💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪہ_نساء آیہ 171 تا 175
📄#صفحـہ_105
༻🍃🌸🍃༺
✴️ چهارشنبه 👈 6 اردیبهشت / ثور 1402
👈 5 شوال 1444 👈 26 آوریل 2023
🏛 مناسبت های دینی و اسلامی:
🐪 حرکت سپاه امیرالمومنین علیه السلام به سوی صفین "36 هجری."
🐪 ورود مسلم بن عقیل به کوفه "60 هجری"
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
❇️️ #ذکر روز چهارشنبه : یا حیّ یا قیّوم ۱۰۰ مرتبه
✳️️ ذکر بعد از نماز صبح ۵۴۱ مرتبه #یامتعال که موجب عزّت در دین میگردد.
💠 ️روز چهارشنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_امام_موسی_کاظم_علیه_السلام#امام_رضا_علیه السلام_#امام_جواد_علیه_السلام و #امام_هادی_علیه_السلام . سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
🌸زندگیتون مهدوی ان شاالله🌸
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_105
❇️#مسيح بنده خدا بود
💠فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ فَيُوَفِّيهِمْ أُجُورَهُمْ وَ يَزِيدُهُمْ مِنْ فَضْلِهِ وَ أَمَّا الَّذِينَ اسْتَنْكَفُوا وَ اسْتَكْبَرُوا فَيُعَذِّبُهُمْ عَذاباً أَلِيماً وَ لا يَجِدُونَ لَهُمْ مِنْ دُونِ اللَّـهِ وَلِيًّا وَ لا نَصِيراً
🌱امّا کسانی که ایمان آورند و کارهای شایسته کردند، پاداششان را کامل به آنان میدهد و از لطف و عنایت خود، بر (پاداش) آنان خواهد افزود؛ و امّا کسانی که (از عبادت خدا) ابا کنند و تکبر ورزند، بهصورتی دردناک عذابشان میکند و جز خدا هیچ سرپرست و یاوری نخواهند یافت.
نساء - ۱۷۳
👈 در اينجا به دو نكته بايد توجه داشت:
1⃣ استنكاف بمعنی امتناع و انزجار از چيزی است و بنا بر اين مفهوم وسيعی دارد كه با ذكر جمله استكبروا بدنبال آن محدود ميشود، زيرا امتناع از بندگی خدا گاهی سرچشمه آن جهل و نادانی است و گاهی به خاطر تكبر و خودبينی و سركشی است گرچه هر دو كار خلافی است ولی دومی بمراتب بدتر است.
2⃣ ذكر عدم استنكاف ملائكه از عبوديت پروردگار يا به خاطر آن است كه مسيحيان قائل به سه معبود بودند (اب و ابن و روح القدس و يا به تعبير ديگر خدای پدر و خدای پسر و واسطه ميان آن دو) بنا بر اين در اين آيه ميخواهد معبود ديگر يعنی" مسيح" و" فرشته روح القدس" هر دو را نفی كند تا توحيد ذات پروردگار ثابت شود.
و يا بخاطر آن است كه آيه ضمن پاسخگويی به شرك مسيحيان اشاره به شرك بتپرستان عرب كرده كه فرشتگان را فرزندان خدا ميدانستند و جزئی از پروردگار و به آنها نيز پاسخ ميگويد.
با توجه به اين دو بيان ديگر جايی برای اين بحث باقی نميماند كه آيا آيه فوق دليل بر افضليت فرشتگان بر انبياء هست يا نه؟ زيرا آيه فقط در مقام نفی" اقنوم سوم" و يا" معبودهای مشركان عرب" است، نه در صدد بيان افضليت فرشتگان نسبت به مسيح ع.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_105
❇️#آیه175نساء
💠فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ اعْتَصَمُوا بِهِ فَسَيُدْخِلُهُمْ فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَ فَضْلٍ وَ يَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِراطاً مُسْتَقِيماً
🌱پس كسانی كه به خدا ايمان آورده وبه او توسّل جستند، بزودی آنان را در رحمت و فضل خويش وارد میكند و آنان را به سوی خود در راه راست هدايت میكند.۱۷۵/نساء
💬نكتهها🔻
🔷✨اعتصام به اوليا و رهبران الهی را در زيارت جامعه میخوانيم: «من اعتصم بكم فقداعتصم باللّه».
در دو آيهی قبل، ايمان و عمل صالح وسيلهی دريافت لطف الهی عنوان شد و در اين آيه، ايمان و اعتصام به خداوند؛ اين نشانهی آن است كه راه اعتصام به خدا و پيوستن به او، عمل صالح است.
💬پيامها🔻
🔹 پاداشهای الهی، فضل ورحمت اوست، نه استحقاق ما. «فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَ فَضْلٍ» (همين كه اين رحمت و فضل خود را در آيات ديگر اجر و پاداش كار ما دانسته، خود لطفی ديگر است وگرنه مزد چند دقيقه كار ناقص، اين همه بهشت و قصر و رحمت نيست.)
🔹 گرچه خدا هر كه را بخواهد هدايت میكند، «يَهْدِي مَنْ يَشاءُ»۱ ولی زمينه و وسيله هدايت را خودمان با ايمان واعتصام بايد فراهم سازيم. «يَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ»
🔹 نياز به هدايت الهی، حتّی پس از ايمان و اعتصام هم باقی است و يك لحظه از هدايت او بی نياز نيستيم. «يَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ»
🔹 راه مستقيم، راهی است كه انسان را به خدا برساند. «يَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِراطاً مُسْتَقِيماً»
_______
۱ ابراهيم، ۴.
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺