📌 "شما آبروی آزادی را بردهاید"
رضا محقق، تهیهکننده فیلم سینمایی «چرا گریه نمیکنی؟» ضمن انتقاد شدید از بازیگران این فیلم که بیانیه تحریم جشنواره فجر را امضا کردهاند اعلام کرد:
🔹️ من فیلمی ساختهام که برایش زحمت کشیدهام و کسی حق ندارد به من بگوید که اجازه دارم کارم را به جشنواره بدهم یا ندهم! همه عوامل این فیلم تا ریال آخر دستمزدهایشان را گرفتهاند، کجا با رفاقت پای این کار آمدهاید؟ من بههیچ عنوان نمیخواهم جشنواره فجر را تحریم کنم، چرا باید شما به من زور بگویید؟
🔹️ این چه مدل دموکراسی است که شما از آن دم میزنید؟ مگر شعار آزادی نمیدهید؟ شما آبروی آزادی را هم بردهاید! شما پیراهن عزتمند آزادی را به یک ذلت تبدیل کردهاید! من در بسیاری از فستیوالهای معتبر سینمایی دنیا جایزه گرفتهام، حالا این دوستان به من میگویند تهیهکننده تازهکار! اگر من گمنام بودم، چرا برای ساخت این فیلم سراغ من آمدید؟ ساخت این فیلم اساساً از سوی آنها به من پیشنهاد شد. حین ساخت فیلم «شهر خاموش» بودیم که باران کوثری پیشنهاد ساخت این فیلم را به من داد.
🔹️ شما حق ندارید برای دیگری تعیین تکلیف کنید. شما همه بازی کردهاید و دستمزد خود را هم گرفتهاید؛ یادم نمیرود یکی از همین بازیگران، یک روز تا دستمزدش را نگرفت، حاضر نشد مقابل دوربین برود؛ حالا تبدیل به ارائهدهندگان دکترین انقلاب اینستاگرامی شدهاند! هر اتفاقی هم که میافتد پناه میبرند به فضای مجازی!
🔹️ اکثر این بازیگران دستمزدشان را بهصورت جلسهای میگرفتند؛ دو نفر از همین امضاءکنندگان در حد چند پلان در فیلم حضور دارند، تو دیگر اظهارنظر نکن! بازیگری که برای ۵ جلسه نقشآفرینی ۴۰۰ میلیون تومان دستمزد گرفتهای، چگونه دم از مردم میزنی؟ شما دلتان برای مردم میسوزد؟
🔹️ برای این مردم چه کردهاید؟ تا کی قرار است ما دورو باشیم؟ تا کی میخواهیم مردم را سکو و پلهای برای پیشرفت خودمان کنیم و ابزار قرار دهیم تا کی ریاکاری کنیم؟
🔹️ من برای موقعیت امروزم زحمت کشیدهام؛ من در شالیزارهای شیراز کارگری کردهام و با سختی به جایگاه امروزم رسیدهام؛ من حتی سایه پدر و مادرم را در بچگی از دست دادهام و با یتیمی به جایگاه امروزم رسیدهام؛ حالا برخی از این آقایان احساس میکنند جای آنها را تنگ کردهام! مگر سینما اموال موروثی شماست؟ مگر شما وکیل دیگران هستید؟
🔹️ آقای معتمدی، کارگردان فیلم نیز، هیچ مشکلی با حضور فیلم در جشنواره ندارد و حتی تقاضای کارت ورود به جشنواره هم داشته است؛ نسخه نهایی فیلم را هم خودش به ما رساند که تحویل جشنواره دهیم؛ از سوی برخی از دوستان، تحت فشار بود؛ آقای معتمدی پیشتر به من هشدار داده بود که این اتفاقها رخ میدهد، اما من تصمیم خودم را برای حضور در جشنواره گرفته بودم و آمادگی فشارهای سختتر از این را هم دارم.
🔹️ پ.ن: گفتنی است، گروهی از بازیگران این فیلم شامل مانی حقیقی، هانیه توسلی، فرشته حسینی، امیرحسین فتحی، باران کوثری، علی مصفا و نهال دشتی با انتشار متنی در فضای مجازی مخالفت خود با حضور فیلم در جشنواره فیلم فجر را اعلام و به نوعی این رویداد را تحریم کردند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/13
📌 گاز رسانی به مردم بعد از انقلاب ۴۸۲ برابر شد؛ طول شبکه گاز ایران طولانیتر از فاصله زمین تا ماه
🔹 تعداد مشترکان گاز بعد از انقلاب از حدود ۵۶ هزار به بیش از ۲۷ میلیون رسیده است. قبل از انقلاب تعداد ۸ شهر و ۳ روستا در قالب ۵۱ هزار خانوار تحت پوشش گاز قرار داشتند، اما اکنون ۲۳ میلیون مشترک خانگی در ۱۲۲۶ شهر و ۳۶۶۱۴ روستا از نعمت گاز بهرهمند هستند.
🔹 در حال حاضر مجموع طول شبکه گاز ایران حدود ۴۲۷ هزار کیلومتر است، یعنی معادل ۱/۱ برابر فاصله زمین تا ماه. مجموع انشعابات گاز طبیعی تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در سراسر کشور, ۵۱۹۰۰ عدد بوده که این تعداد هم اکنون نزدیک به ۱۳ میلیون انشعاب شده است.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/13
🔹️ حیرت آور است اما مدرک جرم ۳۹ دینداری که به تازگی توسط حکومت صهیونیستی علیاف در باکو دستگیر شدهاند این عکسها با عناوینی همچون سواستفاده از آزادی مذهبی! برای تبلیغات به نفع ایران و حمل پارچه های سیاه با نوشته فارسی (اشاره به عبارت "یا حسین") است
🔹️ این کار و رخداد های دیگر به خوبی نشان میدهد که علیاف دیگر به مرز جنون رسیده است؛ او حتی پرچم یا حسین که در مراسم ختم پدرش نیز در اهتزاز بود را دیگر تحمل نمیکند!
🔹️ اما همچنان عدهای سادهلوح، با عبارت خاک اسلام به دنبال دفاع از رژیم صهیونیستی باکو در مقابل ارمنستان و حتی ایران هستند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/13
📌 اعتصاب ممنوع
🔹️ مدتی است که تلاش حزب حاکم محافظهکار و دولت بریتانیا برای تصویب لوایحی که فرایند اعتصابات و اعتراضات کارگران و کارمندان بخش عمومی این کشور را سخت میکند، در این کشور جنجال بر پا کرده است. قوانینی که تلاش دارند که جلوی اعتصابات مکرر اتحادیههای کارگری را گرفته و از وقوع بحران و هزینههای بیشتر برای دولت جلوگیری کنند.
🔹️ به خاطر تورم بیش از ده درصدی و افزایش هزینههای زندگی، کارگران و کارمندان بخش خدمات عمومی خواستار افزایش نرخ دستمزد و حقوق خود متناسب و پا به پای افزایش نرخ تورم هستند. خواستهای که دولت تا کنون در مقابل آن مقاومت نشان داده و بر مواضع خود پافشاری میکند.
🔹️ در مقابل اتحادیههای کارگری افزایش چهار درصدی دستمزد را کافی نمیدانند و همچنان بر اعتصاب و اعتراض خود تاکید دارند و به نظر میرسد که شاهد کشمکشی طولانی بین دو گروه دولت و کارفرمایان در مقابل اتحادیههای کارگران و کارکنان بخش عمومی باشیم. به خصوص که ارائه لوایح جدید از سوی دولت و به منظور دشوار کردن بیشتر اقدام به اعتصابات و اعتراضات کارگری توسط اتحادیهها را شاهد هستیم.
🔹️ پس از اعتصابات نادر در بخش پرستاران و پرسنل آمبولانس در بریتانیا بود که دولت تصمیم به ارائه این لایحه گرفت. در مورد اخیر که رانندگان آمبولانس و پرستاران دست به اعتصاب سراسری و گسترده زدند، موجب نارضایتی گسترده در سطح کشور شد و مقامات این کشور مجبور به استفاده از آمبولانسهای ارتش سلطنتی بریتانیا برای جبران مشکل پیش آمده در سیستم اورژانس کشور شدند.
🔹️ پس از اعتصابات اخیر و احساس ناتوانی مقامات این کشور در کنترل اوضاع، وزرای دولت برای کاهش تعداد اعتصابات و کنترل وضعیت تلاش دارند تا لوایحی را به تصویب برسانند که کار اتحادیههای کارگری و سایر بخشها را برای برگزاری اعتصابات سخت میکند و در ادامه نیز ممکن است منجر به شکایت شرکتها از این اتحادیهها و اخراج افرادی شود که دست به اعتصاب غیر قانونی زدهاند.
🔹️ دولت در این لایحه سعی دارد تا اعتصابات در بخشهای کلیدی و عمومی را با چالشهای جدید مواجه کند و برای این بخشها که شامل خدمات آتش نشانی، آمبولانسها و راه آهن میشود، حداقل سطوح ایمنی تعیین کند. برای سایر بخشها که شامل خدمات بهداشتی، آموزش، امنیت مرزی و انرژی هستهای را شامل میشود نیز محدودیتهایی طبق موافقتنامههای داوطلبانه تعیین میشود.
🔹️ در صورت تصویب این لوایح کارکنان این بخشها موظفاند حتی در صورت تصمیم به اعتصاب، حداقل خدمات تعیین شده را ارائه دهند.
🔹️ طبق این لایحه و لوایح قبلی که در راستای افزایش قدرت پلیس برای کنترل و سرکوب اعتراضات تصویب شده، حزب محافظه کار به دنبال تقویت قدرت پلیس علیه معترضانی است که از آنها به عنوان «اقلیت کوچک» یاد میشود.
🔹️ به نظر میرسد که دولت بریتانیا به دنبال تضعیف اتحادیههای کارگری و سرکوب سازمان یافته آنان برای عبور بی دردسر از بحرانهای اقتصادی است و قصد دارد تا مانع ابراز مطالبات آنها در خصوص افزایش دستمزد و امنیت شغلی شود.
🔹️ دولت فعلی به رهبری ریشی سوناک در این راه تمام توان خود را پای کار آورده و باید منتظر ماند و دید که آیا میتوانند در مقابل اتحادیههای کارگری و حزب کارگر پیروز شوند یا با چالشهای بیشتری مواجه میشوند. چالشهایی که تا کنون منجر به برکناری سریالی چند تن از نخست وزیران این کشور در سالیان گذشته شده است.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/13
📌 اعتصاب نیم میلیونی در انگلیس
🔹️ گاردین نوشت: بیش از نیم میلیون راننده کامیون، اتوبوس، کارمندان بخش خدمات عمومی، اساتید دانشگاه، معلمان و نیروهای شرکتهای امنیتی خصوصی در انگلیس دست به اعتصاب زدند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/13
🔹️ قیمت دلار در سال ۱۳۵۶ ۱۲ تومان و حقوق کارگران با رقم ۵۴۰ تومان معادل ۴۵ دلار بود
🔹️ اکنون و در سال ۱۴۰۱ قیمت دلار ۴۴ هزار تومان است و حقوق کارگران ۵/۸ میلیون معادل ۱۳۱ دلار میباشد
🔹️ انتقادات به عملکرد دولت بسیار است اما این موضوع دلیل خوبی برای تحریف تاریخ توسط عدهای شارلاتان مبنی بر وضعیت عالی کارگران در دوره پهلوی نیست.
#حافظه_تاریخی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/13
🔹️ این روزها افراد به قدرت خریدشان نگاه میکنند. احساس عجز میکنند.
🔹 به موبایل و اینترنت رجوع میکنند.میبینند با فیلترینگ گسترده مواجهند. احساس عجز میکنند.
🔹️ ناگهان ماجرای #مولد_سازی افشا میشود. باز احساس عجز و هیچکاره بودن میکنند. اینکه نظرشان هیچ تأثیری بر تصمیمات مسوولان ندارد.
✍🏻 محمدجواد محمدزاده
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/13
📌 آقای روحانی، چه جور آب و صابون بیاوریم رویتان را بشوریم؟
🔹 فرار رو به جلو تاکتیکی است که معمولا توسط برخی سیاستمداران فشل و ناتوان، برای رهایی از بند پاسخگویی بهکار برده میشود. تاکتیکی که از طریق مکانیسمهای متعدد سعی خود را بر آن میگذارد تا نقطه هدف مصادیق کمکاری و ضعف به فراموشی سپرده شده و بهجای انبوه مشکلات و خرابکاریها، دستاوردهای ساختگی بیپشتوانه ساخته شوند. این دقیقا همان کاریست که این روزها حسن روحانی و جریان اصلاحات انجام میدهند.
🔹 اخیرا حسن روحانی طی جلسهای ضمن انتقاد از شرایط موجود، اظهار داشتهاست که با دولت و مجلس اقلیت نمیشود انسجام داخلی و توان حل مشکلات ایجاد کرد!
🔹 این اظهارات روحانی و ادعای جمهوریت درحالیست که در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم وی تنها با اختلاف ۲۵۰ هزار رای توانست به حداقل رای مورد نیاز ریاست جمهوری برسد.
🔹 جالب اینجاست که روحانی هنگام تحویل پست ریاست جمهوری، محبوبیتش به کمتر از ۹ درصد رسید و با یدک کشیدن عنوان منفورترین رئیسجمهور ایران، پاستور را ترک کرد.
🔹 البته فارغ از همه این مسائل، عملکرد ویران کننده حسن روحانی را باید مهمترین عامل عدم مشارکت مردم در انتخاباتهای سه سال اخیر دانست. نهتنها ناتوانی دولت روحانی در تحقق وعدههایی همچون بستن پرونده هستهای، رشد اقتصادی ۸ درصدی، بازگرداندن اعتبار به پاسپورت ایرانی، گشایشهای فرهنگی و برخی آزادیهای اجتماعی موجب شد وی مورد غیظ طرفدارانش قرار بگیرد، بلکه ضربات جبران ناپذیری نیز بر پیکره اعتماد عمومی وارد آورد.
🔹 رشد منفی اقتصادی ۸ درصد، افزایش ۷۰۰ درصدی قیمت ارز از ۳ هزارتومان به ۲۳ هزارتومان، افزایش ۶۷۴ درصدی قیمت مسکن در تهران، افزایش ۳ درصدی نرخ بیکاری جوانان، افزایش ۳۲۶ درصدی بدهی دولت به بانک مرکزی و موارد متعدد دیگری از این افزایشهای منفی، همگی کارنامه روحانی است که امروزه ژست منتقد به خود گرفته است. کارنامهای که کمر اقتصاد این کشور را شکاند و مستضعفان را زیر چکمههای سرمایهداری لگدمال کرد.
🔹️ آقای روحانی، دولت رئیسی هزار و یک ایراد دارد، درست؛ اما شما و هم پیالههایتان حق انتقاد کردن را ندارید.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/14
📌 رئیسی، نسخه دوم سلطان وعده ها؟
🔹️ ابراهیم رئیسی درمورد شرایط فیلترینگ (دو ماه قبل): در شرایط امن وضعیت متفاوت خواهد بود.
🔹️ ابراهیم رئیسی (چند روز قبل): تا زمانی که پلتفرم ها پاسخگوی قوانین کشور ما نباشند محدودیت ادامه دارد.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/14
🔹️ در یکی از آخرین موارد قتل مردم آمریکا به دست پلیس این کشور، یک معلول با شلیک ۸ گلوله کشته شد.
🔹️ واکنش رسانه ها و سازمان های حقوق بشری در مقابل این جنایت چه بود؟ سکوت
اما همین رسانه ها و سازمان ها از یک قاتل که با سلاح سرد دو نفر را به شهادت میرساند به عنوان بیگناه یاد میکنند و به خاطر مجازات وی، خواستار تحریم های بیشتر برای ایران هستند
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/14
📌 ساختمان بهارستان را مازاد اعلام کنید!
نامه بسیج دانشجویی علامه و امیرکبیر به رئیسی:
🔹️ در روزهای اخیر با رسانهای شدن مصوبه جدید شورای سران قوا مبنی بر واگذاری گسترده اموال دولتی، موجی از نگرانی در میان مردم و نخبگان، نسبت به عواقب و مخاطرات چنین تصمیم بزرگ با اختیاراتی مافوق تصور برای مجریان آن به وجود آمده است.
🔹️ با در نظر گرفتن تجربههای پیشین در واگذاری اموال دولتی و فسادهای ناشی از آن و بالتبع تشکیل کلونیهای ثروت و قدرت و همچنین نارضایتی عمومی در میان ذینفعان همچون کارگران، در ادامه این مرقومه اهمّ اشکالاتی که بر این طرح وارد است را بیان میکنیم:
🔻 لزوم پاسداری از قانون اساسی
🔹️ مهمترین وظیفه رئیس جمهور پاسداری از میثاق ملی یعنی قانون اساسی میباشد. چطور به خودتان اجازه دادهاید که برای پیشبرد ایدههای تیم اقتصادی مُعوج دولت، تمام نهادهای نظارتگر و قانونگذار را به حاشیه برانید؟!
🔹️ تا کنون سابقه نداشته است که پیشبرد اینچنین تصمیم اقتصادی بزرگی که منجر به تغییر در ساخت اقتصاد سیاسی کشور خواهد شد، کاملا محرمانه و با دور زدن نهادهای رسمی و قانونی کشور یعنی مجلس و قوه قضاییه رقم بخورد. اگر بنا دارید اموالی را که راکد و ناکارآمد هستند مازاد اعلام کنید، بهنظر میرسد اولین گزینه ساختمان بهارستان باشد!
🔻 شورای سران، دستاویزی برای دور زدن قانون
🔹️ گویا مشی سابق در پاستور در رابطه با نحوه پیشبرد امور، همچنان پابرجاست؛ هر کجا تصویب تصمیمات ممکن است با چالش مواجه شود، باید از جایگاه مقام معظم رهبری و حکم حکومتی سوءاستفاده نمود! آیا هدف از این اقدام پنهان کردن ضعف و مشکلات و فسادهای احتمالی اجرای چنین مصوباتی، پشت اعتبار و جایگاه ولی فقیه نیست؟!
🔹️ بر فرض، رهبر انقلاب بنا بر حسن نظر به مصوبات مورد توافق سران قوا، پای پیشنهاد ایشان را امضا کرده باشند، آیا مسئولیت عدم ارائه چنین پیشنهادات و عدم مطالبه چنین اختیارات فراقانونی از شما برداشته میشود؟!
🔻 عدم پاسخگویی در مقابل افکار عمومی
🔹️ تیم اقتصادی دولت جنابعالی میبایست پاسخگوی سیاستگذاری های بحرانزای سابق خود باشد؛ اما این بار با فرار رو به جلو نهتنها نسبت به عملکرد خود پاسخگو نخواهد بود، بلکه برای قدمهای بعدی، اختیارات مافوق تصوری برای خود رقم زده است.
🔹️ بر اساس آیین نامه اجرایی این مصوبه دستگاهها و کسانی که از اجرای این مصوبه سرباز بزنند و یا مانع اجرای آن شوند، به ۵ سال انفصال از خدمت دولتی دچار میشوند و همچنین براساس بند ۲ ماده ۱۴ این آیین نامه علاوه بر اعضای این کمیته، مجریان مصوبات این شورا نیز از مصونیت قضایی برخوردار هستند. با این شرایط بعید نیست اگر شخص جنابعالی از اجرای مصوبات این کمیته سرباز بزنید، دچار انفصال از خدمت شوید!
🔻 عبرت نگرفتن از فساد گسترده در واگذاریهای سابق
🔹️ در سالیان گذشته بهطور نمونه در موارد متعددی از اجرای سیاستهای اصل ۴۴ و واگذاری های اموال دولتی نظیر نیشکر هفتتپه، دشت مغان و هپکو، به دلیل کمکاری نهادهای نظارتی و حقوقی در اجرای طرح، مالکان جدید بنگاهها، اقدام به بهرهبرداریهای غیرمولد و تغییر کاربری داراییهای تملیکی خویش نموده و با اخراج کارگران، اهداف سوداگرانه خود را تعقیب مینمودند.
🔹️ حال که در مصوبه جدید به کلی نهادهای نظارتی از حیّز انتفاع ساقط شدهاند، چگونه میتوان انتظار واگذاری با قیمتی بسیار کمتر از ارزش واقعی، فروش قسطی، واگذاری به نزدیکان و کارتلهای اقتصادی و تغییر کاربری بنگاهها و اراضی را نداشته باشیم؟!
🔻 "مولدسازی" اسم رمز تامین کسری بودجه
🔹️ مولد سازی ساخت اقتصاد ایران، نیاز مبرم امروز جمهوری اسلامی، برای تاب آوری مقابل تحریمهای دشمن است. اما با افزایش حقوقهای غیرپلکانی و چند باره در سال، ناتوانی در تصویب مالیات بر عایدی سرمایه و عدم کشیدن ترمز خلق نقدینگی بانکهای خصوصی، کفگیر به تهِ دیگ خزانه و مالیه عمومی خورده است؛ اینکه بخواهید کسری بودجه دولت را با عناوینی چون "مولدسازی دارایی های راکد" بزک کنید، از فسادهای احتمالی این نوع از واگذاری اموال عمومی مردم جلوگیری نمیکند.
🔹️ طبق این مصوبه شورای عالی سران قوا، عملا دو سال تمام نهادهای ناظر و تنظیمگر به حاشیه رانده شده و اموال دولتی که همچنان مشخص نیست از چه طریقی شفاف خواهند شد، با تصمیم اعضای هیئت عالی به طُرقی غیر کارشناسانه که مصرحا در آیین نامه اجرایی ذکر شده به فروش خواهد رسید.
🔹️ این مصوبه را از هر طرف بخوانیم و از هرجهت نگاه کنیم، چیزی جز نگرانی عایدمان نمیشود. نهایتاً با توجه به روحیه فسادستیزی که از جنابعالی در نظر داریم و با توجه به پر رنگ بودن الفاظی چون عدالت و جمهوریت در گفتارهای دولت سیزدهم، امید میرود که تصمیم به لغو این مصوبه بگیرید.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/14
📌 فتح بزرگ برای عبدالحمید پیروزی تفکر طالبانی است؛ ماموریت عبدالحمید برای تقویت جریانهای تکفیری و طالبانی در ایران با سو استفاده از حوادث اخیر
🔹 نگاهی به شادی و سرور عبدالحمید از توافق طالبان با آمریکا در افغانستان با تمجید از سیاست های طالبانی نشان میدهد او عضو معنوی گروهک تندروی طالبان است که حتی زنان را از تحصیل محروم میکند.
🔹 فتاوای افراطی عبدالحمید درباره زنان نیز با نگاه های افراطی طالبانی تناسب دارد و این در حالی است که او در ماه های اخیر در پوشش شعار زن زندگی آزادی در حال ترویج ناامنی و زمینه سازی اقدامات تروریستی توسط گروهک های تکفیری است.
🔹 سوال اینجاست حمایت یک تفکر طالبانی و نزدیک به تکفیری که هیچگاه اقدامات داعش را محکوم نکرد از جریان تفریطی با شعار زن زندگی آزادی با چه هدفی است؟
🔹 بیانیه گروهک های تروریستی و تهدید های آنها برای افزایش عملیاتهای انتحاری و ایجاد ناامنی مثل گروهک جیش الظلم و بقایای عبدالمالک ریگی در حمایت از عبدالحمید و سکوت همیشگی او در قبال این جنایت ها نشان میدهد، هدف اصلی عبدالحمید تقویت جریان تندرو با سوءاستفاده از حوادث اخیر است.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/11/14