💢 آیا میدانستید که مکانی به نام گورستان فضاپیماها وجود دارد!
💢اکثر اجرامی که در مدار پایین زمین هستند پس از پایان عمر خود وارد جو زمین می شوند ، اکثر این اجسام در جو زمین می سوزند ولی اگر آنها از یک اندازه ای بزرگتر باشند ، مثل ایستگاه های فضایی ، باید به شکل کنترل شده وارد جو شوند تا آوار احتمالی آنها به دور از محل های مسکونی سقوط کند
💢بدین منظور مکانی بسیار دور افتاده در اقیانوس آرام برای سقوط فضاپیماها در نظر گرفته شده است که از مناطق مسکونی و مسیر کشتی رانی بسیار دور است
💢این مکان ، از روی ضد قهرمان مشهور ژول ورن "کاپیتان نمو" به نام «نقطه نمو» نامگذاری شده است. این نام در لاتین معنی «هیچ کس» می دهد که برای مکانی دور افتاده و منزوی نامی بسیار مناسب می باشد. «نقطه نمو» ۲۶۸۸ کیلومتر دورتر از نزدیک ترین خشکی های اطراف خود (۳ جزیره) قرار دارد
💢بین سال های ۱۹۷۱ و ۲۰۲۱، بیش از ۲۷۰ بار آوار ناشی از اجرام فضایی در نقطه نمو سقوط کنترل شده داشتند
💢سال ۲۰۰۱ ایستگاه فضایی ۱۳۵ تنی میر هم در این مسیر سقوط کنترل شده ای انجام داد و اکثر فضاپیماهای یکبار مصرف پروگرس هم در این نقطه وارد جو می شوند.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
🌗خطوط موجوار گدازه مانند در نزدیک برخی از این ستونها چیست؟
🔸اینها ذراتی هستند که ستارههای در حال تشکیل در میان گاز و غبار از خود به بیرون پرتاب میکنند. ستارههای جوان معمولا به صورت دورهای ذراتی را با سرعت مافوق صوت به بیرون پرتاب میکنند این ذرات با ابرهای تشکیل شده از مواد گوناگون مانند این ستونها برخورد میکنند. این مساله گاهی اوقات منجربه شوکهای تعظیم (Bow Shock) میشود که موجب به وجود آمدن الگوهای موج مانند میشوند، درست مانند زمانی که قایق روی سطح آب حرکت میکند. این پدیده در دومین و سومین ستون از بالا قابل مشاهده است. عمر این ستارههای جوان تنها چند صدهزار سال تخمین زده میشود.
🔹اگرچه ممکن است به نظر برسد که نور با طول موج نزدیک به فروسرخ به تلسکوپ وب اجازه داده است تا از میان ابرها عبور کند و فواصل کیهانی زیادی را فراتر از ستونها آشکار سازد، اما هیچ کهکشانی در این نما وجود ندارد. در عوض، ترکیبی از گاز و غبار نیمه شفاف که به عنوان محیط بین ستارهای در متراکمترین بخش قرص کهکشان راه شیری شناخته میشود، دید عمیقتر ما از جهان را مسدود میکند.
این تصویر برشی از سحابی عقاب است که در فاصله ۶۵۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
🔰دنباله دارها و داستانهایی که روایت می کنند
💢دنباله دارها، از دیرباز در فرهنگها و اسطورههای مختلف، نقشهای متفاوتی داشته اند. این اجرام آسمانی که همواره برانگیزاننده حس کنجکاوی و تعجب بوده اند. در ادبیات، دنباله دارها اغلب به عنوان پیشگویان تغییرات بزرگ یا رویدادهای مهم تلقی میشوند.
💢به عنوان مثال، دنباله دار هالی، که هر ۷۵ تا ۷۶ سال یکبار به دیده می شود، در طول تاریخ با رویدادهای بزرگی مانند جنگها و تغییرات سلطنتی مرتبط دانسته شده است. در قرون وسطی، دنباله دارها اغلب به عنوان نشانه های بدیمنی یا پیام آوران فاجعه تصور می شدند. اما با پیشرفت علم و فهم بهتر ما از جهان هستی، دیدگاهها نسبت به دنباله دارها تغییر کرده و اکنون آنها را به عنوان منابع ارزشمندی برای درک تاریخ منظومه شمسی و احتمالاً منشأ حیات بر روی زمین میبینیم.
💢در دوران مدرن، دنباله دارها به عنوان پدیدههای طبیعی جذابی شناخته میشوند که میتوانند اطلاعات در مورد اولین دورانهای منظومه شمسی به ما بدهند. آنها همچنین به عنوان نمادهایی از زیبایی و شگفتیهای کیهانی، در هنر و ادبیات جایگاه ویژهای دارند.
💢دنباله د ارها نه تنها به خاطر زیبایی بصریشان بلکه به دلیل داستانها و اسطوره هایی که با خود به همراه دارند، جایگاه ویژهای در فرهنگ بشری دارند. آنها پنجره هایی به گذشته های دور و نمادهایی از دانش و کنجکاوی بشری هستند که همواره ما را به کشف و یادگیری بیشتر ترغیب میکنند.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
🌗زمین با سرعت تقریبی 30000m/s درون کهکشان به دور خورشید و با سرعت تقریبی 450m/s به دور خودش می چرخد. اگر زمین همانند این تصویر نمیشود، فقط به خاطر نیروی جاذبه بین ستاره ای و زمین است.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
تحلیل رکوردهای زمینشناسی نشان میدهند که برهمکنش گرانشی میان مریخ و زمین باعث تغییرات چرخهای در جریانهای عمیق اقیانوسی میشوند؛ چرخهای که هر ۲.۴ میلیلون سال یکبار تکرار میشود. بر اساس این بافته دانشمندان میتوانند آب و هوای زمین در آینده را بهتر درک و پیشبینی کنند.
تینا مزدکی: اینکه دانشمندان از طریق بررسی رسوبات اعماق دریا متوجه شدهاند که چرخهای ۲.۴ میلیون ساله وجود دارد که با کنشهای میان مریخ و زمین در ارتباط هستند، بسیار شگفتانگیز است.
الگویی که چرخه بزرگ نجومی نامیده میشود، یک الگوی ۲.۴ میلیون ساله است که به هم ترازی بین مدارهای زمین و مریخ مرتبط است. شواهد مستقیم از تعامل مریخ و زمین در سوابق زمین شناسی زمین کمیاب است، اما آنچه دانشمندان کشف کردند نشان میدهد که اوج این چرخه به تشعشعات خورشیدی بالاتر در زمین و همچنین آب و هوای گرمتر مرتبط است. البته این با تغییرات آب و هوایی به دست انسان که زمین در حال حاضر تجربه می کند ارتباطی ندارد.
سیارات دیگر میتوانند بر مسیر زمین به دور خورشید تأثیر بگذارند و آن را در چرخههای منظم موسوم به چرخههای میلانکوویچ که همزمان با آغاز و پایان عصر یخبندان است، نشان دهند. با این حال، این موارد بسیار رایجتر هستند (اگرچه به تغییرات آب و هوایی توسط انسان نیز مرتبط نیستند)، در طی دهها هزار سال رخ میدهند و اساساً در اثر تعامل با مشتری و زحل سیارات بسیار سنگینتر از مریخ، ایجاد شدهاند.
میدانهای گرانشی سیارات در منظومه شمسی با یکدیگر تداخل دارند و این برهم کنش، گریز از مرکز سیاره را تغییرمیدهد.
https://eitaa.com/Spapla @spapla
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شبیه سازی ادغام دو سیاهچاله و تابش گرانشی
مدل سازی ادغام سیاهچاله ها فرآیند بسیار پیچیده ای است که نیاز به مطالعه و تحلیل دقیق دارد. در طی این فرآیند، سیاهچاله ها با یکدیگر ادغام می شوند و یک سیاهچاله بزرگ را تشکیل می دهند. در این حالت مقدار زیادی انرژی به صورت تابش گرانشی آزاد می شود.
برای شبیه سازی ادغام دو سیاهچاله از روش ها و ابزارهای مختلفی مانند شبیه سازی عددی، محاسبات تحلیلی و آزمایش های فیزیکی استفاده می شود. شبیه سازی عددی به فرد اجازه می دهد تا نتایج دقیق تری به دست آورد، اما به منابع محاسباتی زیادی نیاز دارد. محاسبات تحلیلی مبتنی بر مدل های نظری هستند و ممکن است دقت کمتری داشته باشند، اما نتایج سریعی ارائه می دهند. آزمایشهای فیزیکی بر روی تأسیسات ویژه انجام میشود و مطالعه فرآیندهایی را که هنگام ادغام دو سیاهچاله رخ میدهند، ممکن میسازد.
شبیه سازی ادغام دو سیاهچاله برای درک فرآیندهای رخ داده در کیهان و همچنین برای توسعه فناوری ها و روش های جدید برای اکتشاف فضایی از اهمیت بالایی برخوردار است.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
علت استفاده طلا در کلاه فضانوردان
🔻از طلا در ساخت کلاه فضانوردان و مخصوصاً شیشه آن استفاده می شود زیرا طلا اشعه فرا بنفش را منعکس کرده و همزمان اجازه می دهد که نور خورشید به داخل کلاه بتابد. بدین ترتیب فضای داخل کلاه روشن اما خنک باقی می ماند
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
🌓چه اتفاقی می افتد اگر زمین تندتر به دور خود بچرخد؟
یکی از سوالات رایج در خصوص زمین این است که اگر زمین با سرعتی بیش از سرعت فعلیاش میچرخید چه اتفاقی میافتاد.
چیزهای زیادی در زندگی وجود دارند که باید نگران آنها بود. مانند جنگ هستهای، تغییرات آب و هوایی و این که آیا دندانهای خود را به درستی مسواک میزنید یا نه. زمینی که خیلی سریع میچرخد، نباید در فهرست شما قرار گیرد، فقط به این دلیل که احتمال وقوع آن به این زودیها زیاد نیست و اگر این اتفاق بیفتد، احتمالا دیگر زنده نیستید که نگران آن باشید، اما به هر حال در این جا با بررسی کارشناسانه اهل فن به این سوال پاسخ دادهایم.
بیایید با اصول اولیه شروع کنیم، مانند زمین اکنون با چه سرعتی میچرخد؟ این بستگی به جایی دارد که شما در آن هستید؛ زیرا سیاره با سرعت بیشتری در اطراف مدار خود حرکت میکند. همان طور که زمین به دور محور خود میچرخد، محیط آن در استوا وسیعترین است؛ بنابراین یک نقطه در استوا باید در عرض ۲۴ ساعت بسیار دورتر از شیکاگو که در مقطع باریکتری از زمین قرار دارد، حرکت کند تا به موقعیت شروع خود بپیچد. برای جبران فاصله اضافی، استوا با سرعت ۱۰۳۷ مایل در ساعت میچرخد، در حالی که شیکاگو سرعتی آرامتر به سرعت ۷۵۰ مایل در ساعت دارد. (این ماشین حساب بر اساس عرض جغرافیایی شما سرعت دقیق را به شما میگوید.)
ادامه در پست زیر👇
سرعت زمین هرازگاهی تغییر میکند، اما به صورت تدریجی. به عنوان مثال در تابستان امسال، ۱.۵۹ میلی ثانیه از زمان چرخش معمول زمین کاسته شد و ۲۹ ژوئن را به کوتاهترین روز ثبت شده تبدیل کرد. یک فرضیه این است که تغییرات فشار در واقع محور چرخش سیاره را تغییر میدهد، البته نه به اندازهای که انسانهای معمولی میتوانند تفاوت را احساس کنند.
از دست اندازهای کوچک که بگذریم، اگر زمین به طور ناگهانی خیلی سریعتر بچرخد، تغییرات شدیدی در انتظارش خواهد بود. فرض کنید سرعت چرخش آن به میزان یک مایل در ساعت، باعث میشود که آب از قطبها مهاجرت کند و سطوح اطراف استوا را تا چند اینچ افزایش دهد.
آنچه ممکن است بسیار قابل توجهتر باشد این است که برخی از ماهوارههای ما خارج از مسیر هستند. ماهوارههایی که در مدار ژئوسنکرون قرار دارند، با سرعتی که با چرخش زمین مطابقت دارد، به دور سیاره ما پرواز میکنند، به طوری که میتوانند همیشه در یک نقطه قرار بگیرند. اگر سرعت سیاره ذرهای افزایش یابد، ماهوارهها دیگر در موقعیت مناسب خود قرار نخواهند داشت، به این معنی که ارتباطات ماهوارهای، پخش تلویزیونی و عملیات نظامی و اطلاعاتی میتواند حداقل به طور موقت قطع شود. برخی از ماهوارهها سوخت حمل میکنند و ممکن است بتوانند موقعیت و سرعت خود را متناسب با آن تنظیم کنند، اما برخی دیگر ممکن است نیاز به تعویض داشته باشند و این گران است. به گفته کارشناسان اینها میتوانند زندگی و آسایش برخی افراد را مختل کنند، اما نباید برای کسی فاجعهآمیز باشند؛ اما هرچه سریعتر بچرخیم همه چیز فاجعه بارتر میشود.
احساس کاهش وزن خواهید داشت، اما وزن کم نمیکنید
نیروی گریز از مرکز از چرخش زمین دائما در تلاش است تا شما را از سیاره پرت کند، به نوعی مانند کودکی که در لبه یک چرخ و فلک سریع است. در حال حاضر گرانش قویتر است و شما را در زمین نگه میدارد. استن اودنوالد، ستاره شناس ناسا میگوید، اگر زمین سریعتر بچرخد، نیروی گریز از مرکز تقویت میشود.
در حال حاضر، اگر در دایره قطب شمال حدود ۷۰ کیلو وزن دارید، ممکن است در خط استوا ۶۹ کیلو وزن داشته باشید. این به دلیل نیروی گریز از مرکز اضافی است که هنگام چرخش سریعتر استوا با گرانش ایجاد میشود. آن را به سرعت به جلو فشار دهید، وزن شما حتی بیشتر کاهش مییابد.
طوفانها قویتر میشدند
اگر چرخش زمین به آهستگی افزایش یابد، اتمسفر را با خود خواهد برد و ما لزوما متوجه تفاوت زیادی در بادهای روزانه و الگوهای آب و هوایی نمیشویم. اودنوالد میگوید: «تفاوت دما همچنان عامل اصلی بادها خواهد بود. با این حال، آب و هوای شدید میتواند مخربتر شود. او میگوید: «طوفانها سریعتر میچرخند و انرژی بیشتری در آنها وجود خواهد داشت».
اگر زمین اصلا نمیچرخید، بادهای قطب شمال به خط مستقیم به سمت استوا میوزید و بالعکس. اما چون ما در حال چرخش هستیم، مسیر بادها به سمت شرق منحرف میشود. این انحنای بادها اثر کوریولیس نامیده میشود و این همان چیزی است که به یک طوفان چرخش میدهد. اگر زمین سریعتر بچرخد، بادها بیشتر به سمت شرق منحرف میشوند و به گفته کارشناسان این به طور مؤثر چرخش را شدیدتر میکند.
آب جهان را میپوشاند
سرعت اضافی در استوا به این معنی است که آب در اقیانوسها شروع به جمع شدن میکند، حتی با کوچکترین افزایش سرعت آب اطراف استوا در عرض چند روز چند متر عمیقتر میشود.
فرچک میگوید: اگر سرعت را در استوا دو برابر کنیم، به طوری که زمین ۱۰۰۰ مایل سریعتر بچرخد، به وضوح یک فاجعه خواهد بود. نیروی گریز از مرکز صدها متر آب را به سمت خط استوای زمین میکشد. بهجز بلندترین کوهها، مانند کلیمانجارو یا بلندترین قلههای آند، فکر میکنم همه چیز در منطقه استوایی پوشیده از آب شود. این آب اضافی از مناطق قطبی خارج میشود، جایی که نیروی گریز از مرکز کمتر است، بنابراین اقیانوس منجمد شمالی بسیار کم عمق خواهد بود.
فعالیت لرزهای سیاره را تکان میدهد
با سرعتهای بسیار سریع و طی هزاران سال، در نهایت پوسته زمین نیز جابهجا شده و در قطبها صاف میشود و در اطراف استوا برآمده میشود.
فراچک میگوید: «ما زمین لرزههای عظیمی خواهیم داشت. صفحات تکتونیکی به سرعت حرکت خواهند کرد و این برای زندگی در کره زمین فاجعه آمیز خواهد بود».
زمین در آینده با چه سرعتی میچرخد؟
سرعت زمین دائما در حال نوسان است. زمینلرزهها، سونامیها، تودههای بزرگ هوا، و ذوب شدن صفحات یخ همگی میتوانند سرعت چرخش را در سطح میلیثانیه تغییر دهند. اگر زمین لرزه کمی از زمین را ببلعد و محیط سیاره را تا این حد کم کند، به طور موثر سرعت چرخش زمین رابه سرعت کامل میکند.
یک توده هوای بزرگ میتوانداثر معکوس داشته باشد و چرخشهای ما را کمکم مانندیک اسکیتبازروی یخ کند میکند که به جای اینکه دستهایش را به داخل بکشد، بازوهایش را بیرون میگذارد
ادامه در پست زیر👇
سرعت چرخش زمین نیز در طول زمان تغییر میکند. حدود ۴.۴ میلیارد سال پیش، ماه پس از برخورد یک چیز بزرگ با زمین شکل گرفت. دانشمندان محاسبه کردهاند که سیاره ما احتمالا به شکل یک توپ فوتبال مسطح بوده و به سرعت میچرخد که هر روز ممکن است فقط چهار ساعت طول بکشد.
از زمان شکلگیری ماه، چرخش زمین هر ۱۰ میلیون سال حدود ۳.۸ مایل در ساعت کاهش مییابد که بیشتر به دلیل کشش گرانشی ماه در سیاره ماست؛ بنابراین احتمال این که چرخش زمین در آینده کاهش سرعت داشته باشد و نه افزایش، بسیار بیشتر است
عطارد همچون قمر زمین ماه دارای شکاف هایی است که از برخورد شهابسنگها به وجود آمده اند. قطر ایت سیاره 4878 کیلومتر است. رصد این سیاره برای ساکنان زمینی کمی سخت است چون فاصله ای بسیار نزدیک به خورشید دارد و ارتفاع کمی از افق می گیرد. جو آن بسیار رقیق و از جنس هلیوم است. یکی از داغ ترین مناطق این سیاره مشهور به حوزه کالوریس به قطر 1300 کیلومتر است. هسته این سیاره از جنس آهن است که 70% جرم کل را تشکیل می دهد.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
🎇آغازی در انتها (از هیدروژن تا حیات)
🌅در آغاز، در دل تاریکی بی انتهای جهان، ماده های پراکنده و گازهایی سرگردان بودند. این ماده ها، که از ابرهای هیدروژن و گرد و غبار کیهانی تشکیل شده بودند، به آرامی به سمت یکدیگر جذب شدند، گویی نیرویی نامرئی آنها را به هم می کشید.
🌅با گذشت زمان، این ابرهای کیهانی به دلیل نیروی جاذبه، به هم نزدیک و نزدیکتر شدند. این نزدیکی باعث شد تا دمای آنها به شدت افزایش یابد و فشار درونی شان به اندازه ای رسید که واکنشهای هسته ای آغاز شد. این لحظه، لحظه ای بود که ستارگان درخشان به وجود آمدند و نور خود را به سراسر جهان پراکنده کردند.
🌅ستارگان، همچون چراغ هایی در شب، در این ابرهای متراکم شروع به چرخش کردند و با همدیگر رقصیدند. این رقص، که به دور مرکز جاذبه ای مشترک انجام می شد، به تدریج شکلی مارپیچی به خود گرفت و این بود زمانی که کهکشانها، این جزایر عظیم ستارهای، شکل گرفتند.
🌅با گذشت میلیاردها سال، کهکشانها به تکامل خود ادامه دادند. ستارگان درون آنها متولد شدند و مردند، و از خاکستر آنها، سیارات، قمرها و سایر اجرام کیهانی پدید آمدند. و در یکی از این کهکشانها، در گوشه ای دورافتاده، سیاره ای کوچک به نام زمین وجود داشت که بر روی آن، حیات به وجود آمد و داستان ما آغاز شد.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌌 سفر به ستون های آفرینش با ویدیوی شبیهسازی شده ناسا
🔭سحابی مملو از گاز و غبار عقاب بهعنوان محل تولد ستارگان شناخته میشود. در سال ۱۹۹۵ تلسکوپ هابل تصویر حیرتانگیزی از داخل سحابی عقاب ثبت کرد که بهعنوان ستون های آفرینش معروف شد. در سال ۲۰۲۲ نیز تلسکوپ جیمز وب با انتشار تصاویر جدیدی از ستون های آفرینش اخبار نجوم را مسخر خویش نمود. ناسا با ترکیب دادههای
دریافتی از این دو تلسکوپ قدرتمند فضایی یک انیمیشن سهبعدی از سفر به سحابی عقاب ارائه داده است.
🔺اخترشناسان بر این باورند که ستون های آفرینش از هیدروژن و غبار تشکیل شده و بادهای قوی و تشعشعات فرابنفش ساطعشده از ستاره های جوان در حال فرسایش آنها هستند.
🔺بخشهای بالایی این ستونها، ابعادی بزرگتر از منظومه شمسی دارند. اگر روزی انسان بتواند با سرعت نور در فضا حرکت کند، برای سفر از بخش پایینی بزرگترین ستون به قسمت بالایی آن حدود ۳ سال در راه خواهد بود.
🔺در این ویدیو میتوان مراحل مختلف شکلگیری ستارگان را مشاهده کرد. مثلا نزدیک قسمت بالایی ستون سمت چپ آفرینش مواد پرتابشده از یک ستاره تازه متولدشده دیده میشود. همچنین در این منطقه میتوان ستاره جدید دیگری را دید که بهشدت میدرخشد.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
💢جهان در پوست گردو
📙 "جهان در پوست گردو" کتابی از استیون هاوکینگ است. این کتاب در زمینه فیزیک نظری نوشته شده و برای مخاطبان عمومی طراحی شده است. هاوکینگ در این کتاب به تاریخچه و اصول فیزیک نوین پرداخته و موضوعاتی مانند مکانیک کوانتومی و نظریه ریسمان را توضیح میدهد.این عبارت همچنین میتواند به معنای فهمیدن یا درک مفاهیم پیچیده و گسترده در قالبی خلاصه و فشرده باشد.
📗این کتاب به عنوان دنباله ای برای کتاب پرفروش "تاریخچه مختصر زمان" نوشته شده و به روزرسانی هایی در زمینه فیزیک نظری ارائه می دهد.در این کتاب، هاوکینگ با زبانی ساده و قابل فهم برای عموم، مفاهیم علمی را توضیح میدهد و به پرسشهای بزرگی مانند منشأ و سرنوشت جهان، ماهیت زمان و فضا، و رازهای سیاهچاله ها و نظریه بیگ بنگ می پردازد. او همچنین به بررسی ایده هایی مانند سفر در زمان و امکان وجود جهانهای موازی می پردازد
📕"جهان در پوست گردو" برای کسانی که میخواهند جهان را بهتر بشناسند و درکی عمیقتر از فیزیک و کیهان داشته باشند، منبعی ارزشمند است این کتاب به خوانندگان این امکان را میدهد که مفاهیم پیچیده علمی را در قالبی خلاصه و فشرده درک کنند و به نوعی، جهان وسیع و شگفت انگیز علم را در دستان خود حس کنند
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
💫نمایی از یک طوفان بزرگ گرد و خاک نزدیک کوه المپوس مریخ که توسط مدارگرد چینی تیانون-۱ گرفته شده است.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
💫شباهت چشم انسان به سیاهچاله هم جالبه.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
💢 سیاهچاله ها پنجره ای رو به گذشته باز خواهند کرد
💫محققان دانشگاه هنگ کنگ پیشنهاد کرده اند که از اختلال جزر و مدی ستارگان نزدیک سیاهچاله ها برای مطالعه اولین ستاره های کیهان استفاده شود.
💫ستارگان توسط نیروهای جزر و مد سیاهچاله های عظیم از بین می روند و شعله های درخشانی ایجاد می کنند که میلیاردها سال نوری دورتر دیده می شوند.
💫تلسکوپ های جیمز وب و نانسی گریس برای تشخیص چنین تشعشعات فروسرخ ایده آل هستند. مشاهده این شراره ها به ما امکان می دهد ترکیب ستارگان باستانی را مطالعه کرده و روند تشکیل عناصر سنگین را بهتر درک کنیم.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
اگر زمین از حرکت بایستد
مطالعات نشان میدهند چرخش زمین حدود ۲٫۳ میلیثانیه در هر قرن کاهش پیدا میکند و اگر این روند بههمین شکل ادامه پیدا کند، بالاخره روزی فرا میرسد که زمین دیگر نمیچرخد و متوقف میشود.
🔹اگر زمین از حرکت بایستد، همه موجودات روی زمین، با همان سرعت به حرکت درمیآیند و ما از زمین به بیرون پرتاب میشویم. درواقع اگر جهان از حرکت بایستد همه با سرعت چند صد کیلومتری به بیرون پرتاب میشوند.
🔹پس از ایستادن زمین ما در ابتدا با سرعت ۱۶۷۰ کیلومتر در ساعت به سمت شرق پرواز میکنیم. این نیروی شدید میتواند در لحظه باعث فوت فرد شود.
🔹جالب است بدانید که در قطبها وضعیت متفاوت خواهد بود و ممکن است افرادی که در آن مناطق زندگی میکنند با مقداری کبودی زنده بمانند. در قطبها سرعت حرکت زمین کمتر است، بنابراین اگر زمین متوقف شود شرایط همانند استوا حاد نخواهد بود.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
🔴 سیاره ای "جهنمی" با سطحی داغتر از برخی ستاره ها کشف شده است
سیاره جدید TOI-1431b نام داشت و اندازه نسبتاً چشمگیری دارد. جرم آن تقریباً سه برابر مشتری است و در نزدیکی یک ستاره درخشان قرار دارد که جو خود را در طول روز تا 2700 درجه سانتیگراد گرم می کند . در شب، TOI-1431b تنها تا دمای 2300 درجه سانتیگراد خنک می شود.
نویسنده این مطالعه گفت که شرایط این سیاره واقعا "جهنمی" است. هیچ شکل زندگی نمی تواند روی آن وجود داشته باشد. بیشتر ذخایر فلزی روی جسم تحت تأثیر دمای شدید تبخیر می شود.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
هوک ماهی
در تصویر ال گوردو، یکی از برجستهترین ویژگیها یک قوس روشن است که در سمت راست بالا به رنگ قرمز نشان داده شده است.
🚀
نور این کهکشان 10.6 میلیارد سال طول کشید تا به زمین برسد.
رنگ قرمز متمایز آن به دلیل ترکیبی از قرمز شدن غبار درون خود کهکشان و انتقال به سرخ کیهانی به دلیل فاصله زیاد آن است.
🚀
با تصحیح انحرافات ایجاد شده توسط عدسی، این تیم توانست تشخیص دهد که کهکشان پس زمینه دیسکی شکل است، اما قطر آن تنها 26000 سال نوری است
تقریباً یک چهارم اندازه کهکشان راه شیری.
آنها همچنین توانستند تاریخچه ستارهزایی کهکشان را مطالعه کنند و دریافتند که شکلگیری ستاره در مرکز کهکشان به سرعت در حال کاهش است، فرآیندی که به عنوان خاموش کردن شناخته میشود.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
🔴 این نوع حلقه کیهانی اخیراً توسط تلسکوپ جیمز وب عکسبرداری شده است. "الماس" هایی که آن را تزئین می کنند در واقع تصاویری از همان اختروش (کهکشانی با هسته بسیار فعال) هستند که در شش میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد.
چرا ما چهار تصویر از یک اختروش را همزمان می بینیم؟ ساده است. توسط کهکشانی نزدیکتر به ما عدسی داده شد. گرانش آن مانند یک عدسی غول پیکر عمل می کند که جریان های نور را تقویت و تکرار می کند. بنابراین، ما یک کمان تزئین شده با چهار تصویر از یک شی را به طور همزمان دریافت کردیم.
ستاره شناسان عاشق عدسی های گرانشی هستند، زیرا آنها مطالعه اجسام بسیار دور و کم نور را امکان پذیر می کنند که حتی وب در شرایط عادی قادر به دیدن آنها نیست. و با چنین تکراری، گاهی اوقات موقعیت های کاملا خنده دار ایجاد می شود. به عنوان مثال، یک ابرنواختر در یک کهکشان منفجر می شود - و سپس انفجار آن را می توان به طور مداوم در همه عکس ها مشاهده کرد
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
🔴 دایسون کره
در سال 2015، اخترشناس Tabetha Boyajian گزارش داد که یک ستاره در فاصله 1400 سال نوری از ما گاهی اوقات کمی تاریک می شود. یک توضیح این فرض بود که ستاره توسط یک کره دایسون احاطه شده است.
ایده ای که سال ها پیش توسط فیزیکدان فریمن دایسون ارائه شد، این است که تمدن های پیشرفته ممکن است سازه های غول پیکری را در فضا بسازند که از دسته ای از صفحات خورشیدی تشکیل شده است.
این به آنها کمک می کند تا نور ستارگان کافی را برای توسعه فناوری و زندگی جمع آوری کنند. چنین ساختارهایی گاهی اوقات می توانند با عبور نور از ستاره تداخل داشته باشند و باعث خاموشی های دوره ای قابل مشاهده از زمین شوند
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
ناسا پیشبینی کرده است در سال جاری میلادی و به احتمال زیاد تابستان، شاهد انفجار ستارهای یا رویدادی نواختری باشیم. این اتفاق را که احتمالاً فقط یک بار در عمر ما رخ میدهد، با چشم غیرمسلح نیز میتوان رصد کرد. این انفجار ۳۰۰۰ سال نوری با ما فاصله دارد.
این انفجار نواختری که تاریخ دقیق وقوعش مشخص نیست، کوتاه خواهد بود و فقط کمتر از یک هفته قابلمشاهده است اما گفته میشود تمام کشورها میتوانند آن را رصد کنند.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
😱 گرد و غبار ماه فقط در 24 ساعت شما را می کشد
• استنشاق گرد و غبار ماه برای سلامتی بسیار خطرناک است، زیرا همان نوع غبار موجود در زمین نیست.
• ذرات غبار ماه بسیار تیز هستند، در معرض تخریب نیستند و قطعات ریز شهاب سنگ ها هستند. در صورت استنشاق، می توانند تا 90 درصد از بافت ریه و مغز را در عرض یک روز از بین ببرند.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
اگر ماه وجود نداشت زمین در 6 ساعت یکبار به دور خودش میچرخید
و این یعنی طول یک شبانه روز فقط 6 ساعت بود
این ماه است که سرعت زمین را برای حیات انسان ها کنترل می کند.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
♦️سیاره ملقب به «کره چشم» میتواند یک دنیای قابلسکونت در خارج از منظومه شمسی باشد
🔹یک سیاره فراخورشیدی در فاصله ۵٠ سال نوری زمین که در سال ٢٠١٧ به عنوان یکی از امیدوارکنندهترین مکانها برای شکوفایی حیات در خارج از منظومه شمسی شناسایی شد، به تازگی بهخاطر رصدهای جدید تلسکوپ جیمز وب، امیدوارکنندهتر و در عین حال عجیبتر شده است. این سیاره که LHS-1140b نام دارد، شبیه به یک چشم آبی غول پیکر بهنظر میرسد و توجه منجمان را به خود جلب کرده است.
🔹سیاره LHS-1140b نشانههایی از یک سیاره قابلسکونت را نشان میدهد؛ این کره با یک اقیانوس وسیع پوشیده از یخ به پهنای حدود ۴٠٠٠ کیلومتر همراه است که این قسمت روبهروی ستاره میزبانش قرار گرفته است.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
🌟این خزهها می توانند در مریخ زنده بمانند
💫دانشمندان چینی یک نوع خزه را موسوم به «سینتریشیا کیناینرویس» یافتهاند که در مناطقی از جمله جنوبگان و بیابان «موهاوه» یافت میشود و میتواند در برابر شرایط مریخ مانند خشکسالی، سطوح بالای تشعشع و سرمای شدید مقاومت کند.
💫به گفته این گروه پژوهشی، پژوهش آنها اولین پژوهشی است که بقای کل گیاهان را در چنین محیطی بررسی میکند و به جای گلخانهها، روی امکان رشد گیاهان در سطح سیاره تمرکز دارد.
آنها در توضیح پژوهش خود نوشتند: اطلاعات منحصربهفرد بهدستآمده در پژوهش ما، پایه و اساس سکونت در فضای بیرون زمین را با استفاده از گیاهان انتخاب شده طبیعی و سازگار با شرایط ناملایم ایجاد میکند.
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆
دانشمندان معتقدند در ابتدای پیدایش زمین، شهاب سنگ هایی که حاوی مولکول های آب بودند
به مدت چندین میلیون سال زمین را بمباران کردند که باعث خنک شدن زمین و آغازی بود برای پیدایش حیات بر روی زمین
مارو به دوستان خود معرفی کنید👇
https://eitaa.com/Spapla @spapla
Introduce us to your friends👆