سه: سمهودی شافعی متوفای 911ق. از بیت الاحزان یاد کرده است: «إنه المعروف ببيت الحزن؛ لأن فاطمة رضي الله تعالى عنها أقامت به أيام حزنها على أبيها صلى اللّه عليه و سلم» (وفاء الوفاء بأخبار دار المصطفى، ج3، ص94) وی در همین کتاب در صفحه 101 نیز چنین مضامینی دارد.
در برخی منابع پیش از این نیز از «مسجد فاطمه» در کنار بقیع سخن رفته است که به نظر همین مکان است. بنابر این گزارش ها مکانی به نام بیت الاحزان یا بیت الحزن منسوب به حضرت زهرا سلام الله علیها وجود داشته است. حال چگونه ایشان اینچنین با تحدی و با قاطعیت تمام وجود بیت الاحزان را تنها منحصر به آن روایت بحار می کنند؟
ثالثا: به گفته آقای غروی در این کلیپ نامی از سکینه بنت علی (علیه السلام) در هیچ منبعی به جز این روایت بحار نیست، سپس ایشان به آقای واحدی خیلی تند شده که در زینبه دمشق به استناد تنها این روایت بقعه ای برای این دختر حضرت علی علیه السلام ساخته است. اگر آقای غروی کمی دقت می کردند نام سکینه بنت علی(علیه السلام) در امالی شیخ طوسی (متوفای 460 ق.) نیز آمده است (شیخ طوسی، امالی، ص366-367). پس استناد آقای واحدی تنها این روایت بحار نیست.
رابعا: آیا نام گذاری کتاب شیخ عباس قمی منحصر به این روایت است؟ آیا ایشان احتمال نمی دهد که شیخ عباس با آن وسعت اطلاعاتی به مطالب ابن جبیر و .... دسترسی داشته و پشتوانه نام گذاری تنها روایت بحار نبوده است؟بر فرض که چنین مکانی وجود نداشته باشد، نام گذاری کتاب شیخ عباس لزوما چه ربطی به وجود یا عدم این مکان دارد؟ نام کتاب، بیت الاحزان است. آیا منظور از این نامگذاری نمی تواند به خانه حضرت زهرا سلام الله علیها که محل حزن بوده باشد؟ آیا این نامگذاری را به خود کتاب نمی توان برگرداند؟ یعنی این کتاب خانه حزن است. کتابی با همین نام در مصائب سادات زمان تالیف عبدالخالق بن عبدالرحیم یزیدی هم تالیف شده است(الذریعه، ج3، ص185). حال اگر داستان بیت الاحزان از اساس بی پایه باشد باید به این نامگذاری هم خرده گرفت. نقد آقای یوسفی غروی بر آیه الله مکارم نیز وارد نیست زیرا مقدمه ایشان مقدمه ای بر کتابی است که جریان شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) را بازگو کرده نه مقدمه به جریان مکانی به نام بیت الاحزان.
خامسا: گیرم که مرحوم شیخ عباس قمی در این نامگذاری ذهنش منعطف به همین داستان بوده، چه نیازی به تخریب وی و بیان داستان آیه الله شاهرودی؟ جناب غروی از این تخریب شخصیت چه غرضی دارد؟ ایشان که به خبر واحد می تازند آیا این گونه خاطرات که فقط خودشان ناقل آنند قابل پذیرش است؟
سادسا: اما تاسف انگیز ترین قسمت ای کلیپ متهم کردن روضه خوانها به خیانت است که چرا گزارش بحار را ناقص نقل می کنند.
جناب شیخ! روضه خوانها اگر چه گاهی اشتباه می کنند و گزارش ضعیفی را نقل می کنند اما اکثرا نمی دانند بحار چیست و تقطیع خبر چه صیغه ای است تا به این دلیل متهم به خیانت شوند! اگر می گفتند روضه خوان های بی سواد مشکلی نبود اتهام خیانت نه تنها وارد نیست بلکه از دایره رعایت اخلاق اسلامی و انصاف بیرون است.
🔹سخن پایانی
در پایان عرض می شود که ای کاش حضرت ایشان کمی در بیان اینگونه مطالب، واینگونه تاختن ها ملاحظه می کردند که این کمترین مجبور به نوشتن این عرایض نشوم.
✍مصطفی محسنی زرندی
#تأمل
#نقد_مشهورات
#علامه_مجلسی
#اخباری_گری
#بحار_الانوار
#یوسفی_غروی
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠آیا حضرت علی علیه السلام با اجنه جنگیده اند؟
#ولایت
#نقد_مشهورات
#تأمل
#یوسفی_غروی
👇👇
@Taammolate_talabegi
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
به فرزندان خود احترام بگذارید و آن را آداب نیکو بیاموزید تا آمرزیده شوید.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
#احکام_پوشش #احکام_بانوان
💬سوال
آیا دختر بچهها را قبل از رسیدن به سن بلوغ باید ملزم به رعایت حجاب کرد؟
ـــــــــــــــــــــــــــــ
✍پاسخ
کودک قبل از سن بلوغ تکلیف ندارد، ولی از نظر تربیتی اگر در معرض نگاه نامحرم است، باید تا حدودی حجاب را رعایت کند. این کار وظیفهی پدر و مادر یا سرپرست کودک است. اما زمانی این کار واجب است که رعایت نکردن حجاب برای کودک مفسده داشته باشد یا در معرض نگاه حرام قرار گیرد یا خوف این باشد که اگر الان حجاب را رعایت نکند در آینده بی حجاب بار می آید و حجاب را مراعات نمی کند؛ در این صورت حجاب لازم است و در غیر این صورت خیر.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شد قافیه تکرار ولی مسئله ای نیست
چون شاعر این بیت طرفدار نظام است.
#رهبری
#طنز
#شعر
👇👇
@Taammolate_talabegi
💠تحصیلات دانشگاهی حوزویان
🖋احمد شکرچی
🔹تحول در نظام آموزشی نهاد دین مستقر یکی از چالش های اصلی جنبش های نوین دینی (جُندها) به شمار می رود. پدیدۀ روحانیان دانشگاهی یا حجت الاسلام ـ دکترها در دهه های اخیر حوزه های علمیه نیز یکی از مظاهر بارز این چالش است. روحانیانی که باانگیزه های مختلف به دانشگاه می روند و عمدتاً در دانشکده های الهیات تحصیل می کنند و علاوه بر تحصیلات رایج حوزوی، مدرک دانشگاهی هم می گیرند. مثل بسیاری از دانشجویان، مدرک دانشگاهی برای اکثریت آنان یا ارتقای شغلی دارد و یا برای کسب وجهه و منزلت اجتماعی بهتر و بالاتر به کار می آید. اما در کنار این اکثریت، اقلیتی هم بنا به منافع معرفتی به دانشگاه می روند. در این دستۀ اخیر انگیزۀ عده ای ذیل طرح بزرگ «اسلامی کردن علوم انسانی» قابل تعریف است. این گروه که غالباً دانش آموختۀ دانشگاه ها و مؤسساتی هستند که با همین دستور کار شکل گرفته اند، تلاش می کنند پس از آموختن علوم انسانی مدرن و با استفاده از دانش های حوزوی خود آن را نقد کنند و همچنین تلاش دارند با رجوع به متون اسلامی، علوم انسانی با صفت اسلامی همچون روانشناسی اسلامی، جامعه شناسی اسلامی، اقتصاد اسلامی و ... را از بطن معارف دینی استخراج کنند؛ تلاشی که تاکنون توفیقی نداشته و در حد مناقشات فلسفی و کلامی متوقف مانده است. دستۀ دیگر که نوگراترند هم می خواهند به همین هدف برسند با این تفاوت که با آموختن هر دو دسته دانش، تلفیقی نو ایجاد کنند تا براساس آن آنچه تمدن نوین اسلامی می نامند بنا شود. البته گروهی دیگر با سرخوردگی از حوزه و ناامیدی از یافتن گمشدۀ خود به سمت علوم انسانی مدرن می روند که عمدتاً با خواندن آنها نگاهی انتقادی به دانش های حوزوی خود پیدا می کنند.
🔹این پدیده از جانب برخی تحلیل گران نقد شده و مفاهیمی همچون بوروکراتیزه شدن حوزه، نهادینه شدن امر دینی، اداری شدن حوزه و استحالۀ آن و شبه دانشگاهی شدنش برای آن بکار رفته و عمدتاً با تلقی آن به عنوان خطری برای نهاد حوزه نسبت به آن هشدار داده شده است. اما به نظر می رسد با وجود چنین پیامدهای آشکار و خطراتی که به حق باید نسبت به آنها هشیار بود، این پدیده کارکردهای پنهانی دارد و می تواند در درازمدت پیامدهایی به همراه داشته باشد که الزاماً سیاست گذاران اولیه مد نظر نداشته اند.
🔹شايد بتوان تأسیس دانشکدۀ علوم معقول و منقول در مدرسۀ سپهسالار بسال 1313ه.ش و دانشکدۀ فقه نجف بسال 1315ه.ش را اولین تلاش ها در جهت دوختن قبای آکادمی بر قامت حوزه علمیۀ شیعی دانست. امروزه به جز برخی سنت گرایان در هستۀ سخت نهاد حوزه، کمتر کسی در ضرورت اصلاحات در این نهاد تردید دارد. این سنت گرایان که حتی با تغییر چاپ کتاب جامع المقدمات مدرس افغانی از سنگی به حروف چینی زرنگار نیز برآشفتند طبیعتاً با هر اقدامی در این جهت نیز مخالفند و آن را با روح این نهاد مغایر می دانند. برخی از منتقدان دانشگاهی نیز با تکیه بر رویکردی ذات انگارانه این جنبش را عاملی در جهت تخریب نهاد حوزه ارزیابی می کنند. اما توجه به نمونه های تاریخی دیگر می تواند احتمالات دیگری را نیز مطرح سازد.
🔹پیتر برک در تاریخ اجتماعی معرفت می نویسد: «لوتر به تدریج از ایدۀ کشیشان تحصیل کرده ای که انجیل را برای مردم به صورت وعظ ارائه دهند، حمایت کرد و ژان کالون و دیگر اصلاحگران پروتستان در این زمینه از وی پیروی کردند. از نظر کاتولیک ها، بنیان گذاشته شدن مدارس حوزوی از میانۀ قرن شانزدهم به بعد نشان دهندۀ دغدغه ای مشابه دربارۀ تحصیل کشیشان محلی بود. برخی کشیشان تحصیل کرده در این نهادها دانشوری را به عنوان حرفۀ خود انتخاب کردند و در عین حال در کلیساها خدمت می کردند. ... بدین ترتیب می توان گفت کلیساها به شکلی ناخواسته دانشوری را تأمین مالی می کردند.» (ص 41)
🔹بدیهی است که رویدادهای تاریخی را نمی توان کاملاً بر یکدیگر منطبق کرد و هر پدیده ای در ظرف زمان و مکان خود قابل درک و تفسیر است. با این همه، اگر به همین مثال و سایر داده هایی که برک از قرون میانه ارائه می کند نگاه کنیم درمی یابیم که کنشگران متعددی در شبکه ای از روابط درهم تنیده، فرایند تحول دانش را شکل داده اند که تغییرات آن لزوماً خطی نبوده و به نتایج از پیش تعریف شده ای منجر نشده است. آنچه برخی از کشیشان از آن هراس داشته اند زمینه های مناسبی برای تحول و اصلاحات در نهاد کلیسا فراهم کرده است. از بطن تعامل حوزویان با دانشگاه و دانش های حوزوی هم می تواند نتایجی ظهور و بروز یابد که نه در تقدیرات سیاست گذاران اولیه بوده و نه در محاسبات تحلیل گران.
#حوزه_و_دانشگاه
#نقد_حوزه
#تحول_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 چرا مأیوس میشیم؟
🔹 استاد پناهیان
#مذهبی
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
آنکه صبر نجاتش ندهد
بی تابی هلاکش کند.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
‼️غیبت کسی که راضی به آن است
🔷س 5451: اگر کسی به ما گفته باشد هر چه پشت سر من غیبت کنید اشکال ندارد، در این شرایط غیبت حرام است؟
✅ج: حتی در فرض سؤال، غیبت حرام است.
#غیبت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 اگه برادرتون یا پسرتون بخواد ازدواج کنه شما کدوم مورد رو براش انتخاب می کنید ؟
گزینه یک یا دو😉
#مصاحبه
👇👇
@Taammolate_talabegi
الگوی حکمی اجتهادی دانشگاه امام صادق علیه السلام.mp3
48.76M
#بشنوید
🎙سخنرانی استاد خسروپناه با عنوان: تبیین الگوی حکمی اجتهادی
برای دانشگاه امام صادق علیه السلام واحد خواهران ۲۱ دی ۱۳۹۹
🆔 @khosropanah_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 اسکات خصم فقط این سوال از زیبا کلام!!
⁉️شما این قدر به خاندان پهلوی علاقه داشتید چرا رفتید تو دانشگاه تحصن کردید؟!
#زیباکلام
#مناظره
#طنز
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام کاظم علیه السلام:
هرکه می خواهد قوی ترین مردم باشد
بر خدا توکل نماید.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
‼️شریک بودن در گناه مشتری
🔷س 5447: خانمی که شغل آرایشگری دارد، می تواند خانم هایی را آرایش کند که می داند به نامحرم نشان می دهند؟ آیا در گناه آنها شریک است؟
✅ج: اگر عرفاً کمک به عمل حرام محسوب شود، حرام است. و همچنین اگر وظیفه اش نهی از منکر باشد، نباید این کار را انجام دهد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تیزر مستند میراث آلبرتا قسمت اول
💠 موضوع این مستند، مهاجرت دانشجوهای مستعد ایرانی نخبه به کشورهای غربی و به خصوص آمریکا است و این فیلم در مرکز مستند سفیر ساخته شدهاست که عوامل تهیه این فیلم محمد حسن مددی و حسین شمقدری هستند.
حسین شمقدری که خود از دانشجویان بسیجی دانشگاه صنعتی شریف است، این مستند را با تمرکز بر روی دانشجویان این دانشگاه که از قضا به مهاجرت هم شهرهاند ساختهاست.
📲 دانلود رایگان:
https://www.aparat.com/v/dEfDv
#مستند
#معرفی_فیلم
#میراث_آلبرتا
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 کلیپ دو دقیقه ای مناظرات ۹۲
وقتی همه علیه یک نفر بودند!
🔹مردی که یک نفره وسط میدان ایستاد و یک قدم هم از حق عقب نشینی نکرد! و نگذاشت این عَلَم بر زمین بیفتد!
🔹نزدیک هشت سال زمان رفت تا امروز بعضی ها بفهمند حق با چه کسی بود...
#سعید_جلیلی
#دولت_جوان_انقلابی
#سیاسی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ پانزده سوال بنیادی و اولیه که هر مسلمانی باید درباره آنها تدبر و تعمق کند.(۵)
💠 آیا مفهوم حدیث معرفت امام ( مَن ماتَ ) اینست که امامت ائمه دوازده گانه ع از بدیهیات و اصول دین بوده و منکر آن از قبیل شیعه زیدیه و اهل سنت کافرند؟
خیر، امامت بطور صریح در قرآن نیامده در نتیجه از مسائل نظری و اجتهادی است و نمیتواند از اصول دین باشد.
💠 آیا عمر و ماموران خلیفه حضرت علی (ع) را با قهر و اجبار و کشان کشان از خانه خارج کرده و برای بیعت به مسجد بردند؟!
با توجه به شواهد و قرائن بخصوص خطبه ۳۷ و نامه ۶۲ نهج البلاغه معلوم میشود که حضرت بدون اینکه کمترین درگیری یا آتش سوزی اتفاق افتاده باشد از منزل خود خارج شدند و به نزد ابوبکر رفتند.
💠 آیا حضرت فاطمه(ع) در راه دفاع از خلافت حضرت علی(ع) جنینش سقط شده و در اثر عوارض آن شهید شدند؟
سقط جنین فرع بر اینست که اثبات شود حضرت علی ع از روی رضایت بیعت نکرده باشند !!!
وقتی این امر اثبات نشود ادعای سقط جنین و شهادت نیز باطل خواهد بود.
#ولایت
#امامت
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
سه خصلت است که در هر کس باشد آثارش به خود او باز می گردد:
ظلم کردن
فریب دادن
و تخلف از وعده.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
‼️نجس شدن پارچه مرطوب
🔷س 5438: اشیایی مانند لباس و امثال آن – درحالی که مرطوب باشد - اگر یک قسمت از آن نجس شود، آیا نجاست به تمام آن سرایت میکند، یا فقط همان قسمت نجس است؟
✅ج: فقط همان قسمت نجس می شود و بقیۀ آن پاک است.
📣 توجه توجه 📣
🌷ضمن تشکر از همراهی مخاطبین عزیز
🔍 درخواست می کنیم برای هرچه بهتر شدن روند کانال و مورد استفاده قرار گرفتن مطالب توسط شما مخاطبین عزیز در نظر سنجی زیر شرکت نمایید.
⁉️ نظرتان نسبت به روند کانال و پیام های بارگذاری شده(که بین۷_۹ پیامه) چیست؟
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
EitaaBot.ir/poll/kfu2?eitaafly