🔴مجددا درگیری سنگین در سراقب در جریان است.
🔴ارتش سوریه پدافند هوایی خود را فعال کرده است.
🔴درگیری در سراقب بسیار جدی و سنگین گزارش شده است.(خبر تایید شده)
#سید
🔴فوری(در انتظار تایید)
شاهدان عینی خبر از شلیک موشکهای کروز و مشاهده ی آنها در اسمان سوریه می دهند.
#سید
🔴دو جنگنده ی روسیه از پایگاه هوایی در لاذقیه هم اکنون برخواستند
🔴هواپیماهای روسی بر فراز اسمان ادلب هم اکنون در حال پرواز هستند.
#سید
🔴 مرکز مستشاری نظامی ایران، مستقر در شمال سوریه، بامداد یکشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد ارتش ترکیه همچنان به بمباران مواضع ارتش سوریه و مقاومت ادامه میدهد.
♦️بیانیه مرکز مستشاری ایران درباره تحولات ادلب به شرح زیر است:
🔹از صبح روز گذشته به نیروهایمان دستور دادیم نظامیان ترکیه را در ادلب هدف قرار ندهند تا جان آنها حفظ شود. نیروهای ما نیز علیرغم اینکه آنها را در تیررس داشتند، از هدف قرار دادنشان خودداری کردند اما ارتش ترکیه همچنان به گلوله باران توپخانه ای مواضع و مراکز و پایگاه های ما ادامه می دهد.
🔹مرکز مستشاری نظامی ایران در سوریه نظامیان ترکیه را دعوت به برخورد عقلانی بر اساس مصلحت ملتهای سوریه و ترکیه می کند. باز هم تاکید میکنیم فرزندان ملت ترکیه در ارتش آن کشور در منطقه ادلب در تیررس نیروهای نظامی ما هستند و به راحتی میتوانستیم انتقام بمباران مراکزمان را از آنها بگیریم اما در پاسخ به دستورات صادر شده از فرماندههانمان خویشتنداری کرده ایم.
🔹از آنها دعوت میکنیم به فرماندهان و رهبران ترکیه برای حفظ آرامش و جلوگیری از ریخته شدن خون نظامیان ترکیه در خاک سوریه فشار وارد آورند.
🔹اعلام میکنیم علیرغم شرایط بسیار سخت و طاقت فرسای بهوجود آمده همچنان در کنار دولت و مردم و ارتش سوریه در میدان مبارزه با تروریسم تا آزادسازی و پاکسازی کامل خاک این کشور قرار داریم و همگان را به تفکر و درک خطرات بزرگی که ادامه دشمنی و حملات علیه سوریه بهوجود میآورد، دعوت میکنیم».
🔴هم اکنون وزیر دفاع ترکیه به همراه چندتن از مقامات نطامی ارشد در مرز ترکیه و سوریه حضور دارد
🔴رسانه های حامی مقاومت اعلام کردند در این لحظات به رسانه های تروریستی در مورد حملات انان به برخی مناطق در سوریه اعتماد نکنید..اینها برای تضعیف روحیه ی مقاومت می باشد.
🔴برخی منابع خبری ::
اردوغان خبرنگاران و روزنامه نگارانی که علیه او در مورد وقایع اخیر سوریه گزارش منتشر می کرد را تحت پیگرد قرار داد.
تحولات منطقه
🇸🇾سراقب ازاد شد.🇸🇾 الله اکبر #سید
✌تکمیلی:
نیروهای تایگر ارتش سوریه اعلام کردند که سراقب از وجود تروریستهای اردوغان پاکسازی و تحت کنترل ارتش سوریه در آمد.
#سید
🔴ارتش سوریه شهرک های حزارین در نزدیک کفر نبل در ادلب جنوبی را مجددا تحت کنترل خود قرار داد.
کنترل کفر نبل نیز در اختیار ارتش سوریه می باشد.
#سید
تحولات منطقه
🔴ارتش سوریه شهرک های حزارین در نزدیک کفر نبل در ادلب جنوبی را مجددا تحت کنترل خود قرار داد. کنترل ک
🔴کفر نبل درگیری سنگین گزارش شده.
🔴قمیناس،سرامین،نیرب شاهد اتش باری سنگین به وسیله توپخانه و جنگنده های مقاومت می باشد.
#سید
🔴ترکیه :اردوغان در روز پنج شنبه با پوتین در مسکو دیدار می کند.
🔴حملات جنگنده های روسی در قمیناس ،سرامین،نیرب شدیدتر شد.
🔴نیروهای تایگر سوریه نیز اخبار مربوط به پاکسازی حزارین از وجود تروریستها را تایید کردند.
تحولات منطقه
🔴ترکیه :اردوغان در روز پنج شنبه با پوتین در مسکو دیدار می کند. 🔴حملات جنگنده های روسی در قمیناس ،س
🔴موقعیت سیطره ارتش سوریه بر حزارین و دارالکبیره مستحکم شد.
#ریف_ادلب_جنوبی
@moghavemattazohur
🔴پدافند هوایی سوریه یک پهپاد دیگر ترکیه را بر فراز جبل الاربعین ساقط کرد.
#سید
🔴 وضعیت محور مقاومت و ترکیه در سوریه، ستیز یا مماشات
#بخش_اول
🔴 اتفاقات جاری در شمال سوریه سوالات بسیاری را برای مردم موجب شده است؛ اینکه واقعا چه اتفاقی در حال رخداد است؟ چرا ترکیه بیمهابا به ارتش سوریه، روسیه و محور مقاومت میتازد و دقیقا به دنبال چیست؟ موضع روسیه و محور مقاومت خصوصا ایران در مورد این اتفاقات چیست؟ و یا این سوال که علارقم حمله ارتش ترکیه و جماعت تروریستهای شمال سوریه چرا شاهد واکنش طرفهای مدافع سوریه(روسیه، محور مقاومت و ایران) نیستیم؟
پاسخ به هر یک از این سوالات مقال جدایی میطلبد، اما در این نوشته کوتاه سعی شده تحلیل مجمل و کلی صورت گرفته و پاسخی اقناع کننده به مخاطب ارائه شود.
🔴 ابتدا باید توجه داشت که روابط میان دو طرف(دو کشور یا دو مجموعه کشور متحد و روبروی هم) از سه حالت خارج نیست. یا وضعیت وضعیت مخاصمه است، مانند آنچه میان ایران و رژیم اشغالگر قدس و آمریکا در جریان است؛ یا وضعیت صلح و دوستی برقرار است مانند روابط حسنه ایران با عراق یا حزب الله لبنان؛ و یا وضعیتی فی مابین این دو وضعیت در جریان است که کنش و واکنشهای طرفین مبتنی بر ملاحظات سیاسی، اقتصادی و امنیتی است.
در چنین وضعیتی نه جنگی میان طرفین وجود دارد و نه صلحی پایدار و اتحادی جامع. در این وضعیت پیچیدگی روابط افزون میشود و حفظ تعادل در تمام حوزههای امنیتی، اقتصادی و سیاسی به یک تلاش دو جانبه تبدیل میشود تا طرفین هر کدام منافع خود را تامین کنند. در اینجا منافع سخن نخست را میزند نه چیزی دیگر، منافعی که گاهی همراه، گاهی متناقض و متضاد و گاهی مشترک هستند.
تکلیف طرفین در وضعیت اتحاد و صلح و مخاصمه مشخص و واضح است و چینش مهرههای اقتصادی، سیاسی و امنیتی مبتنی بر این وضعیت ابهامی ندارد، اما وضعیت نه جنگ و نه صلح وضعیتی است توام با ابهام و عدم قطعیت و اطمینان. در این وضعیت نه میتوان بیمهابا با طرف مقابل مانند یک دشمن وارد کارزار شد و نه امکان اطمینان و اعتماد دو جانبه وجود دارد. گاهی همراهی لزوم پیدا میکند و گاهی مملکن است برخوردهایی هم رخ دهد.
🔴 روابط ایران و ترکیه نمونه بارز وضعیت نه جنگ و نه صلح است. ایران ترکیه را اساسا یک دشمن متخاصم فرض نمیکند در نتیجه در وضعیت جنگ با آن فرض نمیشود. اما اتحادی جامع و کامل هم میان طرفین وجود ندارد بلکه در اینجا بازی منافع در جریان است.
گاهی منافع طرفین همسو، گاهی متضاد و گاهی بی اثر بر هم هستند. سوریه محل چنین منازغه پیچیدهای میان ایران و ترکیه شده است.
🔴 جهت تحلیل رفتار ترکیه در سوریه ابتدا به امر باید علل حضور ترکها در سوریه را متوجه شد تا بتوان تحلیلی مانع و جامع ارائه داد.
ادعای ترکیه درخواست مردم سوریه و دعوت آنها برای حضور در سوریه و دفاع از آزادی خواهان مخالف دولت نامشروع سوریه(به زعم ترکیه) است. همچنین ایجاد منطقه امنی برای چند میلیون آواره سوری نیز علتی دیگر عنوان میشود. اما واقعیت این است که حضور ترکها در سوریه محدود به همین علل نیست. میتوان علل فراوانی برای دخالت ترکیه در سوریه عنوان کرد که در ادامه چند مورد مورد اشاره قرار میگیرد.
🔴 یکی از علل دخالت ترکیه در سوریه و وارد شدن به خاک سوریه تلاش برای جلوگیری از شکلگیری اقلیم کردستان عراق دیگری در خاک سوریه و سرایت این ویروس استقلال طلبی به جنوب ترکیه(مناطق کرد نشین) است. همچنین ترکیه سعی دارد پپک و گروههای مسلح مخالف خود را تا عمقی مشخص که موجب تهدید درون ترکیه نشود از مرزهای خود دور کند. تلاش ترکها سرکوب این گروهها در خارج از جغرافیای ترکیه است، جایی که خسارات متوجه خود ترکیه نباشد.
🔴 علت دیگر ساختن نمای ابرقدرتی و رهبری مجدد جهان اسلام برای ترکیه است. ترکیه علاقه دارد به مانند دوران ابرقدرتی امپراطوری عثمانی رهبری دنیای اسلام یا حداقل اهل تسنن را در اختیار بگیرد و ایران و عربستان را در این بازی شکست دهد. نوع کنشهای سیاسی اردوغان در این چند سال، دقیقا چنین مسئلهای را نشان میدهد. تلاش اردوغان احیای مجد و عظمت مجدد عثمانی است و به همین علت نوعی نگاه پدرسالارانه به غرب آسیا و شمال آفریقا دارد و در هر منازعه و بحرانی میتوان رد پای ترکیه را مشاهده کرد.
#بخش_اول
نویسنده: #نصر
۱۱ اسفند ۱۳۹۸
🔴 وضعیت محور مقاومت و ترکیه در سوریه، ستیز یا مماشات
#بخش_دوم
🔴 علت دیگر دخالت ترکیه ایجاد حیات خلوتی برای طرفداران ترکیه و گروههای تروریستی همسوی خود است. ترکیه به خوبی متوجه شده است که یکی از مولفههای قدرت و نفوذ ایران در منطقه داشتن و حمایت از گروههای مختلف در جبهه مقاومت است. به نظر نگارنده تلاش ترکیه تقلیدی از همین موضوع است. ترکیه سعی دارد در شمال سوریه از احزاب تروریستی مانند النصره، حزب ترکستانی و دیگر گروهها حزب اللههای جدیدی برای بسط هژمونی خود بسازد و این گروهها به عنوان فرزندان و گروههای نیابتی او عمل کنند.
شاهد این ادعا اینکه هر جا ترکیه در منازعهای وارد میشود میتوان رد پای این گروهها را که مورد حمایت ترکیه هستند دید. نمونه بارز این موضوع منازعه خونین محور قطری-ترک در برابر محور عربستانی-اماراتی-غربی-روسی در لیبی است. در لیبی میتوان دید که ترکیه اقدام به اعزام گروههای طرفدار خود به لیبی کرده است.
🔴 ذکر این نکته ضروری است که این روش ترکیه توهمی بیش نیست، چراکه نیت ایران دفاع از مظلومین است نه منافع طلبی ابزاری و گروههای نیابتی هم توسط ایران ایجاد نشدهاند بلکه خود آنها در محیط خود تشکیل و جذب ایدئولوژی ایران شدهاند. همچنین این گروهها معتقد به نوعی تفکر و نظریه سیاسی-عقیدتی هستند، نظام فکری که نه تنها ترکیه فاقد آن است بلکه در تمام دنیای اهل تسنن نمیتوان نشانی از آن یافت.
ایران دارای یک ایدئولوژی و ابرنظریه(ولایت فقیه) مدرن و پاسخگو است که مبتنی بر شریعت، اخلاق و عقلانیت است و گروههای مورد حمایت ایران نیز نه مبتنی بر منافع بلکه عقیده طرفدار ایران هستند. نقشی که نه تنها ترکیه بلکه هیچ کشوری توان ایفای آنرا ندارد زیرا نوع تعامل ترکیه با گروههای تروریستی مبتنی بر نوعی منافع طلبی ابزاری است.
🔴 موضوع دیگری که موجب دخالت ترکیه در سوریه شده است، اسکان آوارگان در داخل سوریه و رهایی ترکیه از مشکلات آنها و همچنین استفاده ابزاری از آنها در هر زمان ممکن است. سوریه قصد دارد علاوه بر ایجاد یک حیات خلوت برای زیست طرفداران خود(گروههای تروریستی که اعضاء آنها اساسا غیر سوری هستند و با خانواده برای جهاد به شمال سوریه مهاجرت کردهاند)، منطقه حائلی میان خود و سوریه ایجاد کند. در این منطقه مردم مخالف بشار اسد، تروریستهای چند ملیتی و... مجتمع میشوند و به آرامی بافت قومیتی و جمعیتی دستخوش تغییر میشود.
از طرفی از ورود آوارگان به خاک ترکیه ممانعت میشود و عواقب امنیتی، اجتماعی و سیاسی-اقتصادی آن در داخل ترکیه کم خواهد شد.
در آخر اینکه از همین ابزار برای فشار بر اروپا و امتیاز گیری استفاده میشود. روندی که در همین چند روز به شدت در حال استفاده است و حدود چند ده هزار آواره به مرزهای اروپا گسیل شده است.
#بخش_دوم
نویسنده: #نصر
۱۱ اسفند ۱۳۹۸
وضعیت محور مقاومت و ترکیه در سوریه، ستیز یا مماشات
#بخش_سوم
🔴 اما سوال اصلی اینکه چرا ایران با ترکیه در سوریه برخورد نمیکند؟و چرا تا امروز با ترکیه مماشات کرده است؟ معنای بیانیه مستشاری ایران در سوریه چیست؟
همانگونه که پیشتر انواع روابط گفته شد، روابط طرفین ترک و ایرانی به طور کلی بسیار پیچیده است و در وضعیت اتحاد یا جنگ قرار ندارند،بلکه روابط در وضعیت نه جنگ و نه صلح است.این روابط سویههای اقتصادی، فنی، سیاسی و امنیتی فراوانی دارد و این سویهها اجازه نمیدهد به یکباره ایران وارد یک تقابل رودررو با ترکیه شود،چرا؟
علت این امر نه ناتوانی یا عدم اراده بلکه پیچیدگی حاکم بر فضای روابط است. ایران کشوری است که همیشه مبتنی بر اخلاق و شریعت (که بن مایه تفکر سیاسی اوست) عمل میکند، در نتیجه به راحتی به هر توافقی پشت پا نمیزند،هیچ لطفی را فراموش نمیکند و به تعهدات خود تا حد ممکن پایبند میماند. ایران تا اتمام حجت کامل با طرف مقابل خود وارد تقابل نمیشود.
🔴 شاید اشاره به چند مورد از روابط دوطرفه ایران و ترکیه معنای کنش طرف ایرانی را مشخصتر کند. ترکیه کشوری است که یکی از راههای دور زدن تحریمهای اقتصادی ایران شده است. ترکیه اجازه داده ایران بسیاری از مراودات اقتصادی خود را از این طریق انجام دهد و بانکهای ترک، صرافیها و... امکان تعامل اقتصادی ایران را با دنیا ایجاد کردهاند. همچنین مسیر ترانزیتی عمدهای نیز برای ایران فراهم کردهاند. این بدان معناست که طرفین منافع دوجانبه اقتصادی فراوانی دارند که اجازه نمیدهد به یکباره وارد تقابل با هم شوند. ایران با فروش انرژی منافعی از ترکیه به دست میآورد که در بحبوحه تحریمهای جهانی علیهاش بسیار کمک بزرگی است.
هر چند ترکیه نیز نه از سر خیرخواهی بلکه منافع تن به چنین مراوداتی داده است، ترکیه نیز بخش قابل توجهی از انرژی خود را ارزان از ایران خرید میکند، انرژی که امکان فعالیت و رشد اقتصادش را فراهم کرده است. همچنین با دریافت تعرفههای ترجیحی گمرکی بازار هشتاد میلیونی ایران را در برخی حوزهها(مانند پوشاک) به دست آورده است.
🔴 روابط ایران و ترکیه حتی از تعامل اقتصادی و سیاسی فراتر رفته و گاهی تعاملات دو جانبه امنیتی نیز در جریان بوده است. اکنون(پس از شهادت سردار رشید سپاه اسلام قاسم سلیمانی) مشخص شده که کودتای ترکیه، یک کودتای آمریکایی بوده و ظاهرا سپاه قدس و شخص سردار سلیمانی کمک فراوانی به ترکیه برای مقابله با آن کردهاند. اهم ماجرا و علل این امر فعلا پوشیده است(مخصوصا با توجه به طبقهبندی شدید چنین پروندههایی در بخش نظامی و امنیتی ایران برای سالها)؛ اما شاید بتوان گفت ایران هر جا که آمریکا فتنه میکند حاضر بوده و در جهت مخالف آن و شکست فتنه تلاش میکند. علت کمک به ترکیه نیز شاید همین امر باید باشد.
از سویی دیگر در فتنه سال ۹۸ ایران، ترکیه نیز متقابلا اطلاعات افرادی که جهت آموزش ترور، تخریب، آشوب و... از خاک ترکیه به کشورهای دیگر سفر کرده بودند را در اختیار طرف ایرانی قرار داده است. و همین امر خاموش کردن فتنه را سهلتر کرد.
غیر از این موارد مشخص است موارد فراوان دیگری هم در بین بوده که بنا به ذات محرمانگی چنین مسائلی هیچگاه بیان نشدهاند.
🔴 ترکیه درسالهای گذشته(دوران اردوغان) نوع تعامل خود با غرب را تغییر داده است و از پیروی و هم پیمانی به نوعی تقابل، تغییر فاز داده است. علت این امر شاید همان تفکر رایج در میان غربگرایان(فارغ از ملیت آنها) باشد، تفکری که تقابل با غرب را تا رسیدن به قدرت متوقف میکنند(نمونه این تفکر در میان طبقه غربگرای ایران نیز به شدت قابل روئیت است).
اردوغان گمان میکند از نظر اقتصادی، سیاسی، نظامی و فناوری به جایی رسیده که امکان تقابل با غرب را دارد و میتواند تبدیل به یک ابرقدرت شود. گمانی که توهمی بیش نیست، چراکه نه فناوری و نه قدرت نظامی قابل صادرات و واردات نیست و تقابل با غرب کل ترکیه را زمینگیر خواهد کرد.
🔴 شاید اکنون بتوان معنای خویشتنداری ایران و محور مقاومت در برابر ترکیه را آسانتر فهم کرد. ایران توافقاتی با ترکیه دارد و کمکهایی نیز دریافت کرده است، در نتیجه قصد ندارد نمک نشناسی پیشه کند. ایران در حال مماشات با ترکیه است و سعی دارد با تلاشهای سیاسی و دیپلماتیک تا حد ممکن با ترکیه کنار آید.
ایران کشوری اخلاق مدار است، خصوصا سپاه قدس به عنوان بازوی خارجی انقلاب اسلامی و نمود بارز تفکر انقلابی آن.
🔴 اما این خویشتنداری نباید به ضعف ایران یا دنبالهروی ایران از روسیه تفسیر شود.واضح است اگر ترکیه روند جاری را ادامه دهد محور مقاومت وارد تقابل با او خواهند شد و آن زمان مشخص خواهد شد ارتش اجارهای و تجهیزات و تسلیحات وارداتی ارتش ترکیه و تروریستهایش در برابر محور مقاومت کاری غیر از نمایش شکست مطلق ارائه نخواهند داد.
#بخش_سوم
نویسنده: #نصر
۱۱ اسفند ۱۳۹۸
وضعیت محور مقاومت و ترکیه در سوریه، ستیز یا مماشات
#بخش_چهارم
🔴 محور مقاومت با سردمداری ایران در دو دهه گذشته تقریبا تمام تلاشهای آمریکا و ائتلاف نوچههای غربی-عربی آنرا در غرب آسیا قرین شکست کرده است. وضعیت این تقابل به جایی رسیده که ایران به طور مستقیم پایگاه آمریکایی را مورد هدف قرار میدهد و حتی پهپاد آنها را ساقط میکند اما طرف مقابل جرات انجام هیچگونه تحرکی ندارد.
آمریکا در تقابل با ایران به مرحله افول و شکست رسیده و با امضای قرارداد صلح با طالبان آخرین میخهای تابوت حضور منطقهای خود را میزند. امروز یا فردا آمریکا از منطقه خواهد رفت؛ یعنی چارهای غیر از این ندارد و غربگرایان داخلی ایران یتیم و صغیر خواهند شد، اسرائیل حرام زاده بیپناه خواهد ماند و همه آن کسانی که امیدی به پشتیبانی آمریکا داشتند بیکس خواهند شد.
بی شک باید ایران را بازیگر اصلی منطقه در آینده و حتی اکنون دانست.
🔴 آنچه گفته شد به این معناست، زمانی که تمام غرب شامل اروپا، آمریکا و اعراب مرتجع با همراهی رژیم نامشروع اشغالگر قدس توان مقابله با ایران را ندارند و مجبور به قبول شکست هستند، ترکیه نباید توهم داشته باشد که بتواند در تقابل با ایران و محور مقاومت پیروز شود.
صبر استراتژیک ایران بسیار زیاد و برنامهریزیهای آن بلند مدت است. ایران به اهداف و امتیازات کوتاه مدت، منفعت طلبانه و غیر الهی نمیاندیشد. ایران لطف هر کشور و گروهی به خود را فراموش نمیکند و نمک نشناسی پیشه و ذاتش نیست، اما وای به روزی که از در تقابل با طرفی بیرون آید؛ آن زمان میتوان درهای جهنم را باز باز دید، آنگونه مه نظامیان آمریکایی در الاسد عراق دیدند.
ترکیه بهتر است ایران را بیش از این نیازماید و نمک نشناسی پیشه نکند، وگرنه صبر ایران نیز حدی دارد.
🔴 در آخر اشارهای به تعاملات روسیه و ترکیه نیز خالی از لطف نیست. این دو کشور نیز دقیقا تعاملاتی مانند ایران و ترکیه دارند و بازی منافع میان آنها جریان دارد. روسها نیز مانند ایران معذوراتی دارند و نمیخواهند به راحتی با ترکیه وارد تقابل شوند. آنها هم در میانه تحریم و تقابل با غرب با ترکیه رابطه اقتصادی دارند و حتی درآمدهایی از فروش نظامی برای خود تدارک دیدهاند. روسیه نیز درگیر مشکلات اقتصادی است.
اما تمام این شرایط نباید موجب شود عدهای گمان کنند روسیه همه کاره سوریه است و ایران و سوریه از بازی حذف شدهاند. مطمئنا حتی با نبود روسیه نیز ایران در کنار سوریه خواهد ماند و اگر اراده شکست تروریستها باشد(حتی با حضور تمام قد ترکیه و عدم همراهی روسیه با محور مقاومت) این اتفاق رخ خواهد داد.
#بخش_چهارم
نویسنده: #نصر
۱۱ اسفند ۱۳۹۸
🔴همه درحال تماشای فداکاری پرستاران و سایر اعضای جامعه پزشکی برای حفظِ جانِ مردم، و مهار #کرونا هستیم، درود بر غيرت و شرفشان 👌
⬅ الان اگر کسی ناجوانمردانه بگوید:
👈«پول میگیرند تا این کار را بکنند!»
چه حس بدی نسبت به او پیدا میکنیم..!؟؟
😔غربت مدافعان حرم همینجا بود..!
👈 از جانشان گذشتند اما عده ای نامرد باز هم طعنه میزدند، كه مدافعان حرم براي پول جان خود را فدا كردند !!!
لعنت به ذهن هاي بيمار، به دلهاي سياه !
به آناني كه حق را ميبينند اما لجوجانه زبانشان به باطل ميچرخد!
درود بر #مدافعان_سلامت
درود بر #مدافعان_حرم
كه راه و هدف هر دو يكي است!
👈تثبيت و حفظِ سلامتي و آرامش مردم !
#داعش_محو_شد
#كرونا_را_هم_شكست_ميدهيم
#عماد
•| رصد تحولات جهان و منطقه |•