کدام سطوح در جداره نمای آپارتمان روتین (مرجع) شهر تهران، پرت و اتلاف حرارتی بیشتری دارند؟ دیوارهای سفالی؟ سطوح تیر و ستون بتن مسلح؟ یا سطوح شیشه خور؟ #مبحث_19_مقررات_ملی #پرت_حرارتی #مدیریت_پرت_انرژی☀️☁️❄️❄️❄️🌥⛅️⛅️🌤🌤☀️🌈🌈 به نظر می رسد تنها 21% پرت انرژی نما از جداره سفالی است. 44% سهم شیشه ها و 35% سهم ستون و تیر مسلحی است که با یک پوشش نازک با سطح خارج از ساختمان تماس دارند؟ پس چه باید کرد؟ راه حل: عقب کشیدن سطوح بتنی تیر و ستون و عایق کاری 3 طرفه آن و انقطاع بین سطوح دیوار و بتن و استفاده از پنجره ها و سطوح شیشه خور مناسب و کاهش سطوح بازشوی پنجره ها (خلا مبحث 19)🙏🙏🙏
https://eitaa.com/joinchat/775094968Cbc0dba1100
هم اندیشی اساتید و مهندسین انرژی (معماری، سازه، برق ، مکانیک، شهرسازی، لندسکیپ و انرژی) در خصوص مبحث 19 مقررات ملی ساختمان: اهرم های اجرایی کردن مبحث در شهر تهران/ باورها/ افق/ راهبرد/ خلا/ روشهای اجرایی عایق کاری/ اسفنجی کردن سطوح/ معماری سبز و سالم و پایدار/ سندروم ساختمان و شهر بیمار/ آلاینده ها/ تهویه طبیعی و ...❄️☁️⛅️⛅️🌤☀️🌈❤️👌👌🙏
30 مدل نمای خانه گلی و کاهگلی ویلایی و ساده با طراحی مدرن
https://www.otag.ir/%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%DA%AF%D9%84%DB%8C/
23.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تولید آب باران با دستگاههای پیشرفته در دانشگاه خوراسگان اصفهان.... بجای دعای باران میتوان از این دستگاه استفاده کرد و کارهای بزرگتری را از خدا خواست.... خدای ما بزرگتر از خدای بردگان است. خدای ما خدای عشق است و زیبایی🙏🌱🙏
«Thermal Camera Effect» را در بازار اندروید ببین:
http://cafebazaar.ir/app/?id=ef.eflatun.thermalcamera&ref=share
سلام
این نرم افزار افکت دوربین حرارتی به شما میده....
یعنی میتوانید با موبایل خودتون بحث پل حرارتی را احساس کنید و ببینید....
البته موبایل من قدیمیه و حسگر گرما نداره و این نرم افزار هم در حد افکت و احساس هستش....
ولی فکر کن اروپایی ها و آمریکایی ها و چینی ها که عینک و دوربین حرارتی دارند چقدر راحت مباحث انرژی را درک و دریافت میکنند.🙏🌱🙏
توصیه میکنم این دوربین را نصب کنید و باهاش یک مقدار عکس برداری و فیلم برداری کنید.
جالبش اینه که شیشه ها را گرم و قرمز نشان میده و آدم حس میکنه گرما داره خارج میشه🌱🙏🌱
هدایت شده از malekiarch
نقش مهندس سازه در مبحث 19 مقررات ملی
با توجه به اینکه طبقه همکف اکثر آپارتمانها در تهران پارکینگ و پیلوت است، می توان آپارتمان بتنی را همانند مکعبی که در آسمان (روی ستونها) قرار دارد و دارای 6 وجه است در نظر گرفت که معمولا این 6 وجه شامل دو سقف دو نمای جانبی و دو نمای اصلی می باشد. نیاز انرژی کلی ساختمان همان پرت انرژی از این 6 سطح می باشد. 2 سطح از این 6 سطح (سقفها) سازه ای بوده و به همین خاطر میتوان گفت یک بخش از سه بخش پرت انرژی مربوط به بخش سازه بتنی ساختمان است. اما سازه ساختمان در 4 نما نیز تاثیر دارد چراکه اکثر سازندگان ایران، تیر و ستون بتنی را تا مرز ساختمان جلو می آورند. اگر ضخامت تیر را 40 سانت و ضخامت سقف را 320 در نظر بگیریم متوجه میشویم که 320/40 بخش از نما یعنی حدود 12% نما مربوط به سازه است. همچنین اگر دهانه و آکس ستون را 520 (عرض دو پارکینگ) و عرض ستون را متوسط 45 سانت در نظر بگیریم، متوجه میشویم حدود 8% از نما ستون بتنی است که بدون رعایت هیچ حد و مرزی خود را تا نازک کاری و لبه ساختمان بیرون کشیده است. بنابراین 20% سطوح نما نیز از بتن مسلح با یک نازک کاری در حدود 5 سانت دوغاب و سنگ یا 3 سانت اندود سیمانی می باشد. در یک آپارتمان با ابعاد حدودی 10 در 15 و ارتفاع 15 متر، کل سطح قابل محاسبه جهت پرت حرارتی 1050 متر می باشد که از این مقدار 300 متر مربوط به سازه سقفها و 750 متر مربوط به نماهاست که از این مقدار حدود 150 متر مربوط به تیر و ستون بتنی می باشد. بنابراین میتوان گفت نزدیک به 40% مساحت قابل محاسبه برای پرت حرارتی مربوط به سازه است. از طرفی بتن جرم حرارتی بالایی دارد. بنابراین میتوان از بتن مسلح هم بعنوان و هم بعنوان یک فرصت (اینرسی و جرم حرارتی بالا) و هم بعنوان یک تهدید (پرت حرارتی بالا) تلقی نمود.
الف- فرصت: استفاده از تیر ستون بتنی بعنوان دیوار ترومب:
میدانیم در مبحث 19 جدید بخشی از بار حرارتی و تولید انرژی تجدید پذیر به عهده ساختمان است. یکی از سامانه های انرژی تجدید پذیر دیوار بتنی به ضخامت حدود 40 سانت از بتن است که با 8 ساعت تاخیر می تواند انرژی را در روز گرفته و در شب به داخل ساختمان پس دهد. با احتساب اینکه حدود 150 متر مربع از نمای ساختمان از تیر و ستون بتن مسلح به ضخامت 40 سانت است، می توان با طراحی مناسب از این سطوح بعنوان طراحی دیوار ترومب استفاده نمود. برای این کار بایستی ترجیحا از تیر ستونهای ضلع غربی استفاده نمود و روی آن یک ورق شفاف نازک به فاصله نصب گردیده (تا نور از آن عبور کرده به گرما تبدیل شود) و سطح بتن نیز تیره رنگ شود و در معرض خورشید باشد تا گرم شود و با 8 ساعت تاخیز گرما را در شب به ساختمان وارد کند. (نیاز به جزییات دیوار ترومپ)
ب- تهدید: پل حرارتی:
پرت انرژی (ضریب هدایت حرارتی) بتن مسلح (بالای 3%) به میزان 2.5 بوده که بصورت سرانگشتی 5 برابر دیوار سفالی و 15 برابر لیکا می باشد. البته اگر ضخامت بتن را 40 سانت و نزدیک دو برابر سفال بگیریم، متوجه میشویم که ضریب انتقال حرارت بتن حدود 2.5 برابر سفال و 7.5 برابر لیکا خواهد بود. در یک مقایسه اگر پوسته ساختمان را با پوست بدن انسان و موجودات مقایسه کنیم متوجه میشویم که هیچوقت در بدن موجودات سازه (استخوانها) مستقیما با پوسته اتصال ندارد و پوسته انعطاف پذیر با یک لایه چربی (همانند مواد تغییر فاز دهنده) با سازه در ارتباط است. ولی در ساختمان سازه بلافاصله با پوسته در ارتباط بوده و گاهی نیز از پوست ساختمان بیرون می زند.
اما راه حل پل حرارتی سازه ای که مقادیر زیادی پرت حرارتی دارد چیست؟
راه حل ساده است؛ عقب رفتن سازه نسبت به مرز ساختمان و قرار دادن یک حایل (عایق حرارتی مثل یونولیت) بین سازه و نما. چرا این راه حل انجام نمی شود؟ 1- عدم آگاهی مهندسین سازه در مبحث 19 2- اجرای سازه تا لبه نما بعنوان پشتیبانی سفت کاری (اشتباه بزرگ سازندگان ایرانی) راه حل چیست؟ راه حل عقب کشیدن سازه از نمای ساختمان از طراح معماری بایستی شروع شده ولی توسط مهندس طراح و ناظر سازه پشتیبانی شود.
1- مهندس معمار: بایستی در کلیه نقشه های معماری بنویسد: کلیه تیرها و ستونهای سازه ای بایستی حتی الامکان نسبت به نمای ساختمان 5 سانت عقبتر کار شود و اطراف آن عایق حرارتی شود. در هر حال درصد سازه بلافصل متصل به نازک کاری بایستی از 20% سطح نما به 10% سطح نما کاهش یابد. عایق کاری دو سطح بام و پیلوت الزامی است.
2- مهندس طراح سازه (طراحی تیرهای لبه ساختمان):
هدایت شده از malekiarch
بایستی ضخامت کلیه تیرهای لبه ساختمان (مجاور نما) را حداقل 5 سانت عقب تر از ضخامت تیر محاسبه کرده و تیر را 5 سانت عقبتر از مرز ساختمان کار کرده و با یک نبشی یا لبه بتنی به ضخامت 5-10 سانت، دیوار طبقه را نگه دارد. همچنین برش تیر در نقشه ها به نحوی آورده شود و عایق کاری 5 سانت آن کشیده شده و این عایق حرارتی تا انتهای ضخامت دیوار طبقه پایین ادامه یابد. (در بحث وال پست مطرح می شود که در محل اتصال دیوار به سقف از یونولیت (عایق حرارتی) استفاده شود. عایق کاری جلوی تیر بایستی با این عایق ترکیب و یکدست شود.)
3- مهندس طراح سازه (طراحی ستونها):
امکان دارد بخاطر حذف پارکینگ، عقب رفتن ستونها اجرایی نباشد. (30-40% آپارتمانهای شهر تهران) در اینصورت مهندس سازه بایستی ستونهای لبه ساختمان را بصورت پله ای و کوچک شونده طوری طراحی کند که ستون نما در طبقات نسبت به نما ماکزیمم عقب نشینی را داشته باشد. در اینصورت کل فضای جلوی ستون یا کل دور ستونها را تا انتهای عرض دیوار بایستی عایق کاری نمود و نقشه عایق کاری ستونها در نقشه های سازه ای نیز (مثلا در پلان ستون گذاری یا در کنار مقاطع ستون) با مقیاس 50/1 کشیده شود.
4- ناظر هماهنگ کننده (ناظر سازه):
هماهنگ کننده نقش مهمی در اجرایی شدن مبحث 19 ایفا می کند. چرا که از نظر مبحث 2 ناظر هماهنگ کننده داور است و حق وتوی نظر سایر ناظرین و بی اثر کردن عملیاتی تلاش سایر مهندسین در اجرایی شدن مبحث 19 را دارد. (مگر شکستن رای ایشان با رای کمیته داوری نظام). از طرفی هماهنگ کننده وظیفه پایش نقشه ها را دارد. هماهنگ کننده بایستی نقشه های عایق کاری پل حرارتی را از مهندس محاسب پروژه مطالبه کرده و همچنین خواستار اجرای تیر ستونها به اندازه 5 سانت عقب تر از نما جهت عایق کاری از سازنده (مجری ذیصلاح) و همچنین عایق کاری بام و پیلوت را داشته و بر اجرای دقیق این موارد نظارت داشته باشد.
5. کارشناس رسمی دادگستری (رسته راه و ساختمان):
بسیاری از کارشناسان رسمی رسته راه و ساختمان از رشته عمران هستند و قاضی اختلافات مبحث 19 را به ایشان ارجاع می دهد. (در حال حاضر صلاحیت ارزیابی خسارت مبحث 19 در کانون کارشناسان تعریف نشده است.) مهندس سازه (کارشناس رسمی) بایستی حداقل به روش تجویزی مسلط باشد تا بتواند در این موارد کارشناسی مناسبی انجام دهد. از آنجا که ارزیابی خسارت هم نیاز به تسلط به روش تجویزی و هم تسلط به متره برآورد خسارت دارد و جنس محاسبات حرارتی و جنس محاسبات متره نزدیک به هم است. (مثلا هر دو با اکسل انجام می شود)، به نظر می رسد مهندسین عمران می توانند به خوبی از عهده این موضوع بر آیند و البته این موضوع نیاز به مهارت و اخذ صلاحیت و تا حدی خبرگی نیز دارد.
با عرض ارادت و تشکر
مرتضی ملکی
مدرس مبحث 19 و کارشناس رسمی
زنت چیست؟
دستگاه زنت در دو حالت سرمایشی و گرمایشی کار می کند. یکی از دلایل اینکه دستگاهزنت یکی از بالاترین استانداردهای موجود در بین تمامی دستگاههای تهویه مطبوع را داراست این است که در این دستگاه بدلیل عدم تخلیه آب تشتک در زمستان میزان رطوبت پیشفرض ۵ درصدی بدلیل تبخیر آب تشتک توسط گرمای کویل صورت میگیرد.ولی در مقابل چنانچه از بخاری و یا پکیج جهت گرم کردن محیط استفاده کنیم سوخت خشک اتفاق می افتد.
نکته: در دستگاههای سفارشی ما سیستم کنترل رطوبت محیطی تعریف میشود که با استفاده از این سیستم رطوبت محیط را میتوانید تنظیم کنید. مدل دیگر نوع تنظیمات دستی رطوبت محیط میباشد که با استفاده از یک دکمهی پمپ تعبیه شده، شما میتوانید میزان رطوبت محیط را خودتان تنظیم کنید.
سوخت خشک چیست؟
این پروسه به شکلی است که در تبدیل انرژی به گرما اکسیژن محیط مورد استفاده قرار میگیرد که این روند باعث کاهش اکسیژن محیط و به وجود آمدن حس خفگی میشود.
[su_box title=”مطلب پیشنهادی به شما” style=”bubbles” box_color=”#۰d۵eff” title_color=”#۰۰۰۰۰۰″ radius=”۱۵″]ایرواشر چیست؟[/su_box]
عملکرد زنت در حالت سرمایشی
دستگاه زنت در حالت سرمایشی
سیستم سرمایش این دستگاه به صورت تبخیری (شبیه کولر آبی) بوده که در واقع همراه سرمایش میزان رطوبت را افزایش میدهد، به همین علت این دستگاه برای مناطق مرطوب مناسب نیست.
عملکرد زنت در حالت سرمایشی بدین صورت بوده که هوای تازه از بیرون وارد دستگاه شده. درون دستگاه پمپ، اقدام به پمپاژ کردن آب بر روی پد سلولزی نموده و پد را غرق آب میکند. هوا با عبور از این پد سلولزی در درجه اول بدلیل آنتی باکتریال بودن این پد ، پاکسازی شده( عملیات فیلتراسیون: حذف گرد و غبار و باکتری های موجود در هوا) و سپس بدلیل برخورد با آب با دمای کمتر از خودش، تبادل گرما بین آب و هوا صورت می گیرد و عملیات تبخیر و سپس کاهش دمای هوا صورت می گیرد و هوای خنک شده توسط فن و از طریق مسیرهای کانالی وارد محیط می شود
عملکرد زنت در حالت گرمایشی
عملکرد دستگاه زنت در حالت گرمایشی
حالت گرمایشی نیاز به کوبل دارد، کویل وسیله ای است که آب گرم داخلش جریان مییابد و با عبور هوا از آن هوا را گرم میکند خودروها از این وسیله برای گرم کردن محیط داخل خود استفاده میکنند، آب گرم مورد نیاز (جهت جریان در لوله های کویل) توسط پکیچ(یا موتورخانه) تامین میگردد و با استفاده از اتصالات مورد نظر کویل به پکیج متصل میشود. در این وضعیت نیازی به افزایش دور فن نیست چرا که با کمترین سرعت فن گرمای تولید شده توسط کویل به محیط انتقال داده میشود. در ضمن دریچهی هوای تازه که در تابستان هوا را از محیط خارج از ساختمان وارد دستگاه میکند بسته میشود و دریچهای که هوای داخل ساختمان را به داخل دستگاه منتقل میکند باز میشود،(عملیات سیرکوله انجام می شود) هوای محیط داخل توسط دستگاه دریافت و سپس گرم و بعد به محیط باز میگردد.
انواع مدل های دستگاه زنت
دستگاه زنت در سه مدل ایستاده، زیر سقفی، پشت بامی در شرکت ایمن تهویه تولید میشود که از طریق بخش ذیل میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید.
[su_box title=”مطلب پیشنهادی به شما” style=”bubbles” box_color=”#۰d۵eff” title_color=”#۰۰۰۰۰۰″ radius=”۱۵″]
مدل ایستاده Buhavi
مدل زیرسقفی Smart
مدل پشت بامی Tornado
[/su_box]
نکات بارز و مثبت این دستگاه نسبت به سیستم های مشابه:
مناسب با آب و هوای اکثر نقاط کشورمان
مصرف برق کمتر نسبت به کولر آبی و سیستم های سرمایشی دیگر
استفاده از پد سلولزی به جای پوشال(طول عمر بیشتر و عدم ایجاد کپک و میکروب در این پد و تصفیه سازی هوا )
بدنه عایق کاری شده و جنس گالوانیزه رنگ شده با پودر الکترواستاتیک
استفاده از فن های دایرکت درایو، بدون تسمه و سایلنت حتی در زمان استارت
حذف هزینه های لوله کشی و رادیات ها در حالت گرمایش
حذف هزینه های کانال کشی عمودی
استفاده از فیلترهای مختلف بنابر سفارش مشتری(مشتری مداری و سفارشی سازی)