#سبک_زندگی
#سبک_زندگی_شهدا
#یوسف_کلاهدوز
#مدیریت_انقلابی
#حق_الناس
🌷 حساسیت نسبت به رعایت حق مردم
🌿 همسایهی شهید: ما در طبقهی پایین زندگی میکردیم و آقای کلاهدوز طبقهی بالا. هیچ وقت متوجهی ورود و خروج او نشدم. یک شب، اتفاقی در را باز کردم. دیدم پوتین هایش را درآورده و به دست گرفته و از پلهها بالا میرود، فهمیدم طوری رفت و آمد میکرده تا مزاحم همسایهها نشود.
صبحها چون زود میرفت، ماشین را تا سر کوچه خاموش هل میداد و از آنجا به بعد ماشین را روشن میکرد تا مزاحمتی برای همسایهها ایجاد نکند. شبها هم وقتی دیر میآمد، ماشین را خاموش میکرد و هل میداد و به پارکینگ میآورد تا مبادا مزاحم کسی شود.
🌸✨ یاد و خاطره پاسدار مخلص، شهید یوسف کلاهدوز را با ذکر صلواتی گرامی میداریم. ✨🌸
🆔 @ShamimeOfoq
#سبک_زندگی
#اینگونه_باشیم
#آداب_معاشرت
#حقوق_مسلمان
#برخورد_با_سالمندان
#حدیث_زندگی
🌸 محور وحدت
🍃 مجموعه افراد یک فامیل، نسبت به بزرگ خاندان احترام می گذارند و در کارها با آنان مشورت می کنند و در اختلافات، به رای و حکمیت و داوری آنان ارج می نهند و گاهی یک سخن از سوی آنان، آتش فتنه ای را خاموش می سازد، یا تفرقه و کدورتی را به وفاق و همدلی و آشتی مبدل می سازد.
نعمت وجود بابرکت آنان، اغلب تا هستند، ناشناخته است. وقتی به جایگاه حساس و مهم و نقش کارگشای آنان پی می برند که از دست بدهند.
چه بسیار اختلاف ها و قهرها و نزاع های خانوادگی که پس از درگذشت «بزرگ خاندان» چهره نشان می دهد و چه بسیار رابطه ها و رفت و آمدها که قطع می شود، یا به سردی می گراید، و علت آن فقط از دنیا رفتن محوری است که مایه دلگرمی، امید، انس و معاشرت فامیل است.
💠 رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود:
🌿 «برکت و خیر ماندگار، همراه بزرگترهای شماست.»
✍️ (بحارالانوار، ج 72، ص 137)
📚 (برشی از کتاب اخلاق معاشرت استاد جواد محدثی)
🆔 @ShamimeOfoq
#سبک_زندگی
#مبارزه_با_هوای_نفس
#حدیث_زندگی
#راهکار
#توصیه_عارفان
🌸 پنج گام عملی برای تهذیب اخلاقی
🌷 پنج گام عملی که زمینه را برای پرورش «فضائل اخلاقی» فراهم می سازد و انسان را به خدا نزدیکتر می سازد:
🍃 گام سوم: مراقبه
«مراقبه» به معنای «مراقبت از خویشتن» و مرحله ای است که رهروان راه حق و سالکان طریق الی الله باید بعد از «مشارطه» و عهد و پیمان بستن با خود و خدای خویش، جهت اطاعت و بندگی حق و تهذیب نفس، به طور مداوم مراقب خود باشند که این پیمان الهی شکسته نشود و درست همانند طلبکاری که از همپیمانانش مطالبه پرداخت دیون می کند، از نفس خویش مطالبه وفای به این عهد الهی را بنماید.
💠 در آیه 14 سوره علق می خوانیم: «الم یعلم بان الله یری؛ آیا انسان نمی داند که خداوند (همه اعمالش را) می بیند؟»
💠 در آیه 21 سوره سبا آمده است: «و ربک علی کل شیء حفیظ؛ پروردگار تو نگهبان و مراقب هر چیز است».
🌺 سالکان راه خدا و رهروان راه دوست که پیوسته در طریق تقوا و تهذیب نفوس گام برمی دارند، مراقب اعمالشان هستند. این مراقبت از درون می جوشد، نه از برون. و به همین دلیل، تأثیر آن بسیار زیاد و نقش آن فوق العاده مهم است.
در حقیقت انسان در این دنیا شبیه کسی است که دارای گوهری گرانبها است و از یک بازار آشفته می گذرد و می خواهد با آن بهترین کالا را تهیه کند. در حالی که اطرافش را دزدان و شیادان گرفته اند. چنین کسی اگر لحظه ای از سرمایه نفیس خویش غافل گردد، آن را به غارت می برند و او می ماند و یک عالم اندوه و افسوس.
شیاطین جن و انس در این جهان انسان را احاطه کرده اند و هوا و هوسهای درون او را به سوی خود می خوانند. اگر انسان، خودش را به خدا نسپارد و مراقب اعمال خویش نباشد، سرمایه ایمان و تقوای او به غارت می رود و دست خالی از این جهان به سرای دیگر منتقل خواهد شد.
💠 امام صادق علیه السلام فرمود:
🌿 «کسی که مراقب قلبش در برابر غفلت، و نفسش در برابر شهوت، و عقلش در مقابل جهل باشد، نام او در دفتر بیداران و آگاهان ثبت می شود، و آن کسی که مراقب عملش از نفوذ هواپرستی و دینش از نفوذ بدعت، و مالش از آلودگی به حرام بوده باشد، در زمره صالحان است».
✍️ [بحارالانوار، ج67، ص68]
💠 امیرمؤمنان علی علیه السلام فرمود:
🌿 «خدارحمت کند کسی را که (دراعمال خویش) مراقب پروردگارش باشد، واز گناه بپرهیزد و با هوای نفس خویش مبارزه کند و آرزوهای واهی را تکذیب نماید».
✍️ [بحارالانوار، ج74، ص349]
🌼 آری! «مراقبت» از خویشتن یعنی، مراقب اعمال و اخلاق خویش بودن و نظارت دقیق بر آن داشتن و همه روز و در همه حال و در هر جا به کارهایی که از وی سر می زند، توجه کند.
📚 آیت الله مکارم شیرازی، اخلاق در قرآن، ج1، ص252 و 253
🆔 @ShamimeOfoq
#نشاط_معنوی_1400
🌸 هدف گذاری، اولین قدم تبدیل کردن نامرئی ها به چیزهای قابل لمس است 🌸
🆔 @ShamimeOfoq
#نشاط_معنوی_1400
#نیایش
💖 قرآن می خوانم که با من حرف بزنی
🌺 «وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ.»
و هرگاه بندگان من از تو دربارهی من بپرسند، [بگو:] من نزديكم.
💞 وقتی با من حرف میزنی، از قفس خودم بیرون می آیم. از قفسِ نمی شود و نمی توانم ، از قفسِ دل تنگی ها و غصه ها، نگرانی ها و چه میشودها...
💞 از قفسِ همه ی چراهایی که به بن¬بست ختم می شود. قرآن می خوانم تا با من حرف بزنی، بگویی که به من نزدیکی و از خوش حالیِ داشتنِ تو، از فکر کردن به اینکه همین جایی، نزدیک به منی، گریه کنم. آنقدر از خوشحالی گریه کنم که سبک شوم و از قفسِ خودم بیرون بیایم.
✍️ منبع: نشریه باران
🆔 @ShamimeOfoq