🌹🍃✨🌹🍃✨🌹🍃✨🌹🍃
🔴شعر کم نظیر حافظ و اشاره به سیدالشهدا❗️
🔰آقا سید ضیاءالدین درّی یکی از وعّاظ و اهل منبر درجه اول تهران، در آخرین سالی که در قید حیات بود، یک شب از دهه محرم «شب هشتم یا نهم» جوانی از ایشان قبل از منبر سؤالی می کند که مراد از این شعر حافظ چیست؟
🍁مرید پیر مغانم ز من مرنج ای شیخ
🍁چرا که وعده تو کردی و او بجا آورد
🌷آقای درّی می گوید: جواب این سؤال را در منبر می دهم تا برای همه قابل استفاده باشد.
🍃ایشان در منبر قضیه نهی آدم ابوالبشر از خوردن گندم و داستان نان جوین خوردن امیرالمؤمنین علیه السلام را در تمام مدت عمر بیان می نماید، و سپس می گوید: مراد خواجه حافظ از شیخ در این بیت حضرت آدم علیه السلام است که وعده نخوردن از شجر گندم «در بهشت» را داد ولی به آن وفا نکرد و از امر خداوند سرپیچی نمود و گندم را تناول کرد، و مراد از پیر مغان حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام است که در تمام عمر نان گندم نخورد و وعده عدم تناول از گندم را او ادا کرد و به اتمام رسانید.
🍃قبل از پایان سال آقای درّی فوت کرد. درست در سال بعد، در دهه محرم در همان شبی که این جوان سؤال را از مرحوم درّی کرده بود وی را در خواب می بیند که مرحوم درّی به نزد او آمد و گفت: ای جوان تو در سال قبل در چنین شبی از من معنی این بیت را پرسیدی و من آن طور جواب گفتم، اما چون بدین عالم آمده ام معنی آن طور دیگری برای من منکشف شده است:
🍃مراد از شیخ «شیخ الانبیاء» حضرت ابراهیم خلیل علیه السلام است و مراد از پیر مغان حضرت سیدالشهدا اباعبداالحسین علیه السلام است، و مراد از وعده ذبح و قربانی فرزند است که حضرت ابراهیم بدان امر خداوند وعده وفا داد امّا حقیقت وفا را حضرت حسین علیه السلام با ذبح و قربانی فرزند عزیزش حضرت علی اکبر علیه السلام انجام داد.
🍃فردای آن شب این جوان در آن مجلس همه ساله معمولی آقای درّی آمد و این خواب را بیان کرد و معلوم است که با بیان این خواب چه انقلابی در مجلس روی داده است.
📚منبع: پاک نیا، عبدالکریم؛ خاطرات ماندگار از خوبان روزگار، ص: 120
↶💟☆《 به ما بپیوندید 》☆💟↷
🌺🍃✨کانال معرفتی #عارفین✨🍃🌺
http://eitaa.com/joinchat/57344004C7961b6a51a
🌹🍃✨🌹🍃✨🌹🍃✨🌹🍃
👌 #روش_صحیح_صدقه_دادن❗️
🌹آیت الله سید عبدالحسین دستغیب:
✍مستحب است کسی میخواهد #صدقه بدهد خودش ندهد، بلکه به یک نفر #امین بدهد تا او بجای وی به #مستحق برساند!
💠چون اگر خودش بدهد شاید #گیرنده او را #تعظیم و مدح نماید و ثناخوانش شود و او #دلشاد گردد و آن خوش شدن به ثناء خلق، با #اخلاص منافیست!
📚 آیةاللّه دستغیب، قلب سلیم، ص۳۸۲
❣ @arefeen
🌷🍃✨🌷🍃✨🌷🍃✨🌷🍃
💠فضیلت خواندن نماز در صف اول نماز جماعت❗️
❤️حضرت صادق عليه السلام فرمودند:
🔅كسي كه در صف اول نماز جماعت شركت نمايد، مانند آن است كه پشت سر پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم نماز خوانده باشد.
📚وسايل الشيعه، ج 5، ص 381
💚حكايت شده كه پيامبر صلى الله عليه و آله در مورد شركت در صف اول نماز جماعت فرمود:
⚜«خدا و فرشتگان بر پيشگامان در اين صف درود مىفرستند!» و به دنبال اين تأكيد، برخى گروهها تصميم گرفتند خانه چهاى خود را بفروشند و نزديك مسجد پيامبر خانه تهيه كنند، تا به صف اول جماعت برسند. و عدهاي گفتند ما خانه هايمان را رها مي كنيم و در مسجد زندگي مي كنيم، تا به صف اول برسيم!
💢بعد از اين جريان آيه 24 سوره حجر نازل شد: " وَ لَقَدْ عَلِمْنَا الْمُسْتَقْدِمِينَ مِنكُمْ وَ لَقَدْ عَلِمْنَا المْسْتَخِرِين "
☀️و به آنها گوشزد کرد که خدا نیات شما را مى داند؛ چون تصمیم بر این دارید که در صف اول باشید، پاداش نیت خود را خواهید داشت، حتى اگر در صف آخر قرار گیرید!
📚تفسیر نمونه؛ جلد11 صفحه64 با اندگي تصرف
❣ @arefeen
🌷🍃✨🌷🍃✨🌷🍃✨🌷🍃
#داداش_گلم_هر_عمل_خیری_که
#انجام_میدهیم_از_روی_وظیفهست
#و_نباید_بابت_اعمال_خیرمان_طلبکار
#و_توقع_پاداش_داشته_باشیم❗️
🌺استاد سید عبدالله فاطمینیا:
✍يكي از اركان #عبوديت اين است كه ما هميشه خود را #بدهكار خدا بدانيم؛ ما هيچ وقت از خدا #طلبكار نيستيم! خدا و اهل بيت هميشه طلبكار هستند نه بدهكار!
🍃اعمال خود را اگر #مهم بدانيم، از كيفيت آن كم ميشود؛ بايد همهی #اعمالمان را #ناچيز بدانيم، همهی اين كارها #وظيفه است، ما كاري نكردهايم؛ بايد بدانيم هرچه هست، #تفضّل خداست!
❣ @arefeen
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
👌داستان کوتاه و پندآموز
💭فضیل بن عیاض که یکی از مردان طریقت است، شاگردی داشت که داناترین شاگردان او محسوب می شد. زمانی ناخوش شد، هنگام احتضار، فضیل به بالین او آمد و نزد او نشست و شروع کرد به خواندن سوره یس.
💭آن شاگرد محتضر گفت: مخوان این سوره را ای استاد. فضیل ساکت شد و به او گفت: بگو لا اله الا الله، گفت: نمی گویم چون (العیاذ بالله) من بیزارم از آن و با همین حال مرد.
💭فضیل از مشاهده آن حال بسی در هم شد، به منزل خود رفت و بیرون نیامد تا اینکه در خواب دید که او را به سوی جهنم می کشند. فضیل از او پرسید که تو داناترین شاگرد من بودی، چه شد که خداوند معرفت را از تو گرفت و به عاقبت بد مُردی؟
💭گفت: برای سه چیز که در من بود:
اول نمامی و سخن چینی کردن، دوم حسد بردن، سوم آن که من بیماری ای داشتم و به طبیبی مراجعه کرده بودم و او به من گفته بود که هر سال یک قدح شراب بخور، اگر نخوری این بیماری در تو باقی خواهد ماند. من نیز بر حسب سخن آن طبیب شراب می خوردم به خاطر این سه چیز که در من بود عاقبت حال من بد شد و به آن حال مردم.
📚وسائل الشیعه، ج 17، منازل الاخرة، ص32
❣ @arefeen
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
#داداش_جون_دل_فقط_جای_خداست
#دلتو_از_آلودگی_و_پلیدیها_پاک_کن
#تا_دلت_آسمونی_و_خدایی_بشه❗️
🌹آيت الله كميلى خراسانى:
✍حضرت عیسی فرمودند: دل هر انسانی به آنجاست که #میل_قلبی اوست، بنابراین شما هم #تمایلات
خود را در امور #آسمانی قرار دهید
تا دلهای شما هم آسمانی شود..🍃
📚المطالب السلوکیه؛ مطلب ۱۴۳
❣ @arefeen
#فضیلت_بسیار_صلوات_فرستادن❗️
💚خداي متعال به حضرت موسي (علیه السلام) وحي کرد:
✍🔻اي موسي! اگر ميخواهي من از #کلام تو به زبان تو، و از #روحت به بدنت، و از #انديشه و فکرت به #دلت #نزديکتر باشم، بر حبيب من #محمد_مصطفي بسيار #صلوات بفرست؛ چرا که صلوات بر او،
#رحمت و نور و هدايت است..🍃
📚شرح و فضايل صلوات، ص83
❣ @arefeen
☔️🍁☔️🍁☔️🍁☔️🍁☔️
💠نگاه انسان به دنیا چگونه باشد
تا فریب آنرا نخورد❓
🌺آیت الله جوادی آملی:
🔰در يكي از خطبههاي نهجالبلاغه آمده است.. که فردی در محضر حضرت امير(سلام الله عليه) دنيا را مذمّت كرد.
🌻حضرت فرمود: «أيّها الذامّ لدنيا» اي كسي كه دنيا را مذمّت كردي جايي بهتر از دنيا نيست؛ اين متجر اولياست و همۀ اوليا و انبيا و شهدا و صلحا و صدّيقين در همين دنيا به مقام رسيدند!
🔷كجا را داري مذمّت ميكني؟! دنیا به تو بد نكرده چرا که بيمارستان و تيمارستان را به تو نشان داد، آسايشگاه و قبرستان را هم به تو نشان داد، او خلاف نكرده او فريب نداده بلکه تو خود فريب خوردي!
💢دنیا چه كار بايد بكند كه نكرده او اينچنين نيست كه تيمارستان و قبرستان و بيمارستان را نشان نداده باشد و فقط بازار و پارك را نشان داده باشد.
🔆او تو را فريب نداده بلکه تو خود فريب خوردي، اگر كسي بازي دنیا را حقيقت بپندارد گرفتار مغالطه شده است!
❣ @arefeen
☔️🍁☔️🍁☔️🍁☔️🍁☔️
💠☀️💠☀️💠☀️💠☀️💠
🔴علت تیزهوشی و کند هوشی انسانها❗️
🌷اسحاق پسر عمار مي گويد: به محضر امام صادق (علیه السلام) رفتم و عرض كردم:
1⃣گاهي نزد بعضي از انسانها مي روم، قسمتي از سخنم را به او مي گويم، ولي او (با هوش تيزي كه دارد) همه سخن و مقصود مرا مي فهمد.
2⃣و با بعضي ديگر سخن مي گويم، وقتي كه تمام سخنم را به او گفتم، او مقصودم را مي فهمد و به من جواب مي دهد.
3⃣ولي با بعضي ديگر وقتي سخن مي گويم، مقصودم را نمي فهمد، مي گويد: دوباره بگو.
✅به اين ترتيب انسانها در درك مطالب، متفاوت هستند، علت چيست؟
🔅امام صادق (علیه السلام) در پاسخ من فرمود: آيا علتش را نمي داني؟ گفتم: نه!
🔷امام صادق(علیه السلام) فرمود:
✍شخص اول، كه مقصود تو را از قسمتي از گفتار تو مي فهمد، كسي است كه در همان هنگام كه نطفه بوده، عقلش با نطفه اش بهم آميخته است.
✍شخص دوم كسي است كه: عقلش در رحم مادرش، به او ملحق شده است.
ولي شخص سوم كه سخنت را نمي فهمد و مي گويد دوباره بيان كن، كسي است كه عقلش پس از بزرگ شدنش، به او پيوسته است.
📌بنابراين تيز هوشي و كند هوشي و ميانه هوشي، مربوط به ريشه هاي تعقل او است كه اگر زودتر به او ملحق شده، تيزهوش مي گردد و اگر ديرتر ملحق شده به همان نسبت، كند هوش مي شود.(ربطی به میزان عقل ندارد)
📚اصول کافی،باب التفکر، حديث27، ص26، ج1
❣ @arefeen
💠☀️💠☀️💠☀️💠☀️💠
🌹🍃✨🌹🍃✨🌹🍃✨🌹🍃
🔴همه پلها را خراب نکنید❗️
🔰نقل میکنند عدّهای از کرمانشاه عازم کربلا بودند که در راه مورد هجوم راهزنها و دزدان قرار گرفتند و کاروان غارت شد.
یک نفر از اهل کاروان که جان سالم به در برده بود و امکان و پولی هم به همراه داشت، میگوید: از کنار تپّهای بالا آمدم. سیاه چادرهایی دیدم. پیرمردی آن جا بود. بر او وارد شدم. از من پذیرایی کرد. امانتم را به او سپردم. چیزی نگذشت که غارت کاروان تمام شد.
دیدم که از کنار تپّهها، دزدان به سمت همین سیاه چادرها میآیند و اشیاء دزدی را در داخل چادرها میگذارند. معلوم شد که پیرمرد، رئیس دزدان این منطقه است. با خودم گفتم: آنها کاروان را غارت کردند، من خودم اموالم را به دستشان سپردم. دزدها که در چادرها جمع شدند، دیدم هوا پس است، یواش یواش به راه افتادم تا لااقل جانم را نجات دهم که پیرمرد صدا زد؛ کجا میروی؟
گفتم اجازه بدهید میروم. پیرمرد گفت بیا امانتت را بگیر. تعجّب کردم. وقتی اموالم را گرفتم، زبانم باز شد. گفتم اگر اجازه بدهید سؤالی دارم. گفت بگو.
پرسیدم مگر شما رئیس اینها نیستید؟ من که با دست خودم آوردهام؟ پیرمرد گفت درست است که ما دزدی میکنیم، اما طاغی نیستیم و به خاطر فقرمان دزدی میکنیم و با خود پیمانی بستهایم که در امانت خیانت نکنیم. این خط را نگه داشتهایم.
آن چه که مهّم است همین است که انسان چیزی برای خود باقی بگذارد و دستاویزی داشته باشد و بر همه چیز نشورد و پشت پا نزند و همۀ درها را به روی خود نبندد و پلها را خراب نکند.
📚آیههای سبز، ص۱۰۲
🌺🍃✨کانال معرفتی #عارفین✨🍃🌺
http://eitaa.com/joinchat/57344004C7961b6a51a
🌹🍃✨🌹🍃✨🌹🍃✨🌹🍃