⭕️ غروب جمعه
❓علتِ دلگیر بودنِ غروب جمعه چیست؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❌ در دورانِ مدرسه تصورم این بود که چون قرار است فردا به مدرسه برویم، بخاطر همین عصرِ جمعه دلگیر است و فکر میکردم این حس فقط مالِ من است!! این حس را هم منطقی می دانستم چون از روزِ استراحت به روزِ درس و کار منتقل شدن کمی سخت است!
✍️ از این حسِ بچگانه که بگذریم، جُمعه ها و کلاً روزهایِ تعطیل، بعضی ها صبح تا شب کارِ مفیدی انجام نمیدهند و به همین جهت غروبِ جمعه احساسِ هدر رفتِ وقت و نامفیدن بودن میکنند. این حسِ منفی، غروبِ جمعه را غمناک میکند.
➕ علاوه بر اینکه جُمعه بطورِ خاص برایِ شیعیان روزِ ظهور امام زمان است. وقتی جُمعه به غروب نزدیک میشود، دلِ امام از تاخیرِ ظهور، محزون میشود.
🗣استادِ اخلاقِ ما میفرمودند امامِ زمان از صبحِ جمعه تا غروب، منتظرند تا فرمانِ اتمامِ غیبتِ کبرا از جانب خدا برسد و وقتی این اتفاق نمی افتد امام، محزون میشوند. مگر میشود دلِ امامِ من، غمگین باشد و دلِ شیعه را غم نگیرد؟! دل به دل راه دارد!
✅ دل که گرفت یعنی خدا صدایمان زده است. یعنی یه دلِ سیر، مناجات میخواهم با خدا و امام زمان! دو رکعت نماز بخوانیم وقتِ فراخوانِ الهی! به مسجدِ محله مان، به امام زاده، به خلوت پناه ببریم. چند صفحه قرآن بخوانیم... زیارت آل یاسین... .
⚠️ آن وقت چقد بعضی ها کج سلیقه اند که وقتِ دل گرفتن، به ترانه و موسیقی پناه می برند!! یعنی یک بار هم که خدا صدایشان زده، دعوتِ خدا را رد میکنند و ادامه میدهند، غفلتشان را... .
➕ علاوه بر این که بفرموده ی آیه 105 سوره توبه، خدا و رسول و مومنان، اعمالِ ما را می بینند: "وَ قُلِ اعْمَلُواْ فَسَيَرَى اللّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ". یکی از بزرگان میفرمودند در لحظه غروبِ جمعه، قلب مقدّس امام عصر به سبب عرضه اعمال انسانها ناراحت و گرفته است. امام، قلب و مدارِ عالَم وجود است و حُزنِ او موجبِ اندوهِ عالَم و آدم در آن لحظه می شود. طبقِ برخی دیگر از روایات، دوشنبه و پنجشنبه نیز این عرضه ی عمل، انجام میشود.
👌 به امیدِ ظهورِ پُر سرورش... .
🆔 @SinJimDin
32.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ تحلیل منصفانه
📹 از این تحلیلهای منصفانه و بیطرفانه، کم داریم متأسفانه. یا جانبدارانه تحلیل میکنیم یا مُغرضانه!! یا از این طرف میافتیم یا از آن طرف.
☝️این تحلیل رو خیلی پسندیدم!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ انکارِ ماوراء
❓دوستَم وجودِ برزخ، قیامت، روح و هر چیزی که به ماوراء مربوط میشود را انکار میکند.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ ما برای اصلِ وجودِ عالَم پس از مرگ (برزخ و قیامت) و نیز روح، میتوانیم بُرهانِ "عقلی" اقامه کنیم، اما جزئیاتِ این دنیایِ پس از مرگ و نیز شکلِ روح، با دلایلِ "نقلی" اثبات میشود و نه عقلی.
➕لذا در مواجهه با منکرِ ماوراء، باید یک گام عقبتر برویم و بجای پرداختن به جزئیات، اولاً اصلِ وجودِ عالَم پس از مرگ و نیز روح را با مشاهداتِ عینی و دلایل عقلی ثابت کرد. ثانیا حقانیتِ قرآن و حدیث را ثابت کرد تا بتوان جزئیاتِ دنیای برزخ، قیامت و ارواح را تبیین کرد.
1️⃣ برهان بر عالَم پس از مرگ
👌نظمِ هستی و اینکه هر چیزی سرِ جایَش است گواهی بر وجودِ خالقی حکیم و عادل است. در ادامه بر پایهی دو وصفِ حکمت و عدالت، به اقامهی دو برهان بر ضرورتِ وجودِ عالَم پس از مرگ میپردازَم:
👈 1. حکمت: حکیم، برایِ هر کارَش هدفِ معقولی دارد. اگر خدا این همه تشکیلات و تکنولوژی را صرفا برای 80 سال زندگیِ من فراهم کرده باشد بعدَش مرا با این همه پتانسیل و ظرفیت نابود کند، اساساً خلقتِ ما میشود عبث و بیهوده.
❗️حاشا که شخصِ حکیم، فعلِ عبث و کارِ بیهوده و بی هدف مرتکب شود. مگر خدا ـ العیاذ بالله ـ دچار جنون شده که خلق کند برای نابودی؟! آن خیزی که خدا برای آفرینش برداشته و این سور و ساتِ مفصل، متناسب با 80 سالِ ناچیز نیست.
👈 عدالت: عدالتِ خالق اقتضا میکند که ظالمان را مجازات کند و ستمی که بر مظلومان روا شده را جبران کند. این دنیا اما ظرفیتِ تنبیهِ فرعون و یزید را ندارد. صدّام هزاران بیگناه را شهید کرده اما فقط یکبار اعدام شد!!
📣 خلاصه آنکه ضرورت دارد عالَمی دیگر پس از مرگ طرّاحی شود تا اولا خلقت عبث نباشد و "حکمتِ خدا" زیر سوال نرود؛ و ثانیا بساطِ تنبیهِ ظالمان و دلجویی از مظلومان برپا شود تا "عدالتِ خدا" زیر سوال نرود. بر هانِ اوّلِ ما بر پایهی حکمت و دوّمی بر اساسِ عدالتِ خدا بود.
👈 3. تجربههای نزدیک به مرگ: با اینکه جزئیاتِ مکاشفه و خواب و رویا، قابل استناد نیست، اما اصلِ این که عدّهی در حالتِ اغماء، صحنههایی را دیدند و مَخرج مشترکِ همهی تجربههای نزدیک به مرگ این است که عالَمی پس از مرگ وجود دارد را که نمیتوان انکار کرد.
2️⃣ برهانِ وجود روح
👈 1. خواب: کسانی که برای انسان، بُعدِ روحی قائل نیستند، خواب و تجربههای نزدیکِ مرگ را چطور تفسیر میکنند؟ جسمِ ما در خواب و اغماء، فاقدِ درک و شعور است اما چیزاهائی را میبینیم یا به مسافرت میرویم یا اتفاقاتِ آینده را میبینیم و... . پُر واضح است که جسمِ ما این حقایق را درک نکرده.
👈 2. مرگ: کسانی که روح را قبول ندارند باید از آنان سوال کرد بدنِ افراد زنده چه چیزی دارد که افرادِ مُرده آن چیز را ندارند؟! بالاخره این میّت تا دیروز قلبَش می زد اما اکنون هیچ حس و حرکتی ندارد. ما میگوییم فرقِ زِنده و مُرده در روح است. مُنکرانِ روح چه تحلیلی از این موضوع دارند؟
👈 شخصیت: دانشمندان معتقدَند هر هفت سال، کُلّ سلولهای بدنِ انسان عوض میشود. یعنی هفت سالِ بعد شما هیچ کدام از اعضاء امروزیِ جسمتان را ندارید و گویا یک فردِ دیگر هستید رسما!
❓پس چرا بعد از هفت سال باز هم شما بنده را همان فردِ قبل میدانید و مرا پسر دایی صدا میزنید؟!! چه حقیقتِ ثابتی در وجود من است که حتی روحناباورترین انسانها هم هفت سالِ بعد من را همان فردِ قبل میدانند؟ آن حقیقتِ ثابت، آن منِ ثابت و شخصیتِ باقی، "روح" است.
📣 جمعبندی: ما بر وجودِ عالَم پس از مرگ و نیز وجودِ روح، برهان اقامه کردیم و شواهدی آوردیم. کسی که مُنکرِ ایندو است، استدلال و برهانَش چیست؟ حالا نوبتِ دوستِ شما است که برهان اقامه کند بر نبودِ عالَم پس از مرگ و عدمِ وجودِ روح.
🆔 @SinJimDin
⭕️سگ!
❓سگ و گرگ از یک ژناند. اگه سگ نجس بود یه جای قرآن باید مینوشت سگ نجسه... .😐
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
1️⃣ نجاست: نجاست به معنایِ نامحترم بودن، پَستی، نازیبائی، بیفایدگی یا صدورِ مجوّز ظَلم به سگ نیست. خون نیز نجس است و در عین حال مفید و مایهی حیات. مَنیِ نجس است و نقطهی اولِ بوجود آمدن یک انسانِ مومنِ پاک.
✍️ نجاست یک اعتبارِ شرعی است و نه علامتِ پَستی؛ نشان به آن نشان که اسلام، استفاده از سگ را برای شکار و نگهبانی را مُجاز دانسته. صیدی که توسط سگِ شکاری گرفته میشود حلال است طبق تصریح آیهی 4 از سوره مائده: "يَسْئَلُونَکَ مَاذَا أُحِلَّ لَهُمْ... فَكلُُواْ ممِّا أَمْسَكْنَ عَلَيْكُمْ".
🐕 اما باید دقت داشت که این آیه صرفا در مقامِ بیانِ حلال بودنِ صیدِ سگ است و نه در مقامِ بیانِ نجاست یا طهارتِ سگ. جزئیات و کیفیتِ استفاده از صیدِ سگ را باید در احادیث جستجو کرد.
2️⃣ قرآن: قرآن نه به نجاست و نه به طهارتِ سگ اشاره ندارد. کما اینکه به نجاست یا طهارتِ خون، ادرار و مدفوع تصریح نکرده!! پس استناد به قرآن در این مقوله از ناحیهی طرفین، بیمعنا است.
⛔️ اگر بنا به منطق قرآن است خدا در قرآن، بلعمِ باعورایِ خبیث را به سگ تشبیه کرده: "فمثلُهُ کمثلِ اَلکلْب...". حتی اینجا هم نمیشود نجاست سگ را ثابت کرد کما اینکه در قصهی اصحاب کهف نمیشود طهارت را اثبات کرد. بگذریم از اینکه سگِ اصحابِ کهف بر لبه غار خوابید و نه در کنارِ اصحابِ کهف و درِ اتاق خوابِ آنها.
3️⃣ حدیث: عمده دلیلِ ما برای نجس دانستنِ سگ، احادیثِ معصومان است. طبقِ رهنمودِ خودِ قرآن ما به موازاتِ تبعیت از قرآن، موظف به پیروی از احادیث نیز هستیم: "أطیعُوا اللهَ وَ أطیعُوا الرَّسولَ وَ اولِی الأمرِ مُنکُم".
❓اگر ما پیرو قرآن هستیم مگر قرآن نفرموده: "مَا آتاکُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ مَا نَهاکُم عَنهُ فانتَهُوا"؟ یعنی هر آنچه رسولِ خدا فرمان داد بگیردَش و از هر آنچه نهی کرد، رهایش کنید؟
🗣 رسول خدا فرمودند: "جبرئیل بر من وارد شد و گفت ما ملائکه بر خانهای که در آن سگ وجود دارد، داخل نمیشویم". یا ابی سهیل از امام صادق پرسید در مورد سگ، که حضرت سه بار فرمودند: "سگ نجس است".
4️⃣ فرقههای مسلمین: تمام فرقههای اهل سنت بجز مالکیه، سگ را نجس میدانند. پس در موردِ سگ، نه فقط اجماعِ شیعه که بنوعی اجماعِ تمامِ فرقههای مسلمین ـ بجز یک فرقه ـ وجود دارد.
5️⃣ عقل: آیا علاوه بر روایات، دلیلِ عقلی هم داریم بر نجاستِ سگ؟ فعلاً نه!! مثلِ بسیاری از احکامِ فقهیِ دیگر یک مسلمان باید بداند که احکام، منطقهی تعبد (اطاعت) است و نه تعقل.
✅ البته عقاید محل تعقل است و نه تقلید و تعبد. یکی از دلایلِ مخفی بودنِ فلسفهی احکام، از باب آزمایش و سنجشِ میزانِ اطاعت پذیریِ ما از خداست. اولین کسی که در برابر دستورِ خدا "چرا" گفت، ابلیس بود.
❓یک سوالِ اساسی اینکه نگهداریِ سگ برای غیر نگهبانی چه سود و فایدهای دارد؟ هدف از نگهداری سگ چیست؟
➕کسانی که به زور از دین دنبالِ صدور مجوز برای سگبازی هستند، بگویند کدام پیامبر یا امام، سگ نگه میداشت و پیروانش را به نگهداری سگ دعوت میکرد؟ چرا دقیقا عدهای میخواهند انگشت بگذارند رویِ آن چیزی که خدا گفته ممنوع؟!
6️⃣ گرگ: سگ و گُرگ با همهی شباهتها، دو هویت و ماهیتِ مستقلّ دارند. مثلِ انسان و میمون که با وجودِ شباهتِ ظاهریِ 90 درصدی، امّا دو موجودِ متفاوتَند.
👌و یا مثل ادرار و عرق که شبیهَند اما دو حکمِ متفاوت دارند. آیا اینجا هم درست است که ما صرفِ شباهتِ ظاهری بگوئیم همهی آبسانان از آبِ چشمه گرفته تا آبِ فاضلاب همه پاکَند مثلِ سگسانان؟! اولین کسی که با "قیاس" فتوا داد، ابلیس بود.
7️⃣ علم: طبقِ یافتههای جدید علمی، بینِ تمامِ سگسانان فقط رودهی سگ محل تجمعِ انواع باکتریها و انگلها است که با خروجِ مدفوع، محیط را آلوده میکند. سگ به اطراف مقعدَش لیس میزند و باکتری را به تمام بدنش منتقل میکند.
➕ علاوه بر بیماری، طیف میکروبی بدن افرادی که با سگ زندگی میکنند بتدریج شبیه سگ می شوند. مثلا برخی از این افراد دارای زنجیرههای باکتریایی "E Coli" هستند که مختص سگ است.
⚠️ بعنوان نمونه یک جوان برزیلی به دلیل شدت علاقه اش به سگ، هزاران دلار هزینه کرده و چندین عمل جراحی بر روی صورت خود انجام داده تا شبیه سگ شود. وی فک، چشم، گوش، ابرو و دیگر بخش های صورت خود را عمل کرده و تقریبا کاملا شبیه به یک سگ واقعی شده است!!
8️⃣ معاشرت: ارتباط با اقوامی که سگ دارند، مُجاز است. مشروط به اینکه اولاً از نجاستِ سگ احتراز کنند و در صورتِ آلودگی، نجاست را ازاله کنند، مخصوصاً برای نماز؛ ثانیاً از این سیرهی ناپسند، تاثیر نگیرند و آنان را نهی از منکر کنند.
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ عصای موسی
❓سازندهی این کلیپ، ادعا میکند عصایِ حضرتِ موسی را ساخته!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ عصای موسی از مواریث نبوت و ودایع امامت است و امروز نزدِ امام زمان میباشد. در این لینک توضیح دادهایم که در معجزه، همآوردی امکانپذیر نیست.
📣 اما در موردِ شوخیِ خندهدارِ کلیپِ فوق:
1️⃣ فرضِ سازندهی کلیپ رویِ چوبِ معلّق در آب است؛ در حالی که عصایِ موسایِ نبی، در کفِ زمینِ خُشکِ قصرِ فرعون تبدیل به اژدها شد و نه در جویِ آبِ باغِ این شخص!
2️⃣ عصای موسی، نیل را برای عبورِ بنی اسرائیل شکافت و دوازده چشمه ایجاد کرد! آیا سازندهی این کلیپ با اعتماد به نفسی که دارد، میتواند با این ریشهی مارپیچ اصلاً نیل را نه، همان جویِ آب را میتواند بشکافد؟!
3️⃣ عصای موسی پس از تبدیل شدن به اژدها تمامِ مارهایِ کوکی و شارژیِ جادوگرانِ مصر را بلعید تا آنجا که تحسین و سجدهی بزرگترین ساحرانِ مصر را بدنبال داشت.
👌کاردستیِ ساحرانِ مصر خیلی پیشرفتهتر از این ریشهی مارپیچ بود! ریشهی مارپیچِ نهایتاً خودِ این آقا را روشن خواهد کرد. ما هم به احترامِ کاردستیِ ایشان خاموش میشویم.😂
🆔 @SinJimDin
⭕️ صدا و سیما
❓چرا رسانهی ملی با وجودِ اینکه زیر نظرِ رهبری است، اسلامی نیست؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
1️⃣ برای اصلاحِ یک ارگان، وجودِ یک مدیرِ مدیرِ صالح، لازم است اما کافی نیست. مدیر اگر امامزاده هم باشد، برای اجرایِ سیاستهایِ خود، نیازمند کادرِ اجرائیِ کاردان و متدیّن است.
☝️شما که معترضِ وضعیتِ کنونیِ رسانهی ملّی هستید، چرا در رشتهی هنر، بازیگری، کارگردانی و تهیه کنندگی ورود پیدا نمیکنید و صرفاً به اعتراض کردن و شعار دادن، که سادهترین کار است، اکتفا کردهاید؟!
❓آیا رهبریِ عزیز باید برای اصلاحِ رسانهی ملّی، از کُرهی مرّیخ، کادرِ حزب اللهیِ کارآمد وارد کنند؟! اقتصاد و فرهنگ و عدالت، یک سازهی دیجیتالی نیست که رهبری با فشار دادنِ یک دکمه همه چیز را اصلاح کند.
❓آیا رهبری عزیز با حزب اللهیهایی که فقط اهلِ شُعارَند میتواند سنگرِ رسانه را تصرف کند؟ من و شمایی که عرصه را خالی کردیم و به غُر زدن اکتفا نمودیم مقصر وضعِ موجودیم. رهبر باید سرِ ما غُر بزند و مطالبه کند که چرا یاریام نمیکنید: "هَل مِن ناصرٍ یَنصُرنی".
❌ وقتی سُکانِ اجرائی و عملیاتیِ یک سازمان، به دستِ شُل دینان و لیبرال ها افتاد، اینان انگیزه ای برای اسلامی سازیِ آن سازمان نخواهند داشت، حتی اگر در رأس آن سازمان، امام زمان باشد. فعالیتِ رسانه ای، یک کارِ دلی است و با بخشنامه و اجبار نمیتوان کادرِ غیر مذهبی را وادار به رعایت موازین شرعی در برنامه سازی ها کرد.
2️⃣ ذائقه جامعه ی امروزین تغییر کرده و رسانه ملی بجایِ اقدام به تغییرِ ذائقه، برای جذبِ مخاطب و در رقابت با ماهواره، ناچار به ساختِ برنامههای خاکستری میشود.
☝️این برنامهها غالبا جنبهی سرگرمی دارند و فاقدِ بارِ اخلاقی و اسلامیاند؛ حتی مستقیم یا غیر مستقیم از خط قرمزهایِ دینی عبور میکنند گاهی. تولیدِ برنامه جذابِ نشاط آور و در عینِ حال اسلامی، کارِ آسانی نیست بزرگوار.
✅ اگر امروز جنگِ رسانه ها است، باید شبکه های تلویزیون را مثابهِ یک اسلحه بدانیم و ببینیم. شبانه روز از رسانه دشمن، دستوراتِ دینی از نماز گرفته تا حج و حجاب زیر سوال میرود.
❌ رسانه ما منفعلانه فقط به سرگرم کردنِ مردم با دورهمی و خندوانه و عصرِ جدید میپردازد و برنامههای دینیاش در حدِ سخنرانی و دعوت از کارشناسان دینی است که آن هم مخاطبِ خاص دارد و همه نمیپسندند.
3️⃣ رسانهی ملی باید بودجهای مستقل و وافر داشته باشد تا اولا وامدارِ کسی نباشد و ثانیا برایِ امرارِ معاش، تبدیل به تریبونِ تبلیغاتیِ سرمایه داران نشود. رسانه ای که با تبلیغاتِ کالاهایِ لوکس و بانکها سرِ پا است، این رسانه نمیتواند محتوایِ اسلامی تولید کند.
4️⃣ طبقِ قانونِ اساسی، رهبریِ عزیز در نیروهایِ مسلّح "فرمانده" است بر خلافِ رسانهی ملی که جایگاهِ رهبری، صرفاَ "نصب" است و نه مدیریت و اداره.
❓چه فرقی دارند ایندو؟ فرقَش این است که سپاه توسطِ شخصِ رهبری اداره میشود و سیاستها و اجرائیاتَش باید طبقِ امرِ فرمانده باشد. بر خلافِ رسانهی ملی که رهبر، فقط نصب میکند و در اداره دخالتی ندارد.
☝️در این سیستم، معایب و محاسنِ قوایِ مسلّح را میتوان به فرماندهِ کلّ قوا که رهبر است نسبت داد. اما در رسانهی ملّی هر کس که سیاستگذار و مُجری است باید مسئولِ پاسخگوئی نسبت به عملکردَش باشد و نه رهبریِ عزیز.
🆔 @SinJimDin
5.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ انفاقِ علی
❓چطور حضرتِ علی هر شب شیر میبُردن درِ خونهی فقرا؟! این همه ظروفِ مسی از کجا میآوردن؟! مگه زمانِ حکومتِ علی، فقیر وجود داشت؟!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
⭕️سگ! ❓سگ و گرگ از یک ژناند. اگه سگ نجس بود یه جای قرآن باید مینوشت سگ نجسه... .😐 👈 برای طرح سوا
⭕️ حیوانگرایی
❓حکم انس با حیوان چیست؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❓یک سگباز، پرندهباز و کلا افرادی که با حیوان معاشرت دارند باید سوالاتی از خودشان بپرسند. مثلا هدفم از نگهداریِ حیوان چیست؟ کدام خلأ از زندگیِ من ـ که اشرفِ مخلوقاتم ـ را پُر میکند؟
☝️سوالاتی مثلِ این را از او بپرسید و پاسخهای آبکی مثلِ "برای تفریح" یا "آرومم میکنه" یا "با کلاسه" و... را هم به چالش بکشید تا بداند حیوانبازی خاستگاهش عقل و شرع نیست و صرفاً یک تقلیدِ کور از بلاد کُفر است.
❗️حیوانگرایی اختلال روانی است و بیشتر کسانی به این سمت میروند که مهارت ارتباطگیری با انسان ندارند. او تنبل است و نمیخواهد فرزند بیاورد فلذا خود را با به آغوش کشیدن سگ، آرام میکند.
❗️او چشم بین است و چون میبیند برخی ثروتمندان، سگ دارند میخواهد خودش را شبیه آنان کند. او محتاج نگاه دیگران است.
👌خلاصه ما نباید بر ممنوعیتِ حیوانگرائی دلیل بیاوریم؛ او دلیل منطقیاش چیست؟! حیوان برایِ خدمت به انسان آفریده شده. سگ اگر برای نگهبانی باشد در جامعهی شهریِ امروز داشتن سگ، نه تنها بی معنا است که موجب آزار و اذیت همسایگان میشود.
❓ضمنا چرا این طیف فقط سگ را در بین حیوانات دوست دارند و برایش دل میسوزانند و غذا میگذارند؟ آیا سگ، قوم و خویش و جدّ آنان است؟ چرا روی حقوق دیگر حیوانات حساس نیستند؟
⚠️اخیرا تعدای از جوجههای یکروزه توسط مرغداران قتلعام شد! چرا کسانی که بخاطر سوختنِ چند سگ، جلوی شهرداری تهران تجمع کردند، در مورد جوجه کُشی ساکت بودند؟!
🔔 بطور کلی نگهداری پرندگان و حیوانات غیر نجس مثل طوطی، خرگوش، تمساح، گربه، قناری و... که ضرر و زیانی برای انسان و مزاحمتی برای دیگران ندارد در خانه، ممنوعیت شرعی ندارد.
➕حتی نگهداری جُغد نیز حرام نیست. خرافاتی که در مورد شوم بودن جغد یا ارتباط حزین بودن آواز او با عاشورا مطرح شده، صحت ندارد.
➕ از لحاظ فقهی، نگهداری حیواناتی که فایدهای برای انسان دارند مثل مرغ، مُجاز است. بطور خاص اسلام به نگهداری کبوتر، اسب، شتر، اردک، غاز، مرغ، خروس، گوسفند، بز و گاو شیرده توصیه کرده است. اما از نگهداریِ سگ غیر نگهبان در خانه، نهی شده.
👌به فرموده رسولِ خدا نگهداریِ حیوانات مزبور باعث دفع ضرر شیاطین و جنیان از اهل خانه میشود. امام باقر میفرماید: "خوب است حیواناتی مثل کبوتر، مرغ و بزغاله در خانه نگهداری شود تا اطفال جنيان با حیوانات بازی کنند و همبازیِ اطفال شما نشوند.
🔔 امام صادق، کبوتر را بعنوان مُرغان پیامبران معرفی میکنند و میفرمایند: "کبوتر موجب گریختن شیطان است، خروس سفید تا هفت خانه را از بلا دور میکند، اهل هر خانه که گوسفند نگه دارد، خداوند روزی ایشان را زیاد کند و از فقر نجات یابد".
🔔 پرنده "یاکریم" اگر همان "فاخته" باشد امام صادق در موردَش میفرماید: "آیا نمیدانی شوم است و چه میگوید؟ او اهلِ خانه را نفرین میکند و میگوید بمیرید بمیرید! او را بیرون کن".
➕البته این روایت، ضعیف است و نمیتوان اعتبارِ صد درصدی به آن داد. ضمن اینکه ما نمیدانیم واقعا فاخته همان یاکریم است یا نه؟
📣 بطور کلّی اگر کسی بدونِ داشتن یک هدف و غرض عقلائی و صرفا برای لذت شخصی، حیوان را به بند بکشد، این بدور از انسانیت و مسلمانی است. یا کسی که در اصطلاح عامیانه، "کبوتر باز" است و کبوترهای دیگران را از آسمان میدزدد مورد تایید اسلام نیست.
❗️یا در این لینک توضیح دادهایم که سگ، اگر از باب تزئین و سرگرمی نگهداشته شود، برکت و ملائکه را از خانه دور میکند. اسلام، همزیستی با سگ را نمیپسندد و فقط نگهداریِ سگ با هدفِ نگهبانی در دین اسلام مجاز است. در روایاتِ ما از سگِ نگهبان با تعبیرِ "مایهی آبادانی خانه" یاد شده است.
✅ یا مثلا گربه، هم ردیفِ سگ نیست و طبقِ احادیث گربه، حیوان خانگی است و توصیه به نگهداری آن شده. البته این به معنای بردنِ گربه به اتاق خواب نیست! کلّا حیوان،جایَش اسطبل و طویله و حیاطِ خانه است نه در خانه و آشپزخانه.
🗣 امام صادق میفرماید: "گربه ﺍﺯ ﺍﻫﻞ ﺧﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﺷﻤﺎﺭ ﻣﻰﺁﻳﺪ ﻭ ﻣﻰ ﺗﻮﺍﻥ ﺑﺎ ﺁﺑﻰ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻧﻮﺷﻴﺪﻩ، ﻭﺿﻮ ﮔﺮﻓت". به مناسبت حدیث مزبور، اینکه گفته میشود پیامبر، گربهای بنامِ "مُعزه" یا "موعزا" (نه حمزه) داشتند که وقت اذان روی آستین حضرت خوابیده بود و ایشان برای اینکه به نماز برسند عبایشان را پاره کردند، دروغِ محض است.
➕البته ادرار و مدفوعِ حیواناتِ حرام گوشت که دارای خونِ جهندهاند مثلِ گربه در هر صورت، نجس است. خون جهنده یعنی وقتی حیوان را سر میبُرند خون از بدنش با فشار بیرون میزند.
👌نکته: لباس نمازگزار نباید از اجزاء بدنِ حیوان حرام گوشت باشد. گربه با اینکه نجس نیست اما چون حرام گوشت است حتی اگر مویى از آن همراه نمازگزار باشد نمازش باطل است.
🆔 @SinJimDin
⭕️ سجده سهو
❓سجدهی سهو کجا واجب میگردد و چگونه بجا آورده میشود؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
🔔 سجدهی سهو همانطور که از نامَش پیدا است، برای جبرانِ برخی اشتباهاتِ سهوی و غیرِ عمدیِ نماز بجا آورده میشود.
☝️به این صورت که تا نماز تمام شد بدونِ برهم زدنِ حالتِ نماز، دو سجده بجا میآوریم. در هر سجده نیز واجب است یکی از این دو ذکر به اختیارِ خودِ نمازگزار گفته شود:
👈بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ، اَلسَّلامُ عَلَیكَ اَیهَا النَّبِی وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکاتُهُ.
👈 بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ، اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّدٍ.
➕ پس از سجدهی دوم، تشهد و سلامِ نماز را دوباره میخوانیم. موارد وجوبِ سجدهی سهو عبارت است از:
1️⃣ حرفزدن غیرعمدی در نماز
2️⃣ فراموشیِ یک سجده یا اضافه کردنِ سهویِ یک سجده
3️⃣ شک بین رکعت چهار و پنجِ نمازهایِ چهار رکعتی
4️⃣ گفتن غیرعمدی سلامِ نماز در جایی که نباید گفت
5️⃣ فراموشیِ تشهد
6️⃣ نشستنِ غیرعمدی در جایی که باید ایستاد و ایستادنِ غیرعمدی در جایی که باید نشست.
🆔 @SinJimDin
36.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سلام فرمانده
📹 سرودِ دلنشین سلام فرمانده که با استقبالِ بینظیرِ دانشآموزانِ کشور مواجه شده، مصداقِ یک کارِ فرهنگیِ تمیز است. اما اجرای این سرود در اصفهان، لطفِ دیگری داشت.
☝️به چهرهی معصومِ تک تکِ بچهها بنگرید؛ مخصوصاً آن دخترکِ محجّبه که با چشمانِ اشکبار و دستِ مجروحَش به امام زمان ابراز ارادت میکند.
👀 مشاهده با کیفیتِ بالاتر در تلوبیون.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
⭕️ سلام فرمانده 📹 سرودِ دلنشین سلام فرمانده که با استقبالِ بینظیرِ دانشآموزانِ کشور مواجه شده،
6.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ اجرای متفاوتِ سلام فرمانده
👌 فقط اونجاش که تا میخونه: "با همین قدّ کوچیکِ خودَم سردارت میشم"، همزمان کوچیکترین عضوِ خانواده هم دستاشو بلند میکنه😂
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ تاریخ طبری
❓آیا کتابِ تاریخ طبری معتبر است؟ در موردِ منابعِ تاریخنگاری در اسلام، توضیح مختصری بدهید.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
📚 کتابِ "تاریخ الاُممِ و الملوک" که به تاریخ طبری مشهور است توسطِ محمد بن جریر بن یزید طبری نوشته شده است.
✍️ طبری، یک تاریخنگارِ سُنّی مذهب است که در قرنِ سوّم درگذشت. وی در کتابَش واقعهی مهمّ و متواترِ غدیر خُم را اصلا گزارش نکرده و به علّت شهادتِ حضرت زهرا نیز متعرض نشده است!!
❌ طبری، تاریخ را صرفاً با تکیه بر روایات راویان نقل کرده بدونِ اینکه وثاقت و اعتبارِ راویان و صحت و سُقم نقلهای آنها را ارزیابی و بررسی کند! او تاریخ را بعضا جانبدارانه و یکطرفه گزارش کرده و قصههای خیالی و اسرائیلیات در این کتاب، یافت میشود.
🔔 به دیدگاهِ سه تَن از تاریخنگارانِ شیعه در موردِ تاریخِ طبری توجه کنید:
1️⃣ علامه عسکری: ایشان معتقدند طبری، ده نوع کتمانِ حقیقت و پنهانکاری در کتابِ خود بکار بُرده است. وی تکیهی بیش از حدّ طبری بر نقلهای "سیف بن عمر" را نکوهش میکند و میگوید: "سیف بن عمر افسانههایی کاملاً جعلی ساخته و طبری برخی از آنها را نقل کرده".
2️⃣ سید جعفر مرتضی عاملی، نویسندهی کتابِ فاخرِ "الصحیح من سیرة النبی"، کتاب طبری را انباشته از اسرائیلیات معرفی میکند.
3️⃣ علامه امینی نویسندهی کتابِ با عظمتِ الغدیر نیز مرتباً طبری را نکوهش میکند و مینویسد: "طبری ۷۰۱ روایت تاریخی را فقط از طریقِ سه نفر بنامِ سری، شعیب و سیف بن عمر نقل کرده؛ سری کذاب و دروغگو است، شعیب نیز مجهول الهویه میباشد، سیف نیز متهم بن الحاد و بی دینی است".
✍️ تاریخِ طبری از نگاهِ تشیع، یک کتاب معتبر محسوب نمیشود. بنابراین باید نقلهایش تک به تک با ابزارهای علمِ حدیث مورد نقد و بررسی قرار بگیرد و بعد مشخص شود که فلان نقل خاص صحیح است یا نه!
🔔 گرچه حق و باطل در تاریخ گُم نمیشود اما تاریخِ رسمی، توسط حاکمان و فاتحان نوشته میشود. بعنوانِ مثال اگر انقلابِ اسلامی به ثمر نمینشست خمینی کبیر، یک خائن و شاه مخلوع بعنوانِ خادم به مردم معرفی میشد؛ لااقل تا چند قرن یا چندین دههی متمادی.
➕ با توجه به اینکه از صدرِ اسلام تاکنون، غالبا حکومت دستِ خلفایِ اهلسنت بود، به همین دلیل تاریخِ اسلام از منظر و زاویهی اهلسنت نگاشته شده است. نشان به آن نشان که بزرگترین تاریخ نویسانِ مسلمان مانند طبری، ابن اسحاق و مسعودی، از اهلسنت بودند.
👌 البته تاریخ نویسانِ شیعه نظیرِ سلیمِ بن قیس، ابی مخنَف و احمد بن یعقوب نیز به نوشتنِ وقایعِ تاریخی، مبادرت می ورزیدند. شیعه با وجودِ سختیها و فشارهای فراوان، از همان ابتدا با دقت، حدیث و وقایعِ تاریخی را ثبت میکرد.
➕حتی در آن صد سالی که نوشتنِ حدیث توسطِ خلفای سنی مذهب، ممنوع بود، شیعه حدیث نگاری داشت. شیعه، از همان ابتدا تا زمانِ غیبتِ صغرایِ امام زمان که بیش از 300 سال بطول انجامید، سیره معصومین و گفتارِ آن بزرگواران را با دقت مینوشت.
✅ شیعه در مقایسه با اهلسنت در این مقوله 2 امتیازِ عمده دارد. اول آنکه کتابتِ حدیث در بینِ شیعه هیچگاه متوقف نشد و اتصالِ به پیامبر، در بینِ شیعه برقرار است. دوم آنکه شیعه، علاوه بر پیامبر در طولِ این سالها از محضرِ امامان نیز بهرهمند بود بر خلافِ اهل تسنن که خود را معارفِ اهلبیت محروم کردند.
➕ بعنوانِ مثال اصولِ اربعمأة (چهارصد کتاب) توسطِ آن دسته از اصحابِ ائمه نوشته شده که حضورا محضرِ امامان را درک کرده اند. مرحومِ کلینی ـ که معاصرِ امام زمان بود ـ به این کتابها دسترسی داشته و غالبِ احادیثِ آن کتابها را با حذفِ تکراریها در کتابِ "اصولِ کافی" آورده است.
☝️ گنجینه حدیثیِ ما مملو از نقلهای تاریخیِ معتبر است که با همان ابزارهایِ حدیثسنجی، قابلیتِ ارزیابی را دارد. ضمن اینکه نقل هایِ تاریخیِ اهلسنت نیز در صورتِ احرازِ وثاقتِ ناقل و عدمِ تعارض با مبانیِ شیعه، قابل پذیرش است. چون تاریخ، که منبعِ تشخیصِ حکمِ شرعی نیست تا دقت هایِ موشکافانه در موردَش داشته باشیم.
❌ بطورِ کلی تاریخ نوشته ها، محصولِ دستِ بشر است و منشأ وحیانی ندارد. بنابراین در آن خطا، قضاوت های شخصی، حب و بغض، گرایشاتِ سیاسی، ملاحظات و مصالح و... دخیل است.
☝️پس نباید تاریخ را وحیِ منزل و صحیحِ صد در صدی بپنداریم. تاریخ نگار، برداشت خود از رویدادها را مینویسد بر خلافِ حدیث نویس که سعی میکند نصِ کلامِ معصوم را بنویسد. بخاطرِ همین ما تاریخی را صد در صد می پذیریم که حدیثی باشد.
📚 آقای رسول جعفریان در زمینه آشنائی با منابعِ تاریخیِ اسلام کتابی دارند با نامِ "منابع تاریخ اسلام". برای اطلاعاتِ بیشتر میتوانید این کتاب را مطالعه فرمائید.
🆔 @SinJimDin