✡️ رباخواری یهودی (٣)
✡️ ادوارد اول پادشاه انگلیس، قوانینی سخت علیه رباخواری وضع کرد و سرانجام فرمان اخراج یهودیان را صادر کرد.
1️⃣ در سدهٔ ١٣، تکاپوی مالی #یهودیان چنان در اروپا توسعه یافت که از سال ١٢٣٠ مخالفت شدید #کلیسا را برانگیخت و موجی از مبارزه با #رباخواری را پدید ساخت.
2️⃣ در سال ١٢٣١، شاه سیسیل حداکثر بهرهٔ مجاز #رباخواران_یهودی را ١٠درصد اعلام کرد. در سال ١٢٣٩ لویی نهم پادشاه فرانسه، رباخواری را ممنوع کرد. در سال ١٢۴۴ شاه اتریش نیز برای بهرهٔ یهودیان سقفی محدود قایل شد.
3️⃣ شاه آراگون و حکمرانان ایتالیا، که با یهودیان پیوند بیشتر داشتند، حداکثر بهرهٔ مجاز را ٢٠درصد اعلام کردند؛ ولی در عمل بهرهٔ مرسوم ٣٣ تا ۴٣درصد و گاه بسیار بیشتر بود.
4️⃣ در سال ١٢٧۵، #ادوارد_اول پادشاه انگلیس، قوانینی سخت علیه رباخواری وضع کرد و سرانجام فرمان #اخراج_یهودیان را صادر نمود. در سال ١٢٩٠، مأموران مسلح دولتی به شهر #لینکلن حمله بردند و یهودیان را از انگلیس اخراج کردند.
5️⃣ دایرةالمعارف یهود تعداد اخراجشدگان را ۴٠٠٠ نفر ذکر میکند که اغراقآمیز است، اما در مقالهای دیگر، شمار خانوارهای یهودی که اموالشان مصادره شد را تنها ۶۶ خانوار ذکر کرده است. با توجه به اینکه لینکلن مهمترین مرکز استقرار یهودیان در انگلیس محسوب میشد، تفاوت فاحش این ارقام معقول نیست./عبدالله شهبازی
@jscenter
@schoolofeconomics
✡️ رباخواری یهودی (۴)
✡️ اینوسن سوم مقتدرترین پاپ تاریخ مسیحیت: [حکمرانان اروپا] از رباخواری شرم نمیکنند. یهودیان را به شهرهای خویش میخوانند و آنان را کارگزار رباخواری خود میگردانند»!
1️⃣ در سال ١٣٠۶ فیلیپ چهارم، پادشاه فرانسه نیز #یهودیان را از این کشور اخراج کرد. در سال ١٣١۵، لویی دهم اجازهٔ بازگشت یهودیان به فرانسه را صادر نمود. معهذا، #رباخواری_یهودیان چنان اعتراض مردم را برانگیخت که “فیلیپ دراز”، پادشاه بعدی فرانسه، مجبور شد در سال ١٣٢٢ باز آنان را #اخراج کند.
2️⃣ این موج چنان نیرومند بود که حتی آلفونسوی یازدهم، شاه کاستیل و لئون که دربار او کانون #رباخواری بهشمار میرفت، زیر فشار پاپ مجبور شد در سال ١٣۴٨ رباخواری را ممنوع کند. این فرمان کمی بعد (١٣۵١) لغو شد.
3️⃣ این مبارزه بینتیجه بود. در سدههای بعد #صرافی_یهودی، یعنی عملیات مالی مبتنی بر #ربا، به نظام مالی حاکم بر دنیای غرب و سرانجام سراسر جهان بدل گردید. این تکاپوی حکمرانان اروپا صادقانه نبود و علت شکست این موج نیز همین است.
4️⃣ شاهان و حکمرانان محلی اروپا #رباخواری_یهودیان را منبعی سرشار برای تأمین درآمدهای خویش میدانستند و آشکار یا پنهان به آن میدان میدادند. به تعبیر یکی از حکمرانان آلمان: یهودیان “خزانهٔ شاه” بودند.
5️⃣ #اینوسن_سوم مقتدرترین پاپ تاریخ مسیحیت، در یکی از نامههای خصوصیاش از حکمرانان اروپا چنین شِکوه کرده است: «از رباخواری شرم نمیکنند، یهودیان را به شهرهای خویش میخوانند و آنان را کارگزار رباخواری خود میگردانند»./عبدالله شهبازی
@jscenter
@schoolofeconomics
✡️ مقالهٔ مهم درباره #تاریخ_اقتصاد و #تاریخ_یهود و #اقتصاد_صهیونیستی: «رباخواری یهود و ساختار مالی جدید اروپا» متن کامل مقاله:👇👇
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/2191
#ربا #رباخواری
@jscenter
@schoolofeconomics
🔶 فاش شدن راز توقف #مسکن_مهر: تعهد به بانک جهانی برای #توقف مسکن مهر !!
♦️رویای آجری،مستندی درباره نقد سیاستهای مسکن است که از شبکه مستند پخش میشود. در قسمت ۹ مرداد،طبق ادعای این مستند، رازی برملا میشود از تعهدات بینالمللی مخفیانه به #بانک_جهانی توسط دولت.
🔷 به ادعای این مستند، تعهد دولت روحانی به بانک جهانی، توقف تامین مالی #مسکن_مهر است! مسکن مهری که بعد از توقف آن در کشور منجر به تورم شدید قیمت و اجاره مسکن میشود و دست مردم را برای رسیدن به مسکن کوتاه میکند. جدای از نقدها به مسکن مهر، اما طرحی بود که قشر مستضعف را صاحب مسکنی کرد که این روزها تبدیل به رویای دست نیافتنی شده است.
🔷در صورت صحت مستندات این فیلم؛ دولت باید پاسخگو باشد:
🔺چرا باید طرحی داخلی با تعهد دادن به بانک جهانی متوقف شود؟
🔻چرا بانک جهانی باید خواستار قطع تامین مالی یک طرح داخلی (مسکن مهر) در کشور باشد؟
🔺این تعهد به بانک جهانی در ازای چه چیزی بوده است؟
🔻تا چه زمانی باید کشور تاوان تعهدات مخفیانه بینالمللی دولت به سازمانهای بینالمللی را بدهد؟ تعهداتی مانند تعهدات مخفیانه اقلیم پاریس که منجر به تعهد کاهش تولید برق در کشور و خاموشیهای تابستانه در کشور شد و یا تعهدات مخفیانه fatf و پالرمو در راستای برجامِ سراسر خسارت محض!
♦️ راهکارمجلس انقلابی، در راستای این تخلفات واضح دولت که کشور را به بحران اقتصادی کشانده چیست؟
@hsnrb14_sarbazevelayat
@schoolofeconomics
8.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 اگر به دنبال پاسخ به سوال «چرایی #گرانی وحشتناک #مسکن» هستید، کلیپ بالا را ببینید.
طبق ادعای مستند «رؤیای آجری» شبکه مستند، دولت به #صندوق_بین_المللی_پول تعهد داده مسکن مهر را متوقف کند تا قیمت مسکن بیشتر شود؟
#قیمت_مسکن #دولت_نولیبرال #مسکن_مهر
@schoolofeconomics
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گرانی #ارز دلایل سیاسی و امنیتی دارد تا اقتصادی
رهبر معظم انقلاب:
🔹اینکه ارز افسار پاره کند و قیمتش روزبهروز بالاتر رود اصلا قابل قبول نیست... البته در گزارشاتی که دریافت کردهام این ماجرا بیش از اینکه دلایل اقتصادی داشته باشد دلایل امنیتی-سیاسی دارد... کسانی هستند که به این آتش افروزی دامن میزنند؛ باید با این مسئله مقابله شود.
@schoolofeconomics
💥 دلایل خیانتهای پی در پی کره جنوبی علیه مردم ایران
چرا #کره_جنوبی پولهای ملت ایران را پس نمیدهد؟
بلوکهشدن #ذخایر_ارزی ایران در بانکهای کره جنوبی موجب طرح این سؤال شده که چرا سئول تا این حد مقید به رعایت تحریمهای آمریکاست و آیا امکان پیشبینی چنین وضعیتی با توجه به تجارب قبلی وجود نداشت؟👇👇
www.farsnews.ir/news/13990507000915
@schoolofeconomics
❇️ کتاب «پارادوکس بانکداری قرضالحسنه» به کوشش جناب محمد گلیج، کارشناس ارشد حوزه پول و بانکداری؛ اثریست که به سراغ یکی از موضوعات فوقالعاده مهم رفته است و با بیانی ساده و روان سعی داشته تا پرده از واقعیتهای بانکی که در مفاهیم پیچیده اقتصادی گم و پوشیده شدهاند بردارد.
🔻نگارنده این تصور رایج و عمومی مردم را که بانکها را واسطهگر مالی میدانند به مثابهی یک خرافه معرفی میکند و از خواننده میخواهد تا با ارتقای سواد مالی و دانستن واقعیتها با این خرافه که نقش بانکها واسطهگری است مبارزه کند.
📌 مستند بودن در حین اختصار، و حجم کم در حین عمیق بودن مطالب از دیگر ویژگیهاییست که مخاطب را ترغیب به مطالعه این اثر میکند. میتوانید به صورت رایگان این کتاب را از طریق لینک زیر مستقیماً دانلود کنید.👇👇
🔗 ydac.ir/mabth
www.Tyb.ir
#نقد_بانکداری #بانک #قرضالحسنه #خلق_پول #معرفی_کتاب #بانکداری
@Tayebat_Public
@schoolofeconomics
🔶🔸
🔷🔹 سقوط تماشایی ارزش لیر ترکیه در برابر دلار طی 10 سال
🔶🔸 دکتر سیدیاسر جبرائیلی نوشت: #ترکیه مقصد اول سرمایهگذاری خارجی اروپا طی دو دهه اخیر بوده است. این، فرجام اقتصادی است که با رشد عاریتی و بادکنکی، دچار توهم توسعه میشود.
🔷🔹در کتاب «دولت و بازار» تحت عنوان «بیماری آناتولی» این تجربه هولناک را واکاوی کردهام.
@schoolofeconomics
▫️ شبکه سلطنتی بیبیسی همواره خود را رسانهای مستقل میداند که بر حسب اتفاق بودجهاش از جیب مبارک مالیت دهندگان بریتانیایی تأمین میشود.
▫️ اما براساس تصویر فوق، سند بازبینی استراتژی امنیت ملی و دفاع راهبردی بریتانیا تصریح میکند که شبکه بیبیسی هم ردیف با وزارت خارجه دولت بریتانیا، جزء ارکان قدرت نرم بریتانیا محسوب میشود./مجازیها
@schoolofeconomics
🔅 اقتصاد و اخلاق اسلامی
🔸دکتر #علی_سعیدی نوشت: در اینکه #اقتصاد_اسلامی یا #اخلاق_اسلامی چیست و چه مؤلفههایی دارد، بحث زیاد است، اما خیلی وقتها میبینیم که بهجای فهم اسلام از منابع اصلی آن (کتاب و سنت) بیراهه میرویم و در شیپور از طرف گشاد آن میدمیم! یعنی مطالعاتی در اندیشۀ غربی انجام میدهیم و با یافتن اندک قرابت معنایی، اسلام را در دستهبندیهای متعارف علوم سکولار طبقهبندی میکنیم. در زمینۀ اخلاق اسلامی و اقتصاد اسلامی هم چنین است.
🔸لباس فضیلتگرایی همانقدر برای اخلاق اسلامی تنگ و ناجور است که لباس وظیفهگرایی و لباس فایدهگرایی! با این کلیشهها نمیشود اسلام را فهمید. اگر فیلسوفی یونانی که در موحدبودنش تردید بسیار است، میتواند بنیانگذار اخلاق اسلامی باشد، دیگر چه نیازی به بعثت نبی اکرم و ائمه اطهار است؟
🔸به نظرم باید برای اخلاق اسلامی جایگاهی ورای این سهگانه اخلاقی بیابیم. در اسلام فضیلتهای اخلاقی بسیار مهماند، اما اسلام 'فضیلتگرا' نیست! همانطور که در اسلام ذات افعال و انگیزه انجام وظیفه بسیار مهم است، اما این اهمیت آن را'وظیفهگرا' نمیکند، دقیقا همانطور که در اسلام منافع و مصالح و غایات افعال بسیار مهماند و این امر اسلام را 'پیامدگرا' یا 'فایدهگرا' نمیکند!
🔸فهم اسلام اجتهاد میخواهد و خواندن هایک و فریدمن یا ارسطو و کانت برای یافتن 'نزدیکترین چیز به اسلام' دردی را از اسلام دوا نمیکند! البته من با خواندن و نقدکردن اندیشههای غربی و شرقی مخالف نیستم، آن را بیفایده هم نمیدانم بلکه ضروری هم هست ولی نباید به محض یافتن مشابهتهایی بین آنها و برخی آموزههای اسلامی، گمان کنیم کلید حل مشکل را پیدا کردهایم.
🔸درباره فهم متفکران اسلامی و دیدگاههای اقتصادی و سیاسی فقها هم همینگونه است.
🔸متاسفانه وقتی با همین کلیشههای ضعیف به سراغ متفکران اسلامی میرویم، شهید صدر را مارکسیست و آیت الله خامنهای را لیبرال تفسیر میکنیم در حالیکه هر دوی این فقها یک چیز میگویند، اگرچه شدت و ضعف تاکیداتشان بر مصادیق به خاطر ظروف زمان و مکان، متفاوت است./کانال قصد
@schoolofeconomics
🔻بورس، سد راه تولید است...
🎙 #مصاحبه با دکتر محمدجواد توکلی
🔸اوجگیری بورس را عمدتا میتوان از دی ماه ۱۳۹۸ دانست حدودا ۷ماه پیش. اتفاقی که پشت ماجرای بورس افتاده آن است که دولت آمد مجوزی به شرکتها داد که بتوانند ارزیابی دارایی خود را تجدید ارزیابی بکنند .
🔸دولت اقدامی عجیب دیگری را در پیش گرفت و نرخ سود بانکی را به ۱۵درصد کاهش داد، که این اقدام خود سیگنالی بود برای بازار به این صورت که سرمایهگذاران سپردههای خود در حسابهای سپردهگذاری بلند مدت بانکها نگذارند و سرمایه خود را به بورس بیاورند.یعنی دولت عامل اصلی مهاجرت بسیاری از مردم و نقدینگی به سمت بورس است.
🔸در اقتصاد ایران با توجه به ایرادات ساختاری که داریم اتفاقی که رخ میدهد این است که قیمت سهام شما افزایش یافته تقاضای شما افزایش پیدا کرد اگر تعداد همان بماند قاعدتا قیمتها در بازار بالا میرود همان چیزی که دارد اتفاق میافتد به عنوان مثال شرکتهای سیمانی در چند وقت اخیر درخواست افزایش قیمت ۶۰ درصدی دادند از آن جا که با این افزایش قیمت مخالفت شده است ارزش سهامهای شرکتهای سیمانی کاهش پیدا کرده است.
🔸فردی نقل میکرد که یک نفر ۱۳۰ میلیون تومان را داده که در بورس سرمایهگذاری کند الان سودش ۷۸۰ میلیون شده در عرض ۱۶ماه یک سوال از این بنده خدا کردم گفتم اگر تخم خربزه و… بکاریم ۱۶ماه آب بدهیم ۷برابر میشود؟ گفت نه درکشاورزی سودزیاد نمیشود،پس اتفاقی به وقوع میپیوندد که نتیجهاش تورمی است که بعدا گریبان گیر همه میشود... ادامه مطلب در لینک زیر:
http://fekrat.net/1851
@schoolofeconomics