گر صبر کنی، ز غوره حلوا سازی...
دکتر میشل این آزمایش را بر روی بچه های سنین پیش دبستانی در سال ١٩٦٠ انجام می دهد. مربی برای بچه ها شیرینی خوشمزه ای 🧁🧁🧁 می آورد و می گوید: بچه ها شما می توانید یک شیرینی🧁 بردارید؛ اما اگر الان صبر کنید تا من کارم را انجام دهم و برگردم، به جای یک شیرینی، دو تا شیرینی🧁🧁 به شما خواهم داد❗️
نتیجه ی آزمایش این گونه شد که حدود هشتاد درصد بچه ها بلافاصله یک شیرینی را خوردند😋 و تنها بیست درصد آن ها صبر کردند تا به پاداش دو برابر برسند🤗.
دکتر میشل زندگی این بچه ها را چند دهه دنبال کرد و متوجه شد تمام بچه هایی که صبر کرده بودند تا به پاداش دو شیرینی برسند، در عرصه های مختلف اجتماعی (از جمله ازدواج، کار، روابط دوستان و همسایگی) #موفق_تر از کسانی بودند که بلافاصله یک شیرینی را میل کردند.
آزمایشگران نتیجه گرفتند که اگر ما بخواهیم بچه ها در زندگی آینده انتخاب های درست تری داشته باشند و از تصمیم های مبتنی بر لذت های زود گذر پرهیز کنند، باید قدرت به تأخیر انداختن لذت را در بچه ها بالا ببریم.
توجه به این موضوع را به نوعی می توان جزء هوش هیجانی قلمداد کرد؛ جالب است بدانید که آی کیو یا هوش بهر تحصیلی به اندازه ی ٢٠ درصد، موفقیت افراد را در زندگی تضمین می کند. ٨٠ درصد موفقیت افراد در زندگی مربوط به هوش هیجانی است‼️ اینکه فرد بتواند بر هیجانات و احساسات خودکنترل داشته باشد.
حتما در ذهنتان کسانی هستند که زود عصبانیت😡 خود را بر سر فردی خالی می کنند یا بر زبان خود کنترل لازم را ندارند🤬، صبور نیستند، پشتکار لازم را ندارند، نمی توانند جلوی شکم خود را بگیرند، خویشتن دار نیستند، بسیار احساساتی عمل می کنند و ... .
همه ی این افراد به نوعی در هوش هیجانی خود مشکلاتی دارند.
یکی از نقش های بسیار مهم #روزه در دین اسلام، پرورش بعد روحی انسان و تسلط بر خواهش های نفسانی است؛ فرد روزه دار گرسنه و تشنه می شود، آب و غذا هم در مقابلش وجود دارد اما به خود می گوید: باید صبر کنم تا اذان مغرب. همین تمرین مستمر افراد را با تقوا بار می آورد و کمک می کند بر هوای نفس تسلط پیدا نموده و در حریم ارزش های الهی قدم بردارند.
چه خوب است در مقام یک پدر یا مادر نسبت به انجام احکام و مناسک دینی کوتاهی نکرده و بچه ها را به انجام آن ها ترغیب کنیم که خیر دنیا و آخرت خود و فرزندانمان در توجه به این آموزه های حیات بخش نهفته است. مرحوم خانم دکتر سویزی (از مدیران و پژوهشگران حوزه ی تعلیم و تربیت) در توضیح این آیه ی شریفه "الیوم اکملت لکم دینکم"، امروز برای شما دین تان را کامل کردم، می گفت:
با توجه به ضمیر "کم" که دین را به انسان نسبت می دهد، می توانیم بگوییم اگر ما به سراغ آموزه های دینی نرویم خودمان ضرر می کنیم. خودمان را از حقمان محروم می کنیم و دیر یا زود جواب این سهل انگاری و بی تفاوتی را خواهیم دید.
برای اینکه در ارضا یا عدم ارضای تمایلات و خواسته های کودکان حد و حدودی به دست آوریم، روانشناسان پیشنهاد کرده اند که اگر فرزندمان از ما ۵ خواسته داشته باشد، بهتر است دوتای آن ها را #بلافاصله برآورده کنیم، دوتای آن ها را با #تأخیر و یکی از آن ها را #اصلا برآورده نکنیم! از این طریق فرزندانمان خواهند آموخت که در فراز و نشیب روزگار، انسان نمی تواند به همه ی خواسته های خود برسد.
✅کانال طعم زندگی 👇
@Taam_e_Zendegi
9.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 به این میگن کار رسانه ای تمیز👌
دمشون گرم هر کسی که این کلیپ رو تهیه کرد.👏
#نشر_حداکثری
✅کانال طعم زندگی 👇
@Taam_e_Zendegi
خدایا میشه تا سال دیگه میوه دل یه مامانی بشم؟!😍
ان شاءالله سال دیگه نیمه شعبان یکی یه دونه سرباز کوچولوی امام زمان تو بغلتون الهی الهی🤲
شبتون پر برکت☺️
✅کانال طعم زندگی 👇
@Taam_e_Zendegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
و تو؛
آن خوب ترین خبری
که خداوند،عالم را
از شوق آن پُر خواهد کرد...
سلام روزتون بخیر🌹
✅کانال طعم زندگی 👇
@Taam_e_Zendegi
23.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰#تیپ_شخصیتی(قسمت پنجم)
تیپ های شخصیتی افراد و تاثیر آن بر روابط با یکدیگر در سنین مختلف
#دکتر_سعید_عزیزی
✅کانال طعم زندگی 👇
@Taam_e_Zendegi
16.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅تحمل مشکلات و #صبر عامل موفقیت در تربیت فرزند
✅کانال طعم زندگی 👇
@Taam_e_Zendegi
⚠️اخطااار: بسیار ضروری❌❌
نوجوان شما به شنیدن این جملات به شددددت نیازه داره.
جملاتی مثل:
✨تو تنها نیستی من اینجا کنار تو هستم
✨وجود تو برای دنیا ارزشمنده
✨ما بی قید و شرط دوستت داریم
و....
به او بفهمونید که همه جوره
و تحت هر شرایطی دوستش دارید ودرکش میکنید❤️💎✅
#نوجوان باید دیده بشه
✅کانال طعم زندگی 👇
@Taam_e_Zendegi
12.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥وقتی داداش بزرگه تصمیم میگیره داداش کوچیکه رو ادب کنه😐 البته برای حسن که بیشتر شبیه بازی شد😁
از مدرسه اومد یه حرف بی ربطی زد
گفتم کسی که این حرف رو میزنه چیکارش باید کرد
گفت بهش فلفل میدن😳
گفتم فلفل بدم میخوری؟
گفت آره که میخورم🙄
اینجا بود که داداشش وارد شد....
و من فقط نظاره گر 😅
⁉️چرا داشتن فرزند زیاد خوبه؟
_بچه های نسل آلفا یعنی حدودا دهه نودی ها تنهاترین نسل هستند.
این تنهایی هم به دلیل شکل سبک زندگی و از بین رفتن خانواده گسترده به وجود آمده
هم به دلیل کم شدن تعداد خواهر و برادرها.
بچه های بیشتر میتوانند تا حد زیادی خلا این سبک زندگی را پرکنند.
✅کانال طعم زندگی 👇
@Taam_e_Zendegi
🔰 رابطهی پسرتون با شما به عنوان پدر، چجوریه؟
🔻 میخواهیم مدلهای تعاملی پدرها با پسرهای نوجوونشون رو بررسی کنیم:
⬅️ ۱_الگوی رفاقتی
با اینکه مزایای زیادی مثل راحت بودن #پسر و #پدر و گفتن رازها به هم رو داره اما این خوبیها به تنهایی کافی نیست و معایبی مانند تقلیل #جایگاه و اعتبار پدر را نزد آن #نوجوان_پسر به همراه دارد.
⬅️ ۲_الگوی اقتدار
در این الگو پدر یک فضایی را ایجاد میکند که #پسر نوجوان از او حساب ببرد، وقتی پدر را میبیند دست و پایش را جمع میکند، این در مواجهه پدر با پسر، خوب هست، باید باشد اما کافی نیست، چرا؟
♨️ چون باعث ایجاد رفتار دوگانه در بچه میشود، یعنی وقتی پدر در #خانه هست بچه دست و پایش را جمع میکند و استاندارهای مد نظر پدر را رعایت میکند، اما وقتی پدر نیست یک رفتار دیگری را از پسر نوجوان شاهد خواهیم بود .
⬅️ ۳_الگوی احترام و اعتماد
پدر در کنار اینکه رابطه دوستانهای با بچه دارد و هم #اقتدار لازم را نزد بچه دارد یک جایگاه همراه با #احترام و #اعتماد هم در ذهن نوجوان باید داشته باشد،
✴️ یعنی نوجوان باید پدرش را به معنای واقعی کلمه قبول داشته باشد، یعنی وقتی شما از نوجوان میپرسید چه کسی را در دنیا قبول داری؟ پدرش اولین کس یا جزء اولین کسانی که نام میبرد باشد.
✳️ یعنی همه اتفاقات در رابطه پدر و فرزند باید به گونهای رقم بخورد که مرجع معتبر نزد فرزند در تمام حوزهها و شئون زندگی، پدرش باشد.
✅کانال طعم زندگی 👇
@Taam_e_Zendegi