🔴 در محضر قرآن کریم/
✅ كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِّيَدَّبَّرُواْ آيَاتِهِ وَ لِيَتَذَكَّرَ أُوْلُواْ الْأَلْبَابِ (ص/۲۹)
🔹(این) كتاب مباركى است كه به سوى تو فرو فرستادیم تا در آیات آن تدبّر كنند و خردمندان پند گیرند.
🔸«مبارک» به چیزى گفته مىشود كه فایده و خیر آن، رشد و فزونىِ زیاد و ثابت داشته باشد. قرآن از منبع مبارک است. «تبارک الّذى» در شب مبارک نازل شده است. «فى لیلة مباركه» در مكان مبارک نازل شده «ببكة مباركا» و خودش نیز مبارک است. «كتاب... مبارک»
🔸سیماى قرآن در این آیه ترسیم شده است:
الف) متن آن نوشته شده است. «كتاب»
ب) از سرچشمهى وحى و علم بىنهایت الهى است. «انزلناه»
ج) گیرندهى آن شخص معصوم است. «الیک»
د) محتوایش پر بركت است. «مبارک»
ه) هدف از نزول، تدبّر در آن است. «لیدّبروا»
و) علم و آگاهى به نكات و معارف آن، مقدّمهى حركت معنوى و قرب به خداست. «لیتذكّر»
ز) كسانى این توفیق را خواهند داشت كه خردمند باشند. «اولوا الالباب»
❇️ از پيامهای آیه
▫️قرآن، مبارک است. (تلاوت، تدّبر، تاریخ، استدلال، داستان، الگوهاى، معارف، اخبار غیبى، تشبیهات، اوامر و نواهى آن، همه و همه پر از راز و رمز است). «كتاب... مبارک»
▫️گرچه قرآن، مبارک است، امّا براى تدبّر است، نه فقط تبرّک جستن به ظاهر آن. (براى حفظ منزل، مسافر و ... از خطرات) «كتاب... مبارک لیدبّروا»
▫️تدّبر در قرآن مقدّمهى تذكّر است وگرنه چه بسا انسان اسرار و لطایف علمى قرآن را درک كند ولى مایهى غرورش شود. «یدّبّروا - یتذكّر»
▫️تدّبر باید در همهى آیات قرآن باشد نه تنها در آیات الاحكام. «لیدّبروا آیاته»
▫️شرط تدبّر و بهره گیرى و پندپذیرى، عقل و خرد است. «لیدّبروا... و لیتذكّر اولوا الالباب»
▫️كسانى كه از قرآن متذكّر نمىشوند، بىخردند. «لیتذكّر اولوا الالباب»
▫️قرآن، مطابق عقل و خرد است، لذا اهل خرد با تدبّر در آن به احكام و رموزش پى مىبرند. « لیتذكّر اولوا الالباب » (در قرآن، امرى مخالف عقل یافت نمىشود)
▫️معارف قرآن پایان ناپذیر است. این كه به همه دستور تدبّر مىدهد نشان آن است كه هر كس تدبّر كند به نكتهى تازهاى مىرسد و اگر علما و دانشمندان گذشته همهى اسرار قرآن را فهمیده باشند، تدّبر ما لغو است. «لیدبّروا آیاته»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
#تلاوت_قرآن
🎙 قاری:
#استاد_حبیب_صداقت
📖 سوره مبارکه بلد (آیه ۱ الی ۴ )
#مقام_سگاه
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_نگاشت
"«وَهُوَ مَعَكُمْ أَیْنَ مَا كُنتُمْ»
✨خدا همراهتونه هر جا که باشید؛قدم به قدم، توی سخت ترین و حساس ترین لحظه ها،همه جا و همیشه پس بدون ترس ادامه بده رفیق🕊🍁⛅️"
❥✦✺⃟🌹࿐ུ═✺⃟🌹࿐
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔎◀️🔍 #آیات_دشمن_شناسی
«یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الَّذِینَ اتَّخَذُوا دِینَکُمْ هُزُواً وَ لَعِباً مِنَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتابَ مِنْ قَبْلِکُمْ وَ الْکُفَّارَ أَوْلِیاء»؛
ای کسانی که #ایمان_آوردهاید، افرادی که آئین شما را به باد #استهزاء و #بازی میگیرند، از اهل کتاب و مشرکان، #دوست و #تکیهگاه خود #انتخاب_نکنید.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📖#دائره_المعارف_قران_کریم 📖
🅰 #آرامش >
⬅️#آرامش_از_نگاه_قرآن
🔶احساس #امنیّت و آرامش در دین اسلام در سطحى گستردهتر مورد توجّه قرار گرفته و بخش #وسیعى از آموزههاى این دین به آن اختصاص یافته و افزون بر ارائه #تعریفى جامع از آن به راهکارهاى روانى و رفتارى فراوانى برای #دستیابی به این نیاز اصیل بشری پرداخته شده است .
🔷بر این اساس ، #دانشمندان اسلامی به آرامش ، نگاهی قدسی افکنده و آن را پدیده ای #الهی شمردهاند که از سوی فرشتگان در دل های مومنان فرود می آید و زمینه ساز #تقویت ایمانشان است ؛
🔶همانگونه که #اضطراب و نگرانی از جانب شیطان بر دل های آلوده به گناه چنگ انداخته و زمینهساز #فسق و کفر است .
🔷 #ایمان در جایگاه جامع ترین مفهوم دینی در اسلام ، از ریشه * #امن * به معنای آرامش جان و رهایی از هرگونه هراس و اندوه است که ارتباط میان #پذیرش گفتار خداوند و دستیابی به آرامش روح و روان را نشان میدهد .
🔶آنان که ایمان آورده ، #آفت ناپاکی را به حریم آن راه ندهند ، آرامش از آنِ ایشان است و آنها همان #هدایت یافتگانند :
* الّذین آمنوا و لم یلبسوا ایمانهم بظلم اولئک لهم الامن و هم مهتدون * ( انعام ۸۲ )
ادامه دارد ......
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
13.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۷
إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللَّهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السُّوءَ بِجَهَالَةٍ ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ فَأُولَٰئِكَ يَتُوبُ اللَّهُ عَلَيْهِمْ ۗ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا ﴿١٧﴾
بی تردید توبه نزد خدا فقط برای کسانی است که از روی نادانی مرتکب کار زشت می شوند، سپس به زودی توبه می کنند؛ اینانند که خدا توبه آنان را می پذیرد، و خدا همواره دانا و حکیم است. (۱۷)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٧)
-در آيۀ قبل مسألۀ سقوط حد و مجازات مرتكبين اعمال منافى عفت در پرتو توبه صريحا بيان شد، در اين آيه پارهاى از شرايط آن را بيان مىكند و مىفرمايد: «پذيرش توبه از سوى خدا تنها براى كسانى است كه كار بدى (گناهى) را از روى جهالت انجام مىدهند» (إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللّهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السُّوءَ بِجَهالَةٍ) .
منظور از «جهالت» در آيۀ فوق طغيان غرايز و تسلط هوسهاى سركش و چيره شدن آنها بر نيروى عقل و ايمان است، و در اين حالت، علم و دانش انسان به گناه گر چه از بين نمىرود اما تحت تأثير آن غرايز سركش قرار گرفته و عملا بىاثر مىگردد، و هنگامى كه علم اثر خود را از دست داد، عملا با جهل و نادانى برابر خواهد بود.
در جملۀ بعد قرآن به يكى ديگر از شرايط توبه اشاره كرده، مىفرمايد: «سپس به زودى توبه مىكنند» (ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ) .
يعنى، به زودى از كار خود پشيمان شوند و به سوى خدا باز گردند، زيرا توبۀ كامل آن است كه آثار و رسوبات گناه را بطور كلى از روح و جان انسان بشويد. پس از ذكر شرايط توبه در پايان آيه مىفرمايد: «خداوند توبۀ چنين اشخاصى را مىپذيرد و خداوند دانا و حكيم است» (فَأُولئِكَ يَتُوبُ اللّهُ عَلَيْهِمْ وَ كانَ اللّهُ عَلِيماً حَكِيماً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 383
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_492
🌹 #آیه_17 #سوره_نساء
📚 موضوع: شرایط توبه
🌸 إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللَّهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السُّوءَ بِجَهَالَةٍ ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ فَأُوْلَئِكَ يَتُوبُ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيماً حَكِيما
ً
🍀 ترجمه: قطعاً (پذیرش) توبه بر خدا، براى كسانى است كه از روى جهالت كار بد انجام می دهند، سپس زود توبه مى كنند. پس خداوند توبه ى آنان را مى پذیرد و خداوند، دانا و حكیم است.
🌷 #یعملون: انجام می دهند
🌷 #السوء: کار بد
🌷 #علیم: دانا
🔴 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است و به گوشه اى از شرایط قبولى #توبه اشاره مى كند. و مى فرمايد: إنما التوبة على الله للذين يعملون السوء بجهالة: قطعاً (پذیرش) توبه بر خدا، برای کسانی است که از روی جهالت کار بد انجام می دهند. منظور از #جهالت در این آیه تسلط هوس های سرکش و چیره شدن آنها بر نیروی عقل و ایمان است، و در این حالت ، علم و دانش انسان به #گناه، اگر چه از بین نمی رود اما تحت تأثیر آن هوس ها قرار گرفته و عملاً بی اثر می گردد و هنگامی که علم اثر خود را از دست داد، عملا با جهل و نادانی برابر خواهد بود.
🌸 امام صادق علیه السلام فرمود: هر گناهی که #انسان مرتکب شود اگر چه آگاهانه باشد در حقیقت جاهل است، زیرا خود را در خطر قهر الهی قرار داده است. در جمله بعد #قرآن به یکی دیگر از شرایط توبه اشاره می کند و می فرماید: ثم یتوبون من قریب: سپس به زودی #توبه می کنند. یعنی به زودی از کار خود پشیمان شوند و به سوی خدا باز گردند، زیرا توبه کامل آن است که آثار و رسوبات #گناه را بطور کلی از روح و جان انسان بشوید. پس از ذکر شرایط توبه در پایان آیه می فرماید: فأولئك يتوب الله عليهم و کان الله علیما حکیما: پس #خداوند توبه ی آنان را می پذیرد و خداوند، دانا و حکیم است.
🔹 پیام های آیه 17 سوره نساء 🔹
✅ پذیرفتن توبه ى واقعى، از حقوقى است كه #خداوند براى مردم، بر عهده ى خودش قرار داده است.
✅ علمى كه در برابر هوس ها وغرایز پایدار نباشد، #جهل است.
✅ تا گناه زیاد نشده، #توبه آسان است. در این آیه مى خوانیم: «یعملون السوء» كه منظور انجام یک گناه است، ولى در آیه ى بعد مى خوانیم: «یعملون السیّئات» كه منظور گناهان زیاد است كه توبه از آن مشكل است.
✅ #خداوند، گناهكاران را به توبه ى فورى تشویق مى كند.
✅ سرعت در #توبه، كلید قبولى آن است.
✅ #توبه باید واقعى باشد، اگر تظاهر به توبه كنیم خدا مى داند.
✅ پذیرش عذر گناهكاران بى عناد، مطابق با #حكمت است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh