#شوینده
این بررسی شامل 7نماد است. درآمد آنها در مهر سال گذشته 1.48همت و در مهرماه سال جاری 2.17همت بوده است.
سطح درآمد میانگین 12ماه اخیر نیز 1.9همت ثبت شده است.
متوسط p.e این گروه همکنون 12.3 می باشد. قرن و کیمیاتک در این گروه فعلا پایین ترین P.e هستند.
قیمت گذاری دستوری مشکل اصلی این صنعت بوده و همچنان شرکت های گروه با آن درگیر هستند.
نظر شما در خصوص سرمایه گذاری در این گروه چیست؟ 🤔
🔴رفع تعهد ارزی ۴ گروه کالایی، با نرخ دستوری بانک مرکزی نخواهد بود
پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس:
در لایحه برنامه هفتم توسعه، احکام مستثنی شدن رفع تعهد ارزی با نرخ دستوری بانک مرکزی برای چهار گروه کالایی خدمات فنی و مهندسی، محصولات دانشبنیان، کشاورزی و صنایع دستی در نظر گرفته شده است و رفع تعهد ارزی در صادرات این کالاها به نرخ دستوری بانک مرکزی نخواهد بود.
سیاست بانک مرکزی برای نرخ دستوری تسویه ارز صادراتی که طی چند سال اخیر به اجرا درآمده، نهتنها رونقی برای صادرات کشور به همراه نداشته بلکه برآوردها حاکی از آن است که ۷۰ درصد از صادرکنندگان کشور از ادامه فعالیتهای تجاری خارج شدهاند.
➖➖➖➖
چرا سیاست های پولی در ایران شکست می خورند؟
همیشه بعد از اینکه تورم فروکش می کند، تمایل به نگهداری پول کم می شود. نگهداری هر چه بیشتر پول بهترین اتفاق برای بانک هاست. تقریبا همه اجزای تشکیل دهنده پول، بدون سود سپرده یا موارد مشابه هستند و برای بانک هزینه ای ندارد. در دوران تورمی بانک ها این پول ها را به شکل وام بین بانکی، به بانک های ناتراز می دهند. پولی بدون هزینه را با نرخ سود بالای 20 درصد به بانک های دیگر وام می دهند و منافع شیرینی به دست می آورند. اما وقتی تورم فروکش می کند، کسی پول نگه نمی دارند و پول ها تبدیل به شبه پول (سپرده های مدت دار با سود) می شوند. معمولا بانک مرکزی هم در این شرایط به دلیل کنترل بیشتر تورم، پایه پولی خودش را کنترل می کند و قدرت خلق پول بانک ها را نیز محدود می کند و مشکل دو چندان می شود و روند رشد نرخ سود در سیستم بانکی و متعاقب آن در بازار اوراق شروع می شود.
بانک های ناتراز که از بازار بین بانکی و بانک مرکزی راحت وام و اعتبار می گرفتن، حالا مجبور می شوند برای اینکه جریمه اضافه برداشت نشوند، سپرده با سود بالا جذب کنند. این روند تا مرحله ای ادامه پیدا می کند که دیگر نرخ جذب سپرده و نرخ جریمه برای بانک ها یکی شود. نرخ جریمه اضافه برداشت 34 درصد روزشمار است. بانک با جذب سپرده باید 12 تا 14 درصد ذخیره قانونی پرداخت کند. یعنی اگر با نرخ 29.5 درصد ماهانه پرداخت سپرده جذب کند، تفاوت بار جریمه شدن برایش ندارد و تا این سطح نرخ سود پیشنهادی در بین بانک های ناتراز بالا می آید. ابزار جریمه بانک مرکزی برای کنترل اضافه برداشت عمل نمی کند و بانک ناتراز از یه مرحله به بعد به دید سپرده گذار به بانک مرکزی نگاه می کنند.
ساختار نظارتی بانکی (بانک مرکزی و وزارت اقتصاد) باید بتواند اضافه برداشت را کنترل کند. تصور کنید در یک اتوبان محدودیت سرعت 120 کیلومتر بر ساعت داریم. اگر کسی از آن سرعت بالاتر برود، جریمه ی 34 هزار تومانی می شود. راننده های متخلف هر روز با سرعت بالاتر از 120 کیلومتر از اتوبان عبور می کنند و 34 هزار تومان را می پردازند. مرحله بعدی کنترل چه می تواند باشد؟ توقیف ماشین در پارکینگ برای مدت مشخص یا در نهایت ابطال گواهینامه. بانک مرکزی به لحاظ ساختار اقتصادی و قضایی نمی تواند فراتر از آن جریمه ی روزانه برود.
دقیقا در این مرحله سیاست پولی انقباضی شکست می خورد. بانک مرکزی و وزارت اقتصاد یا باید بانک ناتراز را مجبور کنند دارایی بفروشد و ناترازی خودش را کاهش دهد (مانند آن خواباندن در پارکینگ) یا باید بانک را منحل کرده و روند رشد اضافه برداشتش را متوقف کنند (ابطال گواهینامه). چون بانک مرکزی نمی تواند این دوکار را انجام دهد، شبه پول به شدت رشد می کند. یعنی در حالی که تورم نداریم و اقتصاد در رکود است، اما نرخ بهره به صورت درونزا کاهشی نمی شود و مدام پول بیشتری چاپ می شود و سیاست پولی انقباضی شکست می خورد.
تداوم رشد نقدینگی از طریق رشد شبه پول هم سوخت مورد نیاز برای روندهای تورمی آتی را بوجود می آورد و هر بار موج تورمی بزرگتر می شود. چون سیاست انقباضی نه تنها نتوانسته حجم نقدینگی کار کنترل کند، بلکه از یک مرحله به بعد باعث افزایش آن نیز شده است.
@fardaname
#تحلیل_بازار
متعادل مثبت
یک روز متعادل دیگر را در بورس پشت سر گذاشتیم که البته برخلاف دو روز اخیر مثبت متعادل بود. ارزش معاملات خرد به حدود 3800 میلیارد تومان رسید و این هم در حدود میانگین همین روزهای رکودی بود. بجز گروه ساختمانی و گروه قطعه سازی که تعداد نماد مثبت زیادی داشتند، جریان معاملاتی خاصی در گروه دیگر در کار نبود. ارزش معاملات نمادها هم توزیع متناسبی بین گروه ها و سهم ها داشت.
رشد شدید مالیات در لایحه بودجه
اعداد کلی لایحه بودجه 1403 منتشر شد و شاهد رشد شدید مالیات در مقایسه با سایر اقلام هستیم. در حالی که کل بودجه 16.7 درصد رشد کرده است، مالیات بودجه شده، حدود 42 درصد رشد کرده. به عبارت دیگر در حالی که دولت می خواهد مخارج خودش را 16.7 درصد رشد دهد، برنامه افزایش درآمد مالیاتی 42 درصدی را دارد. پایه هایی مورد هدف برای دریافت این مالیات، مالیات مجموع درآمد اشخاص حقیقی، مالیات ثروت، افزایش مالیات ارزش افزوده و البته کاهش معافیت های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی است. در مورد این بودجه دو نگرانی وجود دارد. اول اینکه بدون توجه به مسائل و مشکلات مختلف اقتصادی، صرفا با رویکرد افزایش درآمد دولت، افزایش در مالیات ها دیده شده و این روند می تواند مانند امسال، سال آینده نیز بخش های جدیدی از اقتصاد ایران را به درجه تعطیلی بکشاند. اما نکته مهم دیگر در نظر گرفتن منابعی است که می تواند به راحتی محقق نشود. در واقع به نظر می رسد بخش مصارف بودجه بیش از مبلغ بودجه شده باشد و از طرف دیگر بخش اصلی منابع در دسترس نباشد. این می تواند منجر به کسری بودجه شدید و استقراض بالا شود.
36 درصد رشد انتشار اوراق
امسال در بودجه از محل فروش سهام شرکت ها درآمد بالایی دیده شده بود که محقق نشد. سال آینده از محل فروش سهام شرکت های دولتی منابع کمتری در نظر گرفته شده و از طرف دیگر رشد بیشتری در انتشار اوراق دیده است. همین مساله سال آینده فشار شدید به بازار بدهی وارد خواهد کرد. سیاست کنترل ترازنامه ای بانک مرکزی در کنار رکود اقتصادی (نیاز به استقراض واحدهای تولید افزایش پیدا کرده است) در کنار این رشد تامین مالی دولتی با احتمال افزایش نسبت به بودجه زمانی که با سیاست رشد درآمد مالیاتی در کنار هم قرار می گیرند، نگرانی از رکود تورمی در سال آینده را افزایش می دهد.
گروه قطعه سازی
رشد فروش و رشد حاشیه سود شرکت های قطعه سازی در فصول اخیر باعث شده است امسال همواره جزو گروه های مورد توجه در بازار باشد. امروز هم که کمی اوضاع معاملات بهتر شد، تعداد نماد مثبت در این گروه افزایش قابل توجه داشت. علی رغم اینکه نمادهای خودروساز کماکان اسیر تصمیمات مختلف هستند و هنوز روند مشخصی ندارند، روند رشد درآمد و سودآوری توانسته است بسیاری از نمادهای قطعه ساز را به سقف قیمت های امسال نزدیک کند. بررسی و انتخاب سهام از بین نمادهای این گروه می تواند بازده بهتر نسبت به بازار ایجاد کند.
1402/08/30
@fardaname
.
خودروسازي بنيان توسعه صنعت پارس از زیرمجموعه های #خساپا در 6ماهه با سود غیرعملیاتی به سود 3154 میلیارد ریالی رسیده است
#قشیر
مقاومت مهم ۹۶۴۱ تا زمانی که نتونه بالای مقاومت تثبیت کنه دوباره میره کف
حمایت ۷۱۱۷ _۷۵۶۲
بعد از تثبیت و شکستن ابر هفتگی میتونه تا محدوده ۱۰۰۰۰ بره
وگرنه که همچنان همین محدوده نوسان میده
درصورت شکست حمایت اول
حمایت بعدی محدوده ۶۰۰۰_۶۳۰۰
#شسینا
فعلا بین دو محدوده باکس آبی نوسان میده و تا باکس مقاومت آبی به بالا شکسته نشه جایی نمیره
حمایت اول ۴۲۷۱
حمایت دوم ۳۹۴۷
حمایت سوم ۳۲۸۰
مقاومت اول ۴۶۸۷
مقاومت دوم ۵۴۱۲
مقاومت سوم ۵۶۰۵
#غگلستا
درگیر مقاومت ۱۸۳۰
تا زمانی که نتونه بالای مقاومت تثبیت کنه ، حرکتی نداره و صرفا نوسان 🤷♂
حمایت ۱۷۲۰۱
#سنیر
درگیر محدوده مقاومت ۶۱۲۶۰
و خط روند نزولی زاویه تریگر
که تا بالای خط زاویه تثبیت نشه نمیتونه صعودی داشته باشه
سهم خوش نوسانیه
خرید رو حمایت ، فروش روی مقاومت
حمایت اول ۵۶۷۳۱
حمایت دوم ۵۱۸۰۷
حمایت سوم ۴۶۸۹۶_۵۰۰۰۰