🔹️ قیمت دلار در سال ۱۳۵۶ ۱۲ تومان و حقوق کارگران با رقم ۵۴۰ تومان معادل ۴۵ دلار بود
🔹️ اکنون و در سال ۱۴۰۱ قیمت دلار ۴۴ هزار تومان است و حقوق کارگران ۵/۸ میلیون معادل ۱۳۱ دلار میباشد
🔹️ انتقادات به عملکرد دولت بسیار است اما این موضوع دلیل خوبی برای تحریف تاریخ توسط عدهای شارلاتان مبنی بر وضعیت عالی کارگران در دوره پهلوی نیست.
#حافظه_تاریخی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/13
🔹️ این روزها افراد به قدرت خریدشان نگاه میکنند. احساس عجز میکنند.
🔹 به موبایل و اینترنت رجوع میکنند.میبینند با فیلترینگ گسترده مواجهند. احساس عجز میکنند.
🔹️ ناگهان ماجرای #مولد_سازی افشا میشود. باز احساس عجز و هیچکاره بودن میکنند. اینکه نظرشان هیچ تأثیری بر تصمیمات مسوولان ندارد.
✍🏻 محمدجواد محمدزاده
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/13
📌 آقای روحانی، چه جور آب و صابون بیاوریم رویتان را بشوریم؟
🔹 فرار رو به جلو تاکتیکی است که معمولا توسط برخی سیاستمداران فشل و ناتوان، برای رهایی از بند پاسخگویی بهکار برده میشود. تاکتیکی که از طریق مکانیسمهای متعدد سعی خود را بر آن میگذارد تا نقطه هدف مصادیق کمکاری و ضعف به فراموشی سپرده شده و بهجای انبوه مشکلات و خرابکاریها، دستاوردهای ساختگی بیپشتوانه ساخته شوند. این دقیقا همان کاریست که این روزها حسن روحانی و جریان اصلاحات انجام میدهند.
🔹 اخیرا حسن روحانی طی جلسهای ضمن انتقاد از شرایط موجود، اظهار داشتهاست که با دولت و مجلس اقلیت نمیشود انسجام داخلی و توان حل مشکلات ایجاد کرد!
🔹 این اظهارات روحانی و ادعای جمهوریت درحالیست که در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم وی تنها با اختلاف ۲۵۰ هزار رای توانست به حداقل رای مورد نیاز ریاست جمهوری برسد.
🔹 جالب اینجاست که روحانی هنگام تحویل پست ریاست جمهوری، محبوبیتش به کمتر از ۹ درصد رسید و با یدک کشیدن عنوان منفورترین رئیسجمهور ایران، پاستور را ترک کرد.
🔹 البته فارغ از همه این مسائل، عملکرد ویران کننده حسن روحانی را باید مهمترین عامل عدم مشارکت مردم در انتخاباتهای سه سال اخیر دانست. نهتنها ناتوانی دولت روحانی در تحقق وعدههایی همچون بستن پرونده هستهای، رشد اقتصادی ۸ درصدی، بازگرداندن اعتبار به پاسپورت ایرانی، گشایشهای فرهنگی و برخی آزادیهای اجتماعی موجب شد وی مورد غیظ طرفدارانش قرار بگیرد، بلکه ضربات جبران ناپذیری نیز بر پیکره اعتماد عمومی وارد آورد.
🔹 رشد منفی اقتصادی ۸ درصد، افزایش ۷۰۰ درصدی قیمت ارز از ۳ هزارتومان به ۲۳ هزارتومان، افزایش ۶۷۴ درصدی قیمت مسکن در تهران، افزایش ۳ درصدی نرخ بیکاری جوانان، افزایش ۳۲۶ درصدی بدهی دولت به بانک مرکزی و موارد متعدد دیگری از این افزایشهای منفی، همگی کارنامه روحانی است که امروزه ژست منتقد به خود گرفته است. کارنامهای که کمر اقتصاد این کشور را شکاند و مستضعفان را زیر چکمههای سرمایهداری لگدمال کرد.
🔹️ آقای روحانی، دولت رئیسی هزار و یک ایراد دارد، درست؛ اما شما و هم پیالههایتان حق انتقاد کردن را ندارید.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/14
📌 رئیسی، نسخه دوم سلطان وعده ها؟
🔹️ ابراهیم رئیسی درمورد شرایط فیلترینگ (دو ماه قبل): در شرایط امن وضعیت متفاوت خواهد بود.
🔹️ ابراهیم رئیسی (چند روز قبل): تا زمانی که پلتفرم ها پاسخگوی قوانین کشور ما نباشند محدودیت ادامه دارد.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/14
🔹️ در یکی از آخرین موارد قتل مردم آمریکا به دست پلیس این کشور، یک معلول با شلیک ۸ گلوله کشته شد.
🔹️ واکنش رسانه ها و سازمان های حقوق بشری در مقابل این جنایت چه بود؟ سکوت
اما همین رسانه ها و سازمان ها از یک قاتل که با سلاح سرد دو نفر را به شهادت میرساند به عنوان بیگناه یاد میکنند و به خاطر مجازات وی، خواستار تحریم های بیشتر برای ایران هستند
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/14
📌 ساختمان بهارستان را مازاد اعلام کنید!
نامه بسیج دانشجویی علامه و امیرکبیر به رئیسی:
🔹️ در روزهای اخیر با رسانهای شدن مصوبه جدید شورای سران قوا مبنی بر واگذاری گسترده اموال دولتی، موجی از نگرانی در میان مردم و نخبگان، نسبت به عواقب و مخاطرات چنین تصمیم بزرگ با اختیاراتی مافوق تصور برای مجریان آن به وجود آمده است.
🔹️ با در نظر گرفتن تجربههای پیشین در واگذاری اموال دولتی و فسادهای ناشی از آن و بالتبع تشکیل کلونیهای ثروت و قدرت و همچنین نارضایتی عمومی در میان ذینفعان همچون کارگران، در ادامه این مرقومه اهمّ اشکالاتی که بر این طرح وارد است را بیان میکنیم:
🔻 لزوم پاسداری از قانون اساسی
🔹️ مهمترین وظیفه رئیس جمهور پاسداری از میثاق ملی یعنی قانون اساسی میباشد. چطور به خودتان اجازه دادهاید که برای پیشبرد ایدههای تیم اقتصادی مُعوج دولت، تمام نهادهای نظارتگر و قانونگذار را به حاشیه برانید؟!
🔹️ تا کنون سابقه نداشته است که پیشبرد اینچنین تصمیم اقتصادی بزرگی که منجر به تغییر در ساخت اقتصاد سیاسی کشور خواهد شد، کاملا محرمانه و با دور زدن نهادهای رسمی و قانونی کشور یعنی مجلس و قوه قضاییه رقم بخورد. اگر بنا دارید اموالی را که راکد و ناکارآمد هستند مازاد اعلام کنید، بهنظر میرسد اولین گزینه ساختمان بهارستان باشد!
🔻 شورای سران، دستاویزی برای دور زدن قانون
🔹️ گویا مشی سابق در پاستور در رابطه با نحوه پیشبرد امور، همچنان پابرجاست؛ هر کجا تصویب تصمیمات ممکن است با چالش مواجه شود، باید از جایگاه مقام معظم رهبری و حکم حکومتی سوءاستفاده نمود! آیا هدف از این اقدام پنهان کردن ضعف و مشکلات و فسادهای احتمالی اجرای چنین مصوباتی، پشت اعتبار و جایگاه ولی فقیه نیست؟!
🔹️ بر فرض، رهبر انقلاب بنا بر حسن نظر به مصوبات مورد توافق سران قوا، پای پیشنهاد ایشان را امضا کرده باشند، آیا مسئولیت عدم ارائه چنین پیشنهادات و عدم مطالبه چنین اختیارات فراقانونی از شما برداشته میشود؟!
🔻 عدم پاسخگویی در مقابل افکار عمومی
🔹️ تیم اقتصادی دولت جنابعالی میبایست پاسخگوی سیاستگذاری های بحرانزای سابق خود باشد؛ اما این بار با فرار رو به جلو نهتنها نسبت به عملکرد خود پاسخگو نخواهد بود، بلکه برای قدمهای بعدی، اختیارات مافوق تصوری برای خود رقم زده است.
🔹️ بر اساس آیین نامه اجرایی این مصوبه دستگاهها و کسانی که از اجرای این مصوبه سرباز بزنند و یا مانع اجرای آن شوند، به ۵ سال انفصال از خدمت دولتی دچار میشوند و همچنین براساس بند ۲ ماده ۱۴ این آیین نامه علاوه بر اعضای این کمیته، مجریان مصوبات این شورا نیز از مصونیت قضایی برخوردار هستند. با این شرایط بعید نیست اگر شخص جنابعالی از اجرای مصوبات این کمیته سرباز بزنید، دچار انفصال از خدمت شوید!
🔻 عبرت نگرفتن از فساد گسترده در واگذاریهای سابق
🔹️ در سالیان گذشته بهطور نمونه در موارد متعددی از اجرای سیاستهای اصل ۴۴ و واگذاری های اموال دولتی نظیر نیشکر هفتتپه، دشت مغان و هپکو، به دلیل کمکاری نهادهای نظارتی و حقوقی در اجرای طرح، مالکان جدید بنگاهها، اقدام به بهرهبرداریهای غیرمولد و تغییر کاربری داراییهای تملیکی خویش نموده و با اخراج کارگران، اهداف سوداگرانه خود را تعقیب مینمودند.
🔹️ حال که در مصوبه جدید به کلی نهادهای نظارتی از حیّز انتفاع ساقط شدهاند، چگونه میتوان انتظار واگذاری با قیمتی بسیار کمتر از ارزش واقعی، فروش قسطی، واگذاری به نزدیکان و کارتلهای اقتصادی و تغییر کاربری بنگاهها و اراضی را نداشته باشیم؟!
🔻 "مولدسازی" اسم رمز تامین کسری بودجه
🔹️ مولد سازی ساخت اقتصاد ایران، نیاز مبرم امروز جمهوری اسلامی، برای تاب آوری مقابل تحریمهای دشمن است. اما با افزایش حقوقهای غیرپلکانی و چند باره در سال، ناتوانی در تصویب مالیات بر عایدی سرمایه و عدم کشیدن ترمز خلق نقدینگی بانکهای خصوصی، کفگیر به تهِ دیگ خزانه و مالیه عمومی خورده است؛ اینکه بخواهید کسری بودجه دولت را با عناوینی چون "مولدسازی دارایی های راکد" بزک کنید، از فسادهای احتمالی این نوع از واگذاری اموال عمومی مردم جلوگیری نمیکند.
🔹️ طبق این مصوبه شورای عالی سران قوا، عملا دو سال تمام نهادهای ناظر و تنظیمگر به حاشیه رانده شده و اموال دولتی که همچنان مشخص نیست از چه طریقی شفاف خواهند شد، با تصمیم اعضای هیئت عالی به طُرقی غیر کارشناسانه که مصرحا در آیین نامه اجرایی ذکر شده به فروش خواهد رسید.
🔹️ این مصوبه را از هر طرف بخوانیم و از هرجهت نگاه کنیم، چیزی جز نگرانی عایدمان نمیشود. نهایتاً با توجه به روحیه فسادستیزی که از جنابعالی در نظر داریم و با توجه به پر رنگ بودن الفاظی چون عدالت و جمهوریت در گفتارهای دولت سیزدهم، امید میرود که تصمیم به لغو این مصوبه بگیرید.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/14
📌 فتح بزرگ برای عبدالحمید پیروزی تفکر طالبانی است؛ ماموریت عبدالحمید برای تقویت جریانهای تکفیری و طالبانی در ایران با سو استفاده از حوادث اخیر
🔹 نگاهی به شادی و سرور عبدالحمید از توافق طالبان با آمریکا در افغانستان با تمجید از سیاست های طالبانی نشان میدهد او عضو معنوی گروهک تندروی طالبان است که حتی زنان را از تحصیل محروم میکند.
🔹 فتاوای افراطی عبدالحمید درباره زنان نیز با نگاه های افراطی طالبانی تناسب دارد و این در حالی است که او در ماه های اخیر در پوشش شعار زن زندگی آزادی در حال ترویج ناامنی و زمینه سازی اقدامات تروریستی توسط گروهک های تکفیری است.
🔹 سوال اینجاست حمایت یک تفکر طالبانی و نزدیک به تکفیری که هیچگاه اقدامات داعش را محکوم نکرد از جریان تفریطی با شعار زن زندگی آزادی با چه هدفی است؟
🔹 بیانیه گروهک های تروریستی و تهدید های آنها برای افزایش عملیاتهای انتحاری و ایجاد ناامنی مثل گروهک جیش الظلم و بقایای عبدالمالک ریگی در حمایت از عبدالحمید و سکوت همیشگی او در قبال این جنایت ها نشان میدهد، هدف اصلی عبدالحمید تقویت جریان تندرو با سوءاستفاده از حوادث اخیر است.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/14
📌 شاهزاده هری: بخشی از ثروت خانواده سلطنتی بریتانیا حاصل رنج کارگران استثمارشده و تجارت برده است
🔹 اظهار نظرِ کوتاهِ شاهزاده هری مبنی بر اینکه خانوادهاش از #تجارت_برده ثروتی به دست آوردهاند، باعث ایجاد صحبتهای زیادی در مورد بخش بسیار نگرانکنندهای از تاریخ بسیار طولانی سلطنت شده است.
🔹️ سلطنت بریتانیا بهخاطر بسیاری از چیزهای مجلل و اختلافات خانوادگی، شناخته شده اما ارتباط آن با بردهداری کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این قضیه به الیزابت اول برمیگردد. پادشاهی بریتانیا بهشدت در تامین مالی سفرهای قاچاقچیان برده و همچنین ذینفعان نیروی کار برده شدهی آفریقایی مشارکت داشته است.
🔹 اعضای خانواده سلطنتی از ارتباط با #بردهداری ابراز ناراحتی کرده اما هرگز عذرخواهی نکردهاند. دلیل اینکه ویلیام بیشتر از این پیش نمیرود، این است که میداند عذرخواهی واقعی از نظر تعهد قانونی برای جبران خسارت به چه معناست!
🔹️ ویلیام نگران است که این موضوع ممکن است برای او و سلطنت هزینه داشته باشد. نه تنها از نظر مالی بلکه نگران افشا شدن جنایات نهاد سلطنت است.
🔹 سال گذشته زمانیکه ویلیام و کیت از جامائیکا بازدید کردند با اعتراضاتی روبهرو شدند که نه تنها خواستار عذرخواهی بلکه خواهان پرداخت #غرامت نیز بودند. این سفر به عنوان یک بازگشت مخرب به #استعمار مورد انتقاد قرار گرفت. یکی از دلایل این انتقادات ملاقات شاهزاده ویلیام با کودکان محلی از پشت یک حصار سیمی بود.
🔹️ یکی از اعضای خانوادهی سلطنتی که ارتباط خانوادهاش با بردهداری را به صراحت بیان کرده، شاهزاده هری است. او در کتاب خود اذعان میکند که سلطنت بر ثروت حاصل از کارگران استثمار شده و مردم برده شده استوار است.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/14
🔹️ وزیر ارتباطات (دو روز قبل): تصمیم فیلتر اینستاگرام با حضور رئیسی، قالیباف و اژهای در دبیرخانه شورایعالی امنیت گرفته شد.
🔹️ آقای قالیباف میدانی دو رویی یعنی چه؟ یعنی چپ و راست ژست انتقاد از فیلترینگ و تلاش برای برداشتن آن را بگیری اما در پشت صحنه در کنار روسای سایر قوا تصمیم گیرنده اجرا و یا عدم اجرای فیلترینگ باشی.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/14
️حاصل پروژه مریم و مسعود در گروهک نفاق این پدر و مادر تکیده هستند که جوانشان سالها در کمپ اشرف و آلبانی دنبال آرمانهای متوهمانه رفتند
هم منفور ملت شدند
هم حیثیت خانواده را لکه دار کردند
🇮
@SiyasatOnline
📌 تحریمها علیه نفت روسیه، تاکنون کاملا شکست خوردهاند
🔹️ سیانبیسی: مکانیزمهای جدید سقف قیمت که قرار است، اجرا شوند نیز، احتمالا تاثیر چندانی نخواهند داشت؛ اتحادیه اروپا و گروه هفت، واقعا درکی از بازارهای نفت ندارند؛ دوستیهای نفتی چرب هستند و راههای متفاوت زیادی برای انتقال نفت روسیه در سراسر جهان و دور زدن مکانیزمهای سقف قیمت وجود دارد.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/14
🔹️ در حالی که انگلیس بودجه سنگین ۱۶/۴ میلیارد پوندی در سال را برای صنعت فضایی خود در نظر گرفته و قرار است این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۴۹۰ میلیارد پوند برسد، این کشور تاکنون موفق به ثبتِ نام خود در باشگاه فضایی نشده است.
🔹️ چندی پیش در ژانویه ۲۰۲۳، آخرین تلاش انگلیس برای پرتاب ماهواره، با سقوط راکت حاوی ماهواره در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری ناکام ماند.
🔹️ این در حالی است که ایران از سال ۲۰۰۹ با پرتاب ماهواره امید به عنوان نهمین کشور به باشگاه فضایی پیوسته است. ماهواره های سینا، نور و خیام دیگر ماهواره های موفق ایرانی هستند که در حال حاضر در مدار زمین قرار دارند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/15