⁉️آیا با این مناظره موافقید؟
🔹آقای غنینژاد اخیراً در گفتگو با یک رسانهی محفلی اقتصاد لیبرالی، خود را در قد و قوارهی تعیین و معرفی مرجع تقلید دانستهاست. ایشان در یک فرمایش یکسویه، در حضور مجری با پوشش خلاف متعارف فرهنگ ایرانی، با لحنی طعنهآلود پیشنهاد مناظرهی دو روحانی با دو سلیقهی متفاوت و سپس نظرسنجی پیامکی برای تصمیمگیری در امور فرهنگی کشور را میدهد.
🔹پاسخ به این سوال که پیشبردن جزئیات تصمیمگیریهای کلان کشور به این شکل در کدام مدل دموکراسی در جهان اجرا شده و موفق بوده را به ایشان وامیگذاریم؛ اما با توجه به اینکه استاد میرباقری معتقدند منشأ تولید بیحجابی در کشور اقتصاد لیبرال هست؛
👈👈پیشنهاد میشود به عنوان نماینده تفکر اصیل اسلامی، ایشان با یکی از نظریهپردازان اصلی اقتصاد لیبرال مناظره کنند و در انتهای برنامه از مردم نظرسنجی شود.
⁉️آیا آقای غنی نژاد با این مناظره و نظرسنجی آزاد موافقت میکند؟
@Tanbiholomah
انتقاد به دولت در تقسیم ناصحیح انفال.mp3
5.9M
🎙 انتقاد آیتالله میرباقری از نحوۀ تقسیم اَنفال
⚡️ انفال نباید براساس «الگوی توسعۀ سرمایهداری» توزیع شود.
@Tanbiholomah
﷽
❇️ نگرانم با مردم حرف نزنید!
👤 شهید آیت الله سید محمد بهشتی
🔸 برادران عزیزی که همۀ وقتتان را الان دارید صرف کار میکنید، به شما عرض کنم بر همۀ شما لازم است حداقل ماهی یک بار، دو بار بیایید توی همین مساجد، توی همین مجامع با مردم؛ ده تا باشند یا دههزار تا فرق نمیکند. برای ما انسان، انسان است. برای ما یک انسان یک امت است. مکتب ما این است.
✅ مکتب ما این است که هرکس یک انسان را بکشد، گویی همۀ انسانها را نابود کرده، هرکس یک انسان را زنده کند، گویی همۀ انسانها را زنده کرده. مگر مکتب ما این نیست؟ مگر نصّ قرآن این نیست؟
✅ منتظر این نباشید که چند تا توی این مساجد و مجامع هستند. بیایید با همان زبان خودمانی -نگویید آقا ما سخنران نیستیم؛ گذشت دورۀ گرمیِ سخنرانیهایِ حرفهای؛ الان دلها و وجدانها چیز دیگری میخواهد- بیایید با همان زبان خودمانی، شهودات خودتان را در طول این سالها برای این مردم بگویید، بازگو کنید...
♨️ من سخت نگرانم که شما از بام تا شام دنبال کارها و فعالیتها بروید و در مجامع نباشید و با مردم حرف نزنید.
📚سید محمد حسینی بهشتی، گفتارها۱، ص ۴۱ / تشکیلات بهشتی، ص ۳۹۶
#شهید_بهشتی
#روحانی_مردمی
#مسؤول_مردمی
@Tanbiholomah
♨️آتش در قبله آمال غربزدگان وطنی: آتش در کالیفرنیا و سیاهنمایی در ایران!
🖋استاد احمد حسین شریفی
🔸امروز فرصتی دست داد تا برخی از سایتها و کانالهای مدعیان روشنفکری و دانایی را مروری کنم: مع الاسف در بر همان پاشنههای قدیمی میچرخید!
باز هم مملو از سیاهنمایی و تاریکاندیشی بودند!
باز هم مملو از خودتحقیری بودند!
باز هم مملو از روایتهای نادرست از واقعیتهای ایران اسلامی بودند!
باز هم مملو از ناامیدسازی و یأسپراکنی نسبت به آینده بودند!
باز هم مملو از بزرگنمایی قدرت غرب بودند!
باز هم مملو از ابراز علاقه به آمریکا بودند!
♦️عجیب اینکه به شدت
مشغول تطهیر چهرههای سیاه داعشیان و خونآشامان شامات بودند!
مشغول ارائه چهرهای محبوب از ترامپ قمارباز بودند!
هیچ اشارهای به جنایات هولناک صهیونیستها علیه فلسطینیان در آنها دیده نمیشد!
هیچ اشارهای به تجاوزات مکرر اسرائیل به سوریه و لبنان در آنها نبود!
هیچ اشارهای به ناتوانی قبله آمالشان از مهار آتشسوزی در کالیفرنیا نداشتند!
بعضاً در حال تحلیل «نقش تغییرات اقلیمی و آب و هوایی» در آتشسوزی کالیفرنیا بودند!
یکی را دیدم که تولید گازهای گلخانهای توسط چین را عامل اصلی آتشسوزی در لسآنجلس میدانست!
همان کسانی که با آتشسوزی یک ساختمان قدیمی در تهران (پلاسکو)، نشستهای علمی درباره ناکارآمدی نظام اسلامی میگرفتند و آن آتشسوزی را دلیلی بر ضرورت جدایی دین از سیاست میدانستند و تقاضای استعفای مسؤولان شهر تهران را داشتند! اکنون همچون موجوداتی صمٌّ بُکمٌ در برابر خاکستر شدن بخشهای وسیعی از کالیفرنیا، نه سخنی از ناکارآمدی لیبرال دموکراسی میگویند و نه سخنی از ناتوانی قبله آمالشان در کنترل آتشسوزی! بلکه آن را خیلی طبیعی جلوه میدهند! و معلول حوادث طبیعی و تغییرات آبو هوایی!
همان کسانی که به هنگام وقوع حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله در ایران، اقدامات جهادی دهها هزار بسیجی و طلبه را در خدمترسانی به مردم نادیده میگیرند و بعضاً تمسخر میکنند، اکنون که هیچ خبری از کمکهای مردمی یا حتی فعالیتهای سازمان آتشنشانی کالیفرنیا و فناوریهای پیشرفته تخیلی اطفاء حریق آنها نمیشنوند و نمیبینند، به جای نقد فرهنگ لیبرالیسم و عبرتگرفتن از این حادثه، درباره وجدان کاری یک آتشنشان ناامیدِ سطل به دست آمریکایی قلمفرسایی میکنند!
🔹حقیقتاً ما با موجوداتی وقیح مواجههایم! کنار زدن پرده توهم اقتدار غرب از جلو چشمان این کوران بیفایده است!
أَ تُريدُونَ أَنْ تَهْدُوا مَنْ أَضَلَّ اللَّهُ وَ مَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ سَبيلا؛ (نساء، ۸۸) آیا میخواهید کسانی را که خداوند گمراه کرده، هدایت کنید؟! در حالی که هر کس را خداوند گمراه کند، راه نجاتی برای او نخواهی یافت.
#آتشسوزی_آمریکا
#ناکارآمدی
@Tanbiholomah
📛فرصت شناخت زامبیها
🖊حسین محمودزاده
🔹آتشسوزی گسترده و مخابرهی صحنههای آخرالزمانی از تپههای هالیوود- قلب تپنده و پمپاژ کنندهی رویای آمریکایی- بار دیگر فرصتی فراهم ساخت برای شناخت بهتر عدهای از فارسینگاران در فضای حقیقی و مجازی؛ کسانی که فارسی مینویسند؛ اما واقعاً معلوم نیست هویت واقعیشان چیست و چه مقدار منافع مشترک یا متعارض با شهروند ایرانی در کوتاه مدت و دراز مدت دارند. چه آنکه از امیرالمومنین (سلام الله علیه) نقل شده است: در فراز و نشیب روزگار، گوهر و مایهی مردمان آشکار میشود.
🔹فعلا با علل مادی و غیبی چنین بلایی کار نداریم. صحبت بر سر واکنشهاست. در همان کشور محل حادثه در ینگهی دنیا، سلبریتی-سرمایهدار، ایلان ماسک، ناتوانی در مهار حادثه و خسارت گستردهی آنرا ناشی از بیعرضگی مسئولان میداند و همنوا با ترامپ، شعار استعفای برخی از مسئولان را تکرار میکند. اینجا ولی فارسینویس هیپنوتیزم شده با رویای آمریکایی، اصرار دارد این حوادث در قبلهی آمال طبیعیست و اقلیم آنجا این طور است. خانههای چوبی مانند قوطی کبریت آماده به اشتعال، هکتار در هکتار سوختهاند، فارسینویس در فضای مجازی مفصل توضیح میدهد که چقدر اینگونه خانه ساختن خوب است و دوباره به سرعت با تامین مالی بیمه، بازسازی میشود و موجب رونق صنعت ساختمانسازی پس از واقعه است!
⁉️چه کسانی چنین نوشتهاند؟ همان کسانی که در هر بحرانی در ایران، زامبیوار به جان روح و روان ایرانی میافتند و از همان ساعات اولیه چنان با شایعات، سیاهنمایی، دادن آدرس غلط، فحاشی به زمین و زمان و حکومت و جغرافیا و دین و آیین و ... فضای عمومی حاکم بر اذهان شهروندان نگران را سمپاشی میکنند که عملاً همه چیز قفل میشود. در هر بحرانی نقششان همین است؛ رادیکالیزه کردن فضا و به انسداد کشیدن راه خروج از بحران. چرا؟ شاید برخی به طمع طعمهای سیاسی، شاید برخی دیگر از روی لجاجت و نفرتی فروخفته بخاطر بازماندن از رویای آمریکایی و همهی اینها به خاطر رهاشدگی فجازی. به هرحال علتش هر چه هست، این نوع کنشگری و این گونه کنشگران را باید شناخت و برکشید و زیر ذرهبین برد. تا مگر چارهای اندیشیده شود و گرنه با بازتولید و تکثیر این زامبیها، در آینده مدیریت بحران در کشور کاملا مختل خواهد بود.
#آتشسوزی_آمریکا
#ناکارآمدی
@Tanbiholomah
✅نکاتی که باید درباره لس آنجلس دانست.
#یادداشت_وارده
🖋دکتر محمد حسین طاهری
🔹اشاره
لسآنجلس (Los Angeles) دومین شهر پرجمعیت ایالات متحده است که قریب به 19 میلیون نفر از 340 میلیون نفر شهروند آمریکایی را در خود جای داده است. لسآنجلس در ایالت کالیفرنیا قرار دارد؛ بزرگترین شهر غرب آمریکاست؛ نزدیکترین نقطهی تمرکز جمعیتی به مکزیک محسوب میشود؛ نیمی از جمعیت این شهر را مهاجران آمریکای لاتین تشکیل میدهند.
این شهر اینک با شعلههای آتش دست و پنجه نرم میکند.
قسمت اول: شهر فرشتگان
🔸لسآنجلس، در مدار 34 درجهی جغرافیایی قرار گرفته است؛ یعنی موقعیتی شبیه شوش و شوشتر در ایران، بغداد در عراق و دمشق در سوریه. این منطقه پیشتر «درهی دود» نام داشت و یک روستای سرخپوستی بود. بعد از آنکه به دست اسپانیاییها افتاد، آجر به آجر روی هم گذاشته شد تا شهری اتوپیایی بهنام لسآنجلس ساخته شود و چشم مردم جهان را به خود خیره کند.
🔹لسآنجلس یا شهر فرشتگان، صبحها با اقیانوس آرام (Pacific Ocean) دست به دست هم میرساند و شبها در سایهی کوههای سانتا مونیکا (Santa Monica Mountains) و درهی سن گابریل (San Gabriel Valley) به خواب میرود. بعید است که امروز از مردمان سرخپوست بومی «تونگوا» که در سال 1542 میلادی توسط دریانوردان اهل اسپانیا سلاخی شدند، صدایی باقی مانده باشد. آنها کشته شدند تا لسآنجلس جایی شود که چشمهای مردم جهان همیشه به آن خیره بمانند: ستارههای سینمایی در هالیوود آن جمع شوند؛ سکانسهای نامدارترین فیلمها در استودیوهای قرن بیستم در کنار هم قرار بگیرند؛ آرزوی کودکان سرتاسر جهان بازدید از والت دیزنی این شهر باشد؛ پیشرفتهترین موتورهای جت در آن ساخته شوند؛ حتی شاتلهای فضایی نیز در بازگشت به زمین در آن فرود آیند. آیا این همه کم بود که امروز آتشی به این فهرست اضافه شد تا همهی این خیرهکنندهها را در شعلههای خود فرو برد؟!
🔸رشد و توسعهی لسآنجلس از نظر زمانی، با کشف اولین چاههای نفت در سال 1890 میلادی به این سو آغاز شد. تا قبل از اینکه آتش، اقتصاد این شهر را دود کند و به هوا بفرستند، تولید ناخالص شهری لسآنجلس در سال بیش از یک تریلیون دلار بود. اما چه میشود کرد؛ نفت مادهای آتشزاست؛ نفت میسوزد و میسوزاند؛ گاهی سرنوشت یک ملت را و گاهی دار و ندار سومین شهر با بالاترین تولید ناخالص شهری جهان را.
🔹بورلیهیلز (Beverly Hills)، یکی از اشرافیترین و گرانقیمتترین شهرهای امریکا در جوار لسآنجلس ساخته شده است. این شهر الهامبخش که در دهههای گذشته متمولان ایرانی کوشیدند تا شبیه آن را در شمال تهران نیز بسازند، محل زندگی ایرانیان ثروتمندی است که غالبا یهودی هستند. جمشید دلشاد، یکی از یهودیان ایرانیالاصل ساکن این شهر، چندین سال شهردار بورلیهیلز بود. اکنون این شهرک نیز طعمهی آتش شده است.
#آتشسوزی_آمریکا
#ناکارآمدی
@Tanbiholomah
قسمت دوم: نفت، شهر، فرشته
💤پایتخت نفتی امریکا
🔸نیمهی نخست قرن شانزدهم، قرن توسعهی استعمار در سواحل غربی قارهی آمریکاست. در سال 1542میلادی، «خوان رودریگز کابریلو» که یک اسکادران رزمی دریایی متعلق به پادشاهی اسپانیا را رهبری میکرد، کشتی خود را به سواحل لسآنجلس رساند و مدعی شد که این خاک به کشور متبوع او تعلق دارد. وی با بومیان این منطقه که «تونگوا» نام داشتند، درگیر شد.
🔹ما از سرنوشت قبائل تونگویی که در این منطقه در بیش از 100 روستا زندگی میکردند، پس از ورود اسپانیاییها خبر نداریم. اسپانیاییها بخشی از این مردم را «گابریلینو» و گروهی دیگر را «فرناندینو» نامیدند. این نامها همان عناوین عملیاتهای تبشیری میسیونرهایی بود که نیروهای نظامی را در اکتشافات دریایی فراقارهای همراهی میکردند. این دو عنوان، اکنون نام دو درهی سرسیز در لسآنجلس است که البته این روزها با آتش دستوپنجه نرم میکند.
🔸ملاحان اسپانیایی، بهتدریج سرزمینهای تازه کشفشدهی غرب قارهی امریکا را به یک سرزمین یکپارچه تبدیل کردند و آن را «اسپانیای نو» (New Spain) نامیدند. پادشاهی اسپانیای نو از سال 1519 تا 1821 میلادی، نگینی درخشان پاسیفیک یا اقیانوس آرام بود. اسپانیای نوی آنروز، شامل مکزیک و بخشهایی از کالیفرنیا امروز میشد. استقلال مکزیک از امریکا در سال 1821 میلادی به تاریخ این واحد سیاسی پایان بخشید.
🔹منطقهی کالیفرنیا و ازجمله لسآنجلس، سالیان متمادی موضوع منزاعهی نظامی مکزیک تازهاستقلالیافته با آمریکا بود. این کشمکش در نهایت به نفع آمریکا به اتمام رسید و ایالت کالیفرنیا در سال 1848میلادی بهموجب «معاهدهی گوادلوپ هیدالگو» (Guadalupe Hidalgo) به ایالات متحده ضمیمه گردید. این اتفاق درآنسوی اقیانوسها برای ما ایرانیان در حالی رقم میخورد که از زمان انعقاد معاهدهی ترکمنچای 20 سال سپری شده بود. توجه به این همزمانیها نشان میدهد که چگونه کرهی خاکی در آن دوره دستخوش تغییر چهره بوده و میان فاتحان دست به دست میشده است.
🔸گذشت زمان پرده از این راز برداشت که نفت چه نقشی در این کشمکشهای مرزی میان مکزیک و امریکا داشته است. سال 1892میلادی نفت کالیفرنیا، مهمترین دارایی مورد طمع در این منطقه بود. استخراج نفت به سرعت پیگیری شد و کار را به جایی رساند که کالیفرنیا در سال 1923 یک چهارم تولید نفت جهان را به خود اختصاص داد و به بزرگترین تولیدکنندهی نفت ایالات متحده تبدیل گردید.
🔹اهمیت استراتژیک سواحل لسآنجلس موجب شد که این شهر به یکی از معابر و مقاصد و ایستگاههای کریدورریلی ایالات متحده امریکا نیز تبدیل شود. خط ریلی راهآهن میانقارهای، که از بندر نیواورلئان واقع در جنوب شرق امریکا آغاز میشد، در سال 1876 به لسآنجلس در جنوب غرب این کشور رسید. جابهجایی کالا با این خط ریلی باعث شد که دیگر نیازی به دورزدن کشتیها در جنوب امریکا نباشد؛ کاری که اینک کانال پاناما آن را تسهیل نموده است.
#آتشسوزی_آمریکا
#ناکارآمدی
@Tanbiholomah
قسمت سوم: چهرهی پنهان شهر فرشتگان
🧩 کارخانههای نظامی در پوستین هالیوود
🔸 منطقهی هالیوود از سال 1910 به شهر لسآنجلس پیوست. 10 شرکت فیلمسازی بزرگ در آن زمان در این شهر سینمایی فعالیت خود را آغاز کردند. این ده شرکت تا سال 1921 میلادی قریب به 80 درصد فعالیت سینمایی جهان را به خود اختصاص میدادند. لسآنجلس یا «شهر فرشتگان» اکنون با داشتن هالیوود، پذیرای زیباترین زنان از سرتاسر دنیا شده بود که هر کدامشان برای پیداکردن نقش و اجرای بازی در یکی از فیلمهای کارگردانان آمریکایی گوی سبقت را از یکدیگر میربودند. همین هالیوود و صنایع پیرامونی آن بود که عامل مصونیتبخش ایالت کالیفرنیا در ماجرای رکودبزرگ شد و از این ایالت را از ورشکستی نجات داد.
🔹 شاید باور این نکته سخت باشد که لسآنجلس یکی از مهمترین شهرهای نظامی ایالات متحده است. اجازه بدهید بگویم که فعالیتهای نظامی این شهر در پشت حجاب هالیوود پنهان شدهاند. شرکت هواپیماسازی داگلاس (Douglas Aircraft Company)، هواپیمای هیوز (Hughes Aircraft)، لاکهید (Lockheed)، هوانوردی آمریکای شمالی (North American Aviation)، شرکت نورث روپ (Northrop Corporation) و شرکت ولتی (Vultee) نمونههایی از صدها شرکت و مجموعهی نظامی هستند که در لسآنجلس فعالیت دارند. همین شرکتها و مجموعههای هواپیماسازی و کشتیسازی لسآنجلسی بودند که در اثنای جنگ جهانی به آتشها و خونریزیهای بزرگ دامن زدند که روی هزاران جنگ خانمان برانداز تاریخ را تا به امروز سفید کرده است.
🔸وقتی هواپیمای برادران ویلبر رایت در سال 1903 میلادی به پرواز درآمد، تولید هواپیمای برادران رایت در لسآنجلس سر به فلک کشید. ویلیان نادسن، مشاور دفاع ملی ایالات متحده در جنگ جهانی دوم گفت:
«امریکا در جنگ جهانی دوم پیروز شد، چون ما دشمن را در بهمنی از تولید خفه کردیم؛ چیزی که هرگز کسی مشابه آن را ندیده بود و حتی در رویای ممکن هم نمیتوانست تخیل کند».
چه کسی میداند، شاید آتش امروز، بازگشت همان آتشهایی است که روزگاری نه چندان دور از این ساحل تغدیه میشدند. یکی دیگر از چهرهی پنهان لسآنجلس، تنشهای قومیتی و نژادی است؛ شورش واتس (Watts riots) در سال 1965 تنها یک نمونه از این تنشهاست. چه کسی میداند شاید روزی نهچندان دور، به قاعدهی اثرپروانهای فتنهانگیزیهای امریکا در سرتاسر جهان باز هم از این منطقه به کانون اصلی خود برگردد. همسایگی با مکزیک آن هم در دورهی دیوانهای بهنام ترامپ این بازگشت را قابل انتظار میکند.
🔹این نکته را نیز به دانستنیهای خود دربارهی شهر فرشتگان اضافه کنید که اینترنت نیز متولد لسآنجلس است. «شبکه آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته» موسوم به آرپا (ARPANET) در سال 1969 میلادی، نخستین بستهی اطلاعاتی را از دانشگاه ایالتی لسآنجلس به موسسهی تحقیقاتی استنفورد ارسال کرد و این بسته با موفقیت دریافت شد.
#آتشسوزی_آمریکا
#ناکارآمدی
@Tanbiholomah
قسمت چهارم و پایان: شهر بندری
🧩 پایتخت جهانی کشتیهای کروز
🔸 لسآنجلس، شهری جلگهای و کوهپایهای است. ارتفاعات کوه سنگابریل (جبرئیل مقدس) از 1547متر بلندای خود بر شهر مشرف است؛ این ارتفاعات در نقطههای دورتر حتی تا 3500 متر نیز میرسند. درهها و دشتها و رودخانههای دائمی و فصلی شهر، تا دامن اقیانوس آرام و رنگ ارغوانی اغواگرانهاش امتداد پیدا میکنند.
🔹لسآنجلس همیشه آتشی در زیر خاکستر نیز دارد. این شهر بر روی گسلهای منطقهی پاسیفیک بنا شده است. تقریبا هر قرن یکبار، لسآنجلس میزبان یک زلزله خانمانبرانداز بوده است. به این مهمانان ناخوانده میتوان رانش زمین و سونامی را نیز اضافه کرد.
🔸تابستانهای خشک و زمستان معتدل، مهمترین ویژگی آبوهوایی لسآنجلس است؛ بچههای این شهر اگر در زمستانها به بازی در والت دیزنی مشغول نشوند، حسرت برف تا ابد در دلشان خواهد ماند. تفاوت دمایی روز و شب در سواحل اقیانوسی چنین اقلیمی باعث میشود که پدیدهای بهنام «جوون گلوم» (June Gloom) در ساعت اولیهی صبح شکل بگیرد؛ یعنی همان مه غلیظ صبحگاهی که تا ظهر طول میکشد. این پدیده اواخر بهار و اوایل تابستان شایع است.
🔹سالهای اخیر، خشکسالی وضعیت اقلیمی جدیدی را در لسآنجلس ایجاد کرده است. این وضعیت زمینهی مساعدی برای آتشسوزی است. خطر بیآبی که از همان نخست نیز با قنات تامین میشد، اینک یک تهدید امنیتی برای ساکنان این شهر است. ترکیب «النینو» تابستانه با «لانینا»ی زمستانه باعث شده است که در سالهای اخیر سیل در مناطق پستتر و رانش گل در تپهها رایجتر شود. آنچه این وضعیت را تشدید میکند از بین رفتن دامنههای جنگلی پس از وقوع آتشسوزی در سالهای اخیر است. این وضعیت میتواند تهدیدی برای اقتصاددریایی ایالت کالیفرنیا تلقی شود.
🔸بندر لسآنجلس در خلیج سنپدرو، در یکی از خلیجهای زیبای اقیانوس آرام تاسیس گردیده است. فاصلهی بندر با مرکز شهر تقریبا 32 کیلومتر است. این بندر، 69 کیلومتر فضای ساحلی دارد و همین امر باعث شده است که به پنجمین بندر پرتردد کانتینری جهان تبدیل شود. این بندر، شلوغترین بندر کانتینری امریکا و نامدارترین مرکز کشتیهای کروز در جهان میباشد. کشتیهای کروز، کشتیهای مسافرتی هستند و کارکرد توریستی و تفریحی دارند. تخمین زده شده است که حدود 590 هزار مسافر در اثنای سال از این بندر در قالب مسافرت دریایی تردد میکنند.
#آتشسوزی_آمریکا
#ناکارآمدی
@Tanbiholomah
❇️ فقها نظر دیگری دارند.
🖋مرتضی صادقی
⛔️اخیرا از آقای صادق شیرازی کلیپی منتشر شده که در آن ادعا میکند مشروعیت الزام حاکمیت به احکام شرعی منحصر در مواردی است که دلیل خاص دارند.
✅برای پاسخ به این ادعا ادله متعددی وجود دارد که در این نوشته به دو دلیل آن اشاره میکنیم(خوانندگان محترم میتوانند برای اطلاع از سایر ادله به فایل مشروعیت الزام حکومتی به مراعات حجاب شرعی مراجعه کنند)
1️⃣ نهی از منکر
در بین مراتب نهی از منکر یک مرتبه، اعمال قدرت است که از نظر فقها قدر متیقن مشروعیت این مرتبه انجام آن به دست امام و نائب امام است؛ لذا طبق نظر فقها اعمال قدرت در نهی از منکر توسط حاکم شرع، مشروع خواهد بود.
این بحث در کتابهای فقهی به شکل مستوفی بحث شده و ادله آن آمده؛ ما دراینجا صرفاً به نقل بعضی از کلمات فقها بسنده میکنیم.مرحوم صاحب جواهر در ضمن بیان مراتب نهی از منکر میگوید که در این مسئله مخالفی بین فقها نیافته است:
🔸مراتب انکار منکر سه مرحله است، بدون اینکه اختلافی در این مسئله بین فقها یافته باشم: مرحله اول انکار با قلب... مرحله دوم و سوم انکار با زبان و با دست که اختلافی نیست که به اموری که قبلاً شنیدی مشروط است و اختلافی نیست که این دو مرحله نیز واجب است.(جواهر الکلام ج1 ص374/377)
در ادامه، عبارت بعضی از فتاوای فقهای معاصر را نیز در این زمینه میآوریم:
🔸مرتبۀ سوم توسل به زور و جبر است، پس اگر بداند يا اطمينان داشته باشد كه ترك منكر نمىكند يا واجب را بجا نمىآورد مگر با اعمال زور و جبر، واجب است؛ لكن بايد تجاوز از قدر لازم نكند.(توضیح المسائل محشی امام خمینی ج2 ص761)
🔸مرحله سوم (از مراحل امر به معروف و نهی از منکر) اعمال قدرت در جلوگیری از ارتکاب گناه است از طریق گوشمالی یا زدن یا حبس کردن و یا شبیه اینها و اینکه این مرتبه بدون اذن امام یا نائب امام جایز باشد، مشکل است. (منهاج الصالحین آیت الله سیستانی ج1 ص420)
🔸برای امر به معروف و نهی از منکر مراتبی است و بعضی از این مراتب نیاز به اذن حاکم شرعی ندارد و بعضی نیاز دارد. اگر برای امر به معروف و نهی از منکر مجبور به به کار گیری زدن یا جراحت وارد کردن یا از بین بردن اموال و امثال آنها باشد در این صورت هر شخصی نمیتواند بدون اذن حاکم شرعی این کارها را انجام دهد... .(توضیح المسائل آیت الله مکارم ص475)
2️⃣ تعزیر مرتکبین فعل حرام
در کلمات بسیاری از فقها آمده است: امام میتواند کسی را که مرتکب محرمات میشود، تعزیر کند.
در اینجا به برخی از آن کلمات اشاره میکنیم:
🔸هر کسی که حرامی انجام دهد یا واجبی را ترک کند، امام میتواند او را به کمتر از حد، تعزیر کند.(محقق حلی شرایع الاسلام ج4 ص155)
🔸هر کسی که کار حرامی انجام دهد و یا واجبی را ترک کند به میزان کمتر از حد تعزیر میشود.(فاضل آبی کشف الرموز ج2 ص568)
🔸هرکسی که حرامی مرتکب شود یا واجبی را ترک کند امام او را به میزانی که صلاح ببیند تعزیر میکند.(علامه حلی ارشاد الاذهان ج2 ص179
🔸هرکسی که حرامی مرتکب شود یا واجبی را ترک کند امام او را به میزانی که صلاح ببیند تعزیر میکند.(شهید اول غایه المراد ج4 ص233)
🔹برخی دیگر از فقها نیز این مسئله را در گناهان کبیره قبول دارند و از آنجا که اصرار بر صغیره نیز جزو گناهان کبیره است، میتوان عدم رعایت حجاب را حتی طبق نظر این بزرگان مشمول جواز تعزیر از جانب امام دانست؛ چنانکه مرحوم صاحب جواهر این مطلب را بعید ندانسته است؛(ج41 ص448و449) اما اگر مراد این دسته از فقها را صرفاً شامل گناهانی بدانیم که فی نفسه کبیره هستند این دلیل بر مشروعیت الزام به حجاب از نظر آنان ثابت نخواهد بود.
♨️مسأله جالب توجه اینکه موارد تعزیر در روایات اختصاص به اموری که مستقیما اجتماعی هستند یا به تضییع حق دیگران مربوط میشوند، ندارد و مواردی از قبیل تعزیر کسی که استمناء کرده، تعزیر کسی که در حال حیض همسر با او همبستر میشود و تعزیر کسی که در حال روزه با همسرش همبستر میشود نیز در روایات وجود دارد.
@Tanbiholomah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ بیتفاوتی جایی در اسلام ندارد
🎥 شهید آیت الله بهشتی
#اسلام_ناب
@Tanbiholomah