*اَلٰلهُــمَّ؏َـجـِّـلْلِوَلیــِڪـَ الْفَــرَج*
┄┅┅✿•∞♡∞•✿┅┅┄
*برترین و با فضیلتترین افراد بین شیعیان کدام افراد هستند؟!*
🔸ابن ابی عمیر از یکی از امامان علیهم السّلام روایت کرده است که فرمودند:
🔺 «بعضی از شما [دوستداران ما] نسبت به بعضی دیگر بیشتر نماز میخوانید و بعضی نسبت به بعضی دیگر، بیشتر حجّ بجا میآورید، و بعضی نسبت به بعضی دیگر، بیشتر صدقه میدهید. نیز بعضی نسبت به بعضی دیگر ، بیشتر روزه میگیرید ؛ ولی با فضیلتترین شما کسی است که معرفتش (به امامش) بیشتر باشد.»
📚مصنفات الصدوق(صفات الشيعة) ص ۱۴۶، ح ۲۸
صفات الشيعة، ص ۱۵، ح ۲۸ __ ترجمه دکتر امیر توحیدی ، ص۵۳
✍ پینوشت: در این حدیث شریف معیار #افضلیت بیان شده که همان معرفت انسان است؛ ارزش #نماز و #حج و #روزه به اندازه معرفتی است که شخص داراست ، اگر معرفت را حذف کنیم ، آنچه میماند یک سری اعمال فیزیکی و بدنی بدون روح و بی معناست که نمیتوان نام بندگی خدا بر آن نهاد.
*┅••༻⃕✿یاعلی¹¹⁰༻⃕✿•┅*
*الٰهی بِحَقِ مُحَمَّدٍوَعَلیٍ وَفٰاطِمَةٍ وَالحَسَنٍ وَالحُسَیْنٍ وَبِحَقِ صٰاحِبَ الزَّمٰانْ عَلَیهِمُ السَّلٰام،عَجَّلْ لِوَلیِڪْ الفَرَج*
رسول خدا ص:
من به خاطر ۵ خصلت، کودکان را دوست دارم:
اول: کودکان گریه میکنند.یعنی رقیقالقلب هستند. و در روایت آمده است هر چیز،قیمتی داردمگر قطره اشکی که از خوف خدا از چشم جاری شود.
دوم: کودکان خاک بازی میکنند.یعنی اصل خود را فراموش نکرده و تکبر ندارند
سوم: دعوا میکنند ولی کینه به دل نمیگیرند.باز فردا روز از نو،دوست میشوند.
چهارم: چیزی را ذخیره نمیکنند و به فکر فردا نیستند.یعنی حرص و طمع ندارند و به خدا امید دارند.
پنجم: میسازند وخراب میکنند.
.یعنی به هیچ چیز دلبستگی ندارند.
منبع: کتاب مواعظ العددیّه، ص ۲۵۹
متن حدیث:
قال رسول الله(صلی الله علیه و آله):
اُحِبُّ الصِّبیانَ لِخَمسٍ :
اَلاوَّلُ : اَنـَّهُم هُمُ البَکّاؤونَ وَالثّانى : یَتَمَرَّغونَ بِالتُّرابِ وَ الثّالِثُ : یَختَصِمونَ مِن غَیرِ حِقدٍ وَ الرّابعُ : لا یَدَّخِرونَ لِغَدٍ شَیئا وَ الخامِسُ : یُعَمِّرونَ ثُمَّ یُخَرِّبونَ.
امام صادق عليه السلام:
مَن كانَ لَهُ دارٌ و احتاجَ مُؤمِنٌ إلى سُكناها فَمَنَعَهُ إيّاها قالَ اللّهُ عَزَّ و جلَّ: مَلائكَتي، عَبدي بَخِلَ على عَبدي بِسُكنَى الدُّنيا، و عِزَّتي لا يَسكُنُ جِناني أبدا
هر كه خانه اى داشته باشد و مؤمنى، به سكونت در آن نيازمند باشد و او آن را از وى دريغ دارد، خداوند عزّوجلّ فرمايد: فرشتگان من! بنده ام از سكونت دادن بنده ام در دنيا بخل ورزيد. به عزّتم سوگند كه هرگز در بهشت من سكونت نكند
📚ميزان الحكمه جلد5 صفحه341
☀️ شنبه ٢٠ خرداد ١۴٠٢
🌙 السبت ٢١ ذیالقعده ١۴۴۴
🌲م Saturday 10 June 2023
👈 امروز متعلق است به #پیامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله)
🕋 اذکار روز:
یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ بار)
یا حی یا قیوم (١٠٠٠ بار)
يا غنی (١٠۶٠ بار) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ سالروز شهادت مجاهد نستوه حضرت #آیت_الله_سعیدی به دست رژیم سفاک شاهنشاهی (١٣۴٩ ش)
☀️ عزل #بنی_صدر از فرماندهی کل قوا از سوی #امام_خمینی(ره) (١٣۶٠ ش)
☀️ هفته #محیط_زیست (١۵ تا ٢١ خرداد)
🤲 اعمال روز:
🔹 عمل خاصی برای این روز وارد نشده است.
💠 #حدیث_روز:
💎 #امام_علی (عليه السلام):
إنَّ اَلدُّنْيَا مَعْكُوسَةٌ مَنْكُوسَةٌ ... عَيْشُهَا عَنَاءٌ وَ بَقَائُهَا فَنَاءٌ تَجْمَحُ بِطَالِبِهَا وَ تُرْدِي رَاكِبَهَا وَ تَخُونُ اَلْوَاثِقَ بِهَا وَ تُزْعِجُ اَلْمُطْمَئِنَّ إِلَيْهَا.
همانا دنيا وارونه و واژگونه است؛... زندگى در آن رنج است و بقايش، فنا. با جوينده خود، چموشى مى كند و سوار خود را به هلاكت مى افكند، به كسى كه به او اعتماد كند، خيانت مى ورزد و كسى را كه بدان آرام گيرد، بى قرار (پريشان خاطر) مى سازد
📚 غرر الحكم، ح ۳۶۶۱.
با ما همراه باشید:
کانال گنجینه معارف اسلامی
"جهاد با نفس "
یک دقیقه فقط تامل 🕙
[ نکاتی برگزیده و کوتاه تقدیم می شود]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
❇️مقدمه
جهاد با نفس بخشی از کتاب وسائل الشیعه است که آیت الله بهجت معرفی فرموده اند ،مبحث ۷۹ که بنا داریم از آن کتاب تقدیم کنیم عبارت است از این حدیث؛
راوی از امام صادق(ع) در باره آیه
«وَ أَمَّا الْجِدارُ فَكانَ لِغُلامَيْنِ يَتِيمَيْنِ فِي الْمَدِينَةِ وَ كانَ تَحْتَهُ كَنْزٌ لَهُما» سوال کرد امام فرمود:
« أَمَا إِنَّهُ مَا كَانَ ذَهَباً وَ لَا فِضَّةً وَ إِنَّمَا كَانَ أَرْبَعَ كَلِمَاتٍ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا مَنْ أَيْقَنَ بِالْمَوْتِ لَمْ يَضْحَكْ سِنُّهُ وَ مَنْ أَيْقَنَ بِالْحِسَابِ لَمْ يَفْرَحْ قَلْبُهُ وَ مَنْ أَيْقَنَ بِالْقَدَرِ لَمْ يَخْشَ إِلَّا اللَّهَ».
به راستى كه آن گنج طلا و نقره نبود بلكه آن گنج چهار كلمه حكمت بود: هيچ معبودى جز من نيست، كسى كه مرگ را باور داشته باشد در عمر خود نمىخندد، و كسى كه حساب را باور داشته باشد دلش شادمان نخواهد بود، و كسى كه قضا و قدر الهى را باور كند جز از خدا از هيچ چيز نمىترسد.
🟢بیان کلی
در جهاد با نفس ، عناصری از سنخ باور و ایمان نقش ایفا میکنند که اگر انسان این عناصر بنیادین و اساسی را در خود جمع کند در میسر کمال، موانع نفسانی یکی پس از دیگری از سر راهش کنار خواهد رفت که در این حدیث به سه مورد از آنها اشاره شده است؛
🔷 نگاه توحیدی
لَا إِلَهَ إِلَّا الله ، به تعبیر امام رضا(ع) دژ محکم الهی است، که در برابر آسیب های شیاطین انس و جن انسان را حفظ می کند .
در زمانه ای به سر می بریم که عمدتاً احساس پوچى و بى هدف بودن زندگى، احساس نداشتن پناهگاه در مشكلات طاقت فرسا، تصوير وحشتناك از چهره مرگ، و بدبينى آزار دهنده و گاه ترس از آينده جهان، و آينده زندگى شخصى، پیامدهای مختلفی به همراه داشته است.
اما موحّدان و انسان هاى خدا پرست بر خلاف جوامع اومانیستی( انسان محور)، تكليفشان مشخّص و معلوم است و دچار تحيّر و سرگردانى نيستند، زیرا موحّدان دل به يك معبود، مقصود، پناهگاه ، يار و ياور بسته اند و در مشكلات به خداوند يكتا پناه مى برند و حوايج و نيازمندي هاى خود را فقط از او طلب مى كنند؛ اميدشان به اوست و سر بر فرمان او نهاده اند و تكليفشان روشن و مشخّص است و تنها به وظيفه الهى مى انديشند!
🔷 مرگ باوری و آخرت باوری
خنده و شادی از سنخ سرگرم شدن به لهو در نگاه اهل سلوک مانع کمال شناخته شده است و توجه و تفکر به مرگ و آخرت علاج این موانع محسوب می شوند.
تذکر و یاد آوری مرگ و ایمان به عالم آخرت و زندگی جاویدانِ آن جهانی، انسان را از غفلت، بی خبری و سرگرم شدن به امور سطحی باز میدارد و انگیزه ساز برای انجام اعمال نیک است و کسی که همواره در افق نگاهش مرگ و جدا شدن از جاذبه های مادی قرار دارد به امور گذرای مادی دل خوش نمی کند و خنده و شادی از جنس غفلت از او دور میشود .
➖حضرت پیامبر(ص):« أكثِروا ذِكرَ المَوتِ ؛ فإنّهُ يُمَحِّصُ الذُّنوبَ و يُزَهِّدُ في الدُّنيا ، فإن ذَكَرتُموهُ عِندَ الغِنى هَدَمَهُ ، و إن ذَكَرتُموهُ عِندَ الفَقرِ أرضاكُم بعَيشِكُم» .(۲)
مرگ را فراوان ياد كنيد؛ زيرا كه ياد مرگ گناهان را مى زدايد و به دنيا بى رغبت مى كند. اگر در هنگام توانگرى به ياد مرگ باشيد آن را بر هم مى زند و اگر به هنگام نادارى به يادش باشيد، شما را به زندگيتان خشنود مى سازد.
🔷ایمان به حاکمیت اراده الهی
اصالت دادن به قدرت و اراده الهی به این معنا که عالم در تسخیر اراده خداوند است به انسان آرامش و مقاومت میدهد که از هیچ چیز واهمه نداشته باشد.
➖چنانچه به تعبیر قرآنی ایمان به ربوبیت الهی باعث استقامت است که هر نوع ترس و نگرانی را برطرف میکند؛
«إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ» (۳)
➖ در دعا به پیشگاه خداوند عرضه می داریم:«اللّٰهُمَّ لَامانِعَ لِما أَعْطَيْتَ، وَلَا مُعْطِيَ لِما مَنَعْتَ»
خدایا! از آنچه عطا کردی بازدارندهای نیست و آنچه را بازداریدهندهای ندارد
🌸شعر
اگر تیغ عالم بجنبد ز جای
نبرد رگی تا نخواهد خدای
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱. وسائل الشيعة ،ج۱۱،ص۱۵۵.
۲. كنز العمّال،۴۲۰۹۸.
۳.فصلت،٣٠
✅ کانال محتوایی گنجینه معارف اسلامی🔰🔰🔰
7.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پسر، پدر، پدر بزرگ، هر سه قاری قرآن کریم .استاد عبدالفتاح طاروطی 🫶🤲🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗓#روزشمار_غدیر
8⃣ 2⃣ روز تا عیدالله الاکبر، عید بزرگ غدیر باقی مانده است...
اَلا وَ اِنّى قَدْ بایَعْتُ اللَّهَ وَ عَلِىٌّ قَدْ بایَعَنى، وَ اَنَا آخِذُكُمْ بِالْبَیْعَةِ لَهُ عَنِ اللَّهِ – عَزَّوَجَلَّ -. اِنَّ الَّذینَ یُبایِعُونَكَ اِنَّما یُبایِعُونَ اللَّهَ، یَدُ اللَّهِ فَوْقَ اَیْدیهِمْ. فَمَنْ نَكَثَ فَاِنَّما یَنْكُثُ عَلى نَفْسِهِ، وَ مَنْ اَوْفى بِما عاهَدَ عَلَیْهُ اللَّهَ فَسَیُؤْتیهِ اَجْراً عَظیماً
📚فرازی از بخش نهم خطابه غدیر
◼️امام رضا علیهالسلام:
هرگاه گرفتارى شديدى بر شما وارد شد،
به وسيله ما،
از خداوند كمک طلب كنيد
و اين همان کلام خداست،
كه مىفرمايد:
وَللَّهِِ الْأَسْماءُ الْحُسْنى فَادْعوُهُ بِها
براى خدا اسماء نيكوئى است
او را به آنها بخوانيد
(خدا را به آنها قسم دهید)
📚اعراف/آیه۱۸۰
به خدا سوگند،
مائیم(اسماءُالحُسنی) نامهاى نيكوى خدا
كه از احدى عملى پذيرفته نمىشود،
مگر به معرفت ما
📚بحارالانوار ج۹۴ص۶
🏴🏴 إنا لله و إنا إلیه راجعون!
آجرکاللهیامولای، یاصاحبالزمان!
٢٣ذی القعده (امروز ) روز زیارتی مخصوص حضرت رضا (علیه السلام) و طبق روایتی روز شهادت آن حضرت است، که زیارت ایشان از دور و نزدیک فضیلت دارد.
💠 #حدیث روز 💠
💎 سه نشانه انسان صبور
🔻پيامبر خدا صلىاللهعليهوآلهوسلم:
عَلامَةُ الصّابِرِ فِى ثَلاثٍ: اَوَّلُها، اَنْ لايَكْسِلَ، وَالثَّانِيَةُ، اَنْ لايَضْجُرَ، وَالثّالِثَةُ، اَنْ لايَشْكُوَ مِنْ رَبِّهِ عز و جل لاِنَّهُ اِذا كَسِلَ فَقَدْ ضَيَّعَ الْحَقَّ وَ اِذا ضَجِرَ لَمْ يُؤَدِّ الشُّكْرَ، وَاِذا شَكا مِنْ رَبِّهِ عز و جل فَقَدْ عَصاهُ
❇️ نشانه انسان صبور در سه چيز است:
1️⃣ اينكه كسل نمىشود.
2️⃣ دل تنگ نمىشود.
3️⃣ از پروردگارش شكايت نمىكند.
چراكه وقتى كسل شود، حق را ضايع و تباه خواهد كرد،
هنگامى كه دلتنگ شد، سپاسگزارى نمى كند و
وقتى كه از پروردگارش شكايت كند، گناه خواهد كرد.
📚 بحارالأنوار،۷۱/۸۶
•┈┈••✾••┈┈•
#حدیث_روز
💠 حضرت امام رضا علیه السلام
🔹 إذَا نَزَلَتْ بِكُمْ شَدِيدَةٌ فَاسْتَعِينُوا بِنَا عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَل
🔸 هرگاه برای شما پیشامد سختی روی داد، به واسطه ما از خداوند کمک و یاری بجویید
📗 مسند الامام الرضا، ج1، ص335
🔴 دحو الارض جزو چهار روز سال که به فضیلت روزه گرفتن ممتاز است
🔵 طبق حدیثی از امام صادق و امام باقر (ع)، که در انتهای مطلب آمده است،مضمون آن چنین است که در طول سال، چهار روز است که در فضیلت روزه، امتیاز ویژهای دارند:
1⃣ روز هفدهم ربیع الاول؛ که ولادت پیامبر اکرم (ص) است.
2⃣ روز بیست و هفتم ماه رجب؛ که پیامبر اکرم (ص) در آن روز به پیامبری مبعوث شدند.
3⃣ روز بیست و پنجم ذى القعده؛ که روز دحو الارض است.
4⃣ روز هجدهم ذى الحجه؛ که عید غدیر است و روزی است که پیامبر اکرم (ص)، حضرت علی(ع) را به امامت نصب کردند.
🌕 قَدْ وَرَدَ الْخَبَرُ عَنِ الصَّادِقِینَ ع بِفَضْلِ صِیَامِ أَرْبَعَةِ أَیَّامٍ فِی السَّنَةِ إِلَى أَنْ قَالَ یَوْمُ السَّابِعَ عَشَرَ مِنْ رَبِیعٍ الْأَوَّلِ- وَ هُوَ الْیَوْمُ الَّذِی وُلِدَ فِیهِ رَسُولُ اللَّهِ ص فَمَنْ صَامَهُ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ صِیَامَ سِتِّینَ سَنَةً وَ یَوْمُ السَّابِعِ وَ الْعِشْرِینَ مِنْ رَجَبٍ وَ هُوَ الْیَوْمُ الَّذِی بُعِثَ فِیهِ رَسُولُ اللَّهِ ص- وَ مَنْ صَامَهُ کَانَ صِیَامُهُ کَفَّارَةَ سِتِّینَ شَهْراً وَ یَوْمُ الْخَامِسِ وَ الْعِشْرِینَ مِنْ ذِی الْقَعْدَةِ (فِیهِ دُحِیَتِ الْأَرْضُ) وَ یَوْمُ الْغَدِیرِ- فِیهِ نَصَبَ رَسُولُ اللَّهِ ص أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ ع إِمَاماً
📚 وسائل الشیعه ج ۱۰ ص ۴۵۶ ح ۱۳۸۳۶
🔴 طبق روایت مندرج در مفاتیح الجنان روزه گرفتن دحوالارض معادل ۷۰ سال روزه گرفتن و در روایت دیگر کفاره ۷۰ سال است.
🆔 با کانال ما همراه باشید