سوال مراجع
من دخترم تا قبل از ورود به هنرستان عالی بود
چون استعداد هنری داشت علیرغم توصیهی اطرافیان اجازه دادم به هنرستان بره.
حجابش رو کامل برداشت.
پدرش به خاطر مشکلات قلبی شهرستان بودن
الان که برگشتن مدام من رو سرزنش میکنند که مقصر تویی. پدرش موبایل رو از ایشون گرفتن ولی الان به خاطر شرایط دوباره مجبور شدیم بهشون بدیم؛ به شدت پرخاشگر شده؛ مزاجش دم هست. سعی میکنم بهش شربت سکنحبین بدم که آروم باشه ولی اصلا اثر نداره.
بیشتر از شماتت پدرش غصهدار هستم مدام من رو سرزنش میکنند.
#پاسخ
علیکم السلام خدمت شما مادر بزرگوار
۱)اولین قدم این است که مشکلات خُلقی والدین رفع شود و این ممکن نیست مگر با اصلاح غلبههای مزاجی ایشان(با کمک اصلاح تغذیه ومحیط). پس حتما ابتدا به اصلاح تغذیه خود و همسر بپردازید.
اصلاح مزاج سبب میشود مشکلات اخلاقی و رفتاری والدین برطرف شده و بتوانند الگوی مناسبی برای فرزند باشند.
۲)تاشناخت دقیقی از تیپ شخصیتی فرزند و غلبه مزاجی او نداشته باشید؛ نمیتوانید برنامه تربیتی و سبک تغذیه مناسب برای فرزند داشته باشید.
مثلاً فرمودید پرخاشگری میکند؛ پرخاشگری از علائم غلبهی صفرا و در مواردی دم هست و همچنین محیط صفراوی نیز باعث تشدید این علائم میشود؛ به همین نحو، حالات روحی و جسمی فرزند را بررسی کنید تا ابتدا شناخت دقیقی از شرایط ودنیایی که فرزند درآن قرار دارد بدست آوردید؛ بعد باید به جای مقابله و سرزنش و عدم پذیرش دیدگاه و رفتار فرزند راهی برای ورود به دنیای او پیدا کنید.
شاه راه اصلی ورود به دنیای فرزند، ارتباط و رابطه حسنه والدین با فرزند هست؛ پس او را همینطور که هست بپذیرید و برایش وقت بگذارید تا بتوانید رفتار و نگرش مطلوب نظرتان را به او بیاموزید.
والدین مخصوصا مادر باید میزان محبت و توجه به فرزند را افزایش دهد تا فرزند به سمت خانه جذب شود. به میزانی که فرزند مورد احترام و توجه قرار گیرد؛ صفات خوب او برجسته و بیان شود؛ فقط دقت کنید که اولین قدم در اصلاح مزاج از طریق تغذیه، حذف غذاهایی است که غلبه را تشدید میکند.
صرفا با مصرف یک شربت سکنجبین بدون اینکه تغذیه را اصلاح کنید کمک چندانی نخواهد کرد. مضاف بر اینکه اصلاح محیط هم بسیار لازم و حیاتی است.
۳) برای اصلاح روابط و ایجاد حس احترام به اصلاح محیط(که شامل اصلاح محیط منزل و جامعه میشود) بپردازید.
برای اصلاح محیط منزل سعی کنید ابتدا اقتدار پدر را حفظ کنید و رابطهی خوبی با پدر داشته باشید و حرمت او را پیش فرزند حفظ کنید تا فرزند از پدر حرف شنوی داشته باشند.
فرمودید که همسرتان شما را سرزنش میکند و شما غصه دارید؛ در چنین محیطی فرزند دچار مشکل خواهد شد؛ با پدر خلوت کنید و درد و دل کنید و با هم راجعبه راهکارهای خوب و مطمئن تربیتی صحبت کنید. بعضی وقتها یک معذرتخواهی کوچک درهای بزرگی به روی ما میگشاید. این را بپذیریم که اینگونه عذرخواهی چیزی از ارزشهای ما کم نخواهد کرد؛ سپس با برقراری رابطه دوستانه با فرزندتان، مانند یک مشاور در کنارش باشید.
فرزند در سنی قرار دارد که باید از طرف والدین تایید شود و نقش مشاور داشته باشد نه اینکه تنبیه و تحقیر و تهدید شود!!
اینکه پدر گوشی را گرفته راه حل مناسبی نبوده چون فرزند در سنی است که باید برای انجام کارها با او مشورت کرد نه اینکه دستوری و چکشی برخورد کنیم که اثر معکوس داشته باشد.
در مورد حجاب وقتی والدین میتوانند روی فرزند اثرگذاری بیشتری داشته باشند که موانع را از راه بردارند؛ مادر و پدری که مرتب به جای فرزند تصمیم بگیرد و امر و نهی کند؛ فرزند را در این سنین بیشتر از خودش دور میکند.
پس ابتدا باید محبت و اعتماد متقابل ایجاد شود. که فرزند بتواند به والدین اعتماد کند و ببیند که والدین نمیخواهند مرتب ایراد بگیرند و شخصیتش را زیر سوال ببرند.
نکته مهم این است که در سنین بالای پانزده سال برای اینکه تاثیرگذاری بیشتری داشته باشید باید روی نفس ناطقه قدسیه فرزند کار کنید و آن را تقویت کنید.
یعنی روی فکر و عقایدش، سرمایه گذاری کنید.
با آگاه سازی او را به سمتی که میخواهید هدایت کنید؛ و این کار راحتی نیست. باید یک برنامه مشخص برای این کار داشته باشید؛ اول، قدرت نفوذتان را بالا ببرید بعد، فضاهایی که فکر می کنید برای فرزند خوب است، کم کم سر راهش قرار بدهید تا با آن فضاها آشنا شود. مفاهیم دین فقط حجاب و نماز... نیست.
خیلی از مسائل اخلاقی و خودسازی جالبی
در مفاهیم دینی وجود دارد.
مثل مفاهیمی که استاد پناهیان با زبان ساده بیان میکنند؛ میتوانید فرزند را در معرض این مفاهیم قرار دهید.
میتوانید با کلیپهای کوتاه، درباره مباحث دیگر دینی، نه صرفا همان مبحثی که فرزند مشکل دارد؛ او را با مباحث شیرین دین آشنا کنید.
باید ببیند که دین چه مفاهیم عمیق و خوبی دارد؛ یعنی دین را همانطور که هست زیباییهایش را بشناسد.
هدایت شده از طبیبِ جان
meysam_motiee_ziyarat_ashora.mp3
12.64M
🎙حاج میثم مطیعی
💞به نیت سلامتی و فرج امام زمان علیه السلام
✨#زیــارت_عــاشــورا( روز دوم )
🔸ان شاء الله به مدت ده روز به نیت دفع بلا از جامعه مسلمین و همچنین به نیت تسلی خاطر مبارک امام زمان علیه السلام بخاطر هتک حرمت ها به ساحت قدسی ایشان و هتاکی ها به بارگاه ملکوتی امام رضا علیه السلام، به مدت ده روز همگی باهم زیارت عاشورا قرائت میکنیم.
#بارگاه_مقدس
https://eitaa.com/joinchat/3658612752C778c1803ba
✦••┈❁═══🌸═══❁┈••✦
مشاوران ستاره مبین
━━━━✤✤﷽✤✤━━━━ 🔰مشاوران تخصصی #درمانی، #تربیتی و #ارتباطی مجموعه تخصصی جواهر الحیاة ۱.خانم پورطاه
لیست مشاوران ستاره مبین ⬆️⬆️⬆️
"مقام معظم رهبری"
بعضی ها هم ازدواج را که یک امر عاطفی و انسانی و وجدانی است، به صحنه تفاخر تبدیل می کنند.
مثلاً میگویند: که جهیزیه ی ما این چیزها را داشت؛ آیا جهیزیه دختر شما هم اینها را دارد؟!
تفاخر و تنافس!
۱۳۷۰/۴/۲۰
#ازدواج_جوانان
❋ستاره مبین، کانال تخصصی مشاوره
◣@Setare_mobin ◢
࿐❁☘❒◌🌙◌❒☘❁࿐
برخورد مناسب با مشکلات ازدواج
🔶استاد علی صفایی حائری:
بيشتر آنچه كه بدى و مشكل ازدواج قلمداد مىشود، مثل سختىها و برخوردها و توقعها و انتظارها و درگيرىها و گرفتارىها، در واقع همين بدىها، خوبى و ميوهى خوب ازدواج هستند.
اين آدمى است كه بايد از حادثهها ، از برخوردها و از درگيرىها بياموزد و از آنچه كه آموخت، راهش را مشخص نمايد و بر حماقت و اشتباه خود پافشارى نداشته باشد.
آدمى مىتواند حتى از بنبستها بياموزد كه راه كجاست و چگونه بايد بازگشت و حلقهى زنجير را باز كرد و بدون سماجت ولج در آوردن،با تفاهم و محبت و مدارا در راه گام برداشت.
بيشتر مشكلات ازدواج از همين كله شقىها و لج در آوردنها آغاز مىشود و سپس اين زخمهاى كهنه، عفونى و ملالآور مىگردد و به طلاق و جدايى مىانجامد.
📚 روابط متکامل زن و مرد، صفحه ۱۴
#ازدواج_جوانان
◣@Setare_mobin ◢
࿐❁☘❒◌🌙◌❒☘❁࿐
5.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
"استاد تراشیون"
🔶 عشق و عقلانیت دو سکوی مخالف یکدیگر
#هیجانات
#رابطه_معکوس_هیجانات_و_عقلانیت
#ملاک_عقلانیت
❋ستاره مبین، کانال تخصصی مشاوره
◣@Setare_mobin ◢
࿐❁☘❒◌🌙◌❒☘❁࿐