به انتخاب آقای روحانی تشویق کردند و شد آنچه شد...
💥 #مکتب_شیکاگو، در کنار سیا چندهزار مثلاً اقتصاددان تربیت کرد... #مکتب_نیاوران
🔰متن از رجانیوز:
😳 این افراد در نامه حمایتی از روحانی نوشته بودند: اگر در دولت دوازدهم رقبای اصلی آقای روحانی، دولت را به دست گیرند، بهانه کافی به دشمنان اصلی کشورمان خواهد داد تا ائتلاف جدیدی را با امنیتی سازی مجدد کشورمان در سطح بینالمللی تشکیل دهند. چنین وضعیتی بیگمان هزینههای بس سنگینی را متوجه رفاه عموم مردم و بهویژه گروههای کمدرآمد و محروم جامعه خواهد کرد.
☺️ بخشی دیگر از نامه: اگر روحانی رأی نیاورد، دولتی همچون دولتهای نهم و دهم روی کار خواهد آمد که زمینههای رشد فسادهای گسترده و بیسابقه اقتصادی را در مقیاسهای خانمانبرانداز فراهم میسازد که هزینههای آن به صورت رشد تورم، رکود گسترده و عمیق، فقر و نابرابری متجلی خواهد شد؛ درحالی که تداوم دولت آقای روحانی با نظارت موشکافانه رقبای سیاسی ایشان همراه خواهد بود و مانع از تحقق فساد در مقیاسهای ذکر شده خواهد شد.
😳اقتصاددانان حامی روحانی در بخش پایانی نامه نیز با اعلام اینکه مردم باید بین عقلانیت (روحانی!) و احساسات هیجانی (رقبای حسن روحانی) یکی را انتخاب کنند، عنوان کرده بودند: ما در آستانه انتخاب بین دو دولت، دو سیاست یا دو فرد قرار نداریم. ما در آستانه انتخاب بین عقلانیت یا احساسات هیجانی، انتخاب بین تداوم یک جامعه کودکواره یا عبور به یک جامعه بالغ و نهایتاً انتخاب بین یک جامعه توسعهنیافته یا حرکت شتابان به سوی توسعه قرار داریم.
@schoolofeconomics
👈 امیدوارم به لیست سقوطهای سهمگین بورس تاریخ (آمریکا، چین، دوبی، ژاپن و ...) اضافه نشویم! صعود کنونی بورس ارتباطی به اقتصادحقیقی ندارد اما سقوطش، #رکود را عمیقتر میکند و ...
@hzamanim
#بورس_ #نابودی_تولید #بورس_بازی #انفجار_بورسی #نقد_بورس
@schoolofeconomics
طرح ۲ فوریتی ساخت ۶میلیون مسکن/ تامین ۶۰درصد هزینه با وام ارزان و زمین رایگان
«اقبال شاکری» عضو کمیسیون عمران مجلس:
🔹طرح دوفوریتی و ۶ساله برای ساخت سالانه ۱میلیون مسکن با تامین ۶۰درصد هزینه با وام دولت و زمین رایگان تصویب شد.
🔹در تهران، دستگاههای دولتی موظف به تامین زمین هستند و احتمال توسعه مناطق ۲۲ گانه هم وجود دارد.
🔹خرید مسکن که هیچ، اجاره نشینی هم آرزوی دست نیافتنی شده است.
🔹رئیس جمهور باید مسئول کم کاری در حوزه مسکن را به مردم معرفی کند.
🔹 اینطور نیست که وزیر بگوید هیچ مسکنی نمی سازم، هیچ کاری نمی کنم. سه بار استیضاح شد و هر بار هم با رای بیشتری به وزارتخانه بازگشت! آخر کار هم استعفا بدهد و از هر گونه پیگیری هم مصون بماند.
🔹چه کسی مسئول این همه مصیبت وارد شده بر مردم است؟
📝متن کامل گفتگو را در لینک زیر بخوانید👇
tn.ai/2303388
@akhbare_eghtesady
@schoolofeconomics
💥از توسعه نظام هایپرمارکتینگ بپرهیزیم و اشتباه چین را تکرار نکنیم
👌حجت الاسلام خسین مهدی زاده نوشت: دولت چین در دو دهه گذشته، دستفروشهای چینی را مجبور کرد که بساط خود را از خیابانها جمع کنند تا هم شهرهای بزرگ این کشور تصویری تمیزی داشته باشند، هم سطح امنیت غذایی و بهداشت بالا رود و هم تجارت قانونمند شود.
👈 اما حالا که اقتصاد چین، دچار رکود شده، رهبران این کشور تصمیم گرفتهاند که نه تنها مغازهداری خرد را رواج دهند بلکه دوباره به دستفروشها، کافیشاپهای سیار و ماشینی و انواع خردهفروشیها اجازه کار دهند. لی کقیانگ نخست وزیر این کشور گفته است که «کارآفرینی خیابانی حیاتیتر از کسبوکارهای بزرگتر و لوکستر برای چین است».
😔بسیاری از تحلیلگران اقتصادی معتقدند که تصمیم جدید دولت چین مبنی بر اجازه فعالیت دوباره به #دستفروشها منطقی است، چون پاندمی #کرونا بیش از همه به افراد کمدرآمد و کسبوکارهای کوچک آسیب زده است.
👌 این همان چیزی است که ایران ما تا چند سال پیش از موهبت کامل آن برخوردار بود. نظام توزیع و فروشی که از گذشتگان ما به ارث رسیده بود، ریشه در آموزههای دینی ما مبتنی بر قناعت و مذمت طمع داشت اما متاسفانه شهرداریها، وزارت اقتصاد و چند نهاد مالی دیگر با دخالت سرمایهدارهای پول پرست به این سیستم بومی پخش و مصرف ایرانی لطمات جدیای را وارد کردند.
🔻🔺حالا که کورونا در جهان فراگیر شده و اقتصادها را یکی پس از دیگری تخریب میکند، به اهمیت این نوع از سیستم فروش بیشتر پی میبریم.
🔸🔻باید بدانیم که حفظ سوپرمارکتهای خرده فروش هم برای اقتصاد محلی ایران از منظر پدافند غیرعامل ضروری است، هم برای مبارزه با سرمایهداری افسار گسیختهای که رواج پیدا کرده است و هم برای کارآفرینیهای خُرد که امروز مشکل چینیها در رفع رکود شده است.
🔷سه نکته مهم:
🔹 #هایپرمارکتها با از میان بردن #لبنیاتیها و #سوپریها در کشور باعث میشوند که:
🔹اولا طبقه متوسط به طبقه ضعیف تنزل پیدا کند؛ بدین معنا که کسانی، روزگاری خودشان مغازهدار بودند و به اصطلاح خودمانی آقای خودشان بودند، در رقابت با هایپرمارکت ها شکست خورده و زیر دست سرمایهداراهای صاحب هایپرمارکت شوند،
🔹 ثانیا موجب میشود مصرفگرایی افسارگسیخته و فرهنگ خرید بیش از حد نیاز رواج پیدا کند.
🔹 ثالثا به این موضوع هم باید توجه شود که فروشگاههای زنجیرهای از تولید کنندگان خُرد محلات و روستاها خرید نمیکنند، بلکه فقط محصولات برندهای معروف را میفروشند که باعث کاهش توانمندی و اشتغال در اقتصاد روستایی و شهرستانی خواهد شد
🔹🔹 از طرفی این امر باعث میشود که زنجیره مویرگی انتقال محصول هم از بین برود و در شرایط بحران مثل همین کورونا یا مثل سیل، زلزله، جنگ و ... اصول پدافند غیرعامل نیز خدشهدار شود. سوپرمارکتها یا بقالیها به اندازه مصرف هرمنطقهای، آذوقه و موارد جانبی را انبار میکنند و این کار در مدیریت بحران بسیار کمک کننده است .
🔹اگر سوپر مارکتهای محلی کامل حذف شوند، در شرایط بحران، هایپرمارکتها دردسر آفرین خواهند شد و علاوه بر مسئله کمبود و خالی شدنشان، موضوع احتکار هم مطرح است.
🔶 دولت و مجلس باید سریعتر جلوی حذف بقالیها و گسترش ویران کننده هایپرمارکتها را بگیرند
مردم نیز نباید به خاطر مقداری تخفیف، به نابودی کسب و کار هموطن خود و سود سرمایه دارهای گردن کلفت کمک کنند.
✅دکتر قائمی نیک:
ما در این هایپرمارکت ها شاهد شکل گیری نوعی از مناسک سازی هم هستیم.
من تی بیشتر این چیزی که شما فرمودید، نگران آن فرهنگی هستم که پیرامون هایپر مارکت ها دارد شکل می گیرد و آنهم، ماجرای جایزه دادن های عجیب و غریب است.
جایزه هایی که همراه با مسئلۀ «شانس» است. یعنی امرِ غیر قابل پیش بینی.
مراسمی که حول و حوش این جایزه دادن ها شکل می گیره هم خیلی جالبه: مراسم قرعه کشی همراه با جشن. محور جشن ها و سرورها خرید بیشتر اقتصادی میشود.
@hamidrezamaghsoodi
@schoolofeconomics
🔹مالک شریعتی، نماینده مردم تهران در مجلس، خطاب به ظریف: بند ۸ اصل ۴۳ قانون اساسی می گوید: «جلوگیری از سلطه اقتصادی بیگانه بر اقتصاد کشور» و "دلار" مهمترین ابزار سلطه اقتصادی آمریکا بر کشورهای دیگر از جمله ایران است.
➕ لذا شاخص موفقیت دولت در این زمینه بررسی میزان تسلط و تاثیر دلار بر معیشت امروز مردم ایران است.
🔸معاونت اقتصادی شما بسیار ضعیف عمل کرده است! امروز سهم ما از بازار ۱۲۰۰ میلیارد دلاری منطقه زیر ۲ درصد است، پیمانهای پولی دوجانبه رها شده است و تقریبا تمام قراردادهای انرژی منطقه ای ما که مزیت اقتصادی ماست، به تعطیلی انجامیده یا محکوم شده ایم.
.
#آقایی_دلار #پیمانه_پولی_دوجانبه #دلار
@Qiam_ir
@schoolofeconomics
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نگرانی دکتر کامران ندری، تحلیلگراقتصادی بابت بالارفتن عجیب شاخص بورس در ماههای اخیر: رشد شاخص طبیعی نیست و توسط یک عده در حال مدیریت شدن است، آنها با رشد شاخص، سپر انسانی تشکیل دادهاند و افراد زیادی از جامعه را درگیر بورس کرده اند تا دولت جرات اصلاح بازار را نداشته باشد! / نودِ اقتصادی
#بورس_ #نابودی_تولید #بورس_بازی #انفجار_بورسی #نقد_بورس
@schoolofeconomics
♦️ #آقایی_دلار، مدیون انحراف روزولت از #لیبرالیسم
🔸سید یاسر جبرائیلی نوشت: میلتون #فریدمن در فصل چهارم کتاب "سرمایهداری و آزادی"، اقدامات فرانکلین روزولت، سیودومین رئیس جمهور آمریکا را در سالهای ۱۹۳۳ و ۱۹۳۴ مصداق "انحراف بنیادی از اصول لیبرالیستی" میداند و به آن اقدامات حمله میکند.
👈اما آنچه فریدمن "انحراف از لیبرالیسم" میخواند، سیاستهایی بود که باعث شد دلار تبدیل به ارز مرجع جهانی شود. سال ۱۹۳۳ و اوایل ۱۹۳۴، دولت آمریکا مالکیت خصوصی طلا را منع و ذخیره طلا را ملی کرد.
👌مالکان خصوصی طلا با الزام قانونی مکلف به تحویل طلای خود به دولت شدند. دولت نیز قیمت خرید طلا را هر اونس ۳۵ دلار تعیین کرد که بسیار بالاتر از قیمت بازار بود تا مشوقی برای تحویل طلا به خزانهداری آمریکا باشد.
👈در دیگر سو، به خزانهداری نیز مجوز داده شد خارج از ساز و کار بودجه، بابت خرید طلا هر میزان نیاز باشد، دلار چاپ کند. نتیجه این سیاست این بود که سیل طلا از سراسر جهان به آمریکا سرازیر شد و ظرف شش سال، ذخایر طلای آمریکا سه برابر شد؛ به گونهای که اینک بیش از نیمی از طلای جهان (یا به روایتی دو سوم) در مالکیت دولت #آمریکا بود.
🔹چند سال بعد، در سال ۱۹۴۴ در کنفرانس #برتون_وودز، آمریکا با تکیه بر همین ذخایر طلایی، موفق شد #دلار را جایگزین استاندارد طلا کرده و پول ملیاش را تبدیل به ارز مرجع بینالمللی کند.
@schoolofeconomics
سومین توصیه مقام معظم رهبری به نمایندگان مجلس:
🔷 «توجه به مسائل کلیدی و اصلی کشور و پرهیز از دچار شدن به حاشیهها و اولویت دادن به مسائل فرعی» است.
🔸 در شرایط کنونی، در موضوع اقتصاد، مسائل اصلی کشور عبارتند از «تولید، اشتغال، مهار تورم، مدیریت نظام پولی و مالی، و عدم وابستگی اقتصاد کشور به نفت».
🔸 موضوع «مسکن» به عنوان یک مسئله بسیار مهم و کلیدی، مسئله «ازدواج جوانان و راههای تسهیل آن»، مسئله «فرزندآوری و جلوگیری از حرکت کشور به سمت پیری جمعیت» و مسئله «مدیریت فضای مجازی در کوتاه مدت و میان مدت» از دیگر مسائل اصلی کشور هستند. ۲۲/۴/۱۳۹۹
@schoolofeconomics
#طنز 😁😊
_ببین یه ناو داره میسوزه! 👆👆👆
+ آره بابا اینا عرضه هبچی ندارن ناو مملکت داره وسط میلیاردها متر مکعب آب میسوزه! حالا اگه امریکا بود، با اون تکنولوژی خفنی که دارن، راحت آب اقیانوس رو میپاشیدن رو آتیش و تامام!
_ آمریکاستهاااا !
@Buh_LOL
ترامپ گفته: ناو هواپیمابرمان دچار ضربه ملایم مغزی شده...
@schoolofeconomics
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹ناو بالگرد بر به این عظمت 24 ساعت است که در حال سوختن است و بخش های بسیاری از آن دچار خسارت سنگین و نابودی شده و 57 زخمی داده و هنوز آتشش خاموش نشده... رسانه های اروپایی و امریکایی جوری با طنازی و عشوه خبر آن را اعلام میکنند و تیتر های تلطیف شده میزنند و آهنگهایی در حد عید سال نو پخش میکنند انگار نه انگار فاجعه ای به این عظمت رخ داده !
🔹بعد در ایران کوچکترین اتفاقی در بخش نظامی یا صنعتی در حد جزیی با یکی دو ساعت زمان اتفاق بیوفتد چنان پوشش راز آلود و عظیمی از ماجرا میدهند که انگار یک ابر ناو هواپیمابر یا یک پالایشگاه در ایران به کل منفجر شده و هزاران کشته داده... موزیک هم زمینه تصاویر ایران میگذارند در حد فیلم جن گیر یا آنابل یا اونجرز ...!!
#دیاثت_رسانه_غربی #عملیات_روانی #بایکوت #خبر_پوششی #لاپوشانی_رسانه_لیبرال
@poshte_parde
@schoolofeconomics
🔻
🔻
🔻
🔻
👈 خبر آمد خبری در راه است...
#قدرت #جمهوری_اسلامی #افول_آمریکا #افول_غرب #ناو_سوخته
🔸🔶 اخبار سوریه نوشت: در طول روزها و هفتههای گذشته شما بارها و بارها شاهد دروغ پراکنی و خبرسازی کانالهای داخلی و خبرنگاران صهیونیستی و غربی در مورد حوادث و رویدادهای داخلی ایران از پارچین تا درمانگاه سینا اطهر، مرکز هستهای یزد، فلان مزرعه در فارس یا فلان چاه نفت در خوزستان را به حمله انواع و اقسام و جنگندههای رژیم صهیونیستی نسبت می دهند! آنها در حالی که اگر درب یک پادگان ترقهای منفجر شود خبرفوری برایش میروند و تعدادی تحلیلگر و کارشناس می آورند تا در مورد این مسئله به اظهار نظر بپردازد، اما حاضر نیستند در مورد شناور بالگردبر و بسیار گرانقیمت آمریکایی که در برابر چشم آمریکاییها و در بندر مربوط به نیروی دریایی تروریستی این کشور آتش گرفت حتی یک کلمه بنویسند، انگار نه انگار اتفاقی افتاده است و ما هم که خطی مینویسیم زبانشان دراز و رویشان زیاد مزخرف میگویند؛ اما نمیدانند هم ما میدانیم هم آمریکاییها میدانند که چه اتفاقی افتاده است... اگر میتوانند بگردند و دلیلش را اعلام کنند.
@schoolofeconomics
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✴️ واکنش سخنگوي وزارت خارجه درباره آتش گرفتن ناو آمريکايي
🔹موسوي با شوخي: يوزپلنگان آمريکايي مسئوليتش را برعهده نگرفتهاند؟ اشاره به بیانیه جعلی گروهی با همین نام پس از انفجار سولهای در نطنز...
✔️این چند کلمه اظهار نظر توسط سخنگوی وزارت امور خارجه بسیار قابل توجه و مهم است. فارغ از موضع شوخیگونه آقای موسوی، نکات مهمی در آن نهفته است که هر تحلیلگر سیاسی و مسائل دیپلماتیک به خوبی پیامهای موجود در آن را میفهمد...
@syriankhabar
@schoolofeconomics
ایران در برابر آمریکا در سطح یک ابرقدرت عمل میکند...
تابستان داغ برای ما یا برای آنها؛ مسئله این است!
@schoolofeconomics
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ تولید هارد بومی در کشور توسط دانشمندان دانشگاه صنعتی شریف؛ ایران پس از آمریکا و ژاپن، سومین کشوری است که به این فناوری دست یافته است. هم اکنون این محصول با برند hpds در حال تولید است.
@schoolofeconomics
♦️نقدی بر نقش بورس در تولید: آیا #بورس یا بازار مالی در رونق #تولید نقش دارد؟ (قسمت اول)
🔹در ادبیات اقتصادی، بازارهای مالی یا بورس اساسا بازارهای شکننده هستند. نوسانات و تلاطمات این بازارها بسیار سریع و آنی اتفاق میافتد. برخلاف بازارهای واقعی و بازارهای کالا و خدمات که اگرچه نوسانهایی را تجربه میکنند این نوسانها در یک دورههای زمانی گسترده رخ میدهد.
🔹از اتفاقاتی که در #بازارهای_مالی یا بورس رخ میدهد و معمولا منجر به بحرانهای مالی میشود بهعنوان #چرخههای_جنون، #چرخه_وحشت و سقوط یاد میکنند.
🔹در بازارهای مالی به خاطر ذات شکنندهای که دارند، به محض اینکه یک اتفاق مثبتی رخ میدهد، قیمتها شروع به افزایش میکنند. در این شرایط بازارهای مالی شاخص بورس رشد میکند و همین #سیگنال باعث میشود که یک عده زیادی از مردم سرمایههای خود را وارد #بازار_بورس بکنند.
🔹خود این افزایش تقاضا باعث میشود روند رو به رشدی که در بازارهای مالی (بورس) بیان شد سرعت بیشتری پیدا کند وقتی که این سرعت افزایش پیدا کرد نتیجتا مشتریان بیشتری را جذب میکند، افرادی که مقدار بیشتری نسبت به بورس احتیاط میکردند و به راحتی وارد این بازار نمیشدند اینها میبینند که مدتی شاخص بورس رو به بالا است و افزایش پیدا میکند و در نتیجه ترغیب میشوند و با ورود این افراد سیر شاخص رشد صعودی بیشتری پیدا میکند. ادامه مطلب در لینک زیر:🔻🔻
http://fekrat.net/1636
✍️مصاحبه سایت فکرت با دکتر علی سعیدی،عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه قم
@schoolofeconomics
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ #دکتر_سعیدی: #بورس؛ بازار مالی شکننده
🔹در ادبیات اقتصادی، بازارهای مالی اساسا بازارهای شکننده هستند. نوسانات و تلاطمات این بازارها، بسیار سریع و آنی اتفاق میافتد.
🔹برخلاف بازارهای واقعی و بازارهای کالا و خدمات که اگرچه نوسانهایی را تجربه میکنند، ولی این نوسانها در یک دورههای زمانی گسترده رخ میدهد. لذا نوسانات ناگهانی بورسبازان حرفهای بازار را متلاطم میکند...
بورس به تولید کمکی نمیکند چون...
@fekrat_net
@schoolofeconomics
♦️نقدی بر نقش بورس در تولید: شکنندگی #بورس در ایران (قسمت دوم)
🔹در #بازارهای_مالی کشور ما بدون دقت به این ظرافتها در چند سال اخیر و بهخصوص چند ماه اخیر یک هجوم گستردهای به بازارهای مالی یا بورس از طرف مردم شده است.
🔹به خاطر همین حضور گسترده و افراد زیادی که دارند وارد این بازار میشوند و به جمع متقاضیان این اوراق مالی و به جمع بورس بازان اضافه میشوند این شاخص با سرعت بیشتری افزایش پیدا میکند.
🔹سرعت افزایش شاخص بورس را رصد بکنیم خیلی عجیب غریب است. رکوردهایی دارد ایجاد میکند که تا قبل از این اصلاً سابقه نداشت خوب این یک زنگ خطر را به صدا در میآورد.
🔹خیلیها الان خوشحال هستند که مثلاً در عرض چند ماه توانستند چند صد درصد سود کنند. این میزان سود افراد بیشتری را ترغیب میکند برای ورود به این بازارها و نتیجتا بازارهای مالی با سرعت وحشتناکی در حال رشد است؛ باید مواظب باشیم و مراقبت کنیم این داغ شدن و رشد اولا تا کجا ادامه پیدا میکند؟
🔹در ثانی ما چه ابزارهایی برای مدیریت ریسک داریم؟ آیا در بازار مالی ما مردم اطلاعی دارند از انواع مشتقات مالی؟در بازارهای مالی دنیا استانداردهایی وجود دارد که در کشورما تقریبا وجود ندارد.
🔹در کشور ما سفته بازان آگاهی زیادی ندارند این عوامل باعث میشود که شکنندگی بازارهای مالی در ایران به حد عجیب و غریبی برسد روز به روز بزرگتر میشود هر چه بزرگتر شد موقع ترکیدن اثرات خیلی بیشتری خواهد داشت. ادامه مطلب در لینک زیر:🔻🔻
🌐 http://fekrat.net/1636
✍️مصاحبه سایت فکرت با دکتر علی سعیدی،عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه قم
@schoolofeconomics
❄️ یک لحظه آرامش: پاسخ همه دلنگرانیها براي آینده انقلاب، یک عبارت است؛ «إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً»
🔹علامه مصباح یزدی: خداوند همانگونه که به پیامبرصلياللهعليهوآله وعده شرح صدر داده، به کسانی هم که بخواهند مسئولیتی هر چند كوچك در راستای مسئولیت آن حضرت بر عهده بگیرند، وعده شرح صدر میدهد.زيرا با وارد شدن در راه، گذشته از مخالفتهاي دشمنان كه امري طبيعي است، گاهي انسان مورد بیمهری دوستان نيز قرار میگیرد، و بدون شرح صدر از عهده انجام چنين مسئوليتي بر نخواهد آمد.
🔸خداوند با اعطاي شرح صدر به انسان موجب میشود وی در برابر مخالفتهاي دشمنان و بيمهريهاي دوستان احساس سرخوردگی نکند، و بتواند تمام توان خود را صرف انجام وظیفه کند
🔹بر اساس آيات سوره انشراح خدواند نام پیغمبر اكرم صلواتاللهعليه را پرآوازه کرد. امروز نيز شاهديم كه حضرت امام(ره) كه قبل از آغاز نهضت، جایگاه و شهرت خاصی در دنیا، و حتي در کشور ايران و بین علما نداشت، بعد از تحمل رنجها و سختیها و پيروزي انقلاب به جایی رسید که معروفترین شخصیت تاریخ معاصر شد، و عظمت وی حتي کفار و دشمنانش را نیز تحت تأثیر قرار داد.
🔸آیات سوره انشراح برای کسانی که سختیها و دشواریهای راه را میبینند و نگران آینده نظام هستند، بسیار امیدبخش است. در دوران دفاع مقدس مردم نگران بودند كه عاقبت جنگ چه خواهد شد؛ امروز نيز دلسوزانِ بسياري میگویند عاقبت انقلاب چه خواهد شد؛ اين نگرانيها برای آینده کشور با فدا شدن صدها هزار شهید و تحمل مشكلات و سختيها طبیعی است؛ اما پاسخ همه اين دلنگرانیها یک كلام است؛ «إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً».
🔹گاهی ممکن است انسان تحمل بار سنگینی را عهدهدار شده، و آن را به منزل برساند، اما در پايان دچار شک و ترديد شود که آیا کارش درست بوده یا نه؛ آیا تحمل همه سختیها بیفایده نبود؛ آیا نمیشد راهی را انتخابی کرد که هم خداپسند باشد، هم تبعات کمتری داشته باشد؟
🔸 به عنوان مثال امام راحل(ره) 55 سال پیش حرکتی را شروع کرد که تبعات سنگینی را به همراه داشت؛ و چه بسا خود ايشان هم در ابتداي راه باور نمیکرد صدها هزار جوان برومند در این راه فدا شوند! حال، آیا راه ديگري نبود که ايشان وظيفهاش را انجام ميداد، اما این همه تبعات و مشکلات پيش نميآمد، و این همه کشته و ویرانی حاصل نمیشد؟ چنین شک و ترديدي ممکن است برای هر کسی پیش بیاید، و سبب تحول و انحراف از مسير انجام وظيفه شود.
🔹چه بسيار كساني که پس از سالها انجام تکلیف، تحمل شکنجه، زندان و جهاد در راه خدا، از راه منحرف شده، و به پايينترين مراتب انساني سقوط كردند! به یاد داشته باشیم که هیچ كس از انحراف مصون نيست، و همه ما تا آخرین لحظات زندگی مورد امتحان الهی قرار میگیريم؛ لذا دائماً باید در پي خودسازی و مراقبت از نفس باشيم.
🔸مهم این است که ما در مقابل خدا روحیه بندگی داشته باشيم، و هر چه او فرمان داد، بگوییم چشم! اگر این روحیه در ما پیدا شد، کارهای کوچک، عظمت مییابند. بدانیم معامله با خدا آسان است، و او دریا، دریا رحمت میدهد؛ اما چنين معاملهاي یک شرط دارد؛ و آن، اين است که کار نه به خاطر دل خودم، به خاطر رضايت مردم، يا تشویق دیگران، بلکه فقط براي رضاي خدا باشد؛ در این صورت یک قطره اشک، کوه گناه را از بین میبرد، و هر لحظه از عمر آدمي ارزش هزاران سال عبادت را پیدا میکند./ مشروح سخنان در سایت استاد مصباح: 👇👇👇
http://www.mesbahyazdi.ir/node/7095
https://eitaa.com/mesbahbasir_com/89
@schoolofeconomics