تأملات طلبگی
♦️بگذارید چند سال باد به قبر ما بخورد!
🔹از شیخ انصاری (ره) پرسیدند که چگونه است که علمای سابق به طوری بودند که درهای بسته مثل دروازه نجف به روی آنها باز میشد و علمای فعلی اینگونه نیستند؟
شیخ در جواب فرمودند:
بگذارید چند سال باد به قبر ما بخورد، درباره ما هم چنین سخنانی خواهند گفت.
#تأمل
#خرافات
#اخبار_جعلی
#غلو
#نقد_مشهورات
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
♦️ مولانا محمد عمر سربازی :
گرفتن پول عیدی در ایام نوروز حرام است
🔹سوال : در ایام تعطیلات نوروز مبلغی پول به عنوان عیدی و نوروزی به کارمندان از جانب دولت داده می شود ، آیا گرفتن و صرف کردن آنها جایز است ؟
جواب : جایز نیست.اسفتاده از چنین پولی حرام است...ابوحفص کبیر می فرمایند : حتی اگر در آن ایام تخم مرغی را هدیه کردند نباید آن را پذیرفت چون حرام است
📚مجالس قطب الارشاد ج 2 ص 274
#تأمل
#نوروز
#اهل_سنت
👇👇
@Taammolate_talabegi
♦️اتوفاژی همان روزه داری اسلامی هست ؟
🔹در توضیح کمیته نوبل پزشکی به استناد موسسه کارولینسکای استکهلم، اتوفاژی «روند تخریب و بازتولید اجزا سلول» است. کشفی که در دهه ۱۹۶۰ اتفاق افتاد و یوشینوری اُسومی ، دانشمند ژاپنی موفق به گسترش مطالعه در این زمینه و بدین سبب برنده جایزه نوبل شد.
اتوفاژی نوعی مکانیزم دفاعی بدن است که در آن سلولهای سالم شروع به تغذیه از سلولهای معیوب میکنند. اتوفاژی در حالتی رخ میدهد که به بدن انسان مواد مغذی نرسد و گرسنه بماند
🔹اتوفاژی دقیقا به معنای «خودخواری» است. در فرآیند اتوفاژی سلولها میتوانند از یکدیگر به نوعی تغذیه کنند، روندی که به عنوان مکانیزم دفاعی طبیعی سلول شناخته شده است. دلیل حائز اهمیت بودن مطالعه یوشینوری اُسومی شناخت روندهای سلولی در جهش ژنتیکی و یا روند عفونت در بیماریهایی همچون سرطان، دیابت، بیماریهای اعصاب، پارکینسون و آلزایمر است.
🔹تفاوت مفهوم روزهداری در اسلام و در غرب
در توضیح کمیته نوبل پزشکی از کلمه starvation به معنای گرسنگی طولانی استفاده شده اما در بعضی از مقالههای پزشکی کلمه fasting به معنای روزهداری به کار برده شده است.
یکی از تفاوتهای روزهداری به معنای اسلامی و روزهداری به معنای پزشکی، مدت زمان آن است. تا جایی که ما متوجه شدیم شروع روند اتوفاژی پس از ۲۴ تا ۴۸ ساعت گرسنگی اتفاق میافتد و باز این بسته به شرایط فرد میتواند متغیر باشد اما با مفهوم روزهداری اسلامی که مدت زمانش بین اذان صبح تا اذان مغرب است تفاوت دارد.
🔹از طرفی در روزهداری به معنای اسلامی فرد روزهگیر در ساعتهای بین اذان صبح تا مغرب نباید به آب و غذا لب بزند. اما در رژیمی که منجر به اتوفاژی میشود با توجه به اینکه باز هم بسته به شرایط افراد و توصیههای پزشک متفاوت است، نوشیدن آب منع نمیشود و در بسیاری از موارد نوشیدن چای سبز و یا دمنوشهای گیاهی توصیه شده است.
🔹 رژیمی که منجر به اتوفاژی میشود بسته به شرایط هر فرد و تشخیص پزشک میتواند متفاوت باشد. از طرفی تعمیم نتیجه بررسی در زمینه روزهداری بسته به متغیرهایی مثل شرایط محیطی، توانایی جسمی، سابقه و نوع بیماریهای افراد است.
📚برگرفته از سایت فکت نامه
#تأمل
#روزه_داری
#روزه
#ماه_رمضان
#رمضان
#ماه_مبارک_رمضان
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
♦️ مولانا محمد عمر سربازی : گرفتن پول عیدی در ایام نوروز حرام است 🔹سوال : در ایام تعطیلات نوروز مب
♦️نظر برخی از بزرگان اهل سنت در مورد عید نوروز
🔹ابن ابي شيبه(۲۳۵ ق): حَدَّثَنَا يَزِيدُ بْنُ هَارُونَ، قَالَ: أَخْبَرَنَا هِشَامٌ، قَالَ: سُئِلَ الْحَسَنُ عَنْ صَوْمِ يَوْمِ النَّيْرُوزِ، فَقَالَ: «مَا لَكُمْ وَالنَّيْرُوزُ، وَلَا تَلْتَفِتُوا إِلَيْهِ، فَإِنَّمَا هُوَ لِلْعَجَمِ» ( مصنف ابن ابي شيبه، ج۲، ص۳۴۳)
🔹محمد بن اسماعیل بخاری(م ۲۵۶): أَيُّوبُ بنُ دِينارٍعَنْ أَبِيهِ، أَنَّ عَلِيًّا كَانَ لَا يَقْبَلُ هَدِيَّةَ النَّيْرُوزِ. حَدَّثني إبراهيمُ بنُ مُوسَى، عنْ حَفصِ بنِ غِياثٍ. وقالَ أَبو نُعيمٍ: حدَّثنا أَيوبُ بنُ دِينارٍ، أَبو سُليمانَ المُكْتِبُ، سَمِعَ أَباهُ، سَمِعَ عَليًّا، بِهذَا. (التاربخ الکبیر، ج۲، ۱۷۲)
🔹غزالی(م۵۰۵): نوروز و سده بايد كه مندرس شود و كسى نام آن نبرد (کیمیای سعادت، ج۱، ص۵۵۲)
🔹 علاءالدین قاسانی منسوب به قاسانِ (کاسان) فرغانه (م ۵۸۷): وَيُكْرَهُ ....و كَذَا صَوْمُ يَوْمِ النَّيْرُوزِ، وَالْمِهْرَجَانِ، لِأَنَّهُ تَشَبُّهٌ بِالْمَجُوسِ. (بدایعالصنایع فی ترتیبالشرایع، ج۲، ص۷۹)
🔹موفق الدین ابن قدامه مقدسی(م ۶۲۰): وقال أَصْحابُنا: ويُكْرَهُ إفْرَادُ يَوْمِ النَّيْرُوزِ و يَوْمِ المِهْرَجَانِ بِالصَّوْمِ؛ لأنَّهما يَوْمانِ يُعَظِّمُهما الكُفَّارُ، فيكون تَخْصِيصُهما بالصِّيامِ دونَ غَيْرِهما مُوَافَقَةً لهم فى تَعْظِيمِهما، فَكُرِهَ كَيَوْم السَّبْتِ. وعلى قِياسِ هذا، كلُّ عِيدٍ لِلْكُفَّارِ، أو يَوْمٍ يُفْرِدُونَهُ بِالتَّعْظِيمِز (المغني لابن قدامة - ت التركي، ج۴، ص۴۲۸)
#تأمل
#نوروز
#اهل_سنت
👇👇
@Taammolate_talabegi