📌 آخرین تغییرات در دولت
🔹️ سید جواد ساداتینژاد از وزارت جهاد کشاورزی رفت. سید محمد آقامیری رئیس فعلی سازمان دامپزشکی کشور سرپرست این وزارتخانه خواهد بود.
🔹️ ساداتینژاد تنها نماینده کاشان در مجلس یازدهم بود که با روی کار آمدن دولت سیزدهم بعد از ۱۵ ماه نمایندگی از مجلس استعفا داده و به دولت رفت.
🔹️ داوود منظور رئیس فعلی سازمان امور مالیاتی نیز به جای سید مسعود میرکاظمی به ریاست سازمان برنامه و بودجه منصوب شد.
✔️ @SiyasatOnline | 1402/1/22
🔹️ اوون بنجامین، کمدین آمریکایی با انتشار عکسی از یک خانه فحشا در یک خیابان عمومی لسآنجلس که بنرهای #مهسا_امینی و #زن_زندگی_آزادی روی آن نصب شده این توییتی زده است.
🔹️ ترجمه توییت: به زنان مسلمان(نما) در غرب (از جمله ایرانیان فراری) گوش ندهید. آنها میخواهند روسری را از شما بگیرند تا شما را به روسپیهای معتاد تبدیل کنند. تنها چیزی که آنها به دنبال آزادی شما از آن هستند، ایمنی خانواده و عزت شماست.
شریعت به شما ظلم نمیکند، بلکه از شما محافظت میکند.
✔️ @SiyasatOnline | 1402/1/22
سیاهکلی: خرید پراید برای مردم آرزو شده، وزیر صمت باید استیضاح شود.
🗣 لطفالله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
▫️ وزیر صمت با موافقت افزایش تا ۴۲ درصدی قیمت خودرو به افزایش تورم دامن زده است و باید این وزیر استیضاح شود و با استیضاح وی باید به ناکارآمدیها پایان دهیم.
▫️ جای تأسف دارد که خرید پراید هم برای مردم تبدیل به آرزو شده و قیمت برخی از خودروهای داخلی به یک میلیارد تومان رسیده است./ مهر
@SiyasatOnline
📌 واردات هند از ایران ۲ برابر شد
🔹 وزارت بازرگانی هند از رشد دو برابری واردات این کشور از ایران در دو ماهه نخست سال جاری میلادی خبر داد و کل تجارت دو کشور در این دوره را ۳۵۸ میلیون دلار اعلام کرد.
🔹️ پ.ن: یکی از راهکار هایی که منجر به رشد اقتصاد ایران میشود، نزدیکی همزمان به چین و هند، به عنوان رقبای اقتصادی یک دیگر است؛ قطعا این نزدیکی سبب افزایش تلاش هر دو کشور برای کسب سهم بیشتری از اقتصاد و ظرفیت کریدوری ایران میشود
✔️ @SiyasatOnline | 1402/1/24
📌 ادامه روند دلار زدایی از اقتصاد جهانی
🔹️ سهم دلار و یورو در ذخایر بانک های مرکزی جهان در سال های ۲۰۰۰ - ۲۰۲۳
✔️ @SiyasatOnline | 1402/1/24
📌 یکی از محورهای تفاهم ۴۰ میلیارد دلاری با گازپروم اجرایی شد
🔹 طبق گزارش رویترز، روسیه در ماههای فوریه و مارس بیش از ۳۰ هزار تن بنزین و گازوئیل به ایران ارسال کرده و عملیات سوآپ فرآورده نفتی روسیه توسط ایران آغاز شده است.
🔹️ سوآپ فرآوردههای نفتی یکی از محورهای تفاهمنامه ۴۰ میلیارد دلاری سال گذشته شرکت ملی نفت ایران و شرکت گازپروم روسیه بوده است.
🔹 پ.ن: تجارت انرژی روسیه فرصتی است که اگر با حل مشکلات لجستیکی همراه شود، درآمدزایی ارزی بالایی را برای ایران در بر دارد. به طوری که اگر ایران روزانه ۹۰ هزار بشکه فرآورده روسیه را بخرد، بازصادرات کند و روی هر بشکه تنها ۳ دلار سود کند؛ سالانه درآمدی معادل ۵ هزار میلیارد تومان نصیب کشور خواهد شد.
✔️ @SiyasatOnline | 1402/1/24
📌 اندر آداب مفتخوری و مفتگویی؛ همدلی با مردم، همجیبی با نظام!
🔹️ فردوسیپور چگونه با این «جسارت» دربارۀ جمهوری اسلامی حرف میزند و مستقیم و غیرمستقیم، آن را متهم میکند؟ چه کسی به او «قدرت» بخشیده؟ بضاعت اجتماعیاش را از کجا یافته؟ جز این است که سیاست رسانهایِ اشتباهِ تلویزیون که مبتنی بر «مجریسالاری» و «تقویّت تکقطبیگری در اجرا» بوده چنین وضعی را رقم زده است؟! رسانۀ ملی، اینگونه او را «متوهم» کرده است، وگرنه او هیچ بود.
🔹️ چرا باید به «ظرفهای تهی»، وزن داد و اعتبار بخشید و آنگاه شاهد رجزخوانیِ مستانهشان بود؟! او سالها و دهههاست که با رسانۀ جمهوری اسلامی، همکاری میکند و در خدمت آن است و حقوقهای آنچنانی دریافت کرده، امّا اینک مقابل آن صفآرایی میکند و یاوه میبافد.
🔹️ چرا باید آدمهایی را باد کرد که پوستۀ وجودیشان از بادکنک نازکتر است و بهسادگی میترکند؟! هم «آنتن مستمر» میدهند و هم «مبالغ گزاف»، و امروز هم اینچنین میشود که مشاهده میکنیم.
🔹️ اما تلختر از آن رفتار فوتبالیستی است که در برابر او نشسته و بازوبند کاپیتانی تیم ملی را در اختیار دارد؛ با فروسیپور، «همدل» و «همسو» است و عمل خود را «ناخواسته» و ناشی از «اجبار» و «تحمیل» جمهوری اسلامی و وزارت اطلاعات معرفی میکند.
🔹️ در تصویری که او میسازد، همهچیز ناشی از «زورگویی جمهوری اسلامی» بوده است؛ یک نظام دیکتاتور و فاشیست که به جامعه، ظلم میکند و مردم را فرسوده کرده است و تیم ملی را نیز دچار رفتارهایی کرده که خودشان نمیخواهند.
🔹️ در این تصویر، جمهوری اسلامی حتی از رضاخان قلدر هم خبیثتر و جفاکارتر ترسیم میشود؛ اما پرسش این است که این فوتبالیست که اینگونه جمهوری اسلامی را به لجن میکشد و دربارهاش سمپاشی میکند، چرا خودش در «خدمتِ» این نظام سیاسی که آن را ضدّ مردمی و ظالم و خبیث میداند، قرار گرفته است؟! چرا «کنارگیری» نکرده و نمیکند؟! چرا به «مجریِ بیارادۀ خواستههای جمهوری اسلامی» تبدیل شده است؟!
🔹️ این «تناقضها»، بیپاسخ میمانند؛ چون نباید آشکار شود که میان «منافع مالیِ آنچنانی» و «مواضع رسانهایِ نمایشی»، شکاف وجود دارد؛ هم باید تا خرخره خورد و هم باید حرف مُفت گفت.
🔹️ میان «مفتخوری» و «مفتگویی»، فاصلۀ چندانی نیست. از نظام به خیال خودشان ظالم، «نان» میخورند و برای اقلیتی که آن را مردم مینامند، «ناله» سر میدهند! این «نانخوری» کجا و آن «نالهسرایی» کجا؟!
🔹️ ادّعا میکنند که «دلشان با مردم» است امّا عجبا که «دستشان در جیب نظام» است! و اینان، «هر دو» را میخواهند؛ اهل انتخاب نیستند که کار خود را یکسره کنند، بلکه میخواهند به دوگانگی میان «دل» و «دست»شان ادامه بدهند. مردم و لقلقۀ زبان اینان است.
🔹️ اما نمیدانم چرا جبهۀ انقلاب، یکبار تعدادی از این چهرههای هنری و ورزشیِ هوادار اغتشاش را به «گفتگو» فرانمیخواند تا ذهنیّت بهشدّت سطحی و مبتذلشان را آشکار کند. اجازه دهید از «جملههای شعاری» و «ادّعاهای کلی» خارج شوند و استدلالهایشان را شفاف و مفصّل بگویند. بشنویم و مردم بشنوند که از نظرشان چرا اغتشاش، اعتراض بود و حقّ؟ اغتشاش از کدام نقطه آغاز شد و چرا؟ چه کسانی از آن حمایت کردند؟ چرا حجاب باید اختیاری باشد؟ مسألۀ پنهان، همان حجاب است یا امر دیگر؟ چرا معتقدند که مردم در برابر نظام هستند؟ چه شواهدی دارند؟ و ... .
🔹️ در متن گفتگوی چالشی و انتقادی است که واقعیّتها آشکار میشود. بگذارید مردم دریابند که اینان طوطیهای مقلّد و جَوزده و کوتهفکری هستند که برای مواضعشان، یک «استدلال قوی» و «حرف پخته» ندارند.
🔹️ بگذارید این تهیمایگی و سطحیاندیشی روشن شود. بگذارید غبار «هوچیگری» و «فضاسازی» کنار رود تا سیهروی شود هر که در او غش باشد. بگذارید «اندازۀ واقعیِ آدمها» مشخص شود؛ بهخصوص آنان که از آب گلآلود، ماهی میگیرند و در هوای غبارآلود، چرندگویی میکنند.
✍🏻 مهدی جمشیدی
✔️ @SiyasatOnline | 1402/1/24
📌 نماینده مجلس: قالیباف اجازه نداد طرح حجاب به رای گذاشته شود؛ میخواهد از جوی بپرد اما پایش خیس نشود
🔹️ جلالی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در واکنش به برخی ادعاها درباره اقدام قالیباف مبنی بر اینکه از ورود طرح حجاب به صحن جلوگیری کرد، گفت: حقیقت این است که قالیباف نمیخواهد هزینه بدهد و میگوید چرا ما هزینه بدهیم، قوه قضاییه و دولت هزینه بدهند. قالیباف میخواهد از جوی بپرد اما پایش خیس نشود.
🔹 وی افزود: قالیباف میخواهد بگوید که مانع طرح حجاب و عفاف نیست اما اگر مانع نیست چرا وقتی گزارش خوانده شد اجازه نداد طرح به رأی گذاشته شود؟ بنابراین قالیباف اجازه داد گزارش خوانده شود اما اجازه نداد طرح به رأی گذاشته شود و گفت طرح حجاب را تبدیل به لایحه کنید یعنی میخواهد توپ را در میدان دولت یا قوه قضائیه بیاندازد.
🔹️ پ.ن: شاید برخی از این رفتار قالیباف تعجب کنند اما و سابقه و مواضع مرد هزار چهره سیاست ایران در برهه های حساس مانند فتنه ۸۸ و برجام به خوبی این رفتار وی را توجیه میکند؛ در واقع این خصوصیت اوست که منفعتش را بر همه چیز، حتی حکم الهی ترجیح دهد بخصوص امسال که سال انتخابات است.
✔️ @SiyasatOnline | 1402/1/24
🔹️ رئیسی از همان لحظه ورود به رقابت در عرصهای که نه کارنامهاش مرتبط به آن بود و نه حتی کوچک ترین برنامهای برای آن داشت شکست خورده بود.
✔️ @SiyasatOnline | 1402/1/24
📌 آوینی را به موزه نفرستیم!
🔹 #آوینی، با آن منظومهی فکری مستحکم و عمیقش، میتواند سهم بزرگی در سامان دادن به وضعیت متشتت و بهمریختهی فکری و فرهنگی نیروهای انقلاب داشته باشد.
🔹️ با این همه، گویا شهید بودنش، او را نیز همانند شهدای دیگر، بیشتر از آنکه رهاتر کند، محدودتر کرده! آنچنانکه ما برای درمان دردهای فکری و فرهنگی و هنری زمانهی خود، به هر دری میزنیم الا در آوینی.
🔹 از همهجا نسخه طلب میکنیم جز از آوینی. چرا؟ چون او برای ما فقط یک «شهید» است. یک #شهید_نازنین. کارکرد یک شهید نازنین هم تنها اشک درآوردن است از مریدانش.
🔹️ نام آوینی بر سر زبانهاست. عکسش هم ماشاالله همه جا منتشر است. اما پرسش این است که این آوینی نازنین، به چه درد امروز ما میخورد؟ این پرسش، در مورد شهدای دیگر هم مطرح است.
🔹 بزرگترین ظلم به شهید این است که او را در قبر زمانهی خودش دفن کنیم و وقتی هم که به زیارتش میرویم، همه چشممان را بدوزیم به تاریخ شهادتش. که یعنی تو مقدس و محترمی، اما در دیروز ماندهای!
🔹️ آوینی، آن روز که شهید شد اینقدر مشهور نبود. حالا مشهور است اما محبوس هم هست. چرا که هیچ گرهی از امروز ما باز نمیکند. یعنی اجازه نمیدهیم که باز کند. همین که ما از او خوشمان میآید و صدای دلبرش را زینت مجالسمان میکنیم کافیست؟
🔹 آوینی، اگر هم شهید نمیشد باید مورد توجه قرار میگرفت. ما به او نیاز داریم. او را نباید با شهادتش به موزه بفرستیم. بیتعارف و مجامله به او محتاجیم.
🔹️ در آن عرصاتی که او کوشیده، به حاصل کوشش و دانش و فهمش محتاجیم. به جای مجیز گفتن از او، به فکر و اندیشهی منسجمش مراجعه کنیم. به ویژه آنها که اهل عملاند بیشتر به او نیاز دارند.
✍🏻 روح الله رشیدی
✔️ @SiyasatOnline | 1402/1/24
📌 کشف حجاب در خودرو جرم است
🔹️ اخیرا این شبهه در فضای مجازی ایجادشده که توقیف خودرو بهعلت عدم رعایت حجاب هیچ مستند قانونی ندارد و جرم نیست و افرادی که اقدام به توقیف خودرو کنند مرتکب جرم شدهاند.
🔹️ این در حالی است که بررسی حقوقی این ادعاها نشان میدهد که صحت ندارد و طبق تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، کشف حجاب در انظار و معابر عمومی، جرمانگاری شده است.
🔹️ همچنین وفق تبصره ماده ۵ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، فضای داخل خودرو، حریم شخصی محسوب نمیشود و فضایی در منظر عموم مردم است.
🔹️ طبق ماده ۴۵ قانون آیین دادرسی کیفری، جرم مشهود تعریف و تبیین شده و وظایف و اختیارات ضابطان مقرر شده. کشف حجاب، جرم مشهود است و ضابطان موظف به ورود مستقیم در جهت مقابله با مجرم و اسباب جرم هستند./مرکز رسانه قوهقضائیه
✔️ @SiyasatOnline | 1402/1/24
📌 دعا؛ پناهگاه یا لغزشگاه! دعای جاهلانه و دعای عاقلانه
شهید دکتر سید محمد بهشتی:
🔹️ دعا پناهگاه پرارزشى است براى مردمى كه بفهمند دعا يعنى چه و چه جور بايد دعا كرد و كجا بايد دعا كرد و دعا لغزشگاه خطرناكى است براى فرد و امتى كه ميزان و حد دعا را نشناسد؛ كما اينكه امت ما در مورد دعا به چنين لغزشى دچار شده است.
🔹️ در اين مورد بايد یک جمله عرض كنم، و آن اين است كه دعا بههيچ صورت براى آن نيست كه دعاكننده ذرهاى از كوشش و تلاش خودش براى رسيدن به آن مطلبى كه درباره آن دعا مىكند خوددارى كند. اگر دعا كنندهاى دعا کرد و خودش حركت نكرد، يا حركت كرد ولى به اندازه كافى حركت نكرد، انسان جاهل و نادانى است.
🔹️ مثل پدرى يا مادرى كه كودک بيمارش كه او را بسيار عزيز مىدارد جلويش در بستر خوابيده، ناله مىكند؛ آن پدر، مادر، آن بيماردار ناراحت میشود و میگويد خدا، كودک من را شفا بده! اما همان وقت كه میگويد خدا كودک من را شفا بده، بايد به اين حساب برسد كه آيا آنچه از دستش در معالجه اين كودک بيمار برمیآمده، كرده است يا نه. اگر ذرهاى در معالجه و درمان آن بيمار فروگذارى و كوتاهى كرده باشد و بگويد اى خدا، خدا را بد شناخته است؛ غلط شناخته است؛ دعا را هم بد و غلط شـناخته است.
🔹️ اگـر امتى، اجتماعى، كه در لابلاى چرخهاى پيچيده زندگى اجتماعى گير افتاده و از هر سو فشار مىگيرد، دست به دعا بردارد و از خدا خلاص و نجات و رهايى خـودش را از شـرايط و مشكلات بخواهد، بسيار بجاست؛ بسيار خوب اسـت؛ امـا قبلاً بايد از اين #امت پرسيد آيا همه راههاى عقلايى تلاش و كوشش براى نجات و اصلاح خودش را طى كرده يا نه.
🔹️ اگر قدمى در اين راه كوتاهى كرده باشد و دعا كند، دعايى جاهلانه است و منتظر اجابت هم نباشند.
📚 کتابچه شب قدر، صفحه ۲۴-۲۷
✔️ @SiyasatOnline | 1402/1/24