اول «سایپا» واگذار میشود، سپس «ایرانخودرو» / خودروسازان برای واگذاری قیمت خوردند.
🔸وزیر صمت در جمع خبرنگاران از فرارسیدن مراحل پایانی واگذاری دو شرکت سایپا و ایرانخودرو خبر داد.
🔸️ فاطمیامین در حاشیه همایش تجاری مشترک ایران و روسیه درمورد آخرین وضعیت واگذاری سهام دو شرکت ایرانخودرو و سایپا به بخش خصوصی اظهار کرد:
🔸«واگذاری ایران خودرو پس از شرکت سایپا انجام میشود و هماکنون ۳۰۰ کارشناس متخصص مشغول به قیمتگذاری ایرانخودرو هستند.»
🔸️«قیمتگذاری سایپا و ایرانخودرو از سال ۱۴۰۰ انجام شد، اما بهدلیل گستردگی املاک و دارایی این دو شرکت در سراسر کشور، روند این قیمتگذاری قدری با کندی همراه شده است.»
بیمه پارسیان در جمع درصدی های #وساپا
«پارسیان»، سرمایه گذاری سایپا می خرد
کل خودروهای تولیدی ایرانخودرو از طریق بورس عرضه میشود
🔷 مهدی خطیبی، مدیرعامل ایرانخودرو، امروز در مراسم بازدید وزیر صمت از ایرانخودرو گفت:
از ابتدای خرداد ماه تولید خودروهای ناقص از فرآیند تولید خارج میشود و خودروهای تولیدی ما به صورت کامل تولید خواهد شد و بر این اساس خودروهای تولیدی به صورت 100درصد در اختیار بورس برای حمل و تحویل به مشتری قرار میگیرد. فارس
جزئیات واگذاری سهام بلوکی دو خودروساز بزرگ
حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصی سازی گفت:
کارگروه پایش اهلیت برای خریداران در سازمان خصوصیسازی تشکیل میشود، در حال حاضر 5 درصد از سهام دولت در ایرانخودرو و 17 درصد باقیمانده سهام دولت در سایپا مانده که وثیقه است و ما منتظریم تا وثیقه این دو سهم رفع شود و به جای این سهام اموال دیگری وثیقهگذاری شود و وقتی که این دو سهام از وثیقه آزاد شدند، زمینه واگذاری فراهم میشود.
خود سایپا و ایرانخودرو سهام تودلی دارند که متعلق به شرکتهای زیرمجموعه آنها است که این سهام در زیرمجموعه آنها وجود دارد و صورتهای این سهام را به وزارت صنعت اعلام کردهایم.
به گفته قربانزاده، برای واگذاری بهینهتر، بهتر است سهام تودلی با سهام نهادهای دیگر مانند صندوقهای بازنشستگی تجمیع شود و در قالب بلوکهای 35 یا 40 درصدی واگذار شود که هم ارزش سهام بالا میرود و هم منافع نهادهای دیگر مانند صندوق بازنشستگی حفظ میشود و کافی است که آنها به سازمان خصوصیسازی وکالت بدهند تا سازمان خصوصیسازی به نیابت از آنها این سهام را تجمیع کرده و به شکل بلوکی در بورس عرضه کند و هر نهاد به میزان سهامی که دارد میتواند از فروش بلوکه سهام منافع خود را بردارد.
قربانزاده این را هم گفت: حفظ ارزندگی سهام دولت یکی از ویژگیهای فروش بلوکی سهام است که باید همه دارندگان سهام مدنظر قرار دهند و ما میتوانیم سهام دولت در ایرانخودرو به صورت بلوک 15 یا 20 درصدی عرضه کنیم و با عرضه بلوکی ارزندگی سهام دولت هم حفظ میشود و همچنین سهام صندوقها نیز به صورت تودلی فروخته میشود که اگر این سهام به صورت جزء فروخته شود ارزندگی ندارد، اما اگر در ترکیب با سهام تودلی دولت به صورت بلوکی ارائه شود، ارزندگی پیدا میکند.
رئیس سازمان خصوصیسازی در مورد اینکه فروش بلوکی چقدر از فروش خرد ارزندگی بیشتری دارد گفت: در این زمینه دقیقاً نمیدانم چون تعداد سهام تودلی در شرکتها باید مشخص شود و به نظر من در هر کدام از خودروسازیها با تجمیع سهام تودلی میتوان بلوکهای بالای 30 درصدی درست کرد. در شرکت خودروسازی سایپا سهام تودلی بیشتر از ایرانخودرو وجود دارد.
.
پیشنهاد حذف شاخص کل
معتقدم حذف فرمول فعلی شاخص و عدم اعلام روزانه آن توسط سازمان ، میتواند یک درمان مفید و زودگذر برای مشکل «شاخصمحوری بازار» باشد.
امیدوارم اهالی بازار بتوانند روی این مقوله متحد شوند. و متفق القول به سازمان پیشنهاد دهند تا شاخص کل را - که از قضا بدلیل فرمول غلط و غیراصولی آن معیار چندان مناسبی نیز برای بیان وضعیت سبد اهالی بازار نیست- کلا از تابلوی معاملات حذف نماید.
بدین ترتیب هر سهم و صنعتی مسیر خاص خودش را خواهد رفت. و آماتورهایی که اکنون تنها نگاهشان به عدد روزانه شاخص کل است تا برمبنای آن اقدام به خرید و فروش سهام نمایند، مجبور میشوند راه و روش بهتری را برای تصمیمگیری یاد بگیرند!
- پشوتن مشهوری نژاد
#جبران_ضرر_سهامداران_خرد
👈مخاطبین عزیز. میدونم خیلیاتون در ضرر هستید میدونم چشم امیدتون دیگه فقط به خداست
ولی خودمون هم باید یه حرکتی بزنیم یه جنب جوش کنیم
ما یه وظیفه اخلاقی داریم که اینجا بقدر توانمون در خدمت شما باشیم
اما یه جاهایی هم میطلبه شماها یذره وقت بذارین
مثلا امضا کردن همین پویش که لینکش رو میذارم
این از اون کارهای ارزشمند هست اگر به نتیجه برسه
در واقع اگر این اتفاق بیفته یه سیگنال که نه چندین سیگنال مطمئن مطمئن مطمئن به سهامدار خرد میرسه یعنی همون عرضه اولیه ها حالا برید طرحش رو بخونید و امصا کنید .
شما فکر کنید همین سهم #اسیاتک که عرضه اولیه شد و تا الان صد درصد هم سود داده رو فقط به سهامدار خرد و کوچک میدادن . بعد شاید به هر نفر چندین برابر الان تعداد سهم میرسید و این چقد خوبه
تازه اگر دولت این طرح پیشنهادی دوستان ما رو بپذیره اونوقت دولت خودش رو یجورای موظف میدونه که حالا که پذیرفته یه حمایت ویژه از عرضه های اولیه داشته باشه تا زودتر جبران ضرر محقق بشه و این یعنی عرضه اولیه ها سود بهتری هم خواهند داد .
و اصلا چه بسا این طرح رو ارتقاء بدن و همیشه عرضه اولیه ها دیگه مختص به سهامداران خرد بشه . اگر این اتفاق هم بیفته چقدر خوب میشه .
بنظر منطقی هست که سهامدار خردی که وارد بازار میشه دولت یه کمکی بهش بکنه و زیر دست و بالش رو بگیره تا کم کم حرفه ایی بشه .
حالا برکات دیگه هم داره
ازطرفی بار مالی هم که برا دولت نداره . و لذا احتمالش هست که بپذیرن .
حالا نهایت یه تیر در تاریکی هست دیگه .
پس لطفا همه یه زحمت بکشیم و این طرح رو امضا و حمایت کنیم . اگر امضاها به هزار برسه احتمال اینکه اتفاقات خوب بیفته بسیار بیشتره.
برا حمایت کردن وارد لینک بشید بعد از مطالعه طرح اون قسمت پایین صفحه سایت؛ یه قسمت داره که نوشته حمایت میکنم
همین گزینه رو انگشت بزنید و تمام .
اینم لینک طرح جهت امضا👇👇
https://www.farsnews.ir/my/c/142183
#پویش
#مشارکت_حداکثری
مشارکت کنید تا برسه به ۵۰۰۰ تا 👆👆👆