🔴چرا باید این دولت را تحمل کرد؟؟
اگه حمایت بی حد حضرت آقا از دولت #روحاني برامون قابل فهم نیست
یادمون باشه توی دوره دوم دولت میرحسین موسوی
علیرغم اعتراضات شدید انقلابیون
شبیه همین حمایت امروز رو
حضرت امام از دولت وقت داشتند
شباهت هر دو دولت اینه که در زمان جنگ قرار گرفتند
اون موقع نظامی
الان اقتصادی
×دکتر کد
🆔 @basiratir
سقراط و مشتاق خرد و بصیرت
زمانی دانش آموز مشتاقی بود که می خواست به خرد و بصیرت دست یابد. به نزد خردمند ترین انسان شهر؛ سقراط؛ رفت تا از او مشورت جوید. سقراط فردی کهنسال بود و در باره بسیاری مسائل آگاهی زیادی داشت. پسر از پیر شهر پرسید: "چگونه او نیز می تواند به چنین مهارتی دست پیدا کند؟" سقراط زیاد اهل حرف زدن نبود، تصمیم گرفت صحبت نکند و عملاً برای او توضیح دهد.
او پسر را به کنار دریا برد و خودش در حالی که لباس به تن داشت، مستقیماً به درون آب رفت. او دوست داشت چنین کار عجیب و غریبی انجام دهد و مخصوصاً وقتی سعی داشت نکته ای را ثابت کند. شاگرد با احتیاط دستور او را دنبال کرد و به درون دریا قدم برداشت و همراه سقراط پیش رفت. آب تا زیر چانه اش می رسید سقراط بدون گفتن کلمه ای دستش را دراز کرد و بر روی شانه پسر گذاشت، سپس عمیقاً در چشمان شاگردش خیره شد و با تمام توانش سر او را به زیر آب فرو برد.
تلاش و تقلای پسر به نتیجه نرسید ولی پیش از آنکه زندگی پسر پایان یابد، سقراط اسیرش را آزاد کرد. پسر به سرعت به روی آب آمد و در حالی که نفس نفس می زد و به دلیل بلعیدن آب شور به حال خفگی افتاده بود به دنبال سقراط گشت، تا انتقامش را از پیر خردمند بگیرد! در نهایت تعجب دانش آموز، پیرمرد صبورانه در ساحل منتظر ایستاده بود.
دانش آموز وقتی به ساحل رسید، با عصبانیت داد زد: "چرا خواستی مرا بکشی؟" مرد خردمند با آرامش سئوال او را با سئوالی جواب داد: "وقتی زیر آب بودی و مطمئن نبودی که روز دیگر را خواهی دید یا نه، چه چیز را در دنیا بیش از همه می خواستی؟"
دانش آموز لحظاتی اندیشید سپس به آرامی گفت: "می خواستم نفس بکشم"
سقراط چهره اش گشاده شد و گفت" "آری پسرم هر وقت برای خرد و بصیرت همین قدر به اندازه این نفس کشیدن مشتاق بودی آنوقت به آن دست می یابی."
🆔 @basiratir
🔴در رژیم پهلوی اقتصاد چگونه بود؟
فرشاد مومنی اقتصاد دان اصلاحطلب:
اجازه دهید در این مورد خاطرهای را نقل کنم؛ تقریبا پنج سال پیش تعدادی از دانشجویان بنده مراجعه کردند تا به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب، جلسهای تشکیل دهم و در مورد ریشههای اقتصادی انقلاب صحبت کنم. البته این دانشجویان با یک تصویرسازی به این نتیجه رسیده بودند که گویی نسل ما از فرط خوشی دست به انقلاب زده بودیم، منتها به دلیل حفظ حریم استاد و دانشجویی آن را بیان نمیکردند که البته بنده متوجه منظور آنها بودم. به هر روی بنده این جلسه را برگزار و حتی آن را به عنوان یک فصل از کتاب «اقتصادسیاسی توسعه در ایران امروز» منتشر کردم. در پایان جلسه وقتی از حضار خواستم تا نکات و ابهامات خود را بیان کنند حتی یک نفر هم حاضر نشد. جالب آنکه یکی از همسن و سالان بنده که از مقامات جمهوری اسلامی هم است ملتمسانه درخواست میکرد تا آن را به صورت کتاب منتشر کنم، وقتی دلیل اصرار ایشان را پرسیدم، پاسخ داد که من هم به نوبهی خود تحت تاثیر این فضا بودم و همیشه تصور میکردم که زمان پهلوی «گل و بلبل» بودهاست.
فقر و نابرابری در ۱۳۵۵ تکاندهنده بود
من برای اینکه سوءتفاهمی وجود نداشته باشد و تنها متر و معیار، داوری علمی باشد در تهیه این گزارشِ مقایسهای، چند قید برای خود گذاشتم؛ به هیچیک از مخالفان رژیم پهلوی استناد نکردم، به هیچیک از اسناد جمهوری اسلامی مراجعه نکردم و مستندات بنده مبتنی بر اظهارات خود شاه، خاندان سلطنتی، مقامات، گزارشهای سازمان برنامه و بانک مرکزی و گزارشهای خارجیها در دوره پهلوی بود تا تصویر واقعی را نشان دهم. برای نمونه دادههای سرشماری سال ۱۳۵۵ از فقر و نابرابری چنان تکاندهنده بود که افراد همفکر بنده نیز آن را فراموش کرده بودند. بنابراین حالا که دولت قادر به فهم و حل مشکلات نیست، بسیاری باور دارند که آن دوران بسیار عالی بوده است.
یکی از استنادات بنده به روزنامه کیهان مورخه ۳ آبان ۱۳۵۵یعنی یک روز مانده به ۴ آبان و تولد شاه بود که طبق روال معمول مصاحبهای را با دو روزنامه کیهان یا اطلاعات انجام میداد تا به اصطلاح تحلیلی از شرایط کرده و چشمانداز آینده را نیز نشان دهند. در آنجا خبرنگار کیهان از شاه پرسیده بود، برخی برآوردها نشان میدهد که بار دیگر شاهد جهش در قیمت نفت خواهیم، آیا اعلیحضرت برنامهای برای این مسئله تدارک دیدهاند؟ و شاه پاسخ داده بود: اگر بار دیگر چنین فرصتی نصیب ما شود، دیگر پولهای خود را «آتش» نخواهیم زد5O3A004
مومنی: شما ببینید که طرز اداره کشور در آن دوران چگونه بوده که فرد شماره یک کشور اعتراف میکند که پولهای کشور پس از «جهش بزرگ» به آتش کشیده شده است. ..
؛ در دادههای سرشماری سال ۱۳۵۵، بیش از ۳۵ درصد از جمعیت خانوارهای ایران تنها یک سقف برای زندگی داشتند که اگر این را تشریح کنیم، حساب کار دست ما میآید.
از لحاظ ضریب جینی در کل دوره ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۷ همواره این شاخص بالای۰/۵۱ بود که از منظر اقتصاد سیاسی هرگاه این ظریب بین۴/ تا ۵/ باشد به معنی قرارگرفتن در آستانه انفجار و بالای ۵/ شرایط انفجار اجتماعی را گوشزد میکند و گروه مهندسین "ست ایران" نیز با مشاهده این دادهها به شاه هشدار داده بودند که بقای شما در خطر است و باید انرژی خود را صرف حفظ خود کنید و دروازههای تمدن بزرگ پیشکش.
اما نکته کلیدی که بنده به دانشجویانم گفتم این بود که وقتی۹۰ درصد یک جامعه اعلام میکنند که خواستار تغییر رژیم هستند دیگر نمیتوان ادعا کرد این۹۰ درصد احساساتی شدهاند. مثلا فردوست در خاطرات خود به شکلی و اسدالله اعلم به شکلی دیگر بیان میکنند که مشروعیت رژیم پهلوی در دورهی۵۴ تا ۵۵ با ظریب بالای۷۰ درصد در میان خود درباریان فروریخته بود. دیگر موضوع مربوط به احساسات عدهای نبود بلکه شدت نابهنجاریها و نابرابریها بهگونهای غیرقابل تحمل شده بودند که به ندرت سراغ داریم که بیش از ۹۰ درصد جمعیت ایران در یک موضوع اتفاق نظر داشته باشند.
رژیم پهلوی در دوره ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ از نظر شاخصِ «دستنشاندگی» به آستانه بحران رسیده بود
کتابی با عنوان سیاست خارجی آمریکا و شاه توسط «مارک کازروسکی» یک ایرانشناس لهستانی الاصل آمریکایی نوشته شده است. او در این کتاب با استفاده از استانداردهای دستنشاندگان، شاخصی را تهیه کرده است و با محاسبات خود نشان میدهد که رژیم پهلوی در دوره ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ از نظر شاخصِ «دستنشاندگی» به آستانه بحران رسیده بود.
مطالعات جناب بایزید مردوخی در اواسط دهه ۶۰ نشان میدهد که کل صادرات صنعتی ایران در سالهای۵۵ تا ۵۶ قادر بود حداکثر نیازهای ارزی سه روز بخش صنعت ایران را تامین کند. شاید شاخص دستنشاندگی وجه سیاسی موضوع را بارزتر میکند اما وجه اقتصادی بسیار فاجعهآمیزتر از وجه سیاسیآن است./ایلنا
🆔 @basirat
🔴آمریکا را میشود مهار کرد
◀️رهبرانقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهوری روسیه:
🔹 قضایای سوریه و شکست آمریکا در آن نشان داد آمریکا مهارشدنی است
🔹 رهبر انقلاب اسلامی، با تأکید بر اینکه همکاریهای دو جانبه ایران و روسیه می تواند در مسائل جهانی نیز گسترش یابد، افزودند: یکی از مواردی که دو طرف می توانند با یکدیگر همکاری داشته باشند، مهار آمریکا است زیرا آمریکا یک خطر برای بشریت است و امکان مهار آن نیز وجود دارد.
🔹️ حضرت آیت الله خامنهای قضایای سوریه را یک نمونه موفق از مهار آمریکا برشمردند و خاطرنشان کردند: آمریکاییها اکنون در سوریه شکست واقعی خورده اند و به اهداف خود نرسیدند.
🔹ایشان با تشریح اهداف آمریکا در ابتدای قضایای سوریه به ویژه بعد از سرنگونی حکومتهای وابسته به آمریکا در مصر و تونس گفتند: آمریکاییها قصد داشتند با استفاده از شرایط بهوجود آمده در آن زمان در کشورهای عربی، ضربه وارده در مصر و تونس را در سوریه و با سرنگونی حکومت طرفدار مقاومت جبران کنند اما اکنون کاملاً شکست خوردهاند. ۹۷/۶/۱۶
🆔 @basiratir
🔴پاسخ سخنگوی صنعت برق کشور به نفرت پراکنی های رئیس محیط زیست
اخیرا رئیس سازمان محیط زیست هم راستا با پروژه نفرت پراکنی و تفرقه افکنی بین دو ملت ایران و عراق ادعا کرده بود هورالعظیم را آتش میزنند تا پول برق ندهند
🔹رئیس سازمان محیط زیست درباره آتشسوزیهای هورالعظیم در خوزستان مدعی شد هورالعظیم را آتش میزنند تا پول برق ندهند و اینگونه برای ما گرفتاری ایجاد و به ما جفا میکنند./ایسنا
اما امروز سخنگوی صنعت برق کشور جواب این سخنان موهوم و عجیب را داد و گفت:
🔹آتشسوزیهای جنگلهای هورالعظیم ارتباطی با وصول مطالبات از حوزه صنعت برق ندارد
🔹تاکنون گزارشی در این زمینه به صنعت برق ارائه نشده
🔹🔹از صحبتهای رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیاطلاعم! /ایسنا
✍مدتی است طیف خاصی از جریان غربگرا در داخل کشور ما با انتشار شایعات و دروغهای بی اساس بدنبال تفرقه افکنی و ایجاد آتش فتنه و جنگ بین دو ملت ایران و عراق هستند و متاسفانه کسی هم با این فتنه انگیزی آشکار برخوردی نمیکند
🆔 @basiratir
👌 داستان کوتاه پند آموز
💭 کسى مىخواست زیرزمین خانهاش را تعمیر کند . در حین تعمیر، به لانه مارى برخورد که چند بچه مار در آن بود . آنها را برداشت و در کیسهاى ریخت و در بیابان انداخت .
وقتى مادر مارها به لانه برگشت و بچههایش را ندید ، فهمید که صاحبخانه بلایى سر آنها آورده است ؛ به همین دلیل کینه او را برداشت .
💭 مار براى انتقام ، تمام زهر خود را در کوزه ماستى که در زیرزمین بود ، ریخت .
از آن طرف ، مرد ، از کار خود پشیمان شد و همان روز مارها را به لانهشان بازگرداند . وقتى مار مادر ، بچههاى خود را صحیح و سالم دید، به دور کوزه ماست پیچید و آن قدر آن را فشار داد که کوزه شکست و ماستها بر زمین ریخت.
شدت زهر چنان بود که فرش کف خانه را سوراخ کرد .
💭 این کینه مار است ، امّا همین مار ، وقتى محبّت دید ، کار بد خود را جبران کرد ، امّا بعضى انسانها آن قدر کینه دارند که هر چه محبّت ببینند ، ذرّهاى از کینهشان کم نمىشود.
امام علی علیه السلام:
دنيا كوچك تر و حقير تر و ناچيز تر از آن است كه در آن ازكينه ها پيروى شود.
غررالحكم، ج۲، ص۵۲
🆔 @basiratir
🔴امید رهبری به جوانان انقلابی در فضای مجازی
⏪مراقب باشید وسوسه و نفوذ دشمن در فضای عمومی زندگی تأثیر نگذارد
رهبر انقلاب صبح امروز در استان مازندران:
🔹جوانان عزیز من به شما کاملاً امیدوارم
امروز دشمن در فضای مجازی و... بشدت فعال است.
🔹من به شما کاملاً امیدوارم، من آنچه را که دربارهی جوانان مؤمن و آمادگیهای روحی آنها در این میدان گفته شد همه را باور دارم، میدانم شما قدرت ایستادگی و ثبات قدم دارید، انگیزهی آن را دارید و این توانایی را انشاءاللّه در میدانهای مختلف چه میدان علمی، چه میدان سازمانی، چه میدان رزم، چه میدان پیشرفتهای گوناگون این آمادگی را به کار خواهید بست و نشان خواهید داد.
🔹عزیزان من مراقب باشید وسوسهی دشمن در فضای عمومی زندگی تأثیر نگذارد، نفوذ دشمن نتواند در صفوف یکپارچهی جوانان مؤمن اختلال ایجاد کند. در همهی بخشها، امروز در بخشهای فضای مجازی و در بقیهی زمینهها دشمن بشدت فعال است، البته تلاش دشمن مأیوسانه است، این را از سخنان آنها کاملاً میشود فهمید اما تلاش میکنند.
🔹باید بایستید، باید از خودتان آمادگی و اقتدار نشان بدهید، باید ابتکار خودتان و انگیزهی خودتان را در بخشهای مختلف به کار ببندید، خدای متعال به شما کمک خواهد کرد.
🆔 @basiratir
🔴قالیباف:عمده مشکلات اقتصادی ناشی از سوء مدیریت است/ نگوئیم مردم ما را انتخاب کردهاند پس مشکلات را هم تحمل میکنند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹️در حوزه اقتصاد وقتی صحبت از مردم میکنیم ممکن است بگویند ما به دنبال خصوصی سازی هستیم؛ اولا ما معتقدیم دنبال خصوصی سازی نیستید؛ وضعیت موجود نشان میدهد بخش عمده اقتصاد ما دولتی است و آنجایی هم که بخش خصوصی است؛ خاصهسازی است و افرادی خاص و سفارشی و به تعبیری چهار درصدیها هستند که امور را در دست دارند.
🔹️اگر میخواهیم مبارزه با فساد کنیم باید اقتصاد را مردمی کنیم
🔹️ما می آییم شعار حقوق شهروندی میدهیم اما از اصول مهم حقوق شهروندی این است که فرصتهای اقتصادی را در اختیار مردم بگذارید؛ وقتی گرانی و بیکاری به عنوان حقوق شهروندی را نمیتوانیم حل کنیم توهین از این بالاتر نیست، با شعار که مشکلات حل نمیشود.
🔹️از اصول اولیه حقوق شهروندی این است که مردم مسئولینی انتخاب کردهاند مشکلاتشان را حل و فصل کنند، نه اینکه مردم ما را انتخاب کردهاند پس مشکلات را هم تحمل کنند، حداقل حرف از حقوق شهروندی نزنید، در این شرایط سخت اقتصادی این حرف بیاحترامی به مردم است.
🔹️امروز غربزدگان در کشور مصمم برای نوکری اربابان غربی هستند تا فرهنگ لیبرالیسم و نئو لیبرالیسم را به خورد مردم دهند و فرهنگ اصیل مردم و کشور را که مبتنی بر فرهنگ قرآنی و مکتب اهل بیت است از میان بردارند.
🔹️در این شرایط ناامیدی بزرگترین گناه و گناهی نابخشودنی است/تسنیم
🆔 @basiratir