عزیزان سلام و عرض ادب 🌹 ختم نهج البلاغه رو انشالله ادامه میدیم ...
سهم امروز ختم نهج البلاغه: از حکمت ۷۸ تا حکمت ۸۳
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
💠و در جواب مردي شامي فرمود: (مرد شامي پرسيد آيا رفتن ما به شام، به قضا و قدر الهي است؟ امام با كلمات طولاني پاسخ او را داد كه برخي از آن را برگزيديم:)
وای بر تو! شايد قضاء لازم، و قدر حتمی را گمان كرده ای؟ اگر چنين بود، پاداش و كيفر، بشارت و تهديد الهی بيهوده بود. خداوند سبحان بندگان خود را فرمان داد در حالی كه اختيار دارند، و نهی فرمود تا بترسند، احكام آسانی را واجب كرد، و چيز دشواری را تكليف نفرمود، و پاداش اعمال اندك را فراوان قرار داد، با نافرمانی بندگان مغلوب نخواهد شد، و با اكراه و اجبار اطاعت نمی شود، و پيامبران را به شوخی نفرستاد، و فرو فرستادن كتب آسماني برای بندگان بيهوده نبود، و آسمان و زمين و آنچه را در ميانشان است بی هدف نيافريد. اين پندار كسانی است كه كافر شدند و وای از آتشی كه بر كافران است.
📒 #حکمت78
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
💠 حكمت را هر كجا كه باشد، فراگير، گاهي حكمت در سينه منافق است و بی تابی كند تا بيرون آمده و با همدمانش در سينه مومن آرام گيرد.
📒 #حکمت79
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
💠 حكمت گمشده مومن است، حكمت را فراگير هر چند از منافقان باشد.
📒 #حکمت80
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
💠 ارزش هر كس به مقدار دانایی و تخصص اوست.
(اين كلماتی است كه قيمتي برای آن تصور نمي شود، و هيچ حكمتی هم سنگ آن نبوده و هيچ سخني والایی آن را ندارد)
📒 #حکمت81
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
💠 شما را به پنج چيز سفارش مي كنم كه اگر براي آنها شتران را پرشتاب برانيد و رنج سفر را تحمل كنيد سزاوار است. كسي از شما جز به پروردگار خود اميدوار نباشد، و جز از گناه خود نترسد، و اگر از يكي سوال كردند و نمي داند، شرم نكند، و بگويد، نمي دانم، و كسي در آموختن آن چه نمی داند، شرم نکند ، و بر شما باد به شكيبايي، كه شكيبايي، ايمان را، چون سر است بر بدن، كه ايمان بدون شكيبايي چونان بدن بي سر ارزشي ندارد.
📒 #حکمت82
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
💠 (به شخصي كه در ستايش امام افراط كرد، و آن چه در دل داشت نگفت) فرمود: من كمتر از آنم كه بر زبان آوردي، و برتر از آنم كه در دل داري.
📒 #حکمت83
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@tanhamasir_semnan
هدایت شده از ادمین یار نهضت(هر محب علی یک کانال)
شرح کلی و ساختاری حکمتهای ۷۸ تا۸۳.mp3
12.56M
🔈 شرح کلی و ساختاری حکمتهای۷۸ تا۸۳ نهج البلاغه
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
🌹 طرح « با علی تا مهدی »
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🍃🌸🍃❀✿┅┅┄┄
🔰 وقت دلتنگی سراغ کی بریم؟
🌹 پدرانه 1️⃣
😔 آقای من یا امیرالمومنین ، گاهی اوقات دلم خیلی میگیره، دردهایی روی شونه های دلم سنگینی میکنه، دوست دارم با یکی حرف بزنم سراغ کی برم؟!
✍️ خدا را❗️خدا را❗️، مبادا
شکایت نزد کسی ببرید که نمی تواند آن را برطرف سازد، و توان گره گشایی از کارتان را ندارد.(۱)
😔 آقای من، پس چکار کنم؟ درد دلم رو به کی بگم ؟!
✍️ خدا ...هر گاه او را بخوانی، ندایت را می شنود، و چون با او راز دل گویی راز تو را می داند. پس حاجت خود را با او بگوی، و آنچه در دل داری نزد او باز گوی، غم و اندوه خود را در پیشگاه او مطرح کن، تا غمهای تو را برطرف کند و در مشکلات تو را یاری رساند.(۲)
(۱). نهج البلاغه،خطبه ١۰۵
(۲). نهج البلاغه، نامه ٣١
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
@tanhamasir_semnan
💔 درد دل های امیرالمومنین در نهج البلاغه (۲)
🔴 نکوهش کوفیان:
✅ شما را به ياری برادرانتان می خوانم، مانند شتری که از درد بنالد، ناله و فرياد سر می دهيد، و يا همانند حيوانی که پشت آن زخم باشد، حرکتی نمی کنيد. تنها گروه اندکی به سوی من آمدند که آنها نيز ناتوان و مضطرب بودند، «گويا آنها را به سوی مرگ می کشانند، و مرگ را با چشمانشان می نگرند».
📜 #نهج_البلاغه ، فرازی از خطبه ۳۹
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@tanhamasir_semnan
🌹 شرح #حکمت3
🔴 بخش پنجم
🔰امیرالمؤمنین در بخش دوم از حکمت سوم میفرمایند: «وَ الْجُبْنُ مَنْقَصَةٌ»؛ ترسوبودن نوعی کمبود شخصیت است.
🔻تعریف ترس
🔹ما در فارسی معمولاً هم خوف و هم جُبْن را ترس معنی میکنیم. خوف و جُبْن با هم تفاوت دارند. اگر منبع ترس عقلایی و الهی باشد، غالباً تعبیر به خوف میشود؛ لذا در فرهنگ دینی ما خوف از خدا کمال است. در قرآن کریم میخوانیم: «ولِمَن خَافَ مَقامَ رَبّه جَنَّتان»؛ برای کسی که از مقام پروردگارش بترسد دو بهشت قرار داده شده است. اما اگر منشأ ترس عقلایی نباشد و وهمی باشد، معنای ترس جُبْن میشود و جبن یعنی زبونی و خفت و ناتوانی نفس در برابر خطر؛ حال چه خطر واقعی باشد، مثل خطر حملۀ دشمن ( کسی که بهجای دفاع از دین و ناموسش در برابر حملۀ دشمن، از او میترسد، جبن دارد) چه خطر وهمی باشد، مثل ترس از تاریکی یا ترس از میت که نشانۀ نقص شخصیت است.
⭕️بنابراین جبن یعنی زبونی نفس در برابر خطر، در جایی که باید شجاعت نشان دهد.
🔻ریشۀ ترس
🔹امیرالمؤمنین در بند 6 نامۀ 53، ریشۀ ترس را مانند ریشۀ بخل و حرص، نوعی بدگمانی و سوءظن به خدای متعال میدانند: «همانا بخل و ترس و حرص، غرائز گوناگونی هستند که ریشۀ آنها بدگمانی به خدای بزرگ است.»
🔻ترس مجاز
🔹لذا در نهجالبلاغه، تنها ترسی که مجاز و بلکه حسن شمرده شده، ترس از خداست. در بند 3 خطبۀ 160، امیرالمؤمنین میفرمایند: «بهگمان خود ادعا دارد که به خدا امیدوار است. به خدای بزرگ سوگند که دروغ میگوید. چه میشود او را که امیدواری در کردارش پیدا نیست؟! پس هرکس به خدا امیدوار باشد، باید امید او در کردارش آشکار شود. هر امیدی جز امید به خدای تعالی ناخالص است و هر ترسی جز ترس از خدا نادرست است.»
🔻ثمرۀ ترس
🔹 امیرالمؤمنین ثمرۀ ترس بهمعنای جبن را ناامیدی معرفی میفرمایند. در حکمت 21 میفرمایند: «ترس با ناامیدی همراه است.» یکی از ویژگیهای بندگان خوب خدا نترسیدن است، در زمانی که ریشۀ ترس الهی نیست. امام وقتی مالک اشتر را برای فرمانداری مصر اعزام میکنند، در نامۀ 38 که خطاب به مردم مصر است، دربارۀ ویژگیهای مالک میفرمایند: «در لحظههای ترس، از دشمن روی نمیگرداند. بر بدکاران از شعلههای آتش تندتر است.»
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🔷🔷✨🔹🌿🌹🌿🔹✨🔷🔷
@tanhamasir_semnan
#حدیث_روز
حضرت امام على عليه السلام
كَفِّروا ذُنوبَكُم وَ تَحَبَّبوا اِلى رَبِّكُم بِالصَّدَقَةِ وَ صِلَةِ الرَّحِمِ؛
با صدقه و صله رحم، گناهان خود را پاك كنيد و خود را محبوب پروردگارتان گردانيد.
تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص 395 ، ح 9152
@tanhamasir_semnan
#حضرت_امام_سجاد_علیه_السلام
🌸 نشانہ ھــــــــــای مومن
۱.👈پرهیزکاری درخلوت
۲.👈صدقه دادن درزمان تنگدستی
۳.👈صبرو درهنگام مصیبت
۴.👈بردباری درهنگام.خشم
۵.👈راست گفتن به هنگام ترس
امام سجاد (ع) فرمودند
«عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ: الْوَرَعُ فِي الْخَلْوَةِ وَ الصَّدَقَةُ فِي الْقِلَّةِ وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ وَ الْحِلْمُ عِنْدَ الْغَضَبِ وَ الصِّدْقُ عِنْدَ الْخَوْفِ. نشانه هاى مؤمن پنج چیز است: پرهيزكارى در خلوت و صدقه دادن در تنگدستى و شكيبایى در ناگوارى و بردبارى در حال خشم و راست گفتن به هنگام ترس
مؤمن پنج نشانه دارد
🌹اوّل «الْوَرَعُ فِي الْخَلْوَةِ»، مؤمن حالت کناره گیری از گناه دارد، آن هم در موقعی که غیر از خدا حاضر و ناظری نیست. اگر کسی در حضور مردم معصیتی را ترک کند، مثلاً شرب خمر نکند خوب است، امّا این ترک گناه در حضور مردم، گویای این نیست که این فرد به اصطلاح ایمان قوی داشته باشد. اگر در جایی که جز خدا کسی نبود، گناه را ترک کرد، آنجا معلوم می شود که ایمان در قلب او رسوخ کرده است و چون جز خدا هیچ کس را حاضر و ناظر نمی بیند و خودش را در محضر الهی می بیند؛ لذا این ترک گناه خیلی ارزشمند است.
🌹دوم «وَ الصَّدَقَةُ فِي الْقِلَّةِ»؛ وقتی مؤمن تنگ دست است، به مقدار توانش در راه خدا انفاق می کند و صدقه می دهد. این مورد نیز گویای این است که وابستگی مؤمن به خدا از نظر درونی قوی است. چون آن کسی که دستش خالی نیست بلکه از امور مادّی پر است و فراوان دارد، اگر چهار سنّار هم به این و آن کمک کند، خوب است، امّا خیلی هنر نکرده است. چرا؟ چون دستش پر است. اگر کمکی هم کند، چیزی از او کم نمی شود. اگر آنجایی که می بینی از تو کم می شود و نسبت به امور دنیایی تعلّق داری، آنجا انفاق کردی ارزش دارد.
🌹سوم «وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ»، آنگاه که مصیبتی متوجّه مؤمن می شود، صبر می کند، تحمّل می کند و نعوذ بالله زبان به شکایت از خداوند نمی گشاید. این صبر، نشان می دهد که رابطه اش باخدا رابطه ای معنوی و قوی است، «وَ الصَّبْرُ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ»، این عمل ارزشمند است.
🌹چهارم «وَ الْحِلْمُ عِنْدَ الْغَضَبِ»، حلم یعنی بردباری، آن گاه که نیروی خشمش برانگیخته می شود و عصبانی می شود، خودش را کنترل می کند و این حلم و بردباری، ایمان او را نشان می دهد. مؤمن هنگام خشم جلوی خودش را می گیرد تا خشم و غضبش افسار گسیخته نباشد. این هم یکی از نشانه های مؤمن بود
🌹پنجم «وَ الصِّدْقُ عِنْدَ الْخَوْفِ»، معمولاً کسانی که مبتلا به دروغگویی می شوند، به خاطر یکی از این دو چیز است: یا جلب منفعت است یا دفع ضرر. ریشه دروغگویی، این دو هستند. شخص چون می ترسد که منفعتی را از دست بدهد، دروغ می گوید. مثلاً مشتری آمده، برای آن که نکند از دستش بدهد به او دروغ می گوید، از ترس این که منفعتی را از دست بدهد دروغ می گوید، یا از آن طرف، از این که ضرری متوجّه اش شود، بیم دارد. آنجا خوف از دست رفتن منفعت بود، این یکی خوف از جلب ضرر است، لذا دفع ضرر هم علّت متوسّل شدن به دروغ می باشد. اوّلی جلب منفعت بود، دوّمی دفع ضرر. «وَ الصِّدْقُ عِنْدَ الْخَوْفِ». آنجایی که مؤمن بیم دارد نفعی از دستش برود یا ضرری متوجّه اش شود، بازهم راست می گوید.
لذا حضرت پنج مورد از نشانه های خیلی مهمّ مؤمن را فرمودند و اگر انسان واقعاً دارای این خصلت ها باشد، از نظر ایمانی بهترینِ افراد است
📚📚 بحار الانوار، ج ۶۴ص ۲۹۳
@tanhamasir_semnan
┅═ 🌿🌸🌿 ═┅
💌#بیان_معنوی
✴️سنت های زندگی را بشناسیم
⏪زندگی درحرکت در مسیری است که دیگران رفته اند و تکرار تمام اقدامات قبلیهایی است که یا دورانشان تمام شده، یا در اطراف ما درحال سپری کردن مراحل پایانی هستند.💢
❇️ دیدن سنتهای حاکم بر زندگی انسان که مشترکند و قابل تغییر نیستند، موجب میشود از اتفاقات زندگی زیاد ذوق زده و یا ناراحت نشویم.✔️👌
#حجت_الاسلام_پناهیان
┅═ 🌿🌸🌿 ═┅
@tanhamasir_semnan
📚 عنوان بیش از ۱۰۰ اثر و #کتاب از حضرت #آیتالله_مصباحیزدی
1⃣ اخلاق در قرآن (۳جلد)
2⃣ آذرخشی دیگر از آسمان کربلا
3⃣ آزادی؛ ناگفتهها و نکتهها
4⃣ اصلاحات، ریشهها و تیشهها
5⃣ آفتاب ولایت
6⃣ آموزش عقاید (۳جلد)
7⃣ آموزش فلسفه (۲جلد)
8⃣ آیین پرواز
9⃣ اخلاق اسلامی
🔟 انسانشناسی در قرآن
1⃣1⃣ انقلاب اسلامی و ریشههای آن
2⃣1⃣ انقلاب اسلامی، جهشی در تحولات سیاسی تاریخ
3⃣1⃣ ایدئولوژی تطبیقی
4⃣1⃣ بزرگترین فریضه
5⃣1⃣ بهترینها و بدترینها از دیدگاه نهجالبلاغه
6⃣1⃣ به پیشواز خورشید غرب
7⃣1⃣ به سوی او
8⃣1⃣ به سوی تو
9⃣1⃣ #بهسویخودسازی
0⃣2⃣ پاسخهای استاد به جوانان پرسشگر
1⃣2⃣ پاسداری از سنگرهای ایدئولوژیک (۶جلد)
2⃣2⃣ پرتوی از امامت و ولایت در قرآن کریم
3⃣2⃣ پرسشها و پاسخها (۵جلد)
4⃣2⃣ پندهای امام صادق(ع) به رهجویان صادق
5⃣2⃣ پندهای الهی
6⃣2⃣ پند جاوید (۲جلد)
7⃣2⃣ پیام مولا از بستر شهادت
8⃣2⃣ پیشنیازهای مدیریت اسلامی
9⃣2⃣ تعدد قرائتها
0⃣3⃣ تعلیقةٌ علی نهایة الحکمه
1⃣3⃣ تماشای فرزانگی و فروزندگی
2⃣3⃣ تهاجم فرهنگی
3⃣3⃣ توحید در نظام عقیدتی اسلام
4⃣3⃣ انقلاب اسلامی، جهشی در فرایند تحولات بینالملل
5⃣3⃣ جامعه و تاریخ در قرآن
6⃣3⃣ جامعیت قرآن
7⃣3⃣ جامی از زلال کوثر(شخصیت حضرت زهرا)
8⃣3⃣ جانها فدای دین
9⃣3⃣ جرعهای از دریای راز
0⃣4⃣ جنگ و جهاد در قرآن (۲جلد)
1⃣4⃣ جهانشناسی در قرآن
2⃣4⃣ جوانان و مشکلات فکری
3⃣4⃣ چکیدهٔ چند بحث فلسفی
4⃣4⃣ چکیدهای از اندیشههای بنیادین اسلامی
5⃣4⃣ حکیمانهترین حکومت: کاوشی در نظریه ولایت فقیه
6⃣4⃣ حقوق و سیاست در قرآن
7⃣4⃣ خداشناسی در قرآن
8⃣4⃣ خودشناسی برای خودسازی
9⃣4⃣ در پرتو آذرخش
0⃣5⃣ در پرتو ولایت
1⃣5⃣ در جستجوی عرفان اسلامی
2⃣5⃣ دروس فلسفه
3⃣5⃣ دروس فلسفه اخلاق
4⃣5⃣ دین و آزادی
5⃣5⃣ رابطه علم و دین
6⃣5⃣ راهشناسی در قرآن
7⃣5⃣ راهنماشناسی در قرآن
8⃣5⃣ راهیان کوی دوست
9⃣5⃣ رساترین دادخواهی و روشنگری (شرح خطبه فدکیه) (۲جلد)
0⃣6⃣ رستگاران
1⃣6⃣ رهتوشه (۲جلد)
2⃣6⃣ زن، نیمی از پیکر اجتماع
3⃣6⃣ زینهار از تکبر!
4⃣6⃣ سجادههای سلوک (۲جلد)
5⃣6⃣ سفر به سرزمین هزار آیین
6⃣6⃣ سیری در ساحل؛ بینش و منش امام خمینی
7⃣6⃣ سیمای پیامبر اعظم(ص) در آینه نهجالبلاغه
8⃣6⃣ سیمای سرافرازان (۲جلد)
9⃣6⃣ سلسه مباحث اسلام، سیاست و حکومت
0⃣7⃣ شرح الهیات شفاء (۵جلد)
1⃣7⃣ شرح برهان شفاء (۴جلد)
2⃣7⃣ شرح جلد اول اسفار اربعه (۲جلد)
3⃣7⃣ شرح جلد سوم اسفار اربعه (۱جلد)
4⃣7⃣ شرح جلد هشتم اسفار اربعه (۲جلد)
5⃣7⃣ شرح نهایةالحکمه (۲جلد)
6⃣7⃣ عبرتهای خرداد
7⃣7⃣ فلسفه اخلاق
8⃣7⃣ قرآن در آینه نهجالبلاغه
9⃣7⃣ قرآنشناسی (۲جلد)
0⃣8⃣ قلمرو دین
1⃣8⃣ کاوشها و چالشها (۲جلد)
2⃣8⃣ مباحثی پیرامون حوزه
3⃣8⃣ معرفتشناسی انتقادی
4⃣8⃣ نظریه حقوقی اسلام (۲جلد)
5⃣8⃣ نظریه سیاسی اسلام (۲جلد)
6⃣8⃣ نجوای عاشقانه
7⃣8⃣ نقدی فشرده بر اصول مارکسیسم
8⃣8⃣ نقش تقلید در زندگی انسان
9⃣8⃣ یاد او (ذکر و ذاکران در کلام امیر مؤمنان)
0⃣9⃣ مباحثی پیرامون عرفان
یاد تو
1⃣9⃣ شکوه نجوا
2⃣9⃣ صهبای حضور
3⃣9⃣ طوفان فتنه و کشتی بصیرت
4⃣9⃣ عبرتهای خرداد
5⃣9⃣ عروج تا بینهایت
6⃣9⃣ فلسفه اخلاق
7⃣9⃣ قرآن در آیینه نهجالبلاغه
8⃣9⃣ قرآنشناسی (معارف قرآن ۶)
9⃣9⃣ قرآنشناسی جلد (۲جلد)
0⃣🔟 کاوشها و چالشها (۲جلد)
1⃣🔟 کلمة حول فلسفة الاخلاق
2⃣🔟 کیهانشناسی (معارف قرآن۲)
3⃣🔟 گفتمان روشنگر دربارهاندیشههای بنیادین
4⃣🔟 لقای الهی
5⃣🔟 مباحثی درباره حوزه
6⃣🔟 مباحثی پیرامون مسایل اعتقادی و اخلاقی
7⃣🔟 نظریه حقوقی اسلام (۲ جلد)
8⃣🔟 نظریه سیاسی اسلام (۲ جلد)
9⃣🔟 نقد و بررسی مکاتب اخلاقی
🔟1⃣ نگاهی گذرا به نظریه ولایت فقیه
1⃣1⃣1⃣ نگاهی گذرا به بسیج و بسیجی
2⃣1⃣1⃣ نگاهی گذرا به حقوق بشر از دیدگاه اسلام
📌 شرح برخی از آثار در آینده
✍ استاد #رحیمپور_ازغدی: به مخالفانش پیشنهاد میکنم حال که خیالشان از رفتن او راحت و شاید کینه ها کمی آرام گرفته باشد، آثار و نظریات او را پس از همه افترائاتی که به او بستند، بخوانند و فلسفه موضعگیری های او را دریابند
@tanhamasir_semnan