#بصیرت_عاشورایی_1400
#سبک_زندگی_حسینی
#پیامهای_عاشورا
#پیامهای_اعتقادی_عاشورا
#جواد_محدثی
رسالت پیامبر
سیدالشهدا در مكه با ابن عباس درباره امویان حاكم صحبت می كرد. حضرت از وی پرسید: نظر تو درباره كسانی كه پسر دختر پیامبر را از خانه و وطن و زادگاهش بیرون كرده و او را آواره دشت و بیابان كردند و در پی كشتن او و ریختن خونش هستند چیست؟ در حالی كه این پسر پیامبر، نه برای خدا شریكی قائل شده، نه غیر خدا را سرپرست خویش گرفته و نه از آیین پیامبر خدا فاصله گرفته است.
ابن عباس گفت: درباره آنان چیزی نمی گوییم جز این آیه قرآن: «آنان به خدا و پیامبرش كافر شدند و نماز را جز با كسالت به جا نمی آورند...» [توبه، آیه 54]
امام حسین علیه السلام فرمود: «خدایا شاهد باش.» [موسوعة كلمات الامام الحسین، ص 306].
ابن عباس بصراحت به كفر آنان نسبت به خدا و رسول گواهی داد.
🆔 @ShamimeOfoq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بصیرت_عاشورایی
#عترت
🔰 یا ابا عبداللّٰه
گربپرسی کےبمیرم باچه ذکرےدر کجا🖤
پاسخ آید یا محرم، یاحسین ،یا کربلا🖤
🆔 @ShamimeOfoq
#بصیرت_عاشورایی_1400
#سبک_زندگی_حسینی
#پیامهای_عاشورا
#پیامهای_اعتقادی_عاشورا
#جواد_محدثی
رسالت پیامبر
در طول سفر کربلا، امام و یاران و خاندانش، پیوسته از رسول اللّه یاد می كردند و خود را از نسل آن پیغمبر پاك معرفی می كردند و كرامت و شرافت خویش را در آن می دانستند كه وارث و ذرّیه آن فرستاده الهی اند. این نیز نیشتری بود بر غدّه های كینه آلود امویان نسبت به دین خدا و عترت حضرت محمد صلّی الله علیه و آله.
🆔 @ShamimeOfoq
#بصیرت_عاشورایی_1400
#پرسمان_عاشورایی
#پرسش_و_پاسخ_عاشورایی
#گفتمان_عاشورایی
🚩 معنا و مفهوم لقب «ثارالله»
❓ پرسش: چرا به امام حسین علیه السلام ثارالله می گویند و چه كسی این لقب را به ایشان داده است؟
🔹 «ثار» در لغت هم به معنی «خون» آمده است، و هم به معنی «طلب و انتقام گرفتن از خون كسی كه به دست دیگران كشته شده است.» [1]
🔸 ثارالله از دو واژه ی «ثار» و «الله» تشكیل یافته و یكی از القاب امام حسین علیه السلام می باشد كه در زیارت عاشورا آن حضرت را با این لقب مورد خطاب قرار می دهیم. ثارالله یعنی: طَلَبَ دَمَهُ اللهُ؛ كسی كه طالب خون او خداست و انتقام از قاتلین او را خداوند خواهد گرفت. [2]
🔹 ثارالله به كسی كه خود و خویشانش در راه خدا كشته شوند نیز گفته می شود.
💠 مرحوم مجلسی در شرح جمله «الوتر الموتور» چنین نوشته است:
«وتر الله ای الفرد المتفرد فی الكمال من نوع البشر فی عصره الشریف او المراد ثار الله ای الذی الله تعالی طالبُ دَمِه و الموتور قتیلُ له، قتیلُ فلم یدرك بدمهِ: یعنی فردی كه از لحاظ رسیدن به كمال در دوران خویش یگانه و بی همتاست، و یا مراد از آن همان ثار الله است كه به معنی كسی است كه طالب خون او خداوند است، و مَوتُور به معنای كشته شدن در راه خداوند و كشته شده ای است كه انتقام خونش را نگرفته باشند.» [3]
🔸 و احتمال دارد معنای ثارالله چنین باشد: خونی كه صاحب آن خداوند است و ولی دم او خداوند است. چون خون حسین در راه خدا و برای حفظ قرآن و تمامیت اسلام ریخته شده، این خون و این شهیدان خدائی هستند. بنابراین انتقام آن نیز باید از طرف خداوند باشد، یا اینكه چون امام حسین علیه السلام حجت خداوند بر زمین و ولی مطلق حق بود و مردم او را كشتند و زمین را از حجت حق خالی كردند بنابراین خداوند انتقام حجتش را از قاتلین او خواهد گرفت.
امّا درباره اینكه این لقب را چه كسی به امام حسین علیه السلام داده است باید عرض شود كه چون سند زیارت عاشورا قدسی است، یعنی زیارت عاشورا كه زیارت امام حسین علیه السلام است از طرف خداوند به ائمه رسیده است و آن را پیامبر اكرم از جبرئیل گرفته و جبرئیل آن را از خداوند یاد گرفته است و از طریق معصومین به ما آموخته اند تا آن حضرت را زیارت كنیم، [4] بر این اساس این لقب را خداوند به امام حسین علیه السلام داده است و چه لقب زیبایی است.
✍️ پی نوشت:
1. عبدالسلام محمد هارون، مقابیس اللغه، ج1.
2. ابن المنظور، لسان العرب، ج4، واژه ثار.
3. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، بیروت، موسسه الوفا، چاپ دوم، 1403، ج98، ص154.
4. ر.ك: قمی، عباس، مفاتیح الجنان، و سید بن طاووس، اقبال، قم، مركز نشر تبلیغات اسلامی، 1416، ج3، ص 55. و دریایی، محمدرسول، حماسه سیاسی تاریخی زیارت عاشورا، تهران، انتشارات جعفری، 1371، ص12 ـ 13.
🆔 @ShamimeOfoq
#بصیرت_عاشورایی_1400
#راسخون
#مجموعه_نمایشگاهی
🔟 حسین (ع) چراغ هدایت
💠 «شب موعود»
نماز مغرب را خوانده اند.
امام حسین علیه السلام رو به یاران می کند و می گوید: « ... من اصحاب و یارانی بهتر از یاران خود ندیده ام و اهل بیت و خاندانی باوفاترو صدیق تر از اهل بیت خود سراغ ندارم، اینک وقت این شهادت رسیده است، من بیعت خود را از شما برداشتم و به همه شما اجازه می دهم که از این سیاهی شب استفاده کرده و جان خود را از مرگ نجات بخشید.»
هرکدام از یاران همچون بلبلی خوش نغمه آواز وفاداری سر می دهند و اعلام می کنند که تا آخرین نفس با امام خواهند ماند و اینگونه تاریخ به خود سربازانی می بیند که در اطاعت از رهبر تا ابد تکرار نمی شوند.
▪️(تاریخ طبری، ج ۷، ص ۳۲۱ و ۳۲۲. کامل ابن اثیر، ج ۳، ص ۲۸۵)
🆔 @ShamimeOfoq
#بصیرت_عاشورایی
#سواد_رسانه
🌐 جایگاه احساس تعلق و حمایت اجتماعی در زندگی رضایتمند و شاد
✔️در زندگی مدرن امروز ما که همه برای دستیابی به زندگی شادتر و رضایتمندانه تلاش میکنند، معمولا بر اساس باور عمومی چنین استنباط میشود که چنانچه از امکانات رفاهی بیشتری در زندگی برخوردار باشیم احساس شادی فزونتری نیز خواهیم داشت...
🔴سیستمهای تبلیغاتی دنیای مدرن نیز در جهت سود آوری بیشتر از فروش بیشتر کالاهای مختلف به این مرتب باور دامن میزنند...
🔺ولی نتیجه بعضی تحقیقات علمی نشان میدهد که میزان رضایتمندی افراد و احساس شادمانی فقط با برخورداری از یک امکانات رفاهی کمترین رابطه را دارد واز آن به بعد تاثیر بیشتری در احساس شاد بودن افراد در زندگیشان ندارد و...
❗️ تنها فاکتور ثابت شده مهم داشتن شبکه اجتماعی قوی که به فرد احساس تعلق و حمایت شدن میدهد به میزان زیادی با میزان احساس شادی افراد از زندگیشان مرتبط می باشد...
💢متاسفانه در زندگی مدرن علیرغم بیشتر شدن امکانات رفاهی به دلیل اینکه انسانها را از حالت اجتماعی که به لحاظ ساختار ژنتیک برای زندگی اجتماعی ساخته شده است خارج کرده و به سمت انسانهایی منفرد و مملو از احساس تنهایی با وجود زندگی در اجتماعاتی که به شدت توسعه پیدا کرده و بزرگ شده اند برده است. پر واضح است که این سبک زندگی با ایجاد احساس شادمانی منافات دارد...
🆔 @ShamimeOfoq
#بصیرت_عاشورایی_1400
#سواد_رسانه
#شبکههای_اجتماعی
💢 شبکههای اجتماعی مجازی و سه فضایی شدن سبک زندگی
🔹 آنچه در گذشته سابقه نداشته و در عصر کنونی مشاهده میشود، سه فضایی شدن و ترکیبی شدن فضاهای سبک زندگی است؛ بین سبک زندگی واقعی که با غیاب رسانه های قدیم و جدید مشخص میشود و سبک زندگی مجازی که پیوند ناگسستنی با رسانه های تعاملی از جمله اینترنت و تلفن همراه دارد، شکل سومی نیز قابل تصور است که ترکیبی از هر دو عناصر واقعی و مجازی است که تنها در فضاهای ترکیبی قابل تصور است.
🔸 طبق تعریف جوردن، فضای ترکیبی فضایی است که در آن مرز بین فضای فیزیکی یا واقعی با آنچه دیجیتال است محو میشود. این فضای ترکیبی، فضایی است که هویت، تجربیات و فرصتهای زندگی فرد، اشکال فیزیکی و مجازی وجود را به هم پیوند می زند و در نتیجه آن، آگاهی بین خود فیزیکی و خود مجازی به اشتراک گذاشته میشود.
🔹 در این فرایند، پویاییهای فرهنگی و اجتماعی با روندهای جمعیت شناختی و فناورانه در تعامل قرار میگیرند تا این جهانتر کیبی واقعی را بیافرینند و قابل فهم سازند.
✏️منبع: مقاله "شبکههای اجتماعی مجازی و سبک زندگی جوانان: فراتحلیل پژوهشهای پیشین" به اهتمام محمد سعید ذکایی و محمد حسین حسنی.
🆔 @ShamimeOfoq
#بصیرت_عاشورایی
#سواد_رسانه
🌐 سندرم سیندرلا
🔸 این سندرم در خاورمیانه و در خرده فرهنگ های خاصی بیشتر دیده می شود.
دختر ها را پرورش می دهیم.
زمانی که دختر 3 ساله در عروسی با لباس سفید می رقصد می گوییم: «انشاا... عروس شوی!»
زمانی که 15 ساله شد گفته می شود: «کی می شود که خوشبختی تو را ببینم دخترم؟!»
زمانی که 25 ساله شد در عروسی گفته می شود: «انشاا... که بخت تو هم باز شود!» یعنی چه؟
یعنی این که در طی این دوران بخت تو بسته بود و یک رویدادی رخ می دهد و ناگهان درهای سعادت باز می شود و تو از فردای روز ازدواج خوشبخت می شوی!
🔸 سندرم سیندرلا یعنی همین، یعنی این که سواری با اسب های سفید و کالسکه طلایی به دنبال دختر می آید و خوشبختش می کند.
با این تفکر سیندرلایی پس من از فردای عقد نیازی به تلاش ندارم و همه چیز مهیاست و نیاز های من براورده خواهد شد!
یعنی آموزشی داده نشده که از فردای ازدواج، زندگی مانند موتور هندلی خواهد بود که به مدت 50 سال شما بایستی این هندل را صبح اول وقت و در هوایی زمستانی که اتفاقا موتور یخ زده را بایستی روشن کنید و تا شب بچرخانید تا صبح فردا که دوباره این فرایند تکرار خواهد شد...
زندگی به این صورت نیست که همینطوری چرخ آن بچرخد !
🆔 @ShamimeOfoq
ریشه قرآنی و روایی «ثارالله».pdf
117.7K
#بصیرت_عاشورایی_1400
#پرسمان_عاشورایی
#پرسش_و_پاسخ_عاشورایی
#گفتمان_عاشورایی
💠 ریشه قرآنی و روایی «ثارالله» 💠
🆔 @ShamimeOfoq
#بصیرت_عاشورایی_1400
#کودک
#در_محضر_علما
آیت الله حائری شیرازی(ره):
من یادم هست وقتی که بچه بودم، در خانواده وقتی همه به خواب میرفتند، آخر شب میآمدم خدمت پدر. پدرم این قصههای پیغمبران را در همان طفولیت برای من نقل میکرد و گاهی مثلاً یک قصه چندین شب طول میکشید و همینطور مقید بودم و گوش میکردم. وقتی این برنامهاش مصادف شد به ایام محرم، پدرم جریان عاشورا و جریان مسافرت حضرت، جریان بیعت گرفتن از امام حسین در مدینه، جریانی که از این ماه رجب شروع شده است، به تفصیل، شب به شب نقل میکرد.
اینها کارهای موثری است. یعنی پدر و مادر یکی از خدمات بزرگی که به فرزند میکنند همین است که سرگذشت اینها را برای طفل بیان کنند. این در وجود طفل از همان طفولیت اثر میگذارد. در اخلاقش، کردارش، رفتارش، در عبادتش، نمازش، روزه اش اثر میگذارد و همهٔ اینها را اصلاح میکند.
🆔 @ShamimeOfoq