هدایت شده از بصیرت افزایی
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
بدینوسیله درگذشت مادرخانم اینجانب محمدرضا امینی را به اطلاع دوستان میرسانیم
مادری متهجد با تقوی و وظیفه شناس (مادر شهید و خواهر شهید )
خداوند اموات شما در این شب جمعه مشمول رحمت واسعه خویش گرداند
استدعا داریم نماز لیله الدفن به نام فاطمه بنت محمد خوانده شود
سلامتی شما و خانواده هایتان را آرزو مندیم
جهت یادآوری
نحوۀ نماز وحشت: دو ركعت است كه در ركعت اول آن پس از سورۀ حمد، يك مرتبه آية الكرسى و در ركعت دوم پس از سورۀ حمد، ده مرتبه سورۀ انّا انزلناه خوانده شود و پس از سلام نماز گفته شود: اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمّدٍ وَ آلِ مُحَمّدٍ وَ ابْعَثْ ثَوابَها الىٰ قَبْرِ فُلٰانٍ. به جاى كلمۀ فلان، اسم ميت گفته شود
موفق باشید
هدایت شده از خبرگزاری فارس
آیتالله محمد یزدی دار فانی را وداع گفت
او عضو خبرگان رهبری بود و چندی پیش بهعلت بیماری از عضویت شورای نگهبان استعغا کرد. ریاست مجلس خبرگان، ریاست قوه قضاییه، ریاست جامعه مدرسین قم، عضو شورای نگهبان و نمایندگی مجلس را در کارنامه داشت.
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
#فوری| روحالله زم اعدام شد
مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز که خود را لیدر اغتشاشات در ایران میدانست، ساعتی پیش به سزای اعمالش رسیده و به دار مجازات آویخته شد.
fna.ir/f1bjeu
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیس ستاد اجرایی: نخستین تزریق تست انسانی واکسن کرونا هفته اول دی انجام میشود.
بهترین و مطمئنترین واکسن را در کشور تولید خواهیم کرد. به قدری مطمئنیم که همهمان آماده تزریق این واکسن هستیم.
@Farsna
هدایت شده از گزارشنامه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واکنش آیت الله جنتی به خبر تحریم شدنش توسط آمریکا!
جدیدا خیلی شوخ شده😂
هدایت شده از خبرگزاری فارس
🌱 نیممیلیون آشتی
🔹رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوهقضائیه: در ۸ ماه اول امسال، ۵۶۳ هزار پرونده به سازش رسیده است.
@Farsna
هدایت شده از مصباح الهدی
بسم الله الرحمن الرحیم
در مقام و منزلت حضرت زینب سلام الله علیها
حضرت آیه الله جوادی آملی
در باب سرّ اشتهار آن بانو به عقیلۀ بنی هاشم باید گفت. برخی عاقل نیستند و به دنبال تحصیل عقلند؛ برخی عاقلند و عقل برای آن ها به صورت حال است، یعنی وصفِ دیرپا نیست [بلکه] گاهی هست و گاهی نیست؛ برخی عاقلند و عقل برای آن ها به منزلۀ یک وصف مَلکه است؛ و برخی عاقلند و عقل برای آن ها به منزلۀ فصل مقوّم است.
کسانی که عقل برای آن ها به منزلۀ فصل مقوّم است، بتمام معنای کلمه، عقیله اند. حسین بن علی (سلام الله علیهما) "عقیلة بنی هاشم" است و زینب کبرا (سلام الله علیه) نیز "عقیلة بنی هاشم"؛ این "تاء"، "تا"ی مبالغه است، نه "تا"ی تأنیث. وقتی می گویند انسان خلیفةالله است به همین صورت است. آدم خلیفةالله است نه خلیف الله، چرا؟ برای این که این "تاء"، "تا"ی مبالغه است. همان طور که می گوییم فلان شخص علامه است. بنابراین هم وجود مبارک حسین بن علی (سلام الله علیهما) عقیلۀ بنی هاشم است و هم وجود مبارک زینب کبرا؛ عقل برای این ها به منزلۀ فصل مقوّم بود. اگر عقل برای کسی، فصل مقوّم باشد، کمالات از او نشأت می گیرد؛؛ مقهور اوست و نه مسلّط بر او. کسانی هستند که کمال، آن ها را حفظ می کند [اما] برخی از افراد، حافظ کمالند؛ ذات اقدس الاهی دربارۀ وجود مبارک پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) نفرمود تو دارای خُلق عظیمی یا متخلّق به خلق عظیمی؛ بلکه فرمود: «إِنَّک لَعَلَی خُلُقٍ عَظِیمٍ»؛[1] برای این که آن حضرت مسلّط بر عدل و فضیلت بود. کسانی می کوشند که فضیلت، آن ها را رها نکند و برخی از افراد می کوشند که فضیلت را حفظ کنند. اگر ذات، بالا بیاید و خلیفۀ خدا شود و نورانی شود، از ذات نورانی وی، خُلق عظیم نشأت می گیرد. فرمود: «إِنَّک لَعَلَی خُلُقٍ عَظِیمٍ» یعنی تو بر خُلق، مسلّطی و خُلق در اختیار تو است؛ نه آن که تو بخواهی با اخلاق، کامل شوی. کمالِ اخلاق در این است که از تو نشأت می گیرد. دربارۀ بعضی کسان قرآن کریم فرموده است: «فَهُوَ عَلَی نُورٍ مِن رَبِّهِ»؛[2] منظور این آیه کسانی است که با نور حرکت می کنند مثل افراد عادی که با چراغ حرکت می کنند؛ اما برخی از افراد، نورانی اند و هر جا آن ها باشند، نور هست. دربارۀ آن گونه افراد، تعبیر قرآن کریم این است که «فَهُوَ عَلَی نُورٍ مِن رَبِّهِ» که نور زیر پای این ها است؛ نور مرکب و مرکوب این ها است و این ها سوار بر نورند.
آفتاب، مسلّط و راکب بر نور است؛ نه آن که نور، راکب بر آفتاب باشد. شمس "علی نورٍ" خلق شده است؛ چون نور از شمس است ولی فضای روز و این زمان، با نور روشن است. خود این زمان نور ندارد، بلکه نور را از شمس می گیرد اما خود شمس، «علی نور من ربّه» خلق شده است. عقیلۀ بنی هاشم مسلّط بر عقل است و عقل در اختیار آن ها است. ایشان آن قدر قوی اند که علم و عقل به معنای «ما عُبد به الرحمن»،[3] مقهور آن ها است؛
. بنابراین اگر کسی ـ ان شاء الله ـ به جایی رسید که اول عاقل باشد، بعد عَقیل شود و بعد عقیله شود، مصداق «فَهُوَ عَلَی نُورٍ مِن رَبِّهِ»[4] می شود. اول باید کوشید عاقل شد؛ عاقل اسم فاعل است. بعد باید عقیل شد که این صفت مشبهه است و دلالت بر ثبات دارد. بعد از این، نوبت عقیله شدن است. "تا" در عقیله، "تا"ی مبالغه است. زینب کبرا و حسین بن علی (سلام الله علیهما) عقیله بنی هاشم بودند. ما اگر بخواهیم از عقل سخن بگوییم باید سیره و سنّت و سریرت این ذوات قدسی را ارزیابی کنیم، آن ها را بشناسیم و بپذیریم؛ به گفته هایشان عمل کنیم و به دیگران منتقل کنیم.
[1] سورۀ قلم، آیۀ 4.
[2] سورۀ زمر، آیۀ 22.
[3] الكافی، ج1، ص11.
[4] سورۀ زمر، آیۀ 22.
هدایت شده از احکام ضروری
سوال : وقت نماز عصر تا غروب است یا مغرب
نظرات آیات عظام
امام خمینی ره) وقت مخصوص نماز عصر موقعى است كه به اندازۀ خواندن نماز عصر، وقت به مغرب مانده باشد، كه اگر كسى تا اين موقع نماز ظهر را نخواند نماز ظهر او قضا شده و بايد نماز عصر را بخواند
خوئى، تبريزى: مسأله وقت نماز ظهر و عصر بعد از زوال تا غروب آفتاب است
سيستانى: وقت نماز ظهر و عصر تا غروب آفتاب است ..
تبريزى: وقت نماز ظهر و عصر بنا بر احتياط از زوال تا غروب است و بين غروب و مغرب، نيّت ادا و قضا ننمايد ..
توضيح المسائل (محشى - امام خمينى)، ج1، ص: 403
خامنه ای : آخر وقت نماز عصر تا غروب آفتاب است،
توضيح المسائل (محشى - امام خمينى)، ج1، ص: 440
[فرستاده شده از نشریه عبرتهای عاشورا]
🔴6 جمادی الأولی /جنگ مُوته (1)
♦️در سال 7 یا 8 هجرت در چنین روزی جنگ مُوته به وقوع پیوست و جعفر بن ابی طالب علیهما السلام در سن 41 سالگی به شهادت رسید. (2) تعداد مسلمین در این جنگ سه هزار نفر و تعداد کفّار صد هزار نفر بود.
♦️این جنگ از آنجا آغاز شد که حارث بن امیر ازدی که حامل نامه ای از پیامبر صلّی الله علیه و آله به قیصر روم بود، در زمین های مُوته به دستور شُرَحبیل بن عمرو سردار لشکر روم دستگیر شد و دست های او را بستند و گردنش را زدند.
♦️پیامبر صلّی الله علیه و آله از شنیدن این خبر بسیار ناراحت شدند و لشکری به مُوته روانه فرمودند.
♦️در این جنگ پیامبر صلّی الله علیه و آله و امیر المؤمنین علیه السلام حضور نداشتند و آن حضرت سه امیر به ترتیب بر لشکر قرار دادند و فرمودند :
«هر یک شهید شدند دیگری امیر لشکر باشد. جعفر بن ابی طالب علیهما السلام، زید بن حارثه، عبدالله بن رواحه».
🌹 شهادت سه فرمانده
هر سه این بزرگواران شهید شدند. اوّل جناب جعفر به میدان آمد و بعد از مبارزه ی دلیرانه ای دو دست آن حضرت را قطع کردند، و با این که جراحت های زیادی بر بدن جناب جعفر وارد شده بود، امّا به واسطه ی هیبت و شجاعت های آن حضرت در میدان، کسی جرأت جدا کردن سر آن حضرت را نمی کرد.
لذا دشمن دفعةً حمله کرد و بدن آن حضرت را با نیزه از زمین بلند کردند. در همان لحظه پیامبر صلّی الله علیه و آله در مدینه بر فراز منبر تشریف داشتند و ماجرا را برای مردم بیان فرمودند.
ناگهان صورت مبارک را به طرف آسمان بلند کردند و فرمودند :
«خدایا دو بال به جعفر عنایت بفرما که با ملائکه در بهشت پرواز کند».
پس از شهادت هر سه امیر تعیین شده از طرف پیامبر صلّی الله علیه و آله، را در یک قبر دفن کردند.
از خبر شهادت جناب جعفر، پیامبر صلّی الله علیه و آله بسیار گریستند و دستور دادند تا سه روز غذا به منزل جعفر ببرند.
🌹سوابق جعفر
اوّلین کسی که بعد از علی علیه السلام به امر جناب ابو طالب علیه السلام پشت سر پیامبر صلّی الله علیه و آله نماز خواند، جناب جعفر بود. او از برادرش امیر المؤمنین علیه السلام ده سال بزرگتر بود.
در حبشه هنگامی که که عمرو عاص و دیگران قصد داشتند نجاشی را راضی کنند که جعفر و همراهانش را تحویل دهد، او آیاتی از کتاب الهی تلاوت نمود که نجاشی و اطرافیانش گریستند.
عَمرو عاص چندین بار خواست جعفر و مسلمانان را نزد نجاشی افرادی نادرست جلوه دهد ولی نتیجه بر عکس شد و احترام آنها نیز نزد نجاشی بیشتر شد، مخصوصاً زمانی که آیات در رابطه با حضرت عیسی علیه السلام قرائت شد.
آخر الأمر عمرو عاص غذایی مسموم تهیّه کرد و برای جعفر فرستاد که آن حضرت را شهید کند، ولی گربه ای آمد و از آن غذا مختصری خورد و بقیّه ی غذا ریخت و آن گربه هم مُرد و توطئه ی عمرو عاص فاش شد.
♦️در روز فتح خیبر، جعفر به همراه همسرش و دیگر مسلمانان به مدینه آمدند، و پیامبر صلّی الله علیه و آله از آمدن آنان بسیار خوشحال شدند و فرمودند :
«نمیدانم به کدام خوشحال تر باشم : به فتح خیبر یا به آمدن جعفر ؟! (3)
📚 منابع :
1. بحار الأنوار : ج 21، ص 50. و ... .
2. وقائع الشهور : ص 94.
3. منتخب التواریخ : ص 58 ـ 57. و ... .
🌍 @ebratha_ir
هدایت شده از مصباح الهدی
سوال : رکعتهائی که تشهد ندارد آیا باید بعد از سجده دوم بنشیند و بدن آرام بگیرد بعد بلند شود؟
نظرات آیات عظام
امام خمینی ،گلپايگانى، صافى، نورى:
بنا بر احتياط واجب بايد بعد از سجده دوم قدرى بىحركت بنشيند و بعد برخيزد (گلپايگانى، صافى: و اين عمل را جلسه استراحت مىگويند).
آیه الله اراکی : اراكى: بايد بعد از سجدۀ دوّم قدرى بىحركت بنشيند و بعد برخيزد.
بقیه فقهاء عبارت بهتراست یا احتیاط مستحب دارند
🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله محمدتقی مصباح یزدی
🔰 بسم الله الرّحمن الرّحیم
با تأسف و تأثر فراوان خبر درگذشت عالم ربانی، فقیه و حکیم مجاهد، آیةالله آقای حاج شیخ محمدتقی مصباح یزدی را دریافت کردم. این، خسارتی برای حوزهی علمیه و حوزهی معارف اسلامی است. ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویائی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشهی دینی و نگارش کتب راهگشا، و در تربيت شاگردان ممتاز اثرگذار، و در حضور انقلابي در همهی میدانهائی که احساس نیاز به حضور ایشان میشد، حقاً و انصافاً کمنظیر است. پارسائی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهد بلند مدت است.
اینجانب که خود سوگوار این برادر قدیمی و عزیز میباشم، به خاندان گرامی و فرزندان صالح و دیگر بازماندگان ایشان و نیز به شاگردان و ارادتمندان این معلّم بزرگ و به حوزهی علمیه تسلیت عرض میکنم و علّو درجات ایشان و مغفرت و رحمت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۳ دی ماه ۱۳۹۹
💻 @Khamenei_ir