.
🏴 وفات جناب عبدالمطلب (ع)
در هشتمين سال ولادت پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله، حضرت عبد المطلب عليه السلام از دنيا رفت.
لازم به ذكر است كه بنابر فرمايش علاّمه مجلسى در مرآة العقول، ۸ سال و ۲ ماه و ۱۰ روز از سن مبارك رسول اللَّه صلّى اللَّه عليه و آله گذشته بود كه عبد المطلب عليه السّلام از دنيا رفت،
اگر سال قمرى باشد روز رحلت ۲۷ جمادى الاولى است و اگر مراد سال شمسى باشد تقريباً ۲۷ شعبان مىشود.
📚 مصباح المتهجد: ص۵
#جمادی_الاولی #پيامبر
🆔 @TaghvimShia1
١.
🏴 شهادت حضرت زهرا (س)
امام رضا عليه السّلام مى فرمايد: «ان فاطمة صديقة شهيدة»: «همانا فاطمه راستگو و شهيده است».
در اين روز در سال ۱۱ ه.ق بنابر قول ۹۵ روز، در روز سه شنبه شهادت حضرت بتول عذراء مظلومه مضروبه حضرت سيدة النساء فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها به وقوع پيوسته است.
بعد از شهادت و دفن پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله سه بار به منزل اميرالمؤمنين و فاطمه زهرا عليهماالسّلام هجوم آورده، در هر بار به طريقى جسارت به اهل بيت عليهم السّلام كردند.
در يكى از اين دفعات، كه در منزل آن حضرت را آتش زدند و به زور وارد منزل شدند، حضرت صديقه سلام اللَّه عليها پشت در بودند.
با اينكه مى دانستند آن حضرت پشت در است، با لگد و فشار در را باز كردند، و ميخ در سينه آن مخدره را آزرد و محسن عليه السّلام سقط شد و پهلوى آن حضرت شكست.
آن حضرت بيهوش روى زمين قرار گرفت، و حضرت مولى الموحدين عليه السّلام را با سر و پاى برهنه و دست بسته به طرف مسجد بردند.
وقتى حضرت زهرا سلام اللَّه عليها به هوش آمدند به دنبال امير المؤمنين عليه السّلام رفتند، و از بردن آن حضرت به مسجد مانع شدند.
داخل كوچه جلو چشم همسرش اسد اللَّه الغالب امير المؤمنين على بن ابى طالب عليه السّلام، با تازيانه و علاف شمشير بر بدن حضرت صديقه شهيده عليها السلام زدند كه طبق بعضى روايات از بازوى آن حضرت خون جارى شد و باز بيهوش روى زمين قرار گرفتند.
📚 اصول كافى: ج۳، ص۴۷۵
بحارالانوار: ج۹۷، ص۳۷۵؛ ج۴۳، ص۱۹۵
#جمادی_الثانی #حضرت_زهرا
🆔 @TaghvimShia1
٢.
🔘 روزهاى حزن فاطمه (س)
بعد از اين وقايع و فجايع آن حضرت بعضى روزها با دلى شكسته و محزون كنار قبور شهداى احد مى رفت و مىگريست، و مرگ خود را از خداوند طلب مىكرد،
تا اينكه آهسته آهسته درد و جراحتهاى بدن بيشتر شد، و از آن به بعد نزديك مدينه زير درختى مىنشست و گريه و ناله مىكرد.
منافقين آن درخت را هم بريدند. بعد از آن امير المؤمنين عليه السّلام در آنجا سايبانى ساختند كه مشهور به «بيت الاحزان» شد.
روز به روز بر شدت بيمارى بى بى افزوده مىشد. سينه شكسته و مجروح، بازوى ورم كرده، صورت نيلى، محسن سقط شده، غم پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله، مظلوميّت اميرالمؤمنين عليه السّلام، كار را به جائى رساند كه آن حضرت در بستر بيمارى افتاد، و وصيت هاى خويش را به امير المؤمنين عليه السّلام فرمود:
«شبانه مرا از زير پيراهن غسل بده و كفن كن و دفن نما. قبرم مخفى باشد و ابوبكر و عمر در تشييع و نماز من حاضر نشوند.
📚 بحارالانوار: ج۴۳، ص۱٧١
#جمادی_الثانی #حضرت_زهرا
🆔 @TaghvimShia1
٣.
▪️مدينه در شهادت فاطمه (س)
روز شهادت آن حضرت، مدينه مثل روز شهادت خاتم الانبياء صلّى اللَّه عليه و آله شده بود. كوچك و بزرگ از زن و مرد، نالان و گريان بودند.
بدن مطهر آن حضرت شبانه غسل داده شد و هنگام غسل، اميرالمؤمنين و حسنين و زينبين عليهم السّلام و فضه خادمه و اسماء بنت عميس حاضر بودند.
سپس عدهاى از گلهاى سر سبد اصحاب امير المؤمنين عليه السّلام: سلمان، ابوذر، مقداد، عمار و... حاضر شدند و بدن را دفن كردند.
در بقيع، چهل صورت قبر ترتيب دادند و بر آنها مقدارى آب ريختند.
فرداى آن روز منافقين قصد نبش قبر را نمودند، ولى امير المؤمنين عليه السّلام اجازه نفرمودند.
احتمالات در محل دفن آن حضرت متعدد است، ولى زيارت آن حضرت در مسجد النبى صلّى اللَّه عليه و آله، حجره خود آن حضرت كه در زمان ما جزء صحن مسجد است بين محراب و منبر، و در بقيع وارد شده است.
مدت عمر آن مخدره مظلومه ۱۸ سال و ۶۰ روز يا ۹۰ روز است. سال شهادت يازدهم هجرى است.
📚 بحارالانوار: ج۴۳، ص۱٨٣
#جمادی_الثانی #حضرت_زهرا
🆔 @TaghvimShia1
.
🏴 وفات حضرت امّ البنين (س)
در اين روز در سال ۶۴ ه.ق حضرت امّ البنين سلام اللَّه عليها و مادر قمر بنى هاشم عليه السّلام از دنيا رحلت فرمودند.
نام مبارك آن حضرت فاطمه، و كنيه شريفش امّ البنين است، و آن حضرت به همين كنيه معروفند. پدر آن حضرت حزام بن خالد، و مادرشان ليلى دختر شهيد بن ابى عامر است.
امير المؤمنين عليه السّلام آن حضرت را به همسرى برگزيد و خداوند چهار پسر به آن حضرت عنايت فرمود: حضرت قمر بنى هاشم عباس عليه السّلام، عبداللَّه، جعفر و عثمان عليهماالسّلام، كه هر چهار پسر در كربلا شهيد شدند.
بانوانى كه از كربلا به مدينه مراجعت كردند، در خانه امّ البنين سلام اللَّه عليها عزادارى مىكردند. آن حضرت اگرچه در كربلا نبود ولى از ناله و گريه قرار نداشت و همه روزه به بقيع مىرفت و آنقدر جانسوز مرثيه مىخواند كه مروان با آن همه قساوت قلب گريه مىکرد.
هنگامى كه زنها او را امّ البنين خطاب مىكردند و تسليت مىدادند، مىفرمود:
«ديگر مرا امّ البنين نخوانيد...».
اين گريه و زارى حضرت ادامه داشت تا بدرود حيات گفت.
📚 رياحين الشريعة: ج۳، ص۲۹۴
#جمادی_الثانی #ام_البنین
🆔 @TaghvimShia1
.
✨ ازدواج حضرت عبداللَّه و آمنه عليهما السّلام
روز ١٩ جمادی الثانی، روز ازدواج حضرت عبداللَّه و آمنه عليهماالسّلام، پدر و مادر بزرگوار حضرت رسول اكرم صلىاللهعليهوآله میباشد.
📚 فيض العلام: ص ۲۷۲
#جمادی_الثانی #پيامبر
🆔 @TaghvimShia1
١.
✨ ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)
در چنين روزى حضرت حوراء انسيه عذراء بتول امّ ابيها حضرت فاطمه زهرا سلام اللَّه عليها در سال پنجم بعثت در مكه مكرمه به دنيا آمد.
در شب معراج خداوند سيبى به پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله هديه داد كه از عظمت خلقت و بوى و رنگ و زيبائى آن ملائكه تعجب كردند.
خداوند امر فرمود تا پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله آن را ميل كند. هنگامى كه آن سيب را شكافت، نورى از آن درخشيد.
جبرئيل گفت: بخور يا رسول اللَّه، كه اين نور منصوره فاطمه، دخترى است كه متولد خواهد شد.
📚 كافى: ج ۱، ص ۳۸۱
بحار الانوار: ج ۴۲، ص ۱۸
#جمادی_الثانی #حضرت_زهرا
🆔 @TaghvimShia1
٢.
🌱 دوران باردارى حضرت خديجه (س)
هنگامى كه حضرت خديجه سلام اللَّه عليها دوران آبستنى خود را مىگذراند، حضرت فاطمه سلام اللَّه عليها از داخل شكم با مادر صحبت مى فرمود، و او را دلدارى مى داد و به صبر و پايدارى دعوت مى فرمود.
پيامبر به خديجه سلام اللَّه عليها فرمودند: «جبرئيل به من بشارت داد كه اين مولود دختر است، و او موجودى پاك و با بركت است. خداوند متعال نسل و ذريه مرا از او قرار مىدهد، و از نسل او امامانى در امت قرار خواهد داد كه بعد از پايان يافتن وحى او، جانشينانش در روى زمين باشند».
هنگام ظاهر شدن آثار وضع حمل، سراغ زنان قريش فرستادند. ولى كسى براى كمك نيامد؛ زيرا آنها راضى به ازدواج حضرت خديجه سلام اللَّه عليها با پيامبر نبودند، و خديجه سلام اللَّه عليها از اين برخورد غمناك شد.
در همين حال چهار زن بلند بالا كه شبيه زنان بنى هاشم بودند بر او وارد شدند. يكى از آنان به او گفت: اى خديجه، غمگين مباش كه ما فرستادگان پروردگار تو هستيم.
ما خواهران توايم. من ساره هستم، و اين آسيه دختر مزاحم و همنشين تو در بهشت و اين مريم دختر عمران و اين صفوراء دختر شعيب است. خداوند ما را نزد تو فرستاده تا به تو كمك كنيم.
📚 بحار الانوار: ج ۱۶، ص ۸۰
#جمادی_الثانی #حضرت_زهرا
🆔 @TaghvimShia1