📌 زبان قدیم آذربایجان چه بوده؟ چرا اسامی کهن در مناطق آذری (تبریز و زنجان و اردبیل و بادکوبه و گنجه و دربند و...) ریشه ایرانی دارند؟
🔹 یکی از پاسخها زبان تاتی است که هنوز باقیماندههای آن در آذربایجان و آران دیده میشود. تاتی (مانند تالشی و کردی) در اثر هجوم مداوم ترکان از ماورای خراسان برای جهاد با مسیحیان قفقاز عقب نشست و زبانِ مردمان این خطه به تدریج تغییر کرد.
🔹️ تاتی نامی است که ترکانِ مهاجم بر این زبان نهادند. تات و تاجیک به یک روایت الفاظی هستند که ترکها برای تحقیر دهقانها و یکجانشینها به کار میبردند. آنان زندگی ایلی و غارتی خودشان را سلحشورانه و آزاد میدانستند و زندگی کشاورزی و شهرنشینی را پست و حقارتآمیز.
🔹 تاتی یا به عبارت دیگر دیلمی از گویشهای زبان پهلوی است. آزمایشهای ژنتیک نیز نشان میدهد که مردم آذربایجان از هاپلوگروپهای مشابهِ همسایگان خودشان هستند، یعنی تنها زبان مادریشان دگرگون شده است.
🔹️ متأسفانه سازمان امنیت ترکیه (که زبان خودشان هم از یونانی و ارمنی و کردی و... به ترکی تغییر کرده) با همکاری عدهای خائن در ایران با موفقیت توانسته افسانه پانترکی را در آذربایجان نشر بدهد.
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/3
📌 کمک ۶۱ میلیارد دلاری جنگ اوکراین به اسلحهسازان آمریکایی؛ منافع اسلحهسازان در ادامه جنگهای کوچک!
🔹 با تصویب بسته ۶۱ میلیارد دلاری کمک نظامی برای حمایت از اوکراین توسط مجلس نمایندگان آمریکا، قرار است مهمات و سیستمهای دفاع هوایی آماده تحویل به این کشور شود.
🔹 ایالات متحده از زمان آغاز جنگ، ۱۱۳ میلیارد دلار به کییف کمک کرده. فارغ از تاثیر این کمک ها در پیروزی یا شکست اوکراین، این اقدام فرصتی برای سودآوری دوباره مجتمع صنعتی نظامی در آمریکاست.
🔹 مجتمع صنعتی نظامی یکی از ارکانهای غیررسمی تصمیمسازی در آمریکاست؛ به گفته فرانکلین اسپینی از مقامات پیشین پنتاگون، ادامه جنگهای کوچک برای مجموعه نظامی - صنعتی ضروری است؛ این شرکتها گزینه بدیلی برای ادامه حیات ندارند.
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/3
🔹️ آقا سید روح الله امام خمینی (ره): فقرا و متدینین بیبضاعت، گردانندگان و برپادارندگان واقعی انقلاب هستند. ما باید تمام تلاشمان را بنماییم تا به هر صورتی که ممکن است خط اصولی دفاع از #مستضعفین را حفظ کنیم.
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/3
📌 هر روز با #نهجالبلاغه ؛ حکمت سیاُم
🔹️ وَ قَالَ (علیه السلام): الْحَذَرَ الْحَذَرَ، فَوَاللَّهِ لَقَدْ سَتَرَ، حَتَّى كَأَنَّهُ قَدْ غَفَرَ.
🔹 هشدار هشدار، به خدا سوگند، چنان پرده پوشى كرده كه پندارى تو را بخشيده است.
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/4
📌 چرا ارز صادراتی جزو منابع عمومی کشور است؟
🔹️ کالایی که در داخل یک کشور تولید میشود، صرفاً حاصل دسترنج تولیدکننده نهایی آن کالا نیست. مجموعه متعددی از عوامل دست به دست میدهند تا یک کالا تولید شود.
🔹️ تولیدکننده، از زیرساختهای کشور نظیر آب و برق و جاده و سوخت استفاده میکند، از سرمایه نیروی انسانی که در داخل کشور تربیت شده، بهره میبرد؛ امکان سرمایهگذاری و تولید را مدیون امنیتی است که توسط نیروهای نظامی کشور ایجاد میشود؛ از مواد اولیهای استفاده میکند که از معادن کشور استخراج میشود و دهها عامل دیگر که میتوان به این لیست اضافه کرد.
🔹️ فلسفه فراهم شدن این امکانات ملی برای تولیدکننده این است که محصول تولید شده، نیازهای مصرفی مردم را رفع کرده و رفاه ملی را افزایش دهد. در این میان، تولیدکننده نیز بابت زحمتی که کشیده و ارزش افزودهای که خلق کرده، پاداش میگیرد.
🔹️ در یک نگاه کلان، منابع و امکانات عمومی کشور در سلسلهای از زنجیرههای متنوع ارزش (VC) قرار میگیرد که آحاد مردم، از یکسو در حلقههای مختلف این زنجیرهها، ارزشافزوده خلق کرده و مزد خود را به ریال دریافت میکنند و از سوی دیگر، محصولات نهایی تولید شده به مصرفشان میرسد.
🔹️ وقتی محصولات نهایی، از این چرخه تولید و مصرف خارج میشود (یعنی صادر میشود)، بدین معناست که مردمی که در حلقههای مختلف زنجیرههای تولید ملی نقشآفرینی کردهاند، از حاصل کوشش خود محروم شدهاند و منابع، امکانات و سرمایههای ملی صرف رفع نیاز و افزایش رفاه اتباع خارجی شده است.
🔹️ در چنین شرایطی، این پرسش اساسی مطرح میشود که ارز حاصل از این صادرات، متعلق به کیست و به کدام مصرف باید برسد؟
🔹️ در نگاه اول، چنین به نظر میرسد که صادرکننده، پول کالای صادراتی را پرداخت کرده و آن را به تملک خود در آورده است؛ بنابراین مالک تام ارز حاصلشده نیز هست، اما این فرض تنها زمانی صادق است که فقط یک نوع ارز در تمام بازارهای جهانی رایج باشد و هیچ مانعی برای تجارت فرامرزی وجود نداشته باشد. در چنین شرایطی، هیچ تفاوتی میان پولی که صادرکننده برای تملک کالا پرداخته بود، با پولی که از محل صادرات به دست میآورد وجود نداشت.
🔹️ اما با توجه به اینکه کشورهای مختلف پولهای رایج مختلفی دارند، و عرصه و دامنه خرید این پولها متفاوت است (یعنی با پول رایج یک کشور، صرفاً میتوان کالاهای عرضه شده در آن کشور را خرید)، ارز حاصل از صادرات کالا، «مابهالتفاوت کارکردی» با پول رایج ملی (در اینجا ریال) دارد.
🔹️ به عبارت دیگر، صادرکننده با ارز حاصل از صادرات میتواند کالاهایی را در خارج از کشور تهیه کند که هیچکدام از افراد دخیل در تولید آن کالا که مزد خود را به ریال دریافت کردهاند، با ریال خود امکان خرید آن کالاها را ندارند.
🔹️ در واقع، عدالت حکم میکند که همه افراد مشارکتکننده در تولید و عرضه کالا، مزدی که دریافت میکنند، امکان خرید مشابهی داشته باشد.
🔹️ بر این اساس، صادرکننده یا باید پیش از انجام صادرات، هزینه همه امکانات و منابعی را که در داخل صرف تولید کالا شده- حتی مالیات دولت- به ارز پرداخت نماید؛ یا اینکه پس از انجام صادرات، امکان خریدی را که از محل تحصیل ارز به دست آورده، میان همه افراد دخیل در فرآیند تولید کالا از جمله دولت که زیرساختهای تولید را فراهم کرده، توزیع کند.
🔹️ چون عملاً چنین امکانی وجود ندارد، عدالت حکم میکند که صادرکننده مانند همه افراد دخیل در زنجیره ارزش مزد خود را به ریال دریافت کند و «قدرت خرید خارجی» که از محل تحصیل ارز به وجود میآید، در کنترل مدیریتی حاکمیت قرار گیرد تا صرف تأمین نیازهای عمومی شود.
🔹️ بدیهی است که این به معنای سلب «مالکیت ارزش ریالی ارز» از صادرکننده نیست، بلکه صادرکننده همچنان مالک ارزش ریالی ارز خود خواهد بود و با عرضه ارز حاصل از صادرات در سازوکارهایی که حاکمیت برای مدیریت مصارف ارزی تدارک دیده، خواهد توانست مابهازای ریالی ارز خود را دریافت کند.
🔹️ به عبارت دیگر، ارز به عنوان ابزار خرید خارجی، جزو منابع عمومی و متعلق به همه مردم است و اگر صرفاً کسی را که موفق به صادرات کالای نهایی میشود، مالک تام ارز بدانیم، خلاف عدالت رفتار کردهایم.
🔹️ لذا ارز حاصل از صادرات، به صورت تام متعلق به شخص صادرکننده نیست و کارکرد آن به عنوان ابزار خرید خارجی، همچون اراضی عمومی کشور در زمره منابع عمومی قرار دارد.
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/4
📌 ایران و تحریم ها
توییت یک کاربر انگیسی زبان
🔹️ در سال ۲۰۱۰: «به ایران سلاح نفروشید، آنها تحت تحریم هستند».
در سال ۲۰۲۴: «از ایران اسلحه نخرید، آنها تحت تحریم هستند.»"
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/4
📌 بازار هیچ جایی آزاد نیست، حتی در آمریکا
🔹️ آمریکا از صنعت خودرویش حمایت میکند. دولتِ بایدن یارانه میدهد تا مردم آمریکا خودروهای برقی بخرند، به شرط آن که ساخت داخل باشند یا از کشورهای مورد تأیید وارد شوند. این جنس سیاستها نشان میدهد که بازار آزاد (درست مثل کمونیسم) هیچ جا امکانِ پیادهسازی ندارد، حتی اگر آن کشور ابرقدرت و حاکم مسلط بر اقتصادِ جهان باشد.
🔹 درباره فلزاتی مثل فولاد و آلومینیوم جنگ آشکارتر میباشد آنقدر که سازمان تجارت جهانی رسما رفتار آمریکا را ناقض تعهداتش اعلام کرده است. ترامپ که صراحتا به خودش لقبِ «مرد تعرفه» داده به دلایل امنیتی (دقت کنید، به دلایل امنیتی) روی واردات فولاد و آلومینیوم مالیات ۲۵ درصدی بست تا چرخِ صنعتشان بچرخد و کارگر آمریکایی بیکار نشود، گور پدر آزادی و بازار.
🔹️ بایدن برای اینکه عقب نیافتد و رأی طبقه کارگر را به دست بیاورد پیشنهاد داده است تعرفه فولاد و آلومینیوم سه برابر شود. بهانهشان همیشه این است که چین به صنایعش یارانه میدهد. آمریکا که دلار بیپشتوانه چاپ میکند، قیمت انرژی را بازی میدهد، مجرم اصلی در نابودی محیط زیست است (از جیب همه دنیا به مردمِ پرمصرف خودش یارانه داده) حالا به چین اعتراض دارد!
🔹 چین ادعاهای آمریکا را رد کرده ولی ما فرض میکنیم همهاش درست باشد. معنایش چیست؟ معنایش این است که کشوری عقبمانده با صنایعی ضعیفتر به شرطِ حمایت میتواند صنعت و فناوری آمریکا را به زانو دربیاورد. بنا بر ادعای خودِ آمریکاییها؛ حمایتِ دولت نه تنها باعث عقبماندگی نشده بلکه چنان شکوفایی و توانِ رقابتی آورده که دهها هزار فرصت شغلی را از ابرقدرتِ یکهتاز دنیا گرفته است.
🔹️ چین امسال از ژاپن پیشی گرفت و بزرگترین صادرکننده خودرو در جهان شد. سال ۲۰۲۳ بیشتر از پنج میلیون خودرو صادر کرد که از هر سه یکی الکتریکی بوده است. به خاطر تخفیفِ چند میلیارد دلاری آمریکا به خریداران خودروهای برقی تولید داخل، چین به سازمان تجارت جهانی شکایت کرده و احتمالا رأی به نفعشان صادر خواهد شد اما، میتواند سیاست آمریکا را تغییر بدهد؟
🔹 آمریکاییها از وقتی متوجه شدند دارند بازی را به چین میبازند شمشیر را از رو بستهاند. خودشان را به هر دری میزنند تا تنش با چین افزایش پیدا کند و تولیدات چین را از بازارشان پس بزنند؛ چه فلزات، چه نیمههادیها، چه خودروهای الکتریکی، حتی نرمافزاری مثل تیکتاک. همه جا هم دلایلشان امنیتی است، ترفندشان نیز تکراری و مثل بچههای کوچک اتهامزنی به طرف مقابل.
🔹️ در واقع آنها معتقدند این تنها آمریکاست حق دارد به دیگران آسیب بزند! بازار آزاد برای این است که آمریکا راحتتر منابع دیگران را بقاپد و صنایع خودش را رونق بدهد. دخالت نکردنِ دولت برای آنها است که اقتصاد را «ایدئولوژیک» میفهمند نه مبتنی بر «منافع ملی». اگر بحران رخ بدهد یا بیماری همهگیری مثل کرونا تهدیدشان کند خودشان به سرعت و به سادگی روشهای سوسیالیستی را به کار میگیرند.
🔹 بازار آزاد هیچ جا وجود ندارد. دخالتِ دولت از قوانین مهاجرت (که وضع نیروی کار را معلوم میکند) شروع میشود و تا نجات از ورشکستگی، تخفیف مالیاتی، تعرفه وارداتی و موارد مشابه پیش میرود. اینها غیر از سرریز فناوری از صنایع نظامی و سازمانهای فضایی است که با بودجه و نظارت دولت فعالیت میکنند. بازار آزاد خرافهای است برای ذهنهای آکبند و مدرسهای.
🔹️ وقتی در آمریکای ابرقدرت و اروپای پر رونق (که اقتصاد مقاومتی را ابداع کرده) بازار واقعی نیست، چرا ما باید بازارمان آزاد باشد؟ در شرایط تحریم که هیچ، دم زدن از نئولیبرالیسم خیانت است؛ در وضع عادی چرا دولت نباید منافع ملی را اصل قرار بدهد؟ اصرار به رها کردن اقتصاد و آزادی بازار در ایران معنای سیاسی دارد: پادویی آمریکا، برای تسلیم سرنوشت به کاخسفید.
✍🏻 دانشطلب
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/4
📌ابوعبیده: ایران قوانین جدیدی را وضع کرد
🔹ابوعبیده: پاسخ ایران در اندازه و ماهیت خود قوانین جدیدی را وضع کرد و محاسبات دشمن را به هم ریخت؛ ما از این اقدام ایران استقبال می کنیم و از آن نهایت قدردانی می کنیم.
✔️@SiyasatOnline | 1403/2/4
سی ان ان: سیصد جنازه قتل عام شده توسط اسرائیل در گورهای دستجمعی در بیمارستان شهر خان یونس در جنوب غزه کشف شد
🔹 با این وجود آمریکا همچنان مدعی است که تا کنون هیچ مدرکی دال بر نقض حقوق بشر از سوی رژیم صهیونیستی پیدا نکرده است.
🔹️ در واقع از نظر آمریکا بیش از ۳۴ هزار کشته که شامل ۱۴ هزار کودک و ۱۱ هزار زن هستند، نسل کشی نیست! و صد البته اگر اسرائیل صد ها هزار غیر نظامی دیگر را هم قتل عام بکند، بی شک اینان خواهند گفت که نقض حقوق بشر نیست.
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/4
🔹️ آقا سید روح الله امام خمینی (ره): اگر بخواهید گرههای کور #اقتصادی خود را با پناه بردن به کانون سرمایه داری غرب حل کنید، نه تنها دردی از جامعه خویش را دوا نکردهاید، که دیگران باید بیایند و اشتباهات شما را جبران کنند.
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/4
📌 بخش دلالی و قیمتسازی املاک سایتهای بی در و پیکر دیوار و شیپور، در آستانه آغاز فصل اجاره و نقلوانتقال مسکن، در یک اقدام مثبت، مسدود میشود
🔹 مدیرکل دفتر اقتصاد وزارت مسکن: اگر دیوار و شیپور تا هفته آینده احراز هویت مالک و کد پستی را انجام ندهند و به سامانۀ املاک، وصل نشوند، بخش املاک آنها با مجوز شورای عالی امنیت، مسدود میشود؛ دلالان و سوداگران بعضاً از این بستر استفاده کرده و به صورت گسترده و با هماهنگ، املاکی را که اصلاً وجود خارجی ندارند را برای قیمتسازی (و کلاهبرداری) در این سایتها آگهی میکنند.
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/5
🔹 حقی اویغور، مدیر موسسه ایرام، صاحب امتیاز فصلنامه مطالعات ایران و ترکیه، با تغییر بیوی صفحه توییتریاش رسما از چهره امنیتی خود پرده برداشت... آکادمیسین (عضو تمام وقت) آکادمی اطلاعات ملی ترکیه.
🔹 حقی اویغور تحصیلکرده دانشگاه تهران و دانشگاه بینالمللی امام خمینی قزوین، مدیر و برنامهریز شبکههای ترکگرای ضد ایرانی سازمان اطلاعات ترکیه (میت) است.
🔹 وی در زمان دولت روحانی، با وزارت خارجه ایران مناسبات عمیقی برقرار کرده بود و پیوسته بین تهران و آنکارا در رفت و آمد بود. او عادت دارد به خلیج فارس، خلیج بصره بگوید.
🔹 سازمان میت تنها یک پژوهشگاه برای مطالعه متمرکز روی دیگر کشورها دارد و آن ایرام یا مرکز ایرانشناسی است که در دل خود دفتری به نام تبریزشناسی دارد و تمامی سیاستهای تهاجمی، شبکهسازی در آذربایجانات، بررسی شیوههای نفوذ و... در این مرکز انجام میشود.
🔹️ اویغور پیش از این در ویدیویی روند تجزیه ایران را تشریح کرده بود.
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/5