معنای تقوا
تقوا یعنی همین که مواظب رفتار خودتان باشید که خلاف امر و نهی خدا رفتار نکنید. این، معنای تقواست.
یک وقت ممکن است سرِ رشته از دست انسان خارج شود و گناهی هم از او سر بزند. مهم این است که شما مراقب باشید و بنا داشته باشید که گناه نکنید. این، آن روحیهی تقواست.
[امام خامنهای، ۱۳۷۲/۱۱/۲۹]
استغفار یعنی عذرخواهی از خداوند
استغفار کردن در وقتی است که گناهی از انسان صادر میشود. شب و روز ما مبتلا است به معاصی و ذنوبِ کوچک و بزرگ؛ بعضی را میفهمیم، بعضی را هم خودمان ملتفت نیستیم، عادی شده برایمان! از آن ذنب و گناهی که وقتی انجام دادیم و ملتفت شدیم، بلافاصله استغفار کنیم. استغفار هم فقط گفتنِ «استغفر اللّه و اتوب الیه» نیست؛ یعنی واقعاً عذرخواهی کنیم.
استغفار یعنی عذرخواهی از پروردگار؛ [یعنی] پروردگارا! معذرت میخواهم؛ این استغفار است. این موجب میشود که موانع استجابت دعا برداشته بشود، موانع صدور دعا برداشته بشود، موانع تضرّع برداشته بشود. خصوصیّت استغفار این است: اَللّهُمَ اغفِر لِیَ الذُّنوبَ الَّتی تَهتِکُ العِصَمَ، تُنزِلُ النِّقَمَ، تُغیِّرُ النِّعَمِ، تَحبِسُ الدُّعاء.
[رهبر معظم انقلاب، ۹۷/۰۷/۰۱]
گامی به سوی ظهور
امام زمان را فراموش نکنیم. مملکت ما، مملکت امام زمان است. انقلاب ما، انقلاب امام زمان (عج) است؛ زیرا انقلاب اسلام است.
یاد ولیّ الله اعظم را در دل های خودتان داشته باشید. دعای "اللّهمَّ اِنّا نَرغَبُ اِلیکَ فی دَولهِ کَریمَه" را با همه دل و با نیاز کامل بخوانید.
هم روحتان در انتظار مهدی (ع) باشد، هم نیروی جسمیتان در این راه حرکت بکند. هر قدمی که در راه استواری این انقلاب اسلامی برمیدارید، یک قدم به ظهور مهدی نزدیک تر می شوید.
انسان ۲۵۰ساله، صفحه ۴۱۵
کدام ایمان ارزشمند است؟
ایمان مقلدانه و متعصبانه در اسلام، هیچ قیمتی ندارد.
یکی از دلایل این بیارزش بودن، این است که ایمان وقتی از روی تقلید و تعصب بود، زائل شدنش هم بهآسانی کسبِ خودِ #ایمان_تقلیدی، آسان است.
ایمان ارزشمند، ایمان آگاهانه است،
ایمان توأم با درک و شعور است،
ایمانی است که از روی بصیرت و چشم باز و بدون ترس از اشکال بهوجود آمده باشد.
[طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن]
#نامگذاری موالید جزو مسائل مهمی است که فعلاً خیلیها به آن توجه ندارند، اما یکی از مسائل مهم فرهنگی کشور هست که یک حرکت نادرستی در این زمینه وجود دارد.
[مقام معظم رهبری، ۹۹/۱۲/۲۵]
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان مادر گرامی رهبرانقلاب درباره روش تربيت فرزندانشان
وظایف ما در مورد شنیدهها
۱. قبل از تحقیق قضاوت نکردن و منتظر روشن شدن بودن. وقتی که دربارهی فلان مسأله راجع به امور سیاست اطلاع ندارید، کسی را هم پیدا نکردید دم دستتان که بیاید بایستد اینجا و جواب بدهد، یا نامه نوشتید و جواب نگرفتید، از روی حدس و گمان قضاوت نکنید.
۲. اگر راجع به اشخاص، افراد یا مسائلی که ارتباط به اشخاص و افراد پیدا میکند، چیزی شنیدید که باز هم برای شما محقَّق و ثابت نیست، این را دهن به دهن نگردانید. چون میشود شایعه و از قول پیغمبر اکرم،صلیاللَّهعلیهواله، نقل شده است که فرمودهاند: «کَفَی المرءُ کِذْباً أنْ یحدثَ بِکُلّْ ما یَسْمَعُ» برای دروغگو بودن یک آدم همین کافی است که هر چه میشنود، نقل کند. ۱۳۶۰/۰۴/۰۶
دعای هنگام خروج از منزل
امام باقر علیه السلام: هر که بگويد هنگامي که از خانهاش بيرون آيد: (بسم اللّه حسبی اللّه توکلت علی اللّه للهم انی اسئلک خير اموری کلها و اعوذبک من خزی الدنيا و عذاب الاخرة) خداوند او را از آن چه اندوهگينش کرده از کارهای دنيا و آخرتش کفايت کند.
وسائل الشیعه، ج۵، ص۳۲۷