گزارش عجیب #بوعلی
پتروشیمی بوعلی سینا در عملکرد 12 ماهه توانسته است به ازای هر سهم 663 تومان محقق کند. سهم در سه فصل ابتدایی به ترتیب 275 ، 151 و 306 تومان به ازای هر سهم محقق کرده بود و در فصل چهارم هم -68 تومان به ازای هر سهم گزارش کرده است. سود سال جاری رشد 18% نسب به سال قبل دارد.
🔹این شرکت در سه فصل ابتدایی فروش های 10,843 ، 11,787 و 16,461 میلیارد تومانی داشته است و فصل چهارم هم فروشی برابر 13,721 میلیارد دارد. فروش سال مالی 1402 رشد 9 درصدی نسبت به سال قبل از آن دارد.
🔹این شرکت در 6 ماهه سود عملیاتی 6,522 میلیارد تومانی را گزارش کرد که در شش ماهه دوم با کاهش 30 درصدی به 4,554 میلیارد رسیده است. سود عملیاتی در سال مالی گذشته برابر 7,580 میلیارد بوده است.
🔺🔺به نظر در گزارش کدال شرکت، مقادیر خرید و مصرف مواد اولیه شرکت به اشتباه وارد شده است و باید منتظر اصلاحیه گزارش و یا گزارش حسابرسی بود. باید دید مبلغ مصرف نیز تغییر خواهد کرد یا خیر. همچنین اشاره ای به علی الحساب بودن و یا قطعی بودن نرخ ها نیز نشده است.
کارگزاری بانک صنعت و معدن
کانال آنالیز سهم ها
#بوعلی
بوعلی فردا حمایت داره روی ۶۷۵۲۳ 🤷♂
و اگر حمایت نشه
میره ۶۴۲۸۰
کانال آنالیز سهم ها
#خساپا
خساپا فعلا محدوده حمایته
این خط روند رو نباید بشکنه🤷♂
ولی خوب بازاره دیگه
اگه بشکنه میره محدوده ۲۱۷۰
کانال آنالیز سهم ها
#خودرو درگیر مقاومت باکس طوسی
#خودرو
حمایت باکس طوسی پایین
محدوده ۲۵۱_۲۶۰ 🤷♂
#تحلیل_بازار
🔽کلپس
بازارهای مالی و غیرمالی ایران دچار کلپس شده اند. کلپس به شرایطی گفته می شود که تقاضا به صفر میل می کند و این عدم تقاضا که ناشی از به تاخیر انداختن است ناشی از دو موضوع شده است. اول اینکه نرخ بهره ی بدون ریسک به قدری بالاست که به عقب انداختن تقاضا به کام منتظران شیرین می آید. از طرف دیگر چشم انداز مبهم کشور باعث شده حتی تقاضای مصرفی هم مطمئن نباشد در حال حاضر چه چیزی را مصرف کند به نفع اش است چه برسد به تقاضای سرمایه گذاری و حتی تقاضای سفته بازی. در هر صورت ما در یکی از شدیدترین کلپس های بازارهای مالی و غیرمالی تاریخ اقتصادی کشور هستیم. بورس به طور کامل این وضعیت قفل شدن را نشان می دهد. بورس امروز در شرایطی بسته شد که 91 درصد از نمادها منفی بودن و با صف فروش بسته شدند و از طرف دیگر ارزش معاملات نیز به 2600 میلیارد تومان افت کرده است. این در حالی است که تعداد کد فعال حقیقی پس از مدتها زیر 100 هزار نفر بود و تعداد خریدار 82 هزار نفری و فروشنده ی 64 هزار نفری تقریبا تعطیل شدن این بازار مالی مهم را نشان داد.
🚫افت ارزش معاملات آپشن
در ادامه رکود زنجیره ای ارزش معاملات بازار آپشن نیز به شدت افت کرده و امروز یکی از کمترین ارزش معاملات ها در این بازار در چند ماه گذشته رقم خورد. ارزش معاملات آپشن ها به 75 میلیارد تومان افت کرده و کماکان به روند نزولی اش ادامه می دهد. عدم تمایل به خرید آپشن ها نشان می دهد به طور کامل چشم انداز رشدی در بورس وجود ندارد. از هر زاویه ای به بازارهای مالی نگاه می کنیم، شاهد بحران هستیم.
💬مدیران عجیب
برخی از شرکت ها خصوصا در صنعت پتروشیمی، برخی هزینه ها که برای مثلا یکسال کامل یا حتی دو سال مالی بوده است را در زمستان 1402 شناسایی کرده اند. زاگرس، بوعلی و شگویا مهمترین نمادهایی هستند که چنین حرکتی زده اند. در اشل شرکت های کوچک نیز از این حرکت ها کم ندیده ایم. مثلا یک شرکت زراعی، هزینه ی استهلاک طرحی که هنوز کامل راه نیافتاده است را در گزارش فصل زمستان به طور کامل حساب کرده است. در مجموع به نظر می رسد برخی از شرکت های بورسی توسط مدیرانی اداره می شوند که هیچ دغدغه ای نسبت به اطلاعاتی که منتشر می کنند ندارد. در واقع نتیجه عملکرد آنها انتقال منافع است. از جیبی به جیب دیگر
1403/03/05
📱@fardaname
🔴سیاستهای انقباضی، عاملی برای رکود بازار سرمایه
محمد تبرائی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بیدار بورس
🔹واقعیت این است که نمیتوان یک نسخه واحد برای نرخ بهره حقیقی بهینه در اقتصاد ایران صادر کرد؛ اما موضوعی که آشکار است، میل سیاستگذار به ایجاد رکود به هر قیمتی در مقطع کنونی است. با توجه به فضای سیاسی کشور و گزینههای احتمالی پیشروی ریاست جمهوری، به نظر میرسد دولت آیندهای که بر سر کار بیاید نیز تمایل به کنترل تورم، حتی به قیمت رکود اقتصادی را داشته باشد.
🔹با نگاهی به عملکرد فصلی بسیاری از شرکتها در زمستان ۱۴۰۲ و همچنین دنبال کردن معاملات شرکتها در بورس کالا، اثرات این شرایط انقباضی را میتوان کاملا مشاهده کرد. زمانی که سرمایهگذاران با روند کاهشی حاشیه سود شرکتها و همچنین سیاستهای مبهم و گاها غیر شفاف دولت در شرکتهای بزرگ بازار مواجه میشوند، به سمت کسب سود بدون ریسک سوق پیدا میکنند.
ارزش پایین معاملات و بیانگیزگی بسیاری از سرمایهگذاران نیز ناشی از همین فضای رکودی در بازار است.
➖➖➖➖
عاقبت بیزینس « پول ، پول می آورد »
✍️محمد حسین ادیب
صندوق های بورسی که بیش از ١٠٠٠ میلیارد تومان دارایی داشتند در یک ماه گذشته معادل ٢٧٠ همت زیان کردند یعنی دو برابر بودجه جاری دولت در ماه
چرا ؟ چون بیزینس « پول ، پول می آورد » دیگر جواب نمی دهد ، باید کار کرد ؛ به همین سادگی!
اگر پول داشته باشید اما مهارت کارکردن نداشته باشید پول به تنهایی پول نمی آورد
ضعیف شدن بیزینس پول ، پول می آورد به معنای قوی شدن رقابت در فضای بیزینس ایران است ؛
اینهایی که در بازار باقی مانده اند گرگ اند ، اتلاق گرگ در کف بازار یعنی زیر و بم کار را خوب می شناسند و می خواهند جنس را مفت بخرند
گرگ بودن یعنی سوپر حرفه ای ، واژه حرفه ای بودن این مفهوم را منتقل نمی کند سوپر حرفه ای و اگر سوپر حرفه ای نباشید و فقط پول داشته باشید ظرف پنج سال ٩٠ درصد آن را از دست می دهید ؛
درست مثل کسانی که در آمریکا لاتاری ١٠٠ میلیون دلاری برنده میشوند ؛
در ۵ سال ٩٠ درصد آن را از دست می دهند ،هیچ بخشی رها از رقابت نیست ؛ فرزندان خانواده های پولدار عنایت داشته باشند ؛ اگر سوپر حرفه ای باشند میراث والدین را نگاه می دارند ؛
و الا ثروت والدین بلیط لاتاری است
فرزند خانواده پولدار بودن این روز ها ۵ سال دوام دارد در پایان باید مهارت روز داشت تا ثروتمند باقی ماند
صندوق ها بیش از حد معامله می کنند و با معامله بیشتر از ظرفیت اقتصاد ایران ، بازار را ملتهب می کنند زیان صندوق ها در معامله باعث میشود تا صندوق ها کوچک شوند
کوچک شدن صندوق ها باعث میشود تا بیزینس پول ، پول می آورد کوچک تر شود و این راه کاهش تورم است
صندوق ها یا داوطلبانه دست از کثرت معامله بر می دارند و آرام میشوند یا مثل یک ماه گذشته بازار آنها را آرام می کند و این حرکتی ضد تورمی است
@adibmh
❌ شوک مصوبه جدید وزارت صمت / ارز ارزان با امضای طلایی
🔹سیاستگذار به جای حذف «رانت ارز ارزان»، کانال جدید برای آن تعریف کرده است؛ تخصیص به شرط ارائه برنامه به «صمت».
🔹بر اساس این مصوبه، بنگاههای تولیدی بزرگ با شرط ارائه برنامه تولید به دولت، انحصار واردات را در اختیار خواهند گرفت و تا اطلاع ثانوی، امکان ثبتسفارش برای واحدهای بازرگانی فراهم نیست.
🔹مسالهای که باعث میشود قدرت «امضای طلایی» در فرآیند «تامین نیاز ارزی تولید و تجارت»، مسلط شود و «متقاضیان واقعی ارز» از تخصیص محروم بمانند.
🔹ایجاد بستر برای تخلف اداری، ایجاد نوسان قیمتی در بازار کالاهای نهایی وارداتی، اختلال در فعالیت شرکتهای بازرگانی، مشکل تامین مواد اولیه توسط شرکتهای کوچک و متوسط، اعمالسلیقه شخصی کارمندان دولت در فرآیند واردات، ایجاد رانت برای بنگاههای صنعتی بزرگ و خطر از دستدادن فرصت ناشی از موقعیت جغرافیایی ایران، بخشی از مشکلات این مصوبه است که فعالان بخش خصوصی آنها را مورد تاکید قرار دادهاند.
دنیای اقتصاد
🟠با دقت بخونید و روی هر سوال مکث و فکر کنید:
🟡یک تریدر سودده و موفق چه کارهایی میکند؟ آیا در سودهای معقول تسویه میکند قانع هستتند تا روزهای بعدی از راه برسند یا اینکه صبر میکند تا اینکه شاید سود های زیادی بگیرد و سعی در نقض پلن خودشون دارند.
🟡آیا تریدرهای سودده ریسک کنترل شده دارند یا هر ریسکی که دوست داشته باشند به کار میگیرند؟
🟡آیا تریدرهای سودده پلن و سیستم خاصی دارند که مثل یک کارمند فقط بر پایه اون سیستم کار کنند؟
🟡آیا یک تریدر موفق روتین روزمره خسته کننده و کسل کننده دارد یا مطالعه و ورزش و تفریح رو ترجیح میدن به فضای مجازی و کانالهای خبری و گروه های چت و... ؟
اینها همگی جواب هایی دارند که تک تک ماها جوابها رو واضح میدونیم.
#آموزشی
#روانشناسی